Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η δεκανέας που σκαρφάλωσε στον ιστό για να ξεμπερδέψει τη σημαία




Βραβεύτηκε η ΕΠΟΠ δεκανέας για τον σεβασμό που επέδειξε προς την ελληνική σημαία.

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης. Εκπληκτοι είδαν μια γυναίκα που φορούσε στρατιωτική στολή, να σκαρφαλώνει στον ιστό για να ξεμπερδέψει τη σημαία που είχε τυλιχθεί από τον αέρα!

Η νεαρή δεκανέας μόλις είχε τελειώσει την υπηρεσία της και, περνώντας μπροστά από το ΚΑΠΗ της πόλης, είδε την ελληνική σημαία μπερδεμένη στον ιστό, χωρίς να κυματίζει όπως θα έπρεπε.

Αντικρίζοντας αυτή την εικόνα του ιερού συμβόλου μας και χωρίς δεύτερη σκέψη, σκαρφάλωσε στον ιστό, ξεμπέρδεψε τη σημαία μας και αφού κατέβηκε, της απέδωσε τιμές, χαιρετώντας στρατιωτικά. Οσοι παρακολουθούσαν το συμβάν συγκινήθηκαν και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αρκετοί με δάκρυα στα μάτια έσπευσαν μάλιστα να τη συγχαρούν, ζητώντας τα στοιχεία, η ίδια όμως από σεμνότητα θέλησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της. «Εκανα απλά το καθήκον μου» είπε στους παρευρισκομένους και αποχώρησε.



Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο της ΧΙΙ ΜΚ ΜΠ, βράβευσε την ΕΠΟΠ Δεκανέα Βασιλική Μπουμπουλούδη, για  πράξη σεβασμού που επέδειξε προς την ελληνική σημαία. 



Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ στην περιοχή Αντιρρίου-Ναυπάκτου





Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, στην Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, περίπου στη 01:15 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος βαθμών 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, με εστιακό βάθος τα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 21 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν δύο χιλιόμετρα.


Newsroom Αθήνα 9.84


Αμολήθηκε και η Βάκη να τα βάλει με το Άγιο Φώς χαρακτηρίζοντας το απάτη



Μόνο προκλητικοί, ανήθικοι και ασεβείς είναι συγκεκριμένη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέρος του συναδέλφου της Μάκη Μπαλαούρα, που χαρακτήρισε “παγανιστικό” και “οπισθοδρομικό” το έθιμο του Αγίου Φωτός, πήρε με δηλώσεις της στην εφημερίδα “Ημερησία” η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, επικαλούμενη τον Αδαμάντιο Κοραή.

“Όσοι δε, λοιδορούν τον κ. Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγ. Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδόθαυμα» που πιστεύουν «ολίγοι, ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν»” είπε η κ. Βάκη.

Με αυτό τον τρόπο αμολήθηκε να αποδείξει όπως νομίζει η ίδια με το φτωχό της το μυαλό την αριστεροσύνη της μην τυχόν και αποδειχθούν οι άλλοι ποιο αριστεροί από την ίδια.

Θα γελάει και θα εξοργίσει τον κόσμο εάν τολμήσει η Φωτεινή Βάκη να πάει σε περιφορά του επιταφίου και στην ανάσταση για να την δουν οι ψηφοφόροι της.

Οι Έλληνες όμως κυρία Βάκη δεν θέλει αυτού του είδους την αριστερά που εκπροσωπείτε εσείς και το κόμμα σας αντιθέτως την απεχθάνεται.





Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε σταθμούς του μετρό





Φάρσα αποδείχτηκε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε το μεσημέρι στην εφημερίδα «Έθνος» για έκρηξη δύο εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς του Μετρό «Αγία Μαρίνα» και «Αιγάλεω».

Στο σημείο είχαν σπεύσει πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ, λόγο της απειλής υπήρξαν τροποποιήσεις των δρομολογίων του μετρό.






Οι ΗΠΑ έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν

Βόμβα GBU-43   (Φωτογραφία:  Reuters )


Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη μεγαλύτερη συμβατική βόμβα που διαθέτει στο οπλοστάσιό του, εναντίον στόχου του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Η βόμβα με την κωδική ονομασία GBU-43 ζυγίζει 11 τόνους, έχει μήκος σχεδόν 10 μέτρα, και είναι το ισχυρότερο μη πυρηνικό όπλο στην ιστορία. 

Η «μητέρα όλων των βομβών», όπως είναι γνωστή, ρίφθηκε από αεροσκάφος MC-130 εναντίον συμπλέγματος σπηλαίων και σηράγγων του ISIS στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης εξετάζονται.

Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους η συμβατική βόμβα σε μάχη. Τη χρήση της ενέκρινε ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Το προσωνύμιο «μητέρα όλων των βομβών» προέρχεται από παράφραση της επίσημης ονομασίας του όπλου: Massive Ordnance Air Blast → ΜΟΑΒ → Mother of All Bombs.



Newsroom ΔΟΛ