Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της Ελλάδας και άρχοντας των υποκλοπών αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις

 



Η παραμυθιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, η παραμυθιάζεται μόνος του, παραμυθιάζοντας του πάντες για να μην τον στείλουν από την ηγεσία μία ώρα νωρίτερα.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, και έχοντας αποδεδειγμένα σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των στελεχών του παρακολουθήσει τους πάντες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάτι που συνεχίζει να κάνει και τώρα παρακολουθώντας παράνομα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις, αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη φράση του πρωθυπουργού ότι «μυρίζει» εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα  και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» και το λέει αυτός ο άρχοντας του ακροαριστερού υπόκοσμου που οι καταγγελίες σε βάρος του από τα ίδια του τα στελέχη είναι δεκάδες, όπως και οι κατηγορούμενοι στο ειδικό δικαστήριο που ήταν το δεξί του χέρι, και περιέργως δεν βρίσκεται στο ειδώλιο και ο ίδιος.

Ο πολιτικός απατεώνας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «δεν μπορεί να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, αλλά έθεσε τα σημεία που πρέπει να εστιάσουν τα στελέχη του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες.

Αμφισβήτησε ουσιαστικά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν σταθερό και μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ, καθώς και απαξίωση των πολιτών στο πολιτικός απατεώνα Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως «η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς».

Και το θέμα είναι αυτοί οι δεκάδες λίγοι που πηγαίνουν να τον ακούσουν στις περιοδείες εκτός από τους στημένους πόσοι είναι οι αυθόρμητοι που δεν υπάρχουν;;;

Ο αποδεδειγμένα ένοχος για υποκλοπές που δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα και μας κάνει εντύπωση, όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σημείωσε πως έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος.

Στην τελική θα πάρει την πίκρα τους στις εκλογές και θα ξεβρωμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ απο τον υπόκοσμο που τον ακολουθεί, και ευχόμαστε να οδηγηθεί κάποια στιγμή και ο ίδιος στο ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα του κατά της χώρας.




Έγκλημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Μάτι: «Βλέπαμε ανθρώπους να επιπλέουν»

 


Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν, όταν το Μάτι με ευθύνη την ανικανότητα της κυβερνητικής μηχανής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τυλίχτηκε στις φλόγες, τον Ιούλιο του 2018, οδηγώντας στο θάνατο 104 ανθρώπους, συνεχίζουν να καταθέτουν μάρτυρες στο ακροατήριο.

«Δεν υπήρχε συντονισμός, καμία υπηρεσία δεν λειτούργησε», ανέφερε στη κατάθεσή του ο μάρτυρας Κων. Χατζησταματίου, ο οποίος υπέστη εγκαύματα 4ου βαθμού και είχε υποβληθεί σε πολλαπλά χειρουργεία. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση άλλου μάρτυρα, του κ. Αλέξανδρου Φλώρου, ο οποίος για ώρες βρέθηκε στη θάλασσα μαζί με την οικογένειά του. «Είδαμε πλαστικές μαύρες σακούλες που τις έκλειναν, αν μέναμε στο σπίτι θα καιγόμασταν ζωντανοί, ήταν τέτοιο το θερμικό φορτίο που έλιωναν και τα σίδερα», ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, κάνοντας λόγο για πλήρη απουσία των αρμοδίων και αναφέροντας πως κανείς δεν τους ειδοποίησε να φύγουν.

«Είδα τη φωτιά να έρχεται προς τα εμάς, υπήρχαν παντού στάχτες. Έβλεπα πυκνή ροή οχημάτων από τη Μαραθώνος και κάτω. Φωνάζω στην οικογένεια να βγουν έξω και μπήκαμε στο αυτοκίνητο να φύγουμε», είπε ακόμη ο ίδιος μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή.

«Μπήκαμε στη θάλασσα, κάποια στιγμή χάσαμε τη στεριά, δεν βλέπαμε. Κολυμπούσαμε, προσπαθούσαμε να μείνουμε ενωμένοι, ο αέρας δυνάμωνε όσο περνούσε η ώρα. Προσπαθούσαμε να μείνουμε σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Έπεφταν σπίθες, κουκουνάρια στο νερό. Κάποια στιγμή δυσκόλεψαν τα πράγματα πάρα πολύ. Ακούγαμε τα αεροπλάνα και νομίζαμε ότι έρχονταν να μας σώσουν, φωνάζαμε βοήθεια. Κάποια στιγμή η γυναίκα μου λέει, «αυτό ήταν…», ανέφερε ο κ. Φλώρος για να προσθέσει: «Μετά από πολλές ώρες είδαμε κάτι φώτα. Είχαμε φτάσει κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας, ήταν φώτα πλοίου. Ερχόταν ένα ψαροκάικο. Μας έριξε φως με φακό, μετά μια κουλούρα. Η γυναίκα μου είχε πάθει υποθερμία, τα παιδιά είχαν γίνει μπλε. Μας έδωσαν κουβέρτες. Είδα έναν παππού να επιπλέει στη θάλασσα… Ανέσυραν μια γυναίκα, της έκαναν ανάνηψη, δεν τα κατάφερε… Μας έβγαλαν στην ακτή, από το σοκ δεν θυμόμασταν να πάρουμε τηλέφωνο κάποιον δικό μας… Δεν βλέπαμε καλά, στην ακτή φαίνονταν κάποια ασθενοφόρα. Εκεί είδαμε πλαστικές σακούλες μαύρες που τις έκλειναν… Αν μέναμε μέσα στο σπίτι θα καιγόμασταν ζωντανοί. Ήταν τόσο το θερμικό φορτίο που έλιωσαν τα σίδερα…».

Ο μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή του πως ποτέ δεν είδε κάποιον εκπρόσωπο των αρχών. «Τον μόνο ένστολο που είδα ήταν μια λιμενικός στις 11 τη νύχτα στο λιμάνι της Ραφήνας», είπε.

«Κάηκα στο 30% του σώματος μου» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χατζησταματίου, περιγράφοντας και εκείνος τις προσπάθειες που κατέβαλε εντελώς μόνος, όπως είπε, να σώσει τα μέλη της οικογένειάς του, τη γυναίκα του, τη νύφη του και τον εγγονό του από τις φλόγες. «Είχαμε επιστρέψει από το μπάνιο στο σπίτι μας. Γύρω στις 5:30 το απόγευμα υπήρχαν καπνοί στις 6 περίπου άρχισαν να πέφτουν μεγάλες κάφτρες. Είδα τη φωτιά μέσα στην αυλή μας. Στις 6:10 είχε κοπεί το ρεύμα. Πήρα την οικογένεια μου και φύγαμε προς τη παραλία. Τη γυναίκα μου, τον εγγονό μου και την νύφη μου. ….Η νύφη μου κάθε ένα 15 λιποθυμούσε, είχε επηρεαστεί τα αναπνευστικό της εκτός από τα εγκαύματα που είχε. Έψαχνα να βρω νερό να της δώσω, σε αυτήν και τον εγγονό μου. Είδα παρκαρισμένα πυροσβεστικά να κοιτάνε τη φωτιά. Θέλω να πω ότι 6: 45 βγήκε στη τηλεόραση ο Δήμαρχος της Ραφήνας και είπε ότι δεν κινδυνεύουμε από τη φωτιά, ότι πάει προς το Διόνυσο, και ότι μπορούμε να κυκλοφορούμε με τα αυτοκίνητά μας. Αν δεν βλέπαμε τον καπνό θα είχαμε καεί. Δε μας ενημέρωσε κανείς».

Ο μάρτυρας Ιωάννης Χατζηαθανασίου, ο οποίος έχασε την αδελφή του στην φονική πυρκαγιά, ανέφερε στην κατάθεσή του: «Είδα το σπίτι κατεστραμμένο. Είδα μετά το αυτοκίνητο με τα κλειδιά μέσα και με βαλίτσες φορτωμένο να έχει καεί, δυστυχώς δεν εμφανίστηκε κάποιο ελικόπτερο να κάνει ρίψεις. Μόνο μία ρίψη είδα γύρω στις 5 Δεν υπήρχε μέριμνα, δεν ειδοποιήθηκα από κανέναν, ούτε είχα κάποια πληροφόρηση».

Να σημειωθεί τέλος, ότι κατά την εξέταση μάρτυρα οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ενώ από το ακροατήριο συγγενείς θυμάτων φώναξαν απευθυνόμενοι προς την υπεράσπιση «ντροπή σας».



Ειδικό δικαστήριο ομολογία Τόμπρα: «Η εταιρία ήταν στην πραγματικότητα Παππά - Χούρι»

 


Σιγά μην δεν κρυβόταν από πίσω το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και όλοι αναρωτιούνται πώς την έχει γλιτώσει ο Αλέξης Τσίπρας που θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος στα ειδικά δικαστήρια.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα.

Μάρτυρας ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος όπως ανέφερε μεσολάβησε για να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του Χρ. Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι, επιχειρηματιών από τη Μέση Ανατολή, προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει τα χρήματα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οπως ανέφερε, το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έγινε τέλη Αυγούστου 2016, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία για την κατάθεση της εγγυητικής: Ο Καλογρίτσας ήταν ήσυχος, εγώ ήμουν αγχωμένος, γιατί ήξερα πως οι Χούρι είναι δύσκολοι στις διαπραγματεύσεις. Είδα μπροστά μου αυτό που δεν μπορούσα να το πιστέψω, η συμφωνία κλείστηκε σε δύο λεπτά. Ο Καλογρίτσας μού λέει τι περίμενες, κλεισμένα ήταν όλα. Μου φάνηκε πολύ παράξενο. Τότε κατάλαβα ότι κάτι είχε προηγηθεί».

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης πως ο Χρ. Καλογρίτσας τού είχε αναφέρει πως λειτουργούσε για λογαριασμό της τότε κυβέρνησης, καθώς και ότι «η αφανής εταιρία που σχηματίστηκε για το κανάλι ήταν μεταξύ Καλογρίτσα – Χούρι, στην πραγματικότητα όμως κατά τον Καλογρίτσα ήταν Παππά – Χούρι.

Οπως ανέφερε ο Κ. Τόμπρας, ο Χρ. Καλογρίτσας είναι το θύμα της υπόθεσης, αφού καταστράφηκε επικοινωνιακά και οικονομικά, σημειώνοντας «έχω βιώσει με τα μάτια μου τον Καλογρίτσα να εκβιάζεται. Μην επιμένεις να γίνει κατηγορούμενος ο Χούρι, γιατί θα κατηγορηθεί το παιδί σου».

Ο μοναδικός κατηγορούμενος που ήταν παρών στο δικαστήριο ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας, με τον επίσης κατηγορούμενο Νίκο Παππά να κρύβεται σε κάθε δίκη και να μην προσέρχεται στο δικαστήριο.



Aντετοκούνμπο: «Θα παίζω στην Εθνική όσο είμαι υγιής, τρομερό να εκπροσωπείς 11 εκατομμύρια Έλληνες»

 


Οι Μπακς επικράτησαν των Νικς μέσα στο Madison Square Garden, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει άλλο ένα show σε μια από τις αγαπημένες του έδρες στο ΝΒΑ. 

Ο Greek Freak μίλησε μετά το τέλος του ματς  έδειξε την αγάπη του για την Ελλάδα και την Εθνική ομάδα.

Για την διαφορά ΝΒΑ και του Eurobasket: «Στη FIBA το παιχνίδι είναι πιο αργό, χωρίς χώρους και παράβαση 3 δευτερολέπτων στην άμυνα, ενώ το ματς έχει 40 λεπτά. Δυστυχώς δεν νικήσαμε την Γερμανία επειδή έβαλε πολλά τρίποντα. Δεν μπορέσαμε να πάμε στην 4αδα, αλλά ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Απόλαυσα που ήμουν εκεί για την Ελλάδα, το να φοράς την φανέλα της Εθνικής είναι διαφορετικό επειδή εκπροσωπείς 11 εκατομμύρια Έλληνες και 4 εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού, που είναι τρομερό συναίσθημα. Όσο είμαι υγιής θα το κάνω, επειδή είναι διαφορετική εμπειρία και προσπαθώ να εκπροσωπώ την Ελλάδα όσο καλύτερα μπορώ.

Στο NBA έχει μεγαλύτερα κορμιά, είναι πιο γρήγορα με περισσότερο ταλέντο. Είναι πιο δύσκολο να κάνεις κάποια πράγματα, αλλά έχεις περισσότερους χώρους και μπορείς να πας όπου θες και εξαρτάται από εσένα να βγάλεις φάσεις».





«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Η παγκόσμια προβολή της ταινίας εκνευρίζει τους Τούρκους γιατί λέει την αλήθεια

 


Η παγκόσμια περιοδεία της ταινίας, αλλά και η διεθνής της απήχηση, καθώς «κάθε λαός έχει τη Σμύρνη του», όπως τονίζουν οι συντελεστές του έργου, έχουν προκαλέσει νευρικότητα στην Άγκυρα που δεν μπορεί να χωνέψει ότι θα μάθει όλη η υφήλιος την αλήθεια για το έγκλημα των Τούρκων.

Η βρετανική προβολή της «Σμύρνης» έχει ως αφετηρία την ταυτόχρονη προβολή της την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου από τους κινηματογράφους ODEON στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, για να συνεχίσει ακολούθως το ταξίδι της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η ταινία θα προβληθεί παναμερικανικά, δηλαδή σε 700 επιλεγμένες αίθουσες ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, με την υποστήριξη της Fathom Events. Η παρουσία της «Σμύρνης» στις αμερικανικές κινηματογραφικές οθόνες εγκαινιάστηκε με μια ειδική προβολή προχθές στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Η διεθνής εμβέλεια της «Σμύρνης» επεκτείνεται και επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ομώνυμη ταινία αναμένεται να προβληθεί στις 13 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, φέρνοντας για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην ιστορική τραγωδία.

Η εφημερίδα «Guardian» με αφορμή την ταινία βρήκε την «καταστροφή της Σμύρνης» από το ιστορικό αρχείο του, καταστροφή η οποία περνά μέσα από την προβολή της ταινίας στην ατζέντα της διεθνούς επικαιρότητας.

«Αυτή η ακανθώδης γεωπολιτική εμπλοκή είναι αυτό που προσπαθεί να ξεδιαλέξει, μερικές φορές πολύ δυνατά, αφηγούμενος την ιστορία της Σμύρνης κάποτε ως χωνευτήρι (σήμερα Σμύρνη)» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα σε έτερο δημοσίευμα για την κινηματογραφική κριτική της, συμπληρώνοντας πως το έργο «κορυφώνεται σε μια συγκλονιστικά ωμή απεικόνιση της σφαγής του 1922 και της εθνοκάθαρσης του ελληνικού και αρμενικού πληθυσμού από τους ατάκτους του Κεμάλ Ατατούρκ μετά την είσοδό τους στην πόλη».

Ο εκνευρισμός των Τούρκων αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, τα οποία βάλλουν ευθέως κατά της κινηματογραφικής παραγωγής γιατί ξέρουν ότι όλοι θα μάθουν την αλήθεια για το έγκλημα των Τούρκων.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Παγκόσμιο φιλμ του εισβολέα - Ελληνική προπαγάνδα σε 100 κινηματογράφους των ΗΠΑ» η εφημερίδα Hurriyet κατηγόρησε την Ελλάδα πως «στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Σμύρνης», «θα προπαγανδίσει» τα ιστορικά γεγονότα κατά της Τουρκίας, αντανακλώντας το θυμικό της γειτονικής χώρας απέναντι στην πλοκή του έργου.





«Ναι» σε ιδιώτες διευθυντές λένε οι μισοί ασφαλισμένοι

 


Υπέρ της πρόσληψης στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα για να αναλάβουν θέσεις διευθυντών -εκτός ιεραρχίας- στο Δημόσιο τάσσεται η πλειοψηφία των ασφαλισμένων και συνταξιούχων που απάντησαν σε πανελλαδική έρευνα του ΕΦΚΑ ότι το μέτρο αυτό είναι θετικό για τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου έχει ήδη νομοθετηθεί.

Αν και δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι θέσεις για την πρόσληψη διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, εντούτοις και μόνον η νομοθέτηση του μέτρου βρίσκει απήχηση στην πλειονότητα των ασφαλισμένων που ρωτήθηκαν.

Ευρήματα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, από όσους δήλωσαν ότι γνωρίζουν για τη δυνατότητα που έχει ο ΕΦΚΑ να προσλάβει για διευθυντές στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, το 51% απάντησε ότι βλέπει θετικά το μέτρο και από αυτούς οι 9 στους 10 θεωρούν ότι το ίδιο μέτρο θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλους φορείς του δημοσίου τομέα που έχουν αντίστοιχα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας με τον ΕΦΚΑ. Ενα 20% ωστόσο υποστήριξε ότι το μέτρο είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Επίσης οι 7 στους 10 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αποδέχονται ως θετικό μέτρο τις συντάξεις ταχείας απονομής (συντάξεις fast track) με έκδοση απόφασης ακόμη και εντός 2 μηνών. Ειδικά μεταξύ των ερωτηθέντων που έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης και αναμένουν τη σύνταξή τους, το ποσοστό αποδοχής της fast track σύνταξης αυξάνεται φτάνοντας στο 76%.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία fast track έκδοσης σύνταξης νομοθετήθηκε πριν από λίγους μήνες και παρέχει τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία ασφαλιστικού χρόνου που διαθέτει ο ΕΦΚΑ στα πληροφοριακά του συστήματα (σύνταξη fast track) αλλά και τα στοιχεία που προσκομίζει ο ίδιος ο ασφαλισμένος (σύνταξη εμπιστοσύνης). Η εν λόγω διαδικασία έχει συμβάλει στο να μειωθούν καθοριστικά οι χρόνοι έκδοσης μιας σύνταξης, φτάνοντας σήμερα στους 2 μήνες -για όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν εντός του 2022- σε σχέση με τους 18 μήνες που απαιτούνταν το 2019, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, οι πολίτες θεωρούν πως έχει βελτιωθεί η συνολική λειτουργία του ΕΦΚΑ τους τελευταίους 12 μήνες, με το ισοζύγιο θετικών/αρνητικών γνωμών να είναι πλέον υπέρ των θετικών, τόσο στο κομμάτι της εξυπηρέτησης για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων όσο και στο κομμάτι της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, της εξυπηρέτησης από τα υποκαταστήματα και της λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση δηλώνει ένας στους δύο συνταξιούχους

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία Pulse σε δείγμα 2.512 πολιτών το διάστημα 19-27 Οκτωβρίου, καταγράφονται και άλλα σημαντικά ευρήματα.

Στο ερώτημα αν «η εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ έχει βελτιωθεί κάπως τους τελευταίους 12 μήνες», το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει «μάλλον ναι» ή «σίγουρα ναι», ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν το αντίθετο κυμαίνεται στο 32%. Ο ΕΦΚΑ διαχρονικά παρουσίαζε ιδιαίτερα αρνητικά ποσοστά στο κομμάτι της εξυπηρέτησης, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται από την παρούσα έρευνα όχι απλά έχει ανακοπεί, αλλά έχει δώσει τη θέση του σε ένα πλειοψηφικό ποσοστό θετικών γνωμών.

Από τους συνταξιούχους το 56% δηλώνει ικανοποιημένο, έναντι 25% που δηλώνει το αντίθετο. Το θετικό ποσοστό αποτυπώνει και την προσπάθεια που έγινε τους τελευταίους μήνες στο μέτωπο των εκκρεμών συντάξεων, που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση 470.000 συντάξεων σε 22 μήνες και την απόδοσή τους στους δικαιούχους μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά για τους μήνες καθυστέρησης. Οι θετικές γνώμες ως προς την εξυπηρέτηση υπερτερούν έναντι των αρνητικών και στην κατηγορία των ασφαλισμένων που περιμένουν τη σύνταξή τους, 48% θετικές έναντι 43% αρνητικών. Στους αγρότες, δε, οι θετικές γνώμες για την εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ φτάνουν στο 55% έναντι 39% των αρνητικών.

Θετικό είναι το ισοζύγιο και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης, καθώς στο ερώτημα αν έχει βελτιωθεί τους τελευταίους 12 μήνες (μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1555) το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει «μάλλον ναι» ή «σίγουρα ναι», με το 27% των ερωτηθέντων να δηλώνουν το αντίθετο. Αντίστοιχα ποσοστά θετικών γνωμών παρατηρούνται και για τα ηλεκτρονικά ραντεβού καθώς και για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.


Κώστας Κατίκος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



GPO: Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ - Δεν ενδιαφέρει η λάσπη του Τσίπρας με τις υποκλοπές


Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το STAR.



Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡIΖΑ,

το ΠΑΣΟΚ 11%, 

το ΚΚΕ 5,7%, 

η Ελληνική Λύση 3,4%, 

και Μέρα25 2,2%.

Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη έναντι 32,4% που θεωρεί καταλληλότερο τον Α. Τσίπρα.

Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της απλής αναλογικής, ενώ το 49,8% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι θετικά, αλλά μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά και το 22,3% ότι έχει συμβάλλει λίγο.

Tο 46,1% θεωρεί ότι η στάση του πρωθυπουργού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι αυτή που πρέπει.

Η απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα των υποκλοπών για να το πάει προς τον πρωθυπουργό, ενδιαφέρει μόλις το 7,4 των πολιτών ενώ είναι ένα παγκόσμιο θέμα.





Συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον Διευθυντή του Boston Consulting Group Βασίλη Αντωνιάδη

 


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθυντή του Boston Consulting Group Βασίλη Αντωνιάδη σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα.

«Νομίζω ότι πια είναι σαφές ότι το συλλογικό όφελος από μία τολμηρή πορεία μεταρρυθμίσεων είναι αυτό το οποίο βλέπουμε: είναι το 6% ανάπτυξη, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, είναι οι περισσότερες επενδύσεις, είναι σταδιακά η βελτίωση των μισθών και είναι και το πλεόνασμα το οποίο αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί, για να μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Διευθυντή του Boston Consulting Group, Βασίλη Αντωνιάδη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα.

«Έχουμε πια απτά αποτελέσματα και αποδείξεις ότι αυτό το οποίο σχεδιάζαμε μπορέσαμε και το υλοποιήσαμε, παρότι αντιμετωπίσαμε μια σειρά από πολύ μεγάλες εξωγενείς κρίσεις, που σίγουρα έκαναν τη ζωή μας πιο δύσκολη. Κάποιες πιστεύω ότι μπορέσαμε να τις μετατρέψουμε και σε μία ουσιαστική ευκαιρία για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα ιδέες και σχέδια τα οποία είχαμε ήδη δρομολογήσει», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Για πολλούς είναι έκπληξη ότι σήμερα η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το ’21 αλλά και για το ’22, θα ισχύσει για το ’23. Και νομίζω η μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτήν την απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με μία ανάπτυξη η οποία θα είναι διατηρήσιμη, αλλά θα έχει και πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κρύβουν και το όραμά μου για την Ελλάδα του 2030. Δηλαδή μία ανάπτυξη εξωστρεφή, καινοτόμα, φιλική προς το περιβάλλον και δίκαιη. Δίκαιη με την έννοια του ότι σε μία εποχή όπου οι δυνάμεις του λαϊκισμού εξακολουθούν να είναι παρούσες -θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο λαϊκισμός δεν θεριεύει σε ένα κενό- ουσιαστικά υπάρχουν πραγματικές έννοιες και πραγματικά ζητήματα που αφορούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, τα οποία πρέπει ουσιαστικά τα αντιμετωπίσουμε».

«Για εμένα δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς αύξηση του βιοτικού επιπέδου για όλους, ειδικά θα έλεγα για τους χαμηλόμισθους, γιατί στη χώρα μας οι μισθοί ακόμα είναι χαμηλοί σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό το σχέδιο, λοιπόν, σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να το εξηγήσουμε σε ξένους επενδυτές, να κινητοποιήσουμε κεφάλαια και από το εξωτερικό αλλά και από το εγχώρια, διότι η ανάπτυξη πρέπει να τροφοδοτείται πρωτίστως από επενδύσεις. Είχαμε ένα τεράστιο επενδυτικό κενό στη χώρα, έγινε χειρότερο τα χρόνια της κρίσης και πρέπει να το γεφυρώσουμε και κινούμαστε σε αυτή τη κατεύθυνση και πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα για να μπορέσουμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στους μακροπρόθεσμους στόχους για την Ελλάδα, μετά από μία δεκαετή κρίση, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Η πρόκληση είναι αυτή η δεκαετία να είναι η δεκαετία ενός μεγάλου άλματος. Και πραγματικά να μπορούμε να δούμε πιο μπροστά από άλλες χώρες, όχι πώς θα είναι η Ελλάδα, πώς θα είναι ο κόσμος. Γιατί αν δεν καταλάβουμε πώς θα είναι ο κόσμος δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα την Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο ο οποίος αλλάζει». «Η Ελλάδα του 2030 πρέπει να είναι μία Ελλάδα η οποία όταν θα γυρνάμε πίσω 10 χρόνια θα λέμε “μπορέσαμε”. Νομίζω ότι έχουμε κάνει την αρχή, αλλά έχουμε πολλά βήματα ακόμα. Υπάρχουν χώρες που έκαναν τέτοια άλματα», προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θεωρώ ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη είναι απολύτως εφικτός. Υπάρχει ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή: ποιοι μπορούν να διαχειριστούν το μέλλον της χώρας σε συνθήκες μεγάλων κρίσεων. Και επειδή έχουμε πια τέσσερα χρόνια Νέας Δημοκρατίας και συγκρίνονται με τα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ -γιατί αυτός είναι ο βασικός μας διεκδικητής- και υπάρχουν και δύο πρόσωπα, ένας τέως Πρωθυπουργός κι ένας νυν Πρωθυπουργός, η σύγκριση είναι πολύ ξεκάθαρη».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη προλόγισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Harvard Κατερίνα Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Georgetown, Αλμπέρτος Μπουρλάς.