Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι επιδόσεις τριών εγγράφων της Ποινικής Δίκης

 


Μέσω του poinikesepidoseis.gov.gr, πραγματοποιούνται από σήμερα οι επιδόσεις των ποινικών διαταγών, των αποφάσεων Λιπομαρτύρων και των κλήσεων Μαρτύρων, ύστερα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με αυτή την απόφαση εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι για τη Δημόσια Διοίκηση, με την αποδέσμευση ενός σημαντικού αριθμού δικαστικών υπαλλήλων και αστυνομικού προσωπικού,  ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό.

Παράλληλα μειώνεται η γραφειοκρατία και αναβαθμίζεται το επίπεδο προστασίας των δεδομένων των πολιτών, καθώς οι επιδόσεις θα γίνονται άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς μεταφορά εγγράφων σε φυσική μορφή.

Με  την ψηφιοποίηση των επιδόσεων των τριών αυτών ποινικών εγγράφων, τα οποία ετησίως αγγίζουν περίπου τις 170.000,  αναμένεται να απελευθερωθεί περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού, που απασχολείται αυτή τη στιγμή στις επιδόσεις. Υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο 670 αστυνομικοί την ημέρα. Ενδεικτικά το 2023 επιδόθηκαν 1.193.257 έγγραφα ποινικής, αστικής, διοικητικής, στρατολογικής φύσεως.

Σε πρώτη φάση, οι ψηφιακές επιδόσεις θα ξεκινήσουν από την Εισαγγελία Αθηνών.

Οι ποινικές επιδόσεις, στην πλατφόρμα poinikesepidoseis.gov.gr πραγματοποιούνται με 2 τρόπους:

Είτε αυτόματα, όπου η πλατφόρμα παραλαμβάνει ένα έγγραφο από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ) μέσω διαλειτουργικότητας και το αποστέλλει στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr.

Είτε χειροκίνητα, όπου ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της Εισαγγελίας, δικαστικός υπάλληλος ή εξουσιοδοτημένος επιμελητής δικαστηρίων, αυθεντικοποιείται με κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης στην πλατφόρμα, δημιουργεί το έγγραφο και συμπληρώνει τα απαιτούμενα στοιχεία του εγγράφου, χρησιμοποιώντας τις διαλειτουργικότητες του Μητρώου Πολιτών (ΥΠΕΣ) και του Φορολογικού Μητρώου  (ΑΑΔΕ). Στη συνέχεια, η πλατφόρμα αποστέλλει το έγγραφο στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr.

Και στις δύο περιπτώσεις, το έγγραφο στη Θυρίδα του πολίτη αποκτά τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας ηλεκτρονικών εγγράφων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, ενώ οι ενδιαφερόμενοι διάδικοι ή μάρτυρες ενημερώνονται αυτομάτως για την επίδοση με SMS στον αριθμό κινητού τηλεφώνου και με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, στο emep.gov.gr.



Ζαχαριάδης για Κασσελάκη: Θα δώσω μάχη για να μην επανεκλεγεί

 



Ξεκάθαρος για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πρόεδρο όσο και για την εικόνα του κόμματος, επισημαίνοντας ότι θα δώσει μάχη για να μην επανεκλεγεί και πάλι πρόεδρος. 

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι δεν είναι περήφανος για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο κόμμα και απάντησε ως εξής σε ερώτηση για το τι θα σημαίνει η επανεκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν βρίσκω πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εγώ τουλάχιστον θα δώσω μια μάχη πολιτικής και αξιών μέσα στο κόμμα τις επόμενες μέρες».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απέρριψε την ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία ανακοίνωσε την εκλογή προέδρου. «Εγώ δεν έχω δεί να βγαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Εγώ δεν έμαθα έτσι με αντιπάλους μέσα στο κόμμα. Θεωρώ αλαζονική και αυταρχική αυτή τη φράση και βεβαίως θα υπάρξει απάντηση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην πολιτική του λειτουργία, να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, να σταματήσει η περιδίνηση, να ανασυγκροτηθεί, να ανακάμψει και να προχωρήσει» είπε.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα "θα κερδίσω τον Μητσοτάκη", μετά μας είπε ότι θα κερδίσει στις ευρωπαϊκές εκλογές, μετά υπήρξε μια προσγείωση ότι πάμε να πάρουμε 17,8% και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησε λευκή επιταγή τριετίας και βλέπω να γράφεται ότι και τρίτοι να βγούμε και τέταρτοι να βγούμε δεν πειράζει κλπ. Πειράζει πάρα πολύ! Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε η ελληνική κοινωνία πέρυσι τον Ιούνιο, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 12 χρόνια. Αυτό που έχουμε σήμερα με την ηγεσία Κασσελάκη είναι ένα κόμμα οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένο το οποίο απασχολεί περισσότερο το κουτσομπολιό και τις κοσμικές στήλες παρά την πολιτική και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα υπάρχει απάντηση σε αυτό με πολιτικά χαρακτηριστικά» είπε.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο πορευόμαστε μέχρι και σήμερα υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και την προοπτική του και πρέπει όλοι απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως μέλη του κόμματος, ως ανθρωποι οι οποίοι έχουμε ταυτίσει την πορεία, τη διαδρομή μας και τη ζωή μας με κάποιες ιδέες και με κάποιες αξίες οι οποίες συμπυκνώνονται στην πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Αν ο κ. Κασσελάκης βλέπει παντού φαντάσματα ή εάν ετοιμάζεται ένα δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα να μοιράσει τη δική του ευθύνη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους υπολοίπους έχουμε την εκλογική διαδικασία μπροστά μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το πράγμα και ο καθένας να πάρει την ευθύνη του. Δεν είναι blame game».




Αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροσκάφος του Λαβρόφ στην Βραζιλία λόγω κυρώσεων της ΕΕ για απαγόρευση ρωσικών πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 


Η άρνηση της βραζιλιάνικης εταιρείας Vibra Energia να ανεφοδιάσει, με κηροζίνη, το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έφερε προβλήματα στον Ρώσο και έδειξε την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει το καθεστώς του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος AeroTelegraph», μετά τη συνάντηση των ηγετών της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Λαβρόφ έπρεπε να πετάξει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα, Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός του καθεστώτος δεν μπορούσε να ανεφοδιάσει το κυβερνητικό του αεροσκάφος Il-96. Ο Λαβρόφ έπρεπε να πετάξει αναγκαστηκά με το αεροσκάφος του Βραζιλιάνου ομολόγου του.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Vibra Energia αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο του Λαβρόφ υπό τον φόβο ότι θα κινδύνευε με νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Χωρίς πρόσθετη κηροζίνη, το ρωσικό αεροσκάφος «Il-76» δεν θα είχε αρκετά καύσιμα για την επόμενη πτήση προς την Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), όπου θα ανεφοδιαστεί ξανά και στη συνέχεια θα πετάξει προς τη Ρωσία σε διαδρομές που παρακάμπτουν τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαβουλεύτηκε με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας σχετικά με τη διαθεσιμότητα κηροζίνης στην αεροπορική βάση Galeão, αλλά ο στρατός ανέφερε ότι ήταν ανεπαρκής και δεν ανεφοδίασε ούτε αυτός το αεροσκάφος του καθεστώτος.

Μετά την τελική άρνηση ανεφοδιασμού, η βραζιλιάνικη πλευρά κάλεσε τον Λαβρόφ να αφήσει το αεροσκάφος του, τύπου «Il-76» στο Ρίο ντε Τζανέιρο και να πετάξει στην πρωτεύουσα, ως συνεπιβάτης στο αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Βραζιλίας Μάουρο Βιέιρα. Στη συνέχεια, το ίδιο αεροπλάνο θα επέστρεφε τον Λαβρόφ στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου, τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πέταξε στη Μπραζίλια χωρίς όμως να μπορούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι κλειστός για τα αεροπλάνα του καθεστώτος Πούτιν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έπρεπε να κάνει μια μεγάλη παράκαμψη για να φθάσει στον προορισμό του.

Αντί να πετάξει απευθείας από τη Μόσχα στο Ρίο ντε Τζανέιρο πήγε μέσω Τουρκίας, Μαρόκου και Κούβας στη Νότιο Αμερική, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.




Κατασκεύαζαν με 3D εκτυπωτή όπλα και τα πουλούσαν μέσω Dark Web

 


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 έως 20 ετών που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3Dprinter) και τα διακινούσαν στη Σάμο.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφού είχαν προμηθευτεί 3Dεκτυπωτή, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει στην οικία του ενός μέλους της οργάνωσης προέβαιναν στην παραγωγή- εκτύπωση είτε αυτοτελών όπλων, είτε ουσιωδών ανταλλακτικών και μερών αυτών, ενώ παράλληλα είχαν προμηθευτεί δύο πιστόλια κρότου λάμψης, με σκοπό την μετατροπή αυτών σε ενεργά πυροβόλα όπλα και την επακόλουθη πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας, με τη χρήση του εξοπλισμού αυτού, είχαν κατασκευάσει τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

Οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα ποσότητες ναρκωτικών ουσιών- ακατέργαστης κάνναβης, μέρος της οποίας αποθήκευαν για προσωπική χρήση, ενώ την υπόλοιπη την διακινούσαν σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο έναντι συμφωνηθέντος αντιτίμου, με σκοπό τον πορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους και την περαιτέρω συνέχιση της δράσης τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



- εκτυπωτής τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter) με το τροφοδοτικό καλωδίου και των εξαρτημάτων του,

- 5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

- 4 καρούλια που περιείχαν αναλώσιμο υλικό – πρώτη ύλη του εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter),

- πλαστική πιστολοειδής λαβή ημιαυτόματου όπλου,

- πλαστικός γεμιστήρας για ημιαυτόματο όπλο,

- 6 φορητά μέσα αποθήκευσης, το ένα εκ των οποίων συνδεδεμένο με τον εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter),

- 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες,

- 6 κινητά τηλέφωνα,

- 5 σκληροί δίσκοι,

- 2 πιστόλια κρότου με -2- γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα χωρίς το πλαστικό μέρος της λαβής του,

- 4 πλαστικά μέρη λαβής όπλου,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

- 2 μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης,

- πλαστικός κορμός με μηχανισμό σκανδάλης ημιαυτόματου όπλου και

- πλαστικό κλείστρο με κάννη ημιαυτόματου όπλου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική αρχή.




Σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν ότι είναι μετενσάρκωση και συνεχιστές των μαχητών του ΕΑΜ που τους κυνηγάνε όλοι

 




Στο θίασο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψαν τα νούμερα και εκτός απο τους ψεκασμένους, υπήρχαν και οι παλαιολιθικοί σύνεδροι που νόμιζαν ότι είναι συνεχιστές του ΕΑΜ.

Ο Γ. Μπουλέτης είπε στους λίγους που παρακολουθούσαν «οι καταβολές μας και οι ρίζες μας προέρχονται από την ιστορική παρακαταθήκη του ΕΑΜ, προέρχονται από τους Λαμπράκηδες, προέρχονται από το κίνημα του 1-1-4, προέρχονται από τη μεγάλη πατριωτική και ιστορική Αλλαγή του 1981, προέρχονται από το μεγάλο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές είναι οι καταβολές μας και αυτές δείχνουν το δρόμο για τη μεγάλη κοινωνική ανατροπή».

Άλλος σύνεδρος, ύμνος στο ΕΑΜ, ανέβηκε στο βήμα και με ιδιαίτερο πάθος τόνισε πως «κακά τα ψέματα είμαστε με το ένα πόδι στον τάφο. Μετά το στραπάτσο του καλοκαιριού πέσαμε στη χαράδρα τραυματισμένοι, ματωμένοι, πονεμένοι. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Είμαστε τρομακτικά περικυκλωμένοι από το αντισύριζα μέτωπο».

«Μας μισούν, θέλουν να μας βγάλουν για πάντα από τη μέση. Ποιοι είναι αυτοί; Πρώτα απ' όλα είναι η δεξιά. Μας μισούν σύντροφοι γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν και να δεχτούν ότι εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια του ΕΑΜ, τα παιδιά και τα εγγόνια των ηττημένων του Εμφυλίου, τα έφερε έτσι η κατάρρα η δικιά τους και κυβερνήσαμε τη χώρα. Κυβερνήσαμε τη χώρα και γίναμε λατζέρηδες για να βγάλουμε από τη χρεοκοπία την πατρίδα. Το κάναμε όλοι μαζί και με τους λιποτάκτες. Δεν μπορούν να το δεχθούν αυτο οι δεξιοί, σύντροφοι και συντρόφισσες και έχουν κάνει όρκο τιμής να μας σβήσουν από τον χάρτη» συνέχισε.


«Μας μισούν στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα προερχόμαστε από εκεί. Μας μισούν από το ΚΚΕ. Τι πρέπει να κάνουμε σύντροφοι για να ανέβουμε από τη χαράδρα; Πώς θα σπάσουμε τον κλοιό; Θα κοιτάξουμε προσεκτικά που είναι το πιο αδύνατο σημείο τους και πρέπει να βγούμε από τον κλοιό και να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ανεβούμε στο πρώτο ύψωμα που λέγεται 18%».



Όλα τα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ οι ψεκασμένοι σύνεδροι του έλειπαν κατηγορώντας τα εμβόλια


 

Γελάσαμε γενικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και για ακόμα μία φορά, αλλά αυτό που προκάλεσε γέλιο ήταν ορισμένοι σύνεδροι που ήθελαν να βγάλουν τα εσώψυχα τους.

Συγκεκριμένα ένας εξ αυτών που μάλλον είναι σε λάθος κόμμα,  έσπευσε να εγκαλέσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή συμφώνησαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας ότι έγινε πειραματόζωο. «Μας έβαλαν να εμβολιαστούμε υποχρεωτικά όπως ο Μητσοτάκης. Με έκαναν πειραματόζωο και τους εγκαλώ. Ενώ μου έβαζαν το Johnson & Johnson ένα μήνα μετά είπαν δεν είναι σωστό. Αυτό δεν ήταν εμβολιασμός αλλά πείραμα για νέα φάρμακα».



Υπόλογος στις αρχές άνδρας στις ΗΠΑ που κέρδισε 1,8 εκατ. δολάρια ακούγοντας εμπιστευτικό τηλεφώνημα της συζύγου του

 


Μεγάλα κέρδη από εσωτερική πληροφόρηση αποκόμισε ένας Αμερικανός η δραστηριότητα του οποίου απασχόλησε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο άνδρας από το Τέξας, που λέγεται Τάιλερ Λούντον, φέρεται να άκουσε ένα τηλεφώνημα της συζύγου του όταν και οι δύο εργάζονταν από το σπίτι τους λίγα μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Όπως ανέφερε η SEC, η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία εργαζόταν στην BP στο τμήμα εξαγορών, μιλούσε για τα σχέδια της εταιρείας της να αποκτήσει την εταιρεία TravelCenters of America.

Ο άνδρας, έχοντας αυτή την πληροφορία, αγόρασε 46.450 μετοχές της  TravelCenters αρκετές εβδομάδες πριν ανακοινωθεί η εξαγορά από την BP, πέρυσι τον Φεβρουάριο. Όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει η σύζυγός του.

Mετά την ανακοίνωση της εξαγοράς η τιμή της  TravelCenters αυξήθηκε κατά 71% και έτσι, όταν ο Λούντον πούλησε τις μετοχές του, αποκόμισε 1,8 εκατ. δολάρια (1,65 εκατ. ευρώ).

Τελικά, ο άνδρας ομολόγησε στη σύζυγό του ότι αυτός είχε αγοράσει τις μετοχές γιατί ήθελε να βγάλει λεφτά για να μην χρειάζεται να δουλεύει η σύζυγός του τόσες πολλές ώρες.

Η αποκάλυψη έφερε, ωστόσο, αλυσίδα προβλημάτων για το ζευγάρι.

Η γυναίκα απολύθηκε όταν ανέφερε στους προϊσταμένους της όσα συνέβησαν, παρά το ότι δεν προέκυψε ότι διέρρευσαν εν γνώσει της πληροφορίες για την εξαγορά. Μετά έφυγε από το σπίτι, διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του και ζήτησε διαζύγιο.

Το περιστατικό, όπως σημειώνει ο Guardian, αναζωπυρώνει τις συζητήσεις για την εργασία από το σπίτι. Πολλές μεγάλες εταιρείες ζητούν και πάλι από τους εργαζομένους σε αυτές να επιστρέψουν στα γραφεία κάποιες ημέρες -αν όχι κάθε εργάσιμη- της εβδομάδας. Ζητούν ακόμη να λαμβάνουν μέτρα όσοι διαχειρίζονται εμπιστευτικές πληροφορίες.

Τελικά η SEC επέβαλε στον άνδρα, που παραδέχτηκε τις πράξεις του, να επιστρέψει με τόκο το ποσό που κέρδισε και του απαγόρευσε να κατέχει ρόλους επικεφαλής σε εταιρείες.

Ακόμη, θα του επιβληθεί πρόστιμο που θα ορίσει δικαστήριο ενώ, αν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης.


protothema.gr



Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα θρασύδειλων νεαρών κακοποιών στην καβάλα - Video

 


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας ανήλικος, από ομάδα θρασύδειλων νεαρών κακοποιών, στην Καβάλα, το βράδυ της Πέμπτης (22/2) ενώ έχει δημοσιευτεί βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Το να πηγαίνεις μπουλούκι 30 άτομα άτομα για να δείρεις ένα, δείχνει το πόσο δειλός και κακομοίρης είσαι στην ζωή σου, και τέτοια άτομα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με το Mega, σε έναν 17χρονο στο κέντρο της Καβάλας. Ο ανήλικος έχει πέσει στο έδαφος και δέχεται απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά. Στο σημείο καταφθάνουν τρέχοντας και άλλοι νεαροί. Τον χτυπούν με μανία με κλωτσιές και μπουνιές, όπως φαίνεται στο βίντεο του Center TV.

Δείτε βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό:




«Βλέπουμε μια μεγάλη παρέα ατόμων 10, 15 άτομα σίγουρα να έχουν περικυκλώσει ένα παιδί και να το βαράνε. Ο ένας τον βαρούσε τον έριξε κάτω και μετά άρχισαν να τον βαράνε και οι υπόλοιποι», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγράφουν τον άγριο ξυλοδαρμό με τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Πάνω από 20 άτομα, ήμουν μπροστά και όταν είπα παίρνω την αστυνομία επιτέθηκαν λεκτικά και σε εμένα. Η καφετέρια δίπλα και όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Απλά ο κόσμος περνούσε και κοιτούσε. Δεν ήταν όλοι παιδιά», γράφει αυτόπτης μάρτυρας σε ανάρτησή του στα social, δείχνοντας την αδιαφορία ορισμένων ανεύθυνων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Ένας άνδρας που περνούσε από το σημείο μπαίνει στη μέση για να σώσει το νεαρό αγόρι. «Τον ακολούθησε ένας και τον βάρεσε, τον έριξε πάλι κάτω και μετά συνέχισαν πάλι οι υπόλοιποι και τον βαρούσαν».

«Παιδιά εγώ μπροστά ήμουν. Δεν ήταν δύο, δεν ήταν τρεις. Ήταν πάνω από 30 άτομα και δεν ήταν όλα παιδιά. Εγώ μόνο ντροπή και απογοήτευση νιώθω να βλέπω τέτοιες εικόνες σε κεντρικότατο σημείο της πόλης από τόσα πολλά άτομα. Χάθηκε το νόημα του να είσαι άνθρωπος πια», γράφει άλλος μάρτυρας στο Facebook.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά οι νεαροί δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί. Άγνωστος παραμένει ο λόγος της συμπλοκής ενώ ο πατέρας του 17χρονου αναμένεται να κινηθεί νομικά, ώστε να συλληφθούν οι κακοποιοί που θα είναι γνωστοί στο θύμα.



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Λορέλας και των συνεργών της για μαστροπεία

 


Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Πρόκειται για πέντε άτομα που συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2024.

Πρόκειται για τους:

ΚΑΠΑΪ Λορέλα του Σοκόλ και της Κριστίνα, γεν. 12-12-1993 στην Αλβανία,

Σε βάρος της ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

lorela__1_
lorela
lorela2



ΝΕΣΤΟΡΑ Στέφανο του Φωτίου και της Θωμαής, γεν. 24-9-1990 στο Μαρούσι,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση και για πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, τελεσθείσα μέσω πληροφοριακών συστημάτων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα.


lorela__2_


deuteros
deuteros1



ΔΟΡΓΙΑΚΗ Πέτρο του Γεωργίου και της Ελένης, γεν. 6-4-1969 στη Νίκαια,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

lorela__3_


tritos
tritos1



ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Ασπασίας, γεν. 29-5-1960 στη Αθήνα,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

lorela__4_
tetartos
tetartos5



ΠΑΠΠΑ Σταύρο του Βασιλείου και της Δημητρούλας, γεν. 11-11-1969 στη Γερμανία.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία ανηλίκου τελεσθείσα κατά συρροή, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

lorela__5_
pemptos
pemptos1


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αποτροπή απειλής για τη δημόσια ασφάλεια και στην περαιτέρω διερεύνηση της συμμετοχής των κατηγορουμένων σε έτερες αξιόποινες πράξεις όμοιας φύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αναλυτικότερα :

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία (3) άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πρόκειται για γυναίκα 31 ετών και δύο άνδρες 33 και 55 ετών, που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και ακόμη έξι (6) ατόμων. Ειδικότερα:

  • η 31χρονη, από αρχές του 2022, εξωθούσε ανήλικη στην πορνεία, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος,
  • ο 33χρονος, στα μέσα Απριλίου 2023, ανάρτησε φωτογραφίες της ανωτέρω ανήλικης και μίας επίσης ανήλικης σε ιστότοπο, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον -10- ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, και
  • ο 55χρονος, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2023, συνευρέθηκε ερωτικά στην οικία του με την πρώτη ανήλικη και ακόμη μία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ κατά το ίδιο διάστημα και προγενέστερα προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού όσο και με καθεμία ξεχωριστά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.