Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Νεκρό το 15χρονο αγόρι που βούτηξε στο Θερμαϊκό για να σώσει ένα σκυλάκι



Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ στο Θερμαϊκό, όπου νεαρό αγόρι βούτηξε στα νερά για να να βοηθήσει ένα σκυλάκι.

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ στο Θερμαϊκό, όπου νεαρό αγόρι βούτηξε στα νερά για να να βοηθήσει ένα σκυλάκι.

Άνδρες του Λιμενικού, μετά από έρευνες, ανέσυραν το νεαρό άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πτώμα εντοπίστηκε δύο μέτρα από την προβλήτα του λιμανιού σε βάθος δύο μέτρων. Το άψυχο σώμα του νεαρού περισυνέλεξε δύτης της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα 15χρονο αγόρι που έπεσε στη θάλασσα για να σώσει το σκυλάκι. 

Η σορός του μεταφέρεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. 





Πηγή: thestival.gr




Citigroup: Του χρόνου και... βλέπουμε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα




Τις δηλώσεις της Christine Lagarde σχολιάζει σε σημερινό της note η Citigroup, υπογραμμίζοντας ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου απέναντι στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, λέγοντας ότι δεν αποτελεί μέρος του προγράμματος, καθώς πρέπει να ικανοποιηθούν δύο όροι του. Ο ένας είναι ότι πρέπει υπάρξουν ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ο δεύτερος ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο σύμφωνα με τα πρότυπά του ΔΝΤ.

Αυτοί οι όροι δεν έχουν ικανοποιηθεί είπε το ΔΝΤ, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση: "Το ΔΝΤ είναι αισιόδοξο ότι τα μέτρα των μεταρρυθμίσεων θα περάσουν σύντομα".

Όπως τονίζει η Citi, η θέση του ΔΝΤ παραμένει η ίδια με εκείνη που εξέφρασε το Μάιο, όταν συμφωνήθηκε η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης και οι Ευρωπαίοι πιστωτές έκαναν κάποια μικρά βήματα προς τα εμπρός σχετικά με την δέσμευση να προσφέρουν κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, το ΔΝΤ απαιτεί περισσότερο χειροπιαστά μέτρα για να είναι σε θέση να αξιολογήσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θετικά και να συμμετέχει οικονομικά στο σχέδιο διάσωσης.
Όπως υπογραμμίζει η αμερικάνικη τράπεζα, είναι απίθανο κάτι τέτοιο να  συμφωνηθεί στο εγγύς μέλλον, ή μέχρι το τέλος του έτους, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.




Ελ. Κούρταλη
Πηγή : capital.gr


Νέα Δημοκρατία : Μαύρη μέρα για τους συνταξιούχους



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις νέες περικοπές συντάξεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Είναι Σεπτέμβρης, είναι η Δ.Ε.Θ. και είναι η τρίτη φορά που, σύμφωνα με τη συνήθειά του, ο κ. Τσίπρας εξαπατά μέσω της Δ.Ε.Θ. τον ελληνικό λαό. 

Έχουν προηγηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο έχουν ενταφιαστεί στο ψέμα.

Σήμερα, πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής.  

Η επικαιρότητα βγάζει σήμερα μπροστά το θέμα της δημοπράτησης για τις άδειες των καναλιών. 

Αυτό αφορά τους λίγους. 

Αυτό που αφορά τους πολλούς, την κοινωνία είναι ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, σήμερα, βιώνουν μια μαύρη μέρα. 

150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται και πάλι. Περικόπτονται οι  επικουρικές συντάξεις έως και 40%.

Ο κ. Τσίπρας, προεκλογικά υποσχόταν 13η σύνταξη και σήμερα κόβει για τρίτο συνεχόμενο μήνα τις συντάξεις:

-      Σε 2.400.000 συνταξιούχους  καταργήθηκε το ΕΚΑΣ τον Ιούνιο

-      και σε 60.000 τον Αύγουστο,

-      και σήμερα, όπως ήδη είπα, σε 150.000 συνταξιούχους, κόβονται οι επικουρικές συντάξεις.

Έπεται, συνέχεια τον Οκτώβριο. 

Αυτό είναι το τίμημα της κοροϊδίας και της ανικανότητας του κ. Τσίπρα. 

Γι’ αυτό η Δ.Ε.Θ. θα είναι μια οδυνηρή διαδικασία γι’ αυτόν. Διότι θα πρέπει να δικαιολογήσει και να καλύψει τα ψέματα που έχει πει στους Έλληνες πολίτες».


Ελεγκτής τραβάει από τα πόδια γυναίκα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ




Επιβάτης κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο σκηνές άγριου καυγά μεταξύ επιβατών και ελεγκτών σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Σε κατάσταση αμόκ μια κοπέλα που δεν είχε χτυπήσει εισιτήριο, προσπάθησε να βγει από το παράθυρο.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (1/9), σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ όταν σύμφωνα με το thessnews.gr, ένας ελεγκτής κατά τη διάρκεια ελέγχου στο σταθμό Χαριλάου του ΟΑΣΘ, διαπίστωσε πως μια κοπέλα που επέβαινε στο λεωφορείο δεν είχε επικυρώσει το εισιτήριό της. Τότε ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται πρωτοφανής σκηνές.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο ελεγκτής ζήτησε από τον οδηγό του λεωφορείου να κλειδώσει τις πόρτες και να εγκλωβίσει την κοπέλα μέσα στο όχημα, ωστόσο εκείνη άρχισε να φωνάζει και μετά από λίγο επιχείρησε να βγει από το παράθυρο του λεωφορείου με τον ελεγκτή να προσπαθεί να την εμποδίσει τραβώντας την από τα πόδια.

Τελικά, το περιστατικό έλαβε τέλος μετά την επέμβαση της Άμεσης Δράσης που εκλήθη στο σημείο. Στο βίντεο που ακολουθεί ένας επιβάτης καταγράφει τις σκηνές με επιβάτες και ελεγκτές να ανταλλάσουν βαριές εκφράσεις.



Πηγή : news247.gr


Εάν δουν τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες οι ευπαθείς ομάδες όπως είπε ο Τσίπρας να μας ενημερώσουν




Φυσικά δεν πρέπει να πανηγυρίζει ο Τσίπρας γιατί ο καθεστωτισμός του οδηγεί σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους επειδή το θέλει το κόμμα του και μερίδα των καθεστωτικών ψηφοφόρων του.

Φυσικά δεν πρέπει να πιστεύει κανένας τις εξαγγελίες του δήθεν ότι θα δώσει λεφτά σε ευπαθείς ομάδες γιατί χρωστάει και στην θάλασσα η κυβέρνηση του και δεν πρόκειται να δώσει από ότι πάρει εάν προλάβει να πάρει ούτε σεντς!!

Ακούσαμε ότι θα πάει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ με 246 εκατομμύρια για να τα μοιράσει!!!

Πώς; Τι; Και πώς θα τα μοιράσει όταν είναι να τα πάρει σε βάθος χρόνου εάν προλάβει να τα πάρει;

Πώς θα τα μοιράσει που ότι βγάζει τα χρωστάει γιατί έχει κάνει την ποιο άθλια διαπραγμάτευση στην ιστορία της χώρας;

Εμείς διαβάσαμε το ρεπορτάζ του ΔΟΛ και βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε τις εύλογες ρωτήσεις μας και να προβληματιστούμε περισσότερο για το μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος και ο σανός του Τσίπρα;;;;;;

ρεπορτάζ in.gr :

Από το Κιάτο, όπου παραδίδει στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου - Πάτρας), ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας πως τα έσοδα για το δημόσιο είναι περισσότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί και δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν απροσδόκητα υψηλό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύτηκε ότι έως και το τελευταίο ευρώ -και συγκεκριμένα τα 2/3 του τιμήματος έως το τέλος του 2016, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017- «θα κατευθυνθεί για έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, για τη στήριξη της κοινωνίας που έχει ανάγκη». Όπως είπε, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως μπαίνει τέλος στην ανομία και την ασυδοσία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στον τηλεοπτικό χώρο και μπαίνουν πια κανόνες.

Η κυβέρνηση εξέπεμψε το σήμα ότι πλέον οι νόμοι ισχύουν για όλους και πως οι διαγωνισμοί είναι αδιάβλητοι και οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους» υπογράμμισε.

Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει τα έξι χρόνια της κρίσης θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν υψηλή φορολογία και άλλοι να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες, ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος, στέλνουμε το μήνυμα και προς τα έξω ότι υπάρχει μια νέα Ελλάδα, τόνισε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα, και χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και στο κατεστημένο των ΜΜΕ που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη» σημείωσε.

Παρατήρησε ότι αν δίνονταν 10 άδειες προς 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, όπως πρότειναν κάποιοι, τα έσοδα για το δημόσιο θα ήταν μόλις 30 εκατ. ευρώ, πολύ λιγότερα από τα 246 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα Ταμεία του δημοσίου τώρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ.


Με απεργία των δασκάλων ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά




Με απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινά η νέα σχολική χρονιά!!

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας στις 15 Σεπτεμβρίου ως ένδειξη αντίδρασης τόσο απέναντι στον νέο τύπου του ολοήμερου σχολείου όσο και στο δρομολογούμενο μοντέλο της προσχολικής αγωγής.

Για τους λόγους της απεργίας η ΔΟΕ θα παραχωρήσει την επόμενη Τετάρτη στις 7 Σεπτεμβρίου συνέντευξη τύπου αναφορικά με το ζήτημα, στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι διαλύει τις δομές του ολοήμερου νηπιαγωγείου, ενώ ταυτόχρονα το υποβαθμίζει ως θεσμό, καθώς τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων παραμένουν άλυτα, ενώ παράλληλα η ηγεσία ΥΠΠΕΘ -όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ-  διαφημίζει την επέκταση του ολοήμερου την στιγμή που συμβαίνει ακριβώς το ανάστροφο.




Στα πρόθυρα του εμφυλίου στην Βενεζουέλα που κυβερνά το καθεστώς που ονειρευόταν ο Τσίπρας




Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατέλαβαν τους δρόμους του Καράκας, στη μαζικότερη διαδήλωση του τελευταίου χρόνου στη χώρα.

Ντυμένοι στα λευκά και με το σύνθημα «αυτή η κυβέρνηση θα καταρριφθεί», διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, απαιτώντας από τον πρόεδρο, Νίκολας Μαδούρο, να ανακοινώσει δημοψήφισμα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η παραμονή του ή όχι στην προεδρία.

Στους δρόμους έβγαλε και τους υποστηρικτές του ο Μαδούρο, με κόκκινα χρώματα και το χρώμα του Ούγκο Τσάβες για να διαδηλώνει υπέρ της παραμονής του προέδρου στην ηγεσία της χώρας.

Φυσικά οι υποστηρικτές του Μαδούρο ήταν απελπιστικά λίγοι και δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τον όγκο του ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών που ζητούν να πέσει η κυβέρνηση Μαδούρο.

Το κλίμα που επικρατεί στη χώρα φτάνει στα όρια του εμφυλίου με ένα λαό να υποφέρει γιατί η κυβέρνηση Μαδούρο τον έχει κάνει να υφίστανται με τον πλέον σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής δυσπραγίας της Βενεζουέλας. 

Το καθεστώς για να σταματήσει τις αντιδράσεις συνέλαβε τον Daniel Ceballos, επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο οποίος συνελήφθη και με την κατηγορία υποκίνησης βίας και  οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφεραν πως μέλη τους είχαν τεθεί υπό κράτηση. 

Χαρακτηριστικό των κινήσεων φίμωσης από το καθεστώς είναι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρακωλύσει το έργο των δημοσιογράφων και την κάλυψη των εξελίξεων από τα ΜΜΕ.


Η γαλλική εφημερίδα Le Monde διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απέλαση από τη Βενεζουέλα της ειδικής απεσταλμένης της για να φιμώσουν την ενημέρωση.

Η Μαρί-Εβ Ντελτέφ, η οποία υπογράφει ως «Μαρί Ντελκά» στις ανταποκρίσεις της από την Κολομβία, στάλθηκε πίσω στην Μπογκοτά την Τετάρτη, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Καράκας. Η απέλασή της χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη από τον διευθυντή της Le Monde, τον Ζερόμ Φενολιό.

Ο Τζον Ότις, του αμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού NPR και ο Σέζαρ Μορένο, του κολομβιανού ραδιοφώνου Caracol, απελάθηκε επίσης.

Οι αντιδράσεις ξένων δικτύων για τις απελάσεις συναδέλφων τους είναι καθημερινές και οι εξελίξεις ραγδαίες.

Εμείς σας θυμίζουμε την επιστολή Τσίπρα πρός τον Μαδούρο το 2013 με τίτλο : Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα:

Αγαπητέ σ. πρόεδρε Νικολάς,

Ο λαός της Βενεζουέλας με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και διαφανείς διαδικασίες, με την συμμετοχή εκατοντάδων διεθνών παρατηρητών των εκλογών (ανάμεσά τους και δυο έλληνες) αποφάσισε τον αμετάκλητο δημοκρατικό δρόμο των αντι-νεοφιλελευθέρων δομικών αλλαγών στην χώρα σου με στόχο τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Εκ μέρους όλων των μελών και φίλων της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα σε συγχαίρω για μία δύσκολη αλλά αποφασιστική, ιστορική νίκη του λαού σου.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές αλλά και επαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στην χώρα του Μπολίβαρ αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής που αποτίναξαν ξενοκίνητες δικτατορίες στο πρόσφατο παρελθόν και διεφθαρμένα πολιτικά καθεστώτα δεν θα επιλέξουν την ιστορική οπισθοδρόμηση. Όπως λέει ο λαός μας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Αντιπρόεδρος της ΚΕΑ


Καθεστωτικές απειλές από Σπίρτζη : Αν η Digea δεν κόψει το σήμα, θα το κάνει η πολιτεία




Η κυβέρνηση επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι του οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στα κανάλια και αντί να κοιτάνε πώς θα βοηθήσουν αυτούς που η ίδια η κυβέρνηση στέλνει στην ανεργία συνεχίζουν τις καθεστωτικές απειλές τους.

Στην περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί, σχετικά με την διακοπή του σήματος των καναλιών που δεν πήραν άδεια λειτουργίας, τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Τις ίδιες απειλές είχε ξεστομίσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας το σήμα των καναλιών που δεν έλαβαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα διακοπεί σε 90 ημέρες από την ημέρα της δημοπράτησης των αδειών.




Καταστρέφουν την αγορά των εταιρικών αυτοκινήτων



Θα προσμετράται ως εισόδημα του εργαζομένου που το χρησιμοποιεί το 80% της συνολικής δαπάνης του αυτοκινήτου που έχει αποκτηθεί με τη μέθοδο leasing

Με τους χαμηλόμισθους και τους μικροελεύθερους επαγγελματίες τα έβαλε η κυβέρνηση χτυπώντας τους οικονομικά μέσω του εταιρικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν.

Το πρωτάκουστο για τα παγκόσμια φορολογικά δεδομένα θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου και αφορά τα αυτοκίνητα που παραχωρούνται από τις εταιρείες προς τους εργαζομένους της, αλλά και αυτά που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε στο αριστερό μνημόνιο, το 80% της συνολικής δαπάνης ενός αυτοκινήτου που έχει αποκτηθεί από την εταιρεία με τη μορφή leasing θα προσμετράται ως εισόδημα στον εργαζόμενο στον οποίο έχει παραχωρηθεί. Σημειώστε ότι μέχρι σήμερα και σύμφωνα με την παρ. 1, άρθρο 13 του ν. 4172/2013, το εισόδημα το οποίο προκύπτει ως «παροχή σε είδος αυτοκινήτου» υπολογίζεται στο 30% του κόστους του οχήματος που εγγράφεται ως δαπάνη στα βιβλία του εργοδότη με τη μορφή είτε απόσβεσης, είτε μισθώματος - ανάλογα με τον τρόπο απόκτησης του αυτοκινήτου (αγορά ή μίσθωση). Αναμφίβολα και αυτό ακόμα είναι στα όρια του παραλογισμού, όμως σίγουρα το 80% είναι απολύτως εξωφρενικό. 

Αν κάποιοι θεωρήσουν λογική αυτή την απόφαση, αφού «έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι από αυτούς θα είχαν ένα αυτοκίνητο», το παράλογο του φόρου κρύβεται στον όρο «συνολικής δαπάνης». Ο νομοθέτης σε αυτό το ποσό προσμετρά τα τέλη κυκλοφορίας, τα ποσά συντήρησης και επισκευής, το κόστος αλλαγής ελαστικών και εκείνο που αντιστοιχεί στην αγορά του οχήματος ή του μισθώματος. Με λίγα λόγια, θα θεωρούνται εισόδημα του εργαζόμενου-ιδιοκτήτη κ.λπ. ακόμα οι τόκοι από το leasing του αυτοκινήτου. Κι όλα αυτά ανεξάρτητα από την αξία του αυτοκινήτου και το εισόδημα του εργαζομένου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο αυτοκίνητο η BMW Σειρά 6 των 100.000 ευρώ που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της εταιρείας και άλλο το Hyundai i20 που χρησιμοποιεί ένας εργαζόμενος -για παράδειγμα- σε λογιστήριο, με μισθό 700 τον μήνα. Η κυβέρνηση, όμως, φορολογεί και τους δύο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Κάνουν υπολογισμούς

Πανικός και σύγχυση επικρατεί αυτή την περίοδο σε πάνω από 120.000 εργαζομένους που έχουν την… ατυχία -με τα νέα δεδομένα- να τους έχει παραχωρήσει η εταιρεία όπου εργάζονται ένα αυτοκίνητο. Οι λογιστές έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν τα νέα φορολογικά δεδομένα που θα ισχύσουν για τον χρήστη του εταιρικού αυτοκινήτου. Εστω λοιπόν ότι ένας εργαζόμενος λαμβάνει μισθό 1.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως και έχει ένα εταιρικό αυτοκίνητο αξίας 14.000 ευρώ προ ΦΠΑ. 

O συγκεκριμένος εργαζόμενος, o οποίος δηλώνει περίπου 14.000 ευρώ τον χρόνο, θα θεωρείται ότι λαμβάνει 18.000 ευρώ ετησίως, με το κόστος 80% της συνολικής δαπάνης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου να υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 4.000 ευρώ τον χρόνο (σε τετραετές μίσθωμα). Με τα δεδομένα αυτά, πολλοί εργαζόμενοι θα ανέβουν φορολογική κλίμακα, κάτι που φυσικά θα τους αυξήσει τον φόρο που θα πρέπει να καταβάλουν. Το αποτέλεσμα αυτής της ανούσιας πολιτικής είναι ήδη πολλοί εργαζόμενοι, ευρισκόμενοι σε κατάσταση πανικού, να ζητούν από την εταιρεία τους να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο, ενώ άλλοι να προσπαθούν να το αλλάξουν με μικρότερης αξίας -οπότε και κατηγορίας- για να φορολογηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο. 

Σημειώστε, δε, ότι η παραπάνω απόφαση δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ισχύσει για τα βουλευτικά αυτοκίνητα.Ολα τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι θα πλήξουν και τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αφού περίπου το 50% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων είναι με leasing. Σημειωτέον ότι το αυτοκίνητο -ακόμα και τα τελευταία χρόνια όπου οι πωλήσεις του είναι στο ναδίρ- συμβάλλει ιδιαίτερα στα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς συνολικά το κράτος κερδίζει ετησίως μόνο από την αγορά νέων αυτοκινήτων 320 εκατ. ευρώ και 1,25 δισ. από τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (στα 2 λίτρα και πάνω). Και όλα αυτά χωρίς να υπολογιστούν οι φόροι από τις ασφάλειες, τη συντήρηση, τα καύσιμα, τα ελαστικά κ.λπ. Σε αυτά, λοιπόν, τα υπέρογκα έσοδα η κυβέρνηση έρχεται να δώσει καίριο χτύπημα, θέτοντας σε κίνδυνο ένα μεγάλο μέρος τους, αφού είναι δεδομένο ότι ο κόσμος και οι εταιρείες θα μαζευτούν.


Στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε.

Πολλές χώρες, όπως Γερμανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Τσεχία, εφαρμόζουν ως μέθοδο υπολογισμού -δηλαδή ως εισόδημα των εργαζομένων- ένα ποσοστό επί του ποσού που προκύπτει από τη λιανική τιμή του αυτοκινήτου. Χωρίς να υπολογίζονται δηλαδή σε αυτό τα τέλη κυκλοφορίας, οι τόκοι κ.λπ. Αυτός ο τρόπος είναι σαφώς πιο δίκαιος για τον εργαζόμενο. Παράλληλα είναι και πολύ πιο απλός στην εφαρμογή, καθώς διευκολύνει τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας, αφού η τιμή είναι γνωστή στις αρχές και ανεξάρτητη από τον τρόπο κτήσης του αυτοκινήτου (αγορά, μίσθωση κ.λπ.). 

Επ’ αυτού, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος προτείνει την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4172/2013 ως εξής: «Για τον υπολογισμό του Φόρου Παροχής σε Είδος ΕΙΧ αυτοκινήτων που παραχωρούνται σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα ενός φορολογικού έτους λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού η λιανική τιμή πώλησης προ φόρων του αυτοκινήτου, απομειούμενη λόγω παλαιότητας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ισχύων Τελωνειακός Κώδικας, επί της οποίας εφαρμόζεται μηνιαίος συντελεστής (βλ. πίνακα). 

Με αυτό το σύστημα επιτυγχάνεται:

α) Μετατόπιση του ποσοστού προσδιορισμού φορολογητέου εισοδήματος για την παροχή σε είδος αυτοκινήτου προς τα μεγαλύτερης αξίας αυτοκίνητα και προφανώς και εισοδήματα. 
β) Τουλάχιστον 70% αύξηση της φορολογικής είσπραξης από τον σχετικό φόρο σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς».



Του Τάκη Τρακουσελλή
Πηγή : protothema.gr


Βρισιές και κατάρες συνταξιούχων από το πρωί σε Τσίπρα- Καμμένο και Κατρούγκαλο



Σοκ περίμενε χιλιάδες συνταξιούχους σήμερα το πρωί όταν πήγαν στις τράπεζες να εισπράξουν τα επιδόματα τους.

Δυστυχώς σε πολλούς οι αυξήσεις έφταναν μέχρι και το 40% και δεν ήταν λίγοι όσοι κατέβασαν το κεφάλι σκεφτικοί - προβληματισμένοι και έφευγαν βρίζοντας τον Τσίπρα θεωρώντας τον υπεύθυνο για την όλη κατάσταση στην χώρα που διαιωνίζεται από ανικανότητα του.

Κυρία έξω απο την Εθνική στην Καλλιθέα έστελνε κατάρες φωνάζοντας ότι την κατέστρεψαν στα 75 της χρόνια μετά απο τόσα χρόνια δουλειάς και τώρα δεν θα έχει να πάρει τα φάρμακα της.

Συνταξιούχος φώναζε ότι τον εξαπάτησαν για να τους ψηφίσει δήθεν ότι θα του έδιναν πίσω την 13η και 14η σύνταξη και αντί αυτού του έχουν μειώσει και άλλο την πενιχρή σύνταξη του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζήσει με την γυναίκα του.

Ο αναβρασμός συνεχίζεται όπως και οι κατάρες από τους συνταξιούχους οι οποίοι πλέον φωνάζουν ανοιχτά "τι κάναμε βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια φέρνοντας τον Τσίπρα στην κυβέρνηση"

Η καταστροφή της χώρας και η απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών της συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δεν πάει άλλο


Στοιχεία-σοκ για τη δημόσια Υγεία -«Ακτινογραφία» με τις ελλείψεις σε 50 νοσοκομεία [λίστα]

Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος



Στοιχεία-φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας έδωσε η  Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα στοιχεία αναφέρονται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Η εικόνα, όπως αποτυπώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής:

1. Νοσοκομείο Πάτρας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η νέα πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.

2. Νοσοκομείο Αγρινίου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα νοσοκομεία, λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό.

3. Νοσοκομείο Αιγίου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.

4. Νοσοκομείο Καλαβρύτων: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.

5. Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν. Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.

6. Παίδων "Καραμανδάνειο" Πάτρας: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

7. Πανεπιστημιακό Ρίου: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.

8. Νοσοκομείο Λευκάδας: Ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Οι ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Πεπαλαιωμένα τα εργαστηριακά μηχανήματα. Συχνές βλάβες των μηχανημάτων και οι ασθενείς καταφεύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα για τις εξετάσεις.

9. Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.

10. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας, με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.

11. Κέντρα Υγείας Κυκλάδων: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και ιατρών (Ορθοπεδικού, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Μικροβιολόγου). Ελλείψεις αναλώσιμων υλικών.

12. Νοσοκομείο Νάξου: Ελλείψεις προσωπικού και ιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου, Χειρουργού). Απλήρωτα τα δεδουλευμένα νυκτερινά και αργίες από Νοέμβριο του έτους 20105.

13. "Λαϊκό": 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (πλην ιατρών) και 92 κενές οργανικές θέσεις ιατρών.

14. Νοσοκομείο Καρδίτσας: 192 κενές οργανικές θέσεις στις 610 προβλεπόμενες.

15. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης: 52,3% το ποσοστό στελέχωσης των οργανικών θέσεων. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με ορατή την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

16. Νοσοκομείο Λάρισας: 265 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στις 720 προβλεπόμενες.

17. Νοσοκομείο Κοζάνης: 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.

18. Νοσοκομείο Κυθήρων: Από τις 15 οργανικές θέσεις ιατρών οι 7 είναι ακάλυπτες και από τις 66 οργανικές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού ακάλυπτες είναι οι 17. Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο. Οι ιατροί κάνουν τη δουλειά του παρασκευαστή και του χειριστή. Στο νοσηλευτικό προσωπικό από τις 22 οργανικές θέσεις οι 9 είναι ακάλυπτες, παρότι φαίνονται 2, καθότι τις καταλαμβάνουν άτομα που απουσιάζουν πολύ καιρό για διαφόρους λόγους.

19. "Γ. Γεννηματάς" Θεσσαλονίκης: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Κλειστές 2 κλίνες ΜΕΘ. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Οφείλονται 2.000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία (ως εκ τούτω και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι) από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας. Ελλείψεις χειρουργικών υλικών.

20. "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης: Μεταξύ των ετών 2009-2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι από 35% έως 70%, ανάλογα την υπηρεσία.

21. "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης: 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν προσλήφθηκε κανείς. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί. Από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 5.

22. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης: 433 είναι οι κενές οργανικές θέσεις, στις 1.533 προβλεπόμενες. Εργαστήρια με απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος).

23. "Άγιος Δημήτριος" Θεσσαλονίκης: 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

24. Νοσοκομείο Κιλκίς: 50% κενές οργανικές θέσεις. Κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος. Ελλείψεις υλικών. Δεν υπάρχουν ειδικότητες ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.

25. Νοσοκομείο Βέροιας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική - μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.

26. Νοσοκομείο Γουμένισσας: Ερημοποίηση - υποστελέχωση του Νοσοκομείου. ΔΕ Νοσηλεύτρια καλύπτει το φαρμακείο (χωρίς φαρμακοποιό). Καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας. Δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν. Κιλκίς. Εξοικονομούν χειρουργικά υλικά από δωρεές.

27. Νοσοκομείο Πολυγύρου: 40% κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί η μονάδα εντατικής θεραπείας. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα παρά τον πολύ τουρισμό.

28. Νοσοκομείο Κω: Οι νοσηλευτές κάνουν διπλοβάρδιες. Μία νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές. Χωρίς φαρμακοποιό. Δεν υπάρχει ουρολόγος και πνευμονολόγος. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους.

29. Νοσοκομείο Ρόδου: 50% οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. 9.263 οφειλόμενα ρεπό. Πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Σοβαρός κίνδυνος της ζωής των ασθενών λόγω των καθυστερήσεων. Υποχρηματοδότηση. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.

30. "Δρομοκαΐτειο": Υπηρετούν 450 υπάλληλοι στις 1.200 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια στις κλινικές οξέων περιστατικών των 30 έως 40 ασθενών που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Αντιστοιχεί ένας Ιατρός ανά Κλινική. Αποδεκατίστηκε η Διοικητική και η Τεχνική Υπηρεσία. Ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, αντιδραστήρια. Απόγευμα - νύχτα δεν λειτουργούν τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό - Ακτινολογικό).

31. Πανεπιστημιακό Λάρισας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 128 κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές οργανικές θέσειςστην Ιατρική, 41 κενές οργανικές θέσεις στη Διοικηική και 8 κενές οργανικές θέσεις στη Τεχνική Υπηρεσία. 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες. Ιατρικά μηχανήματα εν αχρηστία λόγω παλαιότητας. Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους στον Ιδιωτικό Τομέα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. 6 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Επίσης 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.

32. Ψυχιατρικό Αττικής: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Διάλυση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου εισάγονται 50 ασθενείς. Το 80% των ασθενών που εισάγονται είναι με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Σε κλινικές των 40 ασθενών κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια. Πολλές φορές ασθενείς επιτίθενται στο προσωπικό ή σε άλλους ασθενείς και έχουν προκληθεί τραυματισμοί. Νοσηλευτική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 1.247 - Υπηρετούντες 652, Ιατρική υπηρεσία πλην Ιατρών Προβλεπόμενες οργανικές 296 - Υπηρετούντες 212, Τεχνική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 129 - Υπηρετούντες 25, Διοικητική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 518 - Υπηρετούντες 151, Ιατροί ΕΣΥ Προβλεπόμενες οργανικές 105 - Υπηρετούντες 64.

33. "Γ. Γεννηματάς" Αθήνας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς. Μεγάλες ελλείψεις σε Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς επίσης σε ιατρούς του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα. Συγχωνεύσεις κλινικών για να πάρει 5 ημέρες άδεια το προσωπικό το καλοκαίρι. Ο ένας εκ των δύο Αξονικών τομογράφων εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα δύο ειδικά ακτινοσκοπικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Τις ειδικές εξετάσεις οι ασθενείς τις κάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Το ειδικό μηχάνημα E.R.C.P. (ενδοσκοπικές, γαστρεντερολογικές εξετάσεις) θέλει αντικατάσταση επειδή είναι παλαιού τύπου. Μεγάλες ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

34. Θριάσιο: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη Τραυματιοφορέων. Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Η στελέχωση των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

35. "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης: 400 κενά, ήτοι135 γιατροί, 35 διοικητικοί, 30 παραϊατρικό, 198 νοσηλευτικό όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικοί. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Νοσοκομείο 210.000.000 ευρώ. Το νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000 ευρώ από τον Φεβρουάριο. 10 στις 20 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας κλειστές. 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές.

36. Νοσοκομείο Φλώρινας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις). 23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν δύο αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.

37. Νοσοκομείο Νάουσας: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 45% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος. Έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Κλειστή 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε παιδιάτρους.

38. Νοσοκομείο Κορίνθου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική. Το μισό μήνα είναι κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική. Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους - Τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.

39. Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες λόγω τουρισμού και προσφύγων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οφείλονται 1.000 ρεπό στο προσωπικό. Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε με ένα ιατρό.

40. "Τζάνειο": Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Ελλείψεις υλικών.

41. "Ερυθρός Σταυρός": 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ακάλυπτες οι 50% των θέσεων των ειδικευμένων ιατρών. Εάν δεν προσληφθούν άμεσα Ορθοπεδικοί κλείνει η κλινική, επειδή συνταξιοδοτούνται οι εναπομείναντες Ορθοπεδικοί ιατροί. Μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού 70% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Μεγάλες ελλείψεις Νοσοκόμων και Τραυματιοφορέων. Εντατικοποίηση της εργασίας. Εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων.

42. "Αλεξάνδρα": Πολύ μεγάλη υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που αγγίζει το 60%, συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει 350 κενές οργανικές θέσεις από τις 650 του συνόλου, στη Διοικητική Υπηρεσία έχει 72 κενές οργανικές θέσεις από τις 114 που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και στην Τεχνική Υπηρεσία 80 κενές οργανικές θέσεις από τις 155 που προβλέπει ο Οργανισμός. Τα προβλήματα όμως γίνονται ακόμα πιο σοβαρότερα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολύ σύντομα μέσα στους επόμενους μήνες το Νοσοκομείο τους θα καταρρεύσει για οικονομικούς λόγους.

43. Νοσοκομείο Καλαμάτας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στον νομό προς όφελος των ιδιωτών.

44. Νοσοκομείο Πύργου: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15 προβλεπόμενες.

45. Νοσοκομείο Αργοστολίου: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική αφού υπάρχουν μόνο δύο ιατροί παθολόγοι. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Άνω του 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Με μετακινήσεις καλύπτονται οι βάρδιες. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η ΜΕΘ με 5 κλίνες δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τις διακομιδές δεν επαρκεί, και κινδυνεύει η ζωή των πολιτών που χρήζουν διακομιδές.

46. Νοσοκομείο Λήμνου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν διαθέτει καθημερινά αναισθησιολόγο. Οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες στο θεό σε περίπτωση βαριάς νόσου. Παθολογική κλινική χωρίς Παθολόγο. Λειτουργεί με ιδιώτες ιατρούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 200 ευρώ την ημέρα στοιχίζει έκαστος. Υψηλότερη η αμοιβή τους απ' ότι στοιχίζουν οι μόνιμοι ιατροί. Γι' αυτό και εξωθούνται σε παραιτήσεις. 30% κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις υλικών.

47. Νοσοκομείο Καστοριάς: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.

48. Νοσοκομείο Ξάνθης: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

49. Νοσοκομείο Σερρών: Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας χωρίς Ογκολόγο ιατρό. Ψυχιατρική κλινική με ένα Ψυχίατρο. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

50. Νοσοκομείο Έδεσσας: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Μετακινήσεις προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, με μεγάλα προβλήματα να εμφανίζουν δομές που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Συντάξεις: Μειώσεις σοκ από σήμερα σε επικουρικές, οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα!



Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου για τις επικουρικές συντάξεις που θα δουν μειωμένες από σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι. Η έκπληξη θα είναι πολύ δυασάρεστη για τους δικαιούχους αφού οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες όχι μόνο στις συντάξεις αλλά και στα οικογενειακά, όπως και στα αναπηρικά επιδόματα.

Στα εκκαθαριστικά όπου εμφανίζεται με πλήρη ανάλυση τι και πόσο κόβεται από τις επικουρικές που πληρώνονται σήμερα, αποκαλύπτεται ότι:

Οι μειώσεις σε παλιά και νέα επικουρική φτάνουν και τα 138,94 ευρώ, ενώ σε ποσοστό φτάνουν και στο -47,42%! Οπως φαίνεται στα σημειώματα των συνταξιούχων, το ποσό που πληρώθηκαν στις 2 Αυγούστου ήταν χωρίς μείωση. Με το δεύτερο κύμα περικοπών που εμφανίζεται στην πληρωμή της 2ας Σεπτεμβρίου και «τσεκουρώνονται» 150.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, η παλιά σύνταξη διαγράφεται τελείως και στη θέση της μπαίνει ένα νέο ποσό βασικής επικουρικής σύνταξης που είναι κατά πολύ μικρότερο από το προηγούμενο.

Η διαφορά οφείλεται στην εφαρμογή του επανυπολογισμού και της μείωσης που γίνεται με το νόμο 4387/16.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος του ΤΕΑΥΕΚ (επικουρικό εμποροϋπαλλήλων) έπαιρνε αρχικό μικτό ποσό μέχρι και τον Αύγουστο 567,79 ευρώ. Η επικουρική αυτή ήταν προ μνημονιακών περικοπών και περιελάμβανε επίδομα συζύγου και τέκνων. Η πληρωτέα του σύνταξη (καθαρό ποσό) μετά τις μνημονιακές περικοπές, την εισφορά ασθένειας 6% και το φόρο ήταν 303,32 ευρώ. Με την εφαρμογή του νόμου 4387 στην πληρωμή Σεπτεμβρίου, ο επανυπολογισμός γίνεται στο αρχικό ποσό, δηλαδή στα 567 ευρώ, που διαγράφονται όπως φαίνεται στο εκκαθαριστικό του συνταξιούχου, ενώ ταυτόχρονα επανυπολογίζονται και τα επιδόματα.




Πηγή


Νέα έρευνα για το έλλειμμα του 2009 διέταξε η κ. Ξένη Δημητρίου, με αφορμή δημοσίευμα της «Δημοκρατίας»



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας " Η Δημοκρατία" που αναφέρονταν σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απεστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της κ. Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο , " Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά" με ημερομηνία 29 Αυγούστου και ένα ακόμα με τίτλο " Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοςία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες" με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα αναιρέθηκε η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, προκαλώντας αντιδράσεις και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου από τον Αρειο Πάγο έγινε μετά από σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ για την υπόθεση Γεωργίου προσεχώς θα κριθεί - και πάλι- από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Πηγή : kathimerini.gr


"Επίθεση" Μητσοτάκη σε Φίλη για τα όσα συμβαίνουν στην παιδεία



Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook :

Συμβούλια Ιδρύματος: Δεσμεύομαι για την αποκατάσταση και ενίσχυση του θεσμού.

Διάβασα - με μεγάλη λύπη - την επιστολή παραίτησης των έξι επιφανών προσωπικοτήτων του Συμβουλίου Ιδρύματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που έρχεται να προστεθεί στις παραιτήσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα άλλα ιδρύματα της χώρας. 

 Με λύπη, διότι ήμουν ανάμεσα στους 255 βουλευτές που ψήφισαν το νόμο 4009/2011, γνωστό και ως «Νόμο Διαμαντοπούλου». Ένωσα κι εγώ τις δυνάμεις μου με εκείνους που διεκδίκησαν την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για το πολιτικό μας σύστημα. Υπερβήκαμε διαχωριστικές γραμμές για να συμφωνήσουμε σε ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας. 

Ο νόμος, ανάμεσα σε άλλα, προέβλεπε τη θέσπιση ενός Συμβουλίου Ιδρύματος για κάθε πανεπιστήμιο, ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου, στο οποίο θα συναποφάσιζαν καθηγητές του ιδρύματος, μαζί με προσωπικότητες από πανεπιστήμια του εξωτερικού και φορείς της κοινωνίας. Η δομή αυτή επέτρεψε σε αρκετά πρόσωπα του σπουδαίου επιστημονικού δυναμικού της ελληνικής διασποράς – από κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη - να μεταφέρουν τις παραστάσεις και την τεχνογνωσία τους στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το ζητούμενο ήταν να απελευθερώσει η χώρα το τεράστιο δυναμικό των καθηγητών, των ερευνητών και των φοιτητών της – και τα πανεπιστήμια να πάψουν να είναι πεδίο κομματικού ανταγωνισμού και πολιτικής αντιπαράθεσης.

 Το ζητούμενο αυτό σήμερα παραμένει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.  

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο υπήρξε ιστορικά η ισχυρότερη βάση προσωπικής και κοινωνικής προόδου και προκοπής στην Ελλάδα. Εξέφρασε τις ελπίδες εκατομμυρίων οικογενειών που αποζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Σε έναν κόσμο που τρέχει, χρειαζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο διαρκώς θα μεταρρυθμίζεται, το οποίο θα ακολουθεί τις καλύτερες διεθνείς τάσεις και που θα δίνει ουσιαστικές ελπίδες εξέλιξης τόσο για τους σπουδαστές του, όσο και για την ερευνητική του κοινότητα. Χρειαζόμαστε επίσης ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο θα προσελκύσει φοιτητές πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, που θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, που θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Τίποτε από όλα αυτά δεν αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας και των επιλογών της σημερινής κυβέρνησης, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμεί ένα πανεπιστήμιο απομονωμένο και αποκομμένο, ένα πανεπιστήμιο χωρίς προοπτική και όραμα.  

Τα Συμβούλια Ιδρύματος είναι ένας θεσμός τον οποίο δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αποκαταστήσουμε και θα ενισχύσουμε. Αλλά δεσμεύομαι επίσης προσωπικά, ότι η απελευθέρωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου από τα δεσμά του χθες, θα αποτελέσει βασικό μέλημα και μία από τις προτεραιότητες της μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.   

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσοι υπηρέτησαν στα συμβούλια, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο για να βοηθήσουν τον τόπο τους. Τους ζητώ να κάνουν λίγο υπομονή, να μη θεωρήσουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τον καθένα και την καθεμία τους εξ’ αιτίας της “σκοτεινής” περιόδου που διανύουμε. Θέλω να γνωρίζουν ότι η χώρα μας σύντομα θα ζητήσει και πάλι την αρωγή τους. Θέλω να γνωρίζουν επίσης, ότι η Ελλάδα, θα γίνει σύντομα μία κανονική χώρα, μία χώρα που θα έχει και την εκπαιδευτική πολιτική που χρειάζεται και τον Υπουργό Παιδείας που αξίζει … 


Φρίκη στη Λάρισα: Βίαζαν ανήλικη που είχαν απαγάγει



Δυο Ελληνες μαστροποί κρατούσαν φυλακισμένη μια 14χρονη Ελληνίδα , την οποια βίαζαν συστηματικά «πελάτες» έναντι αμοιβής.

Δεν υπάρχουν λόγια την κτηνωδία που εκτυλίχθηκε σε ένα διαμέρισμα στη Λάρισα. Δυο Ελληνες μαστροποί κρατούσαν φυλακισμένη μια 14χρονη Ελληνίδα , την οποια βίαζαν συστηματικά «πελάτες» έναντι αμοιβής.

Το βράδυ της Τετάρτης ένας 55χρονος που φέρεται και ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης και το μεσημερι της Πέμπτης συνελήφθη και ο 56χρονος συνεργός του, ο οποίος είχε αρπάξει την ανήλικη στα μέσα Αυγούστου. 

 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 14χρονη δεν ζούσε με τους γονείς της, από τους οποίους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Έτσι, ζούσε σε εκκλησιαστικό ίδρυμα, από το οποίο εξαφανίστηκε αρκετούς μήνες πριν. Τη φυγή του παιδιού εκμεταλλεύτηκαν οι μαστροποί που το πήραν κοντά τους και άρχισαν να το εκδίδουν.

Από τους «πελάτες», έχουν ταυτοποιηθεί τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και αντιμετωπίζουν την κατηγορία του βιασμού. 



Πηγή : thetoc.gr


Εθνική να την πιεις στο ποτήρι, 2-1 την Ολλανδία



Πολύ καλή εμφάνιση από την Εθνική μας στο Αϊντχόφεν και νίκη με ανατροπή (2-1) απέναντι στην Ολλανδία. Ελπιδοφόρα μηνύματα από την "γαλανόλευκη" πριν μπει στη μάχη των προκριματικών

Αυτή ναι, ήταν εμφάνιση που μας είχε λείψει... Η Εθνική ομάδα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο απέναντι στην Ολλανδία στο "Philips Stadion" του Αϊντχόφεν και επικράτησε 2-1, κάνοντας ανατροπή και δείχνοντας πως κάτι καλό γίνεται με τον Μίχαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία. Βέβαια, χρειάζεται να υπάρξει ανάλογη συνέχεια...

Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν αρκετά συμπαγείς στα μετόπισθεν, κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, μεσοεπιθετικά λειτούργησαν εξαιρετικά και πέρα από τα δυο γκολ που σημείωσαν, είχαν και άλλες ευκαιρίες. Η απόδοση των περισσοτέρων παικτών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη στην ιστορία μας απέναντι στους "οράνιε" σε εννέα αναμετρήσεις.

Ο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ στο 14', για να απαντήσει στο 29' η Εθνική μας με τον Μήτρογλου. Στο 74', ο Γιαννιώτας που είχε περάσει αλλαγή, κατάφερε με κοντινό πλασέ να πετύχει το νικητήριο τέρμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που προερχόταν από την καλή εμφάνιση και τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Αυστραλία στο δεύτερο εκ των δυο φιλικών στη μακρινή Ωκεανία.

Πλέον, η Εθνική ομάδα με καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στρέφει την προσοχή της στην πρώτη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας. Την ερχόμενη Τρίτη (6/9), η γαλανόλευκη αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε της πορτογαλικής πόλης Φάρο και έχει όλα τα φόντα να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες
Ο Μίχαελ Σκίμπε κατέβασε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Καρνέζη στο τέρμα, στα δυο άκρα της άμυνας τον Τοροσίδη στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς. Οι Μανιάτης, Σάμαρης στα χαφ, οι Χολέμπας και Μάνταλος πλάγιοι χαφ, με τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Στον αντίποδα, ο Ντάνι Μπλιντ επέλεξε ένα 4-3-3 για την Ολλανδία. Ο Ζουτ στο τέρμα, Φέλτμαν και Μπρούμα στα δεξιά και στα αριστερά αντίστοιχα, με τους , Μπλιντ και Βίλεμς στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στα χαφ αποτελείτο από τους Στρόουτμαν, Βαϊνάλντουμ και Σνάιντερ, δεξιά ο Μπέρχαους, αριστερά ο Πρόμες και στην επίθεση ο Γιάνσεν.

Πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει επί θητείας Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής μας και σίγουρα από τα πιο ποιοτικά και γεμάτα της τελευταίας... διετίας. Ναι, αυτής της εφιαλτικής διετίας μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, που η γαλανόλευκη πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Με εξαίρεση το φτηνό λάθος του Παπασταθόπουλου στο γκολ των Ολλανδών, η άμυνα λειτούργησε όπως έπρεπε, η ομάδα είχε καλά τρεξίματα, οι διεθνείς πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και κυκλοφορούσαν αρκετά καλά την μπάλα. Όσο για το γκολ, ήταν μια πολύ όμορφα εκτελεσμένη επίθεση και άψογη εκτέλεση του Μήτρογλου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ορισμένες καλές στιγμές με τους Πρόμες, Βαϊνάλντουμ και Σνάιντερ στα πρώτα λεπτά, μέχρι να έρθει το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ στο 14'. Ο Παπασταθόπουλος έδωσε άθελά του τη μπάλα σε αντίπαλο, ο Γιάνσεν από δεξιά ντρίμπλαρε τον Τζαβέλλα, έκανε το γύρισμα και ο Βαϊνάλντουμ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από 'κει και πέρα, η εικόνα των διεθνών μας βελτιώθηκε αισθητά, ανέβασαν την απόδοσή τους και η ισοφάριση ήρθε δικαιωματικά. Αφού πρώτα η Εθνική απείλησε με το εξαιρετικό σουτ του Φορτούνη στο 21', αναγκάζοντας σε εντυπωσιακή εκτίναξη τον Ζουτ και λίγο πριν ο Βίλεμς πάρει την μπουκιά από το στόμα του Μάνταλου δυο λεπτά μετά, ήρθε το 1-1 με τον Μήτρογλου, ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη σέντρα του Τοροσίδη. Ένα καλό σουτ του Σνάιντερ (34') και ένα λιγότερο καλό του Μήτρογλου (42') ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς ως την ανάπαυλα.

Πολλές αλλαγές και ανατροπή με Γιαννιώτα
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίχαελ Σκίμπε έκανε αρκετές αλλαγές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει. Οι Καπίνο, Σταφυλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μπακασέτας μπήκαν στο ματς και αντικαταστάθηκαν οι Καρνέζης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας. Δεξί μπακ πλέον ο Σταφυλίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας, στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος - Παπασταθόπουλος, κεντρικοί μέσοι οι Σάμαρης - Μανιάτης, στα άκρα Μάνταλος Μπακασέτας και ο Φορτούνης πίσω από τον Μήτρογλου. Στο 56', ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον αστράγαλο και στην θέση του πέρασε ο Γιαννιώτας.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Καπίνο έκανε μια πολύ όμορφη επέμβαση, ενώ η αμέσως επόμενη απειλητική προσπάθεια στην εστία μας ήταν στο 62', όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε εντυπωσιακό τάκλιν σε προσπάθεια του Γιάνσεν. Ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά μετά είχε ένα επικίνδυνο σουτ, το οποίο ευτυχώς δεν βρήκε στόχο, για να έρθει η ανατροπή στο 74' με τον Μήτρογλου να βγαίνει στην κόντρα μετά το κλέψιμο του Μάνταλου, έκανε το σουτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας, αλλά ο επερχόμενος Γιαννιώτας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1 για την Εθνική μας.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, η Εθνική μας κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της προβάδισμα και βάσει της συνολικής εικόνας, πήρε αυτό που εδικαιούτο. Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε ήταν άριστοι στο τακτικό κομμάτι από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν έδωσαν πολλούς χώρους στους Ολλανδούς, μπροστά ήταν επικίνδυνοι και κάπως έτσι ήρθε η νίκη, κάνοντας τους φίλους των "οράνιε" να γιουχάρουν τον Μπλιντ και τους παίκτες του μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στραμμένο στο Γιβραλτάρ...

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Μπλιντ): Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80' Ντοστ), Στρόουτμαν (65' Πρέπερ), Βαϊνάλντουμ (72' Κλάασεν), Σνάιντερ (65' Χέντριξ), Μπέρχαους, Πρόμες (72' Νάρσιχ), Γιάνσεν.

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης (46' Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Κ. Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46' Σταφυλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83' Καρέλης), Φορτούνης (56' Γιαννιώτας), Χολέμπας (46' Μπακασέτας), Μήτρογλου.



Πηγή : sport24.gr


Μέχρι με τον Αρχιεπίσκοπο έφαγε ο Τσίπρας ψάχνοντας για κάποιο φίλο




Δείπνο παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, εχθές στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην ατζέντα θα βρίσκονταν όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, από τη συνταγματική αναθεώρηση μέχρι την Παιδεία. 

Ο Τσίπρας δεν θα ήταν μόνος του καθώς είχε καλέσει στο δείπνο να μετέχουν τον υπουργό Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, τον υπουργό Παιδείας Νίκος Φίλη, τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. 


Aυτοί είναι οι τέσσερις νέοι καναλάρχες




Τις πρώτες πρωινές ώρες ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες της δημοπρασίας που έγινε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. 

Οι τέσσερις νικητές με σειρά πλειοδοσίας είναι: 
1- Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ
2- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ
3- Ο όμιλος ΑΝΤ1 του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ
4- Το σχήμα ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ

Η δημοπρασία έκλεισε συνολικά στα 246 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμη και των πλέον αισιόδοξων κυβερνητικών στελεχών.

Δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια οι εν λειτουργία σταθμοί, με συνολικά χιλιάδες εργαζόμενους, STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη, προσέφερε 13 εκατ. ευρώ) και ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά, προσέφερε 61 εκατ. ευρώ), όπως και το MEGA και το Ε που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Δεν πήραν επίσης άδεια ο Γιάννης Σαββίδης (πρώτος επιλαχών, ανέβασε την προσφορά του στα 61,5 εκατ. ευρώ) και το κυπριακό σχήμα του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη (έδωσε 18 εκατ. ευρώ).

Οι υποψήφιοι καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ από το πρωί της Τρίτης έως περίπου τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής που τελείωσε η διαδικασία.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης

Δήλωση της κυβέρνησης

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου –και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας– μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας» και τονίζει ότι: «Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας». 

Κιμπουρόπουλος: Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος, μετά το πέρας της δημοπρασίας, ανέφερε ότι ο ΣΚΑΪ πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια.

«Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα» τόνισε ο κ.Κιμπουρόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε «Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» είπε ο κ. Κιμπουρόπουλος. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως «οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες».

Σαββίδης: Θύμιζε λίγο φυλακή

«Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους» είπε ο κ.Σαββίδης εξερχόμενος από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ ρωτήθηκε για αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια αναφέροντας «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media».
Για την διαδικασία και όσα έζησε εντός του κτιρίου, ο κ. Σαββόδης απάντησε: «Ηταν πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό».


Στην ανεργία οι εργαζόμενοι των σταθμών που κλείνουν

Αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς που μένουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου, καθώς θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στις εκπομπές τους, τουλάχιστον μέσω της Digea, εντός 90 ημερών, όπως διαμήνυσε η κυβέρνηση.

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αποκατάσταση της νομιμότητας» το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια.

Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη είχε σημειώσει ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.

«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

«Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους» είτε για τους νέους καναλάρχες είτε για κάποιον που έχει ήδη τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Τι θα ακολουθήσει

Ξημέρωσε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μετά τον 48ωρο α λα Big Brother εγκλεισμό των υποψήφιων καναλαρχών και των συνεργατών τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Tώρα και σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Tα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε νέα κυβερνητική πολυγνωμία με αφορμή την προσεχή αδειοδοτική διαδικασία. Πρόσφορο έδαφος, αυτή τη φορά, οι κατηγορίες αδειών για «πάροχο περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας» αλλά και για «πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας». Από την πολυγνωμία αυτή  είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα ούτε πότε θα ανοίξει το θέμα των νέων αδειών ούτε έστω ως προς τη σειρά προτεραιότητας.

Και τώρα το ΣτΕ

Η επιχείρηση «τηλεοπτική ευταξία» της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχει οριστεί νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την ολομέλεια των προέδρων της Βουλής. Το ΕΣΡ, με τη σειρά του, θα προκηρύξει και θα διενεργήσει τους επόμενους αδειοδοτικούς διαγωνισμούς και, βεβαίως, θα έχει στο μεταξύ αποφανθεί το ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών επιχειρήσεων ως προς τη συνταγματικότητα της αδειοδοτικής νομοθεσίας.





Newsroom ΔΟΛ