Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Νύχτα τρόμου για 93χρονη στο Ελληνικό: Κουκουλοφόροι τη βασάνισαν για 80 ευρώ



Δεν σεβάστηκαν καν το γεγονός ότι η ηλικιωμένη ήταν κατάκοιτη - Της άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό της - Απείλησαν να κάψουν και την 55χρονη οικιακή βοηθό της από τη Γεωργία.

Κουκουλοφόροι ληστές, εισέβαλαν σε μονοκατοικία κατάκοιτης 93χρονης στο Ελληνικό βασάνισαν, γρονθοκόπησαν και απείλησαν να κάψουν με σίδερο την 55χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθό για να τους αποκαλύψει που ήταν τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Τελικά, αφού πείστηκαν ότι εκτός από τα λιγοστά χρυσαφικά της 93χρονης, ανάμεσά τους ένας μικρός σταυρός που τράβηξαν από το λαιμό της κατάκοιτης γυναίκας  και τα 80 ευρω δεν υπήρχε κάτι άλλο για να αρπάξουν, εξαφανίστηκαν.  

Με κουκούλες και κατσαβίδια 

Το σκηνικό του τρόμου που έζησαν οι δύο ανυπεράσπιστες γυναίκες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, το τελευταίο καταφύγιο του κάθε πολίτη που δυστυχώς πλέον δεν αποτελεί ούτε αυτό εγγύηση της ασφάλειας του, με τους δείκτες της εγκληματικότητας να βρίσκονται στο κόκκινο και τους άγριους ληστές να μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, από την ομάδα των εισβολέων, άρχισε να ξεδιπλώνεται το βράδυ της Τρίτης. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 22:30. Στη μονοκατοικία της οδού Ιασωνίδου βρισκόταν η ηλικιωμένη και η 55χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός. Μια γυναίκα η οποία βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι καθώς η 93χρονη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει είναι κατάκοιτη. Η οικιακή βοηθός ανοίγει την πόρτα για να καπνίσει ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι και πριν προλάβει να αντιδράσει, τρεις κουκουλοφόροι που πιθανότατα είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν να βγει το θύμα τους, όρμησαν πάνω της και με τα κατσαβίδια στα χέρια τη διατάζουν να ξαναμπεί στο σπίτι.   

«Φερε το σίδερο να την κάψουμε!»

Έντρομη η 55χρονη, υπακούει και μόλις οι δράστες εισβάλλουν στο εσωτερικό και με τα κατσαβίδια γρονθοκοπούν και σέρνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο τη Γεωργιανή γυναίκα και για να τους πει που θα βρουν τη λεία τους. Έκαναν φύλλο και φτερό τους χώρους, αναποδογύριζαν συρτάρια και ντουλάπες και έψαχναν για αρκετή ώρα χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν αρκετά χρήματα παρά μόνο 80 ευρώ και κάποια χρυσαφικά που είχε η ηλικιωμένη. Μάλιστα, ο ένας τράβηξε τον σταυρό που φορούσε η 93χρονη η οποία καθηλωμένη στο κρεβάτι έβλεπε το σκηνικό της φρίκης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια της. Το γεγονός ότι δεν έβρισκαν τίποτε άλλο να πάρουν, φαίνεται εκνεύρισε τον έναν από τους κουκουλοφόρους ο οποίος σε σπαστά ελληνικά στράφηκε στους συνεργούς του λέγοντας «φερε το σίδερο να την κάψουμε!». Όμως τελευταία στιγμή αποφάσισαν να μην το κάνουν με αποτέλεσμα, να φύγουν λίγη ώρα αργότερα έχοντας αρπάξει τα χρυσαφικά της 93χρονης και 80ευρω. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, μια ομάδα κουκουλοφόρων, με μαχαίρια και full face κουκούλες, εισέβαλαν σε μονοκατοικία στο Λαγονήσι και αφού κλείδωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και την κόρη τους στο μπάνιο, πήραν χρήματα, μετρητά και το μονόκαννο που είχε ο ηλικιωμένος.


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
protothema.gr


Κατσίκης: Ετεροφοβικοί προστάτες λεσβιών και γκέι ζητούν την παραπομπή μου



Νέες εξηγήσεις έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης για την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπήρξα ομοφοβικός ούτε σκοταδιστής και δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου. Ήμουν ξεκάθαρος και δεν παίρνω τίποτα πίσω», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημειώνοντας εκ νέου ότι δεν «εξίσωσε» τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβανόταν το άρθρο που προβλέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια.

Ο Κ. Κατσίκης κατηγόρησε τα Μέσα ότι παραποίησαν τις δηλώσεις του για να «κατασκευάσουν ειδήσεις» και ισχυρίστηκε ότι «βιώνει τη δικτατορία του διαφορετικού».

Κληθείς να σχολιάσει την παραπομπή του που ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή που κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, είπε πως «16 ετεροφοβικοί προστάτες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ, ζητάνε από τον πρόεδρο της Βουλής την παραπομπή μου».

Όπως είπε, δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής, ούτε όμως και την ύπαρξή της, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει τη βασιμότητά της, αλλά ούτε τι ζητούν οι 16.

Δήλωσε όμως ότι «αυτοί που κατέθεσαν την επιστολή κορόιδευαν τον ελληνικό λαό».

Σημειώνεται ότι την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΝ, Κωνσταντίνου Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής «για τις απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του», ζητούν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή των βουλευτών έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία -δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους- οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε -κατ' εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού- την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι αιτούντες βουλευτές:

Αναγνωστοπούλου Σία
Δρίτσας Θοδωρής
Δριτσέλη Παναγιώτα
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Κυρίτσης Γιώργος
Λάππας Σπύρος
Μαντάς Χρήστος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μορφίδης Κώστας
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παρασκευόπουλος Νίκος
Σταματάκη Ελένη
Ψυχογιός Γιώργος».


Πηγή : newsbeast.gr


77χρονος συνελήφθη για κτηνοβασία αφέθηκε ελεύθερος και ξανά συνελήφθη το ίδιο πράγμα!



 77χρονος κτηνοβάτης που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας να συνουσιάζεται με ένα άτυχο σκυλάκι και πιάστηκε μετά από καταγγελία πολιτών οδηγήθηκε στο δικαστήριο πήρε αναβολή και ξανά έκανε αμέσως μόλις βγήκε το ίδιο πράγμα κακοποιώντας ένα σκυλάκι και ξανά συνελήφθη.

Ο ανώμαλος κτηνοβάτης ηλικιωμένος που είχε συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς του Α.Τ. Ήλιδας, γιατί εντοπίστηκε να συνουσιάζεται με ένα σκύλο σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αμαλιάδας απέναντι από το πάρκο Μπελογιάννη, είχε οδηγηθεί την πρώτη φορά στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, προκειμένου να εκδικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Τώρα θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα και δεν νομίζει κανένας ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο.



Μπράβο σε δήμους που κάνουν αγώνα δρόμου να καλύψουν την αδιαφορία του ΥΠΕΣ για τα προνοιακά επιδόματα




Η απόφαση για να πληρωθεί το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου των προνοιακών επιδομάτων καθυστέρησε από το ΥΠ.ΕΣ., με αποτέλεσμα αντί να σταλεί στου δήμους 01/05/2018 εστάλη μετά από δημοσίευση καταγγελιών της αναλγησίας και γκρίνια των δικαιούχων 07/05/2018. 

Από την Δευτέρα και μέχρι σήμερα ορισμένοι δήμοι που έχουν ευθιξία και σοβαρότητα για το κοινωνικό έργο που επιτελούν, άρχισαν από σήμερα 10 Μαΐου να πληρώνουν προνοιακά επιδόματα για να μην καθυστερήσουν τα λεφτά σε ΑΜΕΑ που τους είναι απαραίτητα.

Πρώτος από όλους στην πληρωμή προνοιακών επιδομάτων είναι ο δήμος Ασπρόπυργου μαζί με τον δήμο Καλλιθέας Αττικής και αυτό οφείλεται στην ευθιξία και την σοβαρότητα του γραφείου πρόνοιας των δήμων και των Δημάρχων τους. 

Ακολουθούν ο δήμος Λάρισας για αύριο 11 Μαΐου και ο δήμος Κοζάνης την Δευτέρα 14 Μαΐου που ενημερώνουν τους δημότες τους για τις καταβολές των προνοιακών επιδομάτων.

Ευχόμαστε όλοι οι δήμοι να λειτουργήσουν υπέρ των ΑΜΕΑ διορθώνοντας την αμέλεια και αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών.



Η σύζυγος του Σώρρα έπαψε να κρύβεται και εξαγόρασε τις ποινές της



Αθόρυβα, χωρίς ούτε ο στενός πυρήνας της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις να αντιληφθεί το παραμικρό, η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα, Βάια Ρουγκλίου, εγκατέλειψε το κρησφύγετό της και γύρισε στο σπίτι της, αφού δεν απειλείται πλέον να βρεθεί στη φυλακή.

Είχε προηγηθεί κρυφτό 14 μηνών για το alter ego του Πατρινού φαντομά, που είχε εξαφανιστεί μαζί του τον Μάρτιο του 2017 από το πρόσωπο της γης, όταν καταδικάστηκαν και οι δύο σε φυλάκιση 8 ετών για τη γνωστή κόντρα τους με τον κουμπάρο τους, Φώτη Λεπίδα. Ένα χρόνο μετά, τον περασμένο Μάρτιο, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Πάτρας, που μείωσε τις ποινές τους από τα 8 στα 3 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στη σύζυγο του Αρτέμη Σώρρα να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη ποινή και να εγκαταλείψει την κρυψώνα της εξαγοράζοντας άλλη μία που βρισκόταν σε εκκρεμότητα .

Εκκρεμότητες τέλος

Συνολικά, η Βάια Ρουγκλίου έπρεπε να καταβάλει τα χρήματα για την εξαγορά ποινής πέντε ετών αφού εκκρεμούσαν ακόμα 24 μήνες φυλάκισης με αναστολή που έχουν επικυρωθεί από τον Αρειο Πάγο για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση του δικηγόρου Φώτη Λεπίδα.

Η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα είχε τη δυνατότητα να κλείσει τις εκκρεμότητές της με τη Δικαιοσύνη καταβάλλοντας ποσό περίπου 40.000 ευρώ ή να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε να πληρώνει το ποσό αυτό με δόσεις. Επέλεξε, όμως, την πρώτη λύση, όπως είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος δεν χειρίζεται συνολικά τις υποθέσεις του ζευγαριού αλλά ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει μόνο στο Εφετείο του Μαρτίου, που μείωσε την ποινή. «Η κ. Ρουγκλίου εξαγόρασε την ποινή της και επέστρεψε στα παιδιά της», επισημαίνει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ηχητικά στο ίντερνετ

Την ίδια ώρα, ο Αρτέμης Σώρρας, που εμφανίστηκε ως σωτήρας της χώρας με ανύπαρκτα δισεκατομμύρια, συνεχίζει τα παραληρηματικά ηχητικά του μηνύματα στο Διαδίκτυο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο άλλοτε απευθύνει συμβουλές προς τα «αδέρφια» του, τους Ελληνες, και άλλοτε καθαιρεί πρώην συνεργάτες του στην οργάνωση ή ακόμα και δικηγόρους που είχαν αναλάβει υποθέσεις του.

Παρά τις έρευνες των Αρχών όμως δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο ίδιος ούτε και ο τρόπος που ανεβάζει τα ηχητικά στο ίντερνετ. Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες πολίτες που έπεισε να στείλουν εξώδικα στο Δημόσιο για να… πληρώσει τα χρέη τους η Ελλήνων Συνέλευσις βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Αντίθετα με τη σύζυγό του, ο ίδιος δεν μπορεί να εμφανιστεί καθώς εκτός από τις δυο ποινές φυλάκισης 3 ετών και 28 μηνών που εκκρεμούν, έχει σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Διεθνές ένταλμα

Μετά την εξαφάνιση του ζεύγους Σώρρα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της interpol καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Σώρρας άλλωστε είχε διατηρήσει επαφές κυρίως στη Γερμανία από την εποχή που δούλευε ως οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών.

Με τη σύζυγό του γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 20 ετών και «έλιωνε» στα γυμναστήρια της Πάτρας κάνοντας bodybuilding. Τότε ο «Μάκης», όπως τον ξέρουν οι φίλοι του, είχε διακριθεί και σε διαγωνισμούς για τον τίτλο του «mister Πελοπόννησος».

Πριν από την εξαφάνισή του περνούσε το χρόνο του σε ένα μικρό γραφείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ η τελευταία γνωστή του διεύθυνση ήταν σε ένα παλιό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Αθανασία Αγγελοπούλου
Ελεύθερος Τύπος


Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφεία ΜΚΟ



Σύμφωνα με τον skai.gr εισβολή στα γραφεία της ΜΚΟ Οxfam στην οδό Πατησίων 81 στην πλατεία Βικτωρίας πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα μέλη του Ρουβίκωνα.

Η επίθεση έγινε σε αντίδραση με την επίσκεψη του Κάρολου στην χώρα μας.

Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στα γραφεία της ΜΚΟ έχουν καταστρέψει τα πάντα απο γραφεία μέχρι υπολογιστές, με την δικαιολογία, για ένα σκάνδαλο κακοποίησης ανηλίκου.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση :

"Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μ. Κ. Ο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια.

Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam. Παραθέτουμε κάποια γεγονότα. Peter Newell: Μεγαλοστέλεχος της Οxfam. Την δεκαετια του '60 ο κύριος αυτός ήδη μέλος της Unicef κακοποιούσε επί 3 συναπτά έτη έναν ανήλικο σε χώρα του Τρίτου Κόσμου. Πρόσφατα άνοιξε ο φάκελος που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του. Ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έγραψε το " Εγχειρίδο για την Προστασία Δικαιωμάτων του Παιδιού". Επιπλέον, 22 στελέχη καταγγέλθηκαν ότι παρενόχλησαν ανήλικα παιδιά μέσα στο 2017 με συνολικά 87 καταγγελίες. Παράλληλα, ο Βέλγος διευθυντής της Μ. Κ. Ο για την Αιτή, Ρόλαν φαν Χαουβερμέιρον είχε σχέσεις με εκδιδόμενες γυναίκες σε κατοικία στην Αιτή που πλήρωνε η οργάνωση. Ο Γκόντερινγκ, γενικός διευθυντής της Οxfam, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά δήλωσε: " Οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο είναι υπερβολικές, στην τελική τι κάναμε; Σκοτώσαμε μωρά στην κούνια τους; Λίγες μέρες μετά ο Γκόντερινγκ ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση έντονου στρες εξού και η συγκεκριμένη δήλωση.

Καμία συγγνώμη δεν πρέπει να γίνεται δεκτή για ένα ζήτημα τέτοιας φύσης. Ούτε για την δήλωση του " κυρίου διευθυντή" ούτε συνολικά για τα γεγονότα σεξουαλικής κακοποίησης. Η Οxfam είναι μια εταιρεία που με τα εκατομμύρια που λαμβάνει έστησε μια βιτρίνα φιλανθρωπίας που έδωσε την δυνατότητα σε στελέχη τους να βγάλουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα σε αβοήθητα παιδια. Έχτισαν μια σχέση εξουσίας ανάμεσα στον άνθρωπο που "ευεργετεί" και σε αυτόν που είναι έρμαιο αυτης της "ευεργεσίας".

Οι βιαστές της εν λόγω εταιρείας εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση αυτών των παιδιών είχαν όλο το πρόσφορο έδαφος, όχι μονο να παράξουν απατηλό κοινωνικό έργο, αλλά και να ασελγήσουν πάνω στα κορμιά τους. Πρόκειτα για μία ακόμη Μ. Κ. Ο όπου τα μεγαλοστελέχη ασκούν πληρωμένη φιλανθρωπία. Η υψηλή αμοιβή, όμως δεν τους αρκούσε, γι αυτό και ζήτησαν το κάτι παραπάνω, να μπορούν ανενόχλητοι να παρενοχλούν παιδιά θεωρώντας πως αφού ειναι υπεύθυνοι για τη διαβίωση τους κατέχουν και την κυριότητα στα σώματα τους.

Η Οxfam θέλοντας να σώσει το μαγαζάκι της προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συμμαζέψει την κατάσταση. Άλλα μεγαλοστελέχη δηλώνουν πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν ανάλογα, αν και ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν τίποτα μέχρι σήμερα. Αλλά πως γίνεται τόσες δεκάδες κακοποιήσεις από τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων εδώ και τόσα χρόνια να μην είναι γνωστά στην ηγεσία της Οxfam; Φυσικά και είναι γνωστά αλλά ποιος μεγαλοκαπιταλιστής ενδιαφέρεται περισσότερο για σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά από ότι για τη μπίζνα του; Η επίθεση αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα αυτα τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam".


Τουρκία: 65 συλλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία!




Η Τουρκία έθεσε σήμερα υπό κράτηση 65 υπόπτους σε μια επιχείρηση με στόχο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος συνολικά 96 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 91 από την Πολεμική Αεροπορία, και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τους υπόλοιπους υπόπτους στην επιχείρηση αυτή που επικεντρώνεται στη Σμύρνη της δυτικής Τουρκίας και έχει επεκταθεί σε 15 επαρχίες, μετέδωσε το πρακτορείο.

Οι τουρκικές αρχές έχουν προφυλακίσει 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μετά την αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου που εξέδωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
newsit.gr



Σε άλλες 10 περιοχές της χώρας επεκτείνεται ο επιτυχημένος θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα


Την επέκταση του επιτυχημένου θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν δέκα αστυνομικοί ποδηλάτες του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε στην πόλη της Κατερίνης.

Με την νέα ρύθμιση ο θεσμός επεκτείνεται σε άλλες 10 περιοχές και συγκεκριμένα σε Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα και πλέον καλύπτει συνολικά 17 περιοχές της χώρας μας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στη ομιλία του, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η αστυνόμευση με ποδήλατα έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην πολιτική κατεύθυνση που έχει δοθεί προς την Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας για να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο. Και αυτό γίνεται πράξη».

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «η δράση είναι πετυχημένη και εντάσσεται στις δράσεις εμφανούς αστυνόμευσης και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις εμφανή αστυνόμευση, θέλουμε να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο και θέλουμε η Αστυνομία να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να υπηρετεί τον πολίτη. Γιατί πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες τις Αστυνομίας και την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων, πρέπει η Αστυνομία δίνει καθημερινά μάχες απέναντι στα προβλήματα, δίπλα στους πολίτες, στο δρόμο».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας στην ομιλία του επεσήμανε την αποδοχή του θεσμού από την κοινωνία, αναφέροντας ότι: «η αποδοχή από την κοινωνία της ήπιας, εμφανούς, προληπτικής αστυνόμευσης με τη χρήση ποδηλάτου, επικυρώνει αμετάκλητα την ορθότητα των επιλογών της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιβεβαιώνει την άποψη πως οι πολίτες επιθυμούν την παρουσία του αστυνομικού όχι μόνον στις κρίσιμες στιγμές που είναι απολύτως απαραίτητη η κατασταλτική του παρέμβαση αλλά, πρωτίστως, στην καθημερινότητά τους».

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία της εμφανούς προληπτικής αστυνόμευσης τόνισε ότι: «είναι αυτονόητο άλλωστε, πως η συνεχής καθημερινή αστυνομική παρουσία και η αποτελεσματική προληπτική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, μειώνει δραστικά τις πιθανότητες να καταστεί αναγκαία η κατασταλτική της παρέμβαση, καθώς η πρόληψη αποθαρρύνει - αποτρέπει την εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών. Παράλληλα, ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας των ξένων επισκεπτών και συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση στην ενδυνάμωση της οικονομίας σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο. Συνεπώς, αν πετύχουμε στην πρόληψη δεν θα είναι αναγκαίος ο μέγιστος βαθμός καταστολής. Αυτό επιδιώκουμε συνεχώς, αυτό σηματοδοτεί και η σημερινή μας παρουσία σήμερα εδώ. Να ενισχύσουμε την πρόληψη, να προσφέρουμε στον πολίτη μεγαλύτερη ασφάλεια, να αποδείξουμε στην κοινωνία πως αφουγκραζόμαστε τον παλμό, τις ανάγκες, τις απαιτήσεις της».

Για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε πρόσφατα 64 νέα ποδήλατα, 52 συμβατικά και 12 ηλεκτροκίνητα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα και κατανέμονται στις περιοχές που λειτουργεί ο θεσμός.

Σημειώνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και
η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.







Ρεκόρ 18ετίας νέων θέσεων εργασίας λόγω τουρισμού



Ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας, ο τουρισμός, στήριξε τον Απρίλιο και την απασχόληση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 100.246 νέες θέσεις εργασίας. Το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων, αν και αφορά προσωρινές θέσεις εργασίας, λόγω της εποχικότητας του κλάδου, είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί η υψηλότερη επίδοση των 18 τελευταίων ετών, ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο, με τους παράγοντες της αγοράς να προεξοφλούν μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα.

Στα θετικά των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, που δημοσιοποιήθηκαν χθες από το υπουργείο Εργασίας, πρέπει να προστεθεί και η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς από το σύνολο των προσλήψεων, οι 149.051, ήτοι το 55,60%, αφορούσαν θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το υπόλοιπο 44,40% αφορούσε προσλήψεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Να επισημανθεί, επίσης, ότι ο Απρίλιος είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας του 2018 με θετικό πρόσημο στην απασχόληση, ενώ σε σύγκριση με τον επίσης θετικό Απρίλιο του 2017, προκύπτουν 8.114 επιπλέον νέες θέσεις εργασίας. Ο φετινός Απρίλιος μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει τη μεγαλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε άλλον καταγεγραμμένο μήνα μετά τον Ιανουάριο του 2001, ενώ και σε επίπεδο 4μήνου, η δημιουργία 155.826 νέων θέσεις εργασίας, αποτελεί επίσης, επίδοση ρεκόρ από το 2001.

Αναλυτικότερα, κατά τον περασμένο μήνα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 268.072, ενώ οι αποχωρήσεις σε 167.826. Από τις 167.826 συνολικά αποχωρήσεις, οι 74.641 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 93.185 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 768.435 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 612.609, εκ των οποίων οι 345.970 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 266.639 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Σε επίπεδο κλάδου, στην πεντάδα που δημιουργεί θέσεις εργασίας, βρίσκονται τα καταλύματα, και μάλιστα πρώτα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι οι υπηρεσίες εστίασης. Συ-γκεκριμένα, στον κλάδο των καταλυμάτων δημιουργήθηκαν 52.609 νέες θέσεις εργασίας, στις υπηρεσίες εστίασης 23.218 νέες θέσεις, στο λιανικό εμπόριο 4.879, στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία ταξιδίων κ.α. 2.997 νέες θέσεις εργασίας και στις δραστηριότητες ενοικίασης 1.781 θέσεις.

Τα επαγγέλματα

Αντίστοιχα, στη λίστα με τα επαγγέλματα που καταγράφεται η μεγαλύτερη κινητικότητα βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι ειδικότητες του τουρισμού, όπως σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι και μπάρμαν (+24.029 θέσεις εργασίας) και ακολουθούν μάγειροι ξενοδοχείων και εστιατορίων (+15.052 θέσεις) και οι καμαριέρες σε ξενοδοχεία (+11.226 θέσεις). Πρωταθλήτρια στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για το πρώτο 4μηνο του έτους αναδεικνύεται πανελλαδικά η Ρόδος, με 18.518 νέες θέσεις εργασίας και ακολουθούν το Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Κως, η Αν. Αττική, η Μύκονος. Αντίστοιχα, ανά περιφέρεια διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο (+ 33.679 θέσεις) και έπονται η Κρήτη (+ 25.977) και τα Ιόνια νησιά (+11.797), όλοι τουριστικοί προορισμοί.

Σε επίπεδο φύλου, το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 48.030 θέσεις εργασίας για τους άνδρες και κατά 52.216 θέσεις εργασίας για τις γυναίκες. Ανά ηλικιακή ομάδα το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων - αποχωρήσεων καταγράφηκε στις ηλικίες 30-44 ετών (+38.736 θέσεις εργασίας) και ακολουθούν οι ηλικίες 45-64 ετών (28.008 θέσεις).

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απόπειρα εκτέλεσης 24χρονου στον Άγιο Δημήτριο τη νύχτα



Πυροβολισμοί σημειώθηκαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν έναν 24χρονο Έλληνα και τον πυροβόλησαν επανειλημμένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στην κοιλιά ενώ στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Οι δύο δράστες αναζητούνται.

Ο 24χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών.



Πηγή: skai.gr



Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τραμπ και «η τέχνη της καταστροφής»



Με αρνητικό τόνο τα σχόλια για την αποχώρηση από τη συμφωνία για Ιράν.

Πλήθος σχολίων στον γερμανόφωνο τύπο για την ανακοίνωση του προέδρου Ντ. Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η απόφαση του Ντόναλτ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πολυσυζητημένο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σχολιάζεται εκτενώς με αρνητικό τόνο στον γερμανόφωνο τύπο. «Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά (του Ιράν) προκαλεί διεθνή αποτροπιασμό. Ο Τραμπ έχει πίσω του μια ομάδα σκληροπυρηνικών, αλλά όχι την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού» σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Τραμπ ενεργεί ενάντια στη βούληση του λαού του. Όπως κατέγραψε δημοσκόπηση για λογαριασμό του CNN το 63% των πολιτών θέλουν η χώρα τους να παραμείνει στη συμφωνία και το 29% υποστηρίζει την απόφαση του Τραμπ. Όπως και με τις συμφωνίες για το κλίμα καθώς και για την μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας, γνωστή ως Obamacare, που είχαν την υποστήριξη μιας μεγάλης πλειοψηφίας, ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει ότι τίποτα δεν τον σταματά».

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει σε άρθρο γνώμης με τίτλο «Η τέχνη της καταστροφής» τα εξής: «Ακόμη κι αν ο τερματισμός της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν κάτι που μπορούσε κανείς να αναμένει εδώ και μήνες, η υλοποίησή της στην πράξη αποτελεί μια βαθιά τομή, που πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Το bestseller βιβλίο του Tραμπ 'H τέχνη της διαπραγμάτευσης' βρίσκει τη συνέχειά του στην τέχνη της καταστροφής. Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε το απαύγασμα της πολιτικής του φιλοσοφίας που συνοψίζεται ως εξής: καταστροφή και απομόνωση».

Στη συνέχεια ο σχολιαστής σημειώνει ότι «η απόφαση αυτή απομακρύνει τις ΗΠΑ από τους συμμάχους τους και μειώνει την επιρροή τους στη Μέση Ανατολή. Αλλά πρωτίστως ο Τραμπ στέλνει έτσι ένα μοιραίο μήνυμα για την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως συμμάχου και ως εκ τούτου για την ισχύ του δικαίου των διεθνών συμβάσεων μεταξύ κρατών. Εάν οι ΗΠΑ καταγγέλλουν διεθνείς συμβάσεις κατά βούληση, τότε γιατί να μην το κάνουν και οι άλλοι;». Η εφημερίδα κάνει επίσης αναφορά και στην ευθύνη των Ευρωπαίων, αναφέροντας ότι «η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να απαντήσουν στην προσβολή και να μη συμμετάσχουν σε αυτή την πολιτική του Τραμπ εάν θέλουν να διατηρήσουν μια σπίθα αξιοπιστίας και πρωτίστως την ευκαιρία για μια επιστροφή στην παλιά μορφή διπλωματίας».

Είναι έτοιμος ο Τραμπ για την επόμενη μέρα;

Η αυστριακή Der Standard χαρακτηρίζει την κίνηση Τραμπ «δραματική στιγμή της παγκόσμιας πολιτικής», σημειώνοντας: «Ο πρόεδρος Τραμπ βάλλει στην καρδιά της διπλωματίας του προκατόχου του, στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Ο Μπαράκ Ομπάμα το 2013, στην αρχή των διαπραγματεύσεων, παρουσίασε ως σημαντικό τον κίνδυνο να προχωρήσει το Ιράν προς την κατεύθυνση των πυρηνικών όπλων. Κι αυτό έφερε, με όλα τα μειονεκτήματά της, τη συμφωνία. (…) Θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς το ότι όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όταν ένας τέτοιος Αμερικανός πρόεδρος παίρνει μια τόσο σημαντική απόφαση για την εξωτερική πολιτική».

«Τίποτα δεν δείχνει ότι ο Τραμπ είναι σοβαρά προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα» σχολιάζει από την πλευρά της η ελβετική Neue Zürcher Zeitung. «Πώς θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί εάν το Ιράν αρχίσει να παραβιάζει από τη δική του πλευρά τη συμφωνία και και να αρχίσει πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου; Πώς θέλουν οι ΗΠΑ να φανούν αξιόπιστες σε λίγες εβδομάδες όταν ξεκινήσουν οι συναντήσεις κορυφής με τη Β. Κορέα όταν προ ολίγου έχουν αθετήσει το λόγο τους για το Ιράν; Μήπως οι ΗΠΑ συμπεριλάβουν στην πολιτική κυρώσεων και έναν ακόμη εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη; Και πώς ο Τραμπ θέλει αξιόπιστα να ακολουθήσει μια σκληρή πολιτική με το Ιράν όταν σχεδιάζει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, αφήνοντας στους Ιρανούς ελεύθερο το πεδίο; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις παραμένουν ανοιχτές».

Δήμητρα Κυρανούδη 
ΤΟ ΒΗΜΑ



Σκληροί Αλβανοί κακοποιοί οι δραπέτες! Ο ένας είχε κόψει τον λαιμό σε 2χρονο παιδάκι



Έχουμε τους συνειδητά εγκληματίες κατά της κοινωνίας υπουργούς Παρασκευόπουλο πρώην και Κοντονή νυν,  που αφήνουν ανεξέλεγκτα σκληρούς κακοποιούς ελεύθερους, έχουμε τώρα και τα λάθη της αστυνομίας του Τόσκα που τους φεύγουν μέσα από τα χέρια τους.

Οι δύο κρατούμενοι που απέδρασαν κατά την μεταγωγή τους στις φυλακές Αλικαρνασσού και παραμένουν ασύλληπτοι έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και είναι καταδικασμένοι σε ισόβια.

Ο πρώτος δραπέτης είναι ο 35χρονος Αλβανός Halili Juliand γνωστός ως «Νίκο» o οποίος είχε λάβει την εντολή από τον γνωστό κακοποιό Βασίλη Βαρελά για την δολοφονία του Φελίμ Μεζάι και του μόλις 2,5 χρονών γιού του Κέρι στις 29 Νοεμβρίου 2011.  

Ο «Νίκο» είχε συλληφθεί με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη. 

Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε και η απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, του πρώην συζύγου της γυναίκας του «αρχηγού», με αφορμή την κηδεμονία της ανήλικης κόρη τους. Εξεταζόταν το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη δολοφονία του 29χρονου Σωτήρη Ι. Ψυχόπαιδα, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη, με τρεις σφαίρες και μία χαριστική βολή στο κεφάλι. 

Ο δεύτερος δραπέτης είναι ο 30χρονος Ντότζι Αλφόνσο ο οποίος το 2014 είχε σκοτώσει ιδιοκτήτη πρατηρίου τσιγάρων στην Ελευσίνα ενώ είναι μήνα πριν από αυτή τη δολοφονία σε ληστρική εισβολή είχε ξυλοκοπήσει ηλικιωμένη στον Ασπρόπυργο η οποία υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα στα τραύματά της. 

Αυτοί οι σκληροί κακοποιοί επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια κατάφεραν να φύγουν μέσα από τα χέρια των 11 αστυνομικών και πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι.




Μητσοτάκης : θα διατηρήσω στα νησιά που αντιμετωπίζουν προσφυγική κρίση το μειωμένο Φ.Π.Α.


Με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και ζήτησαν την αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς και τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α σε εκείνα τα νησιά που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα διατηρήσει -για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η προσφυγική κρίση- το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά που καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα, ενώ θα προχωρήσει και στην επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

Τέλος, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα την ολοκληρωμένη πρότασή της για τη νησιωτικότητα.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου Λέσβου και τη δέσμευσή ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση να εξαιρεθούν από την αύξηση του Φ.Π.Α., ζήτησε από τους βουλευτές κ. Χ. Αθανασίου (Λέσβου), Μ. Κόνσολα (Δωδεκανήσου) και Ν. Μηταράκη (Χίου) να καταθέσουν σχετική τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Με τη εν λόγω τροπολογία, ζητείται από την Κυβέρνηση η δωδεκάμηνη παράταση του ειδικού καθεστώτος του νησιωτικού Φ.Π.Α. για τα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.






Η κυβέρνηση μηχανεύεται σχέδιο παραπλάνησης των συνταξιούχων



Ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόκληση σύγχυσης στην κοινή γνώμη και την παραπλάνηση των συνταξιούχων για το μείζον ζήτημα της μείωσης των συντάξεων από 1ης.1.2019 υλοποιεί η κυβέρνηση, έχοντας μοιράσει ρόλους στα στελέχη της.

Πίσω από τη διαφωνία για το αν θα εφαρμοστούν ή όχι οι μειώσεις στις συντάξεις και τα άλλα ψηφισμένα μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μήνυμα στους πολίτες ότι μετά τον Αύγουστο, που θα έχουν υπογραφεί η συμφωνία – πακέτο και το τυπικό τέλος του Μνημονίου, η κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα και κάποια δεν θα τα εφαρμόσει. Το «τυράκι» που δείχνει να προστίθεται στις υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, είναι η επαναφορά της δέσμευσης για ψήφιση «αντίμετρων», που επί της ουσίας έχουν ξεχάσει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές και δεν συζητούνται καν στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που τυπικά στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, «κατά της καλλιέργειας προσδοκιών εν όψει της συμφωνίας», έκανε χθες νέα παρέμβαση για να πει ότι «τα συμπεφωνημένα, είναι συμπεφωνημένα», άφησε όμως και… παράθυρο «να υπάρξουν οριακές αλλαγές βοηθούσης της οικονομίας». Συμπεριφερόμενη κουτοπόνηρα, τόσο προς την ελληνική κοινή γνώμη όσο και προς τους δανειστές για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι δήθεν έως την υπογραφή της συμφωνίας -πακέτο δεν θα εγείρει καμία διεκδίκηση προκειμένου να αποσπάσει τις υπογραφές των δανειστών, αλλά μετά τις υπογραφές, με όπλο το «υπερπλεόνασμα», θα επαναδιαπραγματευτεί όλα τα σκληρά μέτρα που έχει ψηφίσει.

Ενδεικτικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, είπε χθες ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη – παρά το ότι δεν μπορούν όχι να ματαιώσουν, αλλά ούτε να αναβάλουν τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, επανέλαβε ότι «μέτρα όπως η περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να αποτραπούν, καθώς περαιτέρω μείωση σημαίνει διάλυση και των οικογενειών που ζουν με τη σύνταξη του παππού», φράση που παραπέμπει στο ιδιότυπο μπρα ντε φερ με τον κ. Τσακαλώτο, για την επικράτηση στην εσωκομματική τάση των 53+, που συνεχίζεται. Ο κ. Φίλης είπε βεβαίως και κάτι ακόμα, χθες. Ο,τι με τριμηνιαίους ελέγχους, αυστηρή εποπτεία και προαπαιτούμενα το Μνημόνιο δεν τελειώνει τον Αύγουστο.

Σε αυτό το κλίμα, που όλο και ενισχύει τα σενάρια περί εκλογών το φθινόπωρο, για τα οποία ο κ. Βούτσης είπε για άλλη μία φορά ότι «έχουν αποκλειστεί από τον πρωθυπουργό, που μιλάει ειλικρινά όταν λέει για εξάντληση της τετραετίας», χθες ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Ενώ πήγε αιφνιδίως στη Βουλή δήθεν για να στριμώξει τη Ν.Δ. πριν από την ψηφοφορία της διάταξης, «μάλλον ξέχασε» -όπως ειρωνικά έλεγαν εναντίον του οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- να πει κάτι για να αποδοκιμάσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη. Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον εσωκομματικό ενδιαφέρον έχει η πρωτοβουλία δεκαέξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Αναγνωστοπούλου Σία, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γιώργος, Λάππας Σπύρος, Μαντάς Χρήστος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μορφίδης Κώστας, Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παρασκευόπουλος Νίκος, Σταματάκη Ελένη και Ψυχογιός Γιώργος), οι οποίοι αντιδρώντας στη σιωπή τόσο του πρωθυπουργού όσο και της Κουμουνδούρου απέναντι στο ρατσιστικό λόγο του κυβερνητικού βουλευτή Κατσίκη, ζητούν την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τετ α τετ Τσίπρα – Παπανδρέου στο Μαξίμου

Ως κίνηση προσέγγισης με το Κίνημα Αλλαγής προωθήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις 18:30 το απόγευμα, ο οποίος αργότερα, στις 8 το βράδυ, συναντήθηκε και με τον πρώην υφιστάμενό του και νυν υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Το αίτημα είχε υποβληθεί από τον κ. Παπανδρέου, που έχει αναλάβει τις υποθέσεις Εξωτερικών και Αμυνας στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα, κάτι που γνώριζε και η Φώφη Γεννηματά.

Γιάννης Καμπουράκης
Ελεύθερου Τύπου


Το φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό είχε πλαστές πινακίδες



Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον Κηφισό με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο οδηγός όπως προκύπτει από τις πληροφορίες είναι αδερφός γνωστού Δημάρχου στην Πελοπόννησο και ιδιοκτήτης φορτηγών για χωματουργικές εργασίες.

Το νέο στοιχείο μετά την αποκάλυψη ότι ο οδηγός ήταν μεθυσμένος, είναι ότι ο αριθμός κυκλοφορίας δεν αντιστοιχεί στο φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο στο ύψος της Ιερά Οδού. Από έρευνα που έγινε στον αριθμό πλαισίου του κινητήρα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα είναι αταξινόμητο στη χώρα μας, δηλαδή μη καταγεγραμμένο στο υπουργείο Μεταφορών, ως όφειλε ο ιδιοκτήτης του.



Νέο περιστατικό ανάφλεξης λεωφορείου του ΟΑΣΑ


Σιγά σιγά τελειώνουν από μόνα τους τα σαπάκια του ΟΑΣΑ βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες.

Δεν είναι μόνο γερασμένος ο στόλος, είναι και κακοσυντηρημένος γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις επτά το πρωί στη μηχανή του λεωφορείου το οποίο μετέφερε πολλούς επιβάτες στην περιοχή της Νίκαιας και ευτυχώς όπως και την προηγούμενη φορά στο Ελληνικό, ο έμπειρος οδηγός αντιλήφθηκε έγκαιρα το πρόβλημα, ακινητοποίησε το λεωφορείο και άνοιξε τις πόρτες.

Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια και να απομακρυνθούν από το λεωφορείο. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.





Πλοίο περισυνέλεξε γυναίκα που βρισκόταν στη θάλασσα ανοιχτά του Πειραιά



Ένα περίεργο περιστατικό με γυναίκα που βρέθηκε μέσα στο νερό. 

Μια γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων περισυνέλεξε το πλήρωμα του πλοίου «ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Αίγινα,  7 μίλια μακριά απο το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα την γυναίκα μετά την διάσωση της μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 




Αναδοχή με διαρροές ΣΥΡΙΖΑ



Με διαρροές από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, νέο τραύμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, αλλά και τις αναμενόμενες «αναταράξεις» σε άλλες Κ.Ο., υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη νομοσχεδίου του υπ. Εργασίας με την οποία παρέχεται η δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι παιδιών.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ της ρύθμισης κατεγράφησαν 161 «ναι», και 103 «όχι». Εκτός κομματικής γραμμής του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου κινήθηκαν με την αρνητική τους ψήφο οι Ι. Μιχελογιαννάκης και Θ. Παραστατίδης, ενώ απουσίαζαν οι Αννα Βαγενά, Νίνα Κασιμάτη, Γεωργία Γεννιά, Μ. Μπόλαρης και Γ. Καραγιάννης. (Απόντες ήταν και οι Στ. Κοντονής – δικαιολογήθηκε πως δεν πρόλαβε να φθάσει εγκαίρως για την ψηφοφορία και Γ. Κατρούγκαλος). Οι διαφοροποιήσεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση και σχόλια στο Περιστύλιο, όχι μόνον επειδή κατεβλήθη παρασκηνιακά προσπάθεια από τον κομματικό μηχανισμό να καμφθούν οι αντιρρήσεις, αλλά και διότι υπέρ της επίμαχης διάταξης οι επικοινωνιακοί χειρισμοί γνώρισαν την κορύφωσή τους, ακόμα και με παρέμβαση-ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Συνολικά για τον κυβερνητικό συνασπισμό το πλήγμα θεωρείται και είναι ευρύτερο, δεδομένου ότι οι ΑΝΕΛ (με εξαίρεση τους Κ. Ζουράρι και Αθ. Παπαχριστόπουλο) είχαν ταχθεί κατά της επίμαχης ρύθμισης, ακόμα και με φραστικές ακρότητες, όπως εκείνες που ακούστηκαν διά στόματος του κ. Κ. Κατσίκη. Λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός με την ομιλία του εξαπέλυσε νέα επίθεση προσωπικά κατά του προέδρου της Ν.Δ. αλλά και συνολικότερα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πολιτικό του αντίπαλο «βαθιά συντηρητικό», που υπολογίζει το πολιτικό κόστος, και ο οποίος «πολλές φορές φλερτάρει και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, όταν βρίσκεται μπροστά σε κάθε ουσιαστικό βήμα της κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Αναφερόμενος γενικότερα σε εκείνους οι οποίοι δήλωσαν ότι διαφωνούν με την προωθηθείσα ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτικούς και κόμματα που «αρέσκονται στο να αναπαράγουν αναχρονιστικά στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα», για ορισμένους που «τους τρέφει το μίσος γι’ αυτόν που είναι ξένος, για τον αλλόθρησκο, γι’ αυτόν που είναι διαφορετικός», και για εκείνους που «είτε είναι αλλεργικοί είτε δεν μπορούν να κατανοήσουν έναν νόμο που ασχολείται με το να διευκολύνει τους συνανθρώπους μας που θέλουν να προσφέρουν αγάπη». Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, των οποίων βουλευτές εμφανίστηκαν με διαφορετική ψήφο έναντι της κεντρικής γραμμής, αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση της κ. Αικατερίνης Μάρκου (Ν.Δ.), καθώς ψήφισε θετικά επί του συγκεκριμένου άρθρου, αν και ήταν εισηγήτρια εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και είχε επιχειρηματολογήσει με την ομιλία της για τη μη θετική θέση του κόμματος που εκπροσωπούσε. Πέραν της κ. Μάρκου, θετική ψήφο έδωσαν επίσης οι κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκη Κεραμέως και Ολγα Κεφαλογιάννη. Σημειώθηκαν, επίσης, οκτώ απουσίες: Ελ. Αυγενάκης, Α. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής, Ν. Δένδιας, Ευ. Μεϊμαράκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Βαγιωνάς και Θ. Φορτσάκης.

Από τους συνολικά 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, επτά επέλεξαν να απουσιάσουν, διαφοροποιούμενοι έτσι από την κεντρική γραμμή υπερψήφισης της διάταξης. Απόντες ήταν οι Γ. Αρβανιτίδης, Α. Λοβέρδος, Μ. Τζελέπης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Δ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Καρράς, και Δ. Κρεμαστινός.

Στην πλευρά του «ναι», μόνη «αλώβητη» εξήλθε της δοκιμασίας η Κ.Ο. του Ποταμιού, το οποίο ήταν και το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης που δήλωσε ότι στηρίζει την εν λόγω ρύθμιση. Η διήμερη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη Ν.Δ. να γίνεται διαρκής στόχος, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το σύνολο των βουλευτών της Χ.Α., συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου που έλαβε τον λόγο.

Παραπομπή Κατσίκη ζητούν 16 βουλευτές

Την παραπομπή του κ. Κ. Κατσίκη των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για το περιεχόμενο της ομιλίας του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «16» στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ», δηλώσεις οι οποίες –όπως σημειώνουν– «παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους». Σημειώνεται πως πολλοί εξ αυτών είχαν τη δυνατότητα και με τις παρεμβάσεις τους εντός της Ολομέλειας να σχολιάσουν την τοποθέτηση του μέλους της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, πλην όμως επέλεξαν να μην κάνουν οποιαδήποτε αναφορά, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως και η επιστολή τους αυτή δημοσιοποιήθηκε μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και αναδοχή. Υπενθυμίζεται ότι, εκτός των άλλων, ο κ. Κατσίκης είχε σχεδόν παρομοιάσει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία.


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απόδραση 4 Αλβανών κρατουμένων κατά την μεταγωγή του στις φυλακές Αλικαρνασσού



Τέσσερις Αλβανοί απέδρασαν από το λιμάνι του Πειραιά, χθες το βράδυ, κατά τη μεταγωγή τους στις φυλακές της Αλικαρνασσού Χανίων με το πλοίο της γραμμής. 

Οι δύο από τους τέσσερις  συνελήφθησαν από λιμενικό και αστυνομία.

Την ώρα που η κλούβα της αστυνομίας εισήλθε στο πλοίο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κρατούμενοι έβγαλαν τις χειροπέδες τους και μόλις ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα για να κατέβουν για να μπουν μέσα στο πλοίο, τον έσπρωξαν και εξαφανίστηκαν.

Με τη βοήθεια των λιμενικών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν δύο από τους δραπέτες, αλλά ακόμα ψάχνουν για τους άλλους δύο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τους δύο που δεν έχουν συλληφθεί παρέλαβε βανάκι το οδηγούσε πιθανότατα συνεργός τους, ενισχύοντας τις υποψίες για προσχεδιασμένη απόδραση.

Πρόκειται για σκληρούς ποινικούς και είναι σίγουρο ότι είχαν βοήθεια μέσα στο γκαράζ του πλοίου.