Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ν.Δ. για την αθλιότητα του Συριζαίου Αντώνη Λιάκου

 


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις  απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος».



Νέα ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει παρών για τις 100.000 προσλήψεις που θα ανακοινωθούν

 


Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει η κυβέρνηση 100.000 θέσεις εργασίας στους πολίτες και αυτή η μικροπρεπή ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αλλάζει και επενδύει πάντα στο λαϊκισμό.

«Παρών» θα ψηφίσει τελικά ο ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες και με την οποία θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και θα ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Στην ίδια τροπολογία υπάρχει και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 28 ακριτικά νησιά.

Έντονη η αντίδραση του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση:  “Θυσιάζετε τα πάντα στο κομματικό βωμό, είστε στην πολιτική του "όχι σε όλα", στην ισοπεδωτική αντίληψη. Επικαλεστήκατε επιχειρήματα ανεργίας. Ευθύνεται η κυβέρνηση μας για την αύξηση της ανεργίας. Τον Ιούνιο του 2019 που ήσασταν κυβέρνηση η ανεργία ήταν στο 17,1%. Την είχατε μηδενίσει εσείς οι φιλεργατικοί;

Στο διάστημα της δικής μας κυβέρνησης φτάσαμε στο Μάρτιο του 2020 στο 14,4%, στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό από την περίοδο όλων των μνημονίων. Ομως ήρθε η πανδημία. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι φταίει η πολιτική μας και όχι η πανδημία.Δηλαδή αν ήσασταν εσείς θα μπορούσατε με ένα άρθρο και ένα νόμο να ψηφίσετε την κατάργηση της πανδημίας; Κάντε ό,τι θέλετε, θα εκτεθείτε για ακόμα μια φορά στον Ελληνικό λαό και στους ανέργους που με την ψήφο σας είναι σαν να μην θέλετε να πιάσουν δουλειά».




Προκλητική ξεφτίλα από τον Συριζαίο καθηγητή Λιάκο : ........ και εγώ θα έβαζα φωτιά στην Μόρια

 


Απίστευτη και προκλητική δήλωση από τον Συριζαίο Αντώνη Λιάκο που τάσσεται υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια και υποστηρίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους και να μην τους εγκαταλείψουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη.

Άθλιος και προκλητικός χωρίς αίσθημα ευθύνης και ηθικής εξοργίζει τους Έλληνες με τις δηλώσεις του

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο σημείο να αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.

«Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον», σημειώνει στην ανάρτησή του ο προκλητικός Αντώνης Λιάκος. 

Antonis Liakos
την Τετάρτη

Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον.

«Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει» σημειώνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου», σημειώνει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α.Λιάκου

Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «͟.͟.͟.͟κ͟ι͟ ͟ε͟γ͟ώ͟ ͟φ͟ω͟τ͟ι͟ά͟ ͟θ͟α͟ ͟έ͟β͟α͟ζ͟α͟»͟ του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ) 👉 https://bit.ly/35Lhj19

85
5
30





Νέα Υόρκη: Άδεια άνευ αποδοχών για τον δήμαρχο και το προσωπικό του γραφείου του

 



Όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, θα πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για μία εβδομάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιούργησε η πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού επέφερε στην πόλη ζημίες ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα και οδήγησε σε περικοπές ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ετήσιο προϋπολογισμό της πόλης, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο σε δημοσιογράφους.

Με τις άδειες άνευ αποδοχών θα εξοικονομηθεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος, σύμφωνα με τους New York Times, σκοπεύει να εργαστεί το διάστημα της άδειάς του.

«Ήταν μια απόφαση που δεν έλαβα ελαφρά τη καρδία», επισήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Το να πρέπει να το κάνω αυτό είναι επώδυνο για εκείνους και τις οικογένειές τους, όμως είναι το σωστό σε αυτήν τη στιγμή της ιστορίας».

Με τις άδειες άνευ αποδοχών και άλλες μειώσεις δαπανών, ο προϋπολογισμός του γραφείου του δημάρχου αυτό το φορολογικό έτος θα είναι 12% μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο, τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

Από το μέτρο θα πληγούν 495 εργαζόμενοι, γράφουν οι New York Times. Ο ντε Μπλάζιο έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να απολύσει 22.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δημοτικές υπηρεσίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη μείωση των δαπανών στις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Κατατέθηκε τροπολογία για 100.000 νέες θέσεις εργασίας -Με πλήρη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

 


Κατατέθηκε τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αθλητισμού με την οποία θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Το εν λόγω πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας, προβλέπεται ότι οι νέες συμβάσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας αφορούν κάθε είδους επιχείρηση-εργοδότη και είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του καθαρού μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, μετά την υποβολή από την επιχείρηση-εργοδότη της σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ).

Σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα διατήρησης των θέσεων εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος, με μετακύλιση του ασφαλιστικού κόστους στους εργοδότες-επιχειρήσεις.

Επίσης, ορίζεται ότι οι επιχειρήσεις που εντάσσουν τους εργαζομένους τους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας δεν μπορούν να τοποθετήσουν τους ίδιους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ούτε να αναστείλουν τις σχετικές συμβάσεις εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας, καθώς και οι κυρώσεις που δύναται να επιβληθούν στις επιχειρήσεις-εργοδότες που, κατόπιν διασταυρώσεων, προκύψει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής.



Πηγή: iefimerida.gr 



Χυδαία επίθεση οδηγού του ΟΑΣΑ σε γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο

 


Οι δύο γυναίκες έχουν ήδη καταγγείλει το περιστατικό στον ΟΑΣΑ

Σοκ προκαλεί η συμπεριφορά ακατάλληλου οδηγού λεωφορείου που έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις σε γυναίκες, οι οποίες επέβαιναν στο όχημα.

Ο ΟΑΣΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε βίντεο και δεν χρειάζεται να κάνει πολλά αφού ακούγεται καθαρά η χυδαιότητα του οδηγού.

Το περιστατικό έγινε απο οδηγό λεωφορείου γραμμής Α8 στο Μαρούσι, το πρωί της Δευτέρας.

«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από τον κλάδο μας. Δεν μπορεί να αμαυρώνει τους οδηγούς που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά» αναφέρει ο Κώστας Σιορίκης, πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Αυτό που περιμένουμε είναι την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού και την απομάκρυνση του σε άλλο πόστο, όπως και να διαταχθεί και ψυχιατρική εκτίμηση για την συμπεριφορά του.

Οι γυναίκες που έχουν υποστεί την φραστική επίθεση του οδηγού θα τον αντικρίσουν και πάλι στα ποινικά και αστικά δικαστήρια αφού έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον του.






Προσπαθούν να πείσουν Μητσοτάκη να μιλήσει με Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου προκαλεί τορπιλίζοντας τον διάλογο

 


Τέτοια στάση απο τον ΥΠΕΞ του καθεστώτος μόνο σε διάλογο δεν θα φέρει Ελλάδα - Τουρκία. Οι Τούρκοι θέλουν διάλογο, αλλά η γελοία και προκλητική στάση τους δεν μπορεί να φέρει καμία συνεννόηση με την Ελλάδα. 

Ο προκλητικός υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του, τορπίλισε οποιαδήποτε προσπάθεια να φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει με τον Τούρκο δικτάτορα Ερντογάν.

Ο προκλητικός ΥΠΕΞ είπε : «Οι διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν πριν να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές. Την πολιτική αεροπορία. Τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, γεωγραφικούς σχηματισμούς, τα χωρικά ύδατα, όπως και τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης.Υπάρχει και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Το να λέει πως θα πάρουμε ένα από αυτά τα θέματα και θα συνομιλήσουμε, δείχνει πως ή δεν ξέρει το τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές, ή στα υπόλοιπα θέματα δεν θέλει επίλυση καθώς έχει αδύναμα επιχειρήματα».

Στη συνέχεια κάνει λόγο για επιστροφή του Oruc Reis αν η Ελλάδα δεν συρθεί σε διάλογο με τους όρους της Τουρκίας: «H Eλλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί ως ευκαιρία την φάση αυτή. Όπως είπε ο πρόεδρος μας και στην κυρία Μέρκελ. Διατηρούμε τα δικαιώματα μας στις περιοχές που έκανε σεισμικές έρευνες το Oruc Reis. Ας εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία την περίοδο της συντήρησης του πλοίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε κανονικά τη δραστηριότητα μας».

Αναφορικά με τα ελληνικά νησιά είπε: «Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος!

H Eλλάδα πρώτα πρέπει να ανακοινώσει πως δεν αποδέχεται τον χάρτη της Σεβίλλης. Οσο παραμένει αυτός ο χάρτης δεν είναι δυνατόν να λύσουμε τα προβλήματα. Σήμερα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές, όμως πως θα λύσουμε τα προβλήματα;

H Eλλάδα θα μας πει πως αυτά τα μέρη της ανήκουν και θα μας πει ´´φύγε απο εδώ´´. Αυτό δεν είναι δυνατόν.Oσο υπάρχει ο χάρτης αυτός δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά κι αν γίνουν δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».




Κικίλιας : Στο 37,5% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα - Στο 70% στην Αττική


37,5% είναι η πληρότητα που εμφανίζουν σήμερα οι κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν διατεθεί για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κικίλιας σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 930 κλίνες ΜΕΘ.  Από αυτές, 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα εκτός της Covid-19 (519 κατειλημμένες, 182 κενές) και 229 διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 (223 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, έξι σε στρατιωτικά).

Από τις 229 κλίνες ΜΕΘ για Covid στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%.

Στα νοσοκομεία της Αττικής, από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ, έχουν διατεθεί 255 για νοσήματα πλην Covid-19, εκ των οποίων 207 είναι κατειλημμένες και 48 κενές και 75 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμες 81 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην της Covid-19, εκ των οποίων 60 είναι καλυμμένες και 21 κενές και 43 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, εκ των οποίων 17 είναι κατειλημμένες και 26 κενές.

Με δεδομένη την αύξηση των εισαγωγών που παρατηρείται στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια, το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει το σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων επτά ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από την δωρεά του ΙΣΝ θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ΕΣΥ πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου η εμβληματική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «H Σωτηρία». Τέλος, αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου και η παράδοση 8 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, της κας Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Υγείας.