Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ : Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη


Δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιώργου Αποστολόπουλου, έκρινε ο αντεισαγγελέας

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για το σκάνδαλο Χαϊκάλη, με απόφαση του αντιεσαγγελέα που διενήργησε την έρευνα μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι ο ιδιώτης Γιώργος Αποστολόπουλος επιχείρησε να τον εξαγοράσει για να δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.



Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και τη συγκατάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ισίδωρου Ντογιάκου, δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Γιώργου Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητου του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος κατά την εκδοχή του κ. Χαϊκάλη λειτούργησε ως μεσάζων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι δεν λαμβάνεται υπ' όψιν το οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισαν στην Εισαγγελία οι κύριοι Καμμένος και Χαϊκάλης.

Στο πόρισμά του, ο αντεισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη».

Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα, η βασιμότητα της καταγγελίας δεν προκύπετι, μεταξύ άλλων, και γιατί στη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Plaza o βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο τελευταίος είχε και αυτός παγιδεύσει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι.

Κατά τον αντεισαγγελέα, προκαλεί ακόμη δικονομική και ουσιαστική απορία, το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Χαϊκάλης με τον Γ. Αποστολόπουλο, δεν προσήλθαν ούτε στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, για να καταγγείλουν την παγίδευση και να γίνουν συλλήψεις στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα, από τα στοιχεία αυτά, αλλά και από το σύνολο της έρευνας, προέκυψε πως μέχρι τις 18:15 της 12ης Δεκεμβρίου τόσο η Εισαγγελία Εφετών και ο προϊστάμενός της, κ. Ντογιάκος, όσο και η αστυνομία, δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που έπρεπε να προσεγγίσουν και το οποίο θα επισκέπτοταν το βουλευτή των ΑΝΕΛ στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η αστυνομία έμαθε επίσημα τα στοιχεία του Γ. Αποστολόπουλου στις 20:10 το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, όταν ο Π. Χαϊκάλης τα έδωσε στη ΓΑΔΑ


Πηγή : protothema.gr


Κουράκος: Θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο



«Ο πρωθυπουργός κάλυψε με το διάγγελμά του όλα τα ζητήματα»

Θετικά θα ψηφίσει αύριο, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Κουράκος.

Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM» για τη στάση του στη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ο κ. Κουράκος δήλωσε:

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, πριν από ένα χρόνο, ζήταγα κυβέρνηση εθνικού σκοπού για να διαπραγματευτούμε το χρέος. Από τον προϋπολογισμό και πριν την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης είχα ταχθεί υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης και της εκλογής Προέδρου με ευρύτατη συναίνεση και μάλιστα, επειδή βλέποντας το κλίμα δύσκολο, είχα πει ότι πρέπει να υποχωρήσει ο πρωθυπουργός και να θέσει το θέμα των εκλογών το 2015. Δεν πίστευα ότι ο πρωθυπουργός θα έκανε το διάγγελμά του χθες και κάλυψε με αυτό όλα τα ζητήματα. Βεβαίως θα ψηφίσω Πρόεδρο. Αυτό που δηλώνουμε δημόσια, θα πρέπει να το αποδεχόμαστε, διότι άλλα συζητούμε δημόσια, όπως βλέπω, και άλλα κάνουμε και θα πρέπει οι δημόσιες δηλώσεις μας να μας δεσμεύουν. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζω την κυβερνητική πολιτική σε καμία περίπτωση. Ο ΠτΔ, σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρέπει να εκλέγεται με ευρύτατη συναίνεση.»


Πηγή : newsbeast.gr



Τρόμος από τους ληστές που «σιδερώνουν» γέρους και γυναίκες


«Έτσι είσαι; Τώρα θα δεις τι θα κάνουμε στο πρόσωπο του άντρα σου» είπαν οι αδίστακτοι ληστές στη γυναίκα - Ενα χρόνο η ΕΛΑΣ μοιάζει να παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει

Θύμα άγριων ληστών που δεν δίστασαν ακόμα και να τους βασανίσουν με ηλεκτρικό σίδερο έπεσε ζευγάρι ηλικιωμένων στα Στύρα της Εύβοιας.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ο σύζυγος χρειάστηκε να βγει έξω από το σπίτι του. Κατά την επιστροφή του, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές και στη συνέχεια τον έσυραν στο σπίτι όπου και έδεσαν, τόσο αυτόν όσο και τη σύζυγό του, χειροπόδαρα. Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων ο ηλικιωμένος υπέστη κατάγματα στα πλευρά.

Οι ληστές, όμως, δεν εξάντλησαν εκεί την αγριότητά τους. Συνέχιζαν να ρωτούν επίμονα το ηλικιωμένο ζευγάρι πού κρύβει χρήματα και κοσμήματα και επειδή έκριναν ότι οι απαντήσεις δεν τους ικανοποιούσαν, ο ένας εκ των δύο γύρισε και είπε στη γυναίκα: «Έτσι είσαι; Τώρα θα δεις τι θα κάνω στο πρόσωπο του άντρα σου». Τότε πήρε το ηλεκτρικό σίδερο και το πάτησε στο πρόσωπο του ηλικιωμένου!

Τα βασανιστήρια του ζευγαριού τελείωσαν εκεί, αφού λίγη ώρα αργότερα οι δύο ληστές έφυγαν με ό,τι πολύτιμο κατάφεραν να βρουν.

Δεμένη χειροπόδαρα η ηλικιωμένη κατάφερε να πάρει ένα μαχαίρι, να κόψει τα δεσμά του συζύγου της και έτσι μπόρεσαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καρύστου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο άνδρας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια Χαλκίδας στην οποία οι δύο ηλικιωμένοι έχουν δώσει ήδη κατάθεση.

Πάντως οι ληστές που επιτίθενται με σίδερο στα θύματά τους δρουν ανενόχλητοι εδώ και ένα χρόνο και μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί στην Κάρυστο να έδρασε η ίδια συμμορία που έχει απειλήσει και άλλους ανθρώπους με σίδερο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται και για μιμητές που ακολουθούν την ίδια φριχτή μέθοδο.


Πηγή : protothema.gr


Ο ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια για κατάθεση μήνυσης του Πρωθυπουργού κατά του Π. Χαϊκάλη



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έδωσε άδεια στον δικηγόρο Πέτρο Μαχά, νομικό παραστάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να μπορέσει να καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλο Χαϊκάλη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει προαναγγείλει ότι θα μηνύσει τον βουλευτή επειδή ενέπλεξε το όνομα του στις καταγγελίες του περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο.
Λόγω της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων, για να καταθέσει τη μήνυση ο κ. Μαχάς για λογαριασμό του πρωθυπουργού πρέπει να λάβει προηγουμένως άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.
Ο ΔΣΑ δεν αποδέχθηκε την αίτηση για χορήγηση άδειας με το αιτιολογικό ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής και ότι η μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μπορεί να κατατεθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.
Τελικά, ο δικηγόρος του πρωθυπουργού απέσυρε το αίτημα του για χορήγηση αδείας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ο ίδιος τη μηνυτήρια αναφορά, ακόμα και σε Αστυνομικό Τμήμα, ανεξάρτητα εάν το κείμενο της μηνύσεως το έχει συντάξει ο δικηγόρος του.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


«Βόμβα» από Αποστολόπουλο: Ο Χαϊκάλης θα έπαιρνε κάθε είδους ανταλλάγματα για να ψηφίσει Πρόεδρο (Ολη η κατάθεσή του)


Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν έτοιμος να δεχτεί παντός είδους ανταλλάγματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατία, υποστήριξε Γιώργος Αποστολόπουλος, φερόμενος ως μεσάζων στην υπόθεση Χαϊκάλη, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο.

«Το καλοκαίρι του 2014 έμεινα έκπληκτος, όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας, ο Χαϊκάλης μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ή και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί στην ίδια συνάντηση, τον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος. Οπως ισχυρίζεται, είχε τις συναντήσεις αυτές με τον κ. Χαϊκάλη, προκειμένου να εξακριβώσει «τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ καθώς να διακριβώσω και το ηθικό πολιτικό χάλι του».
Ο κ. Αποστολόπουλος, που έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος, το Σάββατο, στον εισαγγελικό λειτουργό, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων βουλευτής του εκμυστηρεύτηκε σε μία από τις συχνές συναντήσεις που είχαν, πως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής.
Ο κληθείς ως ύποπτος, υποστήριξε επίσης στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι "προβόκαρε" τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει "το ηθικό χάλι του" και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε "να το σιγουρέψουμε κιόλας". Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα, τις "αμφίσημες δηλώσεις" του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.
Θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής, "φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως" και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο κ. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο "είναι απορίας άξιο".
Στην κατάθεσή του αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι είναι "αυτοαπασχολούμενος" και επομένως ότι δεν έχει εργοδότη και δεν γνωρίζει σε ποιον αναφέρεται ο βουλευτής, που ισχυρίζεται ότι ο Αποστολόπουλος ήταν μεσάζων κάποιου "εργοδότη", οικονομικού- επιχειρηματικού παράγοντα.
Ο κ. Αποστολόπουλος τέλος χαρακτηρίζει "απαύγασμα δολίων σκοπιμοτήτων που σκοπεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη" τις καταγγελίες Χαϊκάλη, επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με "βρώμικο παρασκήνιο ή βρώμικες πολιτικές σκέψεις" και κατηγορεί την πλευρά του καταγγέλλοντος ότι εκείνη διέπραξε κακουργήματα υποκλέπτοντας ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς της άδεια των αρχών.
ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΑΪΚΑΛΗ:

«ΑΝΩΜΟΤΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ Του Γεωργίου Αποστολόπουλου του Αποστόλου και της Κων/νας
Στην Αθήνα, σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 14.00', ενώπιον μας του Αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, παρουσία και της Δικαστικής Γραμματέως Σταυρούλας Κοσμέτου, εμφανίστηκε, αφού κλήθηκε στο υπηρεσιακό μας γραφείο 1139, ο πιο κάτω μάρτυρας, ο οποίος αφού ρωτήθηκε για τα στοιχεία ταυτότητάς του, δήλωσε ότι ονομάζεται Γεώργιος Αποστολόπουλος του Αποστόλου και της Κων/νας, γεννήθηκε το έτος 1959, στην Αθήνα και κατοικεί στον Αγ. Δημήτριο (οδός 25π9 Μαρτίου αρ. 69) τηλ. 6945-748652, επαγγέλματος σύμβουλος επιχειρήσεων και χριστιανός ορθόδοξος. (Α.Δ.Τ. ΑΕ 508253/2007, Τ/Α ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ).
Εξετάζεται ανωμοτί σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 Κ.Π.Δ. ως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 Ν. 3160/2003 και με το αρθρ. 5 παρ. 2 Ν. 3346/2005.

Γνωστοποιήθηκε στον εξεταζόμενο ότι έχει δικαίωμα να παρίσταται με συνήγορο να αρνηθεί εν όλω ή εν μέρει την παροχή εξηγήσεων και να λάβει προθεσμία μέχρι 48 ώρες για την παροχή τους η οποία μπορεί να παραταθεί από εκείνον που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση. Επίσης έχει δικαίωμα να ζητήσει να του χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας να προτείνει μάρτυρες προς εξέταση και να προσαγάγει άλλα αποδεικτικά μέσα προς αντίκρουση των καταγγελλομένων σε βάρος του.

Επίσης του γνωστοποιήθηκαν προφορικά και με συνοπτική ακρίβεια οι πράξεις που του αποδίδονται και ότι όλα τα παραπάνω δικαιώματά του μπορεί να τα ασκήσει είτε αυτοπροσώπως, είτε εκπροσωπούμενος από συνήγορο που διορίζεται κατά το άρθρο 96 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εκτός αν, κατά την κρίση μας, θεωρηθεί αναγκαία η αυτοπρόσωπη εμφάνισή του ενώπιον μας.
Κατόπιν, εξετάστηκε ανωμοτί, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 του Κ.Π.Δ., όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 3160/2003 και εκ νέου με το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 3346/2005, δήλωσε ότι διορίζει συνήγορο τον δικηγόρο Αθηνών Παύλο Σαράκη (AM 20761), Πατησίων 20-22, Αθήνα, τηλ. 210-3841400, 6932-420640 και ότι επιθυμεί να καταθέσει αμέσως:

Αρνούμαι κάθε υπόνοια περί τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του κινήματος ΑΝ.ΕΛ., ένας από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος των εκλογών 2012 και έως την Άνοιξη 2013 σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Προέδρου κ. Πάνου Καμένου. Αποχώρησα με δική μου πρωτοβουλία και θέληση από αυτή τη θέση του συμβούλου της ηγεσίας του κινήματος, λόγω αυξημένων προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μάλιστα το Σεπτέμβριο 2013 ενόψει της επίσκεψης του κ. Καμένου στη ΔΕΘ μου ζήτησε προσωπικά να τον βοηθήσω για την επικαιροποΐηση του οικονομικού προγράμματος και την ανάλυση της τότε οικονομικής συγκυρίας. Αρνήθηκα, διότι ούτε χρόνο είχα και κατά δεύτερο λόγο επειδή είχα ήδη αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα του κινήματος. Με τον κ. Χαϊκάλη είχαμε γνωριστεί στις εκλογές του 2012 και αναπτύξαμε μια πολύ καλή φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε σε πρόταση εκ μέρους μου και αποδοχή απ' αυτόν να είμαι κουμπάρος σε επικείμενο γάμο του. Συναντιόμαστε τακτικά, είχαμε φιλικής σχέσης, ανταλλάσαμε απόψεις για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Μάλιστα πολλές φορές μου έλεγε «πες τι γίνεται στην πολιτική και την οικονομία, για να ξέρω τι να λέω». Το καλοκαίρι του 2014 έμεινα έκπληκτος, όταν σε κάποια από τις τακτικές συναντήσεις μας, ο Χαϊκάλης μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛ. ή και να δεχτεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί στην ίδια συνάντηση, τον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Γνώριζα ήδη τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση γιατί πολλάκις τον είχα δανειοδοτήσει - βοηθήσει. Στις αναφερόμενες στην κατάθεση Χαϊκάλη συναντήσεις, τον προβόκαρα - προκαλούσα, προκειμένου να διακριβώσω τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ. καθώς να διακριβώσω και το «ηθικό-πολιτικό χάλι» του, δηλ. ως που μπορούσε να φτάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την Πατρίδα βάζοντας πάνω απ' όλα ιδιοτελή συμφέροντα. Γιατί η σχέση μου με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν ιερή και με ενδιέφερε η ποιοτική πολιτική τους πορεία. Εδώ πρέπει να καταθέσω ρητώς κ. Εισαγγελέα ότι είχα σκοπό να καταγγείλω αυτή την ιδιοτελή συμπεριφορά Χαϊκάλη, περί της οποίας έχω αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, πλην όμως με πρόλαβαν τα γεγονότα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμάστε τα της συνάντησης, την 6-12-2014, σε ξενοδοχείο του κέντρου των Αθηνών με τον κ. Χαϊκάλη και τι συζητήσατε μαζί του; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία συνάντησή μας, αλλά το περιεχόμενο των συνομιλιών μας αναφερόταν πάντα στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας ή στο τι συζητούν δυο φίλοι μεταξύ τους, ή σε προσωπικά μας ιδιωτικά θέματα. Οι περισσότερες των συναντήσεων πάντως γίνονταν με πρωτοβουλία του κ. Χαϊκάλη. Θέλω
να καταθέσω ότι και στην ως άνω συνάντηση η βούληση μου ήταν πάλι να τον προβοκάρω - προκαλέσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην κατάθεσή του ο κ. Χαϊκάλης αναφέρει ότι κατά την συνάντηση της 6-12-2014 επιβεβαιώθηκε η παράδοση των 700.000 ευρώ η οποία θα γινόταν χέρι με χέρι στη σπίτι του (σπίτι Χαϊκάλη), οπότε και αυτός (Χαϊκάλης) θα σας παρέδιδε έγγραφο περί αποχωρήσεώς του από τους ΑΝ.ΕΛ. Τι έχετε να απαντήσετε επ' αυτού; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θυμάμαι την συνάντηση στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ του κέντρου των Αθηνών, αλλά επαναλαμβάνω και πάλι ότι η συζήτηση έγινε στο πνεύμα που περιέγραψα. 'Αλλωστε, προσωπικά δεν είχα κανένα ενδιαφέρον ή κίνητρο για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας και φυσικά ούτε την οικονομική δυνατότητα για καταβολή ποσών τέτοιου ύψους. Σε κάθε περίπτωση οι ερμηνείες του κ. Χαικάλη είναι αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια σκοπιμότητα εννοείτε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φοβήθηκε ότι τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως, ενώ τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει και να το εκμεταλλευτεί πολιτικά ενόψει τον τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η άποψή σας δηλαδή είναι ότι ο κ. Χαικάλης είναι αυτός που προσπαθούσε να βρει ανταλλάγματα για θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατηγορηματικά ναι. Αυτός ήρξατο πρώτος «χειρών αδίκων» λέγοντάς μου πολλές φορές κατά τις συναντήσεις μας με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού, «να το σιγουρέψουμε κιόλας, να το σιγουρέψουμε κιόλας». Στο σημείο αυτό επικαλούμαι τις αμφίσημες δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τη στάση του στην εκλογή του

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχετε υπόψη σας δήλωση του κ. Χαικάλη της 11-12-2014 ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η δήλωσή του αυτή ήταν δημόσια και αποτέλεσε μείζον θέμα συζητήσεως, τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς μου και είναι αποκαλυπτική για την ποιότητα του καταγγέλλοντος. Και είναι περίεργο ότι την επόμενη ημέρα το πρωί προσέρχεται στον Εισαγγελέα να καταγγείλει χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα. Είναι στάση αντιφατική και ενδεικτική των προθέσεων και των σκοπιμοτήτων του. 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε και για πόσο χρονικό διάστημα και ποιο χρονικό διάστημα, οικονομικές συναλλαγές, παντός είδους, με τον κ. Χαϊκάλη; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προανέφερα ότι τον δάνειζα κατά καιρούς μικροποσά για να καλύψει προσωπικές του ανάγκες, δεν θυμάμαι όμως εάν μου είχε δώσει οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να του το επενδύσω στην αλλοδαπή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά μήνα Δεκέμβριο 2014 που εργάζεσθε, με τι αντικείμενο ασχολείσθε, δοθέντος ότι ο κ. Χαϊκάλης στην κατάθεσή του αναφέρει ότι το ποσό των 700.000 ευρώ θα παρεδίδετο σπίτι του είτε από σας τον ίδιο, είτε «από τον διευθυντή φρουράς του εργοδότη σας»; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι αυτοαπασχολούμενος, δεν έχω εργοδότη που να έχει μάλιστα διευθυντή φρουράς και παρακαλώ να ελέγξετε και να διασταυρώσετε αυτόν τον ισχυρισμό μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως ως «εργοδότη» ο κ. Χαϊκάλης εννοούσε πρόσωπο εκ του επιχειρηματικού - τραπεζικού κλάδου, το οποίο εσείς, στις συναντήσεις σας κατά κόρον του αναφέρατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον εννοεί ο κ. Χαϊκάλης, δεν έχω ακούσει να κατονομάζει κανέναν και εγώ δεν έχω εργοδότη και το γνώριζε αυτό πολύ καλά.
Τελειώνοντας θέλω να καταθέσω ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη είναι απάγαυσμα δόλιων σκοπιμοτήτων που στοχεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη. Εγώ προσωπικά ουδεμία σχέση έχω με βρώμικο παρασκήνιο ή με βρώμικες πολιτικές σκέψεις. Κανένα ποινικό αδίκημα δεν διέπραξα, αντιθέτως ο κ. Χαικάλης και οι συν αυτώ διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, ομολογώντας δημόσια ότι υπέκλεπταν ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς την άδεια των αρχών. Ο βουλευτής που θέλει και αποβλέπει στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος προστρέχει στις αρχές, αναθέτει την ευθύνη της διακρίβωσης των αδικημάτων σε εκείνες, δεν τις υποκαθιστά με τέτοιο τρόπο, δεν συλλέγει στοιχεία παρανομώντας, τα οποία καθ' ομολογίαν του τα μοντάρει κιόλας, προκειμένου να στήσει μια φαντασμαγορική, θεατρική παράσταση. Ρητώς δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος μου έναντι εκείνων που βάναυσα προσέβαλαν την προσωπικότητά μου, την τιμή μου και την υπόληψή μου.
Αλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω.
Α

ναγνώσθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται».

Πηγή : imerisia.gr


Πρόταση νόμου για την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για συντάξεις έως 700 ευρώ


Με επικεφαλής τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα ξανά την πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ.
«Η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την παρούσα πρόταση νόμου σήμερα, 22/12/2014, που οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων τους, εάν δεν τους το είχε καταργήσει η τότε μνημονιακή κυβέρνηση με το νόμο 4093/2012», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ, όπως αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ».

«Η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές τής σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50% οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει “φρένο” στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Τονίζεται επίσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων, με την παρούσα πρόταση νόμου προωθεί την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ. Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας».


Πηγή : newsit.gr


Πιπιλή: Τοκογλύφος, ανόητος και ηλίθιος ο Χαϊκάλης


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλο Χαϊκάλη για τις καταγγελίες του περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η κα Πιπιλή μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε τον κ. Χαϊκάλη «Ανόητο και ηλίθιο χωρίς εισαγωγικά που τοκογλυφεί και αμαύρωσε την πολιτική ζωή του τόπου». Τον προειδοποίησε μάλιστα ότι θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα με το νόμο.

«Η πιο σοβαρή χροιά της υπόθεσης είναι ότι βγαίνει ένας βουλευτής και λεει σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα "τού έδωσα (του Αποστολόπουλου) 5 χιλιάδες ευρώ για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό"».

Και συνέχισε: «Στην ουσία τοκογλυφεί, και παίζει και κάνει παράπονα, θα το επιτρέψω;»

Η κα Πιπιλή μάλιστα πρόσθεσε: «Ο ανόητος όχι μόνο αμαύρωσε την πολιτική ζωή του τόπου, είναι και ηλίθιος χωρίς εισαγωγικά που λεει ότι "έκανα τοκογλυφί"’ παρέβη το νόμο και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Ελέγχεται ακόμη από το ΣΔΟΕ για τα 5.000 ευρώ που ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες».

«Και ο Αποστολόπουλος και ο Χαϊκάλης είναι στο υπερπέραν», τόνισε και είπε επίσης: «Συντάσσεται ο κ. Τσίπρας με την ιστορία Καμμένου – Χαικάλη για να βοηθήσει τον συνεταίρο του να βγει στη Βουλή να σώσουν μαζί τη χώρα».

Μάλιστα προχωρώντας ακόμα περισσότερο και ειρωνευόμενη όλα όσα έχουν προηγηθεί είπε: «Εφερα ειδικό ρολόι και στυλό, έχουμε τον ήχο στο ρόλοι την κάμερα στο στυλό, θα παω στο Λαζόπουλο να κάνει τη μίξη».



Πηγή : newsit.gr


Ελέγχεται το «Πόθεν Εσχες» του Χαϊκάλη



Τις αμέσως επόμενες μέρες -και πιθανότατα εντός της εβδομάδας- θα συγκληθεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των ΑΝ.Ελ Παύλου Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Γιώργος Καλαντζής αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζοντας ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα παίξει στο χρηματιστήριο, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές επεσήμαναν ότι αν δεν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλείται, σήμερα στις 4 το απόγευμα, σε νέα συνεδρίαση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μετά τα ζητήματα που ανέκυψαν από την αποκάλυψη για τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο.

Στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής, προσήλθε σήμερα ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης.


Πηγή : ethnos.gr


Γαλλία: Έπεσε στους περαστικούς με το αυτοκίνητο φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος»


Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική Γαλλία.

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν -δυο εκ των οποίων σοβαρά- όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό επάνω τους φωνάζοντας "Ο Aλλάχ είναι μεγάλος" (Allahu Akbar) στην πόλη Ντιζόν.

"Ο άνδρας, γεννημένος το 1974, παρουσιάζει προφίλ ψυχικής διαταραχής και ήταν υπό παρακολούθηση από ψυχιατρικό ίδρυμα" ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική Γαλλία, όπου ο δράστης τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας επίσης "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος".  Ο οδηγός της Ντιζόν συνελήφθη από την αστυνομία.

Πηγή: skai.gr



Προφυλακίστηκε η ελληνίδα σύντροφος του δράστη του Σίδνευ


Κρίθηκε επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο

Την προφυλάκιση της Αμίρα Δρούδη (πρώην Αναστασία Δρούδη), συζύγου του δράστη της αιματηρής ομηρίας της περασμένης εβδομάδας, αποφάσισε σήμερα δικαστήριο του Σίδνεϊ, καθώς κρίθηκε «επικίνδυνη» για το κοινωνικό σύνολο.

Η Αμίρα Δρούδη ασπάστηκε το Ισλάμ και τα τελευταία χρόνια ήταν σύντροφος του Ιρανού κληρικού Μαν Χαρόν Μόνις που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών όταν εισέβαλαν στην καφετέρια όπου κρατούσε όμηρους. Νωρίτερα είχαν βρει τραγικό θάνατο, δύο από τους όμηρους.

Η Αμίρα Δρούδη είναι κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Μόνις, την Νολίν Χάισον Παλ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομογενής μαχαίρωσε και πυρπόλησε την άτυχη γυναίκα με εντολή του Μόνις, που είχε κατηγορηθεί ως συνεργός στο φόνο. Κατόρθωσαν όμως να πείσουν το δικαστήριο και δεν προφυλακίστηκαν. Η Αμίρα Δρούδη κατέβαλε χρηματική εγγύηση 100.000 δολαρίων και ήταν υποχρεωμένη να εμφανίζεται τακτικά στο αστυνομικό τμήμα.

Μετά την ομηρία της περασμένης εβδομάδας, που έγινε θέμα σε όλον τον πλανήτη και συγκλόνισε την Αυστραλία, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε εντολή να επανεξεταστεί η υπόθεση της Δρούδη. Το δικαστήριο, μελετώντας όλα τα νέα δεδομένα έκρινε ότι η Δρούδη αποτελεί ένα «απαράδεκτο κίνδυνο» για το κοινωνικό σύνολο και διέταξε την προφυλάκισή της έως τις 22 Φεβρουαρίου που θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν και κάποια βίντεο του 2009, όπου η Δρούδη φέρεται να προωθούσε τις θέσεις του Μόνις και να εκφράζει την υποστήριξή τους για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο ότι η Δρούδη φερόταν πρόθυμη να προωθήσει τις θέσεις του Μόνις και δεν έχει αλλάξει άποψη. Ο δικαστής Χένσον είπε ότι τα βίντεο δεν σχετίζονται με την προφυλάκιση της Δρούδη.

Την ομογενή περίμεναν έξω από το δικαστήριο πολυάριθμοι δημοσιογράφοι αλλά η ίδια δεν έκανε δηλώσεις. Μόνο ο θετός αδελφός της, Τζον ‘Ασπρος, που την συνόδευε είπε στους δημοσιογράφους: «Αφήστε μας ήσυχους».

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικ Μπέρντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.


Πηγή




Η Β. Κορέα απειλεί με επιθέσεις το Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και την αμερικανική ενδοχώρα!


«Τα πιο σκληρά μας αντίμετρα θα ληφθούν με τόλμη εναντίον του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και του συνόλου της ηπειρωτικής Αμερικής, το βόθρο της τρομοκρατίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τη ‘συμμετρική αντίδραση’ που εξήγγειλε ο Ομπάμα»

Με επιθέσεις στο έδαφός της απείλησε ανοιχτά τη Δευτέρα την Αμερική η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας έτσι την επιθετική ρητορική της μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony Pictures.

Σε μια εμπρηστική ανακοίνωση, η Βόρεια προειδοποίησε με επιθέσεις το Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και «το σύνολο της ηπειρωτικής Αμερικής».

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αρνείται πάντως ότι βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με την ταινία της Sony Τhe Interview. Στην ταινία, μια κωμωδία, δυο Αμερικανοί έχουν ως αποστολή να προσεγγίσουν και να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με το πρόσχημα ότι θέλουν να τού πάρουν συνέντευξη.

Η νεότερη ανακοίνωση της Πγιογκιάνγκ έρχεται λίγες μέρες αφότου οι ΗΠΑ την κατηγόρησαν επισήμως ότι ενορχήστρωσε μαζική διαδικτυακή επίθεση στη Sony Pictures.

«Ο στρατός και ο λαός της ΛΔΚ (Βόρεια Κορέα) είναι πλήρως έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις ΗΠΑ σε όλα τα πεδία μάχης, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στον κυβερνοχώρο», αναφέρεται σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

«Τα πιο σκληρά μας αντίμετρα θα ληφθούν με τόλμη εναντίον του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και του συνόλου της ηπειρωτικής Αμερικής, το βόθρο της τρομοκρατίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τη ‘συμμετρική αντίδραση’ που εξήγγειλε ο Ομπάμα» σημειώνει.

Στην ανακοίνωσή της, η Πγιογκιάνγκ κατηγορεί τον πρόεδρο Ομπάμα «απερίσκεπτα διαδίδει τη φήμη» ότι η Βόρεια Κορέα, βρισκόταν πίσω από την επίθεση της Sony. Προσθέτει ότι «εκτιμά ιδιαίτερα τη δίκαια δράση» που ανέλαβαν οι χάκερ κατά της Sony, αν και υποστηρίζει ότι «δεν γνωρίζει πού βρίσκονται».


Πηγή: skai.gr


Ισπανία: Στο εδώλιο η πριγκίπισσα Κριστίνα για φορολογική απάτη




Οι κατηγορίες εις βάρος της εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις επαγγελματικές δοσοληψίες του συζύγου της, που κατηγορείται για υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους

Η αδελφή του βασιλιά Φελίπε του 5ου της Ισπανίας, πριγκίπισσα Κριστίνα, θα παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενη για φορολογική απάτη, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των Βαλεαρίδων Νήσων, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση της βασιλικής οικογένειας η οποία επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από την έρευνα για διαφθορά εναντίον του συζύγου της πριγκίπισσας.

Οι κατηγορίες εις βάρος της εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις επαγγελματικές δοσοληψίες του συζύγου της, του πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπολ Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με τον συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ινστιτούτου Noos.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογενείας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της αρνούνται τις κατηγορίες.


Κων. Μητσοτάκης σε Γλέζο: Σώζεις την τιμή του πολιτικού κόσμου




Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τηλεφώνησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον συγχαρεί για τη δήλωση που έκανε σχετικά με τις τοποθετήσεις των βουλευτών κ.κ Βουδούρη και Παραστατίδη για το χρηματισμό βουλευτών - Συγκεκριμένα ο κ. Γλέζος ζήτησε να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ Βουδούρης και Παραστατίδης

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο προκειμένου να τον συγχαρεί για τη δήλωση που έκανε σχετικά με τις τοποθετήσεις των βουλευτών κ.κ Βουδούρη και Παραστατίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είπε στον κ. Γλέζο ότι με αυτή τη δήλωση «σώζει την τιμή του πολιτικού κόσμου».


Πηγή : protothema.gr


Αλλάζουν όλα σε συντάξεις και εφάπαξ από 1/1/2015


Δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν τις αλλαγές στο πετσί τους από την πρωτοχρονιά. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό αφορούν σχεδόν όλους
Δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για μέτρα που έχουν ψηφιστεί μήνες πριν και τώρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται. Έτσι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού σύνταξης για όσους βγαίνουν από δω και πέρα στη σύνταξη

Με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού τα χρόνια ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή το άθροισμα βασικής και αναλογικής σύνταξης. Η βασική σύνταξη τη νέα χρονιά διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και το μισθό. Τα δύο αυτά ποσά θα προστεθούν και θα προκύψει η τελική σύνταξη.

Ξεκινάει παράλληλα η επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. Τα ταμεία θα είναι υποχρεωμένα να περνούν κάθε τρίμηνο από τον έλεγχο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Ουσιαστικά κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα θα πρέπει να μειώνονται οι συντάξεις.

Μειώσεις στο εφάπαξ και διαφορετικά ποσά ανάλογα με το πότε κατέθεσε κάποιος τα χαρτιά του για τη σύνταξη.
Στο δημόσιο όσοι υπέβαλαν τα χαρτιά τους μέχρι και τον Αύγουστο του 2013 δεν θα έχουν καμία αλλαγή. Όσοι όμως υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά θα δουν το εφάπαξ τους κουρεμένο αφού θα υπολογίζεται βάσει μαθηματικού τύπο.


Πηγή : newsit.gr


Wikilieaks: Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα και η Ευρώπη για τη CIA


Χωρίς απολύτως κανένα εμπόδιο ταξιδεύουν οι κατάσκοποι της CIA στις ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και στην Ελλάδα- όπως προκύπτει από απόρρητα έγγραφα που αποκτήθηκαν από το Wikileaks (www.wikileaks.org) και παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα Τα Νέα.

Σε ταξιδιωτικές οδηγίες που μοίρασαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στους πράκτορές τους υπάρχει ειδική αναφορά για τη χώρα μας και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στα αρχεία αυτά πρόσβαση είχαν εκτός από Τα Νέα η γερμανική Sueddeutsche Zeitung και το Publico.es στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, στο ένα από τα δύο έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks περιλαμβάνεται ανάλυση των συστημάτων ασφαλείας στα σύνορα και στις πύλες εισόδου της ζώνης Σένγκεν. Επί της ουσίας πρόκειται για οδηγίες της CIA που προορίζονται για κατασκόπους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι τους περιμένει στους ελέγχους που θα πρέπει να περάσουν κατά την είσοδό τους στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Τα βιομετρικά συστήματα στα σύνορα της ζώνης Σένγκεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ελάχιστη απειλή για την αποκάλυψη της ταυτότητας των αμερικανών επιχειρησιακών ταξιδιωτών, επειδή πρωταρχικός στόχος τους είναι η παράτυπη μετανάστευση και οι εγκληματικές δραστηριότητες, όχι η αντικατασκοπεία. Οι αμερικανοί ταξιδιώτες συνήθως δεν ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά των ύποπτων στόχων. Οι επιχειρησιακοί ταξιδιώτες με ταξιδιωτικά έγγραφα από τις ΗΠΑ δεν υποχρεούνται να παρέχουν βιομετρικά δεδομένα κατά την διέλευσή τους από τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν», αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο της CIA που είναι διαβαθμισμένο και ως «NOFORN», δηλαδή ότι δεν πρέπει να γνωστοποιηθεί σε μη αμερικανούς πολίτες.

Από την ανάλυση προκύπτει ότι τα περισσότερα συστήματα που ελέγχουν την είσοδο στον ευρωπαϊκό χώρο θέτουν σε «ελάχιστο» κίνδυνο τους πράκτορες της CIA: ανάμεσά τους μνημονεύουνται τα δύο Συστήματα Πληροφοριών Σένγκεν SIS και SIS II, το SIRENE, η έκδοση Visa για χώρες Σένγκεν, το EURODAC (η ευρωπαϊκή βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιείται κυρίως για την παράτυπη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο) καθώς και το EES (προηγμένο σύστημα ελέγχου εισόδου εξόδου ταξιδιωτών, το οποίο δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία). Περιορισμένο κίνδυνο θέτει και η δραστηριότητα των συνοριοφυλάκων της Frontex.

Μικρός -και όχι ελάχιστος- κίνδυνος για την αποκάλυψη της ταυτότητας των κατασκόπων, σύμφωνα με το έγγραφο, ελλοχεύει στο Πληροφοριακό Σύστημα Visa (Visa Information System – VIS) το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2011. To σύστημα VIS διευκολύνει την ανταλλαγή δεδομένων Visa μεταξύ των χωρών Σένγκεν και έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει μία πρακτική γνωστή ως «Visa shopping», κατά την οποία ο αιτών, στον οποίον ένα κράτος μέλος αρνήθηκε να εκδώσει Visa, να υποβάλλει αίτησεις σε άλλα κράτη μέλη ώστε κάποια από αυτές να γίνει δεκτή.
«Είναι ασαφές κατά πόσο οι κάτοχοι επίσημων -και διπλωματικών- διαβατηρίων που ταξιδεύουν σε Γαλλία, Ελλάδα ή Ισπανία θα πρέπει να παρέχουν βιομετρικά στοιχεία για την απόκτηση Visa. Η απειλή αποκάλυψης της ταυτότητας των ταξιδιωτών που δεν φέρουν αμερικανικά ταξιδιωτικά έγγραφα και πρέπει να αποκτήσουν Visa για την είσοδό τους στην ζώνη Σένγκεν θα μεγαλώνει όσο το σύστημα VIS εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες», επισημαίνεται, χτυπώντας το καμπανάκι για εκείνους τους κατασκόπους που χρησιμοποιούν άλλα διαβατήρια εκτός από αυτό των ΗΠΑ για να εισέρχονται στον ευρωπαϊκό χώρο.
Τι αναφέρεται για το «Ελ. Βενιζέλος»

Το δεύτερο απόρρητο έγγραφο που αποκτήθηκε από το Wikileaks, το οποίο επίσης φέρει απαγορευτική διαβάθμιση για μη αμερικανούς πολίτες, φέρει τον τίτλο «Επιβιώνοντας τον δευτεροβάθμιο» και περιλαμβάνει πληροφορίες για αεροδρόμια και διαδικασίες λεπτομερών ελέγχων. Ως πηγή πληροφοριών έχουν χρησιμοποιηθεί και αναφορές μυστικών πρακτόρων από εμπειρίες τους στα αεροδρόμια. «Οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι μπορούν να ασκήσουν πίεση στους επιχειρησιακούς ταξιδιώτες για την ταυτότητά τους», επισημαίνεται.Σε πίνακα που περιλαμβάνεται στο απόρρητο έγγραφο μνημονεύεται και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στα πλαίσια ειδικού κεφαλαίου που αναλύει πώς η χώρα απ’ όπου προέρχεται ο ταξιδιώτης και οι προηγούμενοι προορισμοί τουεπηρεάζουν τις αποφάσεις των ελεγκτών για λεπτομερείς ελέγχους. «Το παρελθόν των ταξιδιών που υποδεικνύει πιθανή σύνδεση με εμπόριο ναρκωτικών, ισλαμικό εξτρεμισμό ή παράνομη μετανάστευση μπορεί να οδηγήσει σε δευτεροβάθμιο», αναφέρεται. Στην περίπτωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισημαίνεται ότι επιβάτες από χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ιράκ και το Ιράν εγείρουν ανησυχίες για τρομοκρατία, ενώ από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία και Ολλανδία για εμπόριο ναρκωτικών.
Το εγχειρίδιο της Κομισιόν

Για να εκδώσουν τις οδηγίες προς τους «επιχειρησιακούς ταξιδιώτες» οι άνθρωποι της CIA προμηθεύθηκαν το εγχειρίδιο που δίνει η Κομισιόν στους συνοριοφύλακες ώστε να διέπονται οι έλεγχοι στην ΕΕ από την μέγιστη δυνατή ομοιομορφία. Από την ανάλυση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προκύπτει ότι ακόμα και αν έχουν περάσει από δεύτερο πιο λεπτομερή έλεγχο οι «ταξιδιώτες» διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τουςμόνο αν υπάρχουν επιπρόσθετες πληροφορίες για αυτούς ή να έχει γίνει αντιληπτή κάποια ύποπτη δραστηριότητα. Ανάμεσα σε άλλα, εκτός από τον έλεγχο της ημερομηνίας εισόδου, του χρόνου διαμονής και της αυθεντικότητας των διαβατηρίων, στα έγγραφα της CIA αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες υποχρεούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κομισιόν, κατά τους δεύτερους ελέγχους, να εξετάζουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για παραποίηση ή πλαστογράφηση, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνικά βοηθήματα και κάνοντας συγκρίσεις με δείγματα.

Επίσης τους ζητείται να διασταυρώνουν τα σημεία αναχώρησης, τον προορισμό αλλά και τον σκοπό επίσκεψης, καθώς και να επιβεβαιώνουν ότι οι ταξιδιώτες έχουν τα απαραίτητα χρηματικά ποσά που τους επιτρέπουν την διαβίωση κατά την διάρκεια της παραμονής τους σε χώρες Σένγκεν.


Newsroom ΔΟΛ


Ενας στους 2 Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου δέχτηκε οικονομική επίθεση το 2014



Σε ποσοστό 53% οι Ευρωπαίοι χρήστες του διαδικτύου βρέθηκαν αντιμέτωποι με απόπειρα διαδικτυακής κλοπής χρημάτων το 2014, αποκαλύπτει νέα έρευνα της εταιρείας παροχής λύσεων προστασίας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές Kaspersky Lab και της B2B International.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο Ευρωπαίους χρήστες αντιμετώπισε οικονομικές ψηφιακές επιθέσεις το προηγούμενο έτος, με το 5% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι υπέστη απώλεια χρημάτων.
Όσο για τη μέθοδο δια μέσω της οποίας έπεσαν θύματα, το 23% των χρηστών δήλωσε ότι οι χάκερς έκλεψαν τα χρήματά του αποκτώντας πρόσβαση σε λογαριασμούς υπηρεσιών πληρωμής, το 5% ότι εξαπατήθηκε και εισήγαγε τα στοιχεία σύνδεσής του σε μια πλαστή ιστοσελίδα και το 10% ότι τα στοιχεία σύνδεσής του είχαν υποκλαπεί από κακόβουλο λογισμικό.
Κατά μέσο όρο, όσοι χρήστες έπεσαν θύματα διαδικτυακής κλοπής έχασαν 313 δολάρια, αλλά ένα στα έξι θύματα έχασε πάνω από 1.000 δολάρια λόγω διαδικτυακής απάτης.
Εκτός όμως από τα χρήματα, όπως τονίζεται στη μελέτη, οι ψηφιακοί εγκληματίες αποκτούν πολύτιμα δεδομένα από τους χρήστες με διάφορες μεθόδους.
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να «διεισδύσουν» στα πορτοφόλια τους είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς που διαθέτουν οι χρήστες σε συστήματα πληρωμών, διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες ή ηλεκτρονικά καταστήματα που αποθηκεύουν δεδομένα πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
Ανάμεσα στις πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούν για να συλλέξουν τις εν λόγω πληροφορίες είναι και οι ιστοσελίδες «ψαρέματος» (phishing), οι οποίες μιμούνται επίσημες ιστοσελίδες, το κακόβουλο λογισμικό που συλλέγει στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης κ.α.
«Μερικοί χρήστες θεωρούν ότι οι ψηφιακές απειλές είναι κάτι μακρινό, που μπορεί να βλάψει κάποιον μόνο στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, πολλές διαδικτυακές απειλές έχουν σαφείς επιπτώσεις στην πραγματική ζωή, είτε πρόκειται για απώλεια δεδομένων, είτε για κλεμμένα χρήματα. Αντί να πληρώνει κάποιος τις συνέπειες, είναι πιο συνετό να φροντίζει για την ασφάλεια του εκ των προτέρων», δήλωσε η Έλενα Καρτσένκο, επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab.

ΑΠΕ


Πηγή : imerisia.gr


Top100 ποδοσφαιριστές 2014: Από το 100 ως το 71



Ο Guardian έκανε γνωστά τα πρώτα 30 ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του με τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2014. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

 Τα πρώτα 30 ονόματα της λίστας του στην οποιά συγκαταλέγονται οι 100 καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2014 (όπως τους επέλεξε πάνελ που αποτελείται από 73 ειδικούς σε 28 χώρες) γνωστοποίησε ο Guardian, με τους παίκτες από το Νο 100 μέχρι το Νο 71 να αποκαλύπτονται την Κυριακή.

Το ίδιο μέσο θα κάνει γνωστά τη Δευτέρα τα ονόματα που βρίσκονται από το Νο 70 μέχρι το Νο 41 και την Τρίτη από το Νο 40 μέχρι το Νο 11, ενώ παραμονή των Χριστουγέννων θα μάθουμε ποιοι είναι οι 10 "εκλεκτοί" της λίστας.

Σημειώνεται πως μέσα στους υποψηφίους για τους κορυφαίους της χρονιάς φιγουράρουν και δύο παίκτες του Ολυμπιακού: ο Ρομπέρτο και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Η αντίστροφη μέτρηση από το Νο 100 μέχρι το Νο 71:

100. Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

99. Ρατζά Ναϊνγκολάν (Ρόμα)

98. Ροζέριο Τσένι (Σάο Πάουλο)

97. Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)

96. Μέμφις Ντεπάι (Αϊντχόφεν)

95. Νταβίντ Λουίζ (Παρί Σεν Ζερμέν)

94. Ένερ Βαλένσια (Γουέστ Χαμ)

93. Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)

92. Έκτορ Ερέρα (Πόρτο)

91. Τζακ Γουίλσιρ (Άρσεναλ)

90. Θέσας Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)

89. Ντάλεϊ Μπλιντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

88. Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

87. Μιράντα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

86. Χοσέ Καγεχόν (Νάπολι)

85. Χένρικ Μχιταριάν (Ντόρτμουντ)

84. Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης)

83. Μεχντί Μπενατιά (Μπάγερν Μονάχου)

82. Ζερβινιό (Ρόμα)

81. Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα)

80. Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)

79. Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)

78. Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

77. Εσεκιέλ Γκαράι (Ζενίτ)

76. Ούγκο Λορίς (Τότεναμ)

75. Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ)

74. Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

73. Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

72. Τζανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους)

71. Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Δείτε όλους τους υποψηφίους για το top-100.



Προγράμματα ΕΣΠΑ 19 δισ. ευρώ για την Ελλάδα ενέκρινε η ΕΕ


Οι κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός, η ενέργεια και το αγρο-διατροφικό σύστημα

Προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ, της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, πήραν το πράσινο «φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός, η ενέργεια και το αγρο-διατροφικό σύστημα και άλλοι που βρίσκονται σε ανάπτυξη όπως η τεχνολογική ανάπτυξη, οι υδατοκαλλιέργειες, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, η δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σύγχρονη ελληνική δημιουργία, η φαρμακευτική βιομηχανία, η πληροφορική και οι επικοινωνίες, η διαχείριση των απορριμμάτων, το εμπόριο και οι υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν από τους αρμόδιους Επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής και Κοινωνικών Υποθέσεων τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.


Πηγή : protothema.gr



Μοσκοβισί: Τέλος στο μνημόνιο σε ένα δίμηνο


Σχετικά με τις επικρίσεις και τα σχόλια ορισμένων Γάλλων σοσιαλιστών για την επίσκεψή του στην Αθήνα και απαντώντας στο ερώτημα «εάν ένιωθε άνετα δίπλα σε μια συντηρητική κυβέρνηση», ο Π. Μοσκοβισί απάντησε:

«Τι πήγα να κάνω στην Ελλάδα; Πήγα ως Επίτροπος γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα. Θα πρέπει μέσα σ' ένα δίμηνο να περάσουμε σε κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα. Θα πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε ένα είδος εποπτείας και να προσανατολισθούμε πλέον προς την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» τόνισε.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι νιώθει «άνετα για δύο βασικούς λόγους»: «Πρώτ' απ΄ όλα γιατί αυτή είναι η δουλειά μου» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου μου το να βρω λύσεις για την Ελλάδα».

Κατά δεύτερο, όπως σημείωσε, «φθάσαμε σε μια φάση όπου έχουμε το συναίσθημα ότι πράγματι μπορούμε να προοδεύσουμε στην Ελλάδα. Πραγματικές προόδους. Προόδους που να επιτρέψουν στους Έλληνες να ζήσουν καλύτερα» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, «δεν είναι η λιτότητα που "σκότωσε" την Ελλάδα ή την Ελληνική οικονομία. Η αιτία οφείλεται στο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας που δεν ήταν καλό και έπρεπε να μεταρρυθμισθεί. Εάν δεν γίνονταν οι μεταρρυθμίσεις η οικονομία της Ελλάδας θα ήταν σήμερα ανύπαρκτη» υποστήριξε.

«Νιώθω άνετα στο ρόλο του Επιτρόπου και άνετα σε σχέση με τις αρχές μου» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη συνέχεια στους «φίλους» του σοσιαλιστές.

«Ξέρω ότι φέτος (τον Ιούνιο) είναι το συνέδριο του σοσιαλιστικού κόμματος. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν το ρόλο του Επιτρόπου. Εγώ δεν είμαι εδώ για το συνέδριο, δουλεύω για την Ευρώπη, δουλεύω για τους Έλληνες. Επιθυμία μου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στη συνέχεια μια ευρωπαϊκή πρόοδο. Συνεργάζομαι με κάθε νόμιμη κυβέρνηση» τόνισε.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στη συνέχεια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας ότι ως αρχηγό της αντιπολίτευσης θα τον συναντήσει σε δεδομένη στιγμή. «Του είπα να με επισκεφθεί στις Βρυξέλλες, η πόρτα μου είναι ανοιχτή» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε τέλος ότι συχνά υπάρχει σύγχυση η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι το σοσιαλιστικό κόμμα που ανήκει και στη σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο είναι το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσκειται στο «Αριστερό Μέτωπο» του Μελανσόν. Κατέληξε τέλος συστήνοντας στους επικριτές του «εγκράτεια, ορθολογισμό, συνέπεια και όχι αποκυήματα της φαντασίας».

Πηγή : real,gr


Σήμερα το πόρισμα -εκτός απροόπτου- για την υπόθεση Χαϊκάλη


Κλείνει εκτός απροόπτου σήμερα η έρευνα για το σκάνδαλο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί πορισματική έκθεση από τον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο και δεν προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών Αποστολόπουλου.

Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται οτι οι αρχές και ειδικότερα η Εισαγγελία Εφετών έχει καταλήξει αν έχει διαπραχθεί η δωροδοκία και από ποιόν.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 236 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προϋποθέτει και απλή υπόσχεση δωροδοκίας για την τέλεση της πράξης της δωροδοκίας.

Η  κίνηση της Εισαγγελίας πάντως έχει σχέση και με την προεδρική εκλογή και το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις ατόμων που αλληλοκατηγορούνται.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ  Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε να σχολιάσει την προσωπικότητα Αποστολόπουλου αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο!


Πηγή : tovima.gr






Νταβούτογλου: Η ΕΕ δυσφημεί την Τουρκία και την κυβέρνησή της


Έντονη αντίδραση από την Άγκυρα για τις επικρίσεις των Βρυξελλών για τις συλλήψεις αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν

“Βρώμικη εκστρατεία" κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλει ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην έντονη κριτική για τις συλλήψεις αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Η ΕΕ προχωρεί σε "μία εκστρατεία δυσφήμησης εις βάρος της κυβέρνησής μας και της χώρας μας", υποστήριξε ο Νταβούτογλου μιλώντας στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήγγειλαν τις επιδρομές της τουρκικής αστυνομίας, με στόχο κυρίως δημοσιογράφους, πριν από μία εβδομάδα, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως είναι αντίθετες με τις "ευρωπαϊκές αξίες" τις οποίες η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να σέβεται.

Την Τρίτη, η ΕΕ σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τον τόνο προς την Τουρκία, κατηγορώντας την για επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου και υπενθυμίζοντάς της πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με σκοπό την ένταξή της εξαρτάται από τον σεβασμό που δείχνει στους δημοκρατικούς κανόνες.

Την Παρασκευή, η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία στον διευθυντή ενός τηλεοπτικού σταθμού της αντιπολίτευσης και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κηρύξει “πόλεμο”.


Πηγή : news.gr