Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Απολύεται ο υπάλληλος του ΕΚΠΑ που κατέβασε τον server στις τηλεξετάσεις λόγω καταλήψεων

 


Υπό απόλυση είναι ο συμβασιούχος υπάλληλος του ΕΚΠΑ Δημήτρης Αντωνίου, που έριξε τον server και δεν έγιναν οι εξετάσεις των φοιτητών, όταν το ίδρυμα ήταν υπό κατάληψη λόγω του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά ΑΕΙ και οι καθηγητές αποφάσισαν να γίνει η εξεταστική μέσω διαδικτύου.

Η απόφαση για την απόλυση του υπαλλήλου, για την ακρίβεια για τη μη ανανέωση της σύμβασης αφού ο κ. Αντωνίου είναι συμβασιούχος εδώ και 19 χρόνια, προκάλεσε την κινητοποίηση των συνδικαλιστών του ΕΚΠΑ που σε συνέντευξη τύπου ισχυρίστηκαν ότι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι η συνδικαλιστική δράση του υπαλλήλου.

Ο ίδιος ο Δ. Αντωνίου έκανε λόγο για "μια κατά παραγγελία τιμωρία, η οποία εκφράστηκε δημόσια από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που, εκ μέρους της, αναλαμβάνουν τη δημόσια διαπόμπευση, λειτουργώντας με όρους αρένας". Χαρακτήρισε τη δίωξή του "σημειολογική", επειδή έχει χαρακτήρα παραδειγματισμού, και εξήγησε πως η ελαστική και επισφαλής σχέση εργασίας των συμβασιούχων εξυπηρετεί, για να ασκείται τρομοκρατία και εκφοβισμός.


Πηγή



Αποστάσεις Φάμελλου για την φαιδρή ανάρτηση της Ακρίτα που την οδήγησε κατηγορούμενη

 


Για την ανάρτηση της φαιδρής και προκλητικής ακόμα και σήμερα Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε την αντίδραση και του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με τον ίδιο να επιλέγει να μην πάρει θέση.

«Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και γιατί πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα», είπε χαρακτηριστικά στο Action24 o κ. Φάμελλος.

«Επαναλαμβάνω. Ο Σ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι καλά κάνει ο πρωθυπουργός και θέλει να υπερασπιστεί την οικογένειά του στο δικαστήριο, το ίδιο πρέπει να επιτρέψουμε να κάνουν και οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών στα Τέμπη», είπε ο κ. Φάμελλος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.




Μητσοτάκης από Καλάβρυτα: Μην έχοντας να προτάξουν ρεαλιστική εναλλακτική επιμένουν στην τοξικότητα

 



Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και η ευημερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κατοίκους στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

«Η δική μας προσοχή είναι στην υλοποίηση του προγράμματος μας και στην ευημερία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε συγκεκριμένα και αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «μην έχοντας να προτάξουν μια ρεαλιστική εναλλακτική, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια τοξικότητα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός τα ίδια έλεγαν και στο παρελθόν, αλλά την απάντηση την έδωσαν οι πολίτες στις εκλογές.«Παρακολουθώ προβληματισμένος ότι η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα κλίμα τοξικότητας και πόλωσης. Και το κάνουν αυτό γιατί δεν έχουν να σας πουν τίποτα. Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την Παιδεία, την Υγεία, για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας. Τα ίδια έλεγαν και στις εκλογές του 2023», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σταθερή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε. 

Τέλος αναφερόμενος στα θέματα της περιοχής ο πρωθυπουργό είπε: «Πράγματι έχετε την τύχη να έχετε εδώ στα Καλάβρυτα, έναν Δήμαρχο ο οποίος πήρε ένα εντυπωσιακό εκλογικό ποσοστό. Όχι άδικα, προφανώς, γιατί έχει αποδείξει ότι στέκεται πάνω στα προβλήματα του τόπου, Μπορεί και διεκδικεί και κυρίως μπορεί και κάνει έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη ζωή των δημοτών. Έχουμε μια άριστη συνεργασία, όπως άριστη συνεργασία έχουμε και με τον κύριο Περιφερειάρχη το Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος και αυτός επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος με μία εντυπωσιακή νέα αυτοδιοικητική επικράτηση. Και το λέω αυτό διότι μόνο όταν μπορούμε να συνεργαζόμαστε από κοινού κεντρική Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, με τον συντονισμό πάντα του γραφείου του Πρωθυπουργού και του Θανάση του Κοντογεώργη, ο οποίος και αυτός είναι άνθρωπος ο οποίος είναι δικός σας άνθρωπος. Έχετε την τύχη να τον έχετε στο Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό διευκολύνει, αυτό διευκολύνει πολύ τα πράγματα, αγαπητέ μου Δήμαρχε. Να ξεκινήσω με τα θέματα που αφορούν το χιονοδρομικό. Όπως ξέρετε, έχει ήδη γίνει μια σημαντική επένδυση από το ΕΣΠΑ ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι, έτσι ώστε το χιονοδρομικό επιτέλους να αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο αναβατήρα. Το πρώτο κομμάτι έχει ήδη τοποθετηθεί. Το δεύτερο, που αφορά τη Στύγα, θα τοποθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Μόνο και μόνο αυτή η επένδυση αλλάζει τελείως την όψη του χιονοδρομικού, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα του και καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία, αν όχι ίσως το κορυφαίο χιονοδρομικό στην πατρίδα μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει κατατεθεί μία ακόμα πρόταση στα πλαίσια ενός προγράμματος το οποίο έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για περαιτέρω επεμβάσεις στο χιονοδρομικό. Θα δούμε μαζί με την Υπουργό και μαζί με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό για το Ταμείο Ανάκαμψης, τι δυνατότητες συμπληρωματικής επένδυσης μπορούμε να έχουμε στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Και το λέω αυτό γιατί μοιράζομαι μαζί σας την άποψη και του Δημάρχου και των εξαιρετικών ανθρώπων που διοικούν το χιονοδρομικό, ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το βουνό μόνο ως χιονοδρομικό κέντρο. Το χιονοδρομικό δεν αφορά μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο. Η εγκατάσταση αυτή και η υποδομή αυτή πρέπει να μπορεί να αξιοποιείται όλο το χρόνο, είτε μιλάμε για ορεινή ποδηλασία το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, την άνοιξη, είτε μιλάμε για πεζοπορία, είτε μιλάμε για επίσκεψη στο αστεροσκοπείο, είτε μιλάμε για άλλες δραστηριότητες βουνού. Η δυνατότητα λοιπόν μετατροπής των Καλαβρύτων σε έναν προορισμό για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο απαιτεί πράγματι μια σημαντική επένδυση στο χιονοδρομικό, την οποία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει και ανταπόκριση και τέτοια επιθυμία από την τοπική κοινωνία».

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης: «Δεύτερο ζήτημα του δρόμου. Το άκουγα και στο ραδιόφωνο, ξέρετε, όπως ερχόμουνα, έπιασα πάντα έναν τοπικό σταθμό και άκουγα τα συνεχή παράπονα για την ποιότητα του δρόμου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω πολλά, παρά μόνο να σας δεσμευτώ ότι με τον έναν, με τον άλλον τρόπο θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα για να ξεκινήσει η μελέτη για το δρόμο. Και ότι πράγματι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για ωριμότητα, για ανάπτυξη της περιοχής χωρίς να έχουμε έναν δρόμο της προκοπής. Δεν συζητάμε εδώ πέρα προφανώς για κάποια δραματική καινούργια χάραξη. Συζητάμε όμως για πολλές παρεμβάσεις, ενδεχομένως παρακάμψεις οικισμών και χωριών που πρέπει να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο. Τρίτη παρατήρηση η Εστία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η οποία μπορεί να μετατραπεί πράγματι σε έναν χώρο που να μπορεί να υποδεχθεί συνέδρια, ενδεχομένως μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ήδη η μελέτη δρομολογείται και τώρα η μελέτη, η μελέτη. Ξέρετε, μερικές φορές είναι το μικρό ποσό.Το μεγάλο ποσό είναι είναι το ίδιο το έργο, αλλά τουλάχιστον έχουμε τη μελέτη στα χέρια μας για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε πιθανές πηγές χρηματοδότησης. Είναι όμως ένα έργο οραματικό και μπορώ να δω τη σημαντική προστιθέμενη αξία».

Μιλώντας για τον τοπικό συνεταιρισμό ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Θα έχω την ευκαιρία στη συνέχεια να επισκεφτώ και τον εξαιρετικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, όπου γίνεται πραγματικά μία σπουδαία δουλειά. Έχετε ένα συνεταιρισμό υπόδειγμα, υπόδειγμα για όλη τη χώρα. Και το λέω αυτό γιατί όπως ξέρετε, η μεγάλη μας προσπάθεια στον πρωτογενή τομέα είναι ακριβώς να στρέψουμε τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, περισσότερο προς οργανωμένα σχήματα παραγωγών.Ο Συνεταιρισμός εδώ αποτελεί ένα πρότυπο για τέτοιου είδους δράσεις και όπως ξέρετε πολύ καλά, εμείς στηρίξαμε γενικά τη συνεταιριστική δράση με πολλά σημαντικά φορολογικά κίνητρα και θέλουμε περισσότερους αγρότες και κτηνοτρόφους να εντάσσονται σε τέτοιες συνεταιριστικές δομές. Έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και στη συνέχεια με τον νέο πρόεδρο. Πάντως έχει γίνει μια πολύ σπουδαία δουλειά εδώ πέρα, η οποία πρέπει να αναδειχθεί, πρέπει να υποστηριχθεί και θα σας έλεγα ότι πρέπει να βρει και μιμητές αλλού. Διότι έχετε αποδείξει εδώ πέρα πως μια σύγχρονη συνεταιριστική οργάνωση με πρότυπα μιας επιχείρησης η οποία σκέπτεται με όρους επιχείρησης και όχι με όρους συνεταιρισμών άλλης δεκαετίας, μπορεί πράγματι να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία πρωτίστως για τους κτηνοτρόφους, τις τιμές του γάλατος πολύ πιο ψηλά και με ένα προϊόν το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του πρωτογενούς τομέα το οποίο προστατεύεται και το οποίο πρέπει να έχει πάντα την αντίστοιχη ποιότητα και το branding το οποίο απαιτείται. Αυτά έχετε κάνει εδώ πέρα και είστε πραγματικά πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα.Έχουμε λοιπόν πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί που αφορούν τα Καλάβρυτα και συνολικά την ορεινότητα».

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Μαρτυρικό Τόπο των Καλαβρύτων, είπε: «Και βέβαια δεν μπορώ να μην παραλείψω το γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι ένας μαρτυρικός τόπος, ένας τόπος ταυτισμένος με μία από τις πιο σκοτεινές, με μια από τις πιο σκληρές στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου. Ένα μουσείο πραγματικά, το οποίο για όποιον δεν το έχει επισκεφθεί είναι μια γροθιά στο στομάχι, αλλά ένα μουσείο το οποίο πρέπει να επισκέπτονται όσοι έρχονται στα Καλάβρυτα. Από μόνος του θα έλεγα ότι είναι λόγος να επισκεφθεί κανείς τα Καλάβρυτα. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε την ιστορία μας και να μη λησμονούμε εκείνους τους τόπους, τους μαρτυρικούς τόπους, όπου άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς οι επόμενοι και μεθεπόμενη γενιά να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της ελευθερίας».



Η Ακρίτα έβαλε τον δικηγόρο της να απειλήσει τον πρωθυπουργό της χώρας - Αύριο Τετάρτη η μήνυση και η αγωγή


 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα προσφύγει νομικά εναντίον της Έλενας Ακρίτα, αντιδρώντας στη συκοφαντική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγωγή της συζύγου του πρωθυπουργού θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ώρες, πιθανότατα αύριο το πρωί.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα πάει και ο ίδιος στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.

Το θράσος της Έλενας Ακρίτα που βρίσκεται σε πανικό από ενοχή, είναι ότι τόλμησε να βάλει τον δικηγόρο της να απειλήσει τον πρωθυπουργό της χώρας που θα υπερασπιστεί την σύζυγο του από φαιδρές αναρτήσεις, λες και ο πρωθυπουργός θα φοβηθεί ένα δικηγόρο που αντί να κρατάει τις ισορροπίες απειλεί με εντολή Ακρίτα.




Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκανδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από την



Η εκδίκηση του Τσίπρα σε ΣΥΡΙΖΑ- Ελλάδα: " Λέγατε εμένα αναξιοπρεπή; Δείτε Κασσελάκη και συγκρίνετε μας"

 



Η υποψηφιότητά του εξ αρχής δημιούργησε νέα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής, και όλη ψαχνόντουσαν πώς και τι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε σαν κομήτης στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό από τις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Απρίλιο και συμμετείχε ως απόδημος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και δεν τα κατάφερε να εκλεγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάτωσε.

Η εμφάνιση του δημιούργησε μεγάλη φασαρία στον ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά όλα τα φώτα έπεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η υποψηφιότητα Κασσελάκη, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να είχε κανείς με τον απολίτικο χαρακτήρα της, έδωσε ενδιαφέρον στις εσωκομματικές εκλογές έξω από το στενό κομματικό πλαίσιο.

Ο Κασσελάκης και αυτό δεν είναι παράσημο του, αντίθετα μάλιστα όπως αποδεικνύεται είναι και αυτουνού όπως του Αλέξη Τσίπρα κατά του, στηρίχθηκε απο τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη, που παραλίγο να διαγραφεί απο τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα λέει και κάνει μέχρι σήμερα.

Η στήριξη του ακροαριστερού Πολάκη επιβραβεύτηκε και  ορίστηκε στην αρχή υπέρ συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τραβάει τα μαλλιά του για αυτό που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα, που ανέχεται τέτοιο νούμερο, και αναρωτιόμαστε εάν το έκανε επίτηδες για να δει ο κόσμος ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης είναι το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που μας προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ! Με καθεστωτική συμπεριφορά αντάξιου σε ιδιοκτήτη κόμματος, και για αυτό τον λόγο το χρηματοδοτεί κιόλας για να δείξει ότι είσαστε όλοι του χεριού μου, είναι ένα βήμα πριν ζητήσει απο στελέχη και οπαδούς να τον προσκυνούν κιόλας.

Κάθε μέρα κάνει αναρτήσεις προκλητικές απαξιώνοντας της Ελλάδα, την δημοκρατία, τους θεσμούς, νομίζοντας ότι είναι η νέα φίρμα στο τσίρκο και τον θέλουν όλοι, αλλά στην πραγματικότητα ξεφτιλίζεται.

Και, εννοείται, ότι για όποια ξεφτίλα κάνει δεν έχει ενημερώσει κανέναν στο κόμμα. Αυτό έλειπε. Λες κι είναι το ίδιο πράγμα, αυτός κι οι άλλοι, αυτός είναι καβαλημένο καλάμι και θεωρεί τον εαυτό του μέγα Ναπολέων.

Ο Κασσελάκης διαχειρίζεται το κόμμα, όπως μια εταιρεία, άλλωστε είχε δηλώσει ο πατέρα του «Έχουμε κάποιες εκκρεμότητες να κανονίσουμε στο κόμμα»! 

Αυτό που συμπεραίνουμε σιγά, σιγά όλοι είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η εκδίκηση του Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί το κόμμα εταιρία του, κανένας δεν γνωρίζει τα πραγματικά του οικονομικά και τις οικογένειας του, από που προέρχονται τα χρήμα και πόσο νόμιμα είναι.Ήρθε από το Μαϊάμι, με τα καλοκαιρινά του ρούχα για διακοπές στην πατρίδα, άκουσε ότι βγαίνει στο σφυρί το κόμμα της Αριστεράς, τυχοδιώκτης όπως είναι έδωσε 2 Ευρώ και το αγόρασε.

Και όσο εύκολο ήταν να το πάρει άλλο τόσο εύκολο είναι να το καταστρέψει. Και είναι σε καλό δρόμο. 

Ο Κασσελάκης κινείται με αυτοπεποίθηση μέσα στην άγνοια κινδύνου που οι κινήσεις του προδίδουν, δεν υπολογίζει κανένα, προκαλεί τους πάντες, κάνει χυδαίες και φαιδρές αναρτήσεις, και με τόσο χαμηλά ποσοστά έχει το θράσος να θεωρεί τον εαυτό του ικανό να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός σε βάρος της Ελλάδας. 

Εργαλειοποίησε μέχρι και τις μόλις 20 ημέρες φαντάρος, κάνοντας ο θρασύτατος και παρέλαση για να τον πάρουν οι κάμερες, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί ο ίδιος και να ξεφτιλίσει το στράτευμα. Δεν δίσταζε να βγάζει και ανακοινώσεις με φόντο πουλάκια και λουλουδάκια μέσα στο στρατόπεδο για να ζητήσει από ένα εκλεγμένο πρόσφατα πρωθυπουργό να παραιτηθεί και μάλιστα δίνοντας το νούμερο διορία μόλις 24 ώρες.

Βλέποντας λοιπόν την πορεία του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει ξεκάθαρο ότι το όλο σκηνικό είναι η εκδίκηση του Αλέξη Τσίπρα;




Καρανίκας κάνει ξεφτίλα τραμπούκο Πολάκη που πήρε το μέρος της φαιδρής ανάρτησης Ακρίτα

 


Προκλητικός όπως πάντα ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, που έχει κάνει ίδιο και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μέρος της φαιδρής Έλενας Ακρίτα που δεν έχει ίχνος ηθικής και για τον λόγο αυτό θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Το παραμύθι της Ακρίτα και του Πολάκη, μήπως γλιτώσει είναι ότι δεν ήταν προσωπική η επίθεση στην Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, αλλά πολιτική για να τους ξεκαθαρίσει και στους δύο ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ξεκάθαρα μισογυνισμός και τα σπίτια, όπως και το ότι είναι σύζυγος του πρωθυπουργού μόνο πολιτική δεν είναι.



Αφορμή για την κόντρα αποτέλεσε η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, την Δευτέρα, με την οποία είχε καρφώσει την Έλενα Ακρίτα γράφοντας, μεταξύ αλλων, «ο μισογυνισμός δεν είναι πολιτική».

Στην ανάρτηση αυτή απάντησε ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε σπεύσει να υπερασπιστεί την Έλενα Ακρίτα, γράφοντας σε σχόλιό του: «Ποιος είναι ο μισογυνισμος Νίκο και ποιος τον εκφράζει;;;; Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησε το περισσότερο!».



Στο σχόλιο αυτό απάντησε ο Νίκος Καρανίκας παραθέτοντας την ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη - που αποτέλεσε αφορμή για την τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα - αλλά και την ανάρτηση της Ακρίτα.




Μετά την τοποθέτηση αυτή του Νίκου Καρανίκα, ο ακροαριστερός τραμπούκος απάντησε εκ νέου γράφοντας «αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρεβα Μητσοτακη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό τοτε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα για να μην πω τίποτα βαρύτερο!».



Τον διάλογο αυτό έκλεισε ο Νίκος Καρανίκας γράφοντας προς τον Παύλο Πολάκη «όπως εξήγησα απάντησε στη χυδαιοτητα του Δημάδη με την ίδια χυδαιοτητα. Τα σπίτια της Μαρεβας είναι πολιτική; Το ότι είναι σύζυγος είναι πολιτική;».






Κρατούμενη πήρε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί σε ζωντανή μετάδοση

 



Δραματική κατάληξη είχε η επιχείρηση σύλληψης σε ζωντανή μετάδοση μιας γυναίκας σε αγορά της Χιλής τη Δευτέρα, όταν εκείνη αφού κατάφερε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion, από τα πυρά της γυναίκας τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο γόνατο, ένας εικονολήπτης και άλλο ένα άτομο.

Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ο εικονολήπτης από την εκπομπή Contigo en la Mañana, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Η γυναίκα, η οποία εργάζεται στην αγορά, πυροβόλησε τέσσερις φορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχε τσακωθεί με αστυνομικούς.



Μιας και έθιξε το πόθεν έσχες η Ακρίτα ώρα να ασχοληθούμε στα σοβαρά με Κασσελάκη και τα οικονομικά της οικογένειας του

 



Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πάρει απαντήσεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη και της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ειδικά απο τότε που είχαν την εταιρία με τα χρώματα για τα καράβια.

Όπως είχε αποκαλύψει δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «σε λαβύρινθο παραπέμπουν διαχρονικά οι επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Κασσελάκη, ξεκινώντας από τις offshore στον Παναμά και στο Μπελίζ του πατέρα Θόδωρου και φτάνοντας στις LLC του γιου Στέφανου, στον φημισμένο ως «νόμιμο φορολογικό παράδεισο» του Ντέλαγουερ. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ουσιαστικά παραδεχθεί ότι παραβίασε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει τη συμμετοχή -είτε στη διοίκηση είτε στο κεφάλαιο- σε εταιρεία του εξωτερικού, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει πρόστιμο, και αφού παρουσίασε διάφορες εκδοχές για τις εταιρείες συμφερόντων του στις ΗΠΑ και αλλού, ανέφερε τελικά ότι τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε μεταβίβαση των συμμετοχών του».

Για τα σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την παραβίαση του νόμου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές χρήματος του, πρέπει να απαντήσει και μάλιστα άμεσα, και να δούμε που βρίσκεται ο έλεγχος της δικαιοσύνης.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει πως «Τα ερωτήματα πλέον είναι αμείλικτα και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.


» 1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;


» 2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;


» 3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;


» 4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;


» 5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;


Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις!!



Η ακροαριστερά σε όλο της το μεγαλείο μετά τον Κασσελάκη υπέρ της Ακρίτα και ο τραμπούκος Πολάκης

 



Ο φαιδρός Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την ανάρτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του, Μαρέβα, μπλέκοντας ακόμα και τα Τέμπη με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί στην κοινωνία για ακόμα μία φορά.

Μετά τον Κασσελάκη, υπέρ της φαιδρής Έλενας Ακρίτα και των αναρτήσεών της κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, τάσσεται ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ακροαριστερός τραμπούκος τοποθετείται υπέρ της φαιδρής Ακρίτα και των αναρτήσεών της που προκάλεσαν την αντίδραση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, και τονίζει:

«Με την Έλενα Ακρίτα βέβαια!!!

Γιατί πρέπει να ξεφτιλιστούν αυτοί που κουνάνε το δάκτυλο, όταν το κόμμα τους χρωστάει 500 εκατομμύρια, έκαναν ψευδή πόθεν έσχες, αγόραζαν σπίτια του Βολταίρου και έχουν 40 ακίνητα! Με ποια εργασία;;;;;».

Παυλος Πολακης
10 ώρες πριν

Με την Elena Akrita βέβαια!!!
Γιατί πρέπει να ξεφτιλιστούν αυτοί που κουνάνε το δάκτυλο ,όταν το κόμμα τους χρωστάει 500 εκατομμύρια,έκαναν ψευδή πόθεν εσχες ,αγόραζαν σπίτια του Βολταίρου και έχουν 40 ακίνητα !
Με ποια εργασία;;;;;
ΥΓ πάω και μάρτυρας υπεράσπισης της Ελενας στο δικαστήριο !

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
1,5 χιλ.
33
101


Άραβας οδηγός έκανε μαγκιές και το πλήρωσε άσχημα ευτυχώς οχι με την ζωή του

 



Ένας Άραβας οδηγός στο Κουβέιτ ήθελε να κάνει κόλπα με ένα 4χ4 και το πλήρωσε.

Μια ερημική παραλία ήταν το ιδανικό μέρος γι' αυτόν τον Άραβα οδηγό που ήθελε να δοκιμάσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός Toyota FJ Cruiser πιστεύοντας ότι έχει και το απαραίτητο σετ δεξιοτήτων για να το πράξει αυτό.

Ο 34χρονος οδηγός φαίνεται να πιστεύει πολύ στον εαυτό του, κάτι που υποστηρίζεται και από την παρουσία της κάμερας που καταγράφει το γεγονός.

Τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά αφού με τις με τιμονιές προκάλεσε την πρόσφυση και τη δυναμική ευστάθεια του FJ Cruiser.

Το αυτοκίνητο άρχισε να φέρνει τούμπες με τον οδηγό να εκτοξεύεται παράλληλα από το παράθυρο του Toyota και να πέφτει ευτυχώς στην θάλασσα. Εννοείται ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ο Άραβας φαίνεται να απομακρύνεται από το αυτοκίνητο κουτσαίνοντας ελαφρώς με το γεγονός να επιβεβαιώνεται και από άλλες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντας το JF Cruiser με σημαντικές ζημιές.

Δείτε το απίστευτο ατύχημα στο ακόλουθο video.





Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

 



Από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά το διάστημα 26-31 Μαρτίου 2024, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς), ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές.

Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν:





-484- έλεγχοι ατόμων,

-171- προσαγωγές και

-57- συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.



Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη

 


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή τα όσα καταλογίζονται, από τους Κασσελάκη και Ανδρουλάκη για να κάνουν αντιπολίτευση εργαλειοποιώντας μια τραγωδία, αναφέρει : Η ελληνική Δικαιοσύνη μένει έξω από το πολιτικό παιχνίδι.

Στην ανακοίνωση της δικαστικής ένωσης επισημαίνεται πως για τις τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών, αρμόδια είναι η Βουλή και πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά και διώκει μόνο αδικήματα κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, διερευνά τις ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα, που τελέστηκαν και ουδείς δύναται να καταλογίσει την οποιαδήποτε πλημμέλεια ή ολιγωρία στη σχετική δικαστική έρευνα, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, κινούμενη προς πάσα κατεύθυνση.

Για τις τυχόν ποινικές ευθύνες Υπουργών ισχύει η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία η έρευνα των ποινικών ευθυνών των ανωτέρω προσώπων, όπως και η άσκηση της ποινικής διώξεως ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Η διάταξη αυτή του άρθρου 86 ισχύει από τη θέσπιση του ισχύοντος Συντάγματος και ουδεμία από τις μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις έχει εισηγηθεί την αναθεώρησή της, αποσκοπεί δε στην απρόσκοπτη λειτουργία των άμεσων οργάνων του κράτους – φορέων της εκτελεστικής εξουσίας ώστε αφ’ ενός οι φορείς αυτοί να μην βρίσκονται ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένοι σε διώξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αφ’ ετέρου οι πράξεις τους σε επίπεδο προκαταρκτικής έρευνας και άσκησης δίωξης να υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, ήτοι του κατεξοχήν θεσμικού οργάνου άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποτελεί θεσμό της Ε.Ε., στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει μόνο η έρευνα και η δίωξη εγκλημάτων κατά των οικονομικών εν γένει συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα των ποινικών ευθυνών του δυστυχήματος των Τεμπών ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία δύναται να αξιοποιεί και τα όποια πορίσματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε οποιοδήποτε αντικείμενο της αρμοδιότητάς της.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας κατά την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της δεν είναι θεσμικά ορθό να εισηγείται την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία (διαδικασία αναθεώρησης) ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και καθορίζεται από τη διάταξη του άρθρου 110 του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση κλονίζεται η αρχή της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και η πίστη των πολιτών στον θεσμό.

Τέλος, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει διακριτή δικαιοδοσία, σαφώς καθοριζόμενη, η οποία δεν δύναται να υποκαθίσταται αλλά ούτε και να υπονομεύεται από οποιαδήποτε θεσμικά όργανα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελληνικής Πολιτείας. Κάθε δικαστική έρευνα διεξάγεται εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει κριθεί ασύμβατο είτε με το Σύνταγμα, είτε με το Ενωσιακό Δίκαιο.



Πήγε να τον καταγγείλει στην αστυνομία και την σκότωσε έξω απο το τμήμα

 


Δολοφονία-σοκ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στους Αγίους Αναργύρους όπου μια 28χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή αφότου μαχαιρώθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφο της, μόλις είχε βγει απο το Α.Τ. όπου είχε πάει να τον καταγγείλει.

Το σοκαριστικό φονικό σημειώθηκε μόλις 100 μέτρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, η 28χρονη είχε μεταβεί στο Α.Τ, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, ο οποίος προσπάθησε μάλιστα να αποτρέψει το φονικό.

Αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης και θύμα είχαν χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Μόλις η κοπέλα επέστρεψε στο σπίτι της, είδε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει. Τρομαγμένη μετέβη στο στο Αστυνομικό Τμήμα να τον καταγγείλει μαζί με έναν φίλο της. Όταν βγήκαν από το Α.Τ ο φίλος της έφυγε και αμέσως μετά, σε απόσταση 100 μέτρων, ο δράστης την περίμενε και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη γυναίκα από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ο φερόμενος δράστης της επίθεσης. Διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών».



Καρανίκας κατά Ακρίτα για την επίθεση στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

 



Επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ 'Ελενα Ακρίτα, την οποία «φωτογραφίζει», χωρίς να την κατονομάζει εξαπολύει μέσω facebook ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ.Καρανίκας, περιγράφοντας την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του πρωθυπουργού, κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη που προσφεύγει, μάλιστα, στη Δικαιοσύνη, μιλά για τον «μισογυνισμό μιας γυναίκας», συνεχίζει προσθέτοντας ότι «μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφουενσερισμού». Καταλήγει γράφοντας ότι «το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται, αλλά εύκολα διασύρεται». 

Ειδικότερα, ο κ.Καρανίκας γράφει στην ανάρτησή του στο facebook: 

Ο Μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική.

Καμιά επικράτεια και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό.

Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφλουενσερισμού.

Άλλο πράγμα η βουλευτική ιδιότητα και άλλο πράγμα ο πολίτης. Παρόλα αυτά ο Μισογυνισμός δεν είναι πολιτική και άλλο τόσο δεν ανήκει στην αριστερά.

Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό. Το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται αλλά εύκολα διασύρεται.





Ξεφτιλίστηκε ο φαιδρός Κασσελάκης στηρίζοντας την φαιδρή Ακρίτα που οδηγείται στην δικαιοσύνη

 



Μόνο ένας βλάκας στην κυριολεξία θα μπορούσε συνδέσει την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα Τέμπη.

Ο φαιδρός στη κυριολεξία Στέφανος Κασσελάκης, έκανε ακόμα μία γελοία και χυδαία ανάρτηση μπλέκοντας, την υπόθεση των Τεμπών με τη στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, μετά την απόφασή της να κινηθει νομικά κατά της φαιδρής και χυδαίας Έλενας Ακρίτα.

Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις άλλες οικογένειες, σχολιάζει ο γελοίος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα πάει μάρτυρας στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του. 

Η φαιδρή και γελοία ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη.

Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης Πρωθυπουργός.

Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις ΑΛΛΕΣ οικογένειες, αυτές που δεν έχουν ισχύ και διασυνδέσεις, αλλά παλεύουν μόνες τους καθημερινά απέναντι στην αναλγησία πολιτικών που η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους.

Την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αναδημοσίευσε η επίσης φαιδρή  Έλενα Ακρίτα γράφοντας: «Η πληρωμένη απάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον κ. Μητσοτάκη για την μήνυση που μού κάνει η Μαρέβα Μητσοτάκη».





Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την χυδαιότητα και την φαιδρότητα της Έλενας Ακρίτα που οδηγείται στην δικαιοσύνη

 


Με μια ανάρτηση στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει απο καρδιάς για τον ανήθικο πόλεμο που έχει δεχτεί η οικογένειά του και κυρίως η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως θα υποστηρίξει μέχρι τέλους τη σύζυγό του και πως όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του είναι ελεύθερος να το κάνει, χωρίς να εμπλέκει την οικογένειά του. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά.

Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου.

Kyriakos Mitsotakis
9 ώρες πριν

Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πλη...

Δείτε περισσότερα
10 χιλ.
1,3 χιλ.
460


Δημήτρης Βερβεσός: «Η δήλωση Κασσελάκη μάς προσβάλλει - Αναμένουμε να ανακαλέσει»

 


Νέες δηλώσεις εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Άννα Λιβαθυνού και Γιώργο Κακούση. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη -ο οποίος μετά την πρώτη ανακοίνωση του ΔΣΑ, επιμένει στο αφήγημα περί του αδιάβλητου των εκλογών- ο κύριος Βερβεσός είπε ότι ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες διεξάγονται με τις ίδιες θεσμικές δικλίδες ήδη από το 1974, δηλαδή με τη συνδρομή των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων. 

Παράλληλα, τόνισε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι προσβλητικές και κατακριτέες ενώ εξέφρασε το αίτημα του ΔΣΑ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποκλείεται να ανακαλέσει, καθώς θεωρεί ότι έχει βρει το βασικό εκλογικό αφήγημα για τις κάλπες του Ιουνίου, το οποίο είναι και πολύ βολικό. Εάν κατακρημνιστούν τα ποσοστά του θα του φταίνε οι «εκλογομάγειρες» δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι, όχι η πολιτική ανυπαρξία του κόμματός του. 

Είναι πολύ πιο εύκολο -και σαφώς ανέξοδο- το δάχτυλο να δείχνει κάποιον έξωθεν «εχθρό» ως αιτία για τη συντριβή, παρά να προβεί σε μια βαθιά αυτοκριτική, καθώς αυτό προϋποθέτει -πέραν της εντιμότητας και της ωριμότητας- «κοφτερό» πολιτικό αισθητήριο. Περί της εντιμότητας και της ωριμότητας δεν έχει νόημα να αναφερθεί κανείς, διότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους αξιολογικές κρίσεις. Είναι όμως πέραν από ξεκάθαρο ότι το πολιτικό αισθητήριο του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι ιδιαίτερα «κοφτερό». 

Και είναι και λογικό άλλωστε, ο άνθρωπος μέχρι πριν από έναν χρόνο στην Ελλάδα ερχόταν μόνο για τα καλοκαιρινά του μπάνια, προφανώς δεν του καταλογίζεται ως μια προσωπική αδυναμία, αλλά ως μια αντικειμενική ανάγνωση της κατάστασης. Όμως, εδώ έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι τουλάχιστον διαθέτει τη στοιχειώδη πολιτική ωριμότητα, εγκαταλείποντας το τοξικό αυτό αφήγημα, καθώς συν τω χρόνω θα δουλέψει υπέρ του. Διότι δεν είναι ιδιαίτερα σοφό να κατηγορεί κανείς μια τόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων -που μοιραία περιέχει και πολλούς ψηφοφόρους του- συλλήβδην ως ανίκανους, ή διεφθαρμένους «εκλογομάγειρες».

Η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού

Δημήτρης Βερβεσός: «Το αδιάβλητο των εκλογών, από το 1974 και μετά, το εγγυώνται κατά 78% οι Έλληνες δικηγόροι και ασκούμενοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικαστές, βέβαια. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια διενεργούν στην Ελλάδα αδιάβλητες εκλογές και ουδείς έχει αμφισβητήσει μέχρι σήμερα το αδιάβλητο των εκλογών».


Άννα Λιβαθυνού: «Άρα εσάς σας προσβάλλει μια τέτοια δήλωση;»


Δημήτρης Βερβεσός: «Προφανώς, προφανώς. Όπως έχουμε πει και σαν συντονιστική επιτροπή με πρόσφατη ανακοίνωσή μας, θεωρούμε απόλυτα κατακριτέα οποιαδήποτε άποψη, απ' όπου κι αν προέρχεται, η οποία θίγει και προσβάλλει το θέμα της διαβλητότητας, γιατί στην ουσία είναι σαν να λέει ότι οι δικηγόροι -ως δικαστικοί αντιπρόσωποι- οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Προφανώς, αναμένουμε από τον κύριο Κασσελάκη -και όποιον το είχε πει στο παρελθόν- να ανακαλέσει μια τέτοια δήλωση».


Άννα Λιβαθυνού: «Σε περίπτωση που δεν το κάνει αυτό, κύριε πρόεδρε;»



Δημήτρης Βερβεσός: «Ο καθένας κρίνεται».