Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Γερμανική ομοσπονδία δημοσιογράφων: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία

 


Η γερμανική ομοσπονδία δημοσιογράφων DJV συμβουλεύει τους επαγγελματίες εργαζομένους μέσων ενημέρωσης να μην ταξιδεύουν για επαγγελματικούς ή για προσωπικούς λόγους στην Τουρκία, μετά την προσωρινή σύλληψη μιας Γερμανίδας βουλευτού.

Η σύλληψη της Γιοκάι Ακμπουλούτ κατά την είσοδό της στην Τουρκία στις αρχές Αυγούστου δείχνει «για ακόμη μια φορά ότι η απολυταρχία [του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν θεωρεί τους επικριτές της ως μαχητικούς εχθρούς του κράτους και τους διώκει όταν βρίσκει την ευκαιρία να το κάνει», δήλωσε ο Φρανκ Ουμπεράλ, επικεφαλής της DJV.

Αν η βουλευτική ασυλία δεν προστατεύει από τη σύλληψη, ο κίνδυνος για τους δημοσιογράφους είναι ακόμη μεγαλύτερος, τονίζει η DJV.

Η Ακμπουλούτ, βουλευτής του γερμανικού κόμματος Die Linke (Αριστερά), συνελήφθη για σύντομο χρονικό διάστημα στην Τουρκία στις 3 Αυγούστου. Ένταλμα σύλληψης, το οποίο αργότερα ακυρώθηκε από τις τουρκικές αρχές, είχε εκδοθεί σε βάρος της για «φερόμενη τρομοκρατική προπαγάνδα», δήλωσε η Ακμπουλούτ στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.

Η πολιτικός, Κουρδοαλεβιτικής καταγωγής, είναι βουλευτής από το 2017.

Έχει ασκήσει κατ΄επανάληψη κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και κάνει εκστρατεία για άρση της γερμανικής απαγόρευσης στις δραστηριότητες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK, οργάνωση που η Άγκυρα και η ΕΕ, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Μετά τη σύλληψή της, η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παρενέβησαν και η βουλευτής αφέθηκε ελεύθερη.

«Οποιοσδήποτε, ως δημοσιογράφος, έχει κάνει επικριτικά σχόλια εις βάρος της Τουρκίας, του προέδρου της ή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σε δικά του άρθρα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα πρέπει να ταξιδέψει στη χώρα», τόνισε ο Ουμπεράλ. Αλλιώς αντιμετωπίζει ανυπολόγιστους κινδύνους, πρόσθεσε.


Πηγή



50χρονος παρέσυρε 9χρονη και ασέλγησε πάνω της



50χρονος διέπραξε αίσχη σε βάρος μιας 9χρονης μαθήτριας, κόρης γειτόνων του στη Λάρισα, την οποία κάλεσε στο σπίτι του εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία τους, της έβγαλε τα ρούχα και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις. Μάλιστα, της έδωσε πέντε ευρώ για να μην πει σε κανέναν όσα συνέβησαν!

Μέσα στην παιδική της αθωότητα, η μικρούλα δεν αποκάλυψε σε κάποιον τι έγινε, παρόλο που αυτό συνέβη πριν από αρκετούς μήνες. Όμως, σύμφωνα με την «Ελευθερία», το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε το μυστικό της πριν από λίγο καιρό σε φίλες της οι οποίες ενημέρωσαν την οικογένειά του και ο πατέρας της έσπευσε να το καταγγείλει.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερεύνησαν την υπόθεση εξακρίβωσαν τα στοιχεία του 50χρονου και υπέβαλαν την δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, αδίκημα που πλέον έχει χαρακτήρα κακουργηματικού βιασμού.



Τέσσερα άτομα στη φυλακή για τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά


 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα –λίγο μετά τις 03:00– ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια και προφυλακιστέοι κρίθηκαν ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.