Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης : Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχαν στην Ελλάδα





ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ POLITICO

Για το 4ο Μνημόνιο και τη ρύθμιση του χρέους.

Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κεκαλυμμένο 4ο μνημόνιο. Δεν θα έχουμε τους ίδιους βαθμούς ελευθερίας που είχαν η Πορτογαλία και η Κύπρος. Και απόδειξη είναι ότι οι αγορές και οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν εμπιστεύονται ακόμη τη χώρα μας και πιστεύω ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Αν αυτή η συμφωνία ήταν πράγματι καλή, γιατί οι αγορές δεν έχουν αντιδράσει θετικά; Κοιτάξτε τα spreads, δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Οποιαδήποτε συμφωνία για το χρέος είναι καλύτερη από το να μην υπήρχε συμφωνία. Η Ελλάδα βγαίνει όντως από το πρόγραμμα. Αλλά για να είμαστε ακριβείς δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε μπει σε αυτό το πρόγραμμα.

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Αυτό το οποίο πρώτα θέλω να κάνω είναι να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας. Να πείσω τους πιστωτές και τις αγορές ότι είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις. Όχι επειδή αυτές μας επιβλήθηκαν, αλλά επειδή πιστεύουμε σε αυτές. Κι αφού το επιτύχουμε αυτό, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για να ξανακάνουμε μία συζήτηση για τους δημοσιονομικούς στόχους. Αλλά αυτό δεν θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μου.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχαν στην Ελλάδα, όπως και να το δει κανείς. Μας κόστισαν μία περιουσία. Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα το οποίο απευθύνεται και στους πολίτες που εξαπατήθηκαν από τους λαϊκιστές.

Για το Σκοπιανό 

Πάντα υποστηρίζαμε ότι θέλαμε μία λύση. Αλλά λύση που να σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών. Το βασικό πρόβλημα της συμφωνίας Τσίπρα είναι ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Δεν πρόκειται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μου για να σταθεροποιήσω τον βόρειο γείτονα μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα. Διότι αν δεχτείς ως όνομα το  “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά ταυτόχρονα αποδεχθείς ότι υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα, τι μήνυμα στέλνεις στους πολίτες στην Ελλάδα που είναι Μακεδόνες;

Τι θα συμβεί με τις εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο “μακεδονικός” στις εμπορικές τους ονομασίες; Είναι μεγάλο ζήτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τους εξαγωγείς και η παρούσα συμφωνία δεν το επιλύει.


Για το μεταναστευτικό 


Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τελειωμένος πολιτικά ο Καμμένος δίνει σώου για Μακεδονικό και τον προσγειώνει το Μαξίμου


Βλέποντας ο Καμμένος ότι έχει τελειώσει πολιτικά και παρασέρνει μαζί του όλο το κόμμα των ΑΝΕΛ, προσπαθεί να αποτρέψει αυτή την κατρακύλα και να εξαφανιστεί πολιτικά τουλάχιστον αξιοπρεπώς χωρίς να τον κυνηγάνε και αυτόν και τα στελέχη όπου τους βρουν.

Δίνοντας νέα συνέντευξη Τύπου πρωί πρωί στις 08:30 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι η συμφωνία των Πρεσπών να έχει ισχύ. «Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, να προχωρήσουν και οι συνταγματικές αλλαγές και ύστερα η συμφωνία να έρθει προς κύρωση στην Βουλή και όταν έρθει θα φροντίσω εγώ να μην κυρωθεί», είπε ενώ έχει συνεργήσει στο ξεπούλημα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα για να δείξει ότι μπορεί να ξεπούλησε αλλά θα το σώσει είπε «Να δηλώσω ξεκάθαρα, ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ».

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές».«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε ξεφτιλίζοντας περισσότερο τον εαυτό του αφού όλοι οι Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ξέρουν ότι συνέργησε για να υπογραφεί η συμφωνία του ξεπουλήματος και τώρα ότι και να λέει εξαπατά και κοροϊδεύει τον κόσμο.

Και στο τέλος, τέλος τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έχει πλέον ανάγκη αφού όπως λένε θα περάσει το ξεπούλημα από την βουλή και χωρίς Καμμένο.

Λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου πανικού που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος, το Μέγαρο Μαξίμου, τον αδειάζει πανηγυρικά και τον ξεφτιλίζει

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…»



Εφεση από την Εισαγγελία κατά της αθώωσης του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα



Πραγματικά ήταν μια απόφαση πρόκληση προς την κοινωνία από τους δικαστές, η αθώωση του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα που δικάστηκε προ ημερών για τις ευθείες απειλές στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία αθωώθηκε το στέλεχος του Ρουβίκωνα με αποτέλεσμα να δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο. 

Η κατηγορία ήταν βαριά σε βάρος του διέγερση για διάπραξη αδικημάτων, αδίκημα το οποίο επέσυρε ποινή από ένα ως τρία χρόνια, αλλά ο δικαστής παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα που είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο δικαστής τον αθώωσε προκλητικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.



Δήλωση απάντηση στην ομιλία Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον Πρωθυπουργός υπό προθεσμία. 

Προσποιείται ότι δεν άκουσε τον κ. Καμμένο ο οποίος δημοσίως υποστήριξε ότι θα αποσύρει το κόμμα του από την Κυβέρνηση όταν φέρει την κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή. 

Ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ έχει ήδη υπογράψει νέες περικοπές και νέους φόρους. 

Παριστάνει ότι μάχεται την ακροδεξιά, ενώ συγκυβερνά μαζί της εδώ και τριάμισι χρόνια. 

Ο τραγέλαφος αυτός πρέπει επιτέλους να τελειώνει. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πια απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Κανείς πια δεν τους πιστεύει, ό,τι και να υποσχεθούν. 

Το πρόβλημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. 

Η Ελλάδα δεν αντέχει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. 

Οι πολίτες ζητούν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει καλύτερη η ζωή τους.

Οι εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. 

Όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερο για την πατρίδα μας».




Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Καμμένο να απαλειφθεί ο όρος λαθρομετανάστευση



Την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. 

Η ερώτηση που κατατέθηκε με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα, επισημαίνει ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιείται συστηματικά στο κείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ (της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος.

«Η χρήση του όρου αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. Προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου. Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αλλοδαποί κακοποιοί καταδικασμένοι για κακουργήματα ελληνοποιούνται με απόφαση Κοντονή



Όπως έχει αποδειχθεί η ακροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ κακοποιών, τρομοκρατών και πάσης φύσεως εγκληματιών και αυτό το αποδεικνύει με ψηφισμένους νόμους για αποφυλακίσεις , ανοχή στο έγκλημα και τώρα και ελληνοποιήσεις αλλοδαπών κακοποιών σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Είσαι αλλοδαπός και έχεις στο ποινικό μητρώο σου κακουργηματική καταδίκη που δείχνει ότι είσαι επικίνδυνος για την κοινωνία; Ο ακροαριστερός Κοντονής δεν έχει κανένα πρόβλημα, θα λάβεις χάρη από τον ελεγχόμενο από το καθεστώς πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αποκτήσεις πλέον την ελληνική ιθαγένεια.

Όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου(ΦΕΚ Γ΄/718), “με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα…ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του V.O του V, με την αριθμ…/2007 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση”.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολίτης του Ελληνικού κράτους γίνεται και η G. T του T, η οποία είχε καταδικαστεί το 2009 σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της χρήσης πλαστών εγγράφων και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπλέον, ύστερα από πρόταση του κ. Κοντονή αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ο αλλοδαπός O.M του P, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το αδίκημα της κλοπής.




Οι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εμπλέξουν τον Μητσοτάκη με την ακροδεξιά



Για τα μόνα άκρα που πρέπει να ανησυχεί ο Έλληνας είναι η ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, οι μόνες επικίνδυνες και ακραίες φωνές στην χώρα.

Αντί να μαζευτούν οι ακροαριστεροί του Μαξίμου, της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να εμπλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ακροδεξιά που δεν έχει καμία σχέση για να έχουν ένα αφήγημα να λένε στον δρόμο των εκλογών, αλλά ο κόσμος φοβάται την ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής γιατί απλά οι επικίνδυνοι που κυβερνάνε την χώρα είναι οι ακροαριστεροί.



Και όπως αναφέρει και το protothema.gr στο ρεπορτάζ του ακροδεξιοί και ακροαριστεροί χέρι, χέρι σε ακραίες εξάρσεις με πρωτοστατούντα τον Καρανίκα σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης και του ακροαριστερού Αλέξη Τσίπρα.

Ενας ταραξίας που πρωτοστάτησε στα επεισόδια ντροπής της 28ης Οκτωβρίου 2011, όταν ο ίδιος, καθώς και αρκετοί από όσους σήμερα κατηγορεί ως «εθνίκια», «ακροδεξιούς» και «Χρυσαυγίτες» κατάφεραν να ματαιώσουν τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και αναγκάζοντας τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει με δάκρυα στα μάτια, ήταν ο πρωθυπουργικός φίλος και σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, σύμφωνα με δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε μετά τα θλιβερά επεισόδια. 

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ toy Βασίλη Γούλα στο protothema.gr