Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μόλις 25 ετών ο ισλαμιστής τρομοκράτης που σκόρπισε τον θάνατο στην Γαλλία

 


Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων με 3 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο αποκεφαλισμός μιας γυναίκας και πολλούς τραυματισμούς, σημειώθηκαν σήμερα στη Γαλλία με κοινό σημείο τις λέξεις «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια από ισλαμιστή τρομοκράτη με 3 νεκρούς

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία που ήταν ο νεωκόρος.

Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Παράλληλα υπάρχουν και έξι τραυματίες, από την επίθεση.



Ακροαριστεροί φασίστες επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ πήγαν να τον πνίξουν και κατέστρεψαν το γραφείο

 



Ομάδα 15 ακροαριστερών φασιστών φορώντας κουκούλες εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ, προσπάθησε να πνίξει τον πρύτανη και τα έκανε «γυαλιά - καρφιά».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ακροαριστεροί φασίστες κακοποιοί έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό και στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 13:30 με τους ακροαριστερούς κακοποιούς να εισβάλλουν, να προπηλακίζουν τον πρύτανη και στη συνέχεια να προχωρούν σε βανδαλισμούς στα γραφεία της πρυτανείας. 

Οι κακοποιοί κατέστρεψαν υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία και καρέκλες, ενώ έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.




Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβαλε τον πιο τρελό φόρο - Τι θέλει από τους πολίτες

 



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει περάσει το φορολογικό σύστημα σε άλλο επίπεδο!

Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστή για τους... τρελούς νόμους που έχει και ένας νέος ήρθε να προστεθεί σε αυτούς, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βάζει χαράτσι πολιτικής πίστης!

Όσο παράξενο και αν μοιάζει, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος της χώρας και έτσι μετά από αναζήτηση αρκετών τρόπων, οδηγήθηκε στο συγκεκριμένο χαράτσι.

Το ποσό είναι 12.000 γιουάν (περίπου 1.400 ευρώ) για όποιον είναι ανύπαντρος και 24.000 για τους παντρεμένους.

Τα ποσά αυτά θα πρέπει να πληρώσουν οι εργάτες που θα έρχονται από την Κίνα ώστε να δείξουν την πίστη τους στο καθεστώς!

Σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να πληρώσει τον φόρο, τότε αυτόματα δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα.

«Εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων, οι εργάτες δεν βγάζουν αρκετά χρήματα οπότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πληρωμών», σχολίασε ένας εργάτης στα σύνορα με την Κίνα, ο οποίος προφανώς και διατήρησε την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ωστόσο, τα χρήματα από το χαράτσι προορίζονται για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με στόχο την ενίσχυση του πυρηνικού προγράμματος!


Πηγή : newsbomb.gr



Μπάιντεν : Οι Έλληνες ενέπνευσαν τον ελεύθερο κόσμο

 



Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, έστειλε μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου : «Σήμερα γιορτάζουμε την 80ή επέτειο του «Όχι». Οι Έλληνες ενέπνευσαν τον ελεύθερο κόσμο όταν αντιστάθηκαν στον στρατό εισβολής του Μουσολίνι – και αυτό το θαρραλέο πνεύμα ζει σήμερα, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει επίσης να σταθούμε όρθιοι και να κάνουμε το καθήκον μας για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία».



Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Σήμερα συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Έπος του ‘40. Τότε οι Έλληνες ενωμένοι πολέμησαν τον φασισμό με τα όπλα. Ογδόντα χρόνια μετά, τον νίκησαν με κύρια δύναμη το κράτος δικαίου και την ισχύ της δημοκρατίας μας, στέλνοντας τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού στη φυλακή. Σήμερα, η χώρα μας αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπιζε πριν από 80 χρόνια. Απαιτείται, όμως, να επιστρατεύσουμε τις ίδιες αρετές που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη και τότε: Την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της Έπος πριν από 80 χρόνια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να βρεθώ εδώ στη Σούδα και να συνομιλήσω με το πλήρωμα του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων τους μετέφερα την ευγνωμοσύνη μας, τις θερμές μας ευχαριστίες για τον μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, τον οποίον απέδειξαν έμπρακτα τους τελευταίους δύο μήνες. Τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουν με απόλυτο επαγγελματισμό.

Θέλω αυτές τις στιγμές και καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Γιώργου Θεοτοκά, ο οποίος πριν από 80 χρόνια, γράφοντας για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και από αυτό το πρωτοφανές αίσθημα εθνικής ενότητας. Καθώς αντιμετωπίζουμε άλλες προκλήσεις ας θυμηθούμε ξανά αυτά τα λόγια. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι με αίσθημα ενότητας, υψηλής ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συλλογικότητας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση και να βγούμε και πάλι νικητές.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους.





Στο "κόκκινο" από σήμερα Γιάννενα και Σέρρες

 



Από σήμερα Πέμπτη, τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19, που ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα από σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών περνούν από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.




Οι αύξηση των κρουσμάτων οι 108 διασωληνωμένοι και οι 600 νεκροί φέρνουν νέα μέτρα

 



Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων μελετά αναγκαστικά νέα μέτρα για να αποφευχθεί το ολικό lockdown.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι :

H μετάβαση της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4 («κόκκινο», επίπεδο αυξημένου κινδύνου), με δεδομένο ότι χθες καταγράφηκαν στην περιοχή 384 νέα κρούσματα,

H εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων στις περιοχές επιπέδου 3 («πορτοκαλί», αυξημένης επιτήρησης), όπως η Αττική,

H περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (ίσως μέχρι τις 9 το βράδυ)

O περιορισμός των μετακινήσεων εκτός περιοχών επιπέδου 3 και 4

H επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις βραδινές -εκτός από τις μεταμεσονύκτιες- ώρες

H ενίσχυση της τηλεργασίας



Πανεθνικό lockdown για ένα μήνα με ανοιχτά σχολεία στην Γαλλία

 



Η Γαλλία μπαίνει σε πανεθνικό lockdown, από αυτήν την εβδομάδα, και για ένα μήνα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία που κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν πρός το Έθνος.

Τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, είπε ο Μακρόν. Όμως, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση της Covid-19» και «δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε» σε σχέση με τον νέο κορωνοϊό. Προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

Τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν:

*Οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα μπορούν να βγαίνουν εφόσον έχουν δικαιολογία να το κάνουν. Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η καραντίνα τώρα θα είναι ανάλογη με εκείνη που επιβλήθηκε την άνοιξη, όταν επιτρεπόταν στους πολίτες να βγουν για ιατρικούς λόγους, για εργασία, για να πάνε στο σχολείο, να κάνουν απαραίτητες αγορές ή για άσκηση μια ώρας ημερησίως.

*Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί εκτός του σπιτιού του θα χρειάζεται να έχει μαζί του ένα έγγραφο με το οποίο θα δικαιολογεί την παρουσία του έξω. Αυτό θα μπορεί να ελεγχθεί από την αστυνομία.

*Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, μια διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο λοκντάουν την άνοιξη, όταν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν κλείσει.

*Τα πανεπιστήμια θα κλείσουν.

*Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καταστήματα θα κλείσουν, εκτός από εκείνα που πωλούν αναγκαία αγαθά, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Αυτό μπορεί να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες.

*Οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό θα παραμείνουν ανοικτές, μεταξύ αυτών οι υπηρεσίες των δήμων.

*Όλοι όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πρέπει να το κάνουν.

*Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 00:01 την Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως την 1η Δεκεμβρίου.

Στη Γαλλία σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 244 θάνατοι από τη νόσο Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 35.785. Βάσει των στοιχείων των υγειονομικών αρχών, καταγράφηκαν 36.437 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να φτάνει το 1.235.132.



Διχαστικοί χωρίς ίχνος ντροπής Καρανίκας - Παππάς: Υμνούν το ΕΑΜ ανήμερα της επετείου του «Όχι»!

 



Αυτά είναι τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ντροπιάζουν την χώρα και υπενθυμίζουν στον ελληνικό λαό από ποιους γλίτωσε η Ελλάδα.

Διχαστικοί και ανιστόρητοι απλά για να προκαλέσουν!!

Διχαστικές και ντροπιαστικές αναρτήσεις από τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα και Νίκο Παππά, εκτός τόπου και χρόνου ανήμερα της επετείου του “Οχι” για να προκαλέσουν τους Έλληνες πολίτες. 

Και τα δύο ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αναρτήσεις όπου υμνούν το ΕΑΜ και το ρόλο του στον αντιστασιακό αγώνα, όταν σήμερα γιορτάζουμε το “Οχι” που φώναξε όλος ο ελληνικός λαός απέναντι στον φασισμό και το έπος του 1940.

«Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», έγραψε στην ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας, υμνώντας το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το... 1941.

Επειδή ο Νίκος Καρανίκας είναι γνωστό ότι δεν τα πάει καλά με τα γράμματα και την ιστορία, η επέτειος για το «Όχι» αφορά την Εθνική Αντίσταση αποκλειστικά από τα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, καθώς όπως σχολιάζει «σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση».

Την ίδια τοποθέτηση είχε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έγραψε σε δική του ανάρτηση: «Και τότε ενάντια στον φασισμό και τους συνεργάτες του, και τώρα ενάντια στους επιγόνους τους και όσους τους ανέχονται. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται» συνοδεύοντας την ανάρτηση του με το ΕΑΜ που δεν είχε καμία σχέση με την επέτειο του 1940.