Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ακροαριστεροί κακοποιοί επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς στο ύψος του ΑΠΘ

 


Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν τα ξημερώματα αστυνομικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περίπου στις 03.30, οι κουκουλοφόροι βγήκαν στο ύψος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονταν παράνομα και άρχισαν να πετούν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές ατόμων, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους.





Συνελήφθησαν δύο σύντροφοι για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

 


Επ΄ αυτοφώρω συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο άτομα ηλικίας 38 και 43 ετών, κατηγορούμενοι ο μεν πρώτος για απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και ο δεύτερος για συνέργεια στην τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ :

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, 38 και 43 ετών, κατηγορούμενοι ο 38χρονος για απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και ο 43χρονος για συνέργεια στην τέλεση της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι αφού προσέγγισαν γραφεία πολιτικού κόμματος στη Γλυφάδα, κατόπτευσαν το χώρο για την ύπαρξη καμερών ασφαλείας και εν συνεχεία ο 38χρονος ανακινώντας σπρέι, αποπειράθηκε να προβεί σε φθορά με την αναγραφή συνθημάτων στην τοιχοποιία των γραφείων, ενώ ο 43χρονος παρέμενε απέναντι κατοπτεύοντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι κινήσεις τους αυτές έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι επενέβησαν άμεσα και τους ακινητοποίησαν, αποτρέποντάς τους από την ολοκλήρωση της αξιόποινης πράξης τους.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή εκάστου, φιάλη ψεκασμού-σπρέι.

Επιπρόσθετα, και εντός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 43χρονου, που βρέθηκε σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, βρέθηκαν 4 επιπλέον φιάλες ψεκασμού-σπρέι, 2 δοχεία που περιείχαν χρώμα, πινέλο βαψίματος και πλήθος φεϊγβολάν (τρικάκια).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απένειμε εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία για την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή της. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε: “Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που συνέλαβε τα δύο άτομα που επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα. Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους”!



Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός εσωτερικών δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη για την ασφάλεια

 



Δεν άρεσε στο τούρκικο καθεστώς ότι η Ελλάδα τους πέταξε έξω από την άσκηση Tiger μετά τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις.

Ειδικά στο προκλητικό Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δεν διστάζει να προκαλέσει σε κάθε του τοποθέτηση, και να παραπληροφορήσει για να περάσει τις θέσεις του καθεστώτος.

Στο πλαίσιο της έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα ερμηνεύεται η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας να συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη που πραγματοποιείται στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις έναντι της Ελλάδας, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση. Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, εσωστρέφειας και απομονωτισμού της Τουρκίας. 

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί Την προσεχή Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα. 

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη διάσκεψη αυτή ενισχύεται η στρατηγική διακρατικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης σε θέματα ασφαλείας. 

Και για να τα λέμε όλα δεν θα λείψει από κανένα η Τουρκία που συνεχίζει να απομονώνεται.



Κάντο όπως οι Ναζί - Οι Ρώσοι έχουν λεηλατήσει πάνω από 2.000 έργα τέχνης


 

Τακτικές των Ναζί χρησιμοποιούν τα στρατεύματα του δικτάτορα Πούτιν σε όλα τα επίπεδα, και εναντίον των αμάχων με εγκλήματα πολέμου, και εναντίον των περιουσιών πολιτών και του κράτους.

Σύμφωνα με την Washington Post, Ουκρανοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέσχεσαν (λήστεψαν στην πραγματικότητα) πάνω από 2.000 έργα τέχνης από τα μουσεία της υπό πολιορκία Μαριούπολης, μεταφέροντάς τα στο ελεγχόμενο από τους Ρώσους Ντονέτσκ. 

Όπως αναφέρει το μήνυμα στο Telegram του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης, από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει εφόδους σε τρία μουσεία της πόλης, μεταξύ αυτών και το Μουσείο Τέχνης Kuindzhi.

«Οι κατακτητές "απελευθέρωσαν" τη Μαριούπολη από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Έκλεψαν και μετακίνησαν πάνω από 2.000 μοναδικά εκθέματα από μουσεία της Μαριούπολης στο Νονέτσκ» αναφέρεται στο μήνυμα. 

Μεταξύ των έργων που εκλάπησαν ήταν το Gospel του 1811 από τον εκδοτικό οίκο των Ελλήνων της Μαριούπολης, τρία έργα του καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Arkhip Kuindzhi και άλλα του φημισμένου Ρώσου ζωγράφου Ιβάν Αϊβαζόφσκι. 

Σύμφωνα με τον Κοντσταντίν Τσερνάβσκι, πρόεδρο της Ουκρανικής Ένωσης Καλλιτεχνών, το μουσείο Kuindzhi υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής στις 20 Μαρτίου. 

Τρία αυθεντικά έργα του Kouindzhi -“Red Sunset,” “Elbrus" και "Autumn, Crimea”- δε βρίσκονταν στο μουσείο την ώρα της επίθεσης, αλλά είχαν μετακινηθεί σε μυστική τοποθεσία, σύμφωνα με τον Τσερνάβσκι. 

Όμως, αυτήν την εβδομάδα, η διευθύντρια άλλου μουσείου της Μαριούπολης παρέδωσε τα έργα τέχνης στις ρωσικές δυνάμεις, όπως κατήγγειλε ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου Μαριούπολης. «Η Ναταλία Καπουστνίκοβα που γνώριζε την ακριβή τοποθεσία των κρυμμένων αριστουργημάτων, προσωπικά παρέδωσε τα πάντα από χέρι σε χέρι» ανέφερε ο ίδιος στο Telegram. 

Πίνακες του Kuindzhi εκτίθενται σε συλλογές του Μet της Νέας Υόρκης και στην Πινακοθήκη Τρετιάκοφ της Μόσχας. 

Στο πλαίσιο της επαναφοράς των χαμένων της έργων στην πόλη, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε πως έχει εκκινήσει διαδικασίες για την προσφυγή στην Interpol. 




Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι Ρώσοι σκότωσαν τον διπλάσιο αριθμό αμάχων σε σχέση με τους ναζί

 


Δραματικό μήνυμα έστειλε, σε συνέντευξή του στο BBC, ο δήμαρχος της Μαριούπολης λέγοντας ότι οι πολίτες ακροβατούν καθημερινά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σε άλλες δηλώσεις του, τις οποίες μετέδωσαν ουκρανικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Βαντίμ Μποιτσένκο τόνισε ότι οι Ρώσοι σκότωσαν στη Μαριούπολη διπλάσιο αριθμό αμάχων απ' ο,τι οι Γερμανοί ναζί.

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποστήριξε ειδικότερα, οι ναζί σκότωσαν στην υπό κατοχή Μαριούπολη 10.000 πολίτες, αριθμό που έχουν διπλασιάσει οι Ρώσοι.