Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΝΔ: Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται σαν αντίγραφο του κ. Τσίπρα σε εκδοχή influencer

 


«Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται σαν αντίγραφο του κ. Τσίπρα σε εκδοχή influencer» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ προτρέποντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον ελεύθερό του χρόνο στο στρατό να αναζητήσει τις απαντήσεις που οφείλει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για Κασσελάκη

Σε μια ακόμη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Κασσελάκης, σε πλήρη σύγχυση, είπε σήμερα τα πάντα και τα αντίθετά τους.

Εμφανίστηκε σαν αντίγραφο του κ. Τσίπρα σε εκδοχή influencer.

Δήλωσε εμπιστοσύνη στον καταδικασμένο 13-0 Νίκο Παππά και τον καθ’ έξιν υβριστή Παύλο Πολάκη, που υπόσχεται - κόντρα σε κάθε έννοια κράτους δικαίου - πως η “δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς”.

Απέδειξε ότι άλλα λέει τη μία και άλλα την άλλη για τη παραβίαση του νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν, σε ό,τι αφορά τις εταιρείες του στις Η.Π.Α. και το δάνειο που έδωσε προς τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε ακοστολόγητες υποσχέσεις αντιγράφοντας το “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” του προκατόχου του, που κατέληξε σε καταιγίδα φόρων, περικοπή συντάξεων και στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης.

Του ευχόμαστε στον ελεύθερο χρόνο που θα έχει στη θητεία του, αντί να διαβάζει τα βιογραφικά των υποψηφίων του, να αναζητήσει τις απαντήσεις που οφείλει.



Νέα καραγκιοζιλίκια Κασσελάκη που φόρεσε κάλτσες με αστακούς προκαλώντας την κοινωνία

 


Απαντήσεις με νέα προκλητική εκδοχή για την επιχειρηματική του δραστηριότητα με τα αστακοκάραβα έδωσε εκ νέου ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει ένα ζευγάρι κάλτσες με... αστακούς τις οποίες αποκάλυψε κατόπιν προτροπής του Γιώργου Παπαδάκη, και δείχνοντας έτσι το πόσο προκλητικός είναι απέναντι στους πολίτες που ζητάνε απαντήσεις.



«Δεν είναι θολό το περιβάλλον, είναι στρεβλή η πραγματικότητα» σχολίασε ο Κασσελάκης αναφορικά με την εικόνα που υπάρχει γύρω από την επαγγελματική του δράση, προσθέτοντας πως «ήταν στον αόριστο αυτό που με ρωτούσε ο Γιώργος ο Λιάγκας», αναφερόμενος εμμέσως στα «αστακοκάραβα», αλλά όποιος παρακολουθήσει την ερώτηση του Λιάγκα θα δει ότι ο Κασσελάκης λέει ψέματα.


«Ό, τι έχω πει συγκεκριμένα, στον κατάλληλο χρόνο, Ενεστώτα και Αόριστο, ισχύει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιχειρηματική διαδρομή του, ενώ σε ερώτηση που τέθηκε για το αν αυτή τη στιγμή έχει κάποιες εταιρίες με ενεργή συμμετοχή, απάντησε «Όχι»., ενώ πρίν δύο ημέρες είπε άλλα. 

«Τον προηγούμενο χρόνο έκανα την πλειοψηφία της μεταβίβασης για πολλούς λόγους που δεν είχαν σχέση με την πολιτική» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συμπλήρωσε πως «αυτός ο νόμος κατά πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικός» για το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το 2016.

«Και όπως είπα πριν δύο μέρες, είναι λάθος ναι, πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος» συνέχισε, εξηγώντας ακόμη πως «η Osios δάνεισε τα μίντια και πήρε πίσω το ποσό με αλλαγή συναλλάγματος και έχασε και χρήματα πάνω σε αυτό. Η Osios τα πήρε πίσω, είμαι ξεκάθαρος».



Παραιτείται ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών γιατί συνεργάτης του διέρρευσε τη λίστα αποδήμων στην Ασημακοπούλου

 


Ξεκαθαρίζει το τοπίο η κυβέρνηση, που δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω «Εμείς δεν λειτουργούμε παραυπουργεία δικαιοσύνης στο Μαξίμου, έχοντας δίπλα μας αμετάκλητα καταδικασμένους με 13-0. Απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Η έρευνα του ΥΠΕΣ απέδωσε, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, και το Μαξίμου διερεύνησε το θέμα, θέλοντας να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη λίστα η κυρία Ασημακοπούλου την απέκτησε από συνεργάτη του ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ’ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών στην επιστολική ψήφο γιατί έχει γίνει από τον Μάιο του 2023. 

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει τις παραιτήσεις, η κ. Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από ΓΓ του ΥΠΕΣ αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο και άργησε.

Κυβερνητικά στελέχη, ξεκαθάρισαν ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. «Εμείς δεν λειτουργούμε παραυπουργεία δικαιοσύνης στο Μαξίμου, έχοντας δίπλα μας αμετάκλητα καταδικασμένους με 13-0. Απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι», λένε κυβερνητικά στελέχη.



Αμόλησαν την Τζάκρη να την πει στον Ανδρουλάκη αλλά πήρε αέρα και έφτασε στο 20%

 


Με οποιαδήποτε εμφάνιση της Τζάκρη, θα διασκεδάσουμε μαζί της και θα μας εξοργίσει επειδή μιλάει ασταμάτητα, λέει ψέματα και προσπαθεί να εξαπατήσει με το γνωστό στυλ, ακουμπώντας τα δύο χέρια στο τραπέζι με τα δάχτυλα, και φτιάχνοντας συνέχεια τα μαλλιά της.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχοντας αδύναμα στελέχη και ακατάλληλους αρχηγούς, προσπαθούν να εδραιωθούν στην δεύτερη θέση, και έτσι αμόλησαν την Θεοδώρα Τζάκρη να την πει στον Ανδρουλάκη, και να μας κάνει να γελάσουμε με την αισιοδοξία της που δεν πηγάζει από πουθενά παρά μόνο στο μυαλό της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε με σιγουρία εχθές στον ΣΚΑΪ ότι «θα είμαστε δεύτερο κόμμα, το θέμα είναι με πόση διαφορά», και έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει ότι είναι ακατάλληλος για να συμβεί αυτό, όπως φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη του απάντησε: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα είναι δεύτερος». Μάλιστα η ίδια συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε πανικό υπό το φως των δημοσκοπήσεων. Σημειώνεται ότι η πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου με 12,2% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 10,5%. Χθες, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια σαφή αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προτιμά να έχει αντιπολίτευση lifestyle».

Και εκεί που γελάσαμε πολύ με την Θεοδώρα Τζάκρη, είναι όταν είπε τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι «να πάρουμε ένα ποσοστό εφαλτήριο για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Εκτιμώ ότι θα είναι ένα ποσοστό αισθητά καλύτερο από αυτό που είχαμε στις εκλογές. Να έχει δηλαδή το 2 μπροστά».





Εκτός ψηφοδελτίου ευρωβουλής η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Είχε δώσει "μάχες" με τους ανθέλληνες στην Ευρωβουλή


 


Της αναγνωρίζουμε ότι είχε δώσει "μάχες" κατά των ανθελλήνων της Ευρωβουλής, υπέρ της Ελλάδας, αλλά ας πρόσεχε!!!

Η κυρία Ασημακοπούλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα e-mail σε απόδημους Έλληνες εδώ και μέρες, ενώ για το θέμα έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα του ΥΠΕΣ, αλλά και έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει αποστείλει ερωτήματα στην κυρία Ασημακοπούλου.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και είχε πει ότι «κάνουμε και εμείς έρευνα για την υπόθεση».

Ένα ακόμα στοιχείο που δεν διευκόλυνε την κυρία Ασημακοπούλου ήταν ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα πρέπει να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο στις 19 Απριλίου και η έρευνα της Αρχής εκτιμάται ότι δεν θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Η ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».





Συνελήφθη αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα - Είχε 102 κιλά κάνναβη στο υπερησιακό όχημα

 



Σύλληψη αστυνομικού της δίωξης ναρκωτικών ο οποίος μετέφερε στο υπηρεσιακό όχημα 102 κιλά ινδικής κάνναβης. 

Συνάδελφοί του αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν πληροφορίες για το «φορτίο» που μετέφερε το περιπολικό, του έκαναν σήμα να σταματήσει κάτι που ωστόσο δεν έγινε και ακολούθησε καταδίωξη. 

Το περιπολικό ακινητοποιήθηκε όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο και χτύπησε πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας: 

«Δυο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας

Σε υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε ο ένας αστυνομικός με συνεπιβάτη τον ιδιώτη, βρέθηκαν πάνω από -102- κιλά κάνναβης 

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγάει υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός ωστόσο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -19- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -102- κιλών και -670- γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.

Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε -3- σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».



Ομιλία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

 



Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι Υπουργοί, συνάδελφοι στην κυβέρνηση, κυρίες και κύριοι, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου δημόσια σε αυτούς οι οποίοι οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν το πρώτο κεφάλαιο μίας πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που αφορά το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Θυμάμαι τις συζητήσεις που είχαμε και με τον Κωστή Χατζηδάκη και με τον Πάνο Τσακλόγλου όταν πήραμε αυτή την απόφαση να δημιουργήσουμε το ΤΕΚΑ, το οποίο ουσιαστικά -ναι, πρέπει να το πούμε- αποτελεί το «πνευματικό παιδί» του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε τέτοιο βαθμό που κανονικά θα έπρεπε να προσθέσουμε ένα δεύτερο «Τ» και να το ονομάσουμε «Τσακλόγλειο» Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Όμως, η τομή την οποία έχουμε κάνει, όπως εξήγησαν και οι προλαλήσαντες, είναι πάρα πολύ σημαντική και τα οφέλη από τη δημιουργία του ΤΕΚΑ θα φανούν σε βάθος χρόνου και, όπως εξηγήθηκε αναλυτικά, είναι πολλαπλά.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε κάτι το οποίο έθιξαν και οι τρεις νέοι που συμμετείχαν στο πάνελ, η Μαρία, η Νάντια και ο Παναγιώτης, στο ζήτημα της έννοιας της ατομικής ιδιοκτησίας ενός μέρους των προσωπικών αποταμιεύσεων ως αποτέλεσμα της εργασίας ενός νέου. Αυτή η έννοια του «ατομικού κουμπαρά». Ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά σας, γράφουν το όνομά σας πάνω, κανείς δεν μπορεί να τα ακουμπήσει. Κατ’ ελάχιστον το κράτος εγγυάται ότι θα πάρετε πίσω τις εισφορές σας και σίγουρα κάτι πολύ περισσότερο.

Αυτό ανατρέπει πλήρως την αντίληψη την οποία έχουμε για τη διανεμητική -σωστά, και όχι αναδιανεμητική- έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, ότι ουσιαστικά οι δικές μας εισφορές πληρώνουν τις συντάξεις της προηγούμενης γενιάς. Και ακριβώς αυτός ο «ατομικός κουμπαράς», τον οποίον θα βλέπετε οι νέοι ασφαλισμένοι κάθε μήνα να μεγαλώνει, θα ξεκινήσει με ένα μικρό ποσό, αλλά το ποσό αυτό σε βάθος χρόνου θα αυξάνεται. Είναι αυτό το οποίο αλλάζει τις αντιλήψεις μας γύρω από την έννοια της αποταμίευσης, αλλά και γύρω από τη σημασία της ασφαλισμένης εργασίας.

Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, σήμερα αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας ακόμα ένα πρόβλημα υποασφαλισμένης εργασίας. Συζητάμε, ας πούμε, σε λίγο θα αυξήσουμε και πάλι τον κατώτατο μισθό, γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν και στη χώρα μας εργαζόμενοι οι οποίοι ασφαλίζονται κατ’ όνομα στον κατώτατο μισθό αλλά αμείβονται με κάτι περισσότερο από αυτό.

Αυτό το οποίο μπορεί να κερδίζουν σήμερα, όμως, το χάνουν σε εισφορές οι οποίες τελικά είναι δικές τους και οι οποίες θα έμπαιναν στον «ατομικό κουμπαρά» για να τους προσφέρουν τελικά σε βάθος χρόνου μια μεγαλύτερη σύνταξη.

Και ναι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπάσουμε αυτή την προκατάληψη που σε ένα βαθμό υπάρχει στη νέα γενιά, πρώτον ότι «η σύνταξη δεν με αφορά». Αυτό το καταλαβαίνω, γιατί ένα νέο παιδί 20-25 χρονών δεν σκέφτεται από τώρα τη σύνταξη. Ή, ακόμα χειρότερο, «δεν θα πάρω σύνταξη, γιατί κάτι θα γίνει, η χώρα ενδεχομένως μπορεί να ξαναπεράσει από μια μεγάλη κρίση. Άρα, γιατί να επενδύσω σήμερα σε κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα αβέβαιο μέλλον;».

«Να ζήσω, λοιπόν, το σήμερα, το τώρα, να ξοδέψω όλα τα χρήματά μου, να μην αποταμιεύσω, γιατί ποιος μου εγγυάται το αύριο;». Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να τη σπάσουμε, διότι πράγματι η πρόβλεψη της αποταμίευσης αποτελεί μια πολύ σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία με την οποία οι νέοι μας, ειδικά τα νέα παιδιά που πέρασαν μέσα από την κρίση, πρέπει και πάλι να εξοικειωθούν.

Εγώ θυμάμαι, όταν ήμουν μικρό παιδί, που μου χάρισαν το πρώτο βιβλιάριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και έναν ωραίο μπλε κουμπαρά. Φαντάζομαι οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται. Έχω την αίσθηση ότι δεν έχουμε κάνει την ίδια προσπάθεια να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά στη σημασία της αποταμίευσης.

Και αυτό, βέβαια, συνδέεται και με την έννοια του οικονομικού αναλφαβητισμού, που αναντίρρητα υπάρχει σήμερα. Είναι ένα πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει, θα έλεγα, ατομικές αλλά και συλλογικές προεκτάσεις, διότι όσο λιγότερο ενημερωμένοι είμαστε για τις βασικές αρχές του τι σημαίνει χρηστή διαχείριση της δικής μας περιουσίας, των διαφορετικών επιλογών των επενδυτικών εργαλείων, αλλά και των βασικών, θα έλεγα, κανόνων της μακροοικονομίας, του πώς δουλεύουν δηλαδή τα οικονομικά του κράτους, τόσο ενδεχομένως περισσότερες προσδοκίες μπορεί να έχουμε από το ίδιο το κράτος και τόσο θα δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι και το κράτος πρέπει να ζει εντός των πλαισίων που ζει το κάθε νοικοκυριό. Να μην ξοδεύει δηλαδή περισσότερα από όσα εισπράττει.

Γι’ αυτό και η δυνατότητα που δίνεται μέσα από το ΤΕΚΑ να επιλέξει κανείς διαφορετικά επενδυτικά εργαλεία, η εξοικείωση με την έννοια του ρίσκου και της απόδοσης, όλες αυτές είναι σημαντικές εκπαιδευτικές διαδικασίες από τις οποίες οι νέοι μας πρέπει σταδιακά να περάσουν.

Και γι’ αυτό νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, κυρία Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, όταν θα σχεδιάσουμε αυτή τη νέα φάση της καμπάνιας για να πείσουμε τους νέους οι οποίοι έχουν την επιλογή να μπουν στο ΤΕΚΑ, αυτά να τα αναδείξουμε. Να χρησιμοποιήσουμε, όπως είπε και ο Αντώνης πολύ σωστά, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τρέξουμε μια έξυπνη καμπάνια και να εξηγήσουμε με απλά λόγια κάτι το οποίο μπορεί να φαντάζει ως μια πολύ σύνθετη οικονομική έννοια, στον πυρήνα της όμως δεν είναι.

Και κάτι τελευταίο, το οποίο ειπώθηκε και από την Υπουργό, αλλά και συζητήθηκε στο πάνελ και νομίζω ότι έχει μία ξεχωριστή σημασία: αν δείτε στο εξωτερικό, υπάρχουν παντού μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί, ασφαλιστικοί οργανισμοί με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία, οι οποίοι έχουν δέσμευση και υποχρέωση πρώτα και πάνω από όλα να προστατεύσουν τις εισφορές των ασφαλισμένων, διότι αυτές διαχειρίζονται.

Αυτό πάμε να κάνουμε τώρα και με το ΤΕΚΑ: να χτίσουμε έναν οργανισμό με μεγάλη τεχνογνωσία, υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις, με βάση το ρίσκο το οποίο θέλει να αναλάβει ο ασφαλισμένος, αλλά βέβαια και με βάση το πού βρίσκεται στον κύκλο της ζωής του.

Είναι σωστό αυτό το οποίο είπε ο Πρόεδρος, δεν μπορεί λίγα χρόνια πριν βγεις στη σύνταξη να παίρνεις -και να το επιλέγεις- μεγάλο ρίσκο και σε εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό παράθυρο να βρεθείς ενδεχομένως με μια ζημιά την οποία να μην μπορείς να απορροφήσεις.

Είναι βέβαιον ότι σε βάθος χρόνου, στον ορίζοντα μιας ολόκληρης ζωής πολλών δεκαετιών, θα υπάρχουν τελικά θετικές αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές που θα περίμενε κανείς εάν παραμείνει στο υφιστάμενο σύστημα.

Και βέβαια, τα κεφάλαια αυτά είναι κεφάλαια τα οποία θα επενδυθούν και πρέπει να επενδυθούν στην ελληνική οικονομία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό. Σήμερα είμαστε στα 112 εκατομμύρια, αλλά σύντομα θα βρεθεί το ΤΕΚΑ να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια. Πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια αυτά; Πρέπει να επενδυθούν και να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού είναι μεγάλοι επενδυτικοί αιμοδότες. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και εδώ.

Οπότε να κλείσω λέγοντας ότι αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι μία μεταρρύθμιση η οποία από τη φύση της θα δοκιμαστεί στον χρόνο. Και εδώ καταλαβαίνετε γιατί η δυσκολία των μεταρρυθμίσεων δεν είναι μόνο η νομοθέτηση, αλλά είναι η υλοποίηση, ειδικά όταν μιλάμε για τη σύσταση ενός νέου οργανισμού και κυρίως όταν μιλάμε για την ανάγκη αυτός ο οργανισμός να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων. Διότι οι μεν νέοι εργαζόμενοι μπαίνουν αυτόματα στο ΤΕΚΑ, αλλά έχουμε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων τους οποίους πρέπει να πείσουμε, όπως έκανε ο Παναγιώτης, ας πούμε, ότι αξίζει τον κόπο να μπείτε στο ΤΕΚΑ, με επιχειρήματα τα οποία θα είναι απλά και κατανοητά.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους όσοι οραματίστηκαν, υλοποίησαν και τώρα προχωρούν αυτή τη μεταρρύθμιση και νομίζω ότι είναι σημαντικό τώρα, καθώς το ΤΕΚΑ αρχίζει και πατάει καλά στα πόδια του, να περάσουμε στη δεύτερη φάση, που είναι αυτή η φάση πειθούς προς όλους αυτούς οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν, να έρθουν και να το κάνουν. Γιατί με αυτό τον τρόπο τελικά χτίζονται και οι απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των θεσμών της πολιτείας -γιατί το ΤΕΚΑ είναι ένας κρατικός φορέας- και αυτών οι οποίοι θα ωφεληθούν τελικά από την επιλογή τους να εμπιστευτούν την επικουρική τους ασφάλιση σε αυτόν τον καινούριο φορέα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Το ΤΕΚΑ δύο χρόνια μετά

Την πρώτη διετία μετά την έναρξη λειτουργίας του, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης έχει υποδεχτεί 350.000 ασφαλισμένους και πλέον διαχειρίζεται σωρευμένα κεφάλαια από εισφορές ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία επενδύονται μέσω του «ατομικού κουμπαρά» κάθε συμμετέχοντα, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις επιλογές του.

Η συγκρότηση του ΤΕΚΑ ήταν μία προνοητική μεταρρύθμιση για τους νέους ασφαλισμένους, η οποία μειώνει την έκθεση της ευρύτερης κοινωνικής ασφάλισης στις δημογραφικές πιέσεις, χάρη στην αντικατάσταση του διανεμητικού συστήματος με κεφαλαιοποιητικό στον επικουρικό πυλώνα για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και όσους έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1987 κι έπειτα.

Ταυτόχρονα, αξιοποιεί τις εισφορές των συμμετεχόντων ως επενδυτικό μοχλό για την τόνωση της οικονομίας, προς όφελος τόσο των ασφαλισμένων, που λαμβάνουν καλύτερες επιστροφές, όσο και του κοινωνικού συνόλου, το οποίο απολαμβάνει τα οφέλη της υψηλότερης ανάπτυξης.

Το ΤΕΚΑ σχεδιάστηκε με βάση τις βέλτιστες πρακτικές κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης που εφαρμόζονται σε χώρες με ισχυρό κοινωνικό κράτος, όπως η Σουηδία, οι οποίες αποδεδειγμένα αποφέρουν πολύ υψηλότερες επιστροφές για τους ασφαλισμένους σε βάθος χρόνου συγκριτικά με το διανεμητικό μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΚΑ εγγυάται ότι η επικουρική σύνταξη που θα απονεμηθεί στους συνταξιούχους του μέλλοντος θα ισούται τουλάχιστον με αυτή που αντιστοιχεί στις εισφορές κάθε ασφαλισμένου, λαμβάνοντας υπόψη και την επίδραση του πληθωρισμού, δηλαδή δεν θα υπάρχει καμία πραγματική απώλεια.

Διασφαλίζονται επίσης οι εισφορές των παλαιότερων εργαζόμενων, που παραμένουν σε αναδιανεμητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, καθώς το κράτος καλύπτει τις εισφορές που πλέον κατευθύνονται στους ατομικούς κουμπαράδες των νεότερων, με αποτέλεσμα να μην θίγονται τα δικαιώματα κανενός.

Με το ΤΕΚΑ αποκαθίσταται παράλληλα η εμπιστοσύνη των νέων στην κοινωνική ασφάλιση και στην προοπτική ασφαλούς συνταξιοδότησης, με δεδομένο ότι πλέον έχουν τον έλεγχο και τη συνεχή εποπτεία των επικουρικών εισφορών τους ηλεκτρονικά, ενώ ενισχύονται και τα αντικίνητρα για την αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία.



Γελάει ο κόσμος με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Όθων Ηλιόπουλος -«Είμαι μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένω»



Κάθε κόμμα δείχνει την σοβαρότητα του από τους αρχηγούς που ηγούνται και από τα στελέχη του, και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ένας θίασος για γέλια και για κλάματα.

Ανατροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Όθων Ηλιόπουλος διέψευσε τις φήμες ότι παραιτείται από βουλευτής, αν και δήλωνε σίγουρος ότι θα το κάνει.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Εγώ είμαι βουλευτής μάχιμος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραμένω».

Σημειώνεται ότι από το πρωί κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο κ. Ηλιόπουλος επρόκειτο να παραιτηθεί ίσως και εντός της ημέρας, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ. Σε μια τέτοια περίπτωση, τη θέση του θα καταλάμβανε η πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου.

Ο βουλευτής είχε ήδη προϊδεάσει για την πρόθεσή του αυτή, επικαλούμενος φόρτο εργασίας στις ΗΠΑ και στις πανεπιστημιακές και ερευνητικές του δραστηριότητες.

Στις πληροφορίες πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ φέρεται να ζητεί «αυστηρή στεγανοποίηση» ανάμεσα στους δύο ρόλους που κατέχει, του καθηγητή και του εκπροσώπου κόμματος στην ελληνική Βουλή, ο κ. Ηλιόπουλος (ATTICA TV) είχε πει:

«Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ, επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι, ακόμη και αν με είχαν πιέσει, εγώ, προσωπικά, παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».



Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη με τον καρκίνο: Φοβήθηκα πάρα πολύ πως θα αντιδράσουν τα παιδιά μου

 


Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει με τον καρκίνο χαρακτηρίζοντας την πρώτη της αντίδραση γελοία όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση της.

«Η πρώτη δική μου αντίδραση ήταν παντελώς γελοία, όπως συνήθως είναι γελοίες όλες οι αντιδράσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Έλεγα πως θα το κρύψω από τα παιδιά μου, από τον άντρα μου και τα λοιπά. Τα έβαλα λίγο κάτω γιατί, όταν το έμαθα, ήμουν μόνη μου. Ήθελα να το κρύψω για να μην στεναχωρηθούν και φοβήθηκα. Όλοι νομίζουμε ότι είμαστε αναντικατάστατοι και φοβήθηκα πάρα πολύ πως θα αντιδράσουν. Βεβαίως, μετά επικράτησε η λογική, επικράτησε η αδελφή μου, η Κατερίνα που είναι ο σοβαρός άνθρωπος σε αυτή την οικογένεια. Μου είπε «τι βλακείες είναι αυτές» και τα λοιπά οπότε τους το είπα».

«Πρέπει να πω ότι αντέδρασαν με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και ωριμότητα. Ευτυχώς αυτή η οικογένεια φαίνεται πως στα δύσκολα σοβαρεύεται, στα εύκολα τα κάνει μαντάρα. Πράγματι αυτό το πράγμα κράτησε 24 ώρες, στις 24 ώρες το είπα και δημόσια. Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετώπισε όλη η οικογένεια μου, ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετώπισαν οι φίλοι μου και όλα αυτά μου έδωσαν μια πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την ίδια αρρώστια, επικοινώνησαν μαζί μου για να μου δώσουν θάρρος. Όλα πάνε καλά και ήταν άλλη μία περιπέτεια στη ζωή μου».

«Η πρώτη σκέψη που κάνατε ποια ήταν; Όταν μάθατε ότι εδώ υπάρχει μια περιπέτεια υγείας σοβαρή, που πήγε το μυαλό αμέσως;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Σας είπα, τι θα κάνουν τα παιδιά μου. Τα παιδιά είναι το άπαν. Τα παιδιά και τα εγγόνια. Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα στην ιεράρχηση της αγάπης μου για κάτι. Η οικογένεια μου ήταν πάντοτε πρώτη στην ιεράρχηση. Βεβαίως τα παιδιά μου στην εφηβεία θα έλεγαν πως «όχι, έτρεχες πιο πολύ πολιτικά αντί να ασχοληθείς μαζί μας» αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μέσα μου η οικογένεια μου είναι ότι πολυτιμότερο διαθέτω».




Πάτωσε στις βουλευτικές και θέλει να κατέβει υποψήφιος και στην Ευρωβουλή ο Αντώναρος

 



Εκεί που γελάσαμε πολύ είναι που γράφει ότι έχει τεράστια πείρα!!!!!

Υποψήφιος για την Ευρωβουλή θα είναι όπως λέει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος, στις προσεχείς κάλπες του Ιουνίου.

Για να ξεκαθρίσουμε, εφόσον καταφέρει να περάσει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς επισήμως η διαδικασία προβλέπει ότι όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί, καταθέτει την υποψηφιότητά του στο iSyriza και υπερψηφίζεται από τη βάση του κόμματος. 

Ο Αντώναρος που ταιριάζει απόλυτα στον ΣΥΡΙΖΑ και την φαιδρότητα του κόμματος Κασσελάκη, δηλώνει φανατικός «κασσελίστας», όπως θα δήλωνε φανατικός με οποιόδήποτε γινόταν αρχηγός.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν έχει καταφέρει ποτέ να εκλεγεί με την ψήφο των ψηφοφόρων κόμματος, και στις τελευταίες πάτωσε, έχει αποτύχει στις μελλοντολογικές του προβλέψεις, και σίγουρα δεν έχει πείρα σοβαρού πολιτικού.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου γνήσιου Συριζαίου, με την ορθογραφία του: 

«Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι διαφορετικές. Δεν θα κρίνουν απλά ποια πρόσωπα θα εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή. Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θά κρίνε σε πολύ μεγάλο βαθμό ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ευρώπη. Οι πολίτες απο το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβώνα, απο το Δουβλίνο μέχρι την Αθήνα — όλοι εμείς — θα καθορίσουμε το μέλλον μας. Με τη ψήφο μας. Που πρέπει να είναι μαζική, στοχευμένη, ουσιαστική.

Διανύουμε μια περίοδο μεγάλης αμφισβήτησης για τους θεσμούς. Οι παρεκκλίσεις απο το κράτος δικαίου, δυστυχώς και στη χώρα μας, γίνονται όλο και πιο συχνές. Οι πιέσεις στους Ευρωπαίους πολίτες από τις νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές πολλών κυβερνήσεων γιγαντώνονται. Το κοινωνικό κράτος αποδυναμώνεται. Η φτώχεια απλώνεται παντού. Η αβεβαιότητα για το μέλλον, με πολέμους στην καρδιά της Ευρώπης και στο κατωφλι της, μεγαλώνει. Αντιευρωπαικές δυνάμεις, δυνάμεις εχθρικές προς τις αξίες και της αρχές της ενωμένης Ευρωπης, επιχειρούν να εκμεταλλευθουν την αβεβαιότητα των λαών κερδίζοντας έδαφος.

Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε αυτό τον ολισθηρό κατήφορο. Να χαράξουμε ένα δρόμο πού θα μείνει αταλάντευτα πιστός στις αρχές της δημοκρατίας και της προόδου. Που θα ενδυναμώσει την κοινωνική στήριξη όσων έχουν ανάγκη και όχι μόνο. Που θα εξασφαλίζει προοπτική ευημερίας και σιγουριάς στους πολλούς και όχι αποκλειστικά σε λίγους εκλεκτούς των συστημάτων εξουσίας. Απο αυτή την κοινή προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαι παρών.

ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ.

Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και θέτω φυσικά τον εαυτό μου στην κρίση όλων. Ήδη ολοκλήρωσα την προβλεπόμενη διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική δύναμη που έχει ασκήσει με υπευθυνότητα κυβερνητικά καθήκοντα και ασκεί τώρα, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόεδρο τον Στεφανο Κασσελάκη, αυστηρή αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πρέπει να αποδοκιμαστεί στην κάλπη. Ξερουμε τι πρέπει να αλλάξει, ξέρουμε πως πρέπει να αλλάξει. Και στην Ελλάδα. Και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για αυτό καλώ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες να ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια. Για να πάει η κοινωνία μπροστά. Για να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπολογίσιμη δύναμη. Για να έχουμε δυνατή παρουσία και αποφασιστικό λόγο στην Ευρώπη».




Άδωνις είπε αλήθειες για Ανδρουλάκη: Ολίγιστος και ασήμαντος πολιτικός αρχηγός


 

Εμείς θα πούμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης όπως είχαμε προβλέψει όλοι οι σοβαροί άνθρωποι, είναι ένας ακατάλληλος πολιτικός αρχηγός που αντί να ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ το κρατάει σε χαμηλά ποσοστά, το κυριότερο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχει πει γιατί τον παρακολουθούσαν, αντίθετα κάνει όπου μπορεί την Μάρθα Βούρτση κάνοντας τον ανήξερο.

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον υπουργό υγείας. Η αντίδραση του υπουργού Υγείας ήταν άμεση και με ανάρτηση του έστειλε «πληρωμένη απάντηση»

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν λίγο στις Ειδήσεις του ΣΚΑΪ με χαρακτήρισε ως «πολιτικό απατεώνα» διότι ισχυρίσθηκα στην εκπομπή του κ. Αυτιά ότι η Εισαγγελεύς της ΕΥΠ αθωώθηκε για την παρακολούθηση του κινητού του και ζήτησε την απόφαση», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, δημοσιεύοντας link με την απόφαση.

«Στην συνέχεια μου επιτέθηκε για την φωτό από το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, την οποία ζήτησε ο ίδιος ο ασθενής…δηλ τα έβαλε όχι με μένα αλλά με τον ασθενή. Ολίγιστος και ασήμαντος πολιτικός αρχηγός» κατέληξε.