Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ο Δουδωνής δείχνει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος όταν η μόρφωση δεν αντιστοιχεί με ανάλογο ήθος

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει φόρα χρησιμοποιεί fake news και ξεφτιλίζεται.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έδωσε ηχηρή απάντηση στα fake news της αντιπολίτευσης και στα όσα λέγονται περί δήθεν μη κοστολόγησης των εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας, διαστρεβλώνοντας σκοπίμως τα όσα έχουν ειπωθεί από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. 

«Πώς παράγονται τα fake news. O κ. Δουδωνής έγραψε στο Twitter ότι είπα σε εισαγωγικά “η κοστολόγηση δεν είναι κανένα μεγάλο θέμα”», σημειώνει ο κ. Σκυλακάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και εξηγεί:

«Η αλήθεια είναι ότι είπα “Η κοστολόγηση, δηλαδή αν λες ότι θα αυξήσεις 10% τις συντάξεις αυτό είναι 1,3 δις λέω ένα παράδειγμα, δεν είναι μεγάλο θέμα, ξέρουμε πόσο είναι οι συντάξεις, ξέρουμε πόσο είναι το 1,3, το θέμα είναι όταν τα αθροίζεις όλα αυτά και δεν βγάζει νόημα. Όταν τα αθροίζεις όλα αυτά και δεν βγάζει νόημα, όταν δηλαδή τα αθροίζεις αυτά και κάνει 40-50-80 δις και έχεις 10-15 δις διαθέσιμα”, τόνισε ο τέως αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

«Το να βάζεις σε εισαγωγικά φράσεις που δεν έχουν λεχθεί για να αλλοιώνεις το νόημα όσων έχουν λεχθεί είναι ντροπή και ευτελισμός της πολιτικής διαδικασίας.

Το να γίνεται από κάποιον που γράφει και στο βιογραφικό του ότι έχει τελειώσει και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δείχνει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος όταν η μόρφωση δεν αντιστοιχεί με ανάλογο ήθος»,καταλήγει στην αναρτησή του ο κ. Σκυλακάκης.



Αθωώθηκε ο Γιώργος Λούκος θύμα των ΕΦΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ - Μπαλτάς


 

Ακόμα ένας αθώος σπιλώθηκε και διασύρθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εχθές Τρίτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ομόφωνα αθώωσε τον Γιώργο Λούκο, αναμορφωτή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Μπαλτά και ξεκίνησαν από δημοσιεύματα της ΕΦΣΥΝ.

Διασύρθηκε, χτυπήθηκε με πρωτοφανή τρόπο και ταυτόχρονα το Φεστιβάλ μπήκε σε δίνη. Αρκεί η δικαστική απόφαση;

Ηταν η μοναδική, η σπάνια, ή χωρίς προηγούμενο και συνέχεια στιγμή που όλοι οι καλλιτέχνες – αλλά όλοι- συσπειρώθηκαν. Εγιναν μια φωνή -οκ, ίσως όχι οι επίδοξοι διάδοχοι. Μαζί τους το φιλότεχνο κοινό που είχε δει τα τελευταία χρόνια μικρά πολιτιστικά θαύματα να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του σε Πειραιώς 260, Ηρώδειο, Επίδαυρο. Θαύμασαν καλλιτέχνες που πρώτη φορά πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, μυήθηκαν στην σαρωτική γοητεία της διεθνούς Τέχνης. Και μαζί, οι Ελληνες καλλιτέχνες μπολιάστηκαν με νέα υλικά, άνοιξαν φτερά, οπτικό πεδίο. Ηταν η περίοδος όπου το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου βρέθηκε υπό την προεδρία του Γιώργου Λούκου.

Μάρτιος του 2016: Αλέξης Τσίπρς και Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχονται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιαν Φαμπρ (παλλόμενα πέη)

Η επιβολή του Φαμπρ στη θέση Λούκου

Και όμως, προτεραιότητα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του Πολιτισμού τότε, φαίνεται ότι ήταν να σιγήσει αυτή η φωνή. Με αποτέλεσμα να αλλάξει η ορμή. Να γίνει το Φεστιβάλ ένας χώρος περίκλειστος, σκοτεινός. Ενας χώρος μικρός. Συνυπολογίστε ότι βρισκόμασταν και σε χρόνια μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ηταν το 2016 όταν η Εφημερίδα των Συντακτών άνοιξε αυτό τον κύκλο με ένα δημοσίευμα που κατηγορούσε τον Γιώργο Λούκο ότι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε χρεώσει το ελληνικό δημόσιο με 2.700.000 ευρώ λόγω κακοδιαχείρισης στις πληρωμές προμηθευτών. Η εφημερίδα σήκωσε ψηλά το θέμα, το έκανε σημαία. Και ο πέμπτος όροφος της Μπουμπουλίνας, το υπουργικό γραφείο του Αριστείδη Μπαλτά έσπευσε να κάνει το ίδιο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση, ο Γιώργος Λούκος δεν μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του Φεστιβάλ, όσο και αν τον εκτιμά καλλιτεχνικά. Εσπευσε μάλιστα να τον αντικαταστήσει με τον Γιαν Φαμπρ προκαλώντας μια από τις πλέον ταραχώδεις περιόδους του ελληνικού πολιτισμού. Σε μια αλήστου μνήμης συνέντευξη Τύπου παρουσία του κυρίου Μπαλτά, παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα με ελάχιστους Ελληνες καλλιτέχνες να συμμετέχουν και με την εργογραφία του κυρίου Φαμπρ να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Φεστιβάλ. Τότε λέγαμε ότι για Ελληνικό Φεστιβάλ, θα έχουμε πλέον Βέλγικο Φεστιβάλ.

Καθώς καλλιτέχνες και κοινό προσπαθούσαν να διαχειριστούν ένα μεγάλο σοκ -πώς να αποχωριστούν τον Γιώργο Λούκο, δηλαδή το έργο και την προσφορά του;- έπρεπε να βλέπουν ταυτόχρονα την ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα να απαξιώνεται. Το κοινό να σπρώχνεται να γίνει μέρος της ελεγείας του Φαμπρ. Αδιανόητες στιγμές. Ο Γιώργος Λούκος, άνθρωπος των Τεχνών που με ένα τηλεφώνημα ξεσήκωνε από την Πίνα Μπάους ως την Φιόνα Σο, τον Κέβιν Σπέισι, τον Μπαρίσνικοφ, την Ιπέρ για να έρθουν και να εμφανιστούν σε Αθήνα και Επίδαυρο, έβγαλε τότε μια μακροσκελή επιστολή που αποτελεί σήμερα ντοκουμέντο για το αρχείο της εξέλιξης του ελληνικού πολιτισμού τις τελευταίες δεκαετίες.

Η κίτρινη δικάσιμος φιλοκυβερνητικoύ φύλλου

O Γιώργος Λουκος έμαθε ότι απομακρύνεται από το Φεστιβάλ που αναγέννησε, μέσω δημοσιευμάτων. Γράφει ο Γιώργος Λουκος:«Αν και σύμφωνα με το Σύνταγμα μόνο τα αρμόδια  δικαστήρια έχουν την εξουσία να απονέμουν δικαιοσύνη, εσείς αποδεχτήκατε να μετέχετε στην «κίτρινη δικάσιμο» που όρισε φιλοκυβερνητικό φύλλο, με καταφανή στόχο τη σπίλωσή μου. Παρακάμπτοντας το τεκμήριο της αθωότητας, κάνετε λόγο στο δελτίο τύπου που εκδώσατε για «ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος μου σε βαθμό κακουργήματος», ενώ μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία κλήση προς απολογία για κάποιο κακούργημα».  

Είχε συμπληρώσει δέκα χρόνια στο τιμόνι του Φεστιβάλ, το είχε προικίσει με το κτηριακό συγκρότημα της Πειραιώς 260, είχε ανοίξει τα μάτια και τις καρδιές κοινού και καλλιτεχνών. Όπως επισημαίνει στην επιστολή αυτή, είχε διαπιστώσει το 2008 το πρόβλημα των υπερχρεώσεων που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση και έπραξε τα δέοντα: «Κύριε Υπουργέ, όταν το 2008, προς μεγάλη μου απογοήτευση, ενημερώθηκα εκ των υστέρων από τους υπευθύνους των αρμοδίων τμημάτων του Ελληνικού Φεστιβάλ για τον επιζήμιο χειρισμό των εκχωρήσεων τιμολογίων προμηθευτών προς τις τράπεζες, που είχε αρχίσει το 2004, έδωσα αμέσως εντολή στους νομικούς συμβούλους του Φεστιβάλ να πράξουν τα δέοντα ώστε να επιστραφούν τα ποσά που εισέπραξαν οι εταιρείες. Δεν θα επιτρέψω συνεπώς σε κανένα να εκμεταλλεύεται σκοπίμως αυτήν την υπόθεση, κηλιδώνοντας το πρόσωπό μου και ολόκληρο το έργο μου για να μηδενίσει την  επίπονη και πολυετή προσπάθειά μου για την οικονομική εξυγίανση του θεσμού, παράλληλα με την καλλιτεχνική αναβάθμισή του».

Ομόφωνη απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Εκτοτε πέρασαν οκτώ χρόνια για να φτάσουμε στην πανηγυρική αθώωσή του χθες, ομόφωνα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική εισήγηση υπέρ της αθώωσής του. Οκτώ χρόνια που δεν λησμονήσαμε τον Γιώργο Λούκο και κυρίως όσα ζήσαμε δέκα χρόνια στο Φεστιβάλ. Τον τρόπο που μετακινήθηκε το γούστο μας, η αισθητική, ο τρόπος να βλέπουμε και να απαιτούμε από μια παράσταση.

Καλοκαίρι 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκαλεί τον Γιώργο Λούκο στην Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μια χειρονομία δικαίωσης προφητική. Και ίσως η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Λούκου. Πλάι του ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Και ευτυχώς, δεν τον ξέχασε και η ηγεσία της χώρας, στο πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ναι, αυτή η ανώτατη δικαστική λειτουργός και κορυφή του πολιτεύματος δεν δίστασε να τον καλέσει στην δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 2020. Και ήταν αυτή της η χειρονομία μια πρώτη αποστομωτική δικαίωση για τον Λούκο. Για να ακολουθήσει η χθεσινή.

Εγραψε σε δηλωσή του που διακινήθηκε από τον συνήγορό του κύριο Ηλία Αναγνωστόπουλο, ο Γιώργος Λούκος: «Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε σήμερα ομόφωνα για την αθωότητά μου. Στα τέλη του 2015 πληροφορήθηκα από την "Εφημερίδα των Συντακτών" ότι ο τότε Υπουργός Πολιτισμού με έπαυσε από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και προέδρου του Ελληνικού Φεστιβάλ, με αφορμή ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα για εμπλοκή μου σε υπόθεση απιστίας. Είχα τότε αποστείλει επιστολή στον κ. Υπουργό, στην οποία τόνιζα ότι είμαι περήφανος γιατί στα δέκα χρόνια της θητείας μου δημιουργήσαμε έναν κόσμο ομορφιάς και αξίας εφάμιλλο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που κανένας λίβελος δεν μπορεί να σβήσει. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος και είμαι ευγνώμων στην ελληνική Δικαιοσύνη και στoυς αμέτρητους καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλους που με αταλάντευτη πίστη και αμέριστη αγάπη στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα οκτώ χρόνια της οδυνηρής περιπέτειάς μου».

Πώς θα κερδηθούν πίσω όσα χάσαμε;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πανηγυρίζουν από χθες με μια ανυπόκριτη, διψασμένη χαρά. Δικαιώθηκε όχι μόνο ο Λούκος, αλλά όλοι μας. Αρκεί όμως αυτό; Αρκεί να κοπάσει η οργή, το αίσθημα του αδίκου; Οσα έχασε αλλά και όσα χάσαμε ως κοινό, ως πόλη, ως αποτύπωμα καλλιτεχνικό διεθνώς. Πιστεύω ότι όχι.

Ενας άνθρωπος με διεθνή καριέρα και μια ατζέντα γνωριμιών που μπορεί να προκαλέσει ντελίριο σπιλώθηκε, διασύρθηκε, έγινε τυράκι για τα μέσα ενημέρωσης. Μια χώρα έχασε μια τεράστια πόρτα στο φως των τεχνών. Η δικαστική απόφαση κλείνει στόματα και ξεγυμνώνει όσους βρέθηκαν πίσω από αυτή την επιχείρηση διασυρμού. Ποιος θα μας αποδώσει όμως όσα χάσαμε καλλιτεχνικά;

Που θα βρισκόταν σήμερα το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αν είχε συνεχίσει το έργο του απρόσκοπτα ο Γιώργος Λούκος; Πόσο θα είχε προχωρήσει ακόμα πιο βαθιά, πιο ψηλά, πιο αποκαλυπτικά; Οι πολίτες έχασαν μια περιουσία μέσω της αποπομπής του. Αυτό σκέφτομαι από χθες: δεν αρκεί η δικαστική απόφαση για να δικαιώσει τον Λούκο για όσα έζησε. Αλλά ούτε εμάς, τους πολίτες και θεατές.

O Λούκος επίσης εκδημοκράτισε το Φεστιβάλ. Φοιτητές, άνεργοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες, νοικοκυραίοι, επιχειρηματίες, υπουργοί κάθονταν δίπλα δίπλα και απολάμβαναν παραστάσεις και δράσεις. Ιδια πρόσβαση, ίδια ευκαιρία. Ανατρέχω σε δημοσιεύματα της εποχής. Τι ταραχή σήκωσαν: να σπιλωθεί όχι μόνο ο Λούκος αλλά και όσοι τον υποστήριζαν. Να βγουν φήμες  ότι στη θέση του πάνε στενοί συνεργάτες ή φίλοι του σε μια προσπάθεια να τον αποδυναμώσουν.

«Στην κρίσιμη αυτή ιστορική συγκυρία ενώνουμε τις φωνές μας για να αποφευχθούν κινήσεις που θα συνέβαλαν ώστε να καταστεί και πάλι η χώρα μας ο μικρός, φτωχός και απομονωμένος συγγενής του παγκόσμιου σύγχρονου πολιτισμού», έγραψαν 120 καλλιτέχνες. Μαρμαρινός, Παπαϊωάννου, Λυμπεροπούλου, Λαζόπουλος έσπευσαν να συναντήσουν τον Μπαλτά για να τον μεταπείσουν, να βρεθεί μια μέση λύση. Ματαίως. Η Ελλάδα έπρεπε να γίνει ο φτωχός απομονωμένος συγγενής του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η δικαστική απόφαση της 20 Ιουνίου 2023 φέρνει ικανοποίηση. Δεν αρκεί όμως για να σβήσει όσα ζήσαμε, όσα χάσαμε, κοινό και καλλιτέχνες. Και δεν θα ξεχάσουμε, ποτέ.



iefimerida.gr



Ανδρέας Δρυμιώτης για Τσίπρα: Μου φαίνεται πολύ να χάσει έξι φορές και να παραμείνει στη θέση του

 



Την εκτίμηση ότι θα είναι «πολύ» για τον Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα που διαφαίνεται στις επικείμενες εκλογές διατύπωσε ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στο Action24, και έχει δίκιο γιατί έτσι το βλέπει κάθε σοβαρός άνθρωπος που δεν έχει ακροαριστερή καθεστωτική νοοτροπία όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Δρυμιώτης είπε :  «για τον κ. Τσίπρα θα είναι η έκτη ήττα που θα έχει δεχθεί, οι δύο τελευταίες ήταν και στρατηγικές. Ο μακαρίτης ο Αβέρωφ έχασε μια ευρωεκλογή και παραιτήθηκε, ο Μιλτιάδης Έβερτ το ίδιο. Μου φαίνεται ότι είναι πολύ να χάσεις έξι φορές και να παραμείνεις στη θέση σου».

Και εκτίμησε ότι «η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανέβει ελαφρώς ώστε να δικαιολογήσει την παραμονή του (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας)». Τόνισε δε σε σχέση με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές ότι «πρώτη φορά έχω δει κόμματα να κάνουν τόσα λάθη στρατηγικής και πολιτικής. Δεν μπορείς να κατηγορείς τον ψηφοφόρο». «Αυτό που δεν συγχωρεί ο ψηφοφόρος είναι η αλαζονεία, τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά η αλαζονεία όχι», πρόσθεσε ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τουλάχιστον 160 έδρες στις εκλογές της Κυριακής «ανεξάρτητα από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή» εξηγώντας ότι «θα γράψει το 4 μπροστά στο ποσοστό της και θα το ανεβάσει, το λεγόμενο "πριμ του νικητή"».



Ούτε να μιλήσει σοβαρά δεν μπορεί η Ακρίτα «Έχουμε το πιο γ...άτο οικονομικό επιτελείο ever»


 

Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Ίλιον που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλούσε εχθές η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Έλενα Ακρίτα, που όπως απέδειξε και σε προχθεσινή της ομιλία δεν είναι και το ότι καλύτερο διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, η Ακρίτα ανέπτυξε τα γελοία επιχειρήματα της για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχουμε... το πιο γαμάτο οικονομικό επιτελείο ever!

«Έχουμε, όπως λέει ο γιος μου, ένα γαμάτο οικονομικό επιτελείο, το πιο γαμάτο οικονομικό επιτελείο έβερ, είναι σοβαροί άνθρωποι» αυτό ήταν το επιχείρημα της και γελάει ο κόσμος μαζί της.



Συνεχίζει να προκαλεί σε βάρος της η Αλβανία - Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ


 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Αλβανίας, να παραμείνει προφυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα», τονίζει το ΥΠΕΞ.

Ο Φρέντι Μπελέρη πρόκειται να παραμείνει προφυλακισμένος παρά τη δεύτερη έφεση που άσκησε, σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK).

Η εξέταση της έφεσης του εκλεγεμένου δημάρχου Χειμάρρας ολοκληρώθηκε, Τρίτη (20/6), με τη δικαστή του καθεστώτος Έντι Ράμα, Αταλάντα Ζεκίρι να την απορρίπτει.

Οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη ζήτησαν εκ νέου την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα, προσκομίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας που τον αναγνωρίζει επισήμως ως δήμαρχο Χειμάρρας, χωρίς όμως αυτό να καταφέρει να πείσει την δικαστή, που όπως όλα δείχνουν είναι πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς.

Η υπεράσπιση δήλωσε οτι κατόπιν αυτού θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα.

Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φ. Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.



Σοβαρές κατηγορίες κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από στελέχη της Πλεύσης

 


Βαριές και σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν πρώην στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας που παραγκωνίστηκαν από τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της Κυριακής. 

Οι κατηγορίες εκθέτουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εμφανίστηκε με ένα άλλο πρόσωπο και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.



Όλοι οι καταγγέλοντες  μίλησαν για ένα καλοστημένο σχέδιο της προέδρου του κόμματος, η οποία τους χρησιμοποίησε ως «λαγούς» λόγω των κοινωνικών αγώνων τους και κατήγγειλαν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. 

Η Όλγα Δάλλα, η οποία είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθηνών και βρέθηκε τρίτη, είπε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας «προσέβαλε τις προσωπικότητές μας και ποδοπάτησε το όνειρό μας» και πρόσθεσε: «έκανε την ψήφο του λαού κουρελόχαρτο και έβαλε τη δική της ομάδα». 

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου ήρθε πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αλλά βρέθηκε έκτη στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Κυριακής είπε «Αντιλήφθηκα πως κάτι πολύ χυδαίο γίνεται στην Πλεύση Ελευθερίας όταν, σε τηλεφώνημά της, η Ζωή με ρώτησε πού θέλω να μπω. Της είπα με έκπληξη: ''εκεί που έχω εκλεγεί''. Παρακολουθούσα τις συνεντεύξεις της. Η πολιτική της ταυτότητα ένιωθα να μετακινείται συνεχώς. Τελικά, με έβαλε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και με αντικατέστησε από άτομο της επιλογής της που δεν είχε εκλεγεί».

Και συνέχισε: «κάποια στιγμή σταμάτησε να μου απαντάει στα τηλέφωνα. Ίσως αυτό ήταν μια αναλαμπή αιδούς από μέρους της. Ανθρωποι πετιούνταν σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ως κασκαντέρ. Γίναμε ''λαγοί'', εν αγνοία μας. Παραγκώνισε γυναίκες που βγήκαν πρώτες, ενώ η ίδια διαμαρτυρόταν πως δεν την καλούν στο ντιμπέιτ επειδή είναι γυναίκα. Ο ορισμός της υποκρισίας. Οι αυλικοί της μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα. Αυτό εννοούσε η Ζωή ''ούτε δεξιά ούτε αριστερά''; Όπου μας πηγαίνει ο άνεμος; Μίλησε για ανθρωποφαγία αυτή που μας κατάργησε εν μιά νυκτί λες και θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που μας χρησιμοποίησε. Αποφάσισε να προσβάλει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό, ξερνάει βρωμιά. Νιώθω βαριά ευθύνη και ντρέπομαι απέναντι στους 4.032 συμπολίτες μου. Εξαπατήθηκα. Ζητώ συγγνώμη και ζητώ να μη με ψηφίσουν, παρότι θα δουν το όνομά μου στις λίστες της ντροπής». 


Η πρώην αντιδήμαρχος Περάματος Μαργαρίτα Καζάκου είπε ότι έλαβε το 65% του συνολικού αριθμού των ψήφων που πήρε η Πλεύση Ελευθερίας στη Β' Πειραιώς, αλλά βρέθηκε τρίτη στα νέα ψηφοδέλτια. «Πέταξε στα σκουπίδια τη λαϊκή εντολή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Τζανής Γκούσκος συμπλήρωσε πως οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τις αλλαγές μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του Μαΐου χωρίς να γίνει προηγουμένως κάποια συζήτηση.



Ο Σκυλακάκης ρωτάει την Αχτσιόγλου που θα βρουν τα λεφτά και αυτή απαντάει ότι να 'ναι

 


Προβληματιζόμαστε για το που έμαθε οικονομικά η Αχτσιόγλου, γιατί τόσο καιρό που αντιπολιτεύεται, ένα σωστό νούμερο δεν έχει πει, μία οικονομική ανάλυση δεν έχει κάνει.

Σκυλακάκης: Που θα βρείτε τα λεφτά για 70.000 προσωπικούς βοηθούς.

Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο.

Σκυλακάκης: Τα λεφτά που θα βρείτε πείτε μας

Αχτσιόγλου: Έχει έσοδα και έξοδα

Καταλάβατε όλοι νομίζω από τι παρτάλια "μόρφωσης" αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ.





Πλακώνονται και μεταξύ τους στην ακροαριστερά, αντιεξουσιαστές με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ


 

Πλακώνονται και μεταξύ τους οι ακροαριστεροί, ούτε οι αντιεξουσιαστές δεν θέλουν πλέον την νεολαία του Αλέξη Τσίπρα και τους το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών και μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.



Σύμφωνα με το thesstoday, κατά τη διάρκεια της πορείας, ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές ήρθαν σε αντιπαράθεση με ακροαριστερούς νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ και βανδάλισαν το περίπτερο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας.

Μάλιστα, φέρονται να έχουν χτυπήσει τουλάχιστον δύο νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η ιστοσελίδα αναφέρει πως τα επεισόδια άρχισαν όταν οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς το μέρος του μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να πάρουν το πανό που κρατούσαν, το οποίο έστελνε μηνύματα με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο.

Τότε εκείνοι αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα περίπου 40-50 άτομα να τους κυνηγούν και να τους χτυπούν με ρόπαλα και κράνη, με την ιστοσελίδα να αναφέρει πως οι τραυματίες μπορεί να ανέρχονται σε τέσσερις ή και ακόμη παραπάνω.