Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες για ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας στο "Darknet"



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ατόμων, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο».   Πρόκειται για δυο άνδρες, 33 και 35 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Darknet, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.  

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξήχθησαν στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο» ("Darknet") και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος των δυο οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.  

Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη μετά από συνεργασία με την Europol και το FBI, στο «ανώνυμο δίκτυο» του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Από την ενδελεχή ανάλυση των στοιχείων προέκυψε και εμπλοκή ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό σε μία από τις επίμαχες ιστοσελίδες.  

Στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI) και τις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, που εδρεύουν στις Η.Π.Α., διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον οποίο είχε πραγματοποιηθεί εγγραφή στην εν λόγω ιστοσελίδα.   Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών και οι δύο ημεδαποί ταυτοποιήθηκαν ως διαχειριστές του επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.   Στις 25-11-2014 πραγματοποιήθηκε νομότυπη αστυνομική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες και τους χώρους εργασίας των δύο ημεδαπών στην Πάτρα, όπου από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες, διακριβώθηκε η διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού και ταυτοποιήθηκαν και λοιπά ψηφιακά στοιχεία της υπόθεσης.  

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας  εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.   Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή: lifo.gr


Στουρνάρας αμετανόητος και ανάλγητος : «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ»


Αμετανόητος, ανάλγητος και προκλητικός ο Στουρνάρας για ακόμα μία φορά μετά τα αποτυχημένα δημιουργήματα του όπως ο φόρος στο πετρέλαιο που απέτυχε παταγωδώς ζημιώνοντας το κράτος και επηρεάζοντας μέχρι θανάτου τις ζωές των Ελλήνων, αναφέρθηκε απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι ακόμα ένα αντισυνταγματικό μέτρο,  κατά τον ίδιο τον Στουρνάρα είναι ένα δίκαιο μέτρο και αποτελεσματικό,  αγνοώντας ότι το μέτρο έχει αποτύχει εισπρακτικά μέχρι στιγμής.

Την ίδια ακριβώς τακτική όπως με τον φόρο πετρελαίου που αντιδρούσε όλη σχεδόν η βουλή (εκτός ορισμένων γνωστών εξαιρέσεων))  και όλοι η Έλληνες και ο ίδιος έλεγε πόσο καλό αποτυχημένο μέτρο ήταν, αλλά πώς να του γίνει μάθημα όταν τον τοποθετείς ως διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος για να τον επιβραβεύσεις για τα όσα καταστροφικά έκανε προς όφελος της τρόικα.

Όπως ήταν φυσικό και άργησε, τάχθηκε και υπέρ μιας συμφωνίας με την τρόικα άμεσα, τονίζοντας ότι κυβέρνηση και δανειστές οφείλουν να δείξουν «ρεαλισμό και ευελιξία», καθώς «δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής είπε ότι : «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας»

Συνέχισε λέγοντας : «Όλοι, και η τρόικα και η ελληνική πλευρά, πρέπει να δείξουμε ρεαλισμό και ευελιξία, προκειμένου να κλείσει αμέσως η συμφωνία».

Σημείωσε ότι, οι πιστωτές πρέπει να τιμήσουν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιμένει ότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μεταρρυθμίσεις και κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων, όταν αυτά δεν δικαιολογούνται από κοινωνικούς και αναπτυξιακούς λόγους.

Τελειώνοντας σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, τονίζει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και  εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επέδρασε αρνητικά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.


Μόνο με εθνική συνεννόηση και ενότητα μπορούμε να φρενάρουμε τα βρώμικα σχέδια του ΔΝΤ σε βάρος της χώρας μας.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Την άνοιξη του 2014 ακούσαμε και επίσημα από το ΔΝΤ ότι “κάναμε ένα τεράστιο λάθος με την Ελλάδα” παραδέχτηκαν δηλαδή αυτό που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά όλοι οι έλληνες πολίτες, το καταστροφικό και λανθασμένο πρόγραμμα σε βάρος μας.

Στράγγισαν μια χώρα και συνεχίζουν να θέλουν να της πάρουν και ότι τελευταίο της έχει μείνει, ζητώντας νέα επώδυνα μέτρα γιατί δεν υπάρχει κανένας να τους σταματήσει, έχουν απέναντι τους μια υποτακτική κυβέρνηση που μέσα της έχει στελέχη που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να λένε ¨δόξα τον θεό που ήρθε η τρόικα¨.

Και έχουν απέναντι τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να ακούει για εθνική συνεννόηση μπρός στο υπαρκτό κίνδυνο της τρόικα η οποία καταστρέφει τα πάντα με μοναδικό σκοπό να παραμείνει όσα χρόνια περισσότερα μπορεί στην χώρα μας για να ξεζουμίζει ένα λαό και να κερδοσκοπεί υπέρ των συμφερόντων τους.

Έχουν βρει και τα κάνουν βλέποντας την χαμηλής ποιότητας πολιτικού δυναμικού της χώρας και του μπάχαλου που επικρατεί στην βουλή και στην πολιτική της χώρας γενικότερα, αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το κοινό συμφέρων της χώρας και των πολιτών της θα το με τους φλεγματικούς της τρόικα, απαιτώντας μάλιστα και αλλαγή στάσης; Δεν υπάρχει η απαιτούμενη σοβαρότητα για να γίνει αυτό.

Κανένας από τους φλεγματικούς που επισκέπτονται την χώρα μας δεν έχει πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την ύφεση, το πρόγραμμα τους είναι συγκεκριμένο βρείτε λεφτά για να πληρώνεται στους πιστωτές σας.

Έχουν βυθίσει την χώρα μας στην ύφεση με της επιλογές τους και μόλις βλέπουν να γίνεται μια προσπάθεια ανάσα για τους πολίτες όπως οι 100 δόσεις για τους οφειλέτες επιτίθονταν και εκβιάζουν για να την πάρει πίσω η κυβέρνηση.

Πήγε καλά ο τουρισμός και έφερε έσοδα; Να αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό για να έχουν αρνητικές επιπτώσεις του χρόνου οι όποιες προσπάθειες σας.

Όλοι ξέρουν ότι ο ρόλος των φλεγματικών του ΔΝΤ είναι βρώμικος και βάλουν εναντίον μιας χώρας που τους ανέχεται, ενεργώντας υπέρ των πιστωτών και μόνο αδιαφορώντας για το μέλλον των Ελλήνων.

Την προηγούμενη εβδομάδα είπε ο υπουργός οικονομικών και πάλι ότι η τρόικα έκανε και κάνει λάθη και τι γίνεται; Οι κότες άλαλες, δυστυχώς και δεν κουνιέται φύλλο.

Την άνοιξη το IMF το ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης είχε παραδεχτεί πρώτο τα λάθη της τρόικας και τον βρώμικο και εγκληματικό ρόλο της και τότε πάλι οι κότες άλαλες!!

Ποτέ η κυβέρνηση δεν έκανε ανοιχτή κριτική στην τρόικα ειδικά με τον Στουρνάρα υπουργό οικονομικών που έπαιζε τον δικό του βρώμικο ρόλο υπέρ των δανειστών και κατά των ελλήνων.

Πάντα γινόταν προσεκτική κριτική εναντίον του προγράμματος του ΔΝΤ και παράλληλα οι προστάτες του ΔΝΤ προσπαθούσαν να κρύψουν το έγκλημα που διέπρατταν εναντίον του ελληνικού λαού λοιδορώντας τους άλλους που έκαναν κριτική λέγοντας τους ψεύτες η κομουνιστές και ευχαριστούσαν όπως κάνουν ακόμα και τώρα τον θεό που ήρθε η τρόικα στην χώρα μας.

Αυτό το παραμύθι ότι όλοι όσοι ήταν και είναι αντίθετοι με αυτή την καταλήστευση των οικογενειών με τα παράλογα μέτρα και την άθλια τοκογλυφική φορολογία είναι κομουνιστές και αριστεροί και δεν θέλουν το καλό της χώρας δεν είναι άμυνα είναι βλακεία!!!

Και ενώ ξέρουμε εδώ και μήνες ότι το ΔΝΤ βαδίζει σε λάθος δρόμο με το πρόγραμμα του και κάνει κακό στην χώρα μας τι κάνουμε; Συνεχίζουν στην κυβέρνηση να τους φοβούνται και υπομένουν και περιμένουν και προσυπογράφουν νέα μέτρα κατά του ελληνικού λαού για να τους έχουν ευχαριστημένους.

Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office) του ΔΝΤ που δόθηκε την άνοιξη στη δημοσιότητα, περιγράφει το πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε η Ελλάδα, ως ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά λάθη του Ταμείου.

Είναι τέτοια η κρίση αλήθειας και θράσους του ταμείου που έφτασε στο σημείο να το συγκρίνει με τα «μεγάλα σφάλματα» που έκανε ο διεθνής οργανισμός στις προβλέψεις του για την ασιατική κρίση το 2007 και στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το ανεξάρτητο γραφείο του ΔΝΤ αξιολόγησε τις προβλέψεις των στελεχών του σε 103 χώρες από το 1990 μέχρι και το 2011. Η έρευνα και αξιολόγηση του γραφείου εστίασε σε χώρες μεγάλου ενδιαφέροντος στις οποίες έχουν χορηγηθεί σημαντικά ποσά , καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι οι αναλυτές του οργανισμού προχωρούσαν σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό.

Αυτή η υπεραισιοδοξία των στελεχών του ΔΝΤ κατέληξε στο να χορηγούνται μεγαλύτερα δάνεια στις χώρες και με τα λάθος στοιχεία που έδιναν να ανάγκαζαν τις οικονομίες (όπως η Ελλάδα) σε υπερχρέωση.

Στην περίπτωση ειδικά της Ελλάδας, τα δάνεια μετατράπηκαν από ιδιωτικά σε διακρατικά, υπό βρετανικό δίκαιο, με τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν δηλώσει την έμπρακτη στήριξή τους προς το δημόσιο με την αγορά ελληνικών ομολόγων, να δέχονται το κούρεμα, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους.

Το ΔΝΤ προχωρούσε ανεξέλεγκτο συνεχώς σε τροποποιήσεις των στοιχείων, με αποτέλεσμα να εγκρίνονται όλο και περισσότερα δάνεια, ακόμα και δυο φορές πάνω από τη συνεισφορά κάθε χώρας στον διεθνή οργανισμό.

Αυτή η αθλιότητα συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, με το Ταμείο να δέχεται συνεχώς το γεγονός ότι η χώρα μας έχει επαρκή χρηματοδότηση τους επόμενους 12 μήνες, με το χρέος να είναι δήθεν διαχειρίσιμο.

Η εγκληματική συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά της χώρας μας αλλάζοντας συνέχεια τα στοιχεία καθώς το διάστημα Νοέμβριος 2010 - Απρίλιος 2013, το ΔΝΤ αναθεώρησε επανειλημμένα τις προβλέψεις του για το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδας το 2014, βοήθησε στο τραγικό αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο ο σχεδιασμός του προγράμματος προσαρμογής.

Και το ερώτημα είναι στο υπουργείο οικονομικών οι οικονομολόγοι δεν αντιλήφθηκαν τα λάθη της τρόικα; Γιατί δεν τα έκαναν σημαία με αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για την αλλαγή προγράμματος;

Μήπως το είχαν αντιληφθεί αλλά η γραμμή που είχαν ήταν να κάνουν ότι δεν τα αντιλαμβάνονται;

Δεν εξηγείται αλλιώς το γιατί από την άνοιξη μέχρι σήμερα δεν μιλάει κανένας και δεν αντιδρά κανένας στις παράλογες απαιτήσεις των φλεγματικών τροικανών.

Εθνική συνεννόηση είναι η μόνη τακτική μας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Δεν πρέπει τέτοια κρίσιμες στιγμές να υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά ενωμένος όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας για να δείξουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι αυτό που δείχνουν και οι λίγοι δεν αντιπροσωπεύουν τους πολλούς.
Θ
α πρέπει όλα τα κόμματα να απομονώσουν τους επικινδύνους βουλευτές τους και τους φιμώσουν ώστε να μην ξεφτιλίζεται ο πολιτικός κόσμος και γελάνε στην Ευρώπη με τα χάλια μας και την ποιότητα των πολιτικών μας.

Όχι ο εκθειασμός από επικινδύνους πολιτικούς υπέρ της τρόικας αλλά ο εκθειασμός των προσπαθειών όλων των Ελλήνων για αυτά που έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια και η σκληρή κριτική για τα αλλεπάλληλα λάθη της τρόικα.

Εθνική συνεννόηση και ενότητα αυτό είναι το όπλο μας κατά των βρόμικων σχεδίων της τρόικα.




Ανασφάλεια και ανομία στους χώρους των Πανεπιστημίων : Συλλήψεις στο ΑΠΘ για Ναρκωτικά.



Σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας σε επιχείρηση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας έγινε η σύλληψη δύο ατόμων στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ηλικίας 26 και 32 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το απόγευμα της 27 Νοεμβρίου ο 26χρονος παρέλαβε ένα δέμα με χασίς από τον 32χρονο και κατόπιν αποπειράθηκε να το πουλήσει στον υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημίου.

Μετά την σύλληψη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς που προοριζόταν για πώληση, 202,70 ευρώ που προέρχονταν από πώληση ναρκωτικών ουσιών, δύο κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες κινητών τηλεφώνων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.






Επικεφαλής της γαλλικής κεντροδεξιάς πάλι ο Σαρκοζί, χωρίς όμως ιδιαίτερο ενθουσιασμό


Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος.


Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.


Τα 268.000 μέλη του συντηρητικού κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου από το βράδυ της Παρασκευής για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.


Την τελευταία φορά που ο Σαρκοζί εξελέγη στην προεδρία του κόμματός του, το 2004, είχε συγκεντρώσει το 85% και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας, αξίωμα που κατείχε από το 2007 ως το 2012.

Ωστόσο, έπειτα από μία δυναμική επανεμφάνισή του τον Σεπτέμβριο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν πτώση της δημοτικότητάς του μεταξύ των μελών του κόμματός του.

Σύμφωνα με το Reuters, ορισμένοι αναλυτές δήλωναν πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα ότι ο Σαρκοζί χρειαζόταν να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 70% αυτή τη φορά ώστε να λάβει το χρίσμα του UMP για τις προεδρικές εκλογές.

Πηγή : Κέρδος online   


ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο Αφροαμερικανό


Παραιτήθηκε ο 28χρονος λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη οργής και βίας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι με τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του. Η παραίτηση του αστυνομικού έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελία.

Ο αστυνομικός, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του έφηβου αφροαμερικανού και λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από την αντίδραση της κοινωνίας για την απόφαση των ενόρκων να μην τον οδηγήσουν σε δίκη απέστειλε επιστολή στην έδρα της αστυνομίας ισχυριζόμενος ότι παραιτείται λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα.

«Ήλπιζα να συνεχίσω να εργάζομαι στην αστυνομία, αλλά και η ασφάλεια των άλλων αξιωματικών της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινότητας έχουν μεγάλη σημασία για μένα», αναφέρει ο Ντάρεν Ουίλσον στην επιστολή του. «Μου είπαν ότι αν συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς Φέργκιουσον, ένα ενδεχόμενο που έπρεπε να σταματήσει», αναφέρει
ακόμη ο αστυνομικός.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου πυροδότησε μεγάλες ταραχές στο μικρό προάστιο του Σεντ Λούις, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.

Επίσης το τραγικό γεγονός πυροδότησε μια εθνική συζήτηση για τις φυλετικές σχέσεις και τη χρήση της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ασπασμός της αγάπης του Πάπα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η ευλογία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έφθασε σήμερα το απόγευμα στο Φανάρι. Ακολούθησαν δοξολογία και οι ομιλίες των δυο θρησκευτικών ηγετών. Ο Πάπας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών. Χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με παρατεταμένες κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, στο Φανάρι, ο Πάπας Φραγκίσκος.
Στην είσοδο Πατριαρχικού Οίκου, τον Πάπα Φραγκίσκο και η συνοδεία του, υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Νικαίας Κωνσταντίνος και Χαλκηδόνος Αθανάσιος. Η Παπική ακολουθία κατευθύνθηκε στην συνεχεία στα Προπύλαια του Πατριαρχικού Ναού όπου περίμεναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήλθε στον πρόναο του Πατριαρχικού Ναού άναψε κερί και στη συνέχεια μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προχώρησαν στον κυρίως ναό. Απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι τον υποδέχεται "με χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη" , διότι ήρθε από την Παλαιά, στη Νέα Ρώμη «γεφυρώνοντας συμβολικώς την Δύσιν και την Ανατολήν, κομιστής της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου προς τον Πρωτόκλητο αυτάδελφο αυτού».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε επίσης ότι η έλευση του Πάπα αποτελεί συνέχεια των ανάλογων επισκέψεων που είχαν κάνει οι προκάτοχοί του Παύλος Στ', Ιωάννης-Παύλος Β' και Βενέδικτος ΙΣτ΄, και «μαρτυρεί τη βούληση ης Εκκλησίας της Ρώμης να συνεχιστεί η σταθερά πορεία, προς αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ των Εκκλησιών».

Ο Πάπας απελευθερώνει ένα περιστέρι στο ναό του Αγίου Πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτησε την επίσκεψη του Πάπα Φραγίσκου στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ως ιστορικό γεγονός, σε κρίσιμους καιρούς για την ανθρωπότητα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην αντιφώνησή του εξέφρασε την εγκάρδια ευχαρίστησή του για την αδελφική υποδοχή που του επιφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Αισθάνομαι ότι η χαρά μας είναι πιο μεγάλη γιατί η πηγή της βρίσκεται αλλού. Όχι σε εμάς, όχι στο καθήκον μας και στις προσπάθειές μας, οι οποίες βεβαίως υπάρχουν, αλλά στην κοινή αφοσίωση την πιστότητα του Θεού που θέτει το θεμέλιο για την ανασυγκρότηση του ναού του του που είναι η Εκκλησία» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας στην Αγία Σοφία

Η συγκίνηση στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κορυφώθηκε όταν ο δυο Προκαθήμενοι, αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης.
Στη συνέχεια ευλόγησαν το ποίμνιο που παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία και κατευθύνθηκαν στον Πατριαρχικό Οίκο, όπου είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δώρισε στον Πάπα εικόνα του Αγίου Γεωργίου που αγιογραφήθηκε στο 'Αγιο Όρος, ενώ ο Πάπας του προσέφερε ως δώρα ένα αντίγραφο ελληνικού χειρογράφου του 11ου αιώνα, το πρωτότυπο του οποίου είναι αποθησαυρισμένο στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού, καθώς και ένα αντίγραφο ψηφιδωτού με την παράσταση του Χριστού που κοσμούσε τον 9ο αιώνα το ναό του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

Υποδοχή του Πάπα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα κορυφωθεί, αύριο το πρωί, με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
Στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και θα συμμετέχουν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες των δύο Προκαθημένων και ακολούθως θα ευλογήσουν τους πιστούς από τον εξώστη του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.
Επίσκεψη στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί
Το πρωί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι δυο τους περπάτησαν μαζί στο γαλάζιο χαλί των επισήμων.

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το Μπλε Τζαμί. Μετά την ξενάγηση, προσευχήθηκε μαζί με τον μουφτή της πόλης. Την ώρα της αναχώρησης από το τέμενος, ο μουφτής προσέφερε στον Πάπα ένα αναμνηστικό δώρο, μια τουλίπα που όπως είπε «είναι πολύ διάσημη στην Τουρκία και από την άποψη του Ισλάμ, συμβολίζει το Θεό».

Ακολούθως, ο Ποντίφικας μετέβη στην Αγία Σοφία, όπου ξεναγήθηκε, αλλά απέφυγε να προσευχηθεί όπως ο προκάτοχός του, Βενέδικτος.


Πηγή : ethnos.gr


Άρθρο - μήνυμα του Σαμαρά στην τρόικα: όχι παράλογες απαιτήσεις



Με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμράς, στέλνει μήνυμα στην τρόικα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται, άρα οι δανειστές πρέπει να αποσύρουν τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Ειδικότερα, όπως γράφει ο κ. Σαμαράς, "όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα δεν κάνουμε αρκετά".

Και προσθέτει ότι "θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το πιο σημαντικό, μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα, είναι η πολιτική σταθερότητα".

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται τη στιγμή που η τρόικα επιμένει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων που φτάνουν σε νέες περικοπές συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός θέτει, ακόμη, το δίλημμα αν "θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων".

Και παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δεν αποφευγει να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙZΑ, γράφοντας ότι κάνουν "ό,τι μπορούν, για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα". "Πήγαν στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το οικονομικό τους πρόγραμμα ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας!", σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Ακόμα κι έτσι, "αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο -στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο", προσθέτει ο Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε σύσκεψη του κόμματος στη Λαμία, τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλουν". Στο μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συναινέσει, είπε, είναι "καθαρές, εκλογές τώρα".


Πηγή : pathfinder.gr


Σοροί στα αζήτητα - Οι νεκροί της κρίσης


Στο εργαστήριο ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο οι νεκροί που «περιμένουν» να ανέβουν στα μαρμάρινα τραπέζια για να διδάξουν τους ζωντανούς. Πρόκειται για σορούς ανθρώπων που επέλεξαν λόγω ένδειας να γίνουν δωρητές σώματος για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειές τους με τα έξοδα κηδείας. Στα χρόνια της κρίσης όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά την ταφή των συγγενών τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι νεκροί που βρίσκονται στα αζήτητα.

«Λόγω της κρίσης, πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα κηδείας και δίνουν τις σορούς των συγγενών τους στο Εργαστήριο Ανατομίας» λέει στο in.gr ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τους αζήτητους νεκρούς. Δεν λείπουν ακόμη και οι περιπτώσεις οικογενειών που δεν παραλαμβάνουν καν τους νεκρούς τους από τα νοσοκομεία όπου πέθαναν.

Στα περισσότερα νοσοκομεία γίνονται διαγωνισμοί μέσω των οποίων γραφεία τελετών αναλαμβάνουν τις κηδείες των άπορων και αμείβονται είτε από τα ίδια τα νοσοκομεία, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η αύξηση έως και 50% των κονδυλίων που διαθέτουν για το σκοπό αυτό τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Για να ταφεί ένας νεκρός από τα αζήτητα ακολουθείται η εξής διαδικασία: Αφού διαπιστωθεί ο θάνατος από το νοσοκομείο, αναζητούνται οι συγγενείς – συχνά και με αστυνομική συνδρομή. Εκείνοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία και η ταφή ανατίθεται στο συμβεβλημένο γραφείο τελετών, με αμοιβή γύρω στα 1300 ευρώ.

Στην Αθήνα οι αζήτητοι νεκροί ενταφιάζονται στο Γ’ Κοιμητήριο. Οι τάφοι τους δεν έχουν ονόματα, μόνο αριθμούς...

Χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και εκείνοι που αποφασίζουν να δωρίσουν μετά το θάνατο τους το σώμα τους στην επιστήμη για να μην επιβαρύνουν την οικογένεια τους με τα έξοδα ταφής.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των δωρητών σώματος.

«Τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί η εκ της ένδειας προσφορά. Το χρονικό διάστημα 2000-2005 οι προσφορές που είχαμε ήταν πολύ λίγες, 8-10 σοροί το χρόνο. Μόνο το τελευταίο έτος έχουν δοθεί στο εργαστήριο ανατομίας 25-30 σοροί» λέει ο επίκουρος καθηγητής Ανατομίας, Αντώνης Μαζαράκης.

Όπως τονίζουν στο ανατομείο, πάντα υπήρχε ένας μικρός αριθμός δωρητών που παρακινούνταν από το υψηλό κόστος της ταφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κυρίως γιατί οι οικογένειες δεν έχουν τα χρήματα να καλύψουν τα έξοδα ταφής.

Όπως λέει ο κ. Μαζαράκης πολύ συχνά δέχεται πιέσεις από συγγενείς θανόντων που θέλουν να δώσουν τις σορούς στο ανατομείο. «Μας λένε ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα για να κάνουν την κηδεία και μας πιέζουν να δεχτούμε τις σορούς. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραλάβουμε σορούς εάν πρώτα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες».

Όπως εξηγούν στο ανατομείο, όποιος θέλει να γίνει δωρητής σώματος θα πρέπει να έχει υπογράψει, εν ζωή και έχοντας σώας τας φρένας του, σχετική δήλωση και στη συνέχεια να πάρει την κάρτα δωρητή. Ο ίδιος θα πρέπει να έχει ενημερώσει άτομα της εμπιστοσύνης του για αυτή του την επιθυμία και όταν συμβεί το μοιραίο τα άτομα αυτά επικοινωνούν με το ανατομείο και ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν.

«Όλο αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό, είναι η κατάντια της εποχής μας» καταλήγει ο κ. Μαζαράκης.


Πηγή : real.gr