Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ελληνικό F-16 συνετρίβη σε αεροπορική βάση στην Ισπανία


Ένα ελληνικό F-16 συνετρίβη σε αεροπορική βάση στην Ισπανία, όπου λειτουργεί σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες. Επισήμως, το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες. Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η τύχη του πληρώματος.

Το μαχητικό συνετρίβη γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα, 16:40 ώρα Ελλάδος) σε αεροπορική βάση στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ.

Το F-16 συνετρίβη στη διάρκεια της απογείωσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τη συντριβή του F-16 προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά.

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.





Πηγή : in.gr


Η αποχή έφτασε στο 36,13% που μεταφράζεται σε εκατομμύρια Έλληνες που αγνόησαν την διαδικασία.




Στο 36,13% διαμορφώθηκε η αποχή κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ελαφρά μειωμένη από την αποχή στις εκλογές του Ιουνίου 2012 (37,51%) και αυξημένη συγκριτικά με την αποχή στις εκλογές Μαΐου 2012 (34,88%).

Τα λευκά και τα άκυρα συγκέντρωσαν 2,36% και τα κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή συγκέντρωσαν 8,62%.

Οι δέκα εκλογικές περιφέρειες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αποχή είναι οι: Φλώρινα, Κεφαλλονιά, Ευρυτανία, Λακωνία, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Αρκαδία, Θεσπρωτία, Λευκάδα.

Οι δέκα εκλογικές περιφέρειες που συγκέντρωσαν τη μικρότερη αποχή είναι οι: Αχαΐα, Χαλκιδική, Ημαθία, Α' Θεσσαλονίκης, Βοιωτία, Λάρισα, Ηράκλειο, Β' Αθηνών, Β' Θεσσαλονίκης, Αττική.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εξιτήριο θα πάρει αύριο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης




ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Συμπτωματική βραδυκαρδία παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Για την αντιμετώπισή της αποφασίστηκε η τοποθέτηση βηματοδότη, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να βγει αύριο από το νοσοκομείο, δεν εμπνέει καμία ανησυχία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να την ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του Κωσταντίνου Μητσοτάκη.

«Πώς είναι ο πρόεδρος;» τη ρώτησε.

«Είναι καλά. Είχε μια μικρή αδιαθεσία. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου» τού απάντησε η κ. Μπακογιάννη.



Πηγή : ethnos.gr


Δεν παραδίδει ο Σαμαράς στον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έβαλε τον Μπούρα να παραδώσει στον Νίκο Παππά



Έκπληξη από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της  πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από τον στενό του συνεργάτη

Ο κ. Τσίπρας δεν θα παραλάβει από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία όπως γινόταν εθιμοτυπικά στο παρελθόν

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού θα γίνει από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκο Παππά.


Έφτασε η ώρα της αλήθειας!




Αγαπητέ Αλέξη,

Συγχαρητήρια για την καθαρή νίκη σου! Και κάθε δύναμη για το επόμενο διάστημα! Έχε στο νου σου, όμως, ότι τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Τώρα είσαι υποχρεωμένος να τιμήσεις την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν τόσοι Έλληνες, αλλά και την ανοχή πολλών ακόμη.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο να επιτύχεις ταυτόχρονα όλα όσα υποσχέθηκες: σημαντική περικοπή ενός μη βιώσιμου χρέους, κατάργηση των δανειακών υποχρεώσεων και ανατροπή των ήδη νομοθετημένων μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, χωρίς να έλθεις σε πλήρη ρήξη με τους εταίρους. Ασφαλώς, όμως, εσύ γνωρίζεις, πώς θα τα πετύχεις όλα αυτά ταυτόχρονα. Αν όχι, έκανες πολύ άσχημα που τα υποσχέθηκες.

Γιατί δεν ξεχνάμε ότι μας διαβεβαίωσες ότι όσα λες είναι εφικτά, και μάλιστα ακίνδυνα. Μας διαβεβαίωσες ότι οι εταίροι δεν θα τολμήσουν την σύγκρουση. Μας διαβεβαίωσες ότι άλλο πράγμα είναι το χρέος και άλλο το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις. Και διαβεβαίωσες πολλούς από εμάς κατά ομάδες ότι είναι στο χέρι σου να επαναφέρεις τα κεκτημένα μας, θα αποκαταστήσεις το προηγούμενο καθεστώς μας, θα μας απαλλάξεις από τους δυσβάστακτους φόρους και την πίεση των «κόκκινων» δανείων μας.

Δεσμεύτηκες να πεις ένα ξεκάθαρο «όχι» στην αξιολόγηση του Προγράμματος και να μην ξαναμπείς σε διάλογο με την Τρόικα για την εφαρμογή του. Να επιτύχεις την μη αποπληρωμή στην ΕΚΤ του συνόλου των ομολόγων της. Να φροντίσεις να δοθεί στην Ελλάδα η συγκατάθεση για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική. Να επιτύχεις την σημαντική ελάφρυνση του μη βιώσιμου χρέους.

Να επαναπροσλάβεις όσους έφυγαν από το Δημόσιο με τη «διαθεσιμότητα». Να διασφαλίσεις ότι οι επιβαρυμένοι πολίτες δεν θα πληρώνουν τα «κόκκινα» δάνεια. Να καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ, κι όχι να τον μεταμφιέσεις σε έναν άλλο φόρο περιουσίας. Να μειώσεις τις φορολογικές επιβαρύνσεις στο εισόδημα για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Να επαναφέρεις τα εργασιακά στο προηγούμενο καθεστώς. Να μη δεχθείς περαιτέρω χειροτέρευση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Να διασφαλίσεις την βελτίωση των μισθών – και δεν μιλάμε, ασφαλώς, μόνον για τον ελάχιστο μισθό, που έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα, αλλά για τους μισθούς που παίρνει ο μέσος εργαζόμενος. Να μειώσεις σημαντικά την ανεργία. Αυτά υποσχέθηκες, σε αυτά δεσμεύτηκες, αυτά επαναλάβατε εσύ και οι στενότεροι συνεργάτες σου ακόμη και χθες το βράδυ, με νωπή την εκλογική νίκη. Αυτά πρέπει τώρα να πραγματοποιήσεις.

Ασφαλώς, άλλοι σε ψήφισαν για την πολιτική που διακήρυξες ότι θα εφαρμόσεις, κι άλλοι επειδή πιστεύουν ότι θα βάλεις νερό στο κρασί σου, αφού θεωρούν ότι η μέχρι τώρα γραμμή σου ενέχει μεγάλους κινδύνους. Δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι θα κερδίσεις όσους «ευρωπαΐζουν» κάνοντας απλώς μια «κωλοτούμπα». Διότι κι αυτοί ακόμα, θέλουν ομαλές σχέσεις με τους εταίρους, αλλά και διαφορετική γραμμή σε όλα όσα τους αφορούν προσωπικά: επαναπροσλήψεις, μισθούς, συντάξεις, φόρους περιουσίας, φοροαπαλλαγές, κατοχύρωση ειδικών καθεστώτων, εργασιακά στο Δημόσιο, και τόσα άλλα που υποσχέθηκες με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό. Και που δεν μπορείς τώρα να ξεχάσεις, αφού τότε αυτοί, που σου έδωσαν τη νίκη, θα σε εγκαταλείψουν με χαρακτηριστική άνεση. Ούτε, βέβαια, μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό από εκείνους που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα σου ακριβώς επειδή θα διεκδικήσεις δυναμικά τη ρήξη με την πολιτική του Μνημονίου.

Αν κάνεις «κωλοτούμπα», συνεπώς, θα έχεις καταστεί συνώνυμος της αναξιοπιστίας και της πολιτικής εξαπάτησης, και η πολιτική εξαφάνισή σου θα είναι προδιαγεγραμμένη. Αν προσπαθήσεις να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου και μας οδηγήσεις σε σύγκρουση και απομόνωση, θα έχεις αποδειχθεί ανεύθυνος και επικίνδυνος και θα φέρεις το πλήρες ηθικό και πολιτικό βάρος για την περιπέτεια στην οποία θα έχει μπει η πατρίδα. Αν πάλι μείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου και τα καταφέρεις, θα έχεις κερδίσει μια μοναδική θέση στο πολιτικό πάνθεο και θα είσαι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος – ένας ηγέτης ολκής!
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν! Ιδού η ιστορική σου ευκαιρία! Ή, με τα δικά σου λόγια: ιδού η Ρόδος και το πήδημα!

Newpost.gr



Ζαν-Λικ Μελανσόν και Μαρίν Λεπέν χαιρετίζουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ως «ήττα των πολιτικών της λιτότητας»




Η γαλλική ριζοσπαστική αριστερά και το Εθνικό Μέτωπο, ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαιρέτισαν σήμερα τη νίκη του του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντάς την ως ήττα των πολιτικών λιτότητας.

Ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η αλαζονική παντοδυναμία των φιλελευθέρων και των αυτόκλητων θαυματουργών συνταγών για τη σωτηρία της οικονομίας συνετρίβησαν στην Ελλάδα».

«Μπορούμε να φαντασθούμε ότι μέσω ενός φαινομένου ντόμινο, η Ευρώπη μπορεί να ανασυγκροτηθεί επί νέων βάσεων, να αναδιοργανωθεί κατά τελείως διαφορετικό τρόπο» συνεχίσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, η πρόεδρος του Εθνικού μετώπου Μαρίν Λεπέν εξέφρασε την ικανοποίησή της για «το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σύμφωνα με την Μαρίν Λεπέν, η νίκη αυτή είναι «η έναρξη της δίκης της ευρω-λιτότητας».
«Οσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση σφάλλουν και θα φέρουν την ευθύνη του χαμένου χρόνου» είπε.


Πηγή : tanea.gr


Το τηλεφώνημα Τσίπρα στη Ντόρα



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να ρωτήσει για την υγεία του Επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος εισαχθεί εσπευσμένα στο Υγεία μετά απο έντοη αδιαθεσία.

Ο κ.Τσίπρας απευθύνθηκε στην κ. Μπακογιάννη λέγοντας: "Γειά σου Ντόρα. Πήρα να ρωτήσω για την υγεία του Προέδρου".
Η κα Μπακογιάννη απάντησε "Είναι καλά στην υγεία του. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου".

Ο κ. Μητσοτάκης για προληπτικούς λόγους θα πάρει εξιτήριο αύριο το πρωί.

Θοδωρης Δαφέρμος

newsit.gr


Ήταν φυσικό να καταποντιστεί η Νέα Δημοκρατία και περιμέναμε να εξαφανιστεί εντελώς και το ΠΑΣΟΚ.




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης, είχε πει ο Αριστοτέλης και η ρήση του δεν ξεπεράστηκε.
 Η οικονομική κρίση που στην Ελλάδα έχει ξεφύγει και δυστυχώς χωρίς κάποια ελπίδα άμεσης ανάκαμψης τουλάχιστον μέχρι στιγμής,  ώθησε τους Έλληνες να ζητήσουν την λύτρωση ψηφίζοντας ένα νέο κόμμα από το οποίο άκουγε αυτά που ήθελε να ακούσει.

Αυτή η κατάσταση της ανέχειας και ανασφάλειας  δεν αφήνει τον  Έλληνα να σκεφτεί και να αποφασίσει καθαρά για το μέλλον του και αντιδρά με ψήφο τιμωρίας προς αυτούς πού η αναλγησία και η κακοδιαχείριση, υπερφορολογώντας και εξαθλιώνοντας ένα λαό λειτουργούσε χωρίς οίκτο και χωρίς μέτρο προς όφελος της τρόικα.

Μεταγράφοντας τον Αριστοτέλη στις σημερινές συνθήκες καθίσταται προφανές ότι η κρίση η ανεργία η ανέχεια και η υποτέλεια η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας οι αυτοκτονίες οι κατασχέσεις η απελπισία είναι εξαρτήματα που δημιουργούν μίσος και δικαιολογημένα.

Το κακό όμως είναι ότι δεν πρόκειται να κάτσουν οι θεσμοί στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για όσα έγιναν στην Ελλάδα αυτά τα 5 χρόνια και δεν θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί που μας οδηγούσαν καθημερινά στην καταστροφή αγνοώντας επιδεικτικά ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι με νούμερα.

Έχουν σπρώξει οι άδικες και πρόχειρες ενέργειες των κυβερνώντων προκειμένω να ικανοποιήσουν τους τροικανούς μεγάλη μερίδα ελλήνων στην εξαθλίωση.

Οι συνθήκες ζωής των πολιτών έχουν αλλάξει βίαια, το πρότυπο σύμφωνα με το οποίο ρύθμιζαν τις ανάγκες τους έχει αλλάξει και ανατρέπεται συνεχώς από την υπερφορολόγηση και τότε το όριο ανάμεσα στο δυνατό και το αδύνατο, στο τι είναι δίκαιο και τι άδικο είναι πλέον ρευστά γιατί πλέον κυριαρχεί  η προσπάθεια για επιβίωση ο άνθρωπος με κάθε τρόπο, νόμιμο η παράνομο και αναφέρομαι στην στάση πληρωμών των οικογενειών και των επιχειρηματιών προς το κράτος.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντί να εξασφαλίσει την ασφάλεια δικαίου και την εμπιστοσύνη του φτωχού πολίτη στην Πολιτεία για να υπάρξει κοινωνική προστασία για να αποφευχθεί η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής έκανε ακριβώς το αντίθετο εξαθλιώνοντας τους αδύνατους χωρίς συνέπειες για τους δυνατούς.

Η σωστή ανακατανομή εισοδημάτων και η λήψη μέτρων υπέρ των φτωχότερων στρωμάτων συνδέεται άρρηκτα με την ουσιαστική κοινωνική δικαιοσύνη και τη δικαιωματοκρατία. Αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος κοινωνικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης κάτι το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αγνοούσε επιδεικτικά και δεν είχε την θέληση να εφαρμόσει όπως θα έκανε ένα κράτος δικαίου.

Όποτε φυσικό και επόμενο ο καταποντισμός της Νέας Δημοκρατίας και τυχερό είναι που υπάρχει ακόμα το ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι το πώς θα συμβιώσει τώρα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ; Αριστερά και κεντροδεξιά γιατί τους ΑΝΕΛ δεν τους λες απλά κέντρο και δεν είναι και οι καλύτεροι εταίροι.

Οι ελπίδες των Ελλήνων είναι πλέον στην νέα κυβέρνηση και περιμένουν να τιμωρηθούν και να απομονωθούν όλοι αυτοί που 5 χρόνια εξαθλίωναν την χώρα και τον λαό της λέγοντας «ευχαριστούμε την τρόικα που ήρθε στην Ελλάδα για να μας βάλει σε τάξη»! Το πρόβλημα όμως ήταν ότι αυτοί που τα έλεγαν δεν είχαν την επάρκεια και την ικανότητα να τους υποδείξουν ποιο είναι το σωστό προστατεύοντας τον πολίτη από τις αθλιότητες και τα θέλω των δανειστών.




Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος





Ο σπουδαίος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αθήνα

Μέσω Twitter ανακοίνωσε πριν λίγο ο Νίκος Αλιάγας τον θάνατο του Ντέμη Ρούσσου. «Μόλις έμαθα για το θάνατο του φίλου μου Ντέμη Ρούσου, το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής στην Αθήνα. Βαθύτατη λύπη για έναν μεγάλο καλλιτέχνη».


Αποσύρεται από την πολιτική ο Πέτρος Τατσόπουλος



Την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Αναλυτικά ανέφερε:

"Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με τη ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική, όχι όμως κι εκλόγιμη. Στους 4 συνυποψηφίους μου που εξελέγησαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο -τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιώργο Αμυρά και την Αντιγόνη Λυμπεράκη- εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα βουλή.

Ο αγαπημένος μου φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βασιλικός συνήθιζε να λέει πως "όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα, παντρεύεσαι και τους εχθρούς της" -μια αλήθεια που ισχύει κατ΄ εξοχήν στην ενεργό πολιτική, όπως μου δόθηκε πολλές φορές η αφορμή να διαπιστώσω αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Μολαταύτα, πάντοτε ένιωθα θλίψη για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη -ακόμη και όταν έχουν δίκιο- και δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι.

Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει.

Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν΄ αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας."





Σέρρες: Αυτός είναι ο 49χρονος, που κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων



Ο 49χρονος είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελία του αδελφού του πως ασελγούσε σε δύο ανήλικα παιδιά, 8 και 12 ετών, το ένα εκ των οποίων είναι ανιψάκι του

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονου, που συνελήφθη στις Σέρρες, κατηγορούμενος για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων. Πρόκειται για τον Γεώργιο Τσίκο, του Χρυσοστόμου και της Χρυσούλας, γεννημένου στις Φέρρες Έβρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιών, που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Ήδη, ο 49χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή Σερρών και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, παρακαλούνται οι πολίτες που θέλουν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για την υπόθεση να επικοινωνήσουν με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών (23210-90805).

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί πριν από δύο εβδομάδες στις Σέρρες, ύστερα από καταγγελία του αδελφού του πως ασελγούσε σε δύο ανήλικα παιδιά, 8 και 12 ετών, το ένα εκ των οποίων είναι ανιψάκι του.








Διεθνείς αντιδράσεις: Συγχαρητήρια αλλά και προβληματισμός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ



Θερμά συγχαρητήρια, δηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας στην Ευρωζώνη, αλλά και προβληματισμός για το τι σηματοδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος συνθέτουν το σκηνικό των διεθνών αντιδράσεων για την άνετη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολάντ: Κοινός στόχος ανάπτυξη και σταθερότητα
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη με επίσημη ανακοίνωσή του τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Ολάντ υπενθύμισε «τη φιλία η οποία συνδέει τη Γαλλία και την Ελλάδα» και εκφράζει τη διάθεση για συνέχιση των στενών σχέσεων των δύο χωρών «με στόχο την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, σε πνεύμα προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης, θεμελιακών ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε».

Συγχαρητήρια Σουλτς: Έρχομαι στην Ελλάδα εντός της εβδομάδας
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση. Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν πάω στην κ. Μέρκελ την Παρασκευή».

Συνάντηση Ρέντσι - Τσίπρα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής
Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την ηγεσία της ιταλικής κυβέρνησης η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Αυστρία: Εποικοδομητική συνεργασία με νέα κυβέρνηση
«Συγχαίρω τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη» τόνισε, σε μια πρώτη αντίδρασή του για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα.
Ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε πεπεισμένος ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως κοινότητα κοινής μοίρας, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή βάση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, και θεωρεί ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε..
Τόνισε επιπλέον ότι «μια σταθερή Ελλάδα σε μια κοινή νομισματική ζώνη είναι προς συμφέρον όλων μας».

Συγχαρητήρια στον Αλ. Τσίπρα από τον πρωθυπουργό γερμανικού κρατιδίου
Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο. «Σ' ευχαριστώ πολύ, Μπόντο. Αυτή δεν είναι μια νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια νέα αρχή για τους λαούς της Ευρώπης», απάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Ραμέλο ανήκει στο μετακομμουνιστικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά), αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία και στηρίζεται στην τοπική πρωθυπουργία από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Στέλεχος Μέρκελ: Κακή ημέρα για Ελλάδα και ευρώ»
Για «κακή ημέρα για την Ελλάδα και το ευρώ» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των κεντροδεξιών Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για την εξωτερική πολιτική, Φίλιπ Μίσφελντερ.

«Οι χώρες που εξαρτώνται από προγράμματα βοήθειας πρέπει να προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις. Με αυτή την κυβέρνηση, όμως, δεν είμαι αισιόδοξος ότι κάτι θα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Μίλσφελντερ, όπως μετέδωσε η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατων (SPD) Ραλφ Στέγκνερ ανέφερε στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι «είναι λάθος να σχολιάζει κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα από γερμανική ή ευρωπαϊκή σκοπιά.  Η Ε.Ε., η Ευρώπη, θα πρέπει να συνεργαστεί με κάθε ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, οι συμφωνίες ισχύουν επίσης για κάθε κυβέρνηση».

Κάμερον: Αυξάνει την αβεβαιότητα στην Ευρώπη το αποτέλεσμα
«Το αποτέλεσμα στις εκλογές στην Ελλάδα θα αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι' αυτό και στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιμείνουμε στο σχέδιό μας, παρέχοντας ασφάλεια στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Πορτογάλοι Σοσιαλιστές: «Μήνυμα αλλαγής η νίκη ΣΥΡΙΖΑ»
Ο γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, εκτίμησε αργά το βράδυ ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στην Ελλάδα αποτελεί «μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη» σε ό,τι αφορά τις πολιτικές λιτότητας.
«Πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή μια άλλη πολιτική στην Ευρώπη» και «να περιορίσουμε τη λιτότητα, η οποία δεν κατάφερε να αναζωογονήσει την οικονομία μας, ούτε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά μας», τόνισε ο κ. Κόστα.
«Χαιρετίζω τον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράστηκε ελεύθερα στις κάλπες και αντιστάθηκε στις πιέσεις», συνέχισε ο κ. Κόστα, πριν προσθέσει ότι «η Ευρώπη θα όφειλε να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ελλάδας».

Podemos: Η ελπίδα έρχεται
«Η ελπίδα έρχεται», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, με αφορμή την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και στήριξε ανοικτά.
Φέρχοφστατ: Ελπίζω το Ποτάμι να συμμετάσχει σε κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, σε δήλωση του, συνεχάρη τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι για το επιτυχημένο ποσοστό που έλαβαν, με βάση τις δημοσκοπήσεις εξόδου, στις εκλογές.

«Η επιτυχία του Ποταμιού αποτελεί μία βιώσιμη εναλλακτική από τα παραδοσιακά κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς και αποδεικνύει ότι στην ελληνική πολιτική υπάρχει διάθεση για φιλοευρωπαϊκές και φιλομεταρρυθμιστικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Φέρχοφστατ και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ποτάμι θα παίξει ρόλο - κλειδί σε ενδεχόμενη συμμαχική κυβέρνηση.
Πρόεδρος Bundesbank: Βοήθεια στην Ελλάδα μόνον εάν συνεχίσει να τηρεί τις συμφωνίες
Ο πρόεδρος της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρειάζεται οικονομική βοήθεια και θα την λάβει μόνο στον βαθμό που θα τηρήσει τις συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει με τους εταίρους της.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, ο κ. Βάιντμαν τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Τσίπρας ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης να μην κάνει πράγματα «που δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους, το οποίο είναι «βιώσιμο».

Bloomberg: Πρόκληση για τον Αλ. Τσίπρα να συμβιβάσει υποσχέσεις και παραμονή στο ευρώ
Η πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα «είναι να βρει μια ισορροπία μεταξύ της τήρησης των προεκλογικών του υποσχέσεων και της αποφυγής του κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», σημείωσε, στο πρώτο σχόλιό του για το εκλογικό αποτέλεσμα, το πρακτορείο Bloomberg.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «στέλνει θετικά μηνύματα σε κόμματα στην Ευρώπη τα οποία αμφισβητούν τις οικονομικές και πολιτικές κατευθύνσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι οι επενδυτές θα πρέπει τώρα να περιμένουν πώς ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να διαπραγματευτεί σε σχέση με τις ανάγκες χρηματοδότησης τις οποίες έχει η Ελλάδα.

WSJ: Η συνοχή της Ευρωζώνης σε δοκιμασία
Το Βερολίνο, τις επόμενες εβδομάδες, είτε θα πρέπει να κλείσει συμφωνία με τη νέα αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα ή θα δει την Ελλάδα να εξέρχεται της Ευρωζώνης, με καταστροφικές συνέπειες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τονίζεται σε άρθρο του Σάιμον Νίξον στην Wall Street Journal.
 Ο κ. Νίξον σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγνόησε πρόσφατα τις συστάσεις της Γερμανίας να μην προχωρήσει στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων χωρών - μελών της Ευρωζώνης.

Συμπληρώνει δε ότι οι κυβερνήσεις οι οποίες έχουν μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα «αιμορραγούν» πολιτικά έναντι λαϊκιστικών κομμάτων, ενώ ταυτόχρονα ο χαμηλός πληθωρισμός δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση των κρατικών χρεών.


Πηγή : naftemporiki.gr


Συγχαρητήρια Πούτιν σε Τσίπρα




Του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του σημειώνεται σε μια «όχι ιδιαίτερα εύκολη» στιγμή για την Ελλάδα

Για τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές συνεχάρη το πρωί της Δευτέρας τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν την κατά παράδοση εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς και ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν κατά τρόπο αποτελεσματικό για τη διευθέτηση των σημερινών προβλημάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο» διευκρινίζει το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν επίσης «ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα επιτυχία» στα νέα καθήκοντά του υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του σημειώνεται σε μια «όχι ιδιαίτερα εύκολη» στιγμή για την Ελλάδα.

«Οι Έλληνες έδωσαν χθες σαφή νίκη στο αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να "γράψει ιστορία" "αφήνοντας πίσω τους τη λιτότητα όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που εξελέγη απορρίποντας ρητώς την πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στα μέλη της» επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Πηγή : protothema.gr


ΓΣΕΒΕΕ: Αναμένει από τη νέα κυβέρνηση μέτρα για τις επιχειρήσεις



Ιστορική ευκαιρία για να αναστραφεί η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση, χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρονοτριβής, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει και γι αυτό πρέπει να σχηματισθεί άμεσα Κυβέρνηση. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, πλήρωσαν με πολύ βαρύ τίμημα την πολιτική της λιτότητας», είπε ο κ. Καββαθάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης φτάνοντας στα όρια της φτώχειας, ενώ το 70% των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους σωρευτικά κατά 75% και η συντριπτική πλειοψηφία έχει οφειλές και χρέη στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, ενώ ήδη 370.000 από αυτούς είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε πως μακριά από συντεχνιακές λογικές η ΓΣΕΒΕΕ περιμένει από την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί αφενός να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα βγάλουν τη θηλιά της ασφυξίας από τις πολύ μικρές-μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφετέρου να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης.



Πηγή : tovima.gr


Εκτός Βουλής Πιπιλή, Αρβανιτόπουλος, Χρυσοχοΐδης




Α' Αθήνας

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει η Φωτεινή Πιπιλή, από το ΠΑΣΟΚ οι Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς, από τους ΑΝΕΛ ο Κριστόφ Βαζέχα, και από το ΚΚΕ η Λίλα Καφαντάρη.

Β' Αθήνας

Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι: Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Μιχελάκης, Αργύρης Ντινόπουλος και Πάνος Παναγιωτόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι: Αννα Χατζησοφιά, Οδυσσέας Βουδούρης και Δημήτρης Τσουκαλάς. Από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται ο Σπύρος Χαλβατζής.

Α' Πειραιά

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτές.

Β' Πειραιά

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένουν οι: Αναστάσιος Νεράντζης και Φαήλος Κρανιδιώτης και από το ΠΑΣΟΚ, που δεν εκλέγει βουλευτή, οι Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιντζέρης.

Σε άλλες εκλογικές περιφέρειες

Εκτός Βουλής μένουν οι:

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Αργολίδας)
Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ, περιφέρεια Δωδεκανήσου)
Κώστας Μαρκόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Εύβοιας)
Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Ιωαννίνων)
Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ, περιφέρεια Καρδίτσας)
Άντζελα Γκερέκου (ΝΔ, περιφέρεια Κέρκυρας),
Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Κοζάνης),
Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ, περιφέρεια Λακωνίας),
Ζέττα Μακρή (ΝΔ, περιφέρεια Μαγνησίας),
Δάνης Τζαμτζής (ΝΔ, περιφέρεια Πέλλας),
Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ, περιφέρεια Τρικάλων),
Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ, περιφέρεια Χανίων)
Επικρατείας

Εκτός Βουλής μένουν, επίσης, οι Γιώργος Φλωρίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Μπίστης και Τέρενς Κουίκ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.


Πηγή : tanea.gr


Συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 16:00 η ορκωμοσία



Το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του, με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Στις 16:00, στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Συμφωνία για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Από αυτή τη στιγμή, υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Τόνισε πως το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα αύριο Τρίτη.

Σε μια έμμεση αναφορά στις θέσεις των ΑΝΕΛ,  ο κ. Καμμένος επισήμανε πως «εμείς ό,τι λέμε ισχύει για πάντα».

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί στις 15:30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στις 16:00 θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ορκιστεί την Τρίτη.


Πηγή: skai.gr


Ο Τσίπρας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν τον Παπούλια




Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι, πριν πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το ραντεβού το οποίο ζήτησε ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας θα γίνει στις 2 το μεσημέρι.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις με την Εκκλησία, σχέσεις που χτίζει τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες θα συζητήσουν και αν θα δοθεί όρκος θρησκευτικός ή πολιτικός από τη νέα κυβέρνηση.


«Παρών» στην επόμενη ημέρα της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς




«Παρών» στην επόμενη ημέρα της Ν.Δ. δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα όχι μόνο άντεξε, αλλά από τις εκλογές του 2012 έχασε μόνο δύο μονάδες. Την ίδια ώρα μάλιστα που - όπως λένε συνεργάτες του -«αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να λάβει δύσκολες αποφάσεις που κράτησαν τη χώρα εντός της Ευρώπης και εντός του ευρώ», κάτι που ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε χθες στο Ζάππειο να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της λεγόμενης «ρητορικής του φόβου» για την οποία η Ν..Δ κατηγορήθηκε από πολλές πλευρές λέγοντας χαρακτηριστικά «εύχομαι να μη επαληθευτούν οι προβλέψεις μου, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω», ενώ δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει σε συνεργάτες του ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία, θα εγγυηθεί την ενότητά της παράταξης και θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο για τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας της Ν.Δ..
Αυτή τη στιγμή εντός της Ν.Δ. διαμορφώνονται δύο μπλοκ με αυτό του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του να αποδίδουν το αποτέλεσμα στις αντιλαϊκές αποφάσεις των τελευταίων 2,5 χρόνων που αναγκάστηκε να λάβει η συγκυβέρνηση και εκείνο όσων ισχυρίζονται ότι η ρητορική του φόβου και η προσέγγιση των δεξιότερων της Ν.Δ. ψηφοφόρων απομάκρυνε το κόμμα από τον προνομιακό χώρο του μετριοπαθούς κέντρου.
Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο για κάποιο από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος να εγείρουν τώρα θέμα αλλαγής ηγεσίας, αν και όπως είναι φυσικό τα στόματα είναι ακόμη κλειστά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ν.Δ. το προσεχές διάστημα, με απόφαση Σαμαρά, θα πάει σε έκτακτο συνέδριο όπου και θα συζητηθεί το θέμα της φυσιογνωμίας του κόμματος, το «άνοιγμα» προς το μετριοπαθές κεντρώο χώρο και την πίεση που υφίσταται από τη Χρυσή Αυγή που παρά τις προβλέψεις κατάφερε σχεδόν να διατηρήσει τα ποσοστά του 2012 και σε συνδυασμό με την πτώση του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ


Πηγή : naftemporiki.gr


Μετά από 92 χρόνια Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου




Μετά από 92 χρόνια - και με εξαίρεση φυσικά την εφτάχρονη χούντα όπου δεν υπήρχε κοινοβούλιο - θα έχουμε Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του Ανδρέα εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου το 1923 και από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως και το 1967.

Μετά την μεταπολίτευση, ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται στη Βουλή μέχρι και το 1996 όπου ύστερα από μακρά ασθένεια, «φεύγει» από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.

Ο γιος του Ανδρέα, Γιώργος Παπανδρέου, πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν συνεχώς από τις εκλογές του 1985. Σε αυτές τις εκλογές - με το νέο του κόμμα - απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.


Πηγή : tanea.gr


Κωνσταντοπούλου: Θα ανοίξουμε ξανά την ΕΡΤ



Τα γραφεία την ertopen επισκέφτηκε η Ζωή Κωνταντοπούλου, όπου βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όπου λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ.

Προσερχόμενη η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η παρουσία της εκεί είναι συμβολική ως δείγμα αλληλεγγύης στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Στο επόμενο διάστημα, δήλωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του εντός του νόμιμου θεσμικού πλαισίου.

Σημειώνεται ότι έξω από το ραδιομέγαρο είχε παραταχθεί μία διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να προβούν σε καμία ενέργεια η οποία θα προκαλέσει.

Περιμένουν να υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες για επιστροφή στην εργασία τους.

Το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των εργαζομένων ήταν πανηγυρικό.


Πηγή : nooz.gr


Ιστορική νίκη ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως αυτοδυναμία




Ιστορική νίκη στις εκλογές στην Ελλάδα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε, ωστόσο, να εξασφαλίσει το στόχο της αυτοδυναμίας.

Η ΝΔ ηττήθηκε, έχοντας σημειώσει μικρές απώλειες, σε σχέση με τα ποσοστά των εκλογών του 2012.  Επτά κόμματα εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη νέα Βουλή. Τρίτη δύναμη φαίνεται ότι αναδευκνύεται η Χρυσή Αυγή. Εκτός Βουλής μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι του Φώτη Κουβέλη και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Με καταμετρημένο το 99,7% των ψήφων της επικράτειας ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με ποσοστό 36,34% και 149 έδρες. Η ΝΔ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27,81% και 76 έδρες.

Ακολουθούν:

Χρυσή Αυγή: 6,28% (17 έδρες)

Ποτάμι: 6,05% (17 έδρες)

ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)

ΑΝΕΛ: 4,74% (13 έδρες)

ΠΑΣΟΚ: 4,68% (13 έδρες)

«Φλερτ» με Ανεξάρτητους Έλληνες

Καθώς ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν επετεύχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να συμμαχήσει με κάποιο από τα κόμματα της νέας Βουλής για να πετύχει την πλειοψηφία, που θα στηρίξει την κυβέρνησή του στο κοινοβούλιο.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, από το επιτελείο της Κουμουνδούρου έγινε γνωστό ότι εντός της ημέρας θα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τις πρώτες συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε το βράδυ με τον κ. Καμμένο και αποφασίστηκε συνάντηση για τις 10:30 το πρωί, αμέσως μετά τη λήψη της διερευνητικής εντολής από τον Πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία για συνάντηση, ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με το Σταύρο Θεοδωράκη και θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών το απόγευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ευρύτερες συναινέσεις για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Συνάντηση και με ΚΚΕ

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει συνάντηση και με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον οποίο, επίσης, επικοινώνησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους κυρίους Θεοδωράκη και Κουτσούμπα αναμένεται να ζητηθεί ψήφος ανοχής. Θεωρείται απίθανο το ΚΚΕ να δώσει ψήφο ανοχής στη νέα κυβέρνηση.

Με ψήφο ανοχής το Ποτάμι

Από την πλευρά του «Ποταμιού» οι πληροφορίες λένε ότι το κόμμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής, αλλά φαίνεται να αποκλείει τη συνεργασία.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έβαλε ως όρο για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, να μην συμπράξει σε αυτήν το «Ποτάμι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξάλλου, κατέστησε σαφές ότι το «Ποτάμι» δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί ευκολότερα με τους ΑΝΕΛ, παρά τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, καθώς είχαν σταθερά ταχθεί κατά του μνημονίου, σε αντίθεση με το «Ποτάμι».

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα και της νέας κυβέρνησης αύριο το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα έχει ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Πιθανότατα θα δοθεί στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις στα Προπύλαια, απέναντι από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για μια αδιαμφισβήτητη εντολή για αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας, τόνισε, διευκρινίζοντας ότι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης δεν θα είναι ούτε καταστροφική ρήξη, ούτε συνέχιση της υποταγής.

Παρών στην επόμενη μέρα η ΝΔ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Παραδίδω μια χώρα, η οποία είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Για το καλό της χώρας, εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει, τόνισε ο κ.Σαμαράς, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις του στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Παρών» στην επόμενη ημέρα της ΝΔ δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα όχι μόνο άντεξε, αλλά από τις εκλογές του 2012 έχασε μόνο δύο μονάδες. Ο λαός μέσα σε ένα κλίμα φοβίας και τρόμου, επέλεξε την ελπίδα και την ανεξαρτησία, ανέδειξε μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα βοηθήσουν ώστε αυτή η νέα πραγματικοτητα να σταθεροποιηθεί για το καλό της Ελλάδας, του έθνους και του λαού.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι οι επόμενες μέρες θα είναι η αρχή ενός δύσκολου δρόμου, αλλά ελληνικού δρόμου στην Ευρώπη. Οι ΑΝΕΛ θα ενισχύσουν, τόνισε, την προσπάθεια για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στον τόπο με τις αρχές τους, τις οποίες έχουν καταθέσει.

Οι αντιδράσεις στο εξωτερικό

Προβληματισμός για το τι σηματοδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος συνθέτουν το σκηνικό των διεθνών αντιδράσεων για την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστορική νίκη και τεράστια επιτυχία χαρακτήρισε την εκλογική  νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε χθες βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι, όπως είπε, ώστε να βοηθήσει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση.

Σκοπεύει δήλωσε να πάει στην Αθήνα για να συναντήσει τον κ.Τσίπρα αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, συνεχάρη με επίσημη ανακοίνωσή του τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθύμισε τη φιλία, η οποία συνδέει τη Γαλλία και την Ελλάδα και εξέφρασε τη διάθεση για συνέχιση των στενών σχέσεων των δύο χωρών με στόχο την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, σε πνεύμα προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης, θεμελιακών ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε.

Πολύ κακή για την Ευρώπη και το ευρώ χαρακτήρισε τη στροφή των πολιτών στα κόμματα, που αντιμάχονται τη λιτότητα, ο Γερμανός αξιωματούχος, Φίλιπ Μισφέλντερ, σχολιάζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να μείνει πιστή στο πρόγραμμα λιτότητας.

Το αποτέλεσμα στις εκλογές στην Ελλάδα θα αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι' αυτό και στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιμείνουμε στο σχέδιό μας, παρέχοντας ασφάλεια στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την ηγεσία της ιταλικής κυβέρνησης η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Συγχαίρω τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε πεπεισμένος ότι στην ΕΕ, ως κοινότητα κοινής μοίρας, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή βάση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, και θεωρεί ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε.. Τόνισε, επιπλέον, ότι μια σταθερή Ελλάδα σε μια κοινή νομισματική ζώνη είναι προς συμφέρον όλων.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα είναι σήμερα στην ατζέντα της σύσκεψης του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα αξιολογήσουν πόσος χρόνος πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση της χώρας, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί με ηρεμία το πρόγραμμα στήριξης.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου συμβουλίου, το Eurogroup είχε αποφασίσει να παρατείνει ως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, το οποίο τυπικά έληγε στα τέλη του Δεκεμβρίου, με στόχο τότε να δοθεί επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή : sigmalive.com


Κυβέρνηση με τον Καμμένο συγκροτεί ο Τσίπρας



Συναντώνται σήμερα στις 10.30 το πρωί, πριν πάει ο νικητής των εκλογών στον Κάρολο Παπούλια - Ανοχή θα ζητήσει ο κ. Τσίπρας από Ποτάμι και ΚΚΕ

Να τελειώνει από σήμερα Δευτέρα το θέμα της συγκρότησης νέας κυβέρνησης και να μην χάσει χρόνο σε διαβουλεύσεις, που θα παρατείνουν τη σχετική εκκρεμότητα έστω και μία ημέρα,- καθώς δεν έλαβε την επιδιωκόμενη αυτοδυναμία, αλλά διαθέτει 149 έδρες στη νέα Βουλή -  θέλει ο νικητής των εκλογών Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο για να οριστικοποιήσουν την κυβερνητική τους συνεργασία, η οποία θα είναι στη βάση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, που είχε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας και θα περιέχει και μία μίνιμουμ συμφωνία στα υπόλοιπα κεντρικά θέματα.


Ο κ. Τσίπρας θέλει να κλείσει τη συμφωνία πριν καν επισκεφτεί το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ώστε η διερευνητική εντολή που θα λάβει για σχηματισμό κυβέρνησης να είναι στην ουσία και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στόχος του δηλαδή είναι να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τα πράγματα να πάρουν το δρόμος τους.

«Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία να συναντηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού αύριο Δευτέρα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί» επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου ανεπίσημα.

Το σενάριο της κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες είχε προεξοφληθεί από την προεκλογική περίοδο. Είναι απολύτως χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καμμένος είχε στηρίξει όλη την εκστρατεία του στο σποτάκι που τον έδειχνε να συμβουλεύει τον «Αλέξη» πώς θα «οδηγήσει το τρένο» και εμφάνιζε τον εαυτό του ως το «αναγκαίο καλό»! Το σποτάκι είχε τύχει θετικής αντιμετώπισης από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έδειχνε τον «Αλέξη», ως μικρό παιδί, που χρειάζεται συμβουλές και καθοδήγηση!

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες εκτιμήσεις η συνεργασία των δύο κομμάτων, τουλάχιστον στο αντιμνημονιακό πεδίο ήταν σίγουρη ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε αυτοδυναμία. Τώρα με 162 έδρες συνολικά, αλλά και με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται τελικά στην έκτη και όχι στην έβδομη θέση μεταξύ των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, η συνεργασία τους είναι και… αναγκαία.

Από την Κουμουνδούρου έλεγαν προεκλογικά ότι το θέμα της κυβέρνησης είναι τελειωμένο: εάν δεν μπει στη Βουλή ο κ. Καμμένος ο πήχης της αυτοδυναμίας θα είναι χαμηλά και τον πιάσουν ή θα μπει, οπότε θα συνεργαστούν μαζί του.


Με Κουτσούμπα και Θεοδωράκη

Ο κ. Τσίπρας σε μία ένδειξη ότι αναζητά ευρύτερες συμμαχίες σε επιμέρους πράγματα και κυρίως στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές για το χρέος, θα συναντηθεί, μετά την οριστικοποίηση της κυβερνητικής συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον επικεφαλής του κόμματος Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Θα τους συναντήσει αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σημειωτέον ότι στις φήμες πως αναζητεί ο κ. Τσίπρας κυβερνητική συνεργασία με το Ποτάμι υπήρξε διπλή αντίδραση: Από τον κ. Καμμένο που διαμήνυσε ότι δεν μπαίνει σε κυβέρνηση με τον κ. Θεοδωράκη, αλλά και από τον επικεφαλής του Ποταμιού, που ξεκαθάρισε το αντίστοιχο, ότι δεν έχει διάθεση συνεργασίας με του ΑΝΕΛ!


Πηγή : protothema.gr