Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Πώς στήθηκε η "κομπίνα" ΣΥΡΙΖΑ με τους συμβασιούχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Τρέχει και δεν φτάνει τώρα ο Πάνος Σκουρλέτης. Κι όμως η "κομπίνα" - για να προσλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο τα δικά του παιδιά - είχε στηθεί αριστοτεχνικά. Απλά έσκασε μια "στραβή" που θα έλεγε και ο Μπαλάφας… Με το Ελεγκτικό Συνέδριο. ("Τζάμπα" οι επισκέψεις του Βερναρδάκη στο Ανώτατο Δικαστήριο..)

Ιδού πως στήθηκε η κομπίνα (κομπίνα κανονική): Πρώτος στρώνει το έδαφος για τις προσλήψεις των συμβασιούχων στο δημόσιο ο "γνωστός" Γιώργος Κατρούγκαλος. Είμαστε στο 2015, την εποχή της διαπραγμάτευσης με τα πουκάμισα έξω. Ο Γ. Κατρούγκαλος είναι στο υπουργείο Εσωτερικών. Ψηφίζει το νόμο 4325 που προβλέπει:1ον Καταργεί την εποπτεία του ΑΣΕΠ για το αν οι συμβάσεις στους ΟΤΑ καλύπτουν εποχιακές, έκτακτες η πάγιες ανάγκες (σ.σ. Σιγά μην ξέρει το ΑΣΕΠ καλύτερα από τον Κατρούγκαλο). 2ον Καταργεί την υποχρέωση του δημοσίου να μειώνει κάθε χρόνο τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου κατά 10% . Υποχρέωση που είχε επιβάλει η τρόικα. ( Είπαμε είμαστε στην εποχή του Βαρουφάκη και ο Κατρούγκαλος εφαρμόζει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης...) 3ον Με το άρθρο 39 απαλλάσσει τους δημάρχους από τις ποινικές ευθύνες που είχαν γιατί δεν προσέβαλαν στα δικαστήρια το αίτημα των συμβασιούχων να διοριστούν ως μόνιμοι, επειδή δήθεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (Υποχρέωση που είχε επιβάλει ο Καλλικράτης για να μπει ένα τέλος στην "φάμπρικα" με τις μονιμοποιήσεις από το παράθυρο). Μπαίνει το πρώτο λιθαράκι.. Της κομπίνας. ( Κομπίνα κανονική).

Όμως ο κ. Κατρούγκαλος δεν μένει εκεί.. (Υπάρχει σχέδιο, σας είπα). Τροποποιώντας μια άσχετη διάταξη και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, ορίζει ότι πλέον μπορούν να ανανεώνονται η να επανασυνάπτονται όλες οι συμβάσεις των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα, σε όλο το δημόσιο (και άσε το Σύνταγμα να κουρεύεται κύριε συνταγματολόγε). Η πρώτη φάση του σχεδίου "Άλωση του Δημοσίου" η το σχέδιο " Διορίζειν δια των δικαστηρίων", έχει μπει σε εφαρμογή. Όλα πάνε πρίμα..

Έρχεται τώρα ο κ. Βερναρδάκης. Εκσυγχρονιστής και αυτός. Καμία σχέση με ρουσφέτια. "Τι απατεώνες είμαστε;" που θα έλεγε και η Φωτίου; Είμαστε στο 2016. Πατάει πάνω στην διάταξη Κατρούγκαλου και αρχίζει τις παρατάσεις των συμβάσεων. Μέχρι τέλους του 2016 παρακαλώ. Κλείνει το μάτι δηλαδή στους συμβασιούχους ότι θα προσληφθούν όλοι. Ότι οι συμβάσεις τους, από ορισμένου χρόνου θα γίνουν αορίστου. Επειδή δήθεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έτσι δουλεύει το κόλπο.. Και αρχίζει και τις τροποποιήσεις. Βάλε και τους διμηνίτες μέσα, βάλε και αυτόν, βάλε και τον άλλο.. Το κόλπο προχωράει κανονικά και δεν τους έχει πάρει μυρουδιά κανείς. (Κομπίνα κανονική..)

Έρχεται μετά το "τρίο των απίθανων" υπουργών. Πολάκης (Υγείας), Κατρούγκαλος (Εργασίας πλέον) και Σπίρτζης (Μεταφορών). Είμαστε στο 2016. Και με τους νόμους 4403, 4413, 4468, που ψηφίζονται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δίνεται η δυνατότητα στους τρεις υπουργούς να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ή στην φύλαξη των υπουργείων (και των εποπτευόμενων από αυτούς οργανισμών. Δηλαδή στο μισό δημόσιο). Το σχέδιο "Άλωση του Δημοσίου" προχωράει κανονικά... Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους "εργολάβους εργαζομένων", έχει και αριστερό άλλοθι δηλαδή, και ετοιμάζεται για την τελική έφοδο.

Μπαίνει στο κόλπο και η Γεροβασίλη. Έχει μετατεθεί στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης πλέον. Ειδικά για τους εκατοντάδες συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, δίνει το πράσινο φως για την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. ( Δια μέσω του σεβαστού δικαστηρίου φυσικά..)Ελάτε κι εσείς πελάτες μας στο δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη καρδιά ( και έχει ανάγκη από ψήφους). Ποιο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν θα δικαιώσει τους εργαζόμενους, φτωχούς βιοπαλαιστές, που διεκδικούν μονιμοποίηση, αφού ούτε κι ο εργοδότης διαφωνεί; Άντε, κι εσείς, σε λίγο μόνιμοι... Λίγο υπομονή...

Στο τέλος κάνει την εμφάνιση του και ο Σκουρλέτης. (Από νωρίς στο κόλπο αυτός). Περνάει και αυτός διάταξη τον Δεκέμβριο του 2016 ( νόμος 4447) που απαλλάσσει τους δημάρχους και στο μέλλον.. από οποιαδήποτε ποινική κύρωση, όταν δεν παρεμβαίνουν στο δικαστήριο αρνούμενοι την ανάγκη πρόσληψης νέου, μόνιμου προσωπικού. Βολεύει και τους δημάρχους που έχουν και τα δικά τους ρουσφέτια να φροντίσουν. Όλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες βρε αδελφέ.. Δεν βλέπεις τα άδεια γραφεία; Το λέει και το δικαστήριο και δεν έχουμε και πρόβλημα με την τρόικα, αφού οι προσλήψεις μέσω απόφασης δικαστηρίου δεν εμπίπτουν στον περιορισμό της μιας πρόσληψης για 4 αποχωρήσεις. Και τα σκυλιά δεμένα.. Η κομπίνα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχείς παρατάσεις συμβάσεων, βούτυρο στο ψωμί των συνδικαλιστών και των εργατολόγων που προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητούν την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Και το Δημόσιο λάμπει με την απουσία του από το ακροατήριο.

Και ξαφνικά σκάει η "στραβή". Το ελεγκτικό συνέδριο....

Υ.Γ. Έτσι δεν γίνεται όμως και σε όλες τις αστυνομικές ταινίες. Όσο καλά και να έχει στηθεί το κόλπο, πάντα κάποιο λάθος δεν γίνεται; Και τους μαζεύουν όλους;




Του Μανόλη Καψή
Πηγή : capital.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα τα καταφέρουμε και πάλι




Την πεποίθησή του  ότι οι Έλληνες «θα τα καταφέρουμε και πάλι», εξέφρασε ο Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε απόψε το Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: «Προκλήσεις ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ»,  στην οποία συμμετείχε και ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.



Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε ότι η σημασία του σχεδίου Μάρσαλ εξαντλήθηκε στην παροχή κονδυλίων» και πρόσθεσε: «τα προβλήματα της Ευρώπης του 1947 δεν ήταν μόνον οικονομικά. Ήταν επίσης πολιτικά και, μπορώ να πω, ψυχοκοινωνικά. Η οικονομική κρίση έγινε κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας, οδήγησε στην άνοδο των πολιτικών άκρων και εν τέλει στο ιστορικό φαινόμενο που ονομάστηκε “η εποχή των δικτατόρων”… Το σχέδιο Μάρσαλ εισέφερε λοιπόν ένα όραμα ανάπτυξης, που μπορούσε να διασφαλίζει σταθερότητα μέσα σε συνθήκες Δημοκρατίας».



Αφού αναφέρθηκε στη συμβολή του Σχεδίου Μάρσαλ στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στην τόνωση της απασχόλησης, καθώς και στη δημιουργία έργων υποδομής σε τομείς όπως η Ενέργεια, η Υγεία και η Παιδεία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Επιπλέον, η ιστορία του Σχεδίου Μάρσαλ αποτυπώνει τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας σε μια μικρή χώρα της Δύσης, όπως η Ελλάδα. 

- Η πρώτη προϋπόθεση είναι η παροχή τεχνογνωσίας και η προσαρμογή στα δυτικά πρότυπα διακυβέρνησης. Αυτό έκανε το σχέδιο Μάρσαλ, αλλά δεν ήταν αρκετό. 

- Επίσης κρίσιμη είναι η δεύτερη προϋπόθεση, δηλαδή αυτό που αποκαλούμε σήμερα “ιδιοκτησία του προγράμματος”… 

- Και τέλος, η τρίτη προϋπόθεση ήταν η συναίνεση του λαού μας στην προοπτική της αλλαγής. Μια κοινωνία που, ίσως επειδή είχε υποφέρει τόσο πολύ, ήταν αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα. 

Χωρίς την κοινωνική συναίνεση το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να έχει πετύχει. Πιστεύω ότι οι τρεις αυτές προϋποθέσεις πρέπει να συντρέξουν για να ξεφύγουμε από την σημερινή κρίση.  Η κρίση μας έκανε όλους πιο ώριμους. Μας έδειξε τα όρια του λαϊκισμού ή μάλλον το δραματικό αδιέξοδο όπου αυτός οδηγεί. Από πλευράς αξιών, μεταρρυθμίσεις που πριν από χρόνια αποτελούσαν ταμπού, γίνονται πλέον αποδεκτές από την πλειονότητα των Ελλήνων ως αναγκαίο στοιχείο για να περάσουμε τη γέφυρα προς το μέλλον. Αλλά μένει σαφώς να γίνουν κι άλλα για να εκπληρώσουμε και τις τρεις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να προκαλέσουμε μια πραγματική αναπτυξιακή έκρηξη στην πατρίδα μας. Μπορούμε όμως να το πετύχουμε και εγώ σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψω». 



Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ανέφερε ότι η Ιστορία «αποτελεί πρώτη ύλη για σοβαρό προβληματισμό», υπογράμμισε: «Το Σχέδιο Μάρσαλ αφήνει όμως ως εγχείρημα μια σημαντική πολιτική και ιστορική παρακαταθήκη. Τις αρχές στις οποίες βασίστηκαν οι εμπνευστές του. Την ακριβή κατανόηση του κόσμου. Το καθαρό μυαλό. Την τόλμη. Τη συνεργασία και αλληλεγγύη των μελών της Δύσης. Την πίστη ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, με εμπιστοσύνη στην ελεύθερη βούληση, στη Δημοκρατία, στη δημιουργικότητα. Αυτή η πνευματική και ιδεολογική βάση στην οποία στηρίχθηκε το σχέδιο Μάρσαλ, είναι πάντοτε εδώ. Και με αυτές τις θεμελιώδεις αρχές ως οδηγό μας, θα πετύχουμε και σήμερα. Θα προστατεύσουμε τον κόσμο μας, τον κόσμο της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της δημιουργικότητας. Θα αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να προχωρήσουμε μπροστά».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Για εμάς τους Έλληνες, το Σχέδιο Μάρσαλ λειτουργεί ως επιβεβαίωση της ικανότητάς μας να ξεφύγουμε ακόμη και από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Μας θυμίζει πως είμαστε ένας λαός με πίστη στην ελευθερία και τη Δημοκρατία. Ένας λαός προσηλωμένος στις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, του οποίου αποτελούμε δυνατό, περήφανο και ισότιμο μέλος. Πρόκειται για εθνικό κεκτημένο, για θεμελιώδες στοιχείο της ταυτότητάς μας που δεν χάνεται. Όπως δεν χάνεται και η εθνική μας προοπτική, η δυνατότητά μας να κερδίσουμε το μέλλον. Αν η Ιστορία των τελευταίων εβδομήντα χρόνων μας προσφέρει μια πυξίδα, αυτή δείχνει ότι η χώρα μας δεν θα ανταπεξέλθει απλώς στις δυσκολίες μιας ακόμη σκοτεινής περιόδου, αλλά θα ξανανθίσει. Θα τα καταφέρουμε και πάλι. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, αλλά και στους εαυτούς μας».




Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Η ΝΔ στηλιτεύει το «άβατο» των Εξαρχείων και του Μενιδίου




Σε μια αυστηρή δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, προχώρησε ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι «συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η διατήρηση θυλάκων ανομίας και παράνομου εμπορίου σε περιοχές της Αθήνας, όπως στα Εξάρχεια και στο Μενίδι, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός νέου παιδιού».

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε το 1987 προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση και την παράνομη διακίνησή τους. Η ημέρα αυτή δεν μπορεί να είναι όμως άλλη μία μέρα μνήμης. Πρέπει να είναι αφετηρία αφύπνισης και δράσης για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της μάστιγας.

Τα στοιχεία για τη χώρα μας είναι ανησυχητικά. Ενώ από το 2003 παρατηρούνταν σταθερή μείωση των θανάτων από ψυχοτρόπες ουσίες, από το 2015 σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 κρατών μελών που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες, οι θάνατοι αυξήθηκαν. Το επιπλέον ανησυχητικό είναι πως συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η διατήρηση θυλάκων ανομίας και παράνομου εμπορίου σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, όπως στα Εξάρχεια και στο Μενίδι, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός νέου παιδιού.

Η ενδεδειγμένη πολιτική αντιμετώπισης πρέπει να βασίζεται στους άξονες α) πρόληψη, β) πλουραλισμό στα προγράμματα απεξάρτησης, γ) επανένταξη καθώς και δ) σπάσιμο του άβατου των περιοχών όπου διεξάγεται το παράνομο εμπόριο. Προϋπόθεση για να πετύχει το οποιοδήποτε σχέδιο είναι η συνεργασία όλων των φορέων, από το δήμο, την πολιτεία μέχρι προφανώς τις μονάδες απεξάρτησης και των οικογενειών των εξαρτημένων ατόμων.

Για τη ΝΔ η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών είναι μία επείγουσα αναγκαιότητα που χρειάζεται σχέδιο, βούληση και συνεργασία. Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής».



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Μούμια με τρία δάχτυλα στα άκρα και στενόμακρο κρανίο, χωρίς αυτιά και μύτη, βρέθηκε στο Περού. Τα εσωτερικά όργανα είναι άθικτα (φωτο και βίντεο)...




Ένα σπάνιο εύρημα, ένα ανθρωποειδές όπως το χαρακτήρισαν οι επιστήμονες, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην έρημο του Παράκας, στο Περού. Ένα μουμιοποιημένο σώμα, κουλουριασμένο, με μακρόστενο κρανίο και τρία δάχτυλα μακριά στο κάθε χέρι και πόδι πυροδότησε νέες φήμες και έγινε αφορμή για πιο ενδελεχή έρευνα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. 

Οι επιστήμονες έπρεπε να εξετάσουν ακόμα και το ενδεχόμενο της ψευδούς ανακάλυψης. Ένα εύρημα δηλαδή που κατασκευάστηκε επί τούτου για να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις. Ο μεξικανός ερευνητής – δημοσιογράφος Jaime Maussan, οδήγησε την επιστημονική ομάδα στο σημείο όπου βρέθηκε η μοναδική αυτή μούμια.... 


Η ομάδα με επικεφαλής τον Konstantin Korotkov, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, τον José de Jesús Zalce Benítez, ιατροδικαστή της Εθνικής Ιατρικής Σχολής του Μεξικού και την καθηγήτρια Natalia Zaloznaja, διευθύντρια του  Ιατρικού Ινστιτούτου MIBS, εξέτασε πρώτη το σώμα και έδωσε τα πρώτα έγκυρα δεδομένα. ... 


Το σώμα έχει ύψος 1.68 και είναι πολύ κοντά στις ανθρώπινες αναλογίες. Αυτό που διαφοροποιεί την κατάσταση είναι τα τρία μακριά δάχτυλα, το επιμηκυμένο κρανίο και η έλλειψη μύτης και αυτιών. Η λεπτομέρεια του κρανίου εξηγείται επιστημονικά, αλλά και ιστορικά μέσα από παλαιότερα ευρήματα γνωστά ως τα «κρανία Paracas».... 


Βρέθηκαν πάνω από 300 σε ένα νεκροταφείο του Παράκας, ηλικίας άνω των 3 χιλιάδων ετών. Τι μεσολάβησε και τα κρανία απέκτησαν αυτό το σχήμα; Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κάποιες φυλές της νότιας Αμερικής συνήθιζαν να δένουν τα κεφάλια τους από βρεφική ηλικία μόνο και μόνο για να πάρουν αυτό το μακρόστενο σχήμα. Αυτή η «συνήθεια» όμως δεν έκανε το κρανίο πιο βαρύ, σε αντίθεση με αυτά του Παράκας που είναι βαρύτερα και πιο ογκώδη. 

Το σώμα καλύπτεται από μια λευκή στρώση σκόνης που χρησιμοποιείται για να στεγνώσει το δέρμα και να διατηρήσει τα υπολείμματα. Τα εσωτερικά όργανα είναι πιθανότατα άθικτα. Η χρονολόγηση του σώματος υπολογίζεται μεταξύ 245 – 410 μ.Χ. Στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σπάνια μούμια, βρέθηκαν πετρογλυφικά που απεικονίζουν ανθρωποειδή με τρία δάχτυλα και μακρόστενο κρανίο. Η επιστήμη δεν έχει δώσει ακόμα επίσημες απαντήσεις, ωστόσο δεν αφήνει περιθώριο για την παραμικρή υποψία μεταφυσικών πλασμάτων.... 







Πηγή : mixanitouxronou.gr


Καταργούνται οι δικαιολογημένες απουσίες στα σχολεία - Πώς θα ενημερώνονται οι γονείς



Τεράστιες αλλαγές προβλέπει η ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργού Παιδείας όσον αφορά τις απουσίες.

Όπως αναφέρει το esos.gr, καταργούνται πλέον οι δικαιολογημένες απουσίες στα σχολεία αλλά και οι απουσιολόγοι χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται το συνολικό όριο των 114 απουσιών που ισχύει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα ετοιμαστεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες η πολιτική ηγεσία επεξεργάζεται το σχέδιο σχετικά με το όριο των απουσιών που θα ενημερώνονται οι γονείς.

Όσον αφορά την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών  η ρύθμιση, προβλέπει:

Α. Όριο απουσιών μαθητών Λυκείου 114

Β. Καταργείται η διάταξη για τις δικαιολογημένες απουσίες.
Σχετικά με το Γυμνάσιο στο υπουργείο υπάρχει προβληματισμός εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:

Α. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016 στην τελευταία τάξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ήταν  100.689.

Β. Κατά τον μήνα Απρίλιο του περσινού σχολικού έτους έτους 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες (ώρες).



Πηγή : newsbomb.gr




Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τσιγγάνικη φαμίλια, τύπου «Καμόρα», στο Μενίδι



Ακόμη και ανήλικα κοριτσάκια στο κύκλωμα - Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 6 οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και συγκεκριμένα, 20 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 56 ετών και ένας ανήλικος

Εξαρθρώθηκε - στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών της Ασφάλειας στην περιοχή του Μενιδίου - πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. 

Από την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι, πρόκειται για μια τσιγγάνικη φαμίλια, ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου «Καμόρα», χρησιμοποιώντας ακόμη και ανήλικα κοριτσάκια, ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. 

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο. Παράλληλα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, βοηθούσαν να διατηρείται υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους. 

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση  πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 6 οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και συγκεκριμένα, 20 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 56 ετών και ένας ανήλικος. 

Μάλιστα η επιχείρηση υλοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).  

Συγκατηγορούμενοι είναι ακόμη 15 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον (12) άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών. 

Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα: 

προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών ουσιών την ημέρα, 
πραγματοποιούσαν τη διακίνηση από έξι 6 συγκεκριμένες οικίες και 

εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών. 

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. 

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

πάνω από ενα κιλό ηρωίνης, 

41 γραμμάρια κάνναβης, 

128 ναρκωτικά δισκία, 

ζυγαριά ακρίβειας και πλήθος κινητών τηλεφώνων. 

Επίσης, κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της. 



Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Τρία νέα στοιχεία δείχνουν τις περίεργες μεθοδεύσεις για το «Noor-1»



Η νέα «χαμένη» κατάθεση για τους Τούρκους χρηματοδότες του «Noor-1» , το παιχνίδι των «δολοφονηθέντων μαρτύρων», οι χαμένες συνομιλίες των βελγικών αρχών και η εμπλοκή της DEA.

Οι λιμενικές αρχές διέθεταν προ 20 περίπου μηνών κατάθεση ιατρού των φυλακών Κορυδαλλού που κατέγραφε εκμυστηρεύσεις Τούρκου κατηγορούμενου για το Noor - 1, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ότι «εγκέφαλοι» της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης ήταν άτομα αραβικής καταγωγής. 

Χωρίς όμως να λάβουν υπ' όψιν κι αυτή την κατάθεση και να συνεχίζουν να ερευνούν επίμονα την εμπλοκή Έλληνα «χρηματοδότη». Μάλιστα προσφάτως σε σχέση με τον θάνατο του εν λόγω Τούρκου διακινητή διατυπώνονται από πολιτικούς αλλά κι από το Μαξίμου αναφορές ότι «του έκλεισαν το στόμα για να μην μιλήσει», με υπονοούμενα κατά ...Ελλήνων ιδιωτών. 

Επιπλέον οι δικαστικές αρχές έχουν αγνοήσει μαγνητοφωνημένο υλικό που έχουν παραδώσει Βέλγοι αστυνομικοί που έχουν έλθει πριν ένα χρόνο στην χώρα μας, που αφορούν αλλοδαπούς εμπλεκόμενους στην μεταφορά ναρκωτικών με το Noor - 1.

Οι Βέλγοι παρακολούθησαν μία γυναίκα που αποτελούσε την γέφυρα μεταξύ οργανωτών της διακίνησης της ηρωίνης στο Βέλγιο και αλλοδαπών που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα και κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το Noor - 1, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κάλυψη των ενεργειών τους. Όμως κι αυτό το υλικό φαίνεται να μην έχει τύχει καμιάς εκμετάλλευσης. 

Ακόμη το εντυπωσιακό παρασκήνιο της υπόθεσης επεκτείνεται από πληροφορίες για νέες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που φέρεται να έχει ο βασικός κατηγορούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης. 

Όμως φαίνεται να υπάρχει και μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης με εμπλοκή εκ νέου του Λιμενικού αλλά και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) που προσπαθούσε να συγκεντρώσει μέσω του κ. Γιαννουσάκη πληροφορίες και για άλλα κυκλώματα δίωξης ναρκωτικών με την εμπλοκή ξένων λαθρεμπόρων Κι αυτό παράλληλα με τις πιέσεις - όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως - προκειμένου να «κατονομασθεί» ως... χρηματοδότης του φορτίου ο επιχειρηματίας κ. ΕυάγγελοςΜαρινάκης. 

Τα νέα αυτά στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα» προκαλούν νέο κύκλο ερωτημάτων για τις μεθοδεύσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών σε σχέση με την έρευνα για τον «χρηματοδότη» του πλοίου Noor - 1 που μετέφερε το καλοκαίρι του 2014 δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό στην Αθήνα. 

Μέχρι τώρα έχουν παρουσιασθεί ηχογραφημένες συνομιλίες κι άλλα στοιχεία ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Καμμένος καθώς και λιμενικός πίεζαν αφόρητα τον βασικό κατηγορούμενο Ευθύμιο Γιαννουσάκη να προσδιορίσει ως «χρηματοδότη» τον κ Μαρινάκη. 

Επιπλέον ερωτήματα έχουν διατυπωθεί γιατί οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για άτομα στην Τουρκία και στο Βέλγιο που αναφέρονται ρητώς από τον κ Γιαννουσάκη ως «εγκέφαλοι» της διακίνησης. 

Επιπλέον αδιάσειστα στοιχεία είναι βίντεο που καταγραφούν τις συναντήσεις τους (Γιαννουσάκη και Τούρκων) στην Κωνσταντινούπολη αλλά και δηλώσεις των ίδιων των αλλοδαπών στην τουρκική τηλεόραση όπου παραδέχονται – μετά από δολοφονίες συγγενών τους - ότι σχετίζονταν με το Noor - 1. 

Από τον κ Καμμένο, άλλα στελέχη της κυβέρνησης όπως κι από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξαν λοιπόν δηλώσεις όπου μνημόνευαν –από κοινού - ότι οι πράξεις τους είναι αιτιολογημένες γιατί «το κύκλωμα σκότωνε μάρτυρες για να τους κλείσει το στόμα». 

Όμως αυτή η αναφορά υπουργών και Μαξίμου δημιουργεί νέα ερωτήματα. Πρώτον γιατί κανένας από τους μάρτυρες του Noor - 1 δεν... δολοφονήθηκε. Όλοι κατέθεσαν κανονικά στην δίκη και καμμιά σχετική αναφορά δεν υπήρξε. 

Όπως προαναφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Τουρκία και στην Ολλανδία υπήρξαν δολοφονίες κι άλλες εγκληματικές ενέργειες μεταξύ αλλοδαπών, μελών του «ασύλληπτου» δικτύου του Noor - 1 (ΣΣ κι όχι βεβαίως μαρτύρων της υπόθεσης όπως λένε υπουργοί και Μαξίμου). 

Όμως ούτε σε αυτές μπορεί να αναφέρονται τα κυβερνητικά στελέχη γιατί τους αποδίδεται το ακριβώς αντίθετο: ότι αδιαφόρησαν επιδεικτικά για αυτή την πτυχή σε Τουρκία, Βέλγιο κι Ολλανδία κι έψαχναν μόνο επίμονα τον “Έλληνα χρηματοδότη”. 

Επιπλέον τον Απρίλιο του 2016 απεβίωσε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Δραπετσώνας ένας 32χρονος Ινδός, μέλος του πληρώματος του Noor - 1.Ο εν λόγω Ινδός που δεν φερόταν να είχε οποιαδήποτε γνώση του παρασκηνίου του Noor - 1, δήλωνε άγνοια για την μεταφορά των ναρκωτικών κι ο θάνατος του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. 

Από τον συσχετισμό λοιπόν των στοιχείων προκύπτει ότι οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αφορούν τον θάνατο από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τον Νοέμβριο του 2015 στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός –όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού - ενός 41 χρόνου Τούρκου βασικού κατηγορουμένου για το Noor - 1.

O 41χρονος είχε καθοδηγητικό ρόλο στη μεταφορά της ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Ελευσίνα και ήταν συνδετικός κρίκος με άλλους ομοεθνείς του στο Βέλγιο, οι οποίοι θα ήταν και οι τελικοί παραλήπτες μέρους ή και του συνόλου της ηρωίνης. 

Ο 41χρονος Τούρκος έπασχε από σοβαρό νόσημα που προσέβαλε το μυικό σύστημα κι ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. 

Το πρωί της ημέρας που έχασε την ζωή του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με συμπτώματα δύσπνοιας. Εκεί φέρεται να συνάντησε μία έμπειρη ιατρό του νοσοκομείου όπου φέρεται να της ζήτησε «να μην μεταφερθεί εκτός φυλακών γιατί φοβόταν για την ζωή του».

Το γεγονός αυτό δημιούργησε τότε σειρά ερωτηματικών για την «άγνωστη απειλή» κατά του 41χρονου. Επιπλέον ερωτήματα υπήρξαν γιατί καθυστέρησε τρείς ώρες η μεταφορά του από το νοσοκομείο των φυλακών μέχρι τον Ερυθρό Σταυρό (ΣΣ με την συνοδεία αστυνομικών του Μεταγωγών) αλλά και γιατί υπήρξε στο ενδιάμεσο η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. 

Έτσι από τότε αναπτύχθηκαν σενάρια για τους «φόβους» και τον θάνατο του 41χρονου που φέρεται να υιοθετούν τώρα τα κυβερνητικά στελέχη που το συνδέουν με τον «Έλληνα χρηματοδότη».

Όμως η ανάλυση του φακέλου του θανάτου του 41χρονου δείχνει ότι ο φόβος του αφορούσε αλλοδαπούς οργανωτές!

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η ιατρός των φυλακών Κορυδαλλού που χειρίσθηκε το περιστατικό του 41χρονου έχει δώσει δύο καταθέσεις –στα τέλη του 2015 στο Λιμενικό που ερευνά την υπόθεση του Noor - 1 αλλά και σε πρόσφατη δίκη για την ενδεχόμενη αποφυλάκιση κατηγορουμένου - ότι « ο Τούρκος της είχε αναφέρει σε αυτή την τελευταία συνάντηση ονόματα τουρκικά κι αραβικά –και όχι ελληνικά - ως εγκεφάλους της διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης».

Λέγοντας ότι «ο 41χρονος της είπε ότι σκοπεύει να τα κατονομάσει στην Δικαιοσύνη».

Οι ίδιες αναφορές της ιατρού προέκυψαν κι από πρόσφατη αναζήτηση στοιχείων από «Το Βήμα».

Η ιατρός ανέφερε στις καταθέσεις της ότι «ο Τούρκος πράγματι φοβόταν να μην δολοφονηθεί». 

Όμως αυτό φαίνεται να υπήρξε διότι γνώριζε, από τις δικές του εγκλληματικές επαφές, ότι είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 ο προαναφερθείς κύκλος δολοφονιών αλλοδαπών εμπλεκομένων στο Noor - 1, στην Τουρκία και στο Βέλγιο, τον οποίο πληροφορήθηκαν σχεδόν δύο χρόνια αργότερα οι ελληνικές αρχές. Χωρίς και πάλι να πράξουν οτιδήποτε...

Με τα στοιχεία αυτά να δημιουργούν νέα ζητήματα εν όψει των σημερινών απαντήσεων στην Βουλή του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ Πάνου Καμένου.






Λαμπρόπουλος Βασίλης 
Πηγή : tovima.gr


Τουλάχιστον 22 εκατ. Αμερικανοί χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη με το σχέδιο νόμου της Γερουσίας




Τουλάχιστον 22 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να χάσουν την ασφαλιστική κάλυψη υγείας τους την επόμενη δεκαετία με το σχέδιο νόμο που αποκάλυψαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το αμερόληπτο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) χθες.

Συγκριτικά, το CBO είχε προβλέψει προηγουμένως ότι παρόμοια νομοθεσία που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα κοστίσει την ασφαλιστική κάλυψη σε 23 εκατομμύρια Αμερικανούς μέχρι το 2026.

Σε ανάλυση του σχεδίου νόμου της Γερουσίας, το CBO είπε ότι ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που δεν θα έχουν ασφάλιση υγείας μέχρι το 2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, θα φθάσει τα 49 εκατομμύρια.

Συγκριτικά, είχε υπολογιστεί ότι υπό τον νόμο της Βουλής, 28 εκατομμύρια χάνουν την ασφάλισή τους, ενώ ι μέχρι το 2026 θα υπάρχουν 51 εκατομμύρια Αμερικανών χωρίς ασφάλιση.



Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, kathimerini.gr


Απίστευτη δολοφονία με καλάσνικωφ σε κατάστημα κάνει το γύρο του ίντερνετ - ΒΙΝΤΕΟ



Aπίστευτο περιστατικό εν ψυχρώ δολοφονίας κάνει το γύρο του ίντερνετ. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο liveleak.com  δείχνει το δολοφόνο να μπαίνει σε ένα κατάστημα με ένα Καλάσνικωφ ( AK-47) και να σκοτώνει με μια σφαίρα τον άτυχο μαγαζάτορα σε κλάσματα δευτερολέπτου. 

Ο δολοφόνος με απίστευτη ηρεμία μετά την εγκληματική πράξη του βγαίνει από το μαγαζί χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα.




Πηγή : onalert.gr


Νέα Δημοκρατία : Ακόμη πιο εκτεθειμένος ο κ. Καμμένος



Μετά την τραγική εμφάνιση Καμμένου στην βουλή που δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. 

Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημέρων με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν.

Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. 

Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών.

Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο».


18 μονάδες μπροστά η ΝΔ στο 33% έναντι μόλις 15% του ΣΥΡΙΖΑ


Μεγάλο προβάδισμα 18 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.



Η ΝΔ στο συν 0,5% συγκεντρώνει 33% από 32,5%,
ο ΣΥΡΙΖΑ στο μείον 1,5 % συγκεντρώνει από 16,5% μόλις 15%,
ΚΚΕ στο 7,5%, 
Χ.Α συγκεντρώνει 7% (από 7,5%),
η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%).
η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, 
Ποτάμι με 2%, 
ΑΝΕΛ με 2%, 
Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% 
και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.