Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου δανεισμού προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


 

Την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του πρώτου μνημονίου προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg:

  • Θα είμαστε σε θέση, πριν το τέλος του έτους, να πληρώσουμε νωρίτερα από ό,τι είναι προγραμματισμένο…πρόκειται για δέσμευση προς τους επενδυτές.
  • Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις… δεν δίνω έμφαση μόνον στην τόνωση της ανάπτυξης αλλά και στην ταχεία υποχώρηση της αναλογίας του χρέους προς το ΑΕΠ.
  • Τα ελληνικά ομόλογα ήδη αντιμετωπίζονται από τις αγορές σαν να είμαστε χώρα που έχει την επενδυτική βαθμίδα. Στόχος είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πριν το τέλος του έτους.
  • Η πρόωρη αποπληρωμή είναι ένα συμβολικό βήμα που θα σηματοδοτήσει ότι τα χρόνια της κρίσης ανήκουν οριστικά στο παρελθόν κι ένα σήμα προς τους διεθνείς επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει «αλλάξει πίστα». 
  • Η πολιτική σταθερότητα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσαν στη ΝΔ ασφαλή αυτοδυναμία, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα συμβάλλουν ώστε η χώρα να συνεχίσει να έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και στην επίτευξη του στόχου για σύγκλιση με την Ευρώπη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου