Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Τώρα ζητάει συγγνώμη ο Αλβανός δράστης από τον μάγειρα που μαχαίρωσε επειδή δεν του άρεσε το κοντοσούβλι


 

Συγγνώμη από το θύμα ζητάει ο δράστης που μαχαίρωσε τον μάγειρα μέσα στο ουζερί της Θεσσαλονίκης επειδή δε του άρεσε το κοντοσουβλι που του σέρβιρε.

Ο 55χρονος δράστης από την Αλβανία, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 65χρονου ομοεθνή του, πέρασε το πρωί της Τετάρτης το «κατώφλι» του ανακριτή και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ παραμένει υπό κράτηση.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει πως τέλεσε την πράξη του υπό την επήρεια μέθης, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα.

Ο 55χρονος Αλβανός σύμφωνα με τον συνήγορο του έχει μετανιώσει για την πράξη του και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχει επικοινωνήσει και με τον μάγειρα για να του έκφραση την λύπη του για όσα έπραξε και να ζητήσει συγγνώμη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου, ύστερα από διαπληκτισμό μεταξύ των δύο ανδρών. Ο 55χρονος κατηγορείται ότι κάρφωσε ένα μαχαίρι στην κοιλιά του 65χρονου Αλβανού μάγειρα και αφορμή φέρεται να ήταν, σύμφωνα με το θύμα, ότι δεν του άρεσε το κοντοσουβλι που του σέρβιρε, καθώς θεώρησε ότι ήταν χθεσινό. Τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να εξαπολύει ύβρεις προς τον μάγειρα και επάνω στον καβγά τον τραυμάτισε με το μαχαίρι, ενώ αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Ο 65χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.



15χρονη στις ΗΠΑ χτύπησε το κεφάλι κοπέλας στο πεζοδρόμιο - Η δράστης θα δικαστεί ώς ενήλικη


 

Σοκ έχει προκαλέσει στο Μιζούρι των ΗΠΑ ο άγριος ξυλοδαρμός μιας κοπέλας από 15χρονη η οποία κατά τη διάρκεια καβγά της χτύπησε περισσότερες από μια φορές το κεφάλι στο πεζοδρόμιο.

Το θύμα της άγριας επίθεσης την περασμένη Παρασκευή δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το θύμα μετά τον ξυλοδαρμό του άρχισε να κάνει σπασμούς.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον ξυλοδαρμό που συνέβη κοντά στο λύκειο του Μιζούρι ο εισαγγελέας της πολιτείας ζήτησε η 15χρονη που έχει συλληφθεί να δικαστεί ως ενήλικη.

«Αυτή η μοχθηρή και χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή πράξη δεν έχει καμία θέση ούτε στο Μιζούρι, ούτε πουθενά. Προσεύχομαι για το θύμα. Η εγκληματίας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενήλικη. Αν το θύμα πεθάνει η κατηγορία πρέπει να γίνει ανθρωποκτονία» έγραψε στο Χ ο εισαγγελέας Άντριου Μπέιλι.



Τη Δευτέρα, μάλιστα, το σχολείο υποχρεώθηκε να διακόψει νωρίτερα τα μαθήματα καθώς υπήρχαν απειλές σχετικά με το βίντεο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Διευκρινήσεις ΥΠΕΘΑ: Καμία συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών στον πόλεμο της Ουκρανίας

 


Ουδέν θέμα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ή «σε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία» υπάρχει από τα μνημόνια για τοποθέτηση Ελλήνων στρατιωτικών σε μονάδες των ΗΠΑ

 “Ουδέν θέμα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ή «σε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία» υπάρχει, όπως προκύπτει τόσο από τον χρόνο εκκίνησης των συνομιλιών με τις ΗΠΑ (2015 και 2019 αντίστοιχα), αλλά και από τις ρητές διασφαλίσεις που υπάρχουν.

Αυτό διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας , με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα μνημόνια που κατατέθηκαν στη Βουλή για την τοποθέτηση Προσωπικού ‘Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ και την απόσπαση/ τοποθέτηση ελληνικού Προσωπικού ‘Αμυνας σε Μονάδες της USAREUR (των Αμερικάνικων Δυνάμεων στην Ευρώπη).

Στα άρθρα 3.5 και 3.6 και των δύο Μνημονίων αναφέρεται ρητά ότι το τοποθετούμενο προσωπικό δε θα συμμετέχει σε ασκήσεις, πολιτικο-στρατιωτικές δράσεις καθώς και σε υπηρεσιακές τοποθετήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης με την ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονται τα εξης :

– Τα Μνημόνια προωθούν απολύτως το εθνικό συμφέρον και γίνονται με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, Συμβάλλουν στην εδραίωση της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ και στην εμπέδωση διεθνώς του ρόλου της χώρας μας ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή,

– Προβλέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε θέσεις της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, όπως και η δυνατότητα τοποθέτησης/ απόσπασης τριών Ελλήνων Στρατιωτικών σε Μονάδες της USAREUR (των Αμερικάνικων Δυνάμεων στην Ευρώπη). Στόχος η απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στα αντίστοιχα Επιτελεία, όπως και απαραίτητης τεχνογνωσίας για τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

– Πρόκειται για άσκηση μονομερούς δικαιώματος της Ελλάδας, καθώς η τοποθέτησή τους γίνεται σε μη αμοιβαία βάση και οι ΗΠΑ δεν αποκτούν αξίωση τοποθέτησης ανάλογου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

– Η διαδικασία συνομολόγησης ξεκίνησε, αναφορικά με τη Συμφωνία τοποθέτησης δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε θέσεις στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ το 2019, ενώ για την τοποθέτηση/απόσπαση τριών Ελλήνων στρατιωτικών σε μονάδες της USAREUR (των Αμερικάνικων Δυνάμεων στην Ευρώπη) ξεκίνησε το 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και η δεύτερη συμφωνία κρίθηκε εθνικά συμφέρουσα από την παρούσα κυβέρνηση και συνεχίσθηκε η διαδικασία για την ολοκλήρωσή της.”




Ομολογία Κεχαγιά ότι ο Κασσελάκης έχει και άλλη εταιρία που δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Σίγουρα επιβάλλεται ο έλεγχος των οικονομικών Κασσελάκη και η συμμετοχή του όχι σε μία εταιρία αλλά πολλές εταιρίες.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Στο Κέντρο», στον τηλεοπτικό σταθμό ERTNews και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, και απάντησε σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει και άλλες εταιρίες κάτι που είναι παράνομο.

Στο ερώτημα εάν «πρόκειται να σεβαστεί αυτό τον νόμο ο κ. Κασελάκης, ναι ή όχι;», ο οποίος απαγορεύει σε πολιτικό πρόσωπο να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή και μερίσματα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα σεβαστεί απολύτως τη νομοθεσία. Εφόσον ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή, ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός».

Μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 13 φεβρουαρίου 2024, στην εκπομπή «Πολιτική Αθήνα" στον «ΑΘΗΝΑ 98.4» που είναι πλέον σταθμός ελεγχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στην επιμονή της ΝΔ στο ζήτημα του δανεισμού των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά επεσήμανε: «Η ΝΔ θέλει να συντηρεί τεχνητά ένα θέμα εκ του μη όντος, διότι αφελώς ρωτάει ποιος δάνεισε, αφού έχει κλείσει η εταιρεία, η οποία ήταν για αστακούς, την ώρα που έχουν δοθεί όλα τα παραστατικά και τα έγγραφα από τις τράπεζες στη δημοσιότητα και λένε για άλλη εταιρεία. Η ΝΔ κάνει αφελώς ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί».




Πρόκληση από την εισαγγελέα της έδρας αθωώνουν τον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης

 




Πρόκληση της εισαγγελέως της έδρας για την απαλλακτική για τον Μίχο όσον αφορά στον βιασμό της ανήλικης η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Ηλίας Μίχος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας στην αγόρευση του πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για:

βιασμό,

μαστροπεία σε οίκους ανοχής, και

μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για:

διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης,

οπλοκατοχή (είχε για δύο όπλα),

κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη,αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, και

διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί η μητέρα του παιδιού για τα αδικήματα της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.



Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένοχος ο influencer Κασσελάκης προσβάλωντας την νοημοσύνη μας

 


Του Στέφανου Κασσελάκη θα του πήγαινε μία δουλειά όπως traveler, να γυρνάει τον κόσμο με τον Τάιλερ και να προτείνει χώρες, γεύσεις, ταξίδια,και σίγουρα όχι αρχηγός κόμματος γιατί γελάει ο κόσμος.

Φάσκει και αντιφάσκει ο Στέφανος Κασσελάκης για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και καθημερινά ξεφτιλίζεται στον Ελληνικό λαό, με το παραμύθι που του λένε για δήθεν κυλιόμενες και άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ όπως παραμύθιαζαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο τουρίστας influencer και στάρ του bollywood Στέφανος Κασσελάκης είχε πει στον ΑΝΤ1 ότι ζει από μερίσματα, χωρίς να κατέχει διοικητική θέση. Ωστόσο, ακόμη και αυτό αντίκειται στο νόμο του 2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κάλεσε για άλλη μία φορά τον κ. Κασσελάκη να δώσει σαφείς απαντήσεις στο θέμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που του θέτει η Δικαιοσύνη. Δεν είναι ένας influencer του Διαδικτύου, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, και το νόμο αυτόν μάλιστα τον θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του αρέσει του κ. Κασσελάκη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό». Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρίες και για πόσο διάστημα, κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρία στην οποία αυτός δεν είναι».

Ο influencer του ΣΥΡΙΖΑ, με βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, δήλωσε: «Θα το έχετε καταλάβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών “πόθεν έσχες” ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

H Ν.Δ. απάντησε κάνοντας λόγο για παλινωδίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτώμενοι πως εάν είχε αποχωρήσει από την εταιρία από τον Μάρτιο του 2023, «τότε ποιος δάνεισε τέλη Δεκεμβρίου τον ΣΥΡΙΖΑ;». «Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε.

O Στέφανος Κασσελάκης από το Γκάζι πλάσαρε τα παραμύθια που του λένε απο το κόμμα λέγοντας «ο κ. Μητσοτάκης έχει εμμονή μαζί μου γιατί προφανώς βλέπει τις κυλιόμενες μετρήσεις» αλήθεια ποιές κυλιόμενες; Γιατί δεν υπάρχουν και πρόσθεσε: «Το κόμμα σας, κ. Μητσοτάκη, πότε θα επιστρέψει τα 500 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα;».



Τόσα εκατομμύρια οι ΗΠΑ και υποψήφιοι δύο υπέργηροι και ο ένας επικίνδυνος φασίστας ημίτρελος


 

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ, και αναρωτιόμαστε, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν στελέχη;

Πώς επιτρέπουν να διεκδικούν νέα θητεία δύο υπέργηροι και ειδικά όταν ο ένας ο Ντόναλτ Τράμπ είναι ένας επικίνδυνος για την δημοκρατία φασίστας, που διώκεται μάλιστα και ποινικά για διάφορα αδικήματα;

Ο ακατάλληλος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σειρά του εξασφάλισε πλέον μαθηματικά χθες Τρίτη, κερδίζοντας τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων (1.215) στο προσεχές συνέδριο της παράταξής του, των Ρεπουμπλικάνων, την ανάδειξή του στον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, κατά υπολογισμούς του ινστιτούτου Edison Research και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, έπειτα από τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν σε τέσσερις πολιτείες (Τζόρτζια, Χαβάη, Μισισιπής, Ουάσιγκτον).

Οι δυο υποψήφιοι Μπάιντεν και Τράμπ θα αναμετρηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων (1.968) στο προσεχές συνέδριο της δικής του παράταξης ώστε να αναδειχθεί υποψήφιος για την προεδρία μετά την εσωκομματική διαδικασία στην Τζόρτζια. Ουδέποτε αντιμετώπισε σοβαρό ανταγωνισμό στο κόμμα κι απλά αναμένεται πλέον να λάβει τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο του Αυγούστου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση σε οξύ τόνο, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τον κ. Τραμπ πως απειλεί «τη δημοκρατία», αν όχι την «ίδια την ιδέα της Αμερικής».

«Οι ψηφοφόροι τώρα καλούνται να επιλέξουν το μέλλον αυτής της χώρας. Θα υψώσουμε το ανάστημά μας και θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, ή θα αφήσουμε να την κατεδαφίσουν; Θα προασπίσουμε το δικαίωμά μας να επιλέγουμε και να προστατεύουμε τις ελευθερίες μας ή θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές να μας τις πάρουν;», σφυροκόπησε.





Ταυτοποιήθηκε ο εμπρηστής του Λαυρίου πληροφορίες ότι πρόκειται για αξιωματούχο του δήμου


 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εμπρηστής της φωτιάς στο Λαύριο που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (12/3) ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η φωτιά στο Λαύριο ξέσπασε στην θέση «Φοινικόδασος», που ανήκει στον δήμο Λαυρεωτικής και οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.

Έχει εκδοθεί σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του εμπρηστή από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον του ΕΠΑΛ Λαυρίου, με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχείρησαν χθες 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά

«Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».



Με λίγα λόγια είπε η Κεχαγιά ότι ο στάρ του Bollywood Κασσελάκης θα απαντήσει όποτε θέλει για τις εταιρίες του

 


Στενά μπλουζάκια, πουκάμισα, παντελόνια, αξύριστος με γένια σκόρπιας διαδήλωσης και ύφος στάρ του Bollywood το μόνο που του ταιριάζει, είναι αδιάφορος στο να δώσει απαντήσεις για τις εταιρίες του, η θέλει να κρύψει πρώτα κάτι και μετά να πεί αυτά που θέλει.

Με λίγα λόγια όταν αισθάνεται και εάν αισθάνεται έτοιμος και θέλει να απολογηθεί για αυτά που τον κατηγορούν θα μιλήσει!!!!!

«Ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή. Ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά στην τηλεόραση της ΕΡΤ, αναφορικά με το θέμα των εταιρειών του κ. Κασσελάκη.

Και με λίγα λόγια είπε σε όλο τον Ελληνικό λαό πώς ο στάρ θα απαντήσει όποτε αυτός θέλει : 

«Απαντήσεις θα δοθούν, όχι όμως γιατί το ζητάει ο κύριος Μητσοτάκης. Το ζήτησε χθες στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Αλλά γιατί ο ίδιος ο κ. Κασελάκης θέλει να είναι ξεκάθαρος και απολύτως διαφανής απέναντι στο λαό και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Επομένως, στο χρόνο τους θα δοθούν οι απαντήσεις. Ας επιτρέψουμε στον κύριο Κασσελάκη, όταν είναι έτοιμος ή όταν αισθάνεται ότι μπορεί να πει πέντε – δέκα πράγματα και να διασαφηνίσει το τοπίο, να έρθουν όλα στο φως – και αυτό θα γίνει. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως».




31,878 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

 



Άρχισε η καταβολή 22.315.000 ευρώ, στα συνολικά 6.533 ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2023 του Υπουργείου Αθλητισμού, από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων. Συνολικά, το ποσό που αντιστοιχεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ανέχεται στα 31.878.000 ευρώ, με τα υπόλοιπα 9.563.400 ευρώ να αφορούν τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για τις προ-Ολυμπιακές και προ-Παραολυμπιακές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς, έχουν ήδη διατεθεί 31.878.000 ευρώ στον επαγγελματικό αθλητισμό (21.039.480 ευρώ στις ΠΑΕ της Super League, 3.028.410 ευρώ στις ΠΑΕ της Super League 2, 5.100.480 ευρώ στις ΚΑΕ της Basket League και 2.709.630 ευρώ στα ΤΑΑ της Volley League) και από από 1.122.000 ευρώ στις Οργανωτικές Επιτροπές Διοργανώσεων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (Motorsport Greece) και του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (Cycling Greece). Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης του ελληνικού αθλητισμού μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, ανέρχεται για το 2024 στα 66 εκατ. ευρώ.

Για πρώτη φορά στα κριτήρια ενίσχυσης λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα ως προτεραιότητα. Τα σωματεία ανά την Επικράτεια που εδρεύουν σε νησιά (και δεν έχουν οδική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως π.χ. οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, του Ιονίου -πλην της Λευκάδας- η Λέσβος, η Σάμος, οι Σποράδες, η Κρήτη κ.λπ.) λαμβάνουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%. Επιπλέον, για σωματεία νησιών με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, όπως και για σωματεία ΑμεΑ, το μίνιμουμ ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.700 ευρώ, ενώ για όλα τα άλλα σωματεία προσδιορίστηκε στα 1.000 ευρώ.



Πάνω από 300.000 συναλλαγές το χρόνο αυτοματοποιούνται με την Ψηφιακή έκδοση Βεβαίωσης Οφειλής

 



Τη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης Βεβαίωσης Οφειλής για τη μεταβίβαση ακινήτου από επαχθή αιτία και για την είσπραξη χρημάτων, έχουν από τη Δευτέρα 11/03/2024 οι φορολογούμενοι.

  • Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 300.000 συναλλαγές τον χρόνο και θα απαλείψει σημαντικό μέρος των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, εξοικονομώντας χρόνο στους φορολογούμενους και διευκολύνοντάς τους, στην είσπραξη χρημάτων και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.
  • Ειδικότερα, η ψηφιακή Βεβαίωση Οφειλής χορηγείται κατόπιν υποβολής αίτησης στην ψηφιακή πύλη myAADE, ακολουθώντας τη διαδρομή Εφαρμογές> Φορολογικές Υπηρεσίες > Ενημερότητα > Βεβαίωση Οφειλής. Την αίτηση μπορεί να υποβάλει:
    • ο δικαιούχος της πληρωμής ή μεταβιβάζων το ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα,
    • η υπηρεσία ή ο φορέας που διενεργεί την εκκαθάριση ή την πληρωμή προς τον οφειλέτη, για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας,
    • ο συμβολαιογράφος που διενεργεί τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση του εμπράγματου δικαιώματος.
  • Η ψηφιακή Βεβαίωση Οφειλής έχει διάρκεια ισχύος ενός μήνα από την έκδοσή της.
  • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ψηφιακής χορήγησης της Βεβαίωσης Οφειλής, ο αιτών ενημερώνεται για τον λόγο της απόρριψης, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, και η βεβαίωση χορηγείται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας.


ΚΕΑΟ: Αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πολίτες

 



Ένα νέο ψηφιακό βήμα του e-ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε με το νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΚΕΑΟ που τέθηκε σε λειτουργία, διευκολύνοντας τις συναλλαγές των οφειλετών με τον Φορέα. Στο πλαίσιο της άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των οφειλετών, απλουστεύονται οι διαδικασίες. Εφεξής, για την παρακολούθηση και διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν θα απαιτείται διακριτή πιστοποίηση, ή σύνδεση ανά μητρώο οφειλέτη.

  • Η σύνδεση με τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΚΕΑΟ πραγματοποιείται με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet του οφειλέτη, μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronikes-yperesies-keao  ακολουθώντας τη διαδρομή: Μενού > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ.
  • Στο νέο περιβάλλον, παρέχεται πλέον στον οφειλέτη η δυνατότητα πρόσβασης από ένα σημείο, σε ενοποιημένη εικόνα του συνόλου των μητρώων του, ανεξάρτητα του Φορέα προέλευσης της οφειλής (τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ. ΤΣΜΕΔΕ, νυν e-ΕΦΚΑ, κλπ).
  • Επισημαίνεται ότι οι οφειλέτες που είχαν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΚΕΑΟ μπορούν να χρησιμοποιούν τους  κωδικούς που ήδη διαθέτουν.
  • Διευκρινίζεται, ότι στο νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΚΕΑΟ κάθε οφειλέτης μπορεί να παρακολουθήσει και να διαχειριστεί μόνον τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες είναι βεβαιωμένες στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του και όχι τυχόν οφειλές του, βεβαιωμένες στον Α.Φ.Μ. τρίτου προσώπου για τις οποίες συνευθύνεται εκ του νόμου (π.χ. οφειλές διοικούντων και εταίρων νομικά πρόσωπα).


Master plan για τη Θεσσαλία: Μια ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη, Δημάρχους και εκπροσώπους Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας για την παρουσίαση του master plan της ολλανδικής εταιρείας HVA, το οποίο:

  • Ξεπερνά τις 400 σελίδες
  • Είναι αποτέλεσμα της εργασίας περισσοτέρων από 40 επιστημόνων, 8 διαφορετικών ειδικοτήτων.
  • Αποτελεί ίσως την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και
  • Ακουμπά και μια σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως:
    • την ανάγκη για έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό των έργων υποδομής στη Θεσσαλία,
    • τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων,
    • τις επιπτώσεις που προφανώς όλο αυτό θα έχει στην αγροτική παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα.

«Αποτελεί έναν οδικό χάρτη στον οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση Β΄ και Α΄ βαθμού και όλοι οι τοπικοί φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στα ζητήματα αυτά» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει:

  • «Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον “Daniel” για να αντιληφθούμε το γεγονός ότι οι υδάτινοι πόροι της Θεσσαλίας βαίνουν προς εξάντληση.
  • Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει αύριο να εγκαταλείψουμε το βαμβάκι και να πάμε σε δραστικές παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών στη Θεσσαλία.
  • Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας-μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα-, να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη ή τραγική κατάσταση σε κάποια χρόνια από τώρα.»


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για συμπληρωματικό φόρο έως 15% σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και μεγάλους ομίλους

 



Το νομοσχέδιο αφορά:

  • Στην εφαρμογή ενός παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας με πραγματικό φορολογικό συντελεστή 15% για πολυεθνικούς ομίλους επιχειρήσεων και ημεδαπούς ομίλους μεγάλης κλίμακας με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 750 εκατ. ευρώ για τουλάχιστον 2 από τα 4 τελευταία έτη πριν το 2024. Σημειώνεται ότι, με στοιχεία του 2022, στην Ελλάδα υπάρχουν 19 ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι και 900-950 θυγατρικές ξένων ομίλων που εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες. Εκτιμάται ότι, τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα ανέρχονται σε έως 80  εκατ. ευρώ.
  • Σε διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να αναστέλλει για έως 12 μήνες την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πολιτών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές καθώς και
  • Σε διατάξεις για φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα και για το καθεστώς λειτουργίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.


Υπερδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό

 




7.360 νέες αιτήσεις από οφειλέτες υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού το μήνα Φεβρουάριο. Ο αριθμός των νέων αιτήσεων είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων των προηγούμενων μηνών – ο μέσος όρος το 2023 ήταν 3.400 νέες αιτήσεις ανά μήνα – και αποτελεί ρεκόρ και ιστορικό υψηλό.

  • Ο υπερδιπλασιασμός των αιτήσεων σχετίζεται άμεσα με την ενσωμάτωση, από το Φεβρουάριο, στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού των αλλαγών- βελτιώσεων που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:
    • το επιπλέον «κούρεμα» έως 28% της οφειλής σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση,
    • την υποχρέωση για τις Τράπεζες, τους services και το Δημόσιο να αποδεχτούν την πρόταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους οφειλέτες,
    • τη μείωση του επιτοκίου για όλες τις ρυθμίσεις των οφειλών στο 3% για 3 έτη,
    • τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές, από οφειλές που έχουν.
  • Ομοίως σημειώθηκε ιστορικό υψηλό σε νέες ρυθμίσεις, καθότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το μήνα Φεβρουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 1.222 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών. Έτσι συνολικά μέχρι σήμερα, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν πραγματοποιηθεί 14.322 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.
  • Παράλληλα, οι διμερείς ρυθμίσεις που συνάπτουν απευθείας με τους οφειλέτες οι servicers σημείωσαν υψηλά επίπεδα, καθότι για το μήνα Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν από αυτούς απευθείας διμερείς ρυθμίσεις για 7.251 οφειλέτες, με ύψος οφειλών 238 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη νέα σχετική νομοθεσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι servicers υποχρεούνται να θέσουν σε λειτουργία την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των δανειοληπτών για την παροχή προσωποποιημένης πληροφόρησης.


Ο Κασσελάκης «έπαθε…Τσίπρα» και έταξε τα πάντα στους πάντες


 

Κανένας δεν αντέχει να μην κριτικάρει και την ανευθυνότητα του Στέφανου Κασσελάκη, εκτός όλων των άλλων, που εξοργίζουν τον κόσμο, όπως η καθεστωτική του νοοτροπία.

Κάθε μέρα με τα στενά του ρούχα, που ολοένα και στενεύουν περισσόττερο, αξύριστος κάνοντας τον στάρ του Bollywood, τάζει τα πάντα στους πάντες, για να γίνεοι αρεστός και δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι.

Μοίρασε ασύστολα χρήμα, πατάσσοντας την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Έκοψε φόρους, έδωσε λεφτά από το μαξιλάρι του Τσίπρα και του Τσακαλώτου, έφτασε στο σημείο να μηδενίσει και την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 100% για να έρθει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τη μειώσει κατά 50% με προσεκτικά βήματα και με βάση πάντα την αποφυγή κλυδωνισμών στα δημοσιονομικά της χώρας, κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει ο Κασσελάκης.


Ο Κωστής Χατζηδάκης έγραψε στο facebook : «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μένει πιστός στις παραδόσεις αυτού του κόμματος. Ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία!  «Έπαθε… Τσίπρα» και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια.» 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη: 

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μένει πιστός στις παραδόσεις αυτού του κόμματος. Ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία!  «Έπαθε… Τσίπρα» και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια.»

Και το κάνουν ισοπεδώνοντας τις κατακτήσεις των Ελλήνων πολιτών στο πεδίο της Οικονομίας αλλά και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση και που κατατάσσουν την Ελλάδα πολύ ψηλά σε ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και προσέλκυση επενδύσεων σε ολη την Ευρώπη.

Ως ένας νέος «πολιτικός Χουντίνι» έταξε λεφτά απο μειώσεις φόρων χωρίς καμιά κοστολόγηση! Και χωρίς επίγνωση φυσικά των συνεπειών για τον προϋπολογισμό και την Οικονομία. Ενώ ξέχασε επίσης πως από την παρούσα Κυβέρνηση πάνω από 50 φόροι έχουν μειωθεί ή καταργηθεί. Έταξε επενδύσεις ενώ αυτές ανεβαίνουν συνεχώς και σταθερά από το 2019 και μετά. Και οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν σημειώσει ρεκόρ τελευταίας 20ετίας. Υποσχέθηκε επίσης αύξηση εισοδήματος ενώ σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων με αύξηση του μέσου μισθού πάνω από τον πληθωρισμό (19%) και του κατώτατου μισθού κατά 20%, ενώ επίκειται και νεα αύξηση του μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Παριστάνει ότι αγνοεί επίσης πως για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δόθηκαν σημαντικές αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους (1.476 ευρώ το όφελος για τον μέσο δημόσιο υπάλληλο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το 2023 και 2024) ενώ και οι τριετίες «ξεπάγωσαν» πολύ νωρίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Αφήνουμε τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές του στην πολιτική τους περιδίνηση. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια πορεία που συνδυάζει την υπεύθυνη οικονομική πολιτική με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Kostis Hatzidakis
9 ώρες πριν

Ο Κασσελάκης «έπαθε…Τσίπρα» και έταξε τα πάντα στους πάντες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι μένει πιστός στις παραδόσεις αυτού του κόμματος. Ανεύθυνες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία!

«Έπαθε… Τσίπρα» και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Αμετανόητοι μετά τη διπλή ήττα των εκλογών του 2019 και του 2023, συνεχίζουν τα ίδια πολιτικά παραμύθια. Και το κάνουν ισοπεδώνοντας τις κατακτήσεις των Ελλήνων πολιτών στο πεδίο της Οικονομίας αλλά και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που...

Δείτε περισσότερα
124
10
14


Σφραγίστηκε για 2 χρόνια πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα

 



Στην πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για 2 χρόνια για παράνομη δεξαμενή με νοθευμένα καύσιμα προχώρησε εχθές ο ΑΑΔΕ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ERTNEWS τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, καθώς ο επιτόπιος έλεγχος ανακάλυψε ότι το σταθμευμένο στο πρατήριο βυτιοφόρο όχημα έχει συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων, στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου. 

Ειδικότερα, οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο όχημα προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών. Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο έτη.

Τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ τα στοιχεία της παράβασης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Ο έλεγχος συντονίστηκε από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της ΑΑΔΕ με τη συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Ανάπτυξης.