Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ξεφτιλίστηκε η Στάη απολύθηκε ο υπεύθυνος που ανέβασε στο web tv τον διάλογο



Η Τίνα Μεσσαροπούλου μέσα από την εκπομπή Happy Day του Alpha έδωσε πληροφορίες για την εξέλιξη του διαλόγου Στάη - Τσίπρα  και είπε : «Το κανάλι δεν τοποθετήθηκε ποτέ, άφηνε διαρροές ότι θα ξεκινήσει ΕΔΕ και έψαχναν να δουν τι συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, στο Open γνώριζαν πολύ καλά τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό που διέρρευσε το βίντεο έχει απολυθεί, το πρόσωπο που ανάρτησε κατά λάθος το βίντεο στο web tv. Το πρόσωπο αυτό έχει απολυθεί από όταν συνέβη το περιστατικό. Η επίμαχη συνομιλία δεν έμεινε πολύ ώρα στον αέρα, κατέβηκε γρήγορα. Από το Open δεν θέλουν να δοθεί άλλη έκταση στο περιστατικό. Το κανάλι ήξερε αλλά η Έλλη Στάη ουδέποτε ενημερώθηκε για το περιστατικό αυτό και ουδέποτε ενημερώθηκε ότι το κανάλι γνώριζε και την άφησε να βγάλει την ανακοίνωση αυτή».



Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Για εξηγήστε μου τι ακριβώς προστατεύετε με το να μην αλλάξετε το άρθρο 16; Ποιον προστατεύετε;



Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Για κάποιο λόγο κ. Τσίπρα, όταν μιλάτε για τις επόμενες εκλογές δεν αποπνέετε ιδιαίτερη σιγουριά, ούτε εσείς, ούτε η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Και όπως σας είπα, στον βαθμό που εσείς ο ίδιος προεξοφλείτε το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί μπαίνετε σε αυτήν την συζήτηση; Τι άγχος είναι αυτό το οποίο σας κυριαρχεί και σκέφτεστε από τώρα τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Γιατί αυτό σας απασχολεί. Αυτό το άγχος εκπέμπετε συνολικά σε αυτή τη συζήτηση. Μια διαχείριση ήττας προσπαθείτε να κάνετε αναφερόμενος σε πρόσωπα και όχι στην υποχρέωσή μας να καταλήξουμε στις σωστές θεσμικές παρεμβάσεις. Πάλι καλά που δεν μου ζητήσατε να πω και το Α.Φ.Μ. του κ. Παυλόπουλου. Αυτό είναι το επόμενο το οποίο θα έπρεπε να μου πείτε. Και γνωρίζετε ότι με τον κ. Παυλόπουλο έχω μια άριστη σχέση. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ιδιαίτερα και θεωρώ ότι επιτελεί πάρα πολύ καλά τα καθήκοντά του. Αυτό, λοιπόν, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης και προσπάθειας διαστρέβλωσης των δικών σας λεγομένων.

Έρχομαι τώρα, στο ζήτημα της διαδικασίας αναθεώρησης και του τρόπου με τον οποίον η προτείνουσα Βουλή δεσμεύει ή δεν δεσμεύει την αναθεωρητική Βουλή. Κοιτάξτε, και απευθύνομαι σε εσάς κ. Πρόεδρε, τα πρακτικά Βουλής από την αναθεώρηση του 2001. Τα πρακτικά αναφέρονται μόνο στα άρθρα και τις παραγράφους και στο αν το άρθρο ή η παράγραφος απέσπασε ή όχι θετική ή αρνητική ψήφο. Αυτό έγινε το 2001, αυτό έγινε κ. Κατρούγκαλε το 1986, αυτό έγινε και το 2008. Μάλιστα, εκεί που υπήρχε κοινή πρόταση, αναφέρεται ότι ψηφίζεται η κοινή πρόταση. Υπήρχαν όμως και μια σειρά από άρθρα τα οποία συγκέντρωσαν την αυξημένη πλειοψηφία, χωρίς να συμπίπτουν τελικά οι προτάσεις των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων που τα πρότειναν. Έτσι έγινε η ψηφοφορία, κ. Πρόεδρε, σε όλες τις προηγούμενες αναθεωρήσεις. Και έγινε έτσι για τον απλούστατο λόγο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνταγματολόγων συμφωνει σε αυτό το οποίο σας είπα πριν: ότι δηλαδή η Βουλή δεν δύναται να κατευθύνει την επόμενη Βουλή ως προς το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων γιατί πολύ απλά δεν θα υπήρχε τότε κανείς λόγος να μεσολαβούν εθνικές εκλογές.

Οι εθνικές εκλογές, λοιπόν, κ. Τσίπρα θα καθορίσουν και τον τρόπο με τον οποίο θα διατυπώσουμε εκείνες τις διατάξεις που θα κρίνουμε αναθεωρητέες. Και ναι, από τη στιγμή που η διάταξη που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συγκεντρώσει τις ψήφους άνω των 180 βουλευτών, τότε  οι πολίτες θα γνωρίζουν ότι αν εμείς κερδίσουμε τις εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται με απλή πλειοψηφία αν δεν υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή. Και σε περίπτωση που κερδίσετε εσείς τις εκλογές θα καταφεύγουμε πάλι σε εκλογή από τον λαό. Εκτός αν σχεδιάζετε κάποια άλλα κολπάκια. Εκτός αν σχεδιάζετε να αποσύρετε καμιά σαρανταριά  βουλευτές σας από την ψηφοφορία για να μην πάρει 180 ψήφους το σχετικό άρθρο. Τουλάχιστον το ΚΙΝΑΛ και το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι ξεκάθαρο. Έχετε μια θέση η οποία λέει ότι “εμείς θέλουμε 180 βουλευτές στη δεύτερη Βουλή, γιατί θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της αναθεώρησης είναι πιο σημαντικό από το ποια άρθρα θα κριθούν αναθεωρητέα. Άρα η αυξημένη πλειοψηφία για την διατύπωση των άρθρων πρέπει να πάει στη δεύτερη Βουλή”. Είναι σεβαστή η θέση σας αυτή. Είναι μια πολιτική θέση. Δεν το λέει το Σύνταγμα, ας είμαστε σαφείς. Είναι μια πολιτική ερμηνεία του Συντάγματος. Αν λέτε το ίδιο κ. Τσίπρα, πείτε το από τώρα. Αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Πάντως κ. Πρόεδρε, απευθύνομαι σε εσάς: Κανονικά η ψηφοφορία -τα ψηφοδέλτια και η καταγραφή των αποτελεσμάτων- θα πρέπει να γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έγινε σε όλες τις προηγούμενες αναθεωρήσεις.  

Έρχομαι τώρα στη θεωρία σας περί προστασίας κοινωνικών δικαιωμάτων, πλειοψηφιών και όλα αυτά τα ωραία τα οποία μας είπατε. Για εξηγήστε μου τι ακριβώς προστατεύετε με το να μην αλλάξετε το άρθρο 16; Ποιον προστατεύετε; Προστατεύετε τη δημόσια Παιδεία; Και από τι την προστατεύετε; Από τον ιδιωτικό ανταγωνισμό; Από την όσμωση με την αγορά; Προστατεύετε τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά τα οποία σπουδάζουν στο εξωτερικό και πληρώνουν δίδακτρα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού; Προστατεύετε τα παιδιά που σπουδάζουν στην Ελλάδα σε κολέγια; Διότι το ενωσιακό Δίκαιο εδώ υπερισχύει και μέσα από πλάγιες διαδικασίες παίρνουν ένα δίπλωμα, το οποίο τους δίνει δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά τυπικά το κράτος δεν τα αναγνωρίζει. Τους προστατεύετε αυτούς; Προστατεύετε τους ερευνητές και καθηγητές μας οι οποίοι αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό; Το μόνο που προστατεύετε είναι τους ανταγωνιστές μας. Τις άλλες χώρες δηλαδή οι οποίες έχουν αναπτύξει μια δυναμική αγορά ιδιωτικής Παιδείας. Την Κύπρο προστατεύετε, την Βουλγαρία προστατεύετε, τη Ρουμανία προστατεύετε, αλλά δεν προστατεύετε, σίγουρα, τα συμφέροντα της χώρας. Διότι -να το επαναλάβω- η ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι μια διαδικασία η οποία εκ των πραγμάτων θα πάρει καιρό. Αλλά πείτε μου, σας έχω ξαναρωτήσει, δεν έχω πάρει απάντηση και δεν νομίζω ότι θα πάρω απάντηση διότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική απάντηση σε αυτό το οποίο σας θέτω: γιατί κ. Τσίπρα αν αύριο έρθει ένα σημαντικό ίδρυμα -και έχουμε δόξα τον Θεό πολύ σημαντικά ιδρύματα, με πολύ σημαντικό αποτύπωμα, αυτά τα οποία πολεμούσατε κάποτε, αλλά τώρα σωστά χειροκροτείτε και φωτογραφίζεστε- και σας πει  ότι θέλει να σας κάνει δωρεές. Αν έρθει ένα σημαντικό ίδρυμα, όπως έχει γίνει στην Τουρκία,  και πει “εγώ θέλω να δώσω 500 εκατ. για να φτιάξω ένα μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό Πανεπιστήμιο, μη κρατικό στην Ελλάδα”.

Για να σας διευκολύνω λίγο με στο σκεπτικό σας, γιατί βλέπετε δεν τα γνωρίζετε καλά τα πράγματα. Τα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αμερικής, τα οποία είναι μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά, δηλαδή δεν μοιράζουν μέρισμα, άρα επανεπενδύουν τα κέρδη τους, έχουν δίδακτρα. Ξέρετε τι άλλο έχουν όμως; Έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν σε όποιον φοιτητή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα υποτροφίες για να σπουδάσει. Είναι αντιδημοκρατικό αυτό; Είναι δεξιό; Είναι καπιταλιστικό; Τι είναι επιτέλους; Αυτό που κάνετε εσείς είναι μια βαθιά ιδεοληψία. Δεν βλέπετε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει; Ξυπνήστε και δείτε τον κόσμο γύρω σας επιτέλους. Ανοίξτε τα μάτια σας, να δείτε τι γίνεται. Ο καπιταλιστής Μπλούμπεργκ, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πήγε στο Πανεπιστήμιό του και προσέφερε  1,6 δισ. ευρώ. Ώστε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς,  μονίμως και για πάντα, να μπορεί να δίνει υποτροφία σε όποιον μαθητή αξίζει να μπει στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Είναι δεξιό αυτό; Είναι καπιταλιστικό; Και γιατί το απαγορεύετε αυτό να γίνει στην Ελλάδα; 

Δεν μας είπατε για το άρθρο 24 και για το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σας, αλλά με τη σημερινή διάταξη προστατεύουμε περιοχές της χώρας μας οι οποίες ήταν δάση, αλλά έχουν οικοδομηθεί σήμερα και υπάρχουν άλυτες νομικές καταστάσεις τις οποίες εσείς πάτε να παρακάμψετε με διατάξεις περί οικιστικής πυκνότητας και άλλα τερτίπια, τα οποία σκοντάφτουν στο ίδιο το Σύνταγμα. Γιατί ξέρετε ότι πρέπει να το λύσετε το θέμα. Προστατεύουμε κανένα δάσος το οποίο δεν είναι πια δάσος, με το να μένουμε προσκολλημένοι σε αυτή τη λογική; Και εν πάση περιπτώσει, εμείς τι είπαμε για το 24; Να βάλουμε μια πρόβλεψη μέσα για την κλιματική αλλαγή. Δεν σας απασχολεί η κλιματική αλλαγή; Δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω μας; Δεν βλέπετε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα; Δεν θεωρείτε, δηλαδή,  ότι αυτό πρέπει να έχει μια συνταγματική κατοχύρωση και κρύβεστε πίσω τσιτάτα ότι “δεν πρέπει να αλλάξουμε το 24 γιατί μόνο εμείς είμαστε αγωνιζόμαστε για αυτό”; Ποιον προστατεύετε; Ποιον προστατεύετε πραγματικά με τον να μην αλλάξετε το 24 στην κατεύθυνση την οποία εμείς προτείνουμε ή σε μια άλλη κατεύθυνση την οποία εσείς θα εισηγηθείτε; Πράγματι, το 24 όταν γράφτηκε το 1975, ήταν εξαιρετικά καινοτόμο. Και πράγματι η ομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, μπορεί να ήταν αυστηρή σε πολλά, αλλά προστάτευσε τη χώρα μας από ακρότητες και υποχρέωσε τη διοίκηση να προβεί τελικά σε πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό και να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του Συντάγματος. Αλλά αυτά έγιναν πριν από 44 χρόνια. Δεν μπορεί να έρχεστε σήμερα λοιπόν, και να λέτε ότι  έγιναν κάποιες προσθήκες. Πράγματι, για τον ορισμό του δάσους, έγιναν κάποιες προσθήκες, δεν λύθηκαν όμως άλλα ζητήματα. και αυτές έγιναν το 2001. Έγιναν πριν από 17 χρόνια. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα.                                 

Κλείνω. Λυπάμαι κ. Τσίπρα, αλλά χάνεται μια ευκαιρία. Και η ευκαιρία που χάνεται είναι, δυστυχώς -εκτός αν έχουμε συνταγματικές εκπλήξεις- κάποια σημαντικά άρθρα να μην κριθούν αναθεωρητέα και να μην έρθουν ποτέ στην αναθεωρητική Βουλή. Έχετε προσωπικά την ευθύνη γι’ αυτό. Για μια σειρά από σημαντικά άρθρα, όχι μόνο το 16 και το 24, δεν είπατε τίποτα. Δεν είπατε τίποτα για τη Δικαιοσύνη. Σας αρέσουν αυτά που γίνονται στη Δικαιοσύνη; Προφανώς σας βολεύουν όλα αυτά. Εμείς όμως έχουμε διάταξη που προβλέπουμε ασυμβίβαστο για δικαστές. Ώστε να μην έρχεται η κ. Θάνου μια μέρα μετά, να κάνει τον σύμβουλο σε εσάς και μετά  να τη στέλνετε στην Ανεξάρτητη Αρχή. Γιατί αυτά κάνατε. Κουβέντα όμως δεν είπατε. Έχετε όλοι σας μια μεγάλη ευθύνη.

Η επόμενη αναθεώρηση, καθώς φαίνεται, θα είναι μια αναθεώρηση μικρότερη από αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα. Κρίμα γι’ αυτό, αλλά η ευθύνη είναι δική σας.     




Τα έβαλε με τα ξένα κορυφαία πανεπιστήμια ο Παπαχριστόπουλος



Ασταμάτητος ο Παπαχριστόπουλος μυαλό δεν έβαλε!!

«Τα μεγάλα πανεπιστήμια, Χάρβαρντ, LSE, Στάνφορντ και τα λοιπά, θα μπορούσα να πω καμία τριανταριά, οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός πλανήτης», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Υπερασπιστής του άρθρου 16 ο Παπαχριστόπουλος προσπαθώντας να δείξει καλή διαγωγή στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως τον μαζέψει και χωρίς να παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ ή κατά, σχολίασε ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα υψηλού επιπέδου, φτιάχνει συγκεκριμένες νοοτροπίες. Είναι ένα ζήτημα λεπτό που θα πρέπει να δούμε συνολικά».




Π. Καμμένος: Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους



«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις» ανέφερε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλώντας στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ρούα Ματ, με την Νίκη Λυμπεράκη.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών».

«Τα πράγματα είναι στημένα. Μου την είχαν στημένη. Η σύγκρουση είναι αληθινή, όπως ήταν και η συνεργασία» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Είμαι στενοχωρημένος από τη συμπεριφορά του Τσίπρα»

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό τόνισε ότι δεν περίμενε τη συμπεριφορά του, «ούτε είχε δώσει τέτοια δείγματα κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης».

«Είμαι στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε απέναντι στους βουλευτές μου και τους εξαγόρασε και το θεωρώ απαράδεκτο. Αλλά δεν έχουν φτάσει οι σχέσεις μας σε αυτό το σημείο που να έχουμε χτυπήματα 'κάτω από τη ζώνη'. Είναι πολιτικές οι διαφορές μας», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν αυτό το διάστημα έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε:

«Μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο και αν χρειαστεί για θέματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα μου θα του τηλεφωνήσω».

«Τη λέξη ‘Μακεδονία’ εγώ δεν θα την προφέρω»

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών που οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι ξεκαθάρισε στον Πρωθυπουργό ότι η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

«Μου υποσχέθηκε ότι τη συμφωνία, ότι και να γίνει, δεν θα τη συζητήσουμε πριν τον Μάρτιο και μου είπε να βοηθήσω στην κυβερνητική σταθερότητα. Το σεβάστηκα. Αλλά τον πίεσε η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και ο Μάρτιος έγινε Γενάρης», είπε.

«Τη λέξη ‘Μακεδονία’ εγώ δεν θα την προφέρω, δεν θα την αναγνωρίσω» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «προδότης» επεσήμανε ότι «οποιοσδήποτε πολιτικός ενσυνείδητα παραχωρεί τον όρο ‘Μακεδονία’ είναι μέσα στην ικανοποίηση των σχεδίων που προδίδουν την Ελλάδα και την ιστορία της».

«Εξαπατήθηκα από τον Κοτζιά, όχι από τον Τσίπρα»

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για κάτι τα χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Θα μπορούσα να είχα προλάβει στο θέμα των Πρεσπών και να μην είχα εξαπατηθεί από τον Κοτζιά που είχε προσχεδιάσει ότι έγινε. Εκείνος παρέσυρε τον Πρωθυπουργό. Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα πιο πολύ από τον Κοτζιά.

Το επεισοδιακό υπουργικό και ο καυγάς με τον Κοτζιά

Οσον αφορά στον καυγά που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνεδρίαση του επεισοδιακού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Καμμένος είπε:

«Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».

Ερωτηθείς για τις άδειες στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης και συνέχισε:

«Στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Εχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικανοί με τις άδειες στον Κουφοντίνα».

Παράλληλα τόνισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έναν τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο που επιτρέπει το Σύνταγμα».

«Λάθος η τοποθέτηση Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

Ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Δεν έχω "φάει" κανέναν υπουργό. Ο πρωθυπουργός, όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».

«Ζητάμε άμεσα εκλογές»

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

«Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές» είπε.

«Εξαιρετικός υπουργός ο κ. Αποστολάκης»

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Μακάρι οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά. Η Τουρκία, όσον αφορά τη διπλωματίας της, προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελλάδα. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αναφορά αρχή διαλόγου για την υφαλοκρηπίδα. Είναι κάτι που φεύγει από τις ελληνικές θέσεις».

«Το 2015 υπήρχαν πολλά σενάρια για αποσταθεροποίηση»

«Το 2015 κάναμε μία προσπάθεια να δείξουμε στην Ευρώπη ότι ήμασταν αποφασισμένοι να συγκρουστούμε. Φτάσαμε στα όριά μας και υπογράψαμε μία καλύτερη συμφωνία» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Εκείνες τις ώρες υπήρχαν πολλά σενάρια για αποσταθεροποίηση της χώρας. Εγώ είχα την ευθύνη να μπορέσει το στράτευμα να αντιληφθεί ότι, παρότι υπάρχει μία αριστερή κυβέρνηση, δεν πρόκειται να θιχτεί η δυνατότητα του στρατεύματος να εμπλακεί στην πολιτική.  Τους πρώτους μήνες, ο στόχος μου ήταν να υπάρχει ηρεμία στη στρατιωτική ηγεσία και στο στράτευμα. Υπήρχαν πληροροφίες ότι θα προσπαθήσουν κάποιοι να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και στο στράτευμα», συνέχισε.

«Τραγική προσωπικότητα ο Βαρουφάκης – Εφαγε κλωτσιές τον Ιούλιο του '15»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «τραγική προσωπικότητα» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε συμφωνήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να βγει η χώρα από την ΕΕ.

«Ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Έφαγε τέτοιες κλωτσιές τον Ιούλιο του ‘15 από τον Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι ήταν εκείνος που προωθούσε το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit. Από τον κ. Βαρουφάκη γλίτωσε η Ελλάδα, γιατί πήραμε χαμπάρι ότι ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Ή ψυχοπαθής είναι ή έπαιζε παιχνίδια των κερδοσκόπων ή υπάλληλος του Σόιμπλε» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Το 2015 πήγε να περάσει το σχέδιο του Σόιμπλε και το έκανε δουλικά».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μπακογιάννη προς Παππά : Φάγατε αμάσητη τη λογική του Ιλιντεν



Συμφωνία των Πρεσπών αποτυπώνει τις πάγιες θέσεις που είχε η ελληνική εξωτερική πολιτική για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, με συνταγματικές αλλαγές», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και πρόσθεσε ότι «πολλά στελέχη της ΝΔ πίσω από κλειστές πόρτες μας λένε ευτυχώς τα καταφέρατε».

«Εχει υπάρξει μια πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Είδα ανθρώπους να κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια με αρχαιοελληνική περιβολή και δεν πρέπει να το δούμε σαν νότα ευθυμίας γιατί πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καταπιεί ένα μεγάλο ψέμα, ότι η συμφωνία των Πρεσπών δίνει δικαίωμα στον γείτονά μας να αμφισβητεί την ιστορία μας, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

«Το θέμα δεν ήταν ποτέ ο Μέγας Αλέξανδρος»

»Η συμφωνία διασφαλίζει ότι δεν αμφισβητείται η αρχαία ιστορία της Μακεδονίας. Δεν δώσαμε καμιά εθνότητα, αυτό γίνεται απολύτως σαφές και στη δική τους ρηματική διακοίνωση», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος επιχείρησε να ρίξει την κυβέρνηση παίρνοντας το πιο ακραίο πολιτικό μέτρο: αποσύροντας την εμπιστοσύνη του. «Τελικά δεν τελεσφόρησε το σχέδιο να γίνουμε κυβέρνηση μειοψηφίας», τόνισε ο κ. Παππάς.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία διεθνής, η οποία έχει παράξει αποτελέσματα, όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει καμία κυβέρνηση», ανέφερε από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η ΝΔ εκτιμά πως η Ελλάδα δεν έχει απεμπολήσει το δικαίωμα βέτο σε κάθε κεφάλαιο το οποίο ανοίγει κατά την εφαρμογή της Συμφωνίας και μέσω αυτής της δυνατότητας μπορούν να αμβλυνθούν ορισμένα από τα προβλήματα.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική πάντα εστίαζε στο θέμα του αλυτρωτισμού», συνέχισε. Το θέμα δεν ήταν ποτέ ο Μέγας Αλέξανδρος, και εδώ ήταν το λάθος της διαπραγμάτευσης, ότι φάγανε αμάσητη τη λογική του Ιλιντεν.

»Λάθος ήταν και ότι δεν ακολούθησαν τη θέση ότι από το 1990 πάγια θέση της Ελλάδας ήταν να μην αναγνωρίσει ταυτοτικό ζήτημα και Μακεδόνες. Η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει μια συμφωνία πολύ καλύτερη και να έχουμε οριστικά απαντήσει στο ζήτημα του αλυτρωτισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως «ένα πράγμα δεν μπορείς να κάνεις ποτέ, μου είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να δώσεις μακεδονική εθνότητα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ... ωρίμασε»

«Η ΝΔ έχει κάνει πολιτικές επιλογές στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές οι οποίες ταυτίζονται με ένα κράμα της δεξιάς και της ακροδεξιάς, το οποίο αναφαίνεται στην Ευρώπη και είναι αντίθετο με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, οι δυνάμεις αυτές θεωρούν ότι οι χώρες της πρώτης υποδοχής πρέπει να επωμίζονται όλο το βάρος. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η αιχμή του δόρατος για την κατίσχυση προοδευτικών πολιτικών στην Ευρώπη», είπε αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι οι θέσεις των δυο κομμάτων συγκλίνουν στο θέμα της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές και στην αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ευθύνη υπουργών, σημείωσε όμως πως υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η πρόταση της ΝΔ», είπε, «είναι να βγάζουμε πρόεδρο με απλή πλειοψηφία 151 εδρών, ενώ εμείς προτείνουμε ευρύτατες συναινέσεις, προς τις οποίες υποχρεώνονται οι πολιτικές δυνάμεις να συγκλίνουν με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες και υπάρχει η έσχατη καταφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

«Χαίρομαι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδέεται από τις εκλογές. Αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε, γιατί είχε χρησιμοποιήσει αυτό ακριβώς το ζήτημα για να πάει τη χώρα σε εκλογές», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε, ότι δεν υπάρχουν οι συγκλίσεις που υπήρξαν σε προηγούμενες αναθεωρήσεις.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις

«Είναι χάλι όταν φτάνει μια κυβέρνηση να προτείνει συνταγματικές αλλαγές, η αντιπολίτευση να προτείνει συνταγματικές αλλαγές και να βρίσκουν κοινό τόπο μόνο σε επτά σημεία, είναι κρίμα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι συνταγματική αναθεώρηση δεν αξιοποιείται για να προωθηθούν αλλαγές σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, η ανάπτυξη και η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Για τις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις ευρωεκλογές θα διαψευστούν όσοι προβλέπουν διαφορές στις 10 και στις 15 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές του φθινοπώρου θα είναι πρώτο κόμμα.

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «το βράδυ των ευρωεκλογών δεν θα υπάρχει καμιά αμφιβολία ποιος κέρδισε».


ΤΑ ΝΕΑ


Πυροβολισμοί με διαρρήκτες εχθές το βράδυ στο Κερατσίνι



20:10 το βράδυ ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ μετά από σήμα που έλαβε από το κέντρο, μεταβαίνει στην οδό Χριστιανόπουλου 65 για απόπειρα διάρρηξης σε διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί είδαν δύο ύποπτους να φεύγουν από το σημείο και τους καταδίωξαν πεζοί, όταν εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών μια φορά. 

Ο ένας αστυνομικός ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς προς το αυτοκίνητο και τελικά οι δράστες χάθηκαν στα στενά της περιοχής. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες.





Καμιά «υποκλοπή» δεν έκαναν οι Ράδιο Αρβύλα ! Στο web tv του OPEN η συνομιλία Τσίπρα – Στάη!



Καμιά υποκλοπή δεν έκαναν οι Ράδιο Αρβύλα για τους αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ της μεταξύ της Έλλης Στάη και του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Κανάκη o διάλογος είχε ανέβει στο …web tv του OPEN. Ο Αντώνης Κανάκης με την ομάδα του εντόπισαν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο και το πήραν από εκεί. Οπότε ο ίδιος ο σταθμός OPEN εξέθεσε Στάη - Τσίπρα δεν πήραν είδηση τον διάλογο.

Η ανακοίνωση των Ράδιο Αρβύλα:

«Επειδή διατυπώθηκαν δημόσια (από έλλειψη ενημέρωσης για τα πραγματικά γεγονότα θέλουμε να πιστεύουμε), αναληθείς ισχυρισμοί για θέματα στα οποία έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως η υποκλοπή ή η κλοπή υλικού, είμαστε υποχρεωμένοι - με πολύ καλή διάθεση προς όλους τους εμπλεκόμενους - να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με την προέλευση του αποσπάσματος από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Open”, που προβλήθηκε στην εκπομπή μας τη Δευτέρα 11/2/19.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, δεν έχει γίνει ποτέ χρήση κανενός προϊόντος υποκλοπής από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.

Η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο.

Ενημερώνουμε λοιπόν, πως και το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του.

Από εκεί, από το web tv του “Open” δηλαδή, οι συνεργάτες μας αλίευσαν το ήδη δημοσιοποιημένο αυτό απόσπασμα, στις 11 η ώρα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.

Ευχαριστούμε πολύ,

“Ράδιο Αρβύλα”»

Ο διάλογος:

Αλέξης Τσίπρας: Καλά;

Έλλη Στάη: «Ήρθες πολύ έγκαιρα..

Αλέξης Τσίπρας: Τα χέρια σου είναι παγωμένα.

Έλλη Στάη: Τα χέρια μου είναι παγωμένα….Μπορεί να κρυώσεις και συ εδώ μέσα»..

Αλέξης Τσίπρας: Δεν μπορώ να κάτσω πίσω, έχω τα…

Έλλη Στάη: Κι όταν λέω αέρα εννοώ ότι παίζει αέρας και όχι εμένα

Αλέξης Τσίπρας: Εμένα δεν με ενοχλεί τίποτα

Έλλη Στάη: Στο ΒΑΝ αποφασίστε ποιος θα μου μιλάει ε… Φοβάμαι για τα συστήματα. Φύγετε λίγο από μπροστά εκεί.. Κύριε Πρόεδρε

Αλέξης Τσίπρας: Ναι...

Έλλη Στάη: Το πλάνο είναι αυτό εδώ.

Αλέξης Τσίπρας: Α, Καλό φαίνεται… είναι εκτυφλωτική η Έλλη ρε παιδί μου και ούτως η άλλως…

Έλλη Στάη: Στο τέλος θα έπρεπε να πολιτευτούμε και μαζί αλλά δεν μου το έχετε προτείνει ακόμα…

Το video :




Εξαρθρώθηκε η μαφία των φυλακών του Κορυδαλλού - 8 Αλβανοί και 5 Έλληνες στην συμμορία


Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (13) ατόμων και συγκεκριμένα (5) ημεδαπών και (8) αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, από αρχές τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:

στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής,
στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής,
σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης,
σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014, και
στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:

προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,
διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ
διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.