Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις Αλβανίας - Τουρκίας περί ανύπαρκτων θεμάτων



O Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εξέδωσε τις παρακάτω ανακοινώσεις για τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα:

Για τις δηλώσεις του Έντι Ράμα

«Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ανοίγει σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των σχέσεων Ελλάδας - Αλβανίας. Μεταξύ άλλων, ομολογεί αποφάσεις των αλβανικών Αρχών σε βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας και προσθέτει ανύπαρκτα ζητήματα με τους ισχυρισμούς του περί δήθεν “ζητήματος Τσαμουριάς”.  

Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ήδη έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των Ελληνο – Αλβανικών σχέσεων».

Για τις δηλώσεις Recep Tayyip Erdoğan :

«Πρόσθετη ανησυχία και ακόμα πιο έντονο προβληματισμό προκαλούν οι νέες δηλώσεις ευθείας αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

Οι επαναλαμβανόμενες, από την Άγκυρα, δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς νομικού πλαισίου, που - εδώ και σχεδόν έναν αιώνα - έχει καθορίσει τις ισορροπίες και τη σταθερότητα στην περιοχή, συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη. 

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και λίγο πριν τη σχεδιαζόμενη διμερή συνάντησή τους». 


Ποντάρουν στην ανικανόητα της κυβέρνησης Τσίπρα και τα κάνουν Τουρκία και Αλβανία


Κώστας Βουκελάτος

Αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν έχει προηγούμενο στην χώρα μας.

Πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, βουλιάζει την Ελλάδα  που βάλλεται από παντού γιατί απλά έχουν πάρει χαμπάρι όλοι  και οι δανειστές και οι επικίνδυνοι γείτονες ποιοι κυβερνάνε την χώρα και ξεσαλώνουν ευελπιστώντας ότι κάτι θα κερδίσουν ποντάροντας στην ανικανότητα και την ανυπαρξία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις για δήθεν διεκδικήσεις του Ισλαμιστή τρελοσουλτάνου Ερντογάν απο την Τουρκία και οι δήθεν διεκδικήσεις του εντελώς τίποτα μέχρι πριν από δύο χρόνια του Αλβανού Ράμα που είδε φως και μπήκε βλέποντας ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει μεγαλύτερα χάλια από τον ίδιο και την χώρα του.

Τα χάλια της κυβέρνησης τα βλέπουν σε όλο τον κόσμο με πρόσφατο παράδειγμα την αντίδραση της στις νέες προκλήσεις του Σουλτάνου για την συνθήκη της Λωζάνης.

 Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε μεν αλλά πάρα πολύ αργά το βράδυ της Τρίτης τις νέες προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης απο τον σουλτάνο,  αλλά για τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν ανύπαρκτες,

Καλά διαβάζεται σε τόσο κρίσιμα εθνικά ζητήματα η ανικανότητα τους κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην χώρα γιατί δεν έχει καμία σοβαρότητα κανένα στέλεχος του Τσίπρα.

Την Τρίτη το βράδυ ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του σουλτάνου Ερντογάν, που έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής της συνθήκης της Λωζάνης, απάντησε ότι «δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες». 

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, είπε: «Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτήν την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ό,τι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι γνωστή».


Είναι πάρα πολύ σοβαρό και τίθεται θέμα αντίληψης και ικανότητας των στελεχών του Μαξίμου γιατί δεν αντιλαμβάνονται την ζημιά που κάνουν στην χώρα μας και στο εσωτερικό της και στο εξωτερικό  της επιμένοντας να παραμένουν στην κυβέρνηση της χώρας εγκληματώντας με τις πράξεις τους και τις δηλώσεις τους εναντίον μας.


Η Εθνική είχε την τύχη με το μέρος της



Οι Γαλλία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισλανδία και Σλοβενία αντίπαλοι στο Ευρωμπάσκετ 2017

Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική ομάδα... Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ 2017 το οποίο θα διεξαχθεί σε Φινλανδία (Ελσίνκι), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Ρουμανία (Κλουζ), ενώ στην Τουρκία και δη στην Πόλη θα φιλοξενηθεί (εκτός από τον Δ' όμιλο) και η τελική φάση. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον όμιλο του Ελσίνκι και θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Γαλλία, την Πολωνία, τη γηπεδούχο Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Σλοβενία. Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν βατό όμιλο, στα μέτρα της Εθνικής, όπου θα προσπαθήσει να... ψαρέψει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το εισιτήριο για τους «16» θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου και θα παίξουν «χιαστί» σε νοκ άουτ ματς με τον Β' όμιλο του Τελ Αβίβ, όπου υπάρχουν το Ισραήλ, η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Γεωργία, η Ιταλία και η Γερμανία. Αντίστοιχα, στον Γ' όμιλο της Κλουζ θα πάρουν μέρος η Κροατία, η Τσεχία, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία και η Ουγγαρία και θα διασταυρωθούν στη συνέχεια με τον Δ' όμιλο της Κωνσταντινούπολης όπου υπάρχουν η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Σερβία, η Λετονία, η Τουρκία και το Βέλγιο.

Το πρώτο τζάμπολ των ομίλων θα δοθεί στις 31 Αυγούστου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στη «Σινάν Ερντέμ Αρίνα» της Κωνσταντινούπολης στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο θέμα του προπονητή

Την ΕΟΚ εκπροσώπησε ο Αρης Ζώης, μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe. Βέβαια το μεγάλο θέμα που «καίει» την ομοσπονδία είναι αυτό του προπονητή. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη όσον αφορά εκείνον που θα διαδεχθεί τον Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη εξακολουθεί να υπάρχει στο κάδρο και στις σκέψεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι υποψήφιοι για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει βάλει με τη σειρά του υποψηφιότητα για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και η οριστική απόφαση για τον προπονητή που θα αναλάβει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

Το πρόγραμμα της Εθνικής: 31/8 Ισλανδία-Ελλάδα, 1/9 Ρεπό, 2/9 Ελλάδα-Γαλλία, 3/9 Σλοβενία-Ελλάδα, 4/9 Ρεπό, 5/9 Ελλάδα-Φινλανδία, 6/9 Ελλάδα-Πολωνία.



Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Πηγή : ethnos.gr


Μητσοτάκης: Χωρίς στρατηγική η κυβέρνηση απέναντι σε Τουρκία-Αλβανία



Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν - Κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία - Προπέτασμα καπνού για την ανικανότητα της κυβέρνησης το θέμα του χρέους  - Πλειοψηφικό το ρεύμα της αλλαγής - «Είμαστε μπροστά γιατί κερδίζουμε εμείς»

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια πολίτικη αλλαγή με μια νέα σταθερή κυβέρνηση τόνισε ο Κυριακός Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την ανησυχιά του για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δημιουργούν μια εστία ανησυχίας την ώρα που η Αλβανία επιδίδεται, όπως είπε, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία βάζοντας στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων.

Παράλληλα έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό λέγοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν σχέδιο Β.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ρευστότητας δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τεκτονικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική. Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα και η διεθνής κοινότητα στην καλύτερη περίπτωση μας αντιμετωπίζει με οίκτο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κατανόηση των ξένων όποτε αυτή εκδηλώνεται δεν είναι αρκετή να εξασφαλίσει από μόνη της την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και όπως φαίνεται από τη μίνι σύνοδο στο Βερολίνο κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελεί μηχανή ανάπτυξης» έκλεισε τον κύκλο του στην αναφορά στα διεθνή θέματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πλειοψηφικό το ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην κοινωνία


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το αίτημα για πολιτική αλλαγή «είναι πλειοψηφικό στην κοινωνία». «Οχι επειδή το ζητούμε εμείς αλλά επειδή η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την Κρίση. Επενδύει στον διχασμό και υπονομεύει συνειδητά τους θεσμούς της δημοκρατίας. Η τάση για αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις στρατηγικές νίκες της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δασκάλων και μηχανικών.

«Αποτρέψαμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα βύθιζε τη χώρα σε ακυβερνησία. Σταθήκαμε απέναντι στην προσπάθεια να ελέγξουν το τηλεοπτικό τοπίο. Κερδίσαμε σχεδόν όλα όσα επιδιώκαμε. Οπου στήνονται κάλπες παντού οι προσκείμενες δυνάμεις στη ΝΔ κερδίζουν μεγάλες μάχες, ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται. Προάγγελος αλλαγής αυτά τα μικρά βήματα» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, όμως, αυτός δεν είναι λόγος να πανηγυρίζουμε αλλά «κινήτρο για μεγαλύτερη προσπάθεια».

Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να δώσει λύσεις


Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης την κατηγόρησε ότι «δεν έχει σχέδιο και αδυνατεί να δώσει λύσεις». «Θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιό τους αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε τη ζημιά του πρώτου 6μηνου της κυβέρνησης τους στη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αναίτια παράταση της ύφεσης, μείωση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υπερφορολόγηση. Η ιδιωτική οικονομία θα συνεχίσει να στραγγαλίζεται» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έσυραν τη χώρα σε αχρείαστη περιπέτεια, φόρτωσαν με τεράστια βάρη την ελληνική οικογένεια και σήμερα προσπαθούν να φτάσουν εκεί που ήμασταν πριν 2 χρόνια. Η κυβέρνηση ασχολείται με τη νομική μορφή των συμβάσεων εργασίας αντί να δημιουργεί θέσεις. Στα εργασιακά η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το κοινοτικό κεκτημένο. Πρέπει να προστατεύονται οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για 4ωρα και δουλεύουν 8ωρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως τόνισε πολλά ζητήματα της β αξιολόγησης θα έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και μήνες ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, «κάτι που θα είχε συμβεί τους πρώτους μήνες του 2015». «Και αφού θα έχουμε χάσει χρόνο και χρήμα θα έρθει η κυβέρνηση να πανηγυρίσει. Και έχουν και το θράσος να παρουσιάσουν ως επιτυχία τη μερική άρση των capital controls» συμπλήρωσε.

Έχουν κάνει το θέμα του χρέους προπέτασμα κανπού για την ανικανότητά τους


Μιλώντας για το θέμα του χρέους είπε ότι κανείς δεν αντιλέγει ότι είναι αναγκαία συνθήκη προσθέτοντας, όμως, ότι «σήμερα το χρέος έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης». «Πρέπει να γίνει αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Χρειάζονται και τολμηρές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος, τη δημόσια διοίκηση. Αν γίνουν αυτά τότε θα μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε» κατέληξε για το θέμα.

Αναπτύσσοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε χρειάζεται δραστική μείωση φόρων για να αναπνεύσει η οικονομία, τολμηρές αλλαγές στο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, τολμηρή ρύθμιση κόκκινων δανείων και έκανε λόγο για 120.000 νέες ποιοτικές θέσεις απασχόλησης κάθε χρόνο για την επόμενη 5ετία.

Τάχθηκε κατά των δημαγωγικών υπεραπλουστεύσεων χαρακτηρίζοντας ασυγχώρητο λάθος την επένδυση στην απελπισία. «Δεν θα υιοθετήσουμε τον λαϊκισμό, ούτε θα στρογγυλέψουμε τον λόγο μας για να γίνουμε αρεστοί. Θα εξηγήσουμε γιατί οι πολιτικές μας αφορούν τους πολλούς και γιατί η μείωση των φόρων θα βάλει μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης».

Μη ράβετε κοστούμια για υπουργικές θέσεις


Έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του με αφορμή τη συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης καλώντας όσους έλαβαν αξιώματα να μην ράβουν κουστούμια για θέσεις υπουργών.



Πηγή : protothema.gr


Από το κακό στο χειρότερο ματαιώθηκε το Μίνι Eurogroup για την Ελλάδα



Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ματαιώθηκε η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή με θέμα το χρέος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ματαίωση του Μίνι Eurogroup οφείλεται στην απροθυμία του ΔΝΤ να συμμετάσχει σε συνάντηση.

Το Γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ σε τηλεγράφημα του χτες ανέφερε το ενδεχόμενο να υπάρξει και ένα σχέδιο Β στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί οριστικά να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως οι απαιτήσεις τους .



Ο διαβήτης διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου για τους καπνιστές



Ενώ είναι γνωστό ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, όμως οι βαρείς καπνιστές με διαβήτη διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο θανάτου από άλλες αιτίες, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ακτινολογίας Βορείου Αμερικής. 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ακτινολογίας Καβιτα Γκαργκ, θέλησαν να καταγράφουν την επιρροή του διαβήτη στους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα, άλλους καρκίνους και άλλες αιτίες, στους βαρείς καπνιστές. Για το λόγο αυτό μελέτησαν τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία μεταξύ ατόμων με και χωρίς διαβήτη, σε άτομα που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη National Lung Screening Trial (NLST). 

Οι επιστήμονες εστίασαν σε στοιχεία για 53.454 συμμετέχοντες και εντόπισαν 5.174 που ανέφεραν ότι έπασχαν από διαβήτη. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, καταγράφηκαν συνολικά 3.936 θάνατοι, περιλαμβανομένων 1.021 από καρκίνο του πνεύμονα και 826 από άλλους καρκίνους. 

Οι συμμετέχοντες με καρκίνο έτειναν να είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά, ανέφεραν ότι κάπνιζαν πολλά χρόνια και μεγάλο αριθμό τσιγάρων και είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους χωρίς διαβήτη. Στα άτομα με διαβήτη καταγράφηκαν 650 θάνατοι (12,6%) και 3.286 θάνατοι (6,8%) στα άτομα χωρίς διαβήτη. 

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ διαβήτη και θνησιμότητας από κάθε αιτία, από καρκίνους και καρκίνο του πνεύμονα, ειδικά στις γυναίκες. Επίσης, ο διαβήτης διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία και καρκίνους στους βαρείς καπνιστές» εξηγεί η Δρ Γκαργκ. 

Η μελέτη συνεχίζεται με στόχο να κατανοήσουν σε βάθος οι επιστήμονες την σχέση των δύο παραγόντων. Εν τω μεταξύ σημειώνουν ότι ο καλός έλεγχος του διαβήτη και ο συχνός πνευμονολογικός έλεγχος μπορεί να αποβεί σωτήριος για τους καπνιστές. 



Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr


Κινδυνεύει να βάλει λουκέτο η ενδοκρινολογική κλινική του Γ.Ν. Νίκαιας;



Η «συνταγή» είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια σε πολλά δημόσια νοσοκομεία που μαστίζονται από υποστελέχωση. Ένας διευθυντής και δύο επικουρικοί λειτουργούν μια ολόκληρη κλινική. Κι αν συνταξιοδοτηθεί ο διευθυντής ή λείψουν οι επικουρικοί, η κλινική απλά βάζει λουκέτο! Αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο είναι πιθανό να επαναληφθεί αυτήν την φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας» και δη στην ενδοκρινολογική κλινική… Για το θέμα μάλιστα η ΕΙΝΑΠ έχει προαναγγείλει στάση εργασίας στις 25 Νοεμβρίου.

Δείτε τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που κρατάει Θερμοπύλες όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και στην Δυτική Αττική:

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, γιατί αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης ο διευθυντής . Στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα αυτή τη στιγμή υπηρετούν, εκτός από τον διευθυντή, 2 επικουρικοί ιατροί. Μία απ’ αυτούς, μάλιστα, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, απολύεται στις 25 Νοέμβρη, διότι δεν ανανεώνεται η σύμβαση της.
Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες κόσμου στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, παρακολουθεί χρόνια περιστατικά, καλύπτει ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, όπως οι Παθολογικές κλινικές, η Αιμοδοσία, τα Εργαστήρια.
Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν λόγω της σταδιακής απόλυσης των επικουρικών ιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνούς εργαζόμενους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η κερδοφορία των λίγων.
Το  παράδειγμα της ενδοκρινολογικής κλινικής αν και είναι χαρακτηριστικό σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Δεκάδες τμήματα λειτουργούν οριακά, βασίζονται σε επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές για να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Δεν ανεχτούμε να κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού! Παλεύουμε μαζί με τους ασθενείς, μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Ενδοκρινολογικής.
·Να ενισχυθεί η Ενδοκρινολογική Κλινική με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
·Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός
·Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Η ΕΙΝΑΠ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 ΜΕ 2 ΣΤΙΣ 25 /11 ΚΑΙ  ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ν. Δ. : Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γκρέμισε την αγορά εργασίας




Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκατέλειψε μεταρρυθμίσεις, γκρέμισε διαρθρωτικές αλλαγές και τα αρνητικά αποτελέσματα ήρθαν. Για πρώτη φορά κυριαρχούν απόλυτα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην αγορά εργασίας!

Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, είναι πλέον δραματικές. 

Πιο συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα του 2015 η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με ποσοστό 52,35% έναντι των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με 47,65%. Σήμερα, 2 χρόνια μετά υπάρχει πλήρης ανατροπή στην αγορά εργασίας με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης να είναι πλέον κυρίαρχες με ποσοστό 54,22% έναντι 45,78% της πλήρους απασχόλησης (Πίνακας 1).  

Πίνακας 1(πατήστε επάνω στον πίνακα)



Η δυσμενής αυτή εικόνα οφείλεται αποκλειστικά στην ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Τίποτα δεν προϊδεάζει ότι θα υπάρξει βελτίωση και επαναφορά στην προτέρα κατάσταση όπου κυριαρχούσε η πλήρης απασχόληση. 
 
Αντίθετα, διαμορφώνεται μια τάση περαιτέρω διεύρυνσης υπέρ των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (Πίνακας 2)
 
Πίνακας 2 
(πατήστε επάνω στον πίνακα)




Τα κυριότερα αίτια που διαμόρφωσαν την αρνητική αυτή εικόνα είναι:
  1. Η εκ νέου αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
  2. Η εξοντωτική φορολογία σε φυσικά και νομικά πρόσωπα
  3. Η εγκατάλειψη του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ
  4. Το νέο ασφαλιστικό που αποτρέπει, αντί να δίνει κίνητρα παραμονής στη νόμιμη εργασία
  5. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, που προήλθε από την αύξηση των άμεσων και των έμμεσων φόρων
  6. Η εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.
 
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των ισορροπημένων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, επιβραδύνθηκε σημαντικά, ενώ τα όποια οφέλη προέκυψαν από αυτήν σήμερα εξανεμίζονται μέσα από την ανατροπή της ισορροπίας ανάμεσα στην πλήρη και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης!  
 
Σήμερα, τα στοιχεία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” για το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης είναι εξόχως αποκαλυπτικά και ανησυχητικά για τις μετέπειτα εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς η διαφορά μεταξύ της πλήρους και ευέλικτης απασχόλησης διαμορφώθηκε από το +4,7% (Ιαν.-Απρ. 2015) στο – 8,44% σήμερα (Πίνακας 2).
 
Και όλα αυτά μέσα σε μόλις 2 χρόνια!
 
Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, επαναφέροντας ταυτόχρονα την ισορροπία των προηγούμενων ετών στην αγορά εργασίας. 
 
Ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ανάπτυξη. 
 
Μόνο η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το ζοφερό αυτό κλίμα της μιζέριας, της απαισιοδοξίας και της αβεβαιότητας». 


Τζανακόπουλος αδειάζει Καμμένο για τη στράτευση στα 18

Πηγή: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Με δυο γραμμές εμφανίστηκε η κυβέρνηση στο θέμα της στράτευσης στα 18.

Μετά τη συνάντησή του Πάνου Καμμένου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  οι δύο πολιτικοί εμφανίστηκαν να συγκλίνουν στην καθιέρωση υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Σχετικά με την επίσημη θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  στο briefning πολιτικών συντακτών.

Η απάντηση του εκπροσώπου ήταν:

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης.

Μετά το άδειασμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, πηγές του Μαξίμου επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι ο κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18 και όχι για καθιέρωση υποχρεωτικής στράτευσης.


Πηγή : cnn.gr


Αδιάβαστη, απροετοίμαστη και με διάθεση να επιβάλλει τις απόψεις της



Η νέα Υπουργός Εργασίας προσπάθησε να παγιδεύσει τους Βιομήχανους αποσπώντας τη συμφωνία τους. Απλώς εξετέθη και έθεσε στέρεες βάσεις για ένα στραβό κλίμα στην διαλυμένη αγορά εργασίας…

Η Έφη Αχτσιόγλου γνώριζε από πριν ότι η καρέκλα που κάθισε ήταν ηλεκτρική. Η ίδια, μια επαναστάτρια με αγωνιστικές περγαμηνές, έπρεπε να έρθει αντιμέτωπη με τα αδηφάγα κοράκια του καπιταλισμού που προάγουν την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων του εργάτη. Η μάχη ήταν άνιση και το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο. Η στήριξη του πρωθυπουργού δεν φάνηκε αρκετή καθώς δεν ήταν θέμα ούτε φύλου, ούτε ηλικίας ούτε έλλειψης εμπειρίας της κυρίας Αχτσιόγλου. Απλώς η ίδια δεν μοιάζει να έχει κάποιο σαφές και στοιχειοθετημένο σχέδιο και δεν είχε τη διάθεση να ακούσει τις απόψεις των εταίρων. Απλώς ήθελε να επιβάλλει τις δικές της .

Το “άδειασμα” από τους βιομηχάνους, ήταν απλώς μια δημόσια διαπόμπευση ενός καθόλου καλά προετοιμασμένου υπουργού. Χθες το απόγευμα, η κυρία Αχτσιόγλου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και ακολούθως εξέδωσε ανακοίνωση διά της οποίας πιστοποιούσε τη μεταξύ τους συμφωνία για πολύ σοβαρά θέματα. Μεταξύ αυτών και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Με απλά λόγια, η Υπουργός θεωρεί ότι είναι ορθό να υπερισχύει η κλαδική σύμβαση εργασίας της εκάστοτε επιχειρησιακής. Με την ανακοίνωσή της, δέσμευε και τους εργοδότες ότι συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Λίγη ώρα αργότερα ο ΣΕΒ, ως όφειλε, εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση διά της οποίας διέψευδε κατηγορηματικά την υπουργό εργασίας. Διέψευδε δηλαδή ότι συμφώνησε μαζί της στο αν υπερισχύει η κλαδική σύμβαση, των επιχειρησιακών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος: "η σημερινή ρύθμιση με την οποία υπερέχει η επιχειρησιακή σύμβαση έναντι της κλαδικής εξασφαλίζει την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων”.

Ασχέτως με το τι πιστεύει κανείς, είναι απαράδεκτο να διαστρεβλώνει η Υπουργός τα λεγόμενα των κοινωνικών εταίρων. Ακόμη και αν έχουν άδικο σε όσα υποστηρίζουν. Η γνώμη τους θα πρέπει να ακούγεται και σίγουρα όχι να επιχειρείται να παγιδευτούν δημοσίως με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου. Άλλωστε ο ΣΕΒ έχει διατυπώσει γραπτώς την διαφορετική του άποψη με κάθε αφορμή.

Ήδη στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία που εξέδωσε ο ΣΕΒ δύο ημέρες μετά την συνάντηση του Ιουλίου (την οποία και επικαλείται η Υπουργός), οι βιομήχανοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Πέραν της ΕΓΣΣΕ, το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα πρέπει με οριστικό τρόπο να ενταχθεί στη λογική ότι υπερισχύουν εκείνες οι συμβάσεις που είναι πλησιέστερα στο χώρο εργασίας στον οποίο αφορούν. Με άλλα λόγια οι επιχειρησιακές συμβάσεις πρέπει σε κάθε περίπτωση να κατισχύουν, καθεστώς που υφίσταται τώρα”.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κος. Θ. Φέσσας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο λίγες ημέρες πριν την επίμαχη συνάντηση έλεγε: “Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα των εργασιακών σχέσεων, η πρόταση του ΣΕΒ είναι να υπερισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις στο επίπεδο της επιχείρησης”.

Η θέση των βιομηχάνων είναι ξεκάθαρη. Η κα. Αχτσιόγλου -ή κάποιος σύμβουλος- όφειλε αν μη τι άλλο να έχει διαβάσει τι λένε οι Βιομήχανοι. Κυρίως για να μην εκτεθεί αλλά και για να προετοιμάσει την γραμμή της σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ότι αφορά στην ουσία του θέματος, η ίδια η αγορά έχει αποφασίσει. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης των εργαζομένων της επιχείρησης με την εργοδοσία. Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι πρόκειται για επιβολή των απόψεων των αφεντικών πάνω στους εργάτες. Σε μια περίοδο όμως που οι επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το κρατικό πογκρόμ κατά της επιχειρηματικότητας, η συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων είναι μάλλον το ζητούμενο.

Άλλωστε η εμπειρία δείχνει ότι το να επιβάλλει μονομερώς το κράτος τις πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας είναι απλώς αναποτελεσματικό. Το να επιβάλλει το κράτος τις απόψεις μιας καλά βολεμένης κάστας συνδικαλιστών είναι έως και καταστροφικό. Οι επιχειρηματίες μεταφέρουν απλώς την έδρα τους ή βάζουν λουκέτο στην επιχείρηση, επιφέροντας το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που η κυρία Αχτσιόγλου θέλει να πετύχει.

Άλλωστε το κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει αν εφαρμόζονται τα όσα επιβάλλει. Ισχύουν μόνο για μια μικρή μερίδα εργαζομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις με ισχυρά σωματεία. Στην υπόλοιπη αγορά, η απορρύθμιση είναι κανόνας και οι εργαζόμενοι κινούνται με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικά κίνητρα. Πολλές φορές φοβούνται να καταγγείλουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το κράτος από την πλευρά του, αυτεπαγγέλτως δεν προχωρά σε σοβαρούς ελέγχους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πραγματικά εθελοντικά, οι εργαζόμενοι “βάζουν πλάτη” για να στηρίξουν την επιχείρηση.

Στόχος του κράτους δεν είναι να δημιουργεί πόλωση και ταξική πάλη. Στόχος θα πρέπει να είναι να βοηθά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να κινούνται σε πλαίσια νομιμότητας και όχι εντός ασφυκτικών συνδικαλιστικών ιδεοληψιών. Για το καλό όλων. Σίγουρα πάντως στόχος της Κυβέρνησης δεν θα πρέπει να είναι η μονομερής επιβολή των -λάθος-απόψεων μέσω ενός κατ’ επίφαση διάλογου.

Οι κοινωνικοί εταίροι, δεν είναι το άλλοθι της κυρίας Αχτσιόγλου για να εφαρμόσει εκβιαστικά όσα διατυμπάνιζε στα λαϊκά δικαστήρια την εποχή πριν την υπουργοποίησή της. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν ως εταίροι στον διάλογο είναι οι άνθρωποι της παραγωγής. Αυτοί που κρατούν τη χώρα όρθια. Οφείλει να τους ακούει προσεκτικά και να τεκμηριώνει την εκάστοτε διαφωνία της. Δεν έχει πάντως κανένα δικαίωμα να τους ξεφτιλίζει, διαστρεβλώνοντας από άγνοια ή από πρόθεση τις απόψεις τους.


Σταμάτης Ζαχαρός 

Πηγή: sooc, news247.gr


Νέο κυβερνητικό αλαλούμ με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης


Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος με το υπουργείο Εξωτερικών...

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε αργά το βράδυ της Τρίτης τις νέες δηλώσεις αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, οι οποίες είχαν γίνει νωρίτερα από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν ανύπαρκτες…

Συγκεκριμένα, όταν την Τρίτη το βράδυ ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, που έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής της συνθήκης της Λωζάνης, απάντησε ότι «δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες». 

Και συμπλήρωσε: «στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ' επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας».

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, είπε: «Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτήν την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ό,τι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι γνωστή».

Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε: «Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε, δε διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε… ».



Πηγή : tanea.gr


«Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές - Ετοιμάζεται ο Τσίπρας



Πρόωρες Εκλογές | Ειδήσεις: Πιο κοντά από ποτέ το ενδεχόμενο η χώρα να μπει σε νέες προεκλογικές περιπέτειες - Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ολοκληρώθηκαν αλλά δεν τελεσφόρησαν εξετάστηκε και... η πρόθεση της κυβέρνησης να διανείμει, μέσω κοινωνικού μερίσματος, μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016. Η προαναγγελία έγινε με τον προϋπολογισμό του 2017.

«Πάρτε κύριε λαχεία». Μόνο με αυτή τη φράση μπορεί να περιγράψει κάποιος την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης που μη έχοντας τη δυνατότητα να απαλλάξει τους Έλληνες πολίτες από το σφοδρό κύμα φόρων, αρχίζει και μοιράζει συσσίτια και κάρτες σίτισης.

Είναι πλέον πασιφανές ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν χρήματα και ψίχουλα για να μοιράσουν εν είδει κοινωνικής ευαισθησίας. 

Αφού η περίφημη αναδιανομή του πλούτου και η αριστερή σεισάχθεια πήγαν περίπατο, τώρα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του βάζουν μπροστά τη μηχανή της ελεημοσύνης για τις ευπαθείς ομάδες και τους φτωχούς. 

Αν μη τι άλλο γίνεται... του παραλογισμού, αφού υπογράφουν συλλήβδην τη φτωχοποίηση των ήδη νεόπτωχων Ελλήνων παντοιοτρόπως (κι άλλοι φόροι, έμεσοι - άμμεσοι, αυξήσεις σε φορολογία και εισφορές) η κυβέρνηση «πουλά» συσσίτια και αλληλεγγύη.

Πιστή στη γραμμή των πιστωτών μετά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προετοιμάζει έδαφος φιλέσπλαχνου κοινωνικού προφίλ, διανέμοντας... μέρος της... υπέρβασης του αμφισβητούμενου πλεονάσματος.

Εκοψαν συντάξεις, επιδόματα, αύξησαν εισφορές, αχρήστευσαν το ΕΚΑΣ. Την ιστορία τους στη διακυβέρνηση της χώρας τη γνωρίζουμε όλοι.

Μέρισμα προοριζόμενο για εκλογές

Η τραγωδία είναι ότι πιστεύουν πως με πολιτικάντικα «ευεργετήματα» θα αντιστρέψουν την ένδεια που έχουν προκαλέσει στην ελληνική οικογένεια, θα κατευνάσουν τον θυμό και θα οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες με το πλεονέκτημα του φιλολαϊκού προφίλ και υποστηρικτή των αδυνάτων. 
Πάντως ούτε αυτό το μέτρο είναι βέβαιο ότι θα τελεσφορήσει ακόμη και ως αντίδωρο προοριζόμενο για τους αδυνάτους.

Σχετικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα διανείμει το κομμάτι εκείνο της υπέρβασης του πλεονάσματος, το οποίο θεωρείται απολύτως «ασφαλές», αφού έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα ενδεχόμενα ρίσκα τα οποία ενδεχομένως θα το επηρεάσουν.

«Το ότι έχουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπέρβαση πλεονάσματος δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δώσουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέρισμα, μπορεί τελικά να δώσουμε ένα αισθητά μικρότερο κομμάτι, όσο είναι ασφαλές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις, καθώς επιδιώκεται το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί εντός του 2016.


Πηγή : newsbomb.gr