Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μειώθηκαν ανεξήγητα οι ποινές για τα αδικήματα κατά ανηλίκων»

 


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μάσησε για ακόμα μία φορά τα λόγια της, και έκανε καταγγελία για την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τις περίεργες αλλαγές στον ποινικό κώδικα που έκανε νύχτα η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα πριν τις εκλογές το 2019.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ξεκάθαρα πώς : «Μειώθηκαν ανεξήγητα οι ποινές για τα αδικήματα κατά ανηλίκων»

Δείτε το video :






Χυδαιότητα Βαγενά σε Ν.Δ. : Είσαστε κόμμα βιαστών

 


Δέν έχουν τέλος οι χυδαιότητες και οι αθλιότητες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία από τα χυδαία στελέχη που προκάλεσαν με το θέμα του παιδοβιαστή είναι και η φαιδρή Άννα Βαγενά που έκανε μια χυδαία επίθεση, προς τους βουλευτές της ΝΔ, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η φιαδρή και χυδαία βουλευτής, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ανέβασε τους τόνους και επιτέθηκε λεκτικά- εκτός μικροφώνου- στον συνάδελφό της Μάξιμο Χαρακόπουλο λέγοντας: «δεν ντρέπεστε; Είστε το κόμμα των βιαστών».

Η σκαιά αυτή επίθεση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή αλλά και συναδέλφων του από τη πλειοψηφία ο οποίος φώναξε και αυτός «ντροπή», ζητώντας από την γραμματέα της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη να παρέμβει.

Φαίνεται πώς η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη ήταν άμεση, με την χυδαία και προκλητική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και να ζητά συγνώμη για την απρέπεια στην οποία προέβη.



Γλυπτά του Παρθενώνα: Υπέρ της επιστροφής τους στην Ελλάδα η πλειοψηφία των Βρετανών

 


Το 54% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που χρηματοδοτήθηκε από Έλληνα βιομήχανο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η νέα δημοσκόπηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 54% των Βρετανών πιστεύει πως πρέπει να επανενωθούν με τα γλυπτά που βρίσκονται στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η μέτρηση σε δείγμα σχεδόν 2.000 πολιτών έγινε για λογαριασμό του οργανισμού Parthenon Project, που χρηματοδοτεί ο Έλληνας βιομήχανος πλαστικών Τζον Λέφα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκαν από το BBC, υπέρ της διατήρησης των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο τάχθηκε μόνο το 16% των ερωτηθέντων.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως ο συντηρητικός πρώην υπουργός Πολιτισμού Λόρδος Vaizey θα ζητήσει και αυτός την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και αναμένεται να στηριχθεί στο νόμο «περί κληρονομιάς του 1983» για να υποβάλει πρόταση ενώπιον της Βουλής των Λόρδων για συζήτηση επί του θέματος.

Μιλώντας στο BBC, ο Vaizey ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι «μια συμφωνία είναι εφικτή». Ο Λόρδος Vaizey επισκέφτηκε το μουσείο της Ακρόπολης μετά από πρόσκληση του Parthenon Project. Στόχος του Parthenon Project είναι να βρει βουλευτές πρόθυμους να υποστηρίξουν ένα νέο νόμο υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.



Συνελήφθησαν δυο μέλη συμμορίας, που διέπρατταν διαρρήξεις –κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Αττικής


 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-10-2022, στις Αχαρνές και στο νησί της Μυκόνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί 21 και 23 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα, σε περιοχές της Αττικής. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 22χρόνος ημεδαπός συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από το Φεβρουάριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, η οποίοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Αττικής.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει, χρησιμοποιώντας τα επιχειρησιακά τους οχήματα και αφού παραβίαζαν με άγνωστο τρόπο την πρόσοψη ή κάποιο παράθυρο των καταστημάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών και χρηματικών ποσών.

Επειδή τα καταστήματα βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με συνεχή κίνηση πεζών και οχημάτων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η συμμορία από τη δράση της υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.




Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στους δράστες και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -38- φυσίγγια των 12 mm , -1- μαχαίρι, πλήθος κινητών τηλεφώνων, χρηματοκιβώτιο, σιδερολοστός και κλειδιά μοτοσυκλετών.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -2- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στη Κηφισιά και στο Περιστέρι.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ για την νόμιμη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη


 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της διερεύνησης της υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Πριν από λίγο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πορισματική πρόταση της ΝΔ ως πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και επισυνάφθηκαν όλες οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων.

Το Σώμα αυτό, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα προκειμένου να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής σε προσεχή συνεδρίαση.



Συρία: Βρέθηκε σπάνιο τεράστιο ψηφιδωτό με ονόματα Ελλήνων βασιλιάδων και ηρώων

 



Οι συριακές αρχές αποκάλυψαν ένα ψηφιδωτό της ρωμαϊκής εποχής, που ανάγεται στον 4ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ένα «από τα πιο σπάνια» και «πιο πλήρη» που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα.

Το ψηφιδωτό, ηλικίας 1.600 ετών, βρέθηκε στην πόλη Αλ Ραστάν, στην επαρχίας Χομς της κεντρικής Συρίας.

Η Αλ Ραστάν είναι χτισμένη στην τοποθεσία όπου βρισκόταν κάποτε η ελληνιστική πόλη Αρέθουσα.

Το ψηφιδωτό εικονίζει μια «σπάνια σκηνή» στην οποία «διακρίνονται καθαρά οι λεπτομέρειες και τα ονόματα των Ελλήνων βασιλέων και ηρώων που συμμετείχαν στον πόλεμο της Τροίας», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαμάμ Σάαντ, ο διευθυντής ανασκαφών και αρχαιολογικών μελετών στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων.

«Δεν διαθέτουμε κανένα παρόμοιο ψηφιδωτό», πρόσθεσε ο Σάαντ, σημειώνοντας ότι αν και το έργο αυτό «δεν είναι το αρχαιότερο» στη Συρία, είναι όμως «το πληρέστερο και το σπανιότερο».

«Το τμήμα που έχει αποκαλυφθεί μέχρι τώρα έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 6», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και άλλα τμήματα που δεν έχουν ακόμη έρθει στο φως.

Πρόκειται για το ένατο ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο.

Η Συρία, μια χώρα-χωνευτήρι πολλών πολιτισμών ανά τις χιλιετίες, από τους Χαναναίους μέχρι τους Ομεϋάδες και ενδιάμεσα τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, διαθέτει άφθονους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ορισμένοι καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε το 2011.

Στην πόλη Χομς, η Εκκλησία Ουμ αλ Ζινάρ κάηκε και το τέμενος Χαλίντ Ιμπν αλ Ουάλιντ υπέστη ζημιές ενώ από τη Ραστάν κλάπηκαν ψηφιδωτά.



Στεναχώρια στον ΣΥΡΙΖΑ με την έκθεση Κομισιόν για Τουρκία: Καταδίκη υπερπτήσεων και απειλών

 


Αυστηρές συστάσεις προς την Τουρκία για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Κύπρου περιλαμβάνει επίσημη ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση, η οποία αξιολόγησε ως φθίνουσα την πορεία της Αγκυρας προς την ευρωπαϊκή ένταξη. Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η έκθεση αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητας της Ε.Ε. να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε υπονόμευση της ευρωπαϊκής πολιτικής, υπονοώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κυρώσεις. Οπως εξήγησαν στην «Κ», αξιοσημείωτη είναι η ετοιμότητα που εκφράζει η Ε.Ε. να χρησιμοποιήσει όσα εργαλεία έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση νέων προκλήσεων και μονομερών ενεργειών της Αγκυρας.

Η έκθεση της Επιτροπής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της επιδείνωσης των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα, σημειώνοντας τις επανειλημμένες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και τις απειλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων σε σχέση με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και υπογραμμίζοντας ότι η Αγκυρα υποχρεούται να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. Παράλληλα, η έκθεση υπενθυμίζει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε ζητήσει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο.

Η έκθεση αναφέρει με ιδιαίτερη έμφαση ότι το συμφέρον της Ε.Ε. βρίσκεται στη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η Τουρκία πρέπει να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες και να προβεί σε ειρηνική επίλυση των διαφορών της, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στη διαδικασία ένταξης. Σημειώνει, δε, ότι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα πρέπει να συνεχιστούν κατά προτεραιότητα.

Αξιοσημείωτη είναι η ετοιμότητα που εκφράζει η Ε.Ε. να χρησιμοποιήσει όσα εργαλεία έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση νέων προκλήσεων, καθώς υπονοείται και η επιβολή κυρώσεων.

Σε σχέση με την εξερεύνηση των κυπριακών υδάτων, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η Τουρκία «πρέπει να αποφεύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους, καθώς και όλα τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, του δικαιώματος εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ως προς το μνημόνιο κατανόησης για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, η έκθεση τονίζει ότι αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην εν λόγω περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε έντονα, και στο τσάκ ήταν να αντιδράσει και η Κουμουνδούρου, και με ανακοίνωσή του υποστήριξε πως η έκθεση είναι «άλλο ένα παράδειγμα της προκατειλημμένης στάσης της Ε.Ε.». «Δεν δεχόμαστε αβάσιμους ισχυρισμούς και άδικες επικρίσεις», αναφέρει η Αγκυρα και ισχυρίζεται πως «οι ενότητες της έκθεσης για τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου, όπως πάντα, αντικατοπτρίζουν τις παράνομες και μαξιμαλιστικές απόψεις του διδύμου».



Νέα άρση ασυλία για τον υπόδικο Νίκο Παππά δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα



Δεκτή, κατά πλειοψηφία, έγινε από την Ολομέλεια η νέα αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Η αίτηση της άρσης ασυλίας αφορούσε σε υπόθεση ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση που φέρεται να έδωσε ο κ. Παππάς, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας εξεταστικής επιτροπής. Υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας δήλωσαν 180 βουλευτές, ενώ 99 βουλευτές δήλωσαν κατά.

«Κάνατε φέιγ βολάν τα προϊόντα κατασκοπείας εναντίον υπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και προσπαθείτε να περιορίσετε τη δημοσιοποίηση πορισμάτων, για τις υποκλοπές, που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα» είπε για να θολώσει τα νερά και για να είχαμε να λέγαμε ο υπόδικος στο ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας, λίγα λεπτά προτού αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.




Καβγάς των ακροαριστερών Φίλη και υπόδικου Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Καυγάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει μάλιστα της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

Από τη μία η τάση της Ομπρέλας που λειτουργεί ως θεματοφύλακας του ακροαριστερού πρόσημου του κόμματος αλλά και της ιδεολογικής καθαρότητας, όπως χαρακτηριστικά θέλουν να προκλητικά πιστεύουν και γελάει ο κόσμος, και από την άλλη οι υπόλοιποι ακροαριστεροί όπως ο υπόδικος στο ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς.

Η κόντρα σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το μεσημέρι. Ο πρώην υπουργός Παιδείας και ακροαριστερός Νίκος Φίλης ανέφερε πως η πορεία προς τις κάλπες είναι χαλαρή, δεν υπάρχει μεγάλη δυναμική, «γιατί ασχολούμαστε πολύ με τον μεσαίο χώρο και όχι με τους νέους και τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται περισσότερο». Αμέσως έσπευσε να απαντήσει από την πλευρά της πλειοψηφίας ο ακροαριστερός υπόδικος Νίκος Παππάς, που υπερασπίζεται τη διεύρυνση από την αρχή της.«Μιλάς απαξιωτικά για την πολιτική του κόμματος. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις», είπε στον Νίκο Φίλη.

Ο ακροαριστερός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, κλείνοντας τη συνεδρίαση, έστειλε σαφές μήνυμα συναίνεσης και ενότητας του κόμματος, λέγοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τον κακό μας εαυτό. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».



Αμόλησαν τον Σπίρτζη λάτρη του παιδεραστή Βελουχιώτη να κάνει αντιπολίτευση - Μαρτυρίες για Βελουχιώτη

 


Δέν φτάνει που έχουν σιωπήσει σε εγκλήματα παιδεραστών που είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνει που κάλυπταν τους βιαστές και τους παιδεραστές με τον ποινικό κώδικα που έφεραν νύχτα το 2019 και έκαναν από κακούργημα, πλημμέλημα τον βιασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον κατάλληλο να ασκήσει φαιδρή και χυδαία αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με το θέμα του παιδοβιαστή Μίχου.

Σπίρτζης και Πολάκης, έχουν πρώτη μούρη τις φωτογραφίες και το πορτρέτο του μεγαλύτερου ακροαριστερού παιδόφιλου, βιαστή και δολοφόνου ανηλίκων Άρη Βελουχιώτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης έχει στο γραφείο του το πορτρέτο του Άρη Βελουχιώτη, ενός ακροαριστερού ομοφυλόφιλου βιαστή και σαδιστή δολοφόνου παιδιών.

Τι είχε πει για τον Άρη Βελουχιώτη, ο Λοχαγός E. N. Barker M.C. 307 Coy, RASC :

«… Η πρώτη εντύπωση που σχημάτισα για αυτόν: Ήταν πολύ έξυπνος, αδίστακτος (ruthless) άνθρωπος και τύπος δικτάτορα.

… Στις αρχές Ιουνίου του 1943 στάλθηκα από τον Ταξίαρχο Mayers ως σύνδεσμος αξιωματικός στον Άρη και πήγα μαζί του στο χωριό Γαρδίκι πάνω από την Λαμία. Ένα πρωί μου είπε να μεταβώ στο σχολείο για να ιδώ πως φερόταν στους προδότες. Εκεί είχε εννέα άνδρες και πέντε γυναίκες, όλοι τους γυμνοί και χτυπημένοι στα πέλματα και στο σώμα, για να αναγκαστούν να ομολογήσουν κάτι που δεν διέπραξαν. Όταν ήταν πρακτικώς αναίσθητοι, έφεραν καυτό λάδι και το έριξαν στις πληγές τους και τους άφησαν επί 24 ώρες. Ένας μόνο άνδρας παραλείφθηκε από αυτή την μεταχείριση. Αντί αυτής πετσοκόφτηκε (cut up with a knife) από τον Θάνο (Καπετάν Θάνο) τον υπαρχηγό του Άρη, ώσπου πέθανε. Την άλλη μέρα μόνο δύο άνδρες ζούσαν, οι οποίοι πυροβολήθηκαν χωρίς άλλη σκέψη. Υπήρξα μάρτυρας όλων των ανωτέρω που διαδραματίστηκαν με τις άμεσες διαταγές του Άρη, ο οποίος ήταν παρών και συμμετείχε».

«…. Παρέστην μάρτυρας σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις , παρόμοιας συμπεριφοράς σε μεμονωμένα άτομα ,τα οποία είχαν κατηγορηθεί ως προδότες. Σε κάθε περίπτωση είχαν ξυλοκοπηθεί ανελέητα και μετά πυροβοληθεί. Ένα από αυτά, τα αποκαλούμενα προδότες, ήταν ένα κορίτσι δεκαπέντε η δεκαέξι ετών, το οποίο ξυλοκοπήθηκε και εκτελέστηκε στο χωριό Σκουληκαριά. Για όλα αυτά τα άτομα που εκτελέσθηκαν (με βασανιστήρια), μόνο για ένα είχα πεισθεί ότι ήταν προδότης. Τα άλλα έτυχαν αυτής της μεταχείρισης επειδή δεν ήταν μέλη του ΕΑΜ.

Τούτο μου ειπώθηκε από πολλά υπεύθυνα μέλη του ΕΑΜ, σε πολλές περιοχές, τα οποία κι αυτά ήταν μέλη του ΕΑΜ, επειδή φοβούνταν ότι θα εκτελούνταν.

Πάρα πολλές φρικαλεότητες (atrocities) υπέπεσαν στην αντίληψη μου στο διάστημα της υπηρεσίας μου στον Άρη, στις οποίες δεν υπήρξα μάρτυς επειδή μετά την συμφωνία μεταξύ ΕΑΜ και Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής (SOE), ήμουν υπεύθυνος στην προσπάθεια να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες, που διεπράτοντο πίσω από την πλάτη μου.

Ως μία ένδειξη του χαρακτήρα του Άρη μπορώ να πω ότι είναι ένας γενναίος και ένα πολύ ευχάριστο πρόσωπο στις κανονικές συζητήσεις. Ωστόσο έχει παραδεχτεί σε μένα ότι είναι ομοφυλόφιλος (πάντοτε είχε μαζί του έναν νεαρό ο οποίος μεταφέρει τα χαρτιά του και ενεργεί ως υπασπιστής του) και αναμφιβόλως σαδιστής. Του αρέσει να καυχάται για τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει, όπως παραδείγματος χάριν, του αρέσει πολύ να αφηγείται την ιστορία που είχε αποκεφαλίσει ένδεκα Ιταλούς”.

Ο λοχαγός Lyall Wilkins που ήταν αυτόπτης μάρτυς της σφαγής των 500 αιχμαλώτων στην Καλαμάτα, όπου ήταν σύνδεσμος από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο του 1944, κατέθεσε ότι:

«Ο Άρης είναι δολοφόνος, σαδιστής, σοδομίτης, και βασανιστής, του οποίου η προτιμούμενη διασκέδαση ήταν να γδέρνει ανθρώπους ζωντανούς (skinning people alive)».

Ακριβώς το ίδιο αναφέρει στην κατάθεση του το 1944 DENIS HAMSON, που αναφέρει ότι ήταν παιδεραστής, ενώ ο Νεοζηλανδός λοχαγός William Jordan κατέθεσε ότι «…ήταν εκ γενετής ομοφυλόφιλος, διεστραμμένος και σαδιστής, ένας από τους χειρότερους εγκληματίες που γέννησε ποτέ η φύση…».

Ο Donald Hamilton Hill επίσης της S.O.E κατέθεσε ότι «… χάιδευε διαρκώς έναν νεαρό 18 ετών που καθόταν στα αριστερά του».

Ο Ελασίτης αρχιμανδρίτης και συναγωνιστής του Βελουχιώτη, Γερμανός Δημάκος (Πατήρ Ανυπόμονος), το 2004 στα απομνημονεύματα του, σελ. 364-369 , προφανώς λόγω τύψεων, αποκάλυψε για τον κτηνώδη βιασμό και δολοφονία του ηλικίας 13 χρονών παιδιού του γαιοκτήμονα Μαραθέα από το χωριό Νέο Μοναστήρι του Δομοκού (καθώς και για τον βιασμού του ανηλίκου παιδιού του επιστάτη του Τράκα), ότι « ο βιαστής του παιδιού ήταν ο «καπετάν φονιάς», ο «Αχιλλέας» (Τάσος Ελευθερίου), πρόσφυγας από την Μ. Ασία, και συνένοχος στην εκτέλεση του παιδιού ο ίδιος ο Αρης…».

Προσθέστε τη μαρτυρία του πολιτικού και νομικού συμβούλου του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και βουλευτή της ΕΔΑ, καθηγητή Κ. Δεσποτόπουλου, στην «Ελευθεροτυπία» ( 11η Ιανουαρίου 1982)

“… Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν μία δυνατή, αλλά διχασμένη προσωπικότητα. Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρότατο πλέγμα μειονεξίας λόγω της διαγραφής του από το ΚΚΕ, εξ αιτίας της δήλωσης μετανοίας που είχε κάνει. Υπέφερε ακόμα και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, … Εξ άλλου η λειτουργική ανεπάρκεια, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε γινόταν ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος…”.



Δημιουργείται ειδικό ποινικό μητρώο για κακοποιητές ανηλίκων



Τη δημιουργία ενός ειδικού ποινικού μητρώου, όπου θα καταγράφονται όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα κακοποίησης ανηλίκων, προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ 100,3 υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας στη σκιά του βιασμού της 12χρονης. 

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι με το μητρώο αυτό, το οποίο είναι υπό επεξεργασία, θα μπορεί ο εργοδότης ο οποίος σκοπεύει να προσλάβει κάποιον, να γνωρίζει εάν έχει διαπράξει ένα τέτοιο αδίκημα.

Ανέφερε επίσης, ότι θα επαφίεται στη συνέχεια στη βούληση του εργοδότη η πρόσληψή του, ωστόσο επεσήμανε ότι η πληροφορία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ιδιαίτερα όταν κάποιος πρόκειται να εργαστεί σε τομέα που σχετίζεται με παιδιά.

Ο Γιώργος Κώτσηρας ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα για τα αδικήματα που σχετίζονται με ανηλίκους, είναι - με πρωτοβουλία της κυβέρνησης - το μέγιστο δυνατό που υπάρχει, και που προβλέπει η νομοθεσία, καθώς υπάρχει μία μόνο ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Επιπλέον, όλα τα αδικήματα σχετικά με την ανηλικότητα, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται κατά προτεραιότητα».



Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη

 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο skai.gr, εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, για το επεισόδιο με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα, προκαταρκτική εξέταση, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, που εκπροσωπεί στη δίκη της ΧΑ ως συνήγορος τον Ιωάννη Λαγό, ευρωβουλευτή που έχει καταδικαστεί όπως και τα λοιπά πρώην πολιτικά στελέχη της ΧΑ, προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό, την περασμένη εβδομάδα, μέσα στο δικαστήριο, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο που προκάλεσε, πέραν των άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.



Θεοδωρικάκος: Η πολιτική χυδαιότητα και συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο -ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης


 

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει στο γραφείο του πρώτη μούρη τον μεγαλύτερο ακροαριστερό κακοποιό, σφαγέα, παιδεραστή Άρη Βελουχιώτη!!!

Απάντηση στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση των παιδοβιαστών του Κολωνού έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μίλησε για «πολιτική χυδαιότητα».

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Σπίρτζη, είπε πως «από σήμερα η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης».

«Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές, έχοντας μια ολόκληρη κοινωνία στο πλευρό τους, διερευνούν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα την υπόθεση των δύο κατηγορούμενων ως παιδοβιαστών, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να μιλάει για συγκάλυψη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος και θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ζητώντας να «σεβαστούν ότι η διαδικασία σχετίζεται με ένα βάναυσα κακοποιημένο δωδεκάχρονο παιδί». Κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην κατασκευάζει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία, ιδιαίτερα όταν αφορά την ψυχή ενός ανήλικου κοριτσιού.



Η χυδαιότητα Κουρουμπλή συνεχίζεται αποκαλεί την κυβέρνηση δολοφόνους

 


Είναι τραγική η κατάσταση με τα φαιδρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ίχνος ηθικής και σοβαρότητα, αντίθετα τους εξιτάρει η χυδαιότητα.

Ο περιβόητος φαιδρός και χυδαίος αλεπάλληλες φορές Κουρουμπλής, γύρισε και πάλι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Τσίπρα.

Ο χυδαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλέσει την κυβερνητική πλειοψηφία "δολοφόνους" σε συζήτηση στη Βουλή» και ο Αλέξης Τσίπρας πολύ σωστά τον είχε διαγράψει άμεσα.

Στην εκ νέου διαγραφή του κ. Κουρουμπλή από την ΚΟ του ομάδα πρέπει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Κουρουμπλής διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αποκάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία "δολοφόνους" σε συζήτηση στη Βουλή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Εάν δεν ξαναδιαγραφεί άμεσα, τότε η αρχική του διαγραφή ήταν fake»

«Προ ημερών ο κ. Κουρουμπλής επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, δήλωσε, απαντώντας στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ότι δεν μετανιώνει που αποκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους δολοφόνους. Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον ξαναδιαγράψει άμεσα, τότε ο βουλευτής του απηχεί τις απόψεις του αρχηγού του και προφανώς η αρχική διαγραφή του ήταν fake, υποκριτική και προσχηματική!», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε επανέλθει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες με απόφαση Τσίπρα.



Γεωργιάδης σε Σπίρτζη : «Πιο βρωμερό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, δεν ντρέπεστε;»

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοργίσει όλη την κοινωνία, μία με την ανθελληνική στάση του κατά της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας, μία με την εργαλειοποίηση παιδοβιαστών για να κάνει αντιπολίτευση, ο κόσμος βλέπει πόσο βόθρος είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ακροαριστερό Χρήστο Σπίρτζη σε κοινή τους συνέντευξη στο OPEN, με αφορμή δηλώσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

«Είστε ένα άθλιος συκοφάντης, δεν ευθύνεται ένα κόμμα για τις άθλιες ενέργειες ενός πρώην στελέχους, θα έπρεπε να ντρέπεστε που μιλάτε έτσι για το ήθος μιας παράταξης», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης στηλιτεύοντας τη δήλωση που έκανε ο κ. Σπίρτζης προ ημερών και στην οποία μιλάει για συγκάλυψη της κυβέρνησης στη φρικιαστική υπόθεση.

«Προσπαθείτε να μαζέψετε ψηφαλάκια πάνω στην τραγική ιστορία ενός κοριτσιού», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δηλαδή σε μια υπόθεση που έχει εμπλακεί ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, η κυβέρνηση έχει πάρει τον ανακριτή και τον εισαγγελέα και του έχει ζητήσει για πολιτικούς λόγους να μην κάνουν το καθήκον τους και να ακολουθήσουν τον νόμο, και εκείνοι δέχονται την πίεση της κυβέρνησης; Αυτό λέτε; Γιατί τώρα θα σκοτωθούμε», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αθλιότητα του Σπίρτζη συνεχίστηκε λέγοντας «Τι δεν καταλαβαίνετε κ. Γεωργιάδη;», ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Σπίρτζης: «Όταν η καταγγελία έχει γίνει εδώ και ενάμιση μήνα και διερευνάται αυτή η ιστορία. Η ίδια η Αστυνομία διαρρέει ότι έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 10 άτομα και υπεύθυνος είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Υπεύθυνος για την Ελληνική Αστυνομία είναι ο υπουργός «προπαγάνδας»-Προστασίας του Πολίτη είναι ο κ. Θεοδωρικάκος, που δεν ξέρει πόσα ψέματα λέει το λεπτό και δεν δίνουν τα ονόματα».

«Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να δώσει τα ονόματα. Κάθεστε και χυδαιολογείτε τον κ. Θεοδωρικάκο. Εκείνος θα δώσει τα ονόματα;», τον ρώτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας: «Ρωτάω άλλη μία φορά. Να ξέρουμε και για τι μιλάμε. Εδώ χυδαιολογεί κατά του Θεοδωρικάκου για κάτι στο οποίο δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει. Θα έπρεπε να ντρέπεστε, είναι πολύ χυδαίο αυτό που κάνετε».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, που το κόμμα του έχει συγκαλύψει τους βιασμούς στην πρεσβεία της Βενεζουέλας προστατεύοντας τον πρέσβη, που έκανε πλημμέλημα τον βιασμό, που δεν έχει βγάλει άχνα για παιδεραστές Συριζαίους και Συριζαίες, κουνάει και το δάχτυλο στην αστυνομία λέγοντας  «θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει ήδη την ταυτοποίηση των 213, εξηγώντας πως: «Λέμε ότι η καθυστέρηση, όπως στην υπόθεση Λιγνάδη, είναι συγκάλυψη. Γιατί δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς από αυτούς να κρύψουν στοιχεία, να εξαφανίσουν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα. Ό,τι ακριβώς έγινε στην υπόθεση Λιγνάδη που δεν βρέθηκαν στοιχεία».

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Πώς γίνεται ενάμιση μήνα να έχουν ταυτοποιήσει πλήρως αυτό το κτήνος και να έχουμε βγάλει τρεις ανακοινώσεις, να έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι τη δουλειά και να έχουν βρει φωτογραφίες με τα πάντα από τη ζωή του και να μην έχει δώσει επίσημα απάντηση η πολιτεία, μπας και σωθεί κανένα παιδάκι ακόμα».

Γεωργιάδης: Είστε άθλιος συκοφάντης -Πιο βρωμερό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει

«Ο κ. Σπίρτζης θα ντρέπεται για όλη την υπόλοιπη ζωή του και γι' αυτό που έγραψε και γι' αυτά που λέει. Πιο άθλιο, βρωμερό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει. Είναι βρωμεροί οι άνθρωποι για τα υπονοούμενα που πετάνε. Ξέρει πολύ καλά ότι ο κ. Θεοδωρικάκος αν έβγαζε ένα όνομα στη δημοσιότητα θα διέπραττε βαρύ ποινικό αδίκημα. Ο μόνος που έχει δικαίωμα να βγάλει είναι η Δικαιοσύνη, ο ανακριτής και ο εισαγγελέας», ανέφερε κατά την απάντησή του στον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πνεύματα να οξύνονται.

«Είστε ένας άθλιος συκοφάντης, βρωμερός, τρισάθλιος. Μη με διακόπτετε!», είπε προς τον Χρήστο Σπίρτζη, με τον ίδιο να απαντά «βρίζετε όσο θέλετε».

«Ξέρει ο αρχιψεύταρος ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να βγάλει τα ονόματα στη δημοσιότητα και βγαίνει να κάνει αυτή την κριτική για να πάρει ψήφους πάνω σε ένα παιδάκι. Και δεν ντρέπεται. Είσαι και πατέρας άθλιε, βρωμερέ», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπολύοντας επίθεση προς τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος απάντησε: «Δεν ντρέπεσαι λίγο; Τι να πω...».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στη συνέχεια, σε υψηλούς τόνους, ότι η Ελληνική Αστυνομία «έδρασε με επαγγελματισμό« και ο ενάμισης μήνας ήταν για να «δεθεί» η υπόθεση, ενώ για την υπόθεση Λιγνάδη τόνισε: «Επί Νέας Δημοκρατίας συνελήφθη, επί Νέας Δημοκρατίας δικάστηκε. Το ότι είναι ελεύθερος είναι απόφαση του δικαστηρίου. Θα δεχθώ κάθε κριτική, αλλά κριτική επί του ήθους της παράταξης, όχι».





Μετά την μητέρα συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης

 


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού, μετά τις αποκαλύψεις ότι η 12χρονη βιαζόταν και εκδιδόταν από τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Εχθές το πρωί συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο συνελήφθη και ο πατέρας της ανήλικης, καθώς κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών. Από τα 8 παιδιά της οικογένειας μόνο τα δύο είναι ενήλικα. Τα ενήλικα παιδιά μένουν μαζί με την γιαγιά τους, ενώ τα 6 ανήλικα με εντολή εισαγγελέα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων.

Στις 11 το πρωί η 37χρονη μητέρα θα μεταβεί ενώπιον της ανακρίτριας, όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. 

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας είναι ο δικηγόρος της μητέρα και περιμένει να παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία προκειμένου να δει αν θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας η θα αρνηθεί.



Θύμα απαγωγής από πέντε άτομα η 14χρονη Μαρκέλλα - Την κακοποίησαν σεξουαλικά


 

Λεπτομέρειες για την φρίκη που βίωσε στα χέρια των απαγωγέων της η 14χρονη Μαρκέλλα που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Νίκαιας την Παρασκευή 7/10 και τελικά βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 12/10, έδωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο «ήταν απαγωγή από πέντε άτομα στα χέρια των οποίων η 14χρονη Μαρκέλλα πέρασε μια φρικτή κατάσταση».

Όπως κατήγγειλε, οι απαγωγείς της 14χρονης από την Νίκαια την κακοποίησαν «και σωματικά και σεξουαλικά, καθώς προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν», διευκρινίζοντας σε επόμενη ερώτηση ότι στόχος τους ήταν να εκδίδουν την Μαρκέλλα.

«Τελικά λόγω της δημοσιότητας που υπήρξε, αναγκάστηκαν να την αφήσουν το βράδυ της Πέμπτης» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού διευκρινίζοντας ότι η 14χρονη βρέθηκε τελικά στο Μαρκόπουλο.

«Ήταν σε φρικτή κατάσταση η Μαρκέλλα. Βρέθηκε στο Μαρκόπουλο το βράδυ της Πέμπτης, επικοινώνησε με τους γονείς της και στη συνέχεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβληθεί καταγγελία» κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 7/10 όταν η 14χρονη μαζί με την αδερφή της κατευθύνονταν προς το φούρνο της γειτονιάς τους ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ένας άνδρας ο οποίος άρπαξε με τη βία το κοριτσάκι, το έσυρε με το ζόρι μέσα στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε μαζί με άλλους κακοποιούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αδερφή της 14χρονης στους αστυνομικούς μέσα στο αμάξι που εξαφανίστηκε μαζί με την αδερφή της υπήρχαν άλλα έξι άτομα.

Όπως είχε δηλώσει η μητέρα του κοριτσιού, δεν ήταν η πρώτη φορά που η μικρή έπεφτε θύμα αρπαγής από τον συγκεκριμένο ενήλικα. Πρόκειται για έναν παντρεμένο άντρα και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε αρπάξει ξανά τη Μαρκέλλα παρά τη θέλησή της, την ώρα που κατευθυνόταν για το σχολείο της.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι έξι κακοποιοί παραμένουν ελεύθεροι μετά τις καταγγελίες της οικογένειας και ευχόμαστε αυτή την φορά να βρεθούν κάτι που είναι εύκολο για την αστυνομία και να οδηγηθούν για κακουργήματα στην δικαιοσύνη.



Κοντονής: Επί ΣΥΡΙΖΑ οι ποινές στα αδικήματα που αφορούσαν ανήλικους ήταν για γέλια

 


Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στο θέμα του Ποινικού Κώδικα, άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «είχαμε ποινές για γέλια».

Ο Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στον Ποινικό Κώδικα, λόγω της υπόθεσης των παιδοβιαστών του Κολωνού, και εξαπέλυσε «επίθεση» στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις διατάξεις που ίσχυαν τότε, εγκαλώντας μάλιστα και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής, με την ιδιότητα του νομικού αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης (2016-2018) στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση που έχει σοκάρει όλη τη χώρα, με τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ο πρώην υπουργός ήταν σαφέστατος και σκληρός αναφορικά με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούσαν σε αδικήματα με θύματα τα παιδιά.

«Οι ποινές οι οποίες αναφέρονταν στα αδικήματα τα οποία έχουν να κάνουν με ανήλικους ήταν ποινές πάρα πολύ χαμηλές. Μάλιστα, αυτό συνέβαινε σε μια περίοδο που το φαινόμενο αυτό άρχισε να οξύνεται. Ήταν μια περίοδος που είχαμε συχνά δημοσιοποιούμενα φαινόμενα κατά ανηλίκων. Είχα πει λοιπόν τότε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά του κόσμου απροστάτευτα στις ορέξεις του κάθε άθλιου ανθρώπου, ο οποίος εκμεταλλεύεται όχι μόνο την ηλικία τους αλλά και ένα πολύ χαμηλό πλαίσιο ποινής», υπογράμμισε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε πως είχε διατυπώσει ενστάσεις επί του Κώδικα, ωστόσο αυτός ψηφίστηκε κανονικά και δεν άλλαξε τίποτα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για τη στάση που τηρεί.

«Ψηφίστηκε ο Κώδικας κανονικότατα, δεν άλλαξε τίποτα… όσον αφορά τον βιασμό… Αλλά μου κάνει εντύπωση, αυτό το λαλίστατο τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όταν μιλήσει κάποια ΜΚΟ, βγάζει σε 5 λεπτά ανακοίνωση, αυτά για τα ανήλικα παιδιά δεν τους ενδιέφεραν; Είχαμε κάτι ποινές για γέλια. Ευτυχώς, επήλθε η νομοθετική τροποποίηση τον Νοέμβριο του 2019, και έχουμε ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών, το οποίο, τέλος πάντων, εξασφαλίζει την τιμωρία τουλάχιστον, όσων υποπίπτουν σε τέτοιου τύπου αδικήματα», τόνισε.

Ο κ. Κοντονής επισήμανε στη συνέχεια ότι «την πρώτη ευθύνη την έχει η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, η οποία είχε μια αντίληψη ότι οι ποινές γενικώς πρέπει να μειωθούν, δεν εκτίμησε όπως έπρεπε αδικήματα τα οποία βρίσκονταν σε ένταση και σε έξαρση εκείνη την περίοδο, και βεβαίως το θέμα μιας διαπλεκόμενης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο, η οποία για να περάσει τη διάταξη της τροποποίησης της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, και να έχουμε άμεσα αποτελέσματα το επόμενο χρονικό διάστημα, πέρασε και αυτό, χωρίς να εξετάσει τι θα συμβεί στο τέλος όταν έχουμε τέτοιες διατάξεις. Ήταν κάκιστη επιλογή».

«Ξαναλέω πάλι, γιατί δεν θέλω να παρερμηνευθεί, ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε τότε είχε πάρα πολύ σοβαρές θετικές διατάξεις και ένα πνεύμα που αντιστοιχούσε στην εποχή, αλλά είχε και λάθη. Αυτά τα λάθη, τα οποία προσπαθούσα εγώ επί έναν χρόνο να διορθωθούν, δεν διορθώθηκαν δυστυχώς, και πήγε ο Κώδικας και ψηφίστηκε τέσσερις ημέρες πριν κλείσει η Βουλή με τη διαδικασία αυτή».




Χυδαιότητα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαμουλάκη - Η Ν.Δ. ζητάει την διαγραφή του

 


Η αθλιότητα και η χυδαιότητα χαρακτηρίζει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένας απο αυτούς είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης που δεν δίστασε να αναπαράγει χυδαίο χάσταγκ περί παιδεραστίας.

Την άμεση διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος αναπαρήγαγε στα social media χυδαίο χάσταγκ περί παιδεραστίας, αξιώνει η ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή η χυδαιότητα και η φαιδρότητα είναι το ατού του Τσίπρα δεν θα προχωρήσει ούτε και αυτή την φορά σε διαγραφή χυδαίου στελέχους του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ενημερώνει ότι ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να αναπαραγάγει στον προσωπικό του λογαριασμό στο tik tok το hastag #ΝΔ_παιδεραστές, κάτω από ένα βίντεο του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκης αναπαράγει στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ το χυδαίο χάσταγκ #νδ_παιδεραστές! Η αθλιότητα και η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε νέα ρεκόρ! Αν ο κ. Τσίπρας δεν διαγράψει τον βουλευτή του θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι πίσω από την εκστρατεία λάσπης βρίσκεται το κόμμα του και ότι η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η πολιτική κατάντια είναι, δυστυχώς, συνώνυμα του ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. 






Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών είναι δυνατή μόνον μέσω του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου


 

H Eλλάδα χαιρετίζει την επίτευξη Συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους, μέσω και των διαμεσολαβητικών προσπαθειών των Η.Π.Α. και ιδιαίτερα του Ανώτατου Συμβούλου για Ενεργειακή Ασφάλεια Amos Hochstein.

Η Συμφωνία αυτή θα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων. Καταδεικνύει ότι η διευθέτηση διαφορών μεταξύ χωρών όσον αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών είναι δυνατή μόνον μέσω του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Ως εκ τούτου αποτελεί παράδειγμα, το οποίο οφείλουν να ακολουθήσουν όλες οι χώρες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει συνάψει ήδη δύο συμφωνίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, με Ιταλία και Αίγυπτο, ενώ έχει συμφωνήσει με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.




Οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα είναι αυξημένες, μέχρι στιγμής, κατά σχεδόν 20%


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες Τρίτη περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπου:

Συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών της περιοχής.

Προήδρευσε σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Έδεσσα

και είχε συζήτηση με πολίτες.

Ανακοίνωσε έργα όπως τον νέο οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Πέλλας και την κατασκευή του φράγματος στον Αλμωπαίο ποταμό.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι  συνέπειες των μεγάλων κρίσεων,

Υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση υπήρξε απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν καμία επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε:


Η Ελλάδα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν το 2019. Στηρίζουμε την κοινωνία στα δύσκολα, στεκόμαστε κοντά στις παραγωγικές, στις αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, στους αγρότες μας οι οποίοι τόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην τοπική οικονομία. Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους και, θα συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Έχουμε λύσει πολλά προβλήματα του αγροτικού τομέα δεν τα έχουμε λύσει όλα. Αλλά δεν μπορεί να κατηγορηθεί αυτή η Κυβέρνηση ότι δεν έχει σκύψει πάνω στα προβλήματα των αγροτών και εδώ είμαστε να λύσουμε κι άλλα προβλήματα.

Φέτος οι εξαγωγές του πρωτογενούς μας τομέα είναι αυξημένες, μέχρι στιγμής, κατά σχεδόν 20% σε όρους όγκου και αυτό δείχνει τη δυναμική την οποία έχει ο πρωτογενής τομέας, αρκεί να επενδύουμε στην ποιότητα, στη σωστή τυποποίηση, στις καλές σχέσεις με τους προμηθευτές μας.

Οι συνολικοί πόροι οι οποίοι κατευθύνονται, αυτή τη στιγμή, προς τον Νομό Πέλλας από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα «Τρίτσης», «Φιλόδημος ΙΙ») ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια, χωρίς τα μεγάλα έργα υποδομής.

Δρομολογούμε  δύο σημαντικά έργα υποδομής: Την αναβάθμιση του οδικού άξονα που συνδέει την Έδεσσα με τη Θεσσαλονίκη και την κατασκευή του φράγματος στον Αλμωπαίο ποταμό.

 



Αυξήσεις για το 94,6% των συνταξιούχων σταδιακά από τον Δεκέμβριο

 



Αυξήσεις στο 94,6% των συνταξιούχων, διπλές αυξήσεις σε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, τριπλές αυξήσεις σε περίπου 100.000 και μία επιπλέον σύνταξη σε 1 στους 2 συνταξιούχους, προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, η οποία λαμβάνει υπ' όψιν όλες τις επικείμενες αυξήσεις στις αποδοχές τους, που πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά από τα τέλη του 2022. Από την ανάλυση προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων και, συγκεκριμένα, τα 2.472.939 σε σύνολο 2.613.747 (94,6%) θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στο εισόδημά τους. Μάλιστα, οι αυξήσεις είναι τέτοιες που εξασφαλίζουν ότι 1 στους 2 συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη (αρκετοί και ποσά μεγαλύτερα από μία επιπλέον σύνταξη). Οι αυξήσεις αυτές προκύπτουν:

Από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων από τις αρχές του 2023, που θα είναι τις τάξεως του 7%,

από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης,

από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ στα τέλη του τρέχοντος έτους,

από την καταβολή της 4ης ετήσιας δόσης, που προβλέπεται στον ν. Βρούτση, για συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση, πριν από τον Μάιο του 2016, με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Αναλυτικά, οι αυξήσεις και το πλήθος των ωφελουμένων επιμερίζονται ως εξής:

Αύξηση της τάξεως του 7% θα δουν 1.682.116 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δει ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 6,5%, αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

841.717 συνταξιούχοι θα δουν κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ακόμη δεν έχει εκκαθαριστεί το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων των συνταξιούχων από την ΑΑΔΕ).

1.194.806 συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ.

222.570 συνταξιούχοι θα λάβουν την 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση.

Από την ανάλυση των επιμέρους κατηγοριών συνταξιούχων προκύπτουν μονές, διπλές ή και τριπλές αυξήσεις. Συγκεκριμένα:

Μία τουλάχιστον αύξηση θα δουν 2.472.939 συνταξιούχοι, (λόγω της αύξησης της τάξεως του 7% ή της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής του επιδόματος των 250 ευρώ).

Διπλή αύξηση θα δουν 1.273.440 συνταξιούχοι, (λόγω του συνδυασμού των αυξήσεων της τάξεως του 7%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ).

Τριπλή αύξηση θα δουν 97.415 συνταξιούχοι, (λόγω του συνδυασμού της αύξησης της τάξεως του 7%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και της εφαρμογής της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση).

Σημειώνεται ότι για τους 931.631 συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, προκύπτει πως σε ποσοστό 88% θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις αποδοχές τους μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μέσω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ.


 Παραδείγματα αυξήσεων:


Με μία αύξηση: Συνταξιούχος που λαμβάνει τον μήνα 850 ευρώ. Στο υποθετικό σενάριο ότι οι αυξήσεις θα κλείσουν στο 7%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει, θα είναι περίπου 59,5 ευρώ, ενώ το ετήσιο 714 ευρώ. Θα αγγίξει, δηλαδή, το 80% μίας επιπλέον σύνταξης.

Με διπλή αύξηση: Συνταξιούχος λαμβάνει σήμερα σύνταξη 900 ευρώ και δηλώνει εισοδήματα από άλλες πηγές 6.200 ευρώ συνολικά το έτος. Με το υποθετικό σενάριο της αύξησης 7% των συντάξεων και το όφελος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 822 ευρώ (756 ευρώ από την αύξηση 7% και 66 ευρώ από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς). Το ετήσιο όφελος ξεπερνά δηλαδή το 90% μίας επιπλέον σύνταξης.

Με διπλή αύξηση: Συνταξιούχος λαμβάνει τον μήνα 750 ευρώ. Στο υποθετικό σενάριο ότι οι αυξήσεις θα κλείσουν στο 7%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει, θα είναι περίπου 52,5 ευρώ, ενώ το ετήσιο 630 ευρώ. Παράλληλα, ο συνταξιούχος δικαιούται και την έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ, καθώς οι συντάξιμες αποδοχές του δεν ξεπερνούν τις 9.600 ευρώ τον χρόνο. Με τον συνυπολογισμό και των δύο αυξήσεων στις αποδοχές του προκύπτει πως το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 880 ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ μία επιπλέον σύνταξη.

Με τριπλή αύξηση: Συνταξιούχος που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, πριν από τον Μάιο του 2016, με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, λαμβάνει 514 ευρώ τον μήνα. Με το υποθετικό σενάριο της αύξησης 7%, το μηνιαίο του όφελος από αυτή την αύξηση θα είναι 36 ευρώ και το ετήσιο 432 ευρώ. Παράλληλα, θα λάβει επιπλέον αύξηση 2,83%, λόγω της 4ης ετήσιας αύξησης, που προβλέπεται στον ν. Βρούτση με βάση τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, δηλαδή επιπλέον 174 ευρώ τον χρόνο. Λόγω χαμηλού εισοδήματος (κάτω από τις 9.600 ευρώ), θα λάβει και το βοήθημα των 250 ευρώ. Επομένως, με τον συνδυασμό των τριών παραπάνω αυξήσεων, προκύπτει πως το συνολικό ετήσιο όφελος του ανέρχεται στα 856 ευρώ. Θα δει επομένως ακέραια μία επιπλέον σύνταξη, αλλά και το 65% μίας 2ης επιπλέον σύνταξης.

Με διπλή αύξηση: Συνταξιούχος με μηνιαίες απολαβές 1.100 ευρώ, με το υποθετικό σενάριο της αύξησης 7% στις συντάξεις, θα δει μηναίο όφελος 77 ευρώ και ετήσιο όφελος 924 ευρώ. Λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, θα δει επιπλέον ετήσιο όφελος 66 ευρώ. Το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 990 ευρώ, αγγίζοντας το 91% μίας επιπλέον σύνταξης.

Αυξήσεις, παρά την ύπαρξη σημαντικής προσωπικής διαφοράς. Συνταξιούχος με 70 ευρώ αρνητική προσωπική διαφορά λαμβάνει καθαρή σύνταξη τον μήνα 560 ευρώ. Η αύξηση του 7% μειώνει σημαντικά την προσωπική διαφορά, ωστόσο, δεν την υπερκαλύπτει. Λόγω εισοδήματος κάτω των 9.600 ευρώ τον χρόνο, ο συνταξιούχος θα λάβει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ και, παράλληλα, θα δει να μειώνεται κατά 37 ευρώ η αρνητική προσωπική διαφορά του και θα μπορέσει να δει ταχύτερα πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη του στο μέλλον.




Λίγο κράτησε η χαρά ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας : Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω καμία πώληση F16 στην Τουρκία

 


Ανακοινώσεις χαράς του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν αποτυχία και ήττα της γραμμής Μητσοτάκη!!

Χαρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Τουρκία θα πάρει τα F16 που θέλει τόσο πολύ!!

Χαρά και προπαγάνδα στα ΜΜΕ της Τουρκίας για το θέμα των F16!!

Αναπαραγωγή της ανθελληνικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο θέμα την ανακοίνωση του κόμματος για δήθεν αποτυχία Μητσοτάκη.

Η δήθεν χαρά, και η προπαγάνδα της Τουρκίας που αναπαρήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε μόνο μια μέρα και απο εχθές τους έπεσε η μούρη.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, δεν θα εγκρίνω καμία πώληση F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την επιθετική του εκστρατεία σε όλη την περιοχή. Τελεία και παύλα», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη στάση που πρόκειται να κρατήσει μετά την απομάκρυνση των δύο τροπολογιών που επέβαλαν προϋποθέσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των μαχητικών F-16.

Οι εν λόγω τροπολογίες είχαν κατατεθεί από τους γερουσιαστές Μενέντεζ και Κρις Βαν Χόλεν στο νομοσχέδιο της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA). Ωστόσο, η αντίστοιχη τροπολογία που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή Κρις Πάπας στο νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει ήδη υπερψηφιστεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί μέσα από διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο νομοθετικών σωμάτων μετά το πέρας των μεσοπρόθεσμων εκλογών.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να εξηγήσει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, οι τροπολογίες αποτελούν μόνο ένα από τα διαθέσιμα εργαλεία για την διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο. «Μια τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) είναι μόνο ένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αυτό τον τρόπο, ο Αμερικανός γερουσιαστής κατέστησε σαφές ότι ακόμα και στην περίπτωση που δεν υιοθετηθεί καμία τροπολογία, εκείνος επιφυλάσσεται να ασκήσει βέτο στην έγκριση οποιασδήποτε μελλοντικής σύμβασης για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ διαθέτει το συγκεκριμένο δικαίωμα ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.



Η Ελλάδα αναδύεται ως πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ

 


«Στις 7 Οκτωβρίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάλυψαν για πρώτη φορά ολόκληρη την πανελλαδική ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα για 5 ώρες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter. Παράλληλα, σημείωσε:

«Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ - κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως για το 2021 σε ό,τι αφορά στο μερίδιο ήλιου και ανέμου ως πηγές της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας». 

«Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή παγκόσμια ενεργειακή κρίση, ο δρόμος μπροστά μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ώστε να προσφέρουμε φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες μας».