Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζει ο ακροαριστερός φασίστας Πολάκης να διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ευχές Κασσελάκη - Στόχος ο Δρίτσας



Τον ακροαριστερό φασιστικό του χαρακτήρα βγάζει καθημερινά ο τραμπούκος του Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης.

Δεν διστάζει να το παίζει τιμητής όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για να διαλύσει το κόμμα όπως προβλέπεται από το σχέδιο.

Ο προκλητικός ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει να πέσει κάτω η άποψη που εξέφρασε δημοσίως το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Θοδωρής Δρίτσας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης για τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι οφείλει να δημιουργήσει δικό του κόμμα. 

Μετά από αυτή τη δήλωση, ο ακροαριστερός φασίστας και δεξί χέρι του Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον Δρίτσα. Τον κατηγόρησε ότι προσκυνά τον ΣΚΑΪ για πέντε λεπτά δημοσιότητας και πρόσθεσε ήπια όπως έγραψε γιατί μπορεί και με το καλό και με το άγριο εάν θέλει, ότι έπεσε στα μάτια του. 

Για να δείξει ότι είναι σκληρός ο τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε και ένα παλαιότερο μήνυμα στο messenger με το οποίο αρνείται πρόσκληση για να συμμετάσχει σε εκπομπή του σταθμού, και ειλικρινά τώρα ποιος χ@στηκ@ για το εάν εμφανιστεί κάπου ο Πολάκης. 

Παυλος Πολακης
2 ώρες πριν

Όταν πας και προσκυνάς στο ΣΚΑΙ για πέντε λεπτα δημοσιοτητας για να εξυπηρετήσεις την εσωκομματική σου ομάδα ,τότε ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗ!!(και εκφράζομαι ηπια)

Αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτο έπρεπε να κάνεις ,όπως εγώ στις 28 του Φλεβάρη φέτος όταν ηθελαν με αφορμή τη διαγραφη μου να με βάλουν να κατηγορώ το Συριζα, τις τάσεις του και τον Τσιπρα!
(Αντζολετος λέγεται ο Δημοσιογραφος που με πήρε για να βγω στο ΣΚΑΙ της διαπλοκής)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, τηλεόραση, αίθουσα σύνταξης και κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
1,5 χιλ.
130
151


Ο σκελετός ενός παιδιού από το 17ο αιώνα αποκαλύπτει την πίστη σε φαντάσματα, ζόμπι και βαμπίρ

 


Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως στην Πολωνία τα λείψανα ενός παιδιού από τον 17ο αιώνα κλειδωμένο στον τάφο του ώστε να μην μπορεί να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών, μια ανακάλυψη που στρέφει το επίκεντρο της προσοχής στα βαμπίρ καθώς πλησιάζει το Χάλογουιν.

Τα οστά του παιδιού αυτού --ηλικίας έξι ή επτά ετών-- είναι το πιο πρόσφατο εύρημα σε κοιμητήριο του χωριού Πιέν στη βόρεια Πολωνία που χρονολογείται από μια εποχή στην οποία τα φαντάσματα, τα ζόμπι και άλλες υπερφυσικές φιγούρες θεωρούνταν κάτι περισσότερο από μια επιλογή μασκαρέματος.

«Αυτό το κοιμητήριο είναι για ανθρώπους που τους απέρριπταν, που τους φοβούνταν μετά θάνατον και ίσως και εν ζωή… που ήταν ύποπτοι για επαφές με σκοτεινές δυνάμεις, άνθρωποι που επίσης συμπεριφέρονταν διαφορετικά με κάποιον τρόπο», λέει ο Ντάριους Πολίνσκι, ερευνητής μεσαιωνικών ταφών στο πανεπιστήμιο Nicolas Copernicus στην πόλη Τόρουν.

Το παιδί είχε ταφεί μπρούμυτα και έφερε κάτω από το πόδι του ένα τριγωνικό, σιδερένιο λουκέτο --πιθανόν σε μια προσπάθεια να το αποτρέψει από το να σηκωθεί, να βγει από τον τάφο του και να επιτεθεί στους ζωντανούς-- πρόσθεσε ο καθηγητής.



«Αυτοί που το έκαναν, αν το έκαναν σκοπίμως, φοβούνταν να… έρθουν σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους γιατί μπορεί να τους δάγκωναν, να τους έπιναν το αίμα», προσθέτει ο Πολίνσκι.

Ο τάφος του παιδιού είχε βεβηλωθεί κάποια στιγμή μετά την ταφή και όλα τα οστά είχαν αφαιρεθεί εκτός από εκείνα των ποδιών.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούνταν για να σταματήσουν τους ζωντανούς νεκρούς, με τον Πολίνσκι να περιγράφει περίεργες πρακτικές που γίνονταν σε διάφορες ταφές.

«Υπήρχε ακόμη και ένας μεγάλος αριθμός τάφων με πέτρες… που επίσης υποτίθεται ότι προστάτευαν από τους νεκρούς και ήταν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία, για παράδειγμα πάνω στον αγκώνα, στον λάρυγγα ή στον λαιμό» , καταλήγει ο καθηγητής.



protothema.gr



Αγωνία για την πολιτική του επιβίωση ο "η με το καλό η με το άγριο" - Κάνει και ότι δεν ξέρει για τα τρόλ που ομολόγησε ο Σκουρλέτης

 



Πάνε οι εποχές Σπίρτζη που καθόταν στα δεξιά του ακροαριστερού φασίστα Παύλου Πολάκη και απειλούσε όσους είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, "η με το καλό, η με το άγριο"

Ο Χρήστος Σπίρτζης με φανερή την αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και επίσης προειδοποίησε για τον κίνδυνο να υπάρξουν δύο πόλοι στη χώρα, η Δεξιά και η Ακροδεξιά, ξεχνώντας να υπενθυμίσει σε όσους τον άκουγαν ότι ο ίδιος προέρχεται απο την ακροαριστερά και είναι θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη, πορτρέτο του οποιου κοσμούσε και το γραφείο του

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στον ΣΚΑΙ, φανερά προβληματισμένος για το μέλλον του, την ανάγκη να κατεβούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με συγκεκριμένη ατζέντα. Παράλληλα, τόνισε ότι ο λαός θα κρίνει αν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει αυτή τη συνεργασία και ότι χρειάζεται συσπείρωση της Κεντροαριστεράς.

Ο Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι χρέος μας. Σήμερα έχουμε δυο κόμματα που θέλουν, άλλα δεν δείχνουν να διεκδικούν. Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να έχουμε μεγάλο πόλο μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Είχαμε στρατηγική ήττα. Από το 32% πήγαμε στις δεύτερες εκλογές στο 17%. Δεν έχουμε την πολυτέλεια διαφορετικές εκφράσεις του προοδευτικού κόσμου να είναι διαιρεμένες».

«Οφείλουμε να αφήσουμε τις διαιρέσεις να βρούμε κοινή πλατφόρμα και πλαίσιο και να ομογενοποιηθούμε», επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, με την αγωνία για πολιτική επιβίωση στο πρόσωπο του.

«Αν δεν το κάνουμε συγκροτημένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Κεντροαριστεράς υπάρχουν δύο εκδοχές: ή να ληφθούν πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί μια μεγάλη βάση του ελληνικού λαού, και της κεντροδεξιάς ακόμα, γιατί οι πολιτικές της κυβέρνησης της Μητσοτάκη δεν είναι αποδεκτές όπως φάνηκε και στις εκλογές κυρίως τις αυτοδιοικητικές. Ή θα ακολουθήσουμε το δρόμο της Ιταλίας και της Γαλλίας, δηλαδή οι δυο πόλοι θα είναι η Δεξιά και η Ακροδεξιά». Στο πλαίσιο αυτό, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διάλογο σε προγραμματική βάση για να συμφωνηθεί το πολιτικό λόγο.

Είναι τέτοιο το θράσος του Σπίρτζη που έκανε ότι δεν γνωρίζει τα τρόλ, ενώ τα γνωρίζει ονομαστικά. «Τα περί τρολ στο διαδίκτυο είναι αστειότητες» δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής ο Σπίρτζης. «Και νομίζω ότι αν ο Πάνος Σκουρλέτης ή οποιοσδήποτε άλλος ήθελε να κάνει τέτοιου είδους κριτική πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πλευρά που μετέχει στην πολιτική ομάδα. Αν έχει η "Ομπρέλα" τρολ να μας το πει ο κ. Σκουρλέτης», είπε ο Σπίρτζης που γνωρίζει τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ με το ονοματεπώνυμο τους.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι «αφού κατά τη γνώμη μου έκανε το λάθος που παραιτήθηκε καλώς τηρεί πολύ προσεκτική στάση».

«Εύχομαι να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να πέσουν οι τόνοι, παρότι που διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια στην ουσία αυτών που λέγονται και στον τρόπο που λέγονται. Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται ο Στέφανος Κασσελάκης. Γίνεται να μην αποδεχθείς το αποτέλεσμα; Οι διαφωνούντες οφείλουν να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους». «Δεν έχει δοκιμαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται χρόνο» διευκρίνισε.

Ερωτηθείς «θα πάτε στις εκλογές με σήμα τον ήλιο;» απάντησε χαριτολογώντας για να καλύψει την αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση,  «εμένα προσωπικά καθόλου δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε με τον ήλιο, μπορεί να είναι κόκκινος, να έχει 9 ακτίνες και να είναι κόκκινος»




Θύμα των τρομοκρατών της Χαμάς η Ισραηλογερμανή που την είχαν απαγάγει


 

Το πτώμα της Ισραηλινογερμανής Σάνι Λουκ, η οποία είχε απαχθεί ζωντανή εν μέσω της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ στο Ρέιμ του Ισραήλ, βρέθηκε τη Δευτέρα, με την αδελφή τής Λουκ, Άντι, να επιβεβαιώνει τον θάνατο της Shani στο Instagram, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Σύμφωνα με την Bild, η αδελφή της Σάνι Λουκ έγραψε στο Instagram: «Με λύπη μας ανακοινώνουμε τον θάνατο της αδελφής μου, Shani Nicole Louk, η μνήμη της ας είναι ευλογία».



Η μητέρα της Λουκ, Ρικάρντα, δήλωσε στο γερμανικό RTL/ntv ότι ενημερώθηκε την Κυριακή πως η κόρη της δεν ήταν πλέον ζωντανή.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η οικογένεια της Σάνι Λουκ δήλωσε ότι έλαβε επιστολή από την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka, στην οποία αναφέρεται ότι ένα οστό από τη βάση του κρανίου της, χωρίς το οποίο ένα άτομο δεν μπορεί να επιβιώσει, είχε ανακτηθεί και ταυτοποιηθεί.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς, περιέφεραν το σώμα της άτυχης κοπέλας με σπασμένα πόδια στη Γάζα

H Λουκ διακρινόταν σε πλάνα που έκαναν τον γύρο του κόσμου την ημέρα της επίθεσης να κείτεται ακίνητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού αφού απήχθη και μεταφέρθηκε στη Γάζα.

Το θράσος των τρομοκρατών ήταν τέτοιο που καθόντουσαν και επάνω στο κακοποιημένο κορμί της Λούκ, και ένα κτήνος απο αυτούς της τραβούσε τα μαλλιά και ένας άλλος την έφτυνε. 



Η Λουκ συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στο Ρέιμ στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν την επίθεσή τους, σκοτώνοντας πάνω από 260 πολίτες.




Συνελήφθησαν ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα και 4 μέλη για επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας

 



Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, 4 ακροαριστεροί μέλη του Ρουβίκωνα, ανάμεσα του και ένα ηγετικό μέρος της ακροαριστερής οργάνωσης αντιεξουσιαστών Ρουβίκωνας, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα 15 περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και 2 άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι 4 προκλητικοί ακροαριστεροί συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Μάλιστα σε αναρτησή της στο Facebook η οργάνωση Ρουβίκωνας καλεί αντιεξουσιαστές σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 11.30 το πρωί.



Ακροαριστεροί κακοποιοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

 


Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκαν τη νύχτα αστυνομικοί που βρίσκονταν στις οδούς Χ. Τρικούπη και Διδότου στα Εξάρχεια.

Την επίθεση πραγματοποίησε ομάδα 30 ατόμων ακροαριστερών κακοποιών, αργά τη νύχτα.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ ακολούθησε νέα επίθεση από ακροαρισστερούς κακοποιούς κατά Αστυνομικών στις οδούς Ναβαρίνου και Χ. Τρικούπη στα Εξάρχεια. Δεν έγιναν συλλήψεις.



Φιλοτρομοκράτες υπέρ της Χαμάς στην Ρωσία εισέβαλαν σε αεροδρόμιο και έψαχναν για Ισραηλινούς

 


Εξήντα υποστηρικτές των τρομοκρατών της Χαμάς συνελήφθησαν μετά την εισβολή εκατοντάδων αντι-ισραηλινών διαδηλωτών σε αεροδρόμιο στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή Νταγκεστάν της Ρωσίας την Κυριακή, μετέδωσε τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το RIA ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα 150 επικίνδυνων συμμετεχόντων στις ταραχές. Ανέφερε ότι εννέα αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί στο περιστατικό, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο την Κυριακή, όπου μόλις είχε φθάσει ένα αεροπλάνο από το Ισραήλ, αναγκάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας να κλείσουν το αεροδρόμιο και να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Βίντεο εικονίζουν εισβολείς να αποπειρώνται να κάνουν έλεγχο σε οχήματα, να ζητούν ταυτότητα επιβάτη, να ανοίγουν διά της βίας τις πόρτες τερματικού σταθμού, να προσεγγίζουν πεζή αεροσκάφος στον διάδρομο.



Έπειτα από επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στις 22:20 (τοπική ώρα· στις 21:20 ώρα Ελλάδας) το αεροδρόμιο είχε πλέον «αδειάσει από τους πολίτες που παρεισέφρησαν χωρίς άδεια» στους χώρους του.

Το υπουργείο Υγείας της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου έκανε λόγο για «τραυματίες», χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι ή αν οι τραυματισμοί έγιναν κατά τη διάρκεια της εφόδου ή της επιχείρησης των δυνάμεων επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί ο έλεγχος. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που επικαλέστηκε τις υγειονομικές αρχές, οι τραυματίες είναι περίπου είκοσι.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar, πτήση από το Τελ Αβίβ της ρωσικής εταιρείας Red Wings προσγειώθηκε στη Μαχατσκαλά στις 19:00 (στις 18:00 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Sota, επρόκειτο για πτήση τράνζιτ, που θα αναχωρούσε για τη Μόσχα στις 21:00 (20:00).



Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως την 6η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ισραηλινοί και εβραίοι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Sota, αρχικά το πλήθος έψαχνε Ισραηλινούς στην έξοδο του αεροδρομίου. Κάποιος κράταγε πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν», άλλοι φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ» και κάποιοι κράταγαν παλαιστινιακές σημαίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια και το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, κατόπιν εισέβαλαν, ανέβηκαν στην οροφή τερματικού σταθμού και παρεισέφρησαν στον διάδρομο. Ένας από τους διαδηλωτές εικονίζεται κοντά σε φτερό του αεροπλάνου της Red Wings, να πλησιάζει τα παράθυρα.

Οι αρχές του Νταγκεστάν καταδίκασαν το επεισόδιο.

Ολοι οι κάτοικοι του Νταγκεστάν «κατανοούν τα δεινά εκείνων που γίνονται θύματα άδικων ενεργειών ορισμένων (…) και προσεύχονται για την ειρήνη στην Παλαιστίνη», τόνισε ο ηγέτης της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου, ο Σεργκέι Μίλικοφ. «Ομως αυτό που έγινε στο αεροδρόμιό μας είναι σκανδαλώδες», πρόσθεσε, διαμηνύοντας πως θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Καθώς το επεισόδιο βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, η κυβέρνηση του Ισραήλ αξίωσε αυτή της Ρωσίας «να προστατεύσει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους».

Το Ισραήλ «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών και Εβραίων σε όλον τον κόσμο», τόνισε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει «σθεναρά» τις «αντισημιτικές διαδηλώσεις», ανέφερε η εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, η Εϊντριεν Ουότσον. «Οι ΗΠΑ στέκονται χωρίς περιστροφές στο πλευρό ολόκληρης της εβραϊκής κοινότητας καθώς γινόμαστε μάρτυρες παγκόσμιας έξαρσης του αντισημιτισμού», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Τσετσενίας, ο Αχμεντ Ντουντάγιεφ, έκανε έκκληση για «ηρεμία» και ζήτησε να αποφευχθούν οι «προκλήσεις» στον ρωσικό Καύκασο, όπου η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται τεταμένη. Με επιθέσεις εναντίον Εβραίων «παίζετε το παιχνίδι των εχθρών μας που προκαλούν σκόπιμα τον κόσμο με φόντο την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση» ανέφερε σε βίντεο μέσω Telegram.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μαχατσκαλά είναι κακό. Πολύ, πολύ κακό», σχολίασε μέσω Χ η διευθύντρια του RT, η Μαργαρίτα Σίμονιαν.

Στην Τσετσενία και το Νταγκεστάν, δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Καύκασο, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ασταθής.

Νωρίτερα χθες, εβραϊκό κέντρο στην πόλη Νάλτσικ, στη ρωσική περιφέρεια Καμπαρτίνο-Μπαλκάρια, πυρπολήθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.




Πατέρας οδηγεί εν μέσω πυροβολισμών για να σώσει την κόρη του από τους τρομοκράτες της Χαμας

 



Σε ένα δραματικό βίντεο στο οποίο ένας πατέρας εν μέσω πυροβολισμών προσπαθεί να φτάσει στην κόρη του η οποία βρίσκεται στο κιμπούτς που επιτέθηκε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

«Μπαμπά με πυροβόλησαν»

«Οφίρ, πως είσαι;» την ρωτάει, για να πάρει την απάντηση «Με πυροβόλησαν, σε παρακαλώ έλα». Με λαχανιασμένη φωνή ο πατέρας προσπαθεί να την καθησυχάσει λέγοντας της ότι είναι στο δρόμο για να την παραλάβει και πατάει γκάζι για να φτάσει όσο πιο γρήγορά γίνεται στην κόρη του.

Στη διαδρομή δέχεται και ο ίδιος καταιγισμό πυροβολισμών. «Οφίρ δέχθηκα και εγώ πυρά», της λέει. «Μπαμπά, πρέπει να έρθεις εδώ» του απαντάει και λίγο πριν διακοπεί το βίντεο η κοπέλα λέει στον πατέρα της «μπαμπά ήρθαν».



Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr

 



Τη δυνατότητα να αιτούνται την έκδοση Πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, του gov.gr, έχουν οι ενδιαφερόμενοι. Είναι μια ακόμα σημαντική υπηρεσία που προστίθεται στο gov.gr και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη και την υπογραφή της αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 6027).

  • Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Οικογενειακή κατάσταση». Για να υποβάλουν την αίτηση, οι πολίτες συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIsnet. Καταχωρίζουν ή επιβεβαιώνουν στην εφαρμογή τα στοιχεία που απαιτούνται και επισυνάπτουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και φωτογραφία της πολυτεκνικής τους ταυτότητας. Μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή, η αίτηση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Θυρίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας στο gov.gr, για τον απαραίτητο έλεγχο. Aκολούθως oι πολίτες ενημερώνονται με μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (email) και στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) για την παραλαβή του πιστοποιητικού στην προσωπική θυρίδα στο my.gov.gr.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή το μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και την προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνεπώς έχει ισχύ, όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο.


Στην Ελλάδα για πρώτη φορά πρόγραμμα εκπαίδευσης εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

 



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

  • Πρόκειται για το Operational Deployment Course (ODC), ένα από τα βασικά προγράμματα μέσω των οποίων καταρτίζονται και εκπαιδεύονται οι εμπειρογνώμονες του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις διεθνείς αποστολές του Μηχανισμού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων κρίσεων και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο δύσκολο έργο τους.
  • Στο πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στις 15-20 Οκτωβρίου 2023, συμμετείχαν 19 στελέχη Πολιτικής Προστασίας από 17 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία.
  • Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Νέα Μάκρη Αττικής και περιλάμβανε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό σκέλος, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος σε τριήμερη άσκηση προσομοίωσης αποστολής του Μηχανισμού σε περιοχή καταστροφής εξαιτίας πλημμυρικού φαινομένου.
  • Στις 5-10 Νοεμβρίου 2023 η χώρα μας θα φιλοξενήσει το βασικό μέρος ενός ακόμη προγράμματος εκπαίδευσης εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού και συγκεκριμένα το Deployable Capacities Course (DCC).

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχει ως εταίρος -από κοινού με 18 ακόμη χώρες και φορείς- στην κοινοπραξία TVC, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διεξαγωγή των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ.




“Μόνιμη μείωση τιμής”: Μειώθηκαν οι τιμές σε 213 προϊόντα

 



Αποδίδει καρπούς η πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της κυβέρνησης για “μόνιμη μείωση τιμής” στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας  μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2023 σε  213 προϊόντα έχει μειωθεί η τιμή  κατά τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας στόχος είναι τα προϊόντα να ξεπεράσουν τα 500, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «η ελληνική αγορά δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής και δεν θα χαλαρώσουμε».



Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και το Νοέμβριο

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Νοέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.
  • Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.
  • Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.


Οι θέσεις της ελληνικής διπλωματίας για όσα συμβαίνουν μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

 



Η Ελλάδα:

  • Καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
  • Τονίζει την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Υπογραμμίζει την ανάγκη για αποκλιμάκωση και σημειώνει την ανησυχία και τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί.
  • Διακηρύσσει τη βούλησή της για αποτροπή μιας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης τόσο για χώρες της περιοχής, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία που σε τέτοια περίπτωση θα επωμίζονταν τεράστιο βάρος, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.
  • Κάνει μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού.
  • Διαχρονικά στηρίζει τη λύση των δύο κρατών για το Παλαιστινιακό στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.
  • Πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος και έντιμος συνομιλητής των χωρών της περιοχής και ταυτόχρονα τιμά τις στρατηγικές της συμμαχίες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε χθες σε εκδήλωση του ECONOMIST ότι “θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω στη λύση, η οποία έχει ήδη προαχθεί από αποφάσεις, ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα δύο κράτη, για το Κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Και ναι, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι το κάθε κράτος δικαιούται στο έδαφός του να απολαύει ηρεμίας, ειρήνης και ακεραιότητας. Η τρομοκρατία σε οποιαδήποτε μορφή της δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν” τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική θα παραμείνει μία εξωτερική πολιτική αρχών. “Δεν πρόκειται να καταστεί ούτε συγκυριακή, ούτε συναλλακτική. Γιατί για εμάς η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική είναι πρωτίστως ένα ζήτημα, το οποίο αφορά τα συμφέροντα της χώρας μας. Είναι όμως και μία ηθική αξίωση να υποστηρίζουμε το δίκαιο, τη δημοκρατία, το διάλογο και την ευημερία” τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.




Καταδικάζει η φον ντερ Λάιεν τις επευφημίες «τρομοκρατών» : Δεν έχουν θέση στην Ευρώπη

 



Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδικάζοντας με δηλώσεις της που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντισημιτικές ενέργειες και διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας κινητοποιήσεις και αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «οι επευφημίες της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού και η βία κατά μειονοτήτων είναι αχρειότητες που δεν έχουν καμιά θέση στην Ευρώπη».

Η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε πως «οι ανοικτές δημοκρατικές κοινωνίες μας είναι η μεγάλη δύναμη της Ευρώπης». Ωστόσο, συμπλήρωσε, το ότι η ΕΕ είναι ανοικτή την καθιστά ευάλωτη. «Γι’ αυτό πρέπει να καταπολεμάμε από την αρχή κάθε μορφή μίσους εναντίον όσων σκέφτονται διαφορετικά, στο διαδίκτυο ή στους δρόμους».