Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Σοκάρει βίντεο από νοσοκομείο στην Κίνα: Tου σέρβιραν...ποντικό με ρύζι

 


Ένα κεφάλι ποντικού βρέθηκε, για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα, σε μια συσκευασία γεύματος σε καφετέρια της Κίνας, μετέδωσαν χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το κεφάλι του τρωκτικού βρέθηκε μέσα σε μια συσκευασία γεύματος στην καφετέρια του νοσοκομείου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής της κομητείας Σιουσάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

'Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει το κεφάλι του ποντικού μέσα σε ένα πιάτο moyuya (πάπια με κονιάκ), μια τοπική νοστιμιά, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο τομέας τροφοδοσίας της καφετέριάς του έχει ανατεθεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη μέσω κυβερνητικής πλειοδοσίας και ότι δεν έχει συναντήσει στο παρελθόν τέτοιο ζήτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείς από το Reuters, αξιωματούχος του νοσοκομείου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, κάλεσε το πρακτορείο ειδήσεων να αναφέρεται σε “επίσημα ρεπορτάζ” χωρίς να επεκταθεί.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ένα κεφάλι ποντικού βρίσκεται μέσα σε πιάτο: την 1η Ιουνίου ένας φοιτητής στο Βιομηχανικό Πολυτεχνικό Κολλέγιο της Τζιανσί, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ναντσάν, ανήρτησε ένα βίντεο που δείχνει “ένα αντικείμενο με δόντια, μάτια και μύτη” μέσα στο πιάτο του με ρύζι στην καφετέρια του κολλεγίου, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από τα δύο περιστατικά.

“Εφεξής οι καφετέριες θα πρέπει να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας και να παίζουν τα βίντεο που καταγράφουν στον χώρο της τραπεζαρίας”, έγραψε ένας χρήστης στην ιστοσελίδα Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας.

Το 2022, η Κρατική Διοίκηση για την Ρύθμιση της Αγοράς ανέφερε ότι 518.600 υποθέσεις με παραβιάσεις ασφάλειας των τροφίμων ερευνήθηκαν και διεκπειραιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.






Κώστας Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στα «φυσιολογικά» ποσοστά του 2009 - Μαστίζεται από λαϊκισμό και αριστερισμό

 


Στην εκτίμηση ότι θα υπάρξουν «αποχωρήσεις ψηφοφόρων» από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επιστροφή του κόμματος στα «φυσιολογικά ποσοστά του 2009» προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

«Βλέπω αποχωρήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή αυτή την κίνηση των ψηφοφόρων» είπε χαρακτηριστικά στο ACTION24 ο κ. Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας το είπε και ο Διονύσης Τεμπονέρας». Εξήγησε, δε, για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά λένε ότι θέλουν να είναι κόμμα εξουσίας. Η μεγάλη μάζα των ψηφόρων, όμως, δεν είναι στην ριζοσπαστική αριστερά».

«Αν θες να είσαι κόμμα εξουσία πρέπει να κινηθείς κεντροαριστερά» είπε ο Κώστας Χρυσόγονος προσθέτοντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τους μαστίζουν οι "παιδικές αρρώστιες" του λαϊκισμού και του αριστερισμού».

«Αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα μετακινηθεί το εκλογικό ακροατήριο και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά ποσοστά του 2009» κατέληξε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Χρυσόγονος.



Το κράτος τρομοκράτης Ιράν προσπαθεί να καλύψει την πειρατεία που απέτυχε σε Ελληνικό τάνκερ



Μία επικίνδυνη χώρα για όλη την ανθρωπότητα το Ιράν, με ακραίους Ισλαμιστές επικίνδυνους για όλη την διεθνή κοινότητα.

Το Ιράν μετά την κατακραυγή, και την ήττα του από το ναυτικό των ΗΠΑ που δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν την πειρατεία τους, ανακοίνωσε σήμερα πως είχε δικαστική εντολή (από δικαστήριο του Ισλάμ) για να συλλάβει ένα δεξαμενόπλοιο χθες, Τετάρτη, στα ύδατα του Κόλπου επειδή είχε συγκρουστεί με ένα ιρανικό σκάφος.

Το Richmond Voyager, ένα πετρελαιοφόρο με σημαία από τις Μπαχάμες, είχε συγκρουσθεί με ένα ιρανικό σκάφος και το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε δικαστική εντολή (απο ισλαμικό δικαστήριο) να το συλλάβει, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRINN επικαλούμενο το Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης της Επαρχία Χορμοζγκάν του Ιράν.

Τo αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως έστειλε το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS McFaul για να απαντήσει σε έκκληση για βοήθεια από το Richmond Voyager στα ανοικτά της ακτής του Ομάν, στα διεθνή ύδατα. Πρόσθεσε πως οι ιρανικές αρχές ζήτησαν από το δεξαμενόπλοιο να σταματήσει και άνοιξαν πυρ, όμως το ιρανικό πολεμικό σκάφος έφυγε όταν έφθασε το McFaul.

Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron, η οποία διαχειρίζεται το Richmond Voyager, ανακοίνωσε πως το πλήρωμά του είναι ασφαλές και πως το σκάφος συνεχίζει κανονικά τον πλου.



Αυτοί είναι οι 15 Ρομά δήθεν «τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ» που ξάφριζαν ηλικιωμένους σε όλη την Αττική

 



Η απορία μας είναι πώς τέτοιες σκατόφατσες περνιόντουσαν για τεχνικοί της ΔΕΗ; Με το παραμύθι τους προσέβαλαν και τους τεχνικούς της ΔΕΗ.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 15 μελών της συμμορίας που προσποιούμενα ότι είναι δήθεν τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ξάφριζαν ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της συμμορίας τα μέλη της ήταν συγγενείς που λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και ρόλους καθώς και συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Με έδρα τα Άνω Λιόσια «χτύπησαν» τουλάχιστον 24 φορές τα τελευταία 2,5 χρόνια σπίτια σε Κουκάκι, Γαλάτσι, Κηφισιά, Ζωγράφου, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Ψυχικό, Νέα Σμύρνη, Νέα Χαλκηδόνα και Χολαργό με τη λεία τους να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Δείτε τις φωτογραφίες:


06072023dimosiopoiisi2a-1
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννηθείς την 17-10-1984 στo Βόλο Μαγνησίας,
06072023dimosiopoiisi1a
ΑΛΚΟΣ Νικόλαος του Αργυρίου και της Ανδριάνας, γεννηθέντα την 15-5-1967 στα Άνω Λιόσια Αττικής,
06072023dimosiopoiisi15a
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθείς την 1-8-1986 στον Πειραιά
Untitled-4
ΝΤΑΛΙΠΗΣ Χρήστος του Ιωάννη και της Μηλίτσας, γεννηθείς την 10-1-1987 στην Αθήνα
06072023dimosiopoiisi11a
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνα και της Αναστασίας, γεννηθείς την 20-8-1970 στο Βόλο Μαγνησίας
06072023dimosiopoiisi10a
ΡΑΜΟΣ Αθανάσιος του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεννηθείς 17-10-1986 στο Βόλο Μαγνησίας
06072023dimosiopoiisi8a
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Αναστασίας, γεννηθείς την 10-9-1973 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας
06072023dimosiopoiisi9a
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος αγνώστου πατρός και της Σταυρούλας, γεννηθείς την 7-2-1993 στην Αθήνα
06072023dimosiopoiisi6a-1
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ Χρήστος αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθείς την 23-10-2001 στην Αθήνα
06072023dimosiopoiisi5a-1
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννηθείς την 10-5-1982 στο Βόλο Μαγνησίας
06072023dimosiopoiisi3a-1
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθείς την 22-1-1996 στην Αθήνα,
06072023dimosiopoiisi4a-1
ΚΑΜΠΕΡΗΣ Ιωάννης του Θωμά και της Γιαννούλας, γεννηθείς την 26-6-1979 στα Βασιλικά Ευβοίας,
speira1
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ Κωνσταντίνος του Παναγιώτη και της Δωροθέας, γεννηθείς την 21-1-1989 στην Αθήνα
speira2
ΚΑΜΠΕΡΗΣ Παναγιώτης του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείς την 3-10-1991 στον Τύρναβο Λάρισας
speira3
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεννηθείς την 1-03-1987 στη Νίκαια Αττικής

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου που εξάρθρωσαν τη συμμορία των απατεώνων, ο τρόπος δράσης της ήταν ο εξής:

- έχοντας ως ορμητήριο τα Άνω Λιόσια, μετέβαιναν με τα επιχειρησιακά τους οχήματα σε περιοχές της Αττικής με έντονη εμπορική δραστηριότητα,

- εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, στοχεύοντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία στη συνέχεια ακολουθούσαν κατά την επιστροφή τους στην οικία τους,

- προσέγγιζαν τα θύματά τους με άψογη εμφάνιση και σε αρκετές περιπτώσεις με επίδειξη πιστοποιητικών εγγράφων, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ ή τεχνικούς-συντηρητές ανελκυστήρων και με την πρόφαση έκτακτης ανάγκης τούς έπειθαν να εισέλθουν εντός των οικιών τους,

- με τη μέθοδο της απασχόλησης και τεχνηέντως αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, χρησιμοποιώντας γάντια ή χειρουργικές μάσκες για την αποφυγή της ταυτοποίησής και αναγνώρισής τους ενώ ακολούθως

- διέφευγαν από τον τόπο τέλεσης των κλοπών με τα επιχειρησιακά οχήματά τους, με τα οποία τους ανέμεναν συνεργοί τους.

Σε βάρος των 15 συλληφθέντων και άλλων επτά ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων-κλοπών, διακεκριμένη περίπτωση κλοπή, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ΄ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών (φυσίγγια), κατοχή όπλου για θήρα χωρίς άδεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ εξακολούθηση, από κοινού τελεσθείσα κατ΄ επάγγελμα, και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία επιδιώκει την τέλεση πράξεων νομιμοποίησης, υπό τη μορφή: α) της μετατροπής ή μεταβίβασης περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοια δραστηριότητα, και β) της απόκρυψης ή συγκάλυψης της αλήθειας με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση ,διακίνηση ή χρήση περιουσίας, εν γνώσει του γεγονότος ότι αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες.

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875116 του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για τη δράση της συμμορίας καθώς διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Καμμένος καρφώνει Τσίπρα ότι ξεπούλησε την Μακεδονία επειδή του έταξαν Νόμπελ για ίδιον όφελος

 


Εχθές μάθαμε ξεκάθαρα από τον Πάνο Καμμένο, ότι ο Αλέξης Τσίπρας πούλησε ιστορία 2.500 χρόνων για ίδιον όφελος, και ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος ειδικά στην Μακεδονία μας.

Καμμένος για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν μία παγίδα που έστησαν στον Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, είπε πολλά, εμείς θα σταθούμε στην προδοσία του ξεπουλήματος της ιστορίας της χώρας μας.

Αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά πως «η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης», με λίγα λόγια, ο Καμμένος λέει ξακάθαρα ότι πούλησε την Ελλάδα και την ιστορία της για ίδιον όφελος

Στη συνέχεια, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σε ερώτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Μαρίας Αναστασοπούλου για το αν αληθεύουν αυτά που είπε ο κ. Καμμένος και αν ο ίδιος γνώριζε κάτι τέτοιο (για το Νόμπελ Ειρήνης) απάντησε «όχι, απολύτως όχι».





Επιβάτης σε πτήση για Αθήνα με το Κοράνι στα χέρια απειλούσε πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο



Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ένας από τους επιβάτες συμπεριφερόταν απροσάρμοστα, την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο τραγουδούσε αλλά και φώναζε. 

Στην συνέχεια άρχισε να φτύνει τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης και ούρλιαζε.

Μάλιστα για λόγους ασφαλείας, το πλήρωμα δεν σέρβιρε φαγητό, για την πιθανότητα να μην κάνει χρήση των μαχαιροπίρουνων, τα οποία ούτως ή άλλως είναι πλαστικά, ενώ οι επιβάτες που καθόταν κοντά του μεταφέρθηκαν στην πρώτη θέση και στις θέσεις των αεροσυνοδών, αφού χτυπούσε τα καθίσματα τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία, κάποιοι από τους επιβάτες ήταν έτοιμοι να τον «μαζέψουν» σε περίπτωση που πλησίαζε τις εξόδους κινδύνου. 


“Σε κατάσταση τρέλας” επιβάτης, κάποια στιγμή εμφάνισε το κοράνι και άρχισε να φωνάζει πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο και ότι θα τους τιμωρήσει όλους ο Αλλάχ.

Ο πιλότος και το πλήρωμα και ο επικεφαλής των ιπτάμενων συνοδών, όπως φαίνεται στο βίντεο, αντιμετώπισαν άψογα και με επαγγελματισμό το περιστατικό, ενώ ενημερώθηκε ο πύργος ελέγχου του Ελ. Βενιζέλος.

Η πτήση να προσγειώθηκε κανονικά στην Αθήνα, δίχως να πάει σε κάποιον άλλο αερολιμένα, ενώ στο αεροδρόμιο ο επιβάτης προσήχθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, ο επαγγελματισμός των μελών του πληρώματος, ήταν αυτός που συνέβαλε στο να μην δημιουργηθεί πανικός και να κυλήσουν τελικά ομαλά στην πτήση, μέχρι τον τελικό της προορισμό.



Το "φυτεμένο" στην βουλή από τον Τσίπρα παρατράγουδο ειρωνεύεται τον Ανδρέα Λοβέρδο

 



Μας την φόρτωσε ο Αλέξης Τσίπρας να την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες γιατί δεν έχει εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών, για να δούμε εάν την ήθελαν στην βουλή, και αντί να δείξει ότι αξίζει να την πληρώνουμε προκαλεί καθημερινά με τις αναρτήσεις της.

Μια φωτογραφία του Ανδρέα Λοβέρδου από τα παλιά, όταν έπαιζε τένις μαζί με τον νυν υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, επέλεξε η φυτευτή  και όχι εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, προκειμένου να σχολιάσει την αποχώρηση του πρώην υπουργού από το ΠΑΣΟΚ.

Με διάθεση ειρωνείας, η προκλητική Έλενα Ακρίτα, έγραψε για τον κ. Λοβέρδο : «Αποχωρεί από την πολιτική, τον κέρδισε το τένις».





Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, απέτρεψε επιχείρηση κατάληψης ελληνόκτητου τάνκερ από το Ιράν


 

Ιράν κράτος Ισλαμιστών επικίνδυνων τρομοκρατών.

Από το 2021, το Ιράν έχει παρενοχλήσει, επιτεθεί ή κατασχέσει σχεδόν 20 εμπορικά πλοία με διεθνή σημαία, αποτελώντας σαφή απειλή για την περιφερειακή θαλάσσια ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ένα ιρανικό πλοίο πλησίασε το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ τάνκερ ιδιοκτησίας της Μαρίας Αγγελικούση, σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έλαβε κλήση κινδύνου από το πετρελαιοφόρο Richmond Voyager με σημαία Μπαχάμες, ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση άνω των 20 μιλίων από τις ακτές του Μουσκάτ του Ομάν και διέσχιζε διεθνή ύδατα.

Το Richmond Voyager, είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Maran Tankers, (ιδιοκτησίας της Μαρίας Αγγελικούση) αλλά ναυλωμένο από την Chevron, παρενοχλήθηκε στις 06:00 το πρωί από ιρανική κορβέτα με πρόσχημα κάποιο ατύχημα. Φέρεται να του ζητήθηκε να σταματήσει δίχως αυτό να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα οι Ιρανοί να ρίξουν βολές. Στο σημείο μετά από έκκληση του πλοιάρχου έφτασε καταδρομικό των ΗΠΑ.

Ένα άλλο ιρανικό πολεμικό πλοίο είχε πλησιάσει σε απόσταση ενός μιλίου το Richmond Voyager ενώ καλούσε το εμπορικό δεξαμενόπλοιο να σταματήσει.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Chevron δήλωσε ότι το ένα περιστατικό αφορούσε το «Richmond Voyager», ένα πολύ μεγάλο ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς αργού  που διαχειρίζεται η ίδια, προσθέτοντας πως το πλήρωμα που επέβαινε σε αυτό, είναι ασφαλές.

Το Richmond Voyager δεν υπέστη απώλειες ή σημαντικές ζημιές. Ωστόσο, αρκετές σφαίρες χτύπησαν το κύτος του πλοίου κοντά στους χώρους διαβίωσης του πληρώματος. Το πλοίο του ιρανικού ναυτικού αναχώρησε όταν έφτασε ο McFaul.


Το πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Σιγκαπούρη, αύξησε την ταχύτητα και άλλαξε πορεία, όταν αντιλήφθηκε τις κινήσεις των Ιρανών, ανέφερε από την πλευρά της η εταιρεία ναυτιλιακή ασφάλειας Ambrey, επικαλούμενη δική της έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Reuters, ακολούθησε και δεύτερο περιστατικό στα 28 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Μουσκάτ, της πρωτεύουσας του Ομάν, με πλοίο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού να πυροβολεί σε άλλο τάνκερ, επιχειρώντας να το καταλάβει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πέμπτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τίμοθι Χόκινς. Και τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα στον Κόλπο του Ομάν, στα ύδατα μεταξύ του Ιράν και του Ομάν.

Ο Χόκινς πρόσθεσε ότι τα πυρά κατά του δεύτερου σκάφους (δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του) δεν προκάλεσαν θύματα ή μεγάλες ζημιές, τα ιρανικά πλοία υποχώρησαν μετά την «απάντηση» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (δεν διευκρινίστηκε ο τρόπος που έδρασαν οι Αμερικανοί) και τα δύο τάνκερ συνέχισαν τα ταξίδια τους.







Ξεκατινιάζονται τα παρατράγουδα της βουλής Βελόπουλος - Σπαρτιάτες

 


Για το ποιος ακροδεξιός εκφράζει καλύτερα τον πατριωτικό χώρο ξεκατινιάζονται τα παρατράγουδα της βουλής Βελόπουλος - Σπαρτιάτες.

Η αρχή έγινε από τον Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος κατέθεσε όχι μία, όχι δύο αλλά πέντε προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών, και αναμένει τους ανταγωνιστές του εθνικοπατριωτικού χώρου να τις υποστηρίξουν.

«ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΌΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ.... ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: «Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας». Με λίγα λόγια, με πρόταση 10 τουλάχιστον βουλευτών, διεξάγεται συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αυτή αποφασίζεται (μετά από συζήτηση) αν την ψηφίσουν 120 τουλάχιστον βουλευτές. Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την μπλοκάρει η κυβερνητική πλειοψηφία, αν ψηφίσουν 120 βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο « ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ! Το θέμα λοιπόν είναι ότι φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε κύριοι!» έγραψε ο Κυριάκος Βελόπουλος.


Οι αναρτήσεις Βελόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του Χάρη Κατσιβαρδά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Σπαρτιατών ο οποίος με δήλωσή του αναφέρει «Ο Κος Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον ¨πατριωτικό χώρο». Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε κι υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός, για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κος Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά τι πρόσφατο παρελθόν ως «καλή Συμφωνία» και ότι δεν ήταν δήθεν «προδοσία» επαναβαφτίστηκε μόλις εχθές Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως «επαίσχυντη». Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε «όχι» στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου!».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε :


Ας μιλήσουμε πολιτικά: ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία όταν υπεγράφη η προδοτικη συμφωνία των Πρεσπών, ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία! Αυτός που υπογράφει το κείμενο πρέπει να τα αποδείξει κιόλας! Όταν λες ενσυνείδητα ψέματα πρέπει να είσαι και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες! Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασοβαρους γυρολόγους των κομμάτων. Μία απλή ανάγνωση του κανονισμού της Βουλής θα τους βοηθήσει για να καταλάβουν τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή και τι σημαίνει στηρίζω την πρόταση για εξεταστικές που αφορούν Πρέσπες Τέμπη μάτι για την ίδια την κοινωνία! Απαντάμε πολιτικά αλλά όταν χρειάζεται απαντάμε και διαφορετικά! Δεν φτάνει που δεν στηρίξατε την πρόταση επιχειρουν με ψέματα(γνωστή τακτική, γνωστών κύκλων) να σπιλωσουν ανθρώπους! Ραντεβού με τον κ.Σαρακη(ξέρετε που) λοιπόν αφού δεν υπάρχει άλλη λύση!»


Με λίγα λόγια το σώου των παρατράγουδων θα συνεχιστεί στην βουλή.


Εισαγωγικό μισθό 840 ευρώ στο δημόσιο ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τον ορίζοντα τετραετίας, και για την Ελλάδα του 2027, σε έναν κόσμο που αλλάζει. «Θα εξηγήσει πού θέλει να πάει τη χώρα το επόμενο διάστημα και ποια είναι η στρατηγική του προσέγγιση γι’ αυτό».

Θα μιλήσει για μέτρα που θα αφορούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, μερικά από αυτά τα μέτρα θα είναι άμεσης εφαρμογής.

Πέρα από την προοπτική παράτασης του Market Pass για ένα τρίμηνο ακόμα που έχει κλειδώσει, την επανάληψη της έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους με προσωπική διαφορά, αλλά και την προοπτική της απαλοιφής του penalty 30% για συνταξιούχους που παράλληλα εργάζονται, θα κάνει αφορά και στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν «κλειδώσει» οι αυξήσεις που θα προβλέπονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο από 1/1/2024, με τον εισαγωγικό μισθό να προσδιορίζεται πλέον στην περιοχή των 840 ευρώ και τις απολαβές των υπαλλήλων να αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, ανάλογα με το μισθολογικό τους κλιμάκιο. 

Αναμένουμε την πλήρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού που θα περιλαμβάνει και εκπλήξεις.



Συστηματική βελτίωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

 


Συστηματική βελτίωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει στη νεότερη έκθεσή του το Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) τη στιγμή που η αντιπολίτευση μιλάει για “ζούγκλα”, “εργασιακό μεσαίωνα” και διάφορα ηχηρά παρόμοια. Η έκθεση του ΚΕΠΕ σημειώνει:

  • Ότι οι θετικές εξελίξεις επιτεύχθηκαν  «παρά τις πρόσκαιρες αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία». Στην κατεύθυνση αυτή έχει συμβάλει η υλοποίηση παρεμβάσεων που άλλοτε στηρίζουν και άλλοτε διευκολύνουν την ανοδική τάση που παρουσιάζει η αγορά εργασίας λόγω των θετικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης.
  • Πως οι δράσεις που σχεδιάζει ή ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση κινούνται σε τέσσερις μεγάλους άξονες και αποβλέπουν:
    • στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στήριξης της απασχόλησης και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς,
    • στη στήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της μεταρρύθμισης των πολιτικών απασχόλησης,
    • στην ενθάρρυνση της ένταξης στην αγορά εργασίας και
    • στην προστασία των απασχολούμενων. 
  • Σειρά μεταρρυθμίσεων που έκανε πράξη ή έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλους αυτούς τους άξονες, όπως:
    • ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ),
    • η αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής και των κινήτρων για τους εγγεγραμμένους ανέργους, με απώτερο στόχο την τόνωση της κατάρτισης, την απόκτηση δεξιοτήτων και την επανένταξη στην αγορά,
    • η υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας,
    • η μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή και
    • η ενίσχυση των ελέγχων μέσω της σύνδεσης των επιθεωρητών με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
  • Την εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης για οικογένειες με μικρά παιδιά, όπως η κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών εντός ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι «Νταντάδες της γειτονιάς» και οι διευρυμένες γονικές άδειες, αλλά και το γεγονός ότι τέθηκε πλαίσιο για νέες μορφές απασχόλησης, όπως η τηλεργασία.


Δεν θα σταματήσει η στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος όσο υπάρχει ανάγκη

 



Υπάρχει ένας μηχανισμός στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που στα ευάλωτα έφτασε μέχρι το 100%, στα απλά τιμολόγια των ιδιωτών, των νοικοκυριών έφτασε στο 90% και σε επιχειρήσεις και αγρότες ξεπέρασε το 70%, κάποιες φορές και το 85%.

  • Μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά τα 13 δισ. Και με ένα μέρος αυτών, πολύ μεγάλο μέρος αυτών, πάνω από τα μισά, είναι από τα υπερέσοδα και τα υπερκέρδη. Υπάρχει μηχανισμός φορολόγησης, ουσιαστικά, στην πηγή.
  • Αυτή τη στιγμή έχουμε αρνητικό πληθωρισμό στην ενέργεια. Εφόσον υπάρχει, όσο συνεχίζει και υπάρχει ανάγκη στήριξης, όσο υπάρχουν, δηλαδή, τιμές - για να το καταλάβουν οι τηλεθεατές – οι οποίες είναι μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες, αυτές που πληρώναμε μέχρι την κρίση, θα υπάρχει και η αντίστοιχη στήριξη. Δεν θα σταματήσει η στήριξη όσο υπάρχει ανάγκη. Αυτό είναι δεδομένο.

Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να μην πληρώσουν οι πολίτες παραπάνω από αυτό το οποίο πλήρωναν.




Εθνικό στοίχημα να αποκτήσει η χώρα ένα Ε.Σ.Υ. αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών

 


Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας:

Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα: η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών.

  • Έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό και λεπτομερή προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, οι οποίες έχουν περιγραφεί και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
  • Συζητήσαμε για την ταχύτητα με την οποία υλοποιούνται, ήδη, δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης σχετικά με τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών -και τα νέα κέντρα υγείας- τα οποία θα αρχίσουν σύντομα να παραδίδονται στα νοσοκομεία και να μπορούν πραγματικά οι πολίτες να βλέπουν ότι υπάρχει μια διαφορά στην καθημερινότητά τους.
  • Όμως συζητήσαμε και την αντιμετώπιση κατεπειγόντων θεμάτων, όπως το ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, όπου πήραμε την απόφαση από κοινού, αποδέχτηκα την εισήγηση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσουμε άμεσα στην έκδοση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως είχαμε δεσμευτεί, η οποία θέτει στη δυνατότητα του Υπουργείου Υγείας, μέσω του ΕΚΑΒ, την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι ώστε άμεσα, εντός του καλοκαιριού, να καλύψουμε ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων μας, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε τους τελευταίους μήνες. Προφανώς αυτό δεν είναι υποκατάστατο για τη μόνιμη παρέμβαση την οποία πρέπει να κάνουμε στο ΕΚΑΒ, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
  • Συζητήσαμε προφανώς και θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια υγεία, την πρόληψη, την ψυχική υγεία, η οποία για εμάς αποτελεί μία κεντρική προτεραιότητα, εξ ου και παραμένει ως διακριτό χαρτοφυλάκιο στο Υπουργείο Υγείας.

Το ξαναλέω: είναι ένα στοίχημα για όλους μας, όλοι μαζί θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη δημόσια υγεία και θα την έχουν.

 



Πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου δανεισμού προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


 

Την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του πρώτου μνημονίου προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg:

  • Θα είμαστε σε θέση, πριν το τέλος του έτους, να πληρώσουμε νωρίτερα από ό,τι είναι προγραμματισμένο…πρόκειται για δέσμευση προς τους επενδυτές.
  • Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις… δεν δίνω έμφαση μόνον στην τόνωση της ανάπτυξης αλλά και στην ταχεία υποχώρηση της αναλογίας του χρέους προς το ΑΕΠ.
  • Τα ελληνικά ομόλογα ήδη αντιμετωπίζονται από τις αγορές σαν να είμαστε χώρα που έχει την επενδυτική βαθμίδα. Στόχος είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πριν το τέλος του έτους.
  • Η πρόωρη αποπληρωμή είναι ένα συμβολικό βήμα που θα σηματοδοτήσει ότι τα χρόνια της κρίσης ανήκουν οριστικά στο παρελθόν κι ένα σήμα προς τους διεθνείς επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει «αλλάξει πίστα». 
  • Η πολιτική σταθερότητα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσαν στη ΝΔ ασφαλή αυτοδυναμία, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα συμβάλλουν ώστε η χώρα να συνεχίσει να έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και στην επίτευξη του στόχου για σύγκλιση με την Ευρώπη.


Ο καταδικασμένος Παππάς θέλει την υπόδικο Δούρου για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ενα πρόσωπο που ακούγεται έντονα για την αρχηγία του τελειωμένου πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ, είναι η υπόδικος Ρένα Δούρου.

Ο καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς και ο ακροαριστερός λάτρης του Άρη Βελουχιώτη Χρήστος Σπίρτζης προωθούν την υπόδικο Ρένα Δούρου, για να τον αποτελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ρένα Δούρου είναι κατηγορούμενη για τη εμπλοκή της στο έγκλημα στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, και αυτό δεν θα το ξεχάσει κανένας όση και εάν είναι η ποινή, εάν υπάρξει ποινή. 

Η εικόνα της Δούρου προεκλογικά, με τις παρακμιακές διαφημίσεις με τα δήθεν άδεια ψυγεία κτλπ που γέλαγε ο κόσμος μαζί της, δείχνει ότι δεν έχει σοβαρότητα να την εμπιστευτούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως έχει αποτύχει στην Περιφέρεια αφού είχε δύο τραγωδίες, μία στην Μάνδρα και μία στο Μάτι, και δεν παρουσίασε έργο. Έχει ακραίες ακροαριστερές θέσεις, και κανένας σοβαρός δεν θα την ήθελε για αρχηγό κόμματος, ειδικά τώρα που είναι υπόδικος.