Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Διαμαρτυρία της Ακρίτα γιατί δεν αφήνουν τον Τσίπρα να ξεφτιλιστεί στο debate

 


Δεν είναι σύμφωνη η Έλενα Ακρίτα για την αναβολή του debate των πολιτικών αρχηγών, και το εκφράζει έντονα σε ανάρτηση της.

Η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της στο Facebook υποστηρίζει πως το εθνικό πένθος αποτελεί «πρόσχημα» για την αναβολή της συζήτησης και αφήνει υπαινιγμούς για τις συνθήκες του ναυαγίου στην Πύλο.

Η Ακρίτα θέλει όπως φαίνεται να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά ο Τσίπρας, να γίνει εκτενή αναφορά για την νέα προδοσία του στην Ροδόπη, και για το τι έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας. Όπως και για το νέο σώου αλλά Μάτι που έδωσε στην Καλαμάτα για την ναυτική τραγωδία, με το ίδιο ύφος στο πρόσωπο και το γνωστό κατέβασμα των φρυδιών, κάνοντας μάλιστα τον ειδήμονα στα καράβια.

Επειδή όπως φαίνεται την τρώει.................«Το τριήμερο πένθος ήταν το πρόσχημα για να αναβληθεί το ντιμπέιτ. Μια πολιτική αναμετρηση δεν είναι γλέντι και χαρά, νταούλια και βιολιά και δεν είχε κανένα λόγο να αναβληθεί. Εκτός αν κάποιοι φοβούνται κάτι. Κάποια αποκάλυψη ή καταγγελία και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να το διαχειριστούν επικοινωνιακά. Αλλιώς, ποτέ και πουθενά ένα εθνικό πένθος δεν αποκλείει ένα προεκλογικό, πολιτικό ντιμπέιτ» γράφει χαρακτηριστικά.

Το τριήμερο πένθος ήταν το πρόσχημα για να αναβληθεί το ντιμπέιτ. Μια πολιτική αναμετρηση δεν είναι γλέντι και χαρά, νταούλια και βιολιά και δεν είχε κανένα λόγο να αναβληθεί.
Εκτός αν κάποιοι φοβούνται κάτι. Κάποια αποκάλυψη ή καταγγελία και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να το διαχειριστούν επικοινωνιακά. Αλλιώς, ποτέ και πουθενά ένα εθνικό πένθος δεν αποκλείει ένα προεκλογικό, πολιτικό ντιμπέιτ.

4,9 χιλ.
16
209


Το ακροαριστερό νούμερο Φίλης επικαλείται ανθέλληνα Ιάσονα και λέει ότι φταίει το Λιμενικό

 


Κάποια στιγμή η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με αυτά τα ακροαριστερά προκλητικά νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ, να μπούν στην αφάνεια και να ξεβρωμίσει η χώρα από τις αθλιότητες τους.

Μετά την προκλητικότητα του Νίκου Φίλη για την Θράκη μιλώντας για τουρκική μειονότητα, θέμα που δεν έχει κλείσει ακόμα, τώρα κατηγορεί το Λιμενικό για το ναυάγιο αφού επικαλείται ο φαιδρός δήθεν μαρτυρίες για επιχείρηση pushback που προκάλεσε το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. 

Μάλιστα για να επιβεβαιώσει το φαιδρό νούμερο τα μυθεύματα που λέει, επικαλέστηκε τον Ιάσονα Αποστολόπουλο, τον αθνέλληνα που κατηγορεί με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα για το μεταναστευτικό. 

Ο φαιδρός ακροαριστερός Νίκος Φίλης προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το τραγικό ναυάγιο και ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι το σκάφος του Λιμενικού έριξε σχοινιά προκειμένου να τραβήξει το αλιευτικό και να αποτρέψει την είσοδό του σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το να επικαλείται ένας ανθέλληνας και ακροαριστερό νούμερο, τα όσα λέει ένας άλλος ανθέλληνας και ακροαριστερό νούμερο καταλαβαίνετε πόσο σοβαρότητα και αλήθεια έχουν, και μόνο σκοπό έχουν να διασύρουν και να σπιλώσουν την Ελλάδα.



Από 20 έως 40 ετών οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές

 



Με τη σύλληψη εννέα διακινητών χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο της πρωτοφανούς τραγωδίας με το ναύαγιο στην Πύλο που συνέβη σε διεθνή ύδατα και όχι μέσα στο Ελλαδικό χώρο.

Η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), συνέλαβε εννέα άνδρες που βρίσκονται ανάμεσα στους 104 διασωθέντες. Είναι Αιγύπτιοι ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, μέλη του πληρώματος του πλοίου οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.

Συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.






Μηταράκης: «Μεγάλη μπίζνα η διακίνηση μεταναστών -5 εκατ. τα έσοδα στο ναυάγιο της Πύλου»

 


«Τραγικό περιστατικό» χαρακτήρισε το ναυάγιο στην Πύλο ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ενώ επισήμανε ότι από τη Βόρεια Αφρική διακινούνται κάθε μήνα χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη ζωή μέσω Ιταλίας.

Η Ιταλία, για τους περισσότερους δεν είναι χώρα τελικής παραμονής, σημείωσε, αλλά, επειδή συνορεύει οδικά με τις χώρες όπου επιδιώκουν τελικά να καταλήξουν, κυρίως Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία, είναι η χώρα την οποία «επιλέγουν» για να φτάσουν. Επιπλέον, ανέφερε πως «έχει ανοίξει μια νέα γραμμή» τα τελευταία χρόνια, κατευθείαν από Τουρκία προς Ιταλία, με χιλιάδες αφίξεις.

«Αυτές οι γραμμές, η Λιβύη-Ιταλία και η Τουρκία-Ιταλία, κατά κανόνα γίνονται με πολύ παλιά πλοία τα οποία κάνουν το τελευταίο τους δρομολόγιο, πριν αυτά κατασχεθούν και καταστραφούν. Κατά συνέπεια, είναι πλοία σε πολύ κακή κατάσταση, υπερφορτωμένα» προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν η διακίνηση μεταναστών είναι μια «μεγάλη μπίζνα», ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά «αυτονόητα, είναι και η μεγαλύτερη μπίζνα από πολλές άλλες μορφές λαθραίας οικονομίας, δυστυχώς».

«Αυτό το ένα πλοίο που ήρθε χτες, πέντε εκατομμύρια δολάρια υπολογίσαμε πρόχειρα ότι είναι τα έσοδα και ένα πλοίο που φαντάζομαι ήταν για πέταμα. Άρα αυτός ο οποίος προφανώς βρίσκεται, όχι μέσα στο πλοίο, βρίσκεται στη Λιβύη, βρίσκεται μια άλλη χώρα που το οργάνωσε, είναι εκατομμυριούχος σήμερα με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν πνιγεί στη θάλασσα της Μεσογείου. Υπάρχει ένα ζήτημα εδώ πέρα» τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Το Λιμενικό έκανε ό,τι ήταν σωστό, δεν μπορούσε να... απαγάγει το πλοίο»

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον χρόνο στον οποίο έδρασαν οι μηχανισμοί έρευνας και διάσωσης, ο κ. Μηταράκης επισήμανε τα εξής: «Ένα πλοίο το οποίο κινείται σε διεθνή χωρικά ύδατα και δεν εκπέμπει σήμα SOS και δεν ζητάει την παρέμβαση της χώρας που βρίσκεται κοντύτερα, γιατί είναι εκτός χωρικών υδάτων αλλά μέσα στο SAR το δικό μας, δεν μπορεί διά της βίας το Λιμενικό να παρέμβει, γιατί αυτό θα είχε οδηγήσει σίγουρα στο δυστύχημα που έγινε τώρα. Απ’ ό,τι πληροφορούμαστε, δεν έχω εσωτερικές πληροφορίες, πλέον έχω τις πληροφορίες τις δημόσιες, γνωρίζω όμως ότι προσφέρθηκε από τις ελληνικές αρχές να διασωθεί το πλοίο. Ήταν ξεκάθαρη η άποψη του κυβερνήτη που εξέφραζε το πλοίο, ότι θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία και ήταν και παρούσα η Frontex, ως γνωστόν, που τους είχε δει πρώτη».

«Το Λιμενικό έκανε ό,τι ήταν σωστό. Δεν μπορείς να βοηθήσεις ένα πλοίο το οποίο δεν σου ζητάει να το βοηθήσεις στα διεθνή ύδατα. Δεν μπορούσε να “απαγάγει” ένα πλοίο, να το πω απλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.


iefimerida.gr



26 οι προσαγωγές ακροαριστερών από τα επεισόδια στην Αθήνα

 


Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Λίγο πριν από τις 9, ομάδα ακροαριστερών κακοποιών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ακροαριστερών οργανώσεων, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με βομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για λίγη ώρα και όπως έγινε γνωστό έχουν προσαχθεί 26 άτομα χωρίς να ξέρουμε την ποινική μεταχείριση τους.





Χυδαιότητα της Συριζαίας Κατριβάνου προς την Ν.Δ. : Εσείς του πνίξατε


 

Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες και οι χυδαιότητες των ακροαριστερών βουλευτών, και υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα μήπως ξεφύγει πίσω το θέμα της προδοσίας της Ροδόπης.

Την κυβέρνηση της ΝΔ κατηγόρησε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου για το ναυάγιο στην Πύλο, και έδειξε το πόσο χυδαία κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

Η συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι επιλεκτικά ευαίσθητη,  ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση στον τηλεοπτικό σταθμό One με την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη για το θέμα του πολύνεκρου ναυαγίου.

Η αθλιότητα και χυδαιότητα της Κατριβάνου : «Εσείς τους πνίξατε τους ανθρώπους, με τις αποτροπές», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ιωάννας Γκελεστάθη. «Δεν σας επιτρέπω να το λέτε αυτό για την Ελλάδα, τις λιμενικές αρχές και την ελληνική κυβέρνηση. Ντροπή σας, εάν είστε Ελληνίδα και λέτε αυτά τα πράγματα, σας τα επιστρέφω» απάντησε, οργισμένη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η χυδαία Βασιλική Κατριβάνου επέμεινε, επικαλούμενη τα πλάνα που έδειξαν οι New York Times. «Εσείς διασύρετε την Ελλάδα διεθνώς με τα pushbacks. Το γράφει και η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Και το βασικότερο δεν είναι ότι διασύρετε την Ελλάδα και τρώμε πρόστιμα, αλλά ότι πνίγονται οι άνθρωποι», υποστήριξε χωρίς να ντρέπεται.

«Τελικά, είστε εθνική εξαίρεση», της απάντησε η Ιωάννα Γκελεστάθη για να την τελειώσει.





Γκουτέρες για ναυάγιο στην Πύλο: «Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα»

 


Την ώρα που ακροαριστεροί ευρωβουλευτές, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει ευθύνες στον Λιμενικό και στην Ελλάδα, σοβαροί άνθρωποι λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

Να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του ναυαγίου στην Πύλο επιχείρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο ΓΓ κάλεσε την Ευρώπη να ενωθεί ώστε να χαράξει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέψει να επαναληφθεί ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα στο μέλλον.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο ατύχημα».



23 ακαδημαϊκοί από MIT, Harvard και ελληνικά πανεπιστήμια υπέρ της αυτοδυναμίας Μητσοτάκη


 

Υπέρ της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τάσσονται Έλληνες ακαδημαϊκοί από τη χώρα και όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ακαδαμαϊκοί που προέρχονται από φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως Harvard, MIT και Wellesley, αλλά και από ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως Παντείου, Ιωαννίνουν, Θράκης, Κρήτης, Θεσσαλίας, Κύπρου, Πειραιώς, και τέλος, από ερευνητικά κέντρα (ΝΙΗ, ΙΙΒΕΑ, ΙΤΕ) συνυπογράφουν ένα κείμενο υπέρ ενός αποτελέσματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου που θα οδηγεί σε αυτοδυναμία της ΝΔ.


Το κείμενο στήριξης

«Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου συνιστούν μία σημαντική νίκη των κοινωνικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού που εντοπίζουν στην πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και, κατ’ επέκταση, στον πολιτικό φορέα του οποίου ηγείται, την κύρια έκφραση των μεταρρυθμιστικών αιτημάτων των οποίων την εφαρμογή θεωρούμε ως αναγκαία προϋπόθεση για την πρόοδο στη χώρα μας.

Συνιστούν, ταυτόχρονα, αμφισβήτηση των δυνάμεων εκείνων που, ανεξάρτητα από το πώς αυτοχαρακτηρίζονται, αποδείχθηκαν εκφραστές της αδράνειας, του άγονου, συντηρητικού και στείρου πολιτικού λόγου, μιας αναχρονιστικής και αδιέξοδης πολιτικής πρακτικής. Τις δυνάμεις που παραμένουν καθηλωμένες στη μνημονιακή εποχή των αγανακτισμένων, της τυφλής οργής, αρνούμενες να δουν τις απαιτήσεις της νέας εποχής με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, στην οποία εισέρχεται ήδη η χώρα. Ο ισοπεδωτισμός και η καταστροφολογία τους καλλιέργησαν την αδράνεια, την οπισθοδρόμηση και την άρνηση της προόδου και της δημιουργίας.

Είναι ισχυρή πεποίθησή μας πως αυτό που απαιτείται για να προοδεύσει η πατρίδα μας, προκειμένου, σταδιακά, να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι η αταλάντευτη επιμονή στην εφαρμογή τολμηρών, αποφασιστικών και βαθιών μεταρρυθμιστικών τομών που θα μετασχηματίσουν το κράτος σε ένα σύγχρονο, ανθρώπινο, λειτουργικό και αποτελεσματικό εργαλείο στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας των πολιτών, ενώ, ταυτόχρονα, θα αναμορφώσουν το παραγωγικό μοντέλο ενθαρρύνοντας τις δημιουργικές εκείνες δυνάμεις της οικονομίας μας που θα την καταστήσουν ανταγωνιστική και δυναμική, ικανή να αντιμετωπίσει θετικά τις προκλήσεις και απαιτήσεις του ταχύτατα επερχόμενου ''αύριο''.

Για να γίνουν όλα αυτά και για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι καθηλωτικές παθογένειες και αγκυλώσεις που χαρακτηρίζουν το πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα, που σε συνδυασμό με τις αναχρονιστικές νοοτροπίες εμποδίζουν και αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης, χρειάζεται χρόνος, επιμονή, σχεδιασμός, μα, πάνω απ’ όλα, αποφασιστικότητα!

Τα σημερινά ζητούμενα είναι μια σύγχρονη, θεσμική πολιτική οργάνωση, ένα παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου και η κατανομή του με όρους δικαιοσύνης, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου επί της ουσίας δεν θα σημάνει τίποτα, εάν δεν επιβεβαιωθεί εκ νέου και αποφασιστικά στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να αναδείξουν κυβέρνηση με ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόταγμα και με τέτοια ευρεία κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να εφαρμόσει απερίσπαστα και ανεμπόδιστα την αναγκαία μεταρρυθμιστική ατζέντα επωφελή για την κοινωνία αλλά, συνάμα, και όρο επιβίωσης της χώρας μας στους ταραγμένους καιρούς που έρχονται με την υφήλιο σε γεωπολιτική αναδιάρθρωση.

Για τους λόγους αυτούς, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υποστηρίζουμε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα όπως αυτή εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της ευρείας κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας».


Οι υπογράφοντες


Δημήτρης Βάββας Καθηγητής Παν/μίου Harvard

Γιώργος Βασιλόπουλος, Καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας

Θάνος Βερέμης, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών

Δημήτρης Γεωργόπουλος, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης

Ιωάννης Γιαννάς, Καθηγητής ΜΙΤ

Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης/Northeastern/ITE

Ιωακείμ Γρυσπολάκης, Πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

Μαρία Κωνσταντή, Καθηγήτρια Παν/μίου Ιωαννίνων

Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης

Ανδρέας Μαργιωρής, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης

Παναγιώτης Μεταξάς, Καθηγητής Παν/μίου Wellesley/Harvard

Γιώργος Παπαζήσης, Καθηγητής ΑΠΘ

Κωνσταντίνος Στρατάκης, Διευθυντής Έρευνας ΙΤΕ/ΝΙΗ

Ελισάβετ Τζόνσον, Κοσμήτορας Ευρωπαϊκού Παν/μίου Κύπρου

Πλάτων Τήνιος, Αν. Καθηγητής Παν/μίου Πειραιώς

Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Παν/μίου Ιωαννίνων

Έφη Τσιλιμπάρη. Αν. Καθηγήτρια Παν/μίου Minessota

Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Πάντειου Παν/μίου

Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Αν. Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης/ΙΤΕ

Αριστείδης Χαρώνης, Διευθυντής Έρευνας ΙΙΒΕΑΑ

Κίμων Χατζημπήρος, Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ

Γιώργος Χρούσος, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών/ΝΙΗ

Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Παντείου Παν/μίου




Η αθλιότητα Λινού ξαναχτύπησε : «Ο ιδιώτης παιδίατρος είναι τόσο καλός, όσα χρήματα του δίνουμε»

 


Δεν μαζεύεται το νέο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, που προκαλεί σε κάθε της εμφάνιση, και δικαιολογεί απόλυτα το γιατί την επέλεξε ο απατεώνας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα.

Με σφοδρότητα επιτέθηκαν οι ιδιώτες παιδίατροι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού η οποία υποστήριξε πως η επαγγελματική τους συμπεριφορά εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των χρημάτων που λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα, η Λινού στην ομιλία της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στις 11 Ιουνίου είπε «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, που μετρά 3.500 μέλη, η οποία σε επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα, αναφέρει: «Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι ‘δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ’, προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης.

Aκόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι ”τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε…”, παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ‘δυστυχώς’ δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων.

Eίτε αγνοεί είτε αποκρύπτει την αφιλοκερδή κοινωνική προσφορά του κλάδου των ιδιωτών παιδιάτρων, όπως οι επισκέψεις και η προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι.

Φυσικά ουδέποτε θα υποπέσουμε στο ολίσθημα, όπως η παραπάνω υποψήφια πράττει, να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τους οποίους τιμούμε απολύτως. Πλην όμως πρέπει να προστατευτεί η τιμή, η υπόληψη και η κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι ουδέποτε είναι ”κάποιοι ιδιώτες παιδίατροι..”, αλλά πάντα υπήρξαν το στήριγμα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (πολλές φορές αφιλοκερδώς) σε πάνω από 70% των παιδιών της Ελληνικής οικογένειας», καταλήγει η ανακοίνωση με τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους να τονίζουν ότι επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους.



Ακροαριστεροί φασίστες σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν περίπτερο της Ν.Δ.


 

Δύο συλλαλητήρια ακροαριστερών διοργανώθηκαν στην Πάτρα , με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, και όχι κατά των διακινητών και ΜΚΟ που εμπλέκονται σε αυτό το εμπόριο ψυχών, αλλά κατά αυτών που βοήθησαν.

Στο πρώτο με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου μετείχαν κόμματα της Αριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με λίγα λόγια της ακροαριστεράς, αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές, ενώ το δεύτερο διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Πατρών με τη συμμετοχή και του Δήμου. «Να μην αφήσουμε η αλληλεγγύη να ναυαγήσει», ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών.

Ακροαριστεροί φασίστες σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσαν φθορές σε υπαίθριο περίπτερο διανομής προεκλογικού υλικού της Νέας Δημοκρατίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν σε απόσταση, χωρίς να επέμβουν.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Άγνωστοι επιτέθηκαν στο περίπτερο της ΝΔ στην Πάτρα καταστρέφοντάς το και φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν εθελοντές του κόμματος στο πρόσωπο. Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη των επικίνδυνων τραμπούκων από όλα τα κόμματα. 

Δεν τους φοβόμαστε. 

Δεν πτοούμαστε. 

Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τους επικίνδυνους φασίστες και οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στις 25 Ιουνίου»