Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τα πατίνια

 



Κατά το… ήμισυ θα «πέσει» το πρόστιμο για την παράνομη στάθμευση των δικύκλων οχημάτων, όπως προκύπτει από το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Παράλληλα, θα ενσωματωθούν διατάξεις για την… πράσινη μετακίνηση, μέσω των οποίων οι χρήστες θα μπορούν να κυκλοφορούν με περισσότερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Μεταφορών, μεταξύ των τροποποιήσεων που θα γίνουν στα άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να ενσωματωθούν διατάξεις της μικροκινητικότητας «πατίνια (e-scooters), τροχοπέδιλα (rollers) και τροχοσανίδες (skate boards), αυτοεξισορροπούμενα οχήματα (όπως Segway)», είναι ότι:

σε οδούς και χώρους που εφαρμόζεται ο ΚΟΚ τα οχήματα αυτά που αναπτύσσουν μικρή ταχύτητα (έως 6 χλμ./ώρα) παραπλήσια δηλαδή με την ταχύτητα του πεζού, επιτρέπεται να κυκλοφορούν όπου και όπως κυκλοφορούν οι πεζοί. Τα Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ) που αναπτύσσουν ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα λογίζονται ως ποδήλατα και κυκλοφορούν όπου επιτρέπονται τα ποδήλατα,

απαγορεύεται για λόγους οδικής ασφάλειας η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών σε οδούς όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες (άνω των 50 χλμ./ώρα),

δίδεται η δυνατότητα στους δήμους να λαμβάνουν μέτρα ρύθμισης ή περιορισμού της κυκλοφορίας των ΕΠΗΟ και να καθορίζουν χώρους για την οργανωμένη στάθμευση των οχημάτων αυτών,

ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό των ΕΠΗΟ κατ’ αντιστοιχία με τα ποδήλατα (φρένα, φώτα, ηχητική προειδοποίηση) καθώς και τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας που πρέπει να φέρει ο χρήστης για την επιβολή διοικητικού προστίμου,

ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην κατασκευή, διάθεση στην αγορά και παροχή προς κοινόχρηστη χρήση των ΕΠΗΟ, την εποπτεία της αγοράς και τις υποχρεώσεις των παρόχων προς χρήση των οχημάτων αυτών.

καθορίζεται στο ήμισυ το επιβαλλόμενο πρόστιμο για παράνομη στάθμευση των ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πέλεκυς για παράνομη στάθμευση σήμερα ανέρχεται στα 40 ευρώ, ενώ σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης είναι 20 ευρώ και σε ράμπες ΑμΕΑ στα 150 ευρώ.

Ταυτόχρονα, προωθούνται ΣΒΑΚ από τους ΟΤΑ με στόχο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να υλοποιούν χωρίς γραφειοκρατικές εμπλοκές αστικές και περιαστικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, θεσπίζονται κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση έργων σε δημόσιες μεταφορές, μη-μηχανοκίνητα μέσα (πεζή μετακίνηση, ποδήλατο), συνδυασμένες μεταφορές, οδική ασφάλεια, διαχείριση κυκλοφορίας και στάθμευσης, αστική εφοδιαστική αλυσίδα, διαχείριση κινητικότητας και ευφυή συστήματα μεταφορών}.


Μαρίνα Ξυπνητού

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Καθηγητές του ΑΠΘ στηρίζουν συλληφθέντες αντιεξουσιαστές φοιτητές

 


Διαβάζουμε στην omadaalithias.gr και πραγματικά αναρωτιόμαστε σε ποιους αφήνουμε το μέλλον των παιδιών μας;;;

Τη στήριξή τους στους αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Παραλία εκφράζουν καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν, δύο εκ των συλληφθέντων είναι φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι όπως τονίζουν, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως φοιτητές.

Μάλιστα οι καθηγητές του τμήματος ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους, προκειμένου “να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου”.

Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ απευθύνονται και προς του αστυνομικούς, επισημαίνοντας τα εξής:

“Απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Χθες το βράδυ, μετά από αντιφασιστική διαδήλωση στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις 51 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και 3 φοιτητές (δύο νέοι και μία νέα) του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πρόκειται να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή. Εμείς οι Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες φοιτητές και στη συλληφθείσα φοιτήτριά μας.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες της σύλληψής τους, αλλά δηλώνουμε ότι τους γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες και άριστους φοιτητές, ότι συμμετέχουν στα μαθήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος, ανταποκρινόμενοι πάντα με επιτυχία στις εξετάσεις.

Γι’ αυτό και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Και δηλώνουμε ότι ως Τμήμα Πολιτικών Επιστημών παρακολουθούμε με αγωνία και από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης”.

Το κατώφλι της Α' ειδικής ανακρίτριας πέρασαν έως τώρα 38 κατηγορούμενοι και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή, οπότε είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια οι υπόλοιποι 13 από τους συνολικά 51 κατηγορούμενους.

Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες και, αναφερόμενοι στα περί αναγραφής συνθημάτων, υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αποκαθήλωσης συμβόλων ναζιστικού περιεχομένου» από κινητοποίηση προηγούμενων ημερών.

Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Η κακουργηματική πράξη αφορά στη φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (κατόπιν κατάθεσης υπαλλήλου της εφορείας αρχαιοτήτων που βεβαίωσε φθορές στο μνημειακό συγκρότημα του Λευκού Πύργου), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς δεκάδες αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους.



Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τα θύματα στις πληγείσες περιοχές



Συλλυπητήριο μήνυμα μέσω twitter στις οικογένειες και του συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τους συμπολίτες μας που χάθηκαν από το χτύπημα του Ιανού και να καλέσω τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση όσο διαρκεί το φαινόμενο. Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της ζωής. Όλες οι πληγείσες περιοχές θα έχουν άμεση στήριξη», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με εντολή Μητσοτάκη πηγαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.





Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα αρνητή μάσκας που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό




Ένοχος κρίθηκε ο γονιός που επιτέθηκε σε καθηγητή σε σχολείο των Χανίων, επειδή δεν ήθελε να φορέσει το παιδί του μάσκα.

Η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, παρά την πρόταση της εισαγγελέως για ποινή 6 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρω ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο ελ. Βενιζελου για τις ανάγκες του σχολείου.

Νωρίτερα, στην κατάθεση του ο καθηγητής θύμα είπε : «Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλω βάλε τη μασκα, είπα.

Μου απάντησε “δεν φοραω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε εξω”.

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Ματωσα στη μυτη και είχα πονοκεφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Ο καθηγητής τόνισε μάλιστα ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές. 

Οι μάρτυρες ανέφεραν πως ο κατηγορουμενος είχε πει ότι δεν θέλει τα παιδιά του να φοράνε μάσκα γιατί είναι κακό.

Ο κατηγορουμενος ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση. Δήλωσε ότι είναι κατά της μάσκας για τα παιδιά.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κατηγορούμενος να επιτεθεί, ούτε να βρίζει, ούτε να απειλεί. Παράλληλα τόνισε ότι το παράδειγμα δεν ήταν καλό μπροστά στα παιδιά και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.



Τίτλοι τέλους για τη «Μεγάλη Βρετανία» μετά από 150 χρόνια λειτουργίας

 


Τίτλοι τέλους για το ξενοδοχείο ορόσημο της Αθήνας. Η «Μεγάλη Βρετανία» μετά από περίπου 150 χρόνια λειτουργίας σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρηματικών κύκλων αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνάει σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700.000.000 ευρώ, όπως είναι επιπλωμένη!

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας υπολειτουργεί από το lockdown του Μαρτίου και παρά τις φήμες ότι θα λειτουργούσε κανονικά, εφ’ όσον υπήρχαν κρατήσεις, στις αρχές Σεπτεμβρίου, άνοιξε μεν αλλά τυπικά. Η πώλησή του είναι στο τελικό στάδιο και στην συμφωνία μεταπώλησης του πολυτελούς ξενοδοχείου είναι και το περιεχόμενο του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως μεταξύ άλλων πίνακες, φωτιστικά, πολυελαίους, Fitness Studio, Spa και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας που είναι άγνωστο πως θα αξιοποιηθούν από τους Άραβες που αγοράζουν το ξενοδοχείο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, οι περισσότεροι εκ των οποίων από τον Μάρτιο παίρνουν το επίδομα των 534 ευρώ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Το δυναμικό του ξενοδοχείου είναι περίπου 650 εργαζόμενοι για τους οποίους το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσει.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Αράβων επενδυτών είναι να παραμείνει κλειστό το πεντάστερο ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακαινιστεί πλήρως και να αλλάξει μορφή. Το εκπληκτικό είναι ότι η «Μεγάλη Βρετανία» ως τίτλος θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα στην ιστορία καθώς θα ξανανοίξει, όπως φημολογείται, με την επωνυμία μεγάλης σειράς υπερπολυτελών ξενοδοχείων!

Η «Μεγάλη Βρετανία» ανήκει στην Εταιρία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. που ανήκει στον πανίσχυρο όμιλο του εφοπλιστή Λασκαρίδη (Καζίνα : Πάρνηθας, Ρόδου, Βελιγραδίου, Τιράνων, Sheraton Rhodes Resort στη Ρόδο, King George Hotel δίπλα στη «Μεγάλη Βρετανία» και το ολοκαίνουργιο Athens Capital Hotel – MGallery, έναντι της Πλατείας Συντάγματος, στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, μια επένδυση 22 εκατομμυρίων ευρώ κ.α.). Επίσης υπενθυμίζεται ότι με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη» έγινε η ανακαίνιση της Πλατείας Ομονοίας αξίας 500.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα μοιράστηκαν δωρεάν 660.000 ατομικά παγούρια στους μαθητές δημοτικού, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, εν’ όψει της νέας σχολικής χρονιάς που ήδη ξεκίνησε.

Να θυμίσουμε ότι από την «Μεγάλη Βρεταννία» περνούσαν όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού που έρχονταν στην Αθήνα για συναυλίες, παραστάσεις ή τουριστικούς λόγους. Μεταξύ των οποίων έχουν καταλύσει οι Scorpions, Lenny Kravitz, Slayer, Kirk Douglas, Catherine Zeta-Jones, Amal Alamoundin, το συγκρότημα της Madonna και πολλοί ακόμη σε ένα μακρύ κατάλογο. Επίσης πολιτικοί, βασιλείς, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών και άλλες μεγάλες προσωπικότητες.

Το πολυβραβευμένο - 5 αστέρων - Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης από το 1874 και είναι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολυτελείς εμπορικές περιοχές, μουσεία και το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης.

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1866 από τον Σάββα Κέντρο με καταγωγή από την Ήπειρο και αρχικά εγκαταστάθηκε σε κτίριο επί των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας. Πρώτος του πελάτης θεωρείται ότι ήταν ο Μπενιζέλος Ρούφος. Το 1874 η ξενοδοχειακή επιχείρηση μετεγκαταστάθηκε στο μέγαρο Αντώνη Δημητρίου που είχε ανεγερθεί το 1842 και στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα. Το 1878 εισήλθε στο μετοχικό σχήμα ο Ευστάθιος Λάμψας.[3]

Κατά το 1888 το ξενοδοχείο ήταν ένα από τα πρώτα κτήρια της Αθήνας που ηλεκτροδοτήθηκε.

Κατά τις πρώτες ημέρες των Δεκεμβριανών το ξενοδοχείο χρησίμευσε ως αρχηγείο του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του Υπουργικού Συμβουλίου και του Bρετανού στρατηγού Ρόναλντ Σκόμπι. Αργότερα για λόγους ασφαλείας το Υπουργικό Συμβούλιο μεταφέρθηκε στην ιστορική βίλα του Παπανδρέου στο Καστρί μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων Άγγελο Έβερτ. Στα τέλη του 1944 το ΕΑΜ τοποθέτησε εκρηκτικά στα θεμέλια του ξενοδοχείου του, με σκοπό να το ανατινάξει, δολοφονώντας ταυτόχρονα και τον Τσόρτσιλ, που εσφαλμένα θεωρείτο ότι θα κατέλυε εκεί.

Η επιχείρηση ματαιώθηκε λόγω της επέμβασης μιας βρετανικής περιπόλου.

Το 2003 το ξενοδοχείο έκλεισε για ένα χρόνο και υπέστη ολοκληρωτική ανακαίνιση (κόστους 112 εκατομμυρίων ευρώ), ώστε να επανέλθει στην παλαιά του δόξα. Το εκσυγχρονισμένο πλέον κτίριο έχει 384 δωμάτια (79 σουίτες), συμπεριλαμβανομένων 2 Βασιλικών Σουιτών εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων, των οποίων η διανυκτέρευση κοστίζει έως και 32.000 ευρώ.


Πηγή



Νόμιζε ότι η Μάνη είναι νησί : Η κοπέλα στο παρακμιακό The Bachelor έκανε γεωγραφία με τον Τσίπρα

 


Το ακούσαμε και αυτό από τα παρακμιακά ριάλιτι που έχει γεμίσει η τηλεόραση!!

Ο τύπος που κάνει τον γαμπρό στο ριάλιτι, ζήτησε από τις θέλω να εκτεθώ όσο ανεπανόρθωτα μπορώ στην τηλεόραση, να βγεί μαζί του σε ραντεβού.

Οι υπόλοιπες ρίξτε μια κάμερα επάνω μου όλη μέρα, έμειναν στο σπίτι και ανάμεσα στις συζητήσεις ποιότητας μία από αυτές πέταξε το επικό «μαργαριτάρι» νομίζοντας πως η Μάνη είναι νησί!

Κάποιος από την παραγωγή του παρακμιακού ριάλιτι έπρεπε να την ρωτήσει εάν έκανε γεωγραφία στην ίδια τάξη με τον Αλέξη Τσίπρα

Δείτε το βίντεο…





Νέα μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία και να αποφύγουμε το τοπικό lockdown στην Αττική

 


Κοντά σε πιθανό τοπικό lockdown, είναι η κυβέρνηση, που προχώρησε χθες στη λήψη νέων μέτρων για το λεκανοπέδιο. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, ανακοίνωσαν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου για την Αττική τίθεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με την εξαίρεση των χώρων στους οποίους ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων (όπως χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος) καθώς και όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες. Επιπλέον, αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Ορίζεται υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (εργασίες γραφείου), κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο με άφιξη στην εργασία στις 7 π.μ., 8 μ.μ. και 9 μ.μ., ενώ θα θεσπιστεί ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα, σε τέσσερα κύματα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου.

Έκαναν επίσης ισχυρή σύσταση σε άτομα άνω των 65 ετών να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους, ειδικά με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και να αποφεύγουν τις επαφές με άτομα που δεν ανήκουν στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον. Τέλος, κάλεσαν τους υπευθύνους των ιδιωτικών χώρων εργασίας να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με δεδομένο ότι το 29,07% των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί αφορούν ιδιωτικούς χώρους εργασίας.