Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Βρώμικο παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας στην Ροδόπη! Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος αποκαλύπτει

 


Βρώμικο παιχνίδι μυρίζει στην Ροδόπη, με εμπλοκή του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και της Τουρκίας.

Στη Ροδόπη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 33,18% και 20.183 ψήφους έναντι 27,06% και 16.462 ψήφων της Νέας Δημοκρατίας. 

Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια ήρθε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ με 20.183 σταυρούς, ενώ εκλέγονται, επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της Νέας Δημοκρατίας και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ. 

Με ανάρτησή της η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Για ανησυχητικές διεργασίες στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ροδόπης, της μόνης περιφέρειας που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κάνει λόγο και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. 

Η δήλωση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου : 

«Οι 19ες εκλογές της μεταπολίτευσης στη χώρα μας ανέδειξαν και τεκμηρίωσαν ένα φαινόμενο και μια πρακτική που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. 

Εννοώ την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο, αφ’ ενός μεν την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές και αφ’ ετέρου, τον έλεγχο βασικών πυλώνων του πολιτικού μας συστήματος.

Η συγκεκριμένη επικίνδυνη πρακτική η οποία, σε μια πολιτική διαδικασία, προτάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα έναντι της πολιτικά ιδεολογικής οικειότητος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροφής φονταμενταλιστών και φανατικών ή υπάκουων πολιτικών στελεχών. Τα επικίνδυνα αυτά άτομα, στη συνέχεια, στρεβλώνουν και υπονομεύουν τους κανόνες και τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στον νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη κομμάτων. Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων. 

Ειδικότερα για την Θράκη, οι προκλητικές και φαύλες διεργασίες εντός της μουσουλμανικής μειονότητος, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το περίφημο «Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης», εξόκειλλε τελικά, σε άλλοθι απενοχοποίησης των κομμάτων από τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην περιοχή. Και όχι φυσικά, αυτό που θα έπρεπε να είναι: ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για την πολυδιάστατη ανάπτυξη της Θράκης υπέρ όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της». 






Συνελήφθη 37χρονος που καλούσε μέσω Twitter να βγουν με όπλα στους δρόμους και έβριζε χυδαία τον Μητσοτάκη

 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ένας 37χρονος για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

«Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους» ήταν το περιεχόμενο της τελευταίας ανάρτησης στο Τwitter, του 37χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Ε.Α., που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ενώ πριν από δύο ημέρες, έφτασαν μέσω email στην αρμόδια υπηρεσία, καταγγελίες πολιτών σχετικά με τις αναρτήσεις μέσω προφίλ στο Τwitter.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισαν τις επίμαχες αναρτήσεις που έγιναν την ίδια μέρα αλλά και πολλές άλλες που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με παρόμοιο περιεχόμενο. Μάλιστα, ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει και hastag, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως διαπιστώθηκε, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 37χρονου αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου σπιτιού, συνδρομητής του οποίου ήταν η μητέρα του.

Ο 37χρονος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει τις αναρτήσεις και υποστήριξε ότι «απλά έτσι» τις έκανε, αφού ταυτοποιηθήκε ως ο χρήστης του εν λόγω προφίλ, συνελήφθη. Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε στην εισαγγελία και καθώς πρόκειται για πλημμέλημα, αφέθηκε ελεύθερος. Χθες το απόγευμα, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα usb, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σκληροί δίσκοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη σταχυολόγηση των οποίων προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του ανωτέρου ημεδαπού στη διαχείριση προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την προηγούμενη μέρα (23-05-2023).

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».




Αμετανόητοι συνεχίζουν το καραγκιοζιλίκι με την "νεκρή"Μαρία στον Έβρο

 


Γιώργος Τσίπρας επιμένει στο ψέμα και την απάτη που πήγε να κάνει κακό στην Ελλάδα: Δεν είχαμε άδικο για την «μικρή Μαρία» στον Έβρο.

Ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταλάβει ότι η απάτη και το ψέμα τους έστειλε στο 20% και θα τους πάει παρακάτω.

Ως υπαρκτό αντιμετώπισε το θέμα της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο ο προκλητικός ψεύτης εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι τόσο Der Spiegel που το ανέδειξε, ανακάλεσε το επίμαχο δημοσίευμα, όσο και ότι φάνηκε εκ των υστέρων πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο περιστατικό, εκτιμώντας, πάντως, ότι έκανε επικοινωνιακά κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ για το αν το θέμα της «μικρής Μαρίας» έκανε καλό ή κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «από πλευράς επικοινωναικής διαχείρισης μας έκανε κακό, επί της ουσίας δεν είχαμε άδικο» είπε ο αμετανόητος και ανεκδιήγητος ψεύτης, χωρίς ίχνος ντροπής.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τσίπρα, χωρίς να ντρέπεται προσπάθησε να ρίξει το θέμα της δήθεν "νεκρής" Μαρίας στον Μηταράκη, δείχνοντας το πόσο φαιδροί είναι τον ΣΥΡΙΖΑ, και λέγοντας «ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είχε αναδείξει το θέμα αλλά αντί να το πληρώσει εκείνος, το πληρώσαμε κυρίως εμείς».

Είπε επίσης πώς είναι επικοινωνιακό το πρόβλημα με τον φράχτη στον Έβρο για τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι «η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη είναι ολόσωστη. Είναι σόου αυτό με τον φράχτη δεν είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ακόμα και στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτιιής είναι ένα από τα 10 εργαλεία».

Όχι 20%, 3 % πρέπει να πάει και σύντομα!!!




Βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στη νέα τετραετία


 

Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της επόμενης τετραετίας 2023-2027 αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και ισχυρή. Δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 9 δισ. ευρώ την τετραετία και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν. Καταγράφει το όραμα και το σχέδιο του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια και αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια -την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα- και έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. Ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει:

  • Καλύτερες αμοιβές για όλους: Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία (στα 1.500 ευρώ από 1.170 ευρώ). Αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ εντός της τετραετίας. Αύξηση των επιδομάτων για παιδιά στους δημοσίους υπαλλήλους. Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024. Νέα αύξηση 3-4% στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024.
  • Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών. Σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας. Αύξηση του αφορολόγητου (από 1/1/2024) κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά. Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από 1/1/2025. Μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος: Ένταξη του 90% των δημοσίων υπηρεσιών του Κράτους στο gov.gr Πλήρη ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του Κράτους (υποθηκοφυλακείων, δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά). Αξιολόγηση παντού και bonus παραγωγικότητας. Επιλογή διοικήσεων οργανισμών με επαγγελματικά κριτήρια.
  • Καλύτερη δημόσια υγεία για όλους. Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους.   Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής, 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης. Δωρεάν Προσωπικός γιατρός και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες. Ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας. Δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.
  • Καλύτερη δημόσια παιδεία για όλους. Διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου ως τις 17.30 και επέκταση διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα. 150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027. Αύξηση των μισθών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών με έμφαση στους νεοδιόριστους και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες. Ανέγερση φοιτητικών εστιών για τη στέγαση 8.500 φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ.
  • Έμφαση στο  δημογραφικό και την οικογενειακή πολιτική: Αυξάνεται το επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού. Διατίθενται 1,8 δισ. ευρώ σε 137.000 νέους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου». Αυξάνονται κατά 90.000 οι θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φύλαξης νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». Συστήνονται 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
  • Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής: Αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων. Επέκταση  της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα με αναπηρία - Προσωπικός Βοηθός. Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Εφαρμογή του panic button, δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, Συμβουλευτικά Κέντρα Κακοποιημένων Γυναικών).
  • Επιτάχυνση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (λιγότερες από 500 μέρες) και εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων.
  • Πολιτικές για μια ισχυρή Ελλάδα. Απόλυτη προτεραιότητα στη φύλαξη των Συνόρων -  Επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη Rafale, 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16, προωθεί προγράμματα  για την  προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών.


Αισιοδοξία για την οικονομία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

 


Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν -και μάλιστα με ηχηρό τρόπο- οι αγορές.

  • Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε τη Δευτέρα στις 1.201,32 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 6,09% (το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου του 2014).
  • Θετική ήταν και η αντίδραση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε από το 4,04% στο 3,81%. Η αντίδραση αυτή -που συνεχίστηκε και χθες στην ίδια κατεύθυνση- προεξοφλεί συνέχιση της δυναμικής πορείας στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία και  ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Και αυτό θα έχει σημαντικά οφέλη για όλους, καθώς το Δημόσιο, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, θα μπορούν να δανείζονται φθηνότερα. Ταυτόχρονα θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για επενδυτές, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης.

Οι ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνονται από όλους τους διεθνείς αναλυτές και τους οίκους αξιολόγησης ενώ καταγράφονται ξεκάθαρα και στις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 



Η αυτοδυναμία εξαρτάται όχι μόνο από το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

 



Για να σχηματιστεί αυτοδύναμη Κυβέρνηση, απαιτείται όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό ψήφων στη νέα κάλπη. Κι αυτό γιατί η επίτευξη αυτοδυναμίας δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή. Όσο περισσότερα κόμματα περάσουν το κατώφλι του 3% -και είναι ήδη στο κατώφλι τρία κόμματα- τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία και τόσο μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα -η Νέα Δημοκρατία- για να έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία είναι ανάγκη, όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει τα ποσοστά της. 

Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Είναι προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα και να μην μπει σε περιπέτειες. Είναι άλλωστε περισσότερο από βέβαιο ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί βιώσιμη κυβέρνηση σε καμιά άλλη περίπτωση πέραν της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το μόνο κόμμα που διατυπώνει πρόταση διακυβέρνησης είναι η Νέα Δημοκρατία. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν λένε τίποτα για το πώς και από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα και ερίζουν για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.  

Στη νέα προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει επίσημα σε λίγες μέρες, η Νέα Δημοκρατία -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- θα συνεχίσει να πορεύεται με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχτισε,  με την ειλικρινή αυτοκριτική και την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση. Συνεχίζει αποφασισμένη να φέρει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τα προβλήματα των πολιτών και τις προτάσεις που ήδη κατέθεσε για το μέλλον. Για καλύτερους μισθούς, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας με αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, αποτελεσματικότερο κράτος δίπλα στον πολίτη, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Και βέβαια για μια Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και ασφαλή στο  αβέβαιο διεθνές περιβάλλον των εξωγενών κρίσεων και των εξ ανατολών προκλήσεων. Μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά.




Ρε Ξυδάκη γιατί να ανεχόμαστε τις χυδαιότητες σου για «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» των ψηφοφόρων της ΝΔ;


 

Πόσο ακόμα θα ανέχονται οι Έλληνες πολίτες τις χυδαίότητες των φαιδρών στελεχών του τελειωμένου ΣΥΡΙΖΑ;

Για «ομίχλη στα μυαλά» και «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και φαιδρός Νίκος Ξυδάκης, κατηγορώντας μέρος όσων ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, σε μια απόπειρα να εξηγήσει την ήττα του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

Συνέχισε λέγοντας πως οι νέοι που ψήφισαν ΝΔ «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους». Συμπλήρωσε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να γοητεύσει τους νέους, ενώ έχασε και τα λαϊκά στρώματα.

Η δήλωση του κ. Ξυδάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη και την οργή όσων τον άκουσαν.

«Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο. Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης.

Περαιτέρω, διαμηνύει: «Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους».




Δείχνουν την «έξοδο» με ΦΟΡΑ στην Πόπη Τσαπανίδου

 


Εισηγήσεις να αλλάξει όλο το επικοινωνιακό επιτελείο δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την συντριπτική ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που τον τελείωσε πολιτικά και δεν εννοεί να το καταλάβει.

Μια από τις πρώτες κινήσεις που επισπεύδονται στην Κουμουνδούρου είναι και η αλλαγή στην επικοινωνιακή πολιτική. Ακούστηκαν εισηγήσεις να αποσυρθεί ακόμη και η Πόπη Τσαπανίδου, στην οποία ορισμένοι επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες για την εκλογική συντριβή. 

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιέσεις για αντικατάσταση της κυρίας Τσαπανίδου προέρχονται από την εσωκομματική αντιπολίτευση και την ομάδα των «53+».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τσαπανίδου έχει υποβάλει την παραίτησή της στον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή.

Όπως και να έχει ετοιμάζεται να φύγει με ΦΟΡΑ η Πόπη Τσαπανίδου.

Στελέχη του κόμματος συμβουλεύουν τον κ. Τσίπρα να βγάλει μπροστά στην επικοινωνία νεότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτευσαν στις εκλογές αλλά δεν είναι επαρκεί και ικανά αφού ειδικά, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι στις δέκα κουβέντες που λένε οι έντεκα είναι ψέμα και δεν γνωρίζουν καλά τα θέματα για τα οποία μιλάνε.




Πάλι πρόσφερε γέλιο ο Αντώναρος: Ήξερα τη διαφορά, αλλά δεν την έλεγα για να μη στενοχωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ


 

Γελοίος ακόμα και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει 20% και ο ίδιος να έχει πατώσει.

Για να γελάμε μόνο είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος, που ισχυρίζεται τώρα εκ των υστέρων ότι γνώριζε το αποτέλεσμα της κάλπης και τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά δεν τα έλεγε στην Κουμουνδούρου και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για να τους δίνει «ελπίδες».

«Εγώ έβλεπα μια διαφορά» ξεκίνησε ο φαιδρός Ευάγγελος Αντώναρος την τοποθέτησή του στο AtticaTV για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής συνεχίζοντας με την απάντησή του στο «γιατί, Βαγγέλη Αντώναρε, έλεγες "πάτε καλά";».

 «ήμουν ενταγμένος σε ένα κόμμα και έπρεπε να εναθαρρύνω, να δίνω ελπίδες, να κρατώ ζεστούς τους ανθρώπους που έρχονται» είπε για να μας διασκεδάσει , και για να μην χάσει την δουλειά του μελλοντολόγου τώρα που θα πρέπει να βρει κάτι να ασχοληθεί.

Πριν από τις εκλογές ο φαιδρός Ευάγγελος Αντώναρος έλεγε άλλα ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν στο 32%-33%», ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι τυχερή να δει το 3 μπροστά από το ποσοστό της» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πιάσει τα ποσοστά του 2019».

Τώρα αντί να κρύβεται, έχει την μούρη αντρόπιαστος να βγαίνει να παραμυθιάζει τους Συριζαίους.

Απολαύστε τον : 



Η Βρετανία επιστρέφει 200 Αλβανούς φυλακισμένους για να γλιτώσει το κόστος κράτησης τους

 


Ηνωμένο Βασίλειο και Αλβανία έδωσαν επίσημα τα χέρια για την επιστροφή στην βαλκανική χώρα 200 κρατουμένων από τις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση Σούνακ με στόχο τη μείωση κόστους των φορολογούμενων. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείο δεσμεύθηκε να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και το σωφρονιστικό σύστημα της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπήρξε συμφωνία ώστε 200 Αλβανοί κρατούμενοι, που είναι καταδικασμένοι σε τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια φυλάκισης, θα γυρίσουν στην πατρίδα τους για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, καθώς η χωρητικότητα των φυλακών εξαντλείται.

Σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, οι πρωθυπουργοί των δύο κρατών Ρίσι Σούνακ και Έντι Ράμα προχώρησαν στη σύναψη της συμφωνίας. Η απόφαση βασίζεται στη δέσμευσή τους -ήδη σε συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο- για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης.

Οι αλβανικές και βρετανικές αρχές ανέφεραν χθες, Τρίτη, σε κοινή δήλωση ότ από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους 1.000 Αλβανοί υπήκοοι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους που αφορούν σε ανθρώπους που είτε δεν κατάφεραν να λάβουν άσυλο, είτε δέχθηκαν να επιστρέψουν οικειοθελώς. Ο αριθμός αυτός αφορά στην περίοδο από τη συμφωνία του κοινού ανακοινωθέντος στις 13 Δεκεμβρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ότι το νέο νομοσχέδιο θα διευκολύνει τις αρχές του να απελαύνουν άτομα που φτάνουν παράνομα. Έκτοτε, οι πτήσεις απέλασης προς την Αλβανία έχουν αυξηθεί. Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι το μέτρο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης θα μπορούσε να αποδειχθεί αναποτελεσματικό ή και να έχουν ενδεχομένως άδικη μεταχείριση τα θύματα εμπορίας ανθρώπων και τα ασυνόδευτα παιδιά.

«Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας συνεργάζονται για να καταστήσουν πιο δύσκολη την άφιξη και την παραμονή παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Από τότε που συμφωνήθηκε το ανακοινωθέν, νέα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 1.000 Αλβανοί υπήκοοι έχουν επιστραφεί στην Αλβανία», ανέφερε η κοινή δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι αλβανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότεροι από τους υπηκόους της που στάλθηκαν βίαια φέτος πίσω στην πατρίδα τους από το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάστηκαν για εγκλήματα εκεί. Αντλώντας πληροφορίες από συνομιλίες που είχαν δημοσιογράφοι με ορισμένους ανθρώπους εξ αυτών, αποκαλύφθηκε πως σε ορισμένους κρατούμενους προσφέρθηκαν 1.500 λίρες (περίπου 1.700 ευρώ) για να φύγουν από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι η στέγαση κάθε κρατούμενου για εγκλήματα στοιχίζει περίπου 40.000 λίρες στους Βρετανούς ετησίως. Μετά την απόφαση για επιστροφή στην Αλβανία, οι εκτιμήσεις θέλουν το κόστος για τη μεταφορά και εκσυγχρονισμό των αλβανικών φυλακών να κοστίζει 32 λίρες ημερησίως ανά κρατούμενο, έναντι των 109 λιρών που απαιτούνται σήμερα για την παραμονή τους στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας. Το συνολικό κόστος για το σχέδιο της «μετεγκατάστασής» τους ανέρχεται σε 8 εκατ. λίρες.

Η απόφαση βασίζεται στη συμφωνία για μεταφορά κρατουμένων που υπογράφηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας το 2021, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο του 2022. Αυτό το πακέτο εφαρμογής θα διασφαλίσει ότι η Αλβανία έχει τις σωστές διαδικασίες και τις δυνατότητες για παραμονή των κρατουμένων στις εγκαταστάσεις των φυλακών, πράγμα που σημαίνει ότι τα διαδικαστικά μπορούν πλέον να προχωρήσουν.


protothema.gr



Ύμνοι Die Welt για Ελλάδα: «Πώς κατάφερε από χρεοκοπημένο κράτος να αποκτήσει δύναμη»

 



Η γερμανική Welt γράφει σε δημοσίευμα της μετά τις εκλογές της Κυριακής, ότι «πριν από 13 χρόνια, οι υπερχρεωμένοι «χρεωκοπημένοι Έλληνες» παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την ευρωζώνη. 

Όμως αυτή τη στιγμή, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη οικονομία στην Ευρώπη και ταυτόχρονα το χρέος της μειώνεται. Πώς τα κατάφερε η Ελλάδα και ποιο είναι το τίμημα;»

Στο τελευταίο ερώτημα το δημοσίευμα στέκεται περισσότερο λέγοντας ότι σήμερα, η ανεργία μειώνεται, το δημόσιο χρέος και τα κόκκινα δάνεια περιορίζονται ενώ διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποστηρίζουν ότι η χώρα θα μπορούσε να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα της- μια επιβράβευση που έρχεται από τις αγορές».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι «οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθεί αυτή η θετική εξέλιξη. Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να παλεύει με προβλήματα, τα οποία ήταν υπεύθυνα εν μέρει για την κρίση στο παρελθόν. Το δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό, τα προγράμματα λιτότητας έχουν δημιουργήσει νέες οικονομικές και κοινωνικές πληγές, που μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να επουλωθούν».

Η εφημερίδα γράφει ότι είναι γεγονός ότι καταγράφεται αύξηση των επενδύσεων σε ακίνητα και στον τουρισμό, με το ρεπορτάζ να παραθέτει αναλυτικά απόψεις ειδικών και οικονομολόγων, που συγκλίνουν στο ότι η ανάκαμψη αυτή, για να είναι σταθερή και μακροπρόθεσμη, απαιτεί ένα σύνολο παραγόντων: από ισχυρούς θεσμούς μέχρι συνολική αύξηση της παραγωγικότητας.

«Τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει: βιομηχανικές εταιρείες επενδύουν και πάλι δυναμικά στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό δόθηκε επίσης βάρος στο πόσο γρήγορα και ρεαλιστικά αντέδρασε η κυβέρνηση της Αθήνας απέναντι στην πανδημία ενώ σχεδόν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες λειοτυργούν πλέον διαδικτυακά μειώνοντας την γραφειοκρατία και τη διαφθορά με τη χώρα να βρίσκεται στο ραντάρ ξένων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας».





Σκέρτσος για fake news περί μείωσης μισθών: «Ο ''Πινόκιο'' ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για πάγωμα μισθών»



Ηχηρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στα fake news για πάγωμα μισθών που διαδίδουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τερατώδη ψέματα, σημειώνοντας πως «ο ''Πινόκιο'' ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ''πάγωμα μισθών'' - άλλο ένα καραμπινάτο fake news του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του λίγες μόλις ημέρες μετά την οριστική καταδίκη των υπολοίπων ψευδών τους στην κάλπη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο ''Πινόκιο'' ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ''πάγωμα μισθών'' - άλλο ένα καραμπινάτο fake news του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του λίγες μόλις ημέρες μετά την οριστική καταδίκη των υπολοίπων ψευδών τους στην κάλπη».

«Η δύσπεπτη για τον ΣΥΡΙΖΑ σύγκρισή του με τη ΝΔ -που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είχαν υπερδιπλάσιο μισθολογικό όφελος από την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- τον οδηγεί σε νέα τερατώδη ψέματα. 

Έτσι, πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως η κα Ακρίτα και ο κ. Πολάκης, διαδίδουν ψευδώς ότι οι μισθοί ''παγώνουν'' την επόμενη διετία, επικαλούμενοι αποσπασματικά δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας και έκθεση της Κομισιόν. 

Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη τους με τα ακόλουθα αδιαμφισβήτητα δεδομένα: κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία παραδόθηκε στο 17,5% ενώ περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονταν με μισθό χαμηλότερο των 700 ευρώ/μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί περαιτέρω το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εισοδημάτων. Επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. 

Αντιθέτως, την περίοδο 2019-2023, η ανεργία μειώθηκε κατά 5 επιπλέον μονάδες, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη τετραετία, κατά +20%, από τα 650 στα 780 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Εργάνη, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό κάτω των 700 ευρώ μειώθηκαν κατά >250.000 ή κατά 35% και, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες και ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. 

Με βάση αυτήν την καλύτερη πορεία της οικονομίας, της απασχόλησης, των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η ΝΔ έχει δεσμευθεί για νέα αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού κατά 25% έως το 2027 και διπλάσια αύξηση του ΑΕΠ από την υπόλοιπη Ευρώπη σε ετήσια βάση. 

Αυτό που αποκρύπτουν σκοπίμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσκοτίσουν και εντέλει να παραπλανήσουν τους πολίτες, είναι ότι το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ήδη συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά στην επαναφορά των ''τριετιών'' αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Κάτω, δηλαδή, από το ποσοστό που ορίζει ο νόμος του 2012 που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019. 

Αυτό που δεν ομολογούν είναι ότι η κυβέρνηση παγίως τα τελευταία 4 χρόνια κάνει συντηρητικές εκτιμήσεις στις επίσημες προβλέψεις της για την πορεία οικονομίας, ΑΕΠ, επενδύσεων, ανεργίας κ.ο.κ. και παγίως τα τελικά αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεών μας. Αυτό άλλωστε μαρτυρά η πτώση της ανεργίας κατά >5 μονάδες την τετραετία 2019-2023 αλλά και ο διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, η μεγαλύτερη πτώση δημοσίου χρέους στην ΕΕ κ.ο.κ. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η δική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ακόμη πιο δυναμική αύξηση του ΑΕΠ και ταχύτερη του προσδοκώμενου πτώση της ανεργίας κάτω από 10% και τα επόμενα χρόνια. 

Στον αντίποδα της κυβέρνησης, βρίσκεται μονίμως ο ''Πινόκιο'' ΣΥΡΙΖΑ που τάζει λαγούς με πετραχήλια, όπως το πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ, το οποίο αν ποτέ εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε τη χώρα μας αυτομάτως σε νέο καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος, αποκλεισμού από τις αγορές, νέων μνημονίων, βαθιάς ύφεσης, υπερφορολόγησης και απώλειας εισοδημάτων και θέσεων εργασίας. 

Με απειλές και ψέματα εκλογές δεν κερδίζονται. Φαίνεται άλλη μια φορά όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ούτε έμαθαν ούτε και θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν γιατί ηττήθηκαν στις κάλπες της Κυριακής».




ΝΔ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πάγωμα των μισθών την επόμενη διετία

 


Αμετανόητοι άρχισαν τα ψέματα και την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών με fake news.

«Λίγες μόλις μέρες μετά την καταδίκη, μέσω της κάλπης, των fake news και της τοξικότητας που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγάγει σε κεντρική στρατηγική, συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως η κ. Ακρίτα και ο κ. Πολάκης, διαδίδουν ψευδώς ότι οι μισθοί «παγώνουν» την επόμενη διετία επικαλούμενοι αποσπασματικά δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας και έκθεση της Κομισιόν», συνεχίζει στην ανακοίνωση.

Και επισημαίνει: «Αυτό που αποκρύπτουν σκοπίμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσκοτίσουν και εντέλει να παραπλανήσουν τους πολίτες, είναι ότι το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ήδη συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά στην επαναφορά των «τριετιών» αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Κάτω, δηλαδή, από το ποσοστό που ορίζει ο νόμος του 2012 που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019».

«Και αυτό που εντέχνως δεν αναφέρουν είναι ότι η κυβέρνηση παγίως τα τελευταία 4 χρόνια κάνει συντηρητικές εκτιμήσεις στις επίσημες προβλέψεις της για την πορεία οικονομίας, ΑΕΠ, επενδύσεων, ανεργίας κοκ και παγίως τα τελικά αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων μας. Αυτό άλλωστε μαρτυρά η πτώση της ανεργίας κατά >5 μονάδες την τετραετία 2019-2023 αλλά και ο διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, η μεγαλύτερη πτώση δημοσίου χρέους στην ΕΕ κοκ. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η πολιτική της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ακόμη πιο δυναμική αύξηση του ΑΕΠ και ταχύτερη του προσδοκώμενου πτώση της ανεργίας κάτω από 10% και τα επόμενα χρόνια».

«Η πραγματικότητα είναι ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία παραδόθηκε στο 17,5% ενώ περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονταν με μισθό χαμηλότερο των 700 ευρώ/μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί περαιτέρω το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εισοδημάτων. Επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ν.Δ.

Και επισημαίνεται: «Αντιθέτως, την περίοδο 2019-2023, η ανεργία μειώθηκε κατά 5 επιπλέον μονάδες, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη τετραετία, κατά +20%, από τα 650 στα 780 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Εργάνη, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό κάτω των 700 ευρώ μειώθηκαν κατά >250.000 ή κατά 35%, και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες και ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας».

«Με βάση αυτή την καλύτερη πορεία της οικονομίας, της απασχόλησης, των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η ΝΔ έχει δεσμευθεί για νέα αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού κατά 25% έως το 2027 και διπλάσια αύξηση του ΑΕΠ από την υπόλοιπη Ευρώπη σε ετήσια βάση», καταλήγει η ανακοίνωση.



Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha

 


Την πρώτη συνέντευξη μετά τις εκλογές στο κεντρικό δελτίο του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κέρδισε η Νέα Δημοκρατία αλλά έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κέρδισε συνολικά η κοινωνία σε ωριμότητα, καταφέραμε να αλλάξουμε το υπόδειγμα της πολιτικής. Δεν νομίζω να υπήρξε πρωθυπουργός στην μεταπολίτευση που να συκοφαντήθηκε περισσότερο, να λοιδωρήθηκε περισσότερο από εμένα. Εκλεισε και ένας κύκλος θυμού που άνοιξε το 2010. Η εκλογή αυτή συνιστά μια συνολική κατάκτηση. Ευχομαι και οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μαθήματά τους» σημείωσε.

Είπε επίσης ότι όσο πιο μεγάλη νίκη τόσο πιο σεμνός επιβάλλεται να είναι ο ίδιος και εξήγησε πού αποδίδει τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσγείωσε και το ΠΑΣΟΚ : «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε γιατί έβλεπε μια ελλάδα κατάμαυρη που όλα καταστρέφονται. Η οποία δεν υπήρχε. Και δεν συμμετείχε στην προσπάθεια να βελτιωθούμε. Δεν ξέρω αν αυτό τον ρόλο μπορεί να τον παίξει ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον οποίο έχω ακούσει μόνο γενικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 12 μονάδες το ΠΑΣΟΚ κέρδισε δύο. Δεν το λες και θρίαμβο».

Ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα και αν θα πρέπει να παραιτηθεί μετά την ήττα του. Απάντησε περίπου με τον τρόπο που είχε σχολιάσει το θέμα στα Τρίκαλα. «Εχουμε μια παράδοση στη Νέα Δημοκρατία, την οποία έχουμε τηρήσει όλοι οι αρχηγοί, να αποχωρούμε μετά την ήττα. Το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε πως ένα ολόκληρο υπόδειγμα πολιτικής που στηρίχθηκε σε fake news και τοξικότητα ηττήθηκε. Ελπίζω να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί».

Σχολίασε επίσης τα ποσοστά που πήρε σε λαικές γειτονιές, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη «Η Κρήτη είναι πλέον είναι γαλάζια. Εξίσου και στις λεγόμενες λαϊκές γειτονιές, η ΝΔ πήρε στο Πέραμα 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 18%. Οι πολίτες είχαν δουλειές, χαμογελούσαν, δεν ψήφισαν με κομματικές παρωπίδες. Ανάπτυξη με λιγότερες ανισότητες ο στόχος της νέας τετραετίας. Η ανάπτυξη έχει τοπικό και περιφερειακό αποτύπωμα. Στη βόρεια Ελλάδα, έχουμε ευκαιρίες να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας. Εάν έχουν πραγματικές πατριωτικές ευαισθησίες, να δουν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες και ποιοι της θεωρίας. Τα καταφέραμε ικανοποιητικά σε μεταναστευτικό και άμυνα. Αυτά τα κόμματα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην ενίσχυση της πατρίδας».

Ερωτηθείς για το διακύβευμα της νέας κάλπης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο μπαμπούλας της κυβέρνησης των ηττημένων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «πράγματι αυτές οι εκλογές είναι δύσκολες και για εμάς» καθώς πρέπει να επαναβεβαιωθεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατία και εξήγησε ότι ο πήχης μπορεί να ανέβει ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. 

Για τη δραστηριότητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα είναι αυστηρός: «Αν νομίζουν τα στελέχη μας πως ικανοποιήθηκαν από την εκλογή τους, θα απογοητευτούν γιατί θα αξιολογήσω πολύ αυστηρά τι κάνουν και την πολιτική τους δράση. Πιο πολύ θα μετρήσει τι θα κάνουν τώρα παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να εκλεγούν στις προηγούμενες εκλογές» και ήταν ξεκάθαρος. 

Επανέλαβε, επίσης, ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός γιατί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει την αυτοδυναμία και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. «Το πρώτο δίλημμα είναι η αυτοδυναμία. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Οι σταθερές κυβερνήσεις κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εάν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα θα λάβουμε μία πολύ ισχυρή εντολή. Πρέπει να βελτιώσουμε το βιωτικό επίπεδο των πολιτών. Περισσότερες επενδύσεις, λιγότερη ανεργία. Έμφαση σε υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος, και δικαιοσύνη. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε και να προχωρήσουμε και σε νέες μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω σε καλύτερες συνθήκες με λιγότερες εξωγενείς κρίσεις για να αλλάξουμε την Ελλάδα πραγματικά» είπε.

Απάντησε επίσης στις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε για «ορμπανισμό» και «ερντογανισμό» λόγω της έκτασης της νίκης της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Βαρουφάκης να αναλογιστεί πρώτα γιατί δεν μπήκε στη Βουλή. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες. Έχω αναγνωρίσει τα λάθη μου, απέδειξα ότι μπορώ να τα διορθώσω. Η αντιπολίτευση να δει εάν έχει τη διάθεση να έχουμε συγκλίσεις» είπε και χαρακτήρισε λανθασμένες τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για 180 έδρες στην επόμενη Βουλή. «Δεν αποτυπώνουν τη δική μου φιλοσοφία» είπε και πρόσθεσε ότι, ούτως ή άλλως, είναι πρακτικά αδύνατο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία 180 έδρες. «Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία ψάχνει συγκλίσεις ειδικά εάν θέλουμε να αλλάξουμε το σύνταγμα. Ούτε αριθμητικά είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του συντάγματος είναι αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα fake news για ιδιωτικοποίηση του νερού και απολύσεις. Δεν μαθαίνουν από τίποτα, έχασαν με 20 μονάδες και συνεχίζουν τα ίδια. Είμαι ρεαλιστής, θέλω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» συμπλήρωσε.

Ρωτήθηκε επίσης για τις δύσκολες στιγμές και τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών, την οποία χαρακτήρισε την «ίσως πιο δύσκολη στιγμή σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο. Προσπάθησα να μην κρύβομαι και να βλέπω τον καθρέφτη και να ακούω την κριτική που μου γίνεται». Αφού πρόσθεσε ότι «τα Τέμπη δεν ξεχνιούνται επειδή κερδίσαμε τις εκλογές» επισήμανε ότι «οι εκλογές δεν είναι κολυμβήθρα που ξεπλενόμαστε. Όχι δεν πήραμε εντολή και τα σβήνουμε όλα. Τα λάθη μας κάνουν καλύτερους. Το θέμα είναι να μην γίνονται τα ίδια λάθη».