Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ν.Δ: Ο Βαξεβάνης στον πανικό του ομολογεί τη συμμετοχή του στη σκευωρία Novartis

 



Στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται και καρφώνονται μόνοι τους, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη να μαζεύει αρκετά στοιχεία για την συμμορία του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το γραφείο Τύπου του είναι το γραφείο του Documento, επισημοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από την υπεράσπιση έχει αναλάβει και την κηδεμονία του κ. Βαξεβάνη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Βαξεβάνης, μέσα στον πανικό του, το μόνο που κάνει, είναι να δίνει διαρκώς νέα στοιχεία για την εμπλοκή του στη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού προχθές λίγο πριν την απολογία του για τα 4 πολύ σοβαρά αδικήματα επιτέθηκε στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τώρα ο αγαπημένος «ερευνητής» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Μανιαδάκη, την περίοδο που στηνόταν η σκευωρία της Novartis» υπογραμμίζει.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι τα μηνύματα το μόνο που αποδεικνύουν «είναι αυτό που όλοι γνωρίζαμε και για το οποίο ήδη κατηγορείται από την ελληνική δικαιοσύνη. Την συμμετοχή του, δηλαδή, στη σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα χειραγώγησης του εν λόγω μάρτυρα».

Η ΝΔ ρωτάει «ο κ. Βαξεβάνης θα μας «αποκαλύψει» πόσα από τα 10 εκατομμύρια δολάρια του διωχθέντα από τις αμερικανικές αρχές Ρώσου ολιγάρχη έλαβε ο ίδιος για να στήσει τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα;».



Σταρ των «ψεκ» Κλέλια Ρένεση - Γελάνε όλοι οι σοβαροί μαζί της


 

Διαβάζουμε στο protothema και γελάμε με την Κλέλια Ρένεση που έχει καταντήσει γραφική, και σταρ των ψεκασμένων της Ελλάδας.

Με ένα «πύρινο» κείμενο η γνωστή ηθοποιός, Κλέλια Ρένεση, δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, καθώς και στους απεργούς πείνας.

Στην ανάρτηση της η ηθοποιός, επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες με το «επιχείρημα»  ότι  οι μισοί νοσούντες covid μέσα στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι. Μάλιστα, δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στην νέα συγκέντρωση που προγραμματίζουν οι υγειονομικοί την Πέμπτη έξω από το  υπουργείο Υγείας και επιτίθεται στα media.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση:



Πυροβόλησε γάτα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

 


Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε άντρα από τον Άγιο Νικόλαο ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε μια γάτα.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το αεροβόλο όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήματα Νεάπολης. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ: 

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς και για παραβάσεις περί όπλων. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς με την χρήση αεροβόλου όπλου πυροβόλησε και τραυμάτισε μια γάτα. Μάλιστα κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο όπλο. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήματα Νεάπολης. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Φον ντερ Λάιεν από Κίεβο: Ευρωπαϊκό μέλλον η Ουκρανία - Οικονομικό μαρασμό η Ρωσία

 


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα παράσχει στον πρόεδρο της Ουκρανίας μια «ταχύτερη εκκίνηση» στην προσπάθεια της χώρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραδίδοντας στον Ζελένσκι ένα ερωτηματολόγιο, που θα αποτελέσει την αφετηρία για να αποφασίσουν οι Βρυξέλλες αν θα δεχτούν ως υποψήφιο μέλος την Ουκρανία, η φον ντερ Λάιεν είπε: «Δεν θα είναι, όπως είθισται, ζήτημα ετών αλλά εβδομάδων για να σχηματίσουμε άποψη».

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα δώσει τις απαντήσεις μέσα σε μία εβδομάδα.

Η φον ντερ Λάιεν υπενθύμισε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία και τόνισε: «Η Ρωσία θα περιέλθει σε οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και τεχνολογικό μαρασμό, ενώ η Ουκρανία βαδίζει προς το ευρωπαϊκό μέλλον, αυτό βλέπω εγώ».

Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρακολουθεί τις απόπειρες της Ρωσίας να παρακάμψει τις κυρώσεις και, εάν χρειαστεί, να επιβάλει αυστηρότερες. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, είπε ότι η ΕΕ θέλει να αυξήσει το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για την επίθεση που εξαπέλυσε στην Ουκρανία.

Συγκλονισμένη η Φον ντερ Λάιεν από τους ομαδικούς τάφους της Μπούκα: Eίδαμε το απάνθρωπο πρόσωπο των Ρώσων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν νωρίτερα δήλωσε ότι οι θάνατοι αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούκα έδειξαν το «απάνθρωπο πρόσωπο» του ρωσικού στρατού, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα για την υπεράσπιση των «συνόρων της Ευρώπης». Αμέσως μετά αναχώρησε για το Κίεβο, όπου την υποδέχθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



Κατά την επίσκεψή της στην Μπούκα, όπου ερευνητές άρχισαν τις εκταφές πτωμάτων από έναν ομαδικό τάφο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν εμφανώς συγκλονισμένη από όσα αντίκρισε σε μια πόλη όπου οι ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η Ρωσία αρνείται τις επιθέσεις κατά αμάχων στην εισβολή των στρατευμάτων της στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε πριν από έξι εβδομάδες. Απορρίπτει τις κατηγορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα μετά την κατάληψη της πόλης, κάνοντας λόγο για «τερατώδη παραχάραξη» που έχει στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπούκα, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ουκρανία στα «απαραίτητα βήματα» για να εξασφαλίσει την ένταξή της στην ΕΕ – την οποία επιζητεί εσπευσμένα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το αδιανόητο έχει συμβεί εδώ. Είδαμε το απάνθρωπο πρόσωπο του στρατού του Πούτιν. Είδαμε την απερισκεψία και την ψυχρότητα με την οποία είχαν καταλάβει την πόλη», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους στην Μπούκα.

«Ολόκληρος ο κόσμος θρηνεί μαζί με τους κατοίκους της Μπούκα και είναι εκείνοι που... υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης, υπερασπίζονται την ανθρωπιά, υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Και για τον λόγο αυτόν, είμαστε στο πλευρό τους σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα», σημείωσε.

Οι εικόνες από την Μπούκα, η οποία κατελήφθη μαζί με άλλες πόλεις στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αναδιπλώθηκαν για να εστιάσουν στις επιχειρήσεις τους στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, έδωσαν νέα ώθηση στις προσπάθειες της Δύσης να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ηθική στήριξη

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο, περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε μια πυραυλική επίθεση κατά ενός σιδηροδρομικού σταθμού, ο οποίος είχε κατακλυστεί από αμάχους που είχαν φθάσει από την ανατολική Ουκρανία.

Το ταξίδι της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κίεβο είχε σκοπό να προσφέρει στον Ζελένσκι ηθική και (κάποια) οικονομική στήριξη. Ταξιδεύοντας με τρένο από το τις Βρυξέλλες στο Κίεβο, είπε σε δημοσιογράφους ότι το πιο σημαντικό μήνυμα που κόμιζε ήταν ότι είναι ανοικτός ο δρόμος για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να στέκεται συγκλονισμένη φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπροστά από τα θύματα της ρωσικής επίθεσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μαύρες σακούλες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ είπε σε δημοσιογράφους ότι η επίσκεψη αυτή καταδεικνύει πως «η Ουκρανία έχει τον έλεγχο των εδαφών της». «Υπάρχει μια κυβέρνηση που δέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό και μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο Κίεβο», συνέχισε ο Μπορέλ, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει πως η ΕΕ θα προσφέρει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι ο πόλεμος είναι μια ευθεία επίθεση εναντίον όχι μόνο της ίδιας της ύπαρξης της Ουκρανίας αλλά και της ασφάλειας της Ευρώπης συνολικά.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την επίθεση ως μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής της χώρας. Πριν από την εισβολή, ο Πούτιν είχε παρουσιάσει την στροφή που η Ουκρανία είχε κάνει τα τελευταία χρόνια προς τη Δύση -- συμπεριλαμβανομένης της φιλοδοξίας της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ -- ως απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες να κάνουν περισσότερα για να τιμωρήσουν τη Μόσχα, όπως το εμπάργκο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, ενώ έχει καλέσει την ΕΕ να αποδεχθεί την Ουκρανία ως πλήρες μέλος της.

Ο Μπορέλ παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις που αφορούν το πετρέλαιο είναι περίπλοκες -- κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για «έναν μεγάλο ελέφαντα στο δωμάτιο» -- καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι ο αποκλεισμός του ρωσικού αργού θα προκαλούσε εκτίναξη των τιμών που θα ήταν οδυνηρή για τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Ανέφερε ότι η απόφαση για τις εξαγωγές αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.


skai.gr



Ουκρανία: 21 νοσοκομεία «καταστράφηκαν ολοσχερώς» από τον ρωσικό στρατό


 

Συνολικά 21 ουκρανικά νοσοκομεία «καταστράφηκαν ολοσχερώς» αφότου άρχισε η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.

Παράλληλα, άλλες 300 δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και κλινικών, υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

Στην περίπτωση των νοσοκομείων που καταστράφηκαν, θα χρειαστεί να οικοδομηθούν από την αρχή, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως οι ασθενείς τους χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα.

Ο κ. Λιάσκο πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να επαναφέρουν σε λειτουργία δομές υγείας σε τομείς που κατείχαν ως πρόσφατα τα ρωσικά στρατεύματα, όπως τα προάστια της πρωτεύουσας Μπούτσα και Ιρπίν.


Πηγή: iefimerida.gr



Tο τραγούδι των Pink Floyd για την Ουκρανία «Hey Hey Rise Up»


 

Το τραγούδι ονομάζεται «Hey Hey Rise Up», κυκλοφόρησε την Παρασκευή 8/4/2022 και τα έσοδα θα διατεθούν για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. 

Το κομμάτι περιλαμβάνει φωνητικά από τον Ουκρανό τραγουδιστή Andriy Khlyvnyuk, από το ροκ και ποπ συγκρότημα Boombox. Τα φωνητικά προέρχονται από ένα κλιπ που δημοσίευσε στο Instagram και στο οποίο τραγουδά στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.





Δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό Μπουζόβα

 


Νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε χθες Σάββατο στο Μπουζόβα, χωριό κοντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο Τάρας Ντίντιτς, κοινοτάρχης στη δημοτική ενότητα Ντίμτριβκα, στην οποία υπάγεται το Μπουζόβα και αρκετά άλλα παρακείμενα χωριά, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό πως τα πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε πρατήριο καυσίμων. Ο αριθμός τους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, διευκρίνισε.

«Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», είπε ο κ. Ντίντιτς.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο στις αρχές Απριλίου για δεκάδες νεκρούς στο χωριό Μπουζόβα και γύρω από αυτό, για περίπου 30 πτώματα.

Ο εντοπισμός ομαδικών τάφων και πτωμάτων αμάχων σε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ειδικά στην Μπούτσα, βορειοδυτικό προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Χθες Σάββατο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η απειλή για το Κίεβο έχει αποκλιμακωθεί μεν, όμως ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον έτοιμος για σκληρή μάχη με τους Ρώσους στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ουκρανοί αξιωματούχοι κάλεσαν τις τελευταίες ημέρες τον άμαχο πληθυσμό στους ανατολικούς τομείς της χώρας να εγκαταλείψει την περιοχή ενόψει της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.


protothema



Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο


 

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 ετών διαμορφώθηκε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός ο οποίος εκτινάχθηκε στο 8,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις παρατηρήθηκαν τον περασμένο μήνα στον τομέα της ενέργειας. Άλμα 79,3% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021 έκανε το κόστος του ηλεκτρισμού και 68,3% του φυσικού αερίου. 

Πιο ακριβό κατά 58,5% ήταν και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυξήσεις σχεδόν 20% καταγράφηκαν στα έλαια, 13,6% στα λαχανικά, 8,4% στα γαλακτοκομικά και αυγά, 7,8% στα νωπά φρούτα, 7,6% στο ψωμί και τα δημητριακά, 6,4% στο κρέας και 5,4% στον καφέ, μεταξύ άλλων. 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ :

8,1% στην ομάδα «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, λαχανικά (γενικά), ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων.

0,4% στην ομάδα «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα κρασιά.

6,5% στην ομάδα «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

29,9% στην ομάδα «Στέγαση», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ενοίκια κατοικιών, είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης.

3,7% στην ομάδα «Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: έπιπλα και διακοσμητικά είδη, υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, υαλικά- επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, οικιακές υπηρεσίες.

15,4% στην ομάδα «Μεταφορές», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καινούργια αυτοκίνητα, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα- μοτοσικλέτες, ελαστικά, καύσιμα και λιπαντικά, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με πλοίο.

0,1% στην ομάδα «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: μικρά είδη αναψυχής- άνθη, κατοικίδια ζώα, κινηματογράφους- θέατρα. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: οπτικοακουστικό εξοπλισμό- υπολογιστές- επισκευές, διαρκή αγαθά αναψυχής.

0,9% στην ομάδα «Εκπαίδευση», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2,8% στην ομάδα «Ξενοδοχεία- καφέ- εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία, ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία.

0,1% στην ομάδα «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα άλλα είδη ατομικής φροντίδας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα ασφάλιστρα οχημάτων.




Πρόστιμο σε άλλα δύο σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια


 

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώνονται και τα ονόματα αυτών που αισχροκερδούν.

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μετά από ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, κατά παράβαση του νόμου, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 86.340 ευρώ στη μία επιχείρηση και 34.000 ευρώ στη δεύτερη εταιρεία σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάθεση στη Βουλή διάταξης με την οποία θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας. Οπως επισημαίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή των Ελλήνων.




Ακροαριστεροί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στην Αθήνα

 


Ένταση επικράτησε εχθές Σάββατο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν άτομα του ακροαριστερού χώρου, από διάφορες οργανώσεις και ομάδες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 9 Απριλίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων και Ομάδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (150) περίπου ατόμων, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όταν οι συγκεντρωθέντες κατήλθαν στο οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου, προκειμένου να πορευθούν στην Πλατεία Συντάγματος, εκλήθησαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή να οριοθετηθεί η πορεία σε δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας, για να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να καταλάβουν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια, ενέργειες που επαναλάμβαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την οριοθέτηση της πορείας, εξασφαλίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς που εξελίχθηκε αυτή.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επιθέσεων τραυματίσθηκαν τρεις (3) αστυνομικοί που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Οι πορευθέντες κατέληξαν την 13.30 ώρα στην Πλατεία Συντάγματος και την 13.45 ώρα ολοκληρώθηκε ομαλά η αποχώρησή τους.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αυτό είναι το αδίστακτο ΚΤΗΝΟΣ που διατάζει κατά εντολή του δικτάτορα να δολοφονούν αμάχους

 


Το αδίστακτο ΚΤΗΝΟΣ , που έχει αμολήσει ο αιμοδιψής Ρώσος δικτάτορας Πούτιν, είναι ο Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, 60 ετών, που είναι επικεφαλής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, αφού ηγήθηκε των δυνάμεων στη Συρία. 

Το αδίστακτο ΚΤΗΝΟΣ, στην Συρία χρησιμοποιούσε τη λεγόμενη «τεχνική του Γκρόζνι», δηλαδή μαζικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς για να ανοίξουν το δρόμο για τις χερσαίες δυνάμεις που στάλθηκαν στη συνέχεια να καταλάβουν τα κέντρα των πόλεων. 

Την ίδια μέθοδος υιοθετηθεί σε πόλεις που διευθύνονται από τον στρατό του Κιέβου και τους εθελοντές και αυτό φάνηκε από τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Κραματόρσκ.

Ο αιμοδιψής και αδίστακτος στρατηγός, έχει τιμηθεί απο τον δικτάτορα Πούτιν, με τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας για τη δράση του στη Συρία.

Το αδίστακτο αυτό ΚΤΗΝΟΣ, λέγεται ότι συνδέεται με την θανατηφόρα επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό που σκότωσε δεκάδες αμάχους που επιχειρούσαν να διαφύγουν από την πόλη Κραματόρσκ, με τη διεθνή κοινότητα να την χαρακτηρίζει «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και είναι σίγουρο ότι και αυτός όπως και ο δικτάτορας θα αντιμετωπίσουν τα ποινικά δικαστήρια μόλις ολοκληρωθεί ο πόλεμος και η έρευνα.

Ένας απο τους πυραύλους που έστειλε το ΚΤΗΝΟΣ για να δολοφονήσει αμάχους έγραφε με λευκή μπογιά «Για τα παιδιά μας», εννοώντας για τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια της εισβολής του δικτάτορα στην Ουκρανία.



Η Βρετανία εξοπλίζει την Ουκρανία

 


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνάντηση που είχαν εχθές στο Κίεβο ότι η Βρετανία θα παράσχει στη χώρα 120 τεθωρακισμένα οχήματα και νέα αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα, αποτίοντας φόρο τιμής στον ουκρανικό στρατό.

«Χάρη στην ακλόνητη ηγεσία του προέδρου Ζελένσκι, στον ακατανίκητο ηρωισμό και το θάρρος του ουκρανικού λαού τα τερατώδη σχέδια του (Βλαντίμιρ) Πούτιν ματαιώθηκαν», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Ουκρανία αψήφησε τις προβλέψεις και απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις από τις πύλες του Κιέβου, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο στρατιωτικό κατόρθωμα του 21ου αιώνα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Κατέστησα σαφές σήμερα ότι η Βρετανία στέκεται σταθερά δίπλα τους σε αυτή τη μάχη που συνεχίζεται και ότι θα παραμείνουμε έτσι για μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η Βρετανία θα εγγυηθεί επίσης επιπλέον ποσό 500 εκατομμυρίων δολαρίων στον δανεισμό της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την Ουκρανία, ανεβάζοντας τη συνολική της εγγύηση του δανείου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και θα απελευθερώσει τους δασμούς στις περισσότερες εισαγωγές από την Ουκρανία όπως και θα λάβει άλλα μέτρα για την απελευθέρωση του εμπορίου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τις δυτικές χώρες να «ακολουθήσουν το παράδειγμα» της Βρετανίας σε σχέση με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη χώρα του και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Και άλλα δυτικά δημοκρατικά κράτη πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Είναι καιρός να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, να αυξηθούν οι παραδόσεις όπλων σε εμάς», είπε τελειώνοντας.