Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Folli Follie - Από παντού τα έπαιρναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υπουργοί

 



Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας, Αραχωβίτης οι εμπλεκόμενοι

Αποκαλύψεις έκανε η Ιωάννα Μάνδρου που αφορούν την εμπλοκή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Folli Follie

Αποκαλυπτικά στοιχεία για πολιτικές παρεμβάσεις, που αν επιβεβαιωθούν, δημιουργούν πολιτικό θέμα, περιλαμβάνονται σε έκθεση ελεγκτικής εταιρείας  που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη Folli Follie. Η έκθεση που διαβιβάστηκε από γνωστή  ελεγκτική εταιρεία αναφέρεται σε εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της Folli Follie και "ξετινάζει" και την ηλεκτρονική αλληλογραφία στελεχών του Ομίλου αλλά και των ιδιοκτητών του.

Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα ευρήματα από την έρευνα, όπου στέλεχος της Folli Follie ενημερώνει ένα εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας, τον Τζώρτζη Κουτσολιότσο για το έμπρακτο ενδιαφέρον δύο υπουργών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ονομαστικά και τους δύο. Ο ένας είχε χαρτοφυλάκιο σε οικονομικό υπουργείο και ο άλλος ήταν από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης με ευρύτερες αρμοδιότητες. Παράλληλα γίνεται αναφορά και για ένα βουλευτή του τότε κυβερνώντος κόμματος, για τον οποίο  αναφέρεται  ότι "υπερβάλλει εαυτόν" στις προσπάθειες να πειστεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να διευκολύνει την κατάσταση με την Folli Follie η οποία αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα και ήταν σε έλεγχο.

Επίσης αναφέρεται και σε ένα ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετέπειτα έγινε υπουργός με χαρτοφυλάκιο στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το εν λόγω στέλεχος που αποστέλλει τις ενημερώσεις στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, δεν παραλείπει να θέτει θέματα οικονομικής ενίσχυσης όσων συνδράμουν για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας, ενώ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που επιδεικνύει το μέγιστο ενδιαφέρον, υπάρχει και η αναφορά ότι έχει φροντίσει για τροπολογία για τα Αφορολόγητα Καταστήματα (είχαν ενδιαφέρον οι Κουτσολιούτσοι) και ότι ενημερώνει ότι όλα είναι οκ ενώ επισυνάπτει και την τροπολογία πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή.

Η δικογραφία από την αρμόδια ανακρίτρια έχει φθάσει στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και μελετάται προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αναλυτικά τα e-mails

Συγκεκριμένα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα εξής μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Ν. Σ και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Το πρώτο mail με ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, αναφέρει  τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικκρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Ακόμη σε άλλο μήνυμα με ημερομηνία 13 Μαίου 2018 ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα και πάλαι τον Ν.Σ. και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Eπίσης  στη δικογραφία περιλαμβάνεται και mail με ημερομηνία 29 Μάιου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα. Στο μήνυμα αυτό υπάλληλος ΝΣ ενημερώνει για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ΚΑΕ. Το mail αυτό σύμφωνα πάντα με τον Ν. Σ. του το έστειλε ο Μ. Μπαλαούρας, ενώ επισυνάπτεται, πριν κατατεθεί ολόκληρη η επίμαχη τροπολογία.






Βασιλακόπουλος σε ΣΚΑΪ: Πιθανόν να υπάρχει και στην Ελλάδα μετάλλαξη του κορωνοϊού

 



Την εκτίμηση ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, να υπάρχει και στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κι Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή αταίριαστοι. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς όπως είπε έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο περίπου 275.000 μεταλλάξεις του ιού. 

«Η μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία δεν πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Έχει γίνει υπερβολικός θόρυβος για το πραγματικό εύρημα. Αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο 275.000 μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 120.000 έχουν εμφανιστεί στη Βρετανία, γιατί οι Βρετανοί το ψάχνουν πολύ.  Από αυτές τις μικρές αλλαγές στο γενετικό υλικό, οι περισσότερες δεν έχουν καμία σημασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος. 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στη Βρετανία η αύξηση των κρουσμάτων πιθανόν να μην οφείλεται μόνο στη μετάλλαξη, αλλά και στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. «Στην Αγγλία είδαν ότι σε μια περιοχή που έχει έξαρση της επιδημίας, ένα σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων είχαν αυτή τη μορφή του ιού. Όμως ότι αυτό οδηγήθηκε σε περισσότερα κρούσματα, μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκεί δεν πρόσεξαν πολύ. Αν κρίνω με το πώς ήταν οι άνθρωποι με το που άνοιξαν τα μαγαζιά εκεί, μέρος της αύξησης μπορεί να οφείλεται και σε αυτό».

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, το στέλεχος αυτό έχει φύγει και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη. και πολύ πιθανόν να υπάρχει και στην Ελλάδα. 

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό λόγω της μετάλλαξης». 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι «οι εικόνες που είδα χθες στο Σύνταγμα με τρομάζουν, γιατί έχει περάσει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Όλοι μιλούν για το τρίτο κύμα τον Ιανουάριο. Για να υπάρξει τρίτο κύμα πρέπει να φύγει το δεύτερο.  Με τη χαλαρότητα που θα υπάρξει λόγω των εορτών, αλλά και το κρύο που γίνεται όλο και πιο τσουχτερό, θα αναζωπυρωθεί το δεύτερο κύμα. Θεωρώ ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα θα υπάρξει γύρω στις 15-20 Ιανουαρίου, οπότε θα έχουμε τα αποτελέσματα από όλες τις γιορτές». 

 


Πηγή: skai.gr





Ο Τέρενς Κουίκ ξαναχτύπησε και διαβάστε τον προβληματισμό του που μπερδεύει καρκίνο και κορονοιό

 



Τον δικό του προβληματισμό εξέφρασε ο Τέρενς Κουίκ όσον αφορά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το ερώτημα που έθεσε μας άφησε άφωνους.

Ο Τέρνες αναρωτιέται και δεν μπορεί να καταλάβει ότι άλλο πράγμα ο καρκίνος και άλλο ο κορονοιός, αλλιώς κτυπάει ο καρκίνος και αλλιώς ο κορονοιός: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν επί 4-5-6 δεκαετίες να μην μπορούν να βρουν το εμβόλιο του καρκίνου και μέσα σε 4-5 μήνες να βρουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.» είπε 

«Λένε ότι είναι εθελοντικό, αλλά εμένα μου βάζεις το πιστόλι στον κρόταφο, όταν μου λες ότι δεν μπορώ να ταξιδέψω χωρίς εμβόλιο», κατέληξε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.





Αντιπολίτευση για Ερντογάν : «Είναι κατεστραμμένος δικτάτορας»

 



Όλη η υφήλιος εκτός από την Γερμανία και την Ρωσία, γνωρίζει ότι έχει να κάνει με ένα δικτάτορα στην Τουρκία, και το καλό είναι ότι πλέον οι φωνές στο εσωτερικό πληθαίνουν καθώς και οι αντιδράσεις για τα καμώματα του.

Η τουρκική αντιπολίτευση δεν μασάει τα λόγια της και δεν φοβάται τον δικτάτορα Ερντογάν και το καθεστώς, καθημερινά "επιτίθεται" στο κοινοβούλιο κατά του καθεστώτος, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και της πανδημίας. 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ  χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο «κατεστραμμένο δικτάτορα». 

«Όταν ο πρόεδρος της χώρας την αντιπολίτευση την αποκαλεί Πέμπτη φάλαγγα, του απαντάμε πως είναι κατεστραμμένος δικτάτορας. Αν πρέπει να διορθώσουμε κάτι,  τότε διορθώνω το κατεστραμμένος. Είναι δικτάτορας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα δια στόματος του εκπροσώπου της, Εμίν Ακμπάσογου, απάντησε ότι «ο πρόεδρος μας είναι και αρχιστράτηγος του στρατού μας. Είναι όμως κλόουν όποιος τον αποκαλεί κατεστραμμένο δικτάτορα».   

 






Συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του ο Ρουβίκωνας - Παρέμβαση στο σπίτι του Βακάκη των Jumbo

 



Και η πλάκα είναι ότι δεν ξέρουμε εάν όλοι αυτοί του Ρουβίκωνα εργάζονται έστω και μία ώρα την ημέρα η τεμπελιάζουν όλη μέρα κρατώντας ένα ρόπαλο!!!!!

Παρέμβαση έκαναν το βράδυ της Κυριακή οι αντιεξουσιαστές του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo Απόστολου Βακάκη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου για 12ωρη και 7ήμερη λειτουργία των καταστημάτων. 

Οι αντιεξουσιαστές που δεν γνωρίζει κανένας εάν εργάζονται έστω και 4ωρα, σε ανάρτησή τους σημειώνουν: «Ο Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης των Jumbo, σε πρόσφατη συνέντευξή του μοιράστηκε τη ´φιλοσοφία´ του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου Jumbo. Φυσικά δεν εκπλαγήκαμε όταν μετά από την παράθεση αριθμών και ποσοστών με σκοπό να αποδείξει τη ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, κατέληξε να προτείνει 7ήμερη και 12ωρη εργασία ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Είναι γνωστό πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες όταν μιλούν για επιβίωση του κλάδου τους, εννοούν τη διαφύλαξη του κέρδους τους και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα επισκεφθήκαμε την οικία του Βακάκη για να μοιραστούμε τη δική μας φιλοσοφία.

Το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Το ωράριο των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ». 





Το νούμερο του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή είπε: "Ο δεξιός φτωχός είναι ηλίθιος"

 


Με ένα κατάπτυστο σχόλιο η Αφροδίτη Σταμπουλή, δείχνει από ποιους αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ, και πώς τα νούμερα που τον αποτελούν, συναγωνίζονται καθημερινά ποιος θα πει την μεγαλύτερη ηλιθιότητα για να προκαλέσει.

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα σχόλιο της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή η οποία χαρακτήρισε τους δεξιούς πολίτες οι οποίοι είναι φτωχοί ηλίθιους. 

Η κυρία Σταμπουλή η οποία εκλεγόταν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Σερρών από το 2012 έως το 2019, σε διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Άγγελο Βάκαλο στο Facebook, προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για εναντίον πολιτών με μόνο επιχείρημα την πολιτική τους ιδεολογία.

Συγκεκριμένα έγραψε: "α) Στριμωχτήκαμε τόσο που επιστρατεύουμε και μακεδονομάχες του γλυκού νερού τώρα; β) Δεν ξέρεις ότι αριστερός-ή πλούσιος-α είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία (και μερικές φορές φιλοσοφικό στοχασμό), ενώ δεξιός-ά φτωχός-ή είναι ηλίθιος-α (και μερικές φορές με προσδοκίες κοινωνικής αναρρίχησης δια του γλειψίματος); γ) Το ευκολότερο πράγμα του κόσμου το τέλους του διαλόγου μας: Δεν απαντάς!". Το σχόλιο της πρώην βουλευτού έκανε printscreen και δημοσίευσε στο Facebook o κ. Βάκαλος.

Ας θαυμάσουμε την άποψη της κας Σταμπουλή, πρώην "βουλεύτριας" ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για τους αριστερούς πλούσιους και τους δεξιούς φτωχούς!

15
20
1

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και το 2014 η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής σχετικά με την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε η κυρία Σταμπουλή είχε υπερασπιστεί την παρουσία των γονιών των προφυλακισμένων για τους "Πυρήνες της Φωτιάς", αναρωτώμενη αν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ρωτώντας γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας την ώρα μάλιστα, που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή "εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες".

Οι πληροφορίες τότε μάλιστα έλεγαν πως η πρόσκληση για να παρευρεθούν είχε δοθεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή



«Αγαπητέ Νίκο…» – Τι αναφέρει το tweet του Τσαβούσογλου στον Δένδια

 



Μέσω twitter ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθύνεται στον ενικό στον  Νίκο Δένδια καλώντας ουσιαστικά την Ελλάδα να σταματήσει να ζητάει τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ και μάλιστα δηλώνει με νόημα ότι ίσως το 2021 είναι η χρονιά μιας ελληνοτουρκικής συμφωνίας.

«Αγαπητέ Νίκο, εδώ είναι μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος – σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να πληγώνετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ίσως το 2021 είναι η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας δίκαια, ειλικρινά και ειλικρινά» έγραψε στα αγγλικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το τιτίβισμα αυτό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποτελεί retweet σε tweet του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για την χτεσινή του συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, όπου ο Νίκος Δένδιας αναφέρεται στην επανηλειμμένη από ελληνικής πλευράς έγερση του ζητήματος για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και σε ότι αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις τονίζει ότι επιβλήθηκαν επειδή η Τουρκία δημιουργούσε προβλήματα στη συνοχή του ΝΑΤΟ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

 



Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τη δανειοδότηση μικρών επιχειρήσεων έως και του ποσού των 50.000 ευρώ, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και πρόγραμμα επιδότησης επαγγελματιών για την πληρωμή και των τόκων αλλά και του κεφαλαίου υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το εγγυοδοτικό πρόγαραμμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την αναπτυξιακή τράπεζα  για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Με το νέο πρόγραμμα που βγαίνει τώρα τον Ιανουάριο, πάρα πολλές δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που μέχρι τώρα είχαν πάρει αρνητική απάντηση από τις τράπεζες και αισθάνονταν δικαίως αποκλεισμένες θα μπορέσουν να πάρουν μια σημαντική ενίσχυση μέσω αυτού του δανεισμού», δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός.

Όπως επεσήμανε η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον εγγυοδοτικό, δηλαδή θα οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο και το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ δηλαδή θα είναι ένα δάνειο που θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις.

«Πληρώσαμε όλους τους τόκους όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων. Αυτά τα χρήματα, είχαμε δεσμεύσει περίπου 500 εκατομμύρια, τώρα τα αναζητούμε με το νέο έτος με ποιο τρόπο θα μπορούμε να επαναλάβουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα και μάλιστα αυτή τη φορά προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης», επεσήμανε ο υπουργός.Πηγή: ΕΡΤ1.

Τέλος, σημείωσε ότι επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.


Πηγή



Ιταλία: Εντοπίσθηκε ασθενής προσβεβλημένος από το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

 



Η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr





Αλέξης Τσίπρας κοράκι που τρέφεται από την καταστροφή.

 


Με απίστευτο λαϊκισμό, χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ ανίκανος να αντιπολιτευτεί ουσιαστικά την κυβέρνηση, επιτίθεται γενικά κατηγορώντας για εγκληματική αμέλεια, ανοργανωσιά, ανεπαρκή ενίσχυση του ΕΣΥ και μεταβίβαση των βαρών της κρίσης στους πιο αδύναμους, κάτι που δεν ισχύει φυσικά αλλά το λέμε και όποιος τσιμπήσει.

Ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξη Τσίπρας από την άλλη λειτουργεί ως «κοράκι» που τρέφεται από την καταστροφή, όπως σωστά τον κατηγορεί η κυβέρνηση. Χωρίς επιχειρήματα, με έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων και ακατάσχετο λαϊκισμό η Κουμουνδούρου, προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να δείξει ότι υπάρχει για το εσωτερικό ακροατήριο και μόνο, οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Σε μια προσπάθεια επιβίωσης και λαϊκισμού ο Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του  lockdown στην Δυτική Αττική, περιόδευσε πονηρά χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής στην Ελευσίνα, όπου συνάντησε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, για να λαϊκίσει και να κάνει ότι νοιάζεται.

Μεταξύ άλλων ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η κατάσταση στη Δυτική Αττική δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας, αλλά εγκληματικής αδιαφορίας και διαχειριστικής ανικανότητας και δεν μπορεί η ευθύνη να μετατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση ή και στους ίδιους τους πολίτες. Δεν μπορεί να αποφασίζουν την Δευτέρα να ανοίξουν τα μαγαζιά στην περιοχή με το click away, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την Τετάρτη να αποφασίζουν να τους κλείσουνε. Είχαν άλλα στοιχεία την Κυριακή και άλλα την Τετάρτη;».

Λόγω έλλειψης σοβαρότητας του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, έβαλε και τον Ανδρέα Ξανθό να μιλήσει ενισχύοντας όσα καταγγέλλει : «Η νέα έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας, έχει οδηγήσει το Υπουργείο Υγείας στο "απονενοημένο διάβημα" της αναγκαστικής μετακίνησης δεκάδων μάχιμων γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας, της Ηπείρου και της Κρήτης στα νοσοκομεία των "κόκκινων" περιοχών. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να επιτάξει επειγόντως όλα τα αξιόπιστα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας-Θεσσαλίας, […] επιλέγει να αποδιοργανώσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και να μεταχειριστεί με τον πιο απαξιωτικό τρόπο το ιατρικό δυναμικό τους».

O Στέλιος Πέτσας απάντησε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του τελειωμένου πολιτικά Αλέξη Τσίπρα και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, υποστηρίζοντας ότι: «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάλλον δεν έχει ιδέα για αυτά που λέει. Τη μία μας εγκαλεί γιατί κλείνουμε την οικονομία και καταστρέφεται ο κόσμος. Την άλλη μας εγκαλεί ότι δεν κλείνουμε έγκαιρα και μπορεί να πεθαίνει ο κόσμος. Ο κ. Τσίπρας πήγαινε πότε στη Λάρισα και πότε στη Δράμα, σαν το κοράκι, μήπως πεθάνει κανείς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται -πάντα εκ των υστέρων- σε μικροπολιτική κριτική. Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η Κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του!».



Βόρεια Μακεδονία : Χρηματοδότησε βιβλίο για την αλβανική… καταγωγή των Θεών του Ολύμπου

 



Το υπουργείο Πολιτισμού της Βόρειας Μακεδονίας χρηματοδότησε την έκδοση βιβλίου με εθνικιστικό περιεχόμενο στην αγγλική γλώσσα, αλβανού συγγραφέα, στο οποίο υποστηρίζεται ακόμα και η ιστορική… θέση ότι οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ήταν Αρβανίτες.

Οι πηγές…

Ο αλβανός ιστορικός Αρμπεν Λάλα (Arben Llalla), που ζει στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας, κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα το βιβλίο «Arvanites the Founders of Modern Greece (Myths of the Greek Historiography) το οποίο είχε εκδοθεί στα αλβανικά πριν μερικούς μήνες.

Οπως σημειώνεται στο echedoros-a.gr, το βιβλίο του Λάλα εστάλη στη διεύθυνση της ιστοσελίδας σε μορφή PDF, προκειμένου να το μελετήσει ή να το παρουσιάσει.

Το βιβλίο αυτό, το οποίο εκδόθηκε σε 500 αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα, χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της έκδοσης, και στις 276 σελίδες του παραπέμπει σε ελληνικές πηγές.

Αντλήθηκαν στοιχεία από βιβλία, εφημερίδες, δηλώσεις, δημοσιεύσεις της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως κ.ά.

Το βιβλίο προβάλλει με προπαγανδιστικό τρόπο την ίδρυση του ελληνικού κράτους από το αρβανίτικο στοιχείο, το οποίο καθορίζει ως αλβανικό.

Οι Θεοί του Ολύμπου

Μάλιστα, διατείνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια Αρβανίτες.

Οι εθνικιστικές ιστορικές αυθαιρεσίες του συγγραφέα φτάνουν στα άκρα, προκαλώντας αμφιβολίες και στον πιο εύπιστο αναγνώστη, όταν αναφέρει ότι οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί, στην προσπάθειά του να καταδείξει πως οι ρίζες των Αλβανών βρίσκονται από την προϊστορική εποχή στην Ελλάδα.



Το εξώφυλλο του βιβλίου

Συγκεκριμένα, γράφει ο Λάλα:

«Είναι της γνώμης ότι οι αλβανικές ρίζες στην Ελλάδα χρονολογούνται από παλαιότερη περίοδο, δηλαδή από την αρχαιότητα. Μελετώντας την παλιά γλώσσα των έργων του Ομήρου, «Ιλιάδα» και «Οδύσσεια», θα συναντήσουν καθαρά αλβανικές λέξεις.

Για παράδειγμα, τα ονόματα των Θεών του Ολύμπου εξηγούνται μόνο στα αλβανικά.

Στα έργα τους, ο Πλάτων και ο Ηρόδοτος αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Ελληνες ανέλαβαν τους θεούς τους από τους Πελασγούς.

Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι πολλά ονόματα των αρχαίων θεών, όπως ο Δίας, ο Νέμεσης και η Ρέα, μπορούν να εξηγηθούν ως προς την προέλευσή τους από τις λέξεις «zë», «nëmë» και «re» («φωνή «,» μητέρα «και» σύννεφο «) της αλβανικής γλώσσας, που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Αρβανίτες ήταν πάντα εκεί, στην αρχαία Ελλάδα».

Πρωθυπουργοί και υπουργοί

Αναφέρεται επίσης σε πρωθυπουργούς, υπουργούς της Ελλάδας που είχαν καταγωγή Αρβανίτικη, που τη θεωρεί ως αλβανική.

Σημειώνει ακόμη ότι έχει επισκεφθεί όλη τη βόρεια Ελλάδα – από την Ηπειρο μέχρι τη Θράκη – και έχει εντοπίσει Αλβανούς σε πολλές πόλεις και οικισμούς.

Ο αλβανικός εθνικισμός έχει την τάση να ταυτίζεται με τους Ελληνες, και να προσπαθεί να δει αλβανικές ρίζες παντού, ακόμη και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι το 60% των Ελλήνων είναι Αλβανοί, θεωρεί την ελληνική επανάσταση του ’21 ως αλβανική, και παρουσιάζει ήρωες του ’21 με… αλβανική καταγωγή.

Τα περιεχόμενα

Μεταφέρουμε τα περιεχόμενα του βιβλίου όπως παρουσιάζονται για να σχηματίσει ο αναγνώστης ιδέα για το σύγγραμμα:


NOTE………………………………………………………………….9 FOREWORD………………………………………………………………………….11 ABSTRACT…………………………………………………………………………….15

INTRODUCTION……………………………………………………………………19


Κεφάλαιο I

CHAPTER I ARVANITES – Albanians of Greece………………………………………..25

The importance of Arvanitika–(Albanian)………..………………….37

The villages where Arvanitika was and is still spoken in Central Greece and its islands………………………………………………………………45

The Arvanites of the ANDROS Island – ΑΝΔΡΟΣ……………………..51

The Arvanites of the IOY Island……………………………………………….55


Κεφάλαιο II

CHAPTER II PROMINENT ARVANITE PERSONALITIES The main Arvanite heroes of the 1821 Greek Uprising……………59

The hero Markos Botsaris (1790-1823) Author of the Greek– Albanian Lexicon……………………………………………………75

A historical document displaying the bravery of Albanians………83

Arvanites – the Prime Ministers of Greece………………………………..87

Arvanites – the Founders of the Academy of Athens………………….97

Arvanites – the great painters of Greece………………………………..107

Nikos Engonopulos (1907-1985), the impassioned Arvanite about Albanian personalities…………………………………………………………115

Ioannis Boukoura–the owner of the first Stone Theater in Athens……119

6 General Theodoros Pangalos, President of Greece (1878-1952)..123 Theodoros Pangalos Junior, the former Deputy Prime Minister of Greece……………………………………………………………….131

Aristeidis KOLLIAS (Aristidh KOLA) (1944 – 2000)……………….137

The history of Arvanite songs and the singer Thanasis Moraitis…………………………………………………………….141


Κεφάλαιο III

CHAPTER III THE CALL OF THE ARVANITES IN 1899 The call of the Athens League of Arvanites upon its Arber brothers of Arberia, 1899……………………………………………………149

My viewpoint on the Call of 1899………………………………………..155

The “CALL of 1899” – an unrecognized thesis on the Arbers of Arberia………….…………………………..………………………160

Why did Aristeidis Kollias publish the “CALL” precisely in 1996?…..163


Κεφάλαιο IV

CHAPTER IV EFFORTS OF THE ARVANITE INTELECTUALS IN PRESERVING THE ALBANIAN LANGUAGE……………………..165

The first editions of the New Testament in Albanian………………..167

The contribution of Panayotis Koupitoris (1821 – 1881) in the field of Greek and Albanian linguistics and literature…….175

Anastasios Koulouriotis, a publisher, writer and poet (1822-1887)…..179

A pre-election speech in Albanian in 1860……………………………187

Around ten pages of Albanian manuscripts published in 1879………..193

Arvanite poetry…………………………………………………………………..199

The poem of 1889 in Albanian published in the Greek magazine “ΑΠΟΛΛΩΝ“………………………………………………………………………..207

7 Arvanite satire published in Albanian in the “ΤΟ ΦΩΣ” Greek newspaper in 1860……………………………………………………………..211

The League of the Arvanites of Greece……………………………………215

The Greece-Albania friendship propaganda of the 1980s…………221


Κεφάλαιο V

CHAPTER V THE MYTHS OF THE HISTORIOGRAPHY ON THE 1821 UPRISING The four-hundred-year-old myth of Greek slavery under Ottoman occupation………………………………………………………………………….227

The myths of the 1821 Uprising……………………………………………..237

The myths of the 25th March National Holiday………………………..243

What the 1821 Uprising was about and what was the tragic fate of its leader…..………………………………………………………………………….249

Racism against national minorities in Greece………………………….257 AFTERWORD……………………………………………………………………….263 ANNEX…………………………………………………………..…271 BIBLIOGRAPHY………………………………………………………………….273


Πηγή : in.gr



Μαζική φυγή από το Λονδίνο λίγο πριν ξεκινήσει το lockdown έξι εβδομάδων

 


Εικόνες συνωστισμού επικράτησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο προκειμένου οι Βρετανοί να φύγουν πριν από τα μεσάνυχτα για να κάνουν Χριστούγεννα, αφού ο Μπόρις Τζόνσον «ακύρωσε» εκτάκτως τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια πολίτες στη Νοτιοανατολική Αγγλία, εξαιτίας του νέου στελέχους του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία. 

Οι σταθμοί των τρένων της πόλης γέμισαν κόσμο, καθώς οι Λονδρέζοι εγκατέλειπαν την πόλη πριν από την έναρξη του σκληρού νέου λοκντάουν Tier 4, τα μεσάνυχτα. Ως τις 7 το απόγευμα δεν υπήρχε ούτε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο διαθέσιμο στα τρένα.

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους χθες το απόγευμα προειδοποιώντας: «Εάν έχετε πακετάρει βαλίτσα, αδειάστε την».

Όμως καθώς περνούσαν οι ώρες σχηματίζονταν τεράστιες ουρές οχημάτων στους κεντρικούς οδικούς κόμβους με προορισμό το Λιντς, το Λίβερπουλ η το Νότινγχαμ και χαοτικός συνωστισμός στους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς, στο Πάτινγκτον και στο Κινγκ Κρος.

Ο Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινήτων δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, ότι μέσα σε 90 λεπτά από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, υπήρχαν αναφορές για άτομα που μπήκαν σε αυτοκίνητα και ταξί, κάποιοι νοίκιασαν ακόμη και οχήματα για να ξεφύγουν από το Λονδίνο πριν επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης R υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2 που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων πολλαπλασιάζεται ταχέως με τη χώρα να καταγράφει χθες 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους.

Οι νέοι περιορισμοί για την Αγγλία θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες όπου η πρώτη αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Στη Σκωτία, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων. Η Ουαλία έχει τεθεί επίσης σε λοκντάουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η χώρα πρόκειται να εισέλθει σε λοκντάουν έξι εβδομάδων από τις 26 Δεκεμβρίου.



Μετάλλαξη κορονοϊού : Παγκόσμιος συναγερμός – Ανησυχία στην Ευρώπη - Μέτρα αποφασίζει η ΕΕ

 


Έντονη ανησυχία προκαλεί στις χώρες της Ευρώπης η εμφάνιση μεταλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο θεωρείται ότι αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης κατά 70%.

Η Μεγάλη Βρετανία «πληγώνει» τον πλανήτη μετά την ανακάλυψη νέου στελέχους του κοροναϊού.

Η ανησυχία χτυπάει «κόκκινο», καθώς ουδείς γνωρίζει αν μετάλλαξη θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των διαγνωστικών τεστ.

Το γεγονός ότι μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα σημαίνει ότι θα δεχτούν μεγαλύτερη πίεση τα συστήματα υγείας των χωρών.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τους ελέγχους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου στελέχους, κυρίως βελτιώνοντας τις ικανότητες ανίχνευσής του.

Την ίδια στιγμή, η μία χώρα μετά την άλλη να ανακοινώνουν απαγορεύεις πτήσεων από και προς τη Μ. Βρετανία ή αυστηρότερους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, επείγουσα συνεδρίαση του ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσης (IPCR) αναμένεται σήμερα το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, Σεμπαστιάν Φίσερ.

Την ανησυχία επιτείνει, δε, το γεγονός πως πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Δανία, την Αυστραλία και την Ιταλία.

Εφταήμερη καραντίνα

Στην Ελλάδα από σήμερα θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε επταήμερη καραντίνα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν αεροπορικώς στην χώρα από την Αγγλία.

Με κατεπείγουσα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώθηκε η επιμήκυνση του διαστήματος της καραντίνας από 3 σε 7 ημέρες, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από σχετική απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες, ο χρόνος της καραντίνας παραμένει στις 3 ημέρες.

Επίσης, οι προερχόμενοι από την Αγγλία επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ φτάνοντας στην Ελλάδα θα υποβάλλονται και σε rapid test.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί και από την Ελλάδα η απαγόρευση πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η επεξεργασία των πρώτων δεδομένων της μετάλλαξης από τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους από την ανίχνευση του τροποποιημένου στελέχους του ιού.

Γώγος: «Ο ιός μπορεί να γίνει πιο μεταδοτικός, πιο τοξικός»

«Έχουμε δει ήδη αρκετές μεταλλάξεις από την αρχή και δεν δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Δεν έχουμε δεδομένα για τη συγκεκριμένη ακόμα. Μέχρι να έχουμε τα δεδομένα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος, υποστηρίζοντας πως «με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα είναι βαρύ το μέτρο της αναστολής πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων».

Απαντώντας σχετικά με τις συνέπειες της μετάλλαξης, ο Καθηγητής εξήγησε πως «ο ιός μπορει να γίνει πιο μεταδοτικός, πιο τοξικός, «αόρατος» στα τεστ ανίχνευσης και να προκαλέσει επιμόλυνση».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δυνητικές επιπτώσεις του ιού στα εμβόλια, «σύντομα θα έχουμε δεδομένα για την αντιγονικότητά του, τη διασπορά και τη βαρύτητα της νόσου», ανέφερε ο κ. Γώγος. Ο ίδιος συνέστησε σε κάθε περίπτωση να αποφεύγεται ο συνωστισμός, υπογραμμίζοντας ότι η άρση του lockdown από τις 7 Ιανουαρίου και εξής εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συναγερμός στην Ευρώπη

Σημειώνεται, ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν ήδη την πλήρη διακοπή των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την απαγόρευση των πτήσεων από τη Βρετανία- με εξαίρεση τις εμπορικές-από απόψε τα μεσάνυχτα, χωρίς να προσδιορίσει τη διάρκεια του μέτρου.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε απαγόρευση τουλάχιστον ως το τέλος του έτους και ζήτησε «μεγαλύτερη σαφήνεια» από το Λονδίνο για το θέμα της μετάλλαξης, υπογραμμίζοντας ότι ο περαιτέρω «κίνδυνος εισαγωγής του νέου ιού στελέχους θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

Το Βέλγιο εξέδωσε απαγόρευση πτήσεων για 24 ώρες, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ διέκοψε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Eurostar.

Διαβάστε επίσης: Μόσιαλος: Παρακολουθούμε τις μεταλλάξεις του κοροναϊού – Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα εμβόλια

Η Ιταλία απαγορεύει τις πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και απαγορεύει την είσοδο στην Ιταλία σε οποιονδήποτε έχει βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η Γαλλία αναστέλλει κι αυτή τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία για 48 ώρες «συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς αγαθών, οδικώς, αεροπορικώς σιδηροδρομικώς και δια θαλάσσης».

Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι «αυτή η μετάλλαξη ιών δεν έχει ακόμη εντοπιστεί στην Αυστρία» και ότι υπάρχει στενή επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Επίσης, η Ιρλανδία αναστέλλει, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, με την απόφαση αυτή να έχει ισχύ για 48 ώρες, πριν από την επανεξέταση του θέματος στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Σε δήλωση της κυβέρνησης, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει «στενός συντονισμός με τις αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας».

Στην Κύπρο αποφασίστηκε να μπαίνουν σε καραντίνα 10-14 ημερών, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία «έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα»


Πηγή