Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Χαστούκι στη Τουρκία : Την αποχώρηση όλων των μισθοφόρων ζητά η Λιβύη


 

Ψυχρολουσία Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον Ακάρ την Τρίπολη.

Νέο χαστούκι στην Τουρκία αυτή την φορά απο την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης που κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί για την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων μαχητών που παραμένουν σε λιβυκό έδαφος, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της εκεχειρίας μεταξύ των αντιπάλων δυνάμεων.

«Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να βάλουμε τέλος στην παρουσία όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων για να διαφυλάξουμε την εθνική κυριαρχία της Λιβύης», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης Νάιλα αλ Μανγκούς.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Τρίπολη, η Μανγκούς σημείωσε ότι είναι «σημαντική η συμβολή της Τουρκίας στην κατάπαυση των μαχών και τη σταθεροποίηση της εκεχειρίας σε όλη τη χώρα».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας από την πλευρά του επέκρινε «τις φωνές» που, όπως είπε, «εξισώνουν την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη με εκείνη των παράνομων ομάδων». Πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης ήταν εκείνη που «απέτρεψε τη βύθιση της Λιβύης στον εμφύλιο πόλεμο».



Βραζιλία: Άγρια δολοφονία δύο νεαρών επειδή έκλεψαν κρεατικά από σούπερ μάρκετ

 


Η αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά τον βασανισμό και τη δολοφονία δύο νεαρών μαύρων που φέρεται να παραδόθηκαν σε παράνομους εμπόρους ναρκωτικών από φρουρούς ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ επειδή έκλεψαν κρεατικά, στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Ο 29χρονος Μπρούνο Μπάρος και ο 19χρονος ανιψιός του Γιαν, φέρεται ότι δολοφονήθηκαν «λόγω μιας υποτιθέμενης κλοπής τροφίμων. Σύμφωνα με την οικογένειά τους, φρουροί ασφαλείας τους παρέδωσαν σε παράνομους διακινητές ναρκωτικών», τόνισε η Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολιτείας Μπαΐα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπρούνο έστειλε μηνύματα σε μια φίλη του, ζητώντας της να δανειστεί 700 ρεάλ (περίπου 107 ευρώ) για να επιστρέψει πακέτα κρέατος που φέρεται ότι έκλεψε και να αποτρέψει τους φρουρούς ασφαλείας να τους παραδώσουν στους διακινητές ναρκωτικών.



Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε μια άλλη γειτονιά στο Σαλβαδόρ, με σημάδια βασανισμού και τραυμάτων από σφαίρες.

Η αστυνομία τόνισε ότι ανέλυσε υλικό από κάμερες ασφαλείας και ότι πήρε καταθέσεις από εργαζομένους του σούπερ μάρκετ, συγγενείς των θυμάτων και άλλους μάρτυρες.

Ωστόσο, η εκδοχή της οικογένειας ότι οι νεαροί άνδρες παραδόθηκαν σε εμπόρους ναρκωτικών από φρουρούς ασφαλείας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις ανακριτικές αρχές.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Atakadao Atakarejo διαβεβαίωσε «ότι συνεργάζεται πλήρως στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα θύματα.

Μέσα ενημέρωσης ανακάλεσαν μια υπόθεση βίας εναντίον ενός μαύρου νεαρού από φρουρούς ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ που προκάλεσε οργή στη χώρα.

Τον Νοέμβριο του 2020 ο μαύρος Ζοάο Αλμπέρτο Σιλβέιρα Φρέιτας ξυλοκοπήθηκε από δύο λευκούς φρουρούς ασφαλείας στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ Carrefour στο Πόρτο Αλέγκρε (νότια), μια μέρα πριν την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Μαύρους.



Ένα άτομο τραυματίστηκε από πυρά πρακτόρων του FBI κατά την απόπειρά του να εισβάλει στην έδρα της CIA


 

Ένας ένοπλος τραυματίστηκε από πυρά πρακτόρων του FBI, αφού αποπειράθηκε χθες να εισβάλει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Το άτομο αυτό που δεν έχει ταυτοποιηθεί δεν κατόρθωσε να περάσει από την πρώτη πύλη πρόσβασης που οδηγεί στο αχανές δασώδες συγκρότημα της CIA, της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, που βρίσκεται κοντά στην Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, το προσωπικό ασφαλείας προσπάθησε για αρκετές ώρες να διαπραγματευτεί μαζί του για να τον πείσει να παραδοθεί.

Αλλά το άτομο «βγήκε από το όχημά του κρατώντας όπλο και συνελήφθη από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της CIA ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε γνώση της κατάστασης που εξελισσόταν έξω από την περίμετρο ασφάλειας του συγκροτήματος, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το κεντρικό κτίριο.

«Το συγκρότημά μας παραμένει ασφαλές και οι αξιωματικοί ασφαλείας μας είναι τα μόνα μέλη της υπηρεσίας που εμπλέκονται άμεσα», είπε.

Η ασφάλεια της έδρας της CIA έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Το 1993, ο Μιρ Αϊμάλ Κανσί, ένας Πακιστανός, σκότωσε δύο εργαζόμενους της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών και τραυμάτισε τρεις άλλους, πυροβολώντας τους καθώς ήταν στα οχήματά τους περιμένοντας να μπουν στο συγκρότημα.

Διέφυγε στο Πακιστάν, όπου συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που διήρκησε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2002.


Πηγή : protothema.gr




48χρονος στην Ρόδο κατέβασε την σημαία και μαχαίρωσε αστυνομικό


 

Στην σύλληψη ενός 48χρονου άντρα που κατέβασε την Ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, μαχαίρωσε αστυνομικό στην κοιλιά προχώρησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ο δράστης εντοπίστηκε στις 06:30 το πρωί, να κατεβάζει την Ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας και να φεύγει από το σημείο με ένα φορτηγό.

Μάρτυρας που τον είδε ενημέρωσε την αστυνομία που τον καταδίωξε και τον εντόπισε κοντά στη Μεσαιωνική Πόλη. Εκεί ο 48χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πέταξε αρχικά έναν πυροσβεστήρα στους αστυνομικούς και ακολούθως όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, κατάφερε τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε η σημαία, η οποία και θα παραδοθεί στην Στρατονομία της 95 ΑΔΤΕ για έπαρση.



Το Μεξικό ζητά συγγνώμη από τους Μάγια!

 


Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια: Η κυβέρνηση του Μεξικού ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους αυτόχθονες Μάγια για τις αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον τους μετά την ισπανική κατάκτηση.

Αυτή η συγγνώμη, που συμπίπτει με τα 500 χρόνια της «Κονκίστα» (της κατάκτησης του Μεξικού), διατυπώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και του ομολόγου του της Γουατεμάλας, Αλεξάντρο Γιαματέι, στο δήμο Φελίπε Καρίγιο Πουέρτο, στην Κουιντάνα Ρου (νοτιοανατολικά).

«Ζητούμε συγγνώμη από την φυλή των Μάγια για τις τρομερές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν από άτομα και εθνικές και ξένες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της Κονκίστα, τους τρεις αιώνες αποικιοκρατίας και τους δύο αιώνες του ανεξάρτητου Μεξικού», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Πόλεμο των Καστών τον 19ο αιώνα.

Αυτός ο πόλεμος ήταν μια εξέγερση των υποδουλωμένων Μάγια στο Γιουκατάν (νοτιοανατολικά), που ξεκίνησε το 1847 και έληξε το 1901, με τους αυτόχθονες Μάγια να πολεμούν ενάντια στους πληθυσμούς λευκών και μιγάδων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η κυβέρνηση του Μεξικού αναγνώρισε τον ρατσισμό και τις διακρίσεις που εξακολουθεί να υποφέρει αυτή η εθνοτική μειονότητα δύο αιώνες μετά την ανεξαρτησία του Μεξικού.

Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Μάγια, ενός εμβληματικού έργου της σημερινής μεξικανικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, με κατοίκους να αποδοκιμάζουν.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Λόπες Ομπραδόρ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής 1.500 χιλιομέτρων που έχει σχεδιαστεί να διασχίσει διάφορα μέρη της χερσονήσου Γιουκατάν, όπου βρίσκεται το θέρετρο Κανκούν.

Πολλοί οργανισμοί αντιτίθενται στην υλοποίηση του έργου ισχυριζόμενοι ότι είναι επιβλαβές για το περιβάλλον και σε αρκετές αυτόχθονες κοινότητες σε αυτήν την περιοχή.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Αλέξης Τσίπρας: Φόρεσε το… σοσιαλιστικό κοστούμι

 



Στο κοστούμι του Ευρωπαίου σοσιαλδημοκράτη μπήκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για λίγες ώρες, προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης που διοργάνωναν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Ανάμεσα σε ηγέτες που δεν γνωρίζουν την καθημερινότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζουν τα διχαστικά μηνύματα, την πολιτική του υγειονομικού σαμποτάζ, τους «Πολάκηδες», τις δηλώσεις ενάντια στον εμβολιασμό («ξεστοκαρίσματα» κ.λπ.), ούτε καν τα καλέσματα για ξεσηκωμό ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο με διατάξεις που ισχύουν εδώ και χρόνια στην Ε.Ε. των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο ρόλος του κ. Τσίπρα δεν ήταν δύσκολος.

Αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει στην Ελλάδα -όπου πλέον τον γνωρίζουν, αφού βίωσαν την πολιτική του, έχουν δει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, τις λαϊκιστικές επιλογές του κ.λπ.- ο κ. Τσίπρας, εκμεταλλευόμενος και την αδυναμία του Κινήματος Αλλαγής, προσπαθεί να το κάνει στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας, που ως πρωθυπουργός προσπάθησε να καταλύσει τη δημοκρατία στη χώρα επιχειρώντας να ελέγξει και να θέσει στην υπηρεσία του από την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τους θεσμούς ως τα Σώματα Ασφαλείας και τις ηγεσίες των εκπροσώπων επιχειρηματιών και εργαζομένων, σήμερα βλέπει ότι «οι προοδευτικές αξίες και ιδέες δέχονταν επίθεση από συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις».

Επιχειρώντας να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος μιας ιδεολογίας και ενός ακροατηρίου με τα οποία ο ίδιος δεν συναντιέται πουθενά, ο κ. Τσίπρας βλέπει πως «η Ευρώπη κάνει βήματα προς το παρελθόν και όχι προς το μέλλον».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας δεν αναγνώρισε πως η Ευρώπη, παρά τα λάθη και τις γραφειοκρατικές αδυναμίες, τα πήγε και συνεχίζει να τα πηγαίνει συνολικά καλύτερα από τις ΗΠΑ, την Ασία κ.λπ. Σε κανένα σημείο της παρέμβασής του δεν αναγνώρισε ότι στην Ευρώπη έχουν αποφασιστεί σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ούτε μία θετική αναφορά από τον κ. Τσίπρα στο Ταμείο Ανάκαμψης και στη στήριξη που περιμένουν από αυτό οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί στα διεθνή φόρα, όταν και όπως συμμετέχει.

Σύμφωνα με την παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε το Ταμείο Ανάκαμψης, την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, το πρόγραμμα ομολόγων της ΕΚΤ, ακόμα και την προώθηση της Πράσινης Συμφωνίας, ως «σημαντικά βήματα μεν, αλλά πολύ μικρότερα σε σχέση με τα τολμηρά βήματα που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα».

Η αναφορά αυτή θα έχει συνέχεια. Είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο θαυμαστής του λαϊκιστή Τραμπ, αυτός που επί λέξει δήλωσε στην Ουάσιγκτον πως ο Τραμπ «ό,τι κάνει είναι για καλό», να εμφανιστεί τώρα στην ίδια πλευρά με τον Μπάιντεν.

«Οι συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα, έτσι ώστε η Ευρώπη μετά την πανδημία να επιστρέψει στο παρελθόν αντί να κάνει βήματα στο μέλλον. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν γύρω από ένα νέο συμβόλαιο για μια πιο κοινωνική, βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη που προωθεί την ειρήνη», είπε ο κ. Τσίπρας, θεωρώντας τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική δύναμη…

Στη φάση που η Ευρώπη αναμένει εντός των επόμενων ημερών να θωρακιστεί 100% από τα εμβόλια, ο κ. Τσίπρας πρότεινε «να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι πατέντες, ώστε να παραγάγουμε περισσότερα εμβόλια». Πρότεινε, ακόμα, «να αντικαταστήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας με ένα Σύμφωνο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Κοινωνική Συνοχή και την Οικονομική Σύγκλιση, να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες και να προστατεύσουμε τους εργαζομένους σε μια νέα -πιο ψηφιακή- αγορά εργασίας, να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή και να αυξήσουμε τους φόρους στις πολυεθνικές, να αποκτήσουμε ένα σύστημα μετανάστευσης και ασύλου βασισμένο στην πραγματική αλληλεγγύη, το διαμοιρασμό της ευθύνης και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Πρότεινε, επιπλέον, «η ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων να ξεπαγώσει», αλλά και να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση «ισχυρή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας βασισμένη στην προστασία του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα στη γειτονιά μας».

Στην ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης, που συνδιοργάνωσαν το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας, πέραν του κ. Τσίπρα μίλησαν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Φραντς Τίμερμανς, ο επίτροπος Οικονομικών και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ, η επικεφαλής των S&D Ιράτσε Γκαρσία Πέρεζ και ο νέος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ερίκο Λέτα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Προκλητικός Πούμπουρας :Τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι ή να δουλεύεις κι ας μην παίρνεις μία;


 

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕ! ΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;

Όταν η ΒΛΑΚΕΙΑ είναι προκλητική και ο ΒΛΑΚΑΣ δεν ξέρει τι λέει!!!

Σάλο έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του Σάββα Πούμπουρα σχετικά με όσους… γκρινιάζουν που είναι χρόνια άνεργοι, ρίχνοντας τους και μάλιστα το φταίξιμο, λέγοντας πως δεν δέχονται καν να… δουλέψουν δωρεάν για να βρουν δουλειά.

Σε προκλητικό βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Πούμπουρας προκάλεσε πλήθος σχολίων στο twitter με την τοποθέτησή του.

Ο προκλητικός Πούμπουρας είπε : «Υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας, όποιος θέλει να βγάλει χρήματα έχει τη δυνατότητα. Κι εγώ όταν ξεκίνησα δεν είχα ούτε βιογραφικό, ούτε πτυχίο πήγα με θράσος και ζήτησα δουλειά. Ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να βρουν δουλειά, όπως να δουλέψουν δωρεάν για μια εταιρεία. Μην κοιτάτε αυτό, κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία, από τον κύκλο που θα διευρύνετε. Από τις γνωριμίες που θα κάνετε μπορεί να βρεθεί μια άλλη ευκαιρία».

«Τελικά τι είναι προτιμότερο να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα ή αφού δεν κάνεις τίποτα να πηγαίνεις, να δουλεύεις κάπου κι ας μην παίρνεις μία;».




Σύψας: Ο κορωνοϊός θα τελειώσει το 2022 – Από τον Σεπτέμβριο η επιστροφή στην κανονικότητα

 



Την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά μια καλή αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο Νίκος Σύψας καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο καθηγητής ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο θα αποσυμπιεστεί το Σύστημα Υγείας και αυτό θα επιτρέψει τη χώρα να προχωρήσει σε μια «καλύτερη κανονικότητα».

Για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο ρυθμός των εμβολιασμών, η πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά και μια πιθανή εμφάνιση μεταλλάξεων που ενδεχομένως θα παρακάμπτουν την ανοσία.

Για τους εμβολιασμούς προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν.

Ανέφερε επίσης ότι στα άτομα ηλικίας άνω των 65 τα ποσοστά εμβολιασμού τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά «και γι’ αυτό διασωληνώνουμε ακόμη τέτοιους ανθρώπους».

Ο κ. Σύψας χτύπησε καμπανάκι για το καλοκαίρι: «Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απ’ όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα» να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα λέγοντας ότι θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί.

Είπε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού γύρω στο Δεκέμβριο ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παραχθεί νέο εμβόλιο εάν υπάρξουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν την ανοσία.

Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι το χειμώνα ο ιός θα επανέλθει και προέβλεψε ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τον κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2022.

«Το καλοκαίρι του ’22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο, ή θα επανέλθει σαν μια μικρή εποχική λοίμωξη όπως κάθε χρόνο η γρίπη. Αν στην Ευρώπη έχουμε ελάχιστα κρούσματα και στην Ινδία βράζει η πανδημία, τότε πιθανότατα η πανδημία θα γυρίσει από την Ινδία στην Ευρώπη με μεταλλάξεις».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Το μήνυμα Μπάιντεν στους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το Πάσχα


 

Με το ορθόδοξο Πάσχα, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε μήνυμα προς τον χριστιανικό κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι η ελπίδα των ανθρώπων είναι «ο θρίαμβος του φωτός επί του σκότους».

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν:

«Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τις θερμές μας ευχές προς όλους τους φίλους μας στην ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα που γιορτάζουν το Πάσχα.

Σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε παγκόσμιο επίπεδο χαίρονται για το θαύμα της Ανάστασης και παραμένουν αφοσιωμένοι στην τήρηση των πνευματικών τους υποχρεώσεων και στην υπηρεσία όσων χρειάζονται βοήθεια.

Αυτή είναι επίσης μια περίοδος μνήμης -για να τιμηθεί η θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός για τον κόσμο και για την αλληλεγγύη προς όσους ανήκουν στην Ορθόδοξη κοινότητα, οι οποίοι έχουν διωχθεί για την πίστη τους, και προς όσους εξακολουθούν να βρίσκονται υπό απειλή μέχρι σήμερα.

Κανείς δεν πρέπει να έχει ως στόχο το θρήσκευμα, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των άλλων. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να γιορτάσει την πίστη και τις παραδόσεις του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, τόσο στην πατρίδα του καθενός όσο και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το Πάσχα, καθώς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και πολλοί άλλοι θρησκευόμενοι άνθρωποι χρειάστηκε να τροποποιήσουν ξανά τις θρησκευτικές τους παραδόσεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση της COVID-19, μπορούμε επίσης να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα.

Χάρη στην ηγεσία αμέτρητων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τόσων πολλών ανθρώπων αφοσιωμένων στην πίστη, η πρόοδος που σημειώνουμε στη μάχη εναντίον του ιού σύντομα θα μας επιτρέψει την επιστροφή στις διαχρονικές και πολύτιμες παραδόσεις μας του Πάσχα και άλλων εορτών.

Ευχόμαστε ένα ευλογημένο Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλου του κόσμου που γιορτάζουν για την Ανάσταση του Κυρίου και τον θρίαμβο του φωτός επί του σκότους».




Έλεγχος απο ΣΔΟΕ και ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις για την επιστρεπτέα 7

 



Στο στόχαστρο όσοι «πειράζουν» τα στοιχεία.

Δέν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που προσπάθησαν να "κλέψουν" το κράτος δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία, ώστε να πάρουν περισσότερα λεφτά.

Χιλιάδες επιχειρήσεις περιμένουν αύριο Τετάρτη 5 Μαίου να ανοίξει το MyBusinessSupport, προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν νέες αιτήσεις όσοι δικαιούχοι αποκλείστηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, επειδή δεν είχαν υποβάλει ορθά την αρχική αίτηση συμμετοχής για την ενίσχυση.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών παρακολουθούν για να τιμωρήσουν όσους επιχειρήσουν να αλλοιώσουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής τους, με σκοπό να καταστούν δικαιούχοι ή να επαυξήσουν το ποσόν που δικαιούνται να λάβουν.