Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Κέρκυρα: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς στην Δασιά

 


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κέρκυρα, όταν ο άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους. 

Το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή Δασιά, λίγο μετά τις 11.30, όταν άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα που περπατούσαν στο σημείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και αυτή την στιγμή βρίσκονται στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας, έβαλε στο στόχαστρο ζευγάρι Γάλλων τουριστών, με το οποίο είχε διαφορές. Φέρεται να τους σκότωσε με την κυνηγετική του καραμπίνα. Η κρατική τηλεόραση συμπλήρωσε  πως μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης το έσκασε από το σημείο και διέφυγε στο σπίτι του, όπου και ταμπουρώθηκε.



Δεν τα βρήκε τελικά ο αρχιμαφιόζος με τον δικτάτορα και έκανε νέες αποκαλύψεις


 

Δεν τα βρήκε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος με τον δικτάτορα Ερντογάν και έκανε νέες βαριές καταγγελίες για Τούρκους Υπουργούς. 

Ο Πεκέρ μίλησε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Serdar Ekşi, ο οποίος έχει παντρευτεί μια ανιψιά του Ερντογάν και ανέφερε πως ένας καταζητούμενος  για οργανωμένο έγκλημα από την Τουρκία και από τις ΗΠΑ βρέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για να συναντηθεί με τον Υπουργό. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κάλεσε ο Σουλειμάν για να τον βοηθήσει και ο καταζητούμενος διέφυγε στο εξωτερικό. 

Ο αρχιμαφίοζος κακοποιός δήλωσε επίσης ότι ο βουλευτής Μετίν Κιουλούκ του ΑΚP έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από το ίδιο. «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ» λέει χαρακτηριστικά. 

Επίσης σημείωσε πως ο όμιλος CNN Turk που ανήκει στον Ντεμιρ Ορεν δεν εξαγοράστηκε ποτέ και ότι γίνανε όλα με ένα δάνειο με 750 εκατ. δολάρια το οποίο δεν έχει αποπληρωθεί ποτέ και ότι όλοι οι καφέδες  που μοίραζε ο Τούρκος πρόεδρος στις εκλογές ήταν δικοί του «Δικοί μου ήταν, από το δικό μου εργοστάσιο. Εσείς δεν πληρώσατε ποτέ.»

Παράλληλα, κατήγγειλε πως η Τουρκία στέλνει λεφτά μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Βόρεια Μακεδονία σε ακραίους ρατσιστές που βιάζουν γυναίκες και δεν βοηθάει τους πραγματικούς μουσουλμάνους  και επιμένει στην θεωρία του για την οργάνωση μισθοφόρων που όπως λέει έχει πάει στην Συρία και έχει βοηθήσει τους τζιχαντιστές. 




Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών

 



Συνελήφθησαν, την 4-6-2021 στο πλαίσιο ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική και Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και χειριστή αστυνομικού σκύλου Κ9, τέσσερις αλλοδαποί –δύο 30χρονοι και δύο 43χρονοι- ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.α. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για την ίδια υπόθεση τυγχάνουν τρεις έτεροι αλλοδαποί που αναζητούνται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση αλλοδαπών στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης) στο Νομό Αττικής, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία η δραστηριοποίηση εγκληματικής οργάνωσης δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση που τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020 προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε Αττική και Μύκονο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μια διακριβωμένη περίπτωση στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν και υλοποίησαν την αγορά και μεταφορά -3- κιλών κοκαΐνης αντί του ποσού των -28.000- ευρώ μέσω δημόσιας χρήσης οχήματος.

Παράρτημα της οργάνωσης είχε εγκατασταθεί και στη νήσο Μύκονο, όπου μεταφέρονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προς περαιτέρω διακίνηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βασικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη στην Αθήνα αρνήθηκε τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Κατά την ακινητοποίηση του επέδειξε υφαρπαχθέν δελτίο ταυτότητας.

Ο ανωτέρω κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα για προφανή σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας του μετά την αποφυλάκιση του το 2018 λόγω του βεβαρημένου ποινικού παρελθόντος. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόδραση κρατουμένου, διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχή και χρήσης πυροβόλων όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους στην Αττική και Μύκονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:





-76- γραμμ. κοκαΐνης,

-259- γραμμ. άγνωστης ουσίας,

-50- γραμμ. κάνναβης,

μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

ηλεκτρονικές ζυγαριές,

τρίφτη κάνναβης,

πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών,

πιστόλι με -15- φυσίγγια,

πιστόλι αεροσφαίρισης,

-29- αβολίδοτα φυσίγγια,

τα χρηματικά ποσά των -6.865- ευρώ, -21- δολαρίων,

οχτώ χαρτονομίσματα των -20- λιρών Αγγλίας καταφανώς πλαστά,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,

-2- κομμένα μέρη από σκελετό κλεμμένης μοτοσυκλέτας,

πλαστό δελτίο ταυτότητας και

υφαρπαχθέντα δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης τρίτου προσώπου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





Διάσωση σκύλου που είχε κολλήσει σε λάσπη και ήταν περικυκλωμένος από κοράκια

 


Αυτό συνέβη στο Εθνικό Lago Peñuelas (Χιλή), όπου ο σκύλος κόλλησε στην λάσπη χωρίς να είναι σε θέση να μετακινηθεί και με τα πτηνά να τον περιβάλλουν επικίνδυνα. Ο άντρας που τον έσωσε έπρεπε να τρομάξει τα κοράκια  και να ηρεμήσει το σκυλί που τα είχε παρατήσει προτού βγουν και οι δύο από τη λάσπη .

Ο άντρας ήταν μέλος της φρουράς της Εθνικής Δασικής Εταιρείας (CONAF) της Χιλής έγινε ο ήρωας της ημέρας την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Αυτή η διάσωση καταγράφηκε από τη Nicole Arancibia Orellana , υπάλληλο του πάρκου και αργότερα δημοσιεύτηκε στον δικό της λογαριασμό στο Facebook. Και το βίντεο είναι τρομακτικό από την αρχή, καθώς, στο βάθος, ο σκύλος φαίνεται περιτριγυρισμένος από κοράκια.



Αφού έλεγξε το σημείο, ο διασώστης αποφάσισε να προχωρήσει προσεκτικά και με ευκίνητες και υπολογισμένες κινήσεις, κατάφερε να πλησιάσει αρκετά τρομάζοντας τα κοράκια. 

Μόλις έφτασε κοντά του, ο άντρας τον χαϊδεύει και τον ηρεμεί. Πήρε θάρρος και βγήκε μόνος του από τη λάσπη, ακολουθώντας τον άντρα που σέρνεται μπροστά του και τον ενθαρρύνει να κάνει το ίδιο.

Όταν έφτασαν σε μια ασφαλέστερη περιοχή, συναντούν έναν άλλο διασώστη που βοηθάει και αυτός.

Λίγο αργότερα, και οι δύο λαμβάνουν βοήθεια από τους πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Νικόλ, ο οποίος ηχογράφησε το βίντεο, ο σκύλος ήταν θηλυκός και ονομάστηκε “Peñuela”, προς τιμήν του όμορφου φυσικού καταφυγίου όπου έλαβε χώρα αυτή η περιπέτεια.





Τουρισμός: Μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων από Βρετανία

 


Κλυδωνισμούς προκαλεί στην ελληνική αλλά και στην πορτογαλική τουριστική και αεροπορική βιομηχανία η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην «πορτοκαλί» λίστα των προορισμών την Ελλάδα και να υποβαθμίσει στην ίδια κατηγορία και την Πορτογαλία, επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες αλλά και από έναν μεγάλο ακόμα αριθμό κρατών που είναι στην «κόκκινη» και στην «πορτοκαλί» κατηγορία.

Ως αποτέλεσμα, εκδηλώνεται μπαράζ ακυρώσεων των λίγων πάντως κρατήσεων που υπήρχαν για τον Ιούνιο προς την Ελλάδα και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ταξίδια από την Πορτογαλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με το Bloomberg, οι πτήσεις από την Πορτογαλία προς τη Βρετανία έγιναν εν μια νυκτί έως και πέντε φορές ακριβότερες, καθώς ένας σημαντικός αριθμός Βρετανών που βρίσκονται στη χώρα της Ιβηρικής προσπαθούν να επαναπατριστούν πριν υποχρεωθούν σε δεκαήμερη καραντίνα από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά.

Η αεροπορική Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς πτήσεις και πακέτα διακοπών έως την 1η Ιουλίου. Την ίδια ώρα, η TUI UK ακύρωσε τα πακέτα διακοπών από τη Βρετανία προς την Ισπανία και την Ελλάδα έως τα μέσα Ιουνίου λόγω της όλης αβεβαιότητας. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair εμφανίστηκε αισιόδοξος πως, παρά το πρόβλημα αυτό με τη βρετανική αγορά τον Ιούνιο, από τον Ιούλιο και μετά οι διεθνείς μετακινήσεις θα διευκολυνθούν, καθώς θα αίρονται οι περιορισμοί λόγω της αύξησης των εμβολιασμών. Λιγότερο αισιόδοξη η easyJet, που είχε προγραμματισμένες περισσότερες από 500 πτήσεις προς την Πορτογαλία, μεγάλο μέρος των οποίων τώρα θα ακυρωθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου, εμφανίζεται να μην αιφνιδιάζεται, δηλώνοντας πως έτσι κι αλλιώς το διάστημα από τα μέσα Μαΐου που άνοιξαν τα σύνορα έως και τα τέλη Ιουνίου είναι δοκιμαστικό. Παράλληλα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση έχει εξελίξει πολύ τη διαδικασία αναφοράς των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητάει η Βρετανία, καθώς και άλλες χώρες, προκειμένου να επιταχύνει την ανακατάταξή της στην «πράσινη» λίστα. Κάποιες νέες ανακοινώσεις από τη βρετανική πρωτεύουσα αναμένονται μεθαύριο Δευτέρα, χωρίς όμως να περιμένει κανείς κάποια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Ελλάδα. Η επόμενη ολοκληρωμένη αξιολόγηση των προορισμών έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου.

Η Βρετανία, η σημαντικότερη αγορά μαζί με τη Γερμανία από την οποία η Ελλάδα έλκει ταξιδιώτες, την Πέμπτη όχι μόνο δεν περιέλαβε ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς στην «πράσινη» λίστα (που απαλλάσσει από την υποχρέωση καραντίνας κατά την επιστροφή), όπως αναμενόταν, αλλά υποβίβασε και την Πορτογαλία από τους «πράσινους» στους «πορτοκαλί» προορισμούς, ενώ έθεσε και άλλες επτά χώρες (εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης) στην «κόκκινη» λίστα. Οι Βρετανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό αλλά όταν επιστρέφουν από προορισμούς που δεν βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα υποχρεούνται σε καραντίνα κατ’ ελάχιστον 5 ημερών και συνήθως 10. Κάτι που αυτονόητα ισοδυναμεί με απόλυτο σχεδόν απαγορευτικό για τα ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς. Η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη για τον ελληνικό τουρισμό μετά τη Γερμανία, καθώς από εκεί η χώρα μας προσείλκυσε 3,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2019 και ένα εκατομμύριο πέρυσι, που έφεραν εισπράξεις 2,5 δισ. το 2019 και 749 εκατ. το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Απρίλιο και τον Μάιο σημειώθηκε μια αξιοπρόσεκτη αύξηση των διεθνών αφίξεων σε σχέση βέβαια με τους «νεκρούς» για τα ταξίδια αντίστοιχους μήνες του 2020.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Έρευνα ΔιαΝΕΟσις: Πώς ένα κοινωνικό κράτος λειτουργεί ως επιταχυντής της ανάπτυξης

 


Το κοινωνικό κράτος ως επιταχυντή της Βιώσιμης Ανάπτυξης αναδεικνύει έρευνα της διαΝΕΟσις που εκπόνησε ο Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου Νίκος Ματσαγγάνης. Ενώ φαινομενικά είναι αντίθετες έννοιες δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς κοινωνικό κράτος όπως συμπεραίνει η έρευνα . Για να βγει η ελληνική οικονομία από τη στασιμότητα και την υποβάθμιση χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος που να επενδύει στην υγεία, στις δεξιότητες εργαζομένων και ανέργων, στις νέες οικογένειες. Αυτό συνεπάγεται αποφασιστική στροφή στην κοινωνική πολιτική, υπογραμμίζεται στην έρευνα.

Η απασχόληση και κοινωνική προστασία μπορούν να συμβαδίζουν, και ένα γενναιόδωρο και καλά σχεδιασμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας μπορεί να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, είναι από τα βασικά συμπεράσματα του καθηγητή , ο οποίος τονίζει ότι «Το κοινωνικό κράτος μοχλός μιας δυναμικής οικονομίας .Η άποψη ότι ένα ισχυρό και καλά σχεδιασμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας δεν είναι «πολυτέλεια» που μόνο πλούσιες χώρες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους, αλλά απαραίτητο συστατικό για μια δυναμική οικονομία, φαίνεται να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Πανδημία και πρόσβαση σε περίθαλψη -εκπαίδευση

Όπως μάλιστα υποστηρίζει μια πολύ πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ «Η πανδημία επιβεβαίωσε τα πλεονεκτήματα της ίσης πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες –υγειονομική περίθαλψη, ποιοτική εκπαίδευση, και ψηφιακές υποδομές– καθώς και σε αγορές εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και αποτελεσματικά κοινωνικά δίχτυα ασφαλείας».

Για να λειτουργεί το κοινωνικό κράτος ως επιταχυντής της ανάπτυξης πρέπει να συνδυάζει υψηλές επιδόσεις σε τρεις τομείς:

1. αποτελεσματική προστασία των πολιτών από τις ατυχίες της ζωής (π.χ. επιδόματα ανεργίας, υπηρεσίες υγείας),

2. διευκόλυνση της απασχόλησης μέσω υπηρεσιών (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι) και ρυθμίσεων (π.χ. γονικές άδειες) που επιτρέπουν στα νέα ζευγάρια, και ιδίως στις γυναίκες, να συνδυάζουν αρμονικά εργασία και οικογένεια,32 Ένα υψηλό ποσοστό απασχόλησης (απασχολούμενοι ως ποσοστό του ενεργού πληθυσμού, συνήθως 15-64 ετών) θεωρείται ασφαλέστερη ένδειξη συμβατότητας του κοινωνικού κράτους με την οικονομία από ό,τι ένα χαμηλό ποσοστό ανεργίας (άνεργοι ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού, δηλ. του αθροίσματος απασχολουμένων και ανέργων

3 Επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο των πολιτών (δηλαδή στην καλή υγεία και στις δεξιότητές τους), ώστε να ζουν καλύτερα ως άτομα, και να είναι παραγωγικότεροι ως εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Για να βγει η ελληνική οικονομία από τη στασιμότητα και την υποβάθμιση χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος που να επενδύει στην υγεία, στις δεξιότητες εργαζομένων και ανέργων, στις νέες οικογένειες. Αυτό συνεπάγεται αποφασιστική στροφή στην κοινωνική πολιτική.

«Ηδη προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, η ελληνική οικονομία πάσχιζε να ξεκολλήσει από τη στασιμότητα, μετά από μια δεκαετία οδυνηρής υποβάθμισης. Τώρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τη χώρα μας. Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πλήττουν την Ελλάδα περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και επιβραδύνουν και άλλο την ανάκαμψη» λέει ο καθηγητής για να θυμίσει ότι

«Το κοινωνικό κράτος, παρότι συνέβαλε στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, αποδείχθηκε ακατάλληλο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης της δεκαετίας του 2010».

Όπως λέει ο κ. Ματσαγγάνης «Η δεκαετία του 2010 εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κοινωνικό κράτος της Μεταπολίτευσης. Παρά τη γενναία μέχρι τότε χρηματοδότηση, όταν ξέσπασε η κρίση το σύστημα κοινωνικής προστασίας απεδείχθη εντελώς ακατάλληλο για τον βασικό ρόλο στον οποίο καλείται να ανταποκριθεί κάθε τέτοιο σύστημα: την εισοδηματική στήριξη των φτωχών και των ανέργων.

«Παρά τον μερικό εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής προστασίας την τελευταία δεκαετία, το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα παραμένει σε μεγάλο βαθμό τροχοπέδη της ανάπτυξης. Για να μετατραπεί σε επιταχυντή της ανάπτυξης, στήριγμα της μετάβασης προς ένα εξωστρεφές και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά. Το κείμενο πολιτικής που ακολουθεί προτείνει τον αναπροσανατολισμό της κοινωνικής πολιτικής προς την κατεύθυνση του «κράτους κοινωνικής επένδυσης». Ένα κοινωνικό κράτος – επιταχυντής της βιώσιμης ανάπτυξης προστατεύει αποτελεσματικά τους πολίτες από τις ατυχίες της ζωής, διευκολύνει τα νέα ζευγάρια (και ειδικά τις γυναίκες) να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια, και επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» λέει ο καθηγητής.

Το σύστημα υγείας

Οι περικοπές των Μνημονίων ήταν θεαματικότερες στα δύο βασικότερα προγράμματα του συστήματος κοινωνικής προστασίας: στην υγεία και στις συντάξεις. Η υποχώρηση της δημόσιας δαπάνης υγείας την περίοδο 2009-2014 έφτασε το 46% σε σταθερές τιμές.8 Εν μέρει, η πρωτοφανής αυτή υποχρηματοδότηση μεταφράστηκε σε μείωση των εισοδημάτων όσων εργάζονται και όσων συναλλάσσονται με το δημόσιο σύστημα. Κάποια από αυτά τα εισοδήματα αντιστοιχούσαν σε άνομες ή αντιδεοντολογικές πρακτικές: κερδίζονταν είτε σε βάρος των ασθενών, είτε σε βάρος των φορολογουμένων. Τα τεράστια ποσά που εξοικονομήθηκαν από τον εξορθολογισμό της οργάνωσης και τον περιορισμό της σπατάλης (π.χ. στα φάρμακα) δείχνουν ότι η προηγούμενη διόγκωση της κοινωνικής δαπά-νης δεν συμβάδιζε πάντοτε με τη βελτίωση της κοινωνικής προστασίας. Όμως, κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στοιχειωδώς καλά όταν η χρηματοδότηση πέφτει στο μισό. Πόσω μάλλον το δικό μας, με όλα τα ελαττώματά του. Αναπόφευκτα, το επίπεδο της δημόσιας περίθαλψης υποβαθμίστηκε, και μάλιστα σοβαρά. Παρότι πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι (και διοικητικοί υπάλληλοι) συνέχισαν να εργάζονται ευσυνείδητα παρά τις μειώσεις αμοιβών, άλλοι αντέδρασαν με ένα είδος «λευκής απεργίας» που πολλαπλασίαζε την ταλαιπωρία των ασθενών. Επιπλέον, πολλοί προμηθευτές που έμειναν απλήρωτοι σταμάτησαν να εφοδιάζουν τα νοσοκομεία. Κάποια από τα ακριβά φάρμακα που προηγουμένως υπερσυνταγογραφούνταν, στη συνέχεια έγιναν δυσεύρετα, ακόμη και για όσους ασθενείς ήταν απολύτως απαραίτητα. Κάποια νοσοκομεία ή ιατρεία άρχισαν να υπολειτουργούν, κάποια έκλεισαν εντελώς .Για όλους αυτούς τους λόγους, τα κενά προστασίας στην υγεία διευρύνθηκαν δραματικά. Το ποσοστό των φτωχότερων Ελλήνων που «για οικονομικούς λόγους» δεν μπόρεσαν το 2018 να λάβουν την περίθαλψη που είχαν ανάγκη10 εκτινάχθηκε από 7,7% το 2010 σε 20,1%. Το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εξ αρχής χαμηλότερο (4,1% το 2010), και μειώθηκε και άλλο (2,2% το 2018).Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πολιτείας με το που ξέσπασε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, το ΕΣΥ απέφυγε την πίεση που υπέστη το πολύ πιο προηγμένο σύστημα υγείας της Βόρειας Ιταλίας. Η δραστική επιβολή μέτρων κοινωνικής απόστασης την άνοιξη του 2020 έσωσε ζωές και συγκράτησε σε διαχειρίσιμα επίπεδα τον αριθμό περιστατικών που χρειάζονταν επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο επαγγελματισμός και η αυτοθυσία γιατρών και νοσοκόμων φρόντισε για τα υπόλοιπα. Ωστόσο, όπως εξηγεί πρόσφατη έκθεση της διαΝΕΟσις, τα προβλήματα παραμένουν. Στη χώρα μας, η δημόσια παροχή παραμένει υποτυπώδης στον τομέα της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, που έχει από δεκαετίες πρακτικά εγκαταλειφθεί στους χιλιάδες –υπεράριθμους– ιδιώτες γιατρούς που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Οι συντάξεις

Όπως διαπίστωσε σχετική μελέτη μας, το σύνολο σχεδόν (98,5%) όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ το 2008 εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να εισπράττουν υπερ-ανταποδοτικές συντάξεις

Και στις συντάξεις οι μνημονιακές περικοπές υπήρξαν αναμφίβολα οδυνηρές. Όχι «οριζόντιες», όπως συνηθίζεται να λέγεται. Αντίθετα, οι μειώσεις κυμάνθηκαν ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και την ηλικία του συνταξιούχου (τη στιγμή των μέτρων, όχι τη στιγμή της συνταξιοδότησης): από 16% για τους χαμηλοσυνταξιούχους έως 46% για τους υψηλοσυνταξιούχους κάτω των 55 ετών, σωρευτικά το 2010-2014. Όμως και πάλι, παρά τις πρωτοφανείς περικοπές, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εισπράττουν περισσότερα από όσα συνεισέφεραν με τις εισφορές τους (οι ίδιοι και οι εργοδότες τους).. Εάν κάτι πέτυχαν οι περικοπές ήταν να μειώσουν στο μισό τη διαφορά (υπέρ του συνταξιούχου) διά βίου εισφορών και διά βίου συνταξιοδοτικών παροχών (από 124.000 ευρώ σε 64.000 ευρώ ανά συνταξιούχο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας). Στο Δημόσιο, στον ΟΓΑ και στα «ειδικά ταμεία» η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σημαίνει μήπως αυτό ότι οι περικοπές θα έπρεπε να ήταν ακόμη πιο δραστικές; Όχι. Άλλο είναι το δίδαγμα αυτής της ιστορίας: όταν χάνεται η ευκαιρία της έγκαιρης προσαρμογής και σταδιακής αυστηροποίησης των κανόνων του συστήματος (όπως χάθηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1992-2010), ακόμη και οι πιο βάναυσες περικοπές αργότερα είναι μοιραίο να αποδειχθούν ανεπαρκείς.

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση

Η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους χρειάζεται έσοδα από φόρους και εισφορές.3 Για να είναι βιώσιμοι οι φόροι και οι εισφορές, θα πρέπει οι συντελεστές να είναι λογικοί και η φορολογική βάση ευρεία: με άλλα λόγια, να πληρώνουμε πολλοί για να πληρώνουμε λιγότερο. Συνεπώς, θα πρέπει η απασχόληση και οι αμοιβές να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Κατά συνέπεια, το σύστημα κοινωνικής προστασίας οφείλει να υποστηρίζει τη δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας, θέτοντας σε κίνηση έναν «ενάρετο κύκλο» που επιταχύνει την ανάπτυξη και την ευημερία. Αντιστρόφως, ένα κοινωνικό κράτος που δίνει κίνητρα απόσυρσης από την αγορά εργασίας, ή μεροληπτεί υπέρ κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας σε τομείς χαμηλής παραγωγικότητας, δεν προσφέρει απλώς κακές υπηρεσίες στην οικονομία: πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται.Το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα (56,3%) είναι σήμερα το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς μπορεί να συμβάλλει το κοινωνικό κράτος σε αυτόν τον μεγάλο στόχο;

Με τρεις τρόπους:

1. Διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να κάνουν προσλήψεις.

2. Προετοιμάζοντας τους εργαζόμενους και τους ανέργους να ανταποκρ-θούν στις ευκαιρίες.

3. Η εναλλακτική επιλογή, ο δανεισμός, δεν είναι πια διαθέσιμη, με την προσωρινή εξαίρεση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης


Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Πηγή : protothema.gr



Μύκονος: Κινηματογραφική εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης – Αρχηγός σκληρός κακοποιός

 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών με αρχηγό έναν σκληρό κακοποιό και άλλα τρία μέλη. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό έπειτα από μία καλά οργανωμένη επιχείρηση όπου χρησιμοποιήθηκε και drone ούτως ώστε να μην υπάρχει περιθώριο διαφυγής για τα μέλη της σπείρας.

Σημειώνεται πως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί το 2015 με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε συνολικές ποινές 47 ετών κάθειρξης. Και παρά το γεγονός ότι είχε τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη του, κατάφερε να αποφυλακιστεί και να συνεχίσει την κακοποιό δράση του.

Στα πλάνα που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, πάνοπλοι αστυνομικοί από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου της Μυκόνου, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές συλλήψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί, φαίνονται να εισβάλλουν στον χώρο.

Η επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα την Παρασκευή. Πέρα από τις τέσσερις συλλήψεις, κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και αυτοκίνητα. Το κύκλωμα εισήγαγε απευθείας κοκαΐνη από την Ολλανδία. Είχε διαπιστωθεί ήδη μία μεταφορά που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο.

Τη νόθευε και τη διοχέτευε στην Αθήνα. Όταν ένα μέλος της σπείρας πήγε στη Μύκονο -προφανώς- για να «ανοίξει» το καλοκαιρινό μαγαζί, συνεννοήθηκαν οι δύο υπηρεσίες και πραγματοποίησαν την επιχείρηση που στέφθηκε από επιτυχία. Έγιναν έρευνες σε πολλά σπίτια και στη Μύκονο και στην Αθήνα για να βρουν τα συγκεκριμένα άτομα και τα ναρκωτικά εκεί που ήταν κρυμμένα.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Τρέμει ο Τσίπρας την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ και στηρίζει Φώφη


 

Πολιτικά τελειωμένος ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοφανής και ωμή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής υπέρ της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά και κατά της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου, δείχνει το πόσο τρέμει την αλλαγή ηγεσίας.

Με το θράσος που τον διακατέχει ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην συνέντευξη του στο newsbοmb για την αναμέτρηση Γεννηματά-Λοβέρδου : «Είναι προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και το εκπέμπει. Μιλώ για την ανάγκη το ΚΙΝ.ΑΛ. να γίνει ένας δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αυτό το επικροτήσουν, θα είναι μια διαφορετική προοπτική».

Η αναφορά αυτή, και δικαιολογημένα, προκάλεσε την αντίδραση του Λοβέρδου, αν και του έκανε όπως ακούγεται καλό που ο τελειωμένος πολιτικά και απαξιωμένος από τους πολίτες Τσίπρας έδειξε πώς θέλει τη Φώφη Γεννηματά πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. 

Ο Τσίπρας, προσπαθεί να επιβιώσει, έχει τελειώσει και αυτό φαίνεται και κατά τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και από τις δημοσκοπήσεις. Ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές και τρέμει το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί με την απλή αναλογική, γιατί ξέρει ότι θα πάει σπίτι του με την ρετσινιά του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας.

Για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θέλει νίκη της Φώφης Γεννηματά που μπορεί να την ελέγχει, και όχι αλλαγή αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, στην αναμέτρηση για εκλογή αρχηγού το φθινόπωρο γιατί αλλιώς θα χάσει και αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι διάφορες αφορμές και δικαιολογίες, που φέρνει ο Τσίπρας για την χρονική μετάθεση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν την αγωνία του για το μέλλον. Αυτό που ακούγεται επίσης και θα είναι προδοσία για το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ, είναι πώς Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου έχουν σχέδιο εάν η Γεννηματά χάσει την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, τότε ένας σημαντικός αριθμός στελεχών του κόμματος με τις ευχές του Γ. Παπανδρέου και χωρίς την προσπάθεια της κ. Γεννηματά να τους εμποδίσει, θα μετακομίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το χειρότερο για τον τόπο και την πολιτική ζωή της χώρα είναι, ένας απαξιωμένος πολιτικός απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας και ένας παροπλισμένος χωρίς δείγματα ικανότητα και επάρκειας Γιώργος Παπανδρέου, να καταφέρουν να ενωθούν και να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι αυτή η προοπτική θα έχει μέλλον και θα κάνει καλό στον τόπο.


Κώστας Βουκελάτος



Εννέα στους δέκα νοσηλευόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί

 


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, και από τα αρχεία των ασθενών Covid προκύπτει  ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ΣΚΑΪ, το 88%-90% στις εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρίως ηλικιωμένοι, ένα 8%-9% είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και μόνο ένα 2%-3% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά πιθανόν με ήδη επιβαρυμένη υγεία.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν την περίοδο 12 Απριλίου με 2 Μαΐου.




Απειλές από τον καθεστωτικό Πούτιν - Ζήλεψε τον δικτάτορα Ερντογάν που απειλεί καθημερινά

 


Στο μήνυμα του ο καθεστωτικός Ρώσος πρόεδρος, πήγε να συγκρίνει τις ΗΠΑ με την πρώην Σοβιετική Ένωση και γελάει ο κόσμος.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι «αρκετά ισχυρές», ώστε να γλιτώσουν όταν απειλούν άλλες χώρες, ένα λάθος που, όπως είπε, οδήγησε στην κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. 

Ο Πούτιν έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η κυβέρνηση του οποίου τον Απρίλιο επέβαλε μια ευρεία γκάμα κυρώσεων στη Ρωσία.

«Ακούμε απειλές από το Κογκρέσσο, από άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν, προφανώς, υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν. Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει την Σοβιετική Ένωση.

«Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να κάνουν κάποια λάθη. Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία. Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου.



Μαγιορκίνης σε ΣΚΑΪ: Ή φορτσάρουμε τον εμβολιασμό και βγάζουμε μάσκες ή 4ο κύμα το χειμώνα

 


Η πορεία της επιδημίας δείχνει σημεία ύφεσης, ωστόσο δεν θα έχουμε 100% ξέγνοιαστο καλοκαίρι, είπε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, στον ΣΚΑΪ και το Νίκο Στραβελάκη.

«Το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα», είπε ο καθηγητής τονίζοντας πως για να μην περάσουμε τα ίδια με πέρσι τον χειμώνα πρέπει να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε. 

«Δεν θα έχουμε πλήρη κανονικότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», επεσήμανε.

Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας.

Έχουμε αυτή τη στιγμή καλύψει σε ένα αρκετά καλό ποσοστό τις μεγάλες ηλικίες, ωστόσο θα πρέπει να επιτύχουμε και εκεί την αύξηση, γιατί έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα το πετύχουμε με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες.

Αν στις ηλικίες 20-39 φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, «θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε ο καθηγητής.

Στο σύνολο του πληθυσμού αν φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, θα πάμε πολύ καλά, συμπλήρωσε.

Επίσης, εκτίμησε ότι τέλος Ιουλίου θα έχουν αδειάσει τα νοσοκομεία από διασωληνωμένους και τα κρούσματα θα έχουν πέσει, επομένως, μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, θα είναι μια καλή στιγμή για να βγάλουμε τις μάσκες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πτώση στους εμβολιασμούς και πρέπει να φτάσουμε αυτό το ποσοστό πάση θυσία, γιατί το χειμώνα δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε με κλειστούς χώρους.

«Δε μπορούμε να προχωρήσουμε με συνθήκες μεταδοτικότητας το χειμώνα, με ποσοστό εμβολιασμού χαμηλότερο από το 60-70%.»

Αν δεν πιάσουμε ένα ισχυρό ποσοστό ανοσίας, είναι, πιθανό στους κλειστούς χώρους να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι. 

«Το χειμώνα δεν θα προλάβουμε, αν δεν φτάσουμε αυτό το ποσοστό. Είναι σχεδόν βέβαιο το 4ο κύμα αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ανέφερε ότι οι κίνδυνοι από τον εμβολιασμό είναι λιγότεροι για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι έχουν και το χαμηλότερο ποσοστό στους εμβολιασμούς.

 


Πηγή: skai.gr





Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε στον Άλιμο

 


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας που πυροβολούσε κατά πολυκατοικίας - Είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής άνδρας, που κατηγορείται για τους πυροβολισμούς κατά πολυκατοικίας στον Άλιμο. Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη του, όταν άρχισε να πυροβολεί στα μπαλκόνια πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 34χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος εντοπίστηκε μετά από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι βρήκαν αρχικά το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια προχώρησαν στην σύλληψη του.

Στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο είχε πυροβολήσει, το οποίο ήταν καθαρό και δεν είχε συμμετοχή σε κάποια έκνομη ενέργεια, αλλά ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά ότι είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο 34χρονος, όπως φαίνεται έχει αδυναμία στα όπλα αφού είχε συλληφθεί και στο παρελθόν και πάλι για παράνομη οπλοκατοχή.

Από την προανάκριση ξεκαθαρίστηκε ότι στόχος των πυροβολισμών δεν ήταν η πολυκατοικία που «γαζώθηκε» από τις σφαίρες.

Ο ίδιος ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, αλλά είχε δει δύο μοτοσικλέτες να τον ακολουθούν και νόμιζε ότι τον παρακολουθούσαν, φοβήθηκε για την ζωή του, και πυροβόλησε εν κινήσει, 8-9 φορές στον αέρα, μέσα από το αυτοκίνητο, για να μπορέσει να διαφύγει.

Για αυτή του την ανεύθυνη συμπεριφορά έξι σφαίρες χτύπησαν στους τοίχους της πολυκατοικίας, έξω από την οποία περνούσε στην οδό Κουμουνδούρου.

Εκτός από το όπλο που κατασχέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο κάλυκες, ενώ επίσης κατασχέθηκαν 10 φυσίγγια και μικροποσότητα ναρκωτικών.