Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σε ξενοδοχείο συνεδρίασε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών



Σε ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Κηφισιάς συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας επί της οδού Πανεπιστημίου γινόταν από νωρίς παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Τα μέλη της Συγκλήτου μεταφέρθηκαν τελικά σε ξενοδοχείο και εκεί συνεδρίασαν. Θέματα συζήτησης ήταν ο προϋπολογισμός, οι συμβάσεις έργου και κάλυψης των αναγκών του ιδρύματος, καθαριότητα και φύλαξη, μετεγγραφές κ.ά.

Μάλιστα, στη διαδικασία έγιναν δεκτοί και κατέθεσαν τις προτάσεις τους εκπρόσωποι των συμβασιούχων του ιδρύματος, των φοιτητών και των γονέων τους, σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, όπως λέγεται από τις πρυτανικές αρχές.

Κατάληψη στο ΑΠΘ

Έληξε πάντως σήμερα, Πέμπτη, η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η πρυτανεία του οποίου είχε κλείσει για μία εβδομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος τονίζουν: «Αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει -τόσο λόγω του γραφειοκρατικού πλαισίου λειτουργίας, όσο και λόγω των διακοπών λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών από τις καταλήψεις- αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα οποία αύριο θα αποτελούν το λόγο διαμαρτυρίας των ίδιων ομάδων, αλλά τότε πλέον δικαιολογημένα και των υπόλοιπων φοιτητών.

» Τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων της καθημερινότητας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κλειστές διοικητικές υπηρεσίες.

» Κάθε ημέρα κατάληψης του κτιρίου της Διοίκησης, πέρα από το σημαντικό οικονομικό κόστος και την επιβάρυνση των υπαλλήλων, συνεπάγεται, για παράδειγμα αυτό τον καιρό, άλλη μια μέρα χωρίς προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για κτίρια τμημάτων εκτός της κεντρικής πανεπιστημιούπολης ή ανάλογη καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού καθαριότητας για το επόμενο έτος ή εκτέλεσης τεχνικών έργων και προμηθειών» καταλήγει το κείμενο.

Ανησυχία στο ΤΕΙ Αθήνας για τις μετεγγραφές

Την ίδια στιγμή ανησυχία επικρατεί στο ΤΕΙ Αθήνας με το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών.

Όπως προκύπτει από τους πίνακες των αιτούντων μετεγγραφή που διαβιβάστηκαν στο ίδρυμα, στο ΤΕΙ Αθήνας εισάγονται επιπλέον 853 φοιτητές προερχόμενοι από άλλα ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτικά, 44 εξ αυτών προέρχονται από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, 142 από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, 61 από το ΤΕΙ Ηπείρου, 79 από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, 73 από το ΤΕΙ Κρήτης, 73 από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, 79 από το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 49 από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, 134 από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, 108 από το ΤΕΙ Πελοποννήσου και 11 από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοίκηση του ιδρύματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ζητάει «το υπουργείο Παιδείας να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει καταβάλλοντας το ποσό των 1.950 ευρώ για καθένα φοιτητή ανά έτος (μέσο κόστος φοίτησης βάσει στοιχείων του 2013) για τα επόμενα τέσσερα ακαδημαϊκά έτη.

Το ποσό αυτό, το οποίο ανέρχεται σε 1.663.350 ευρώ (853 φοιτητές Χ 1.950 ευρώ/φοιτητή ετησίως) μπορεί να προέλθει από αντίστοιχη μείωση του προϋπολογισμού των προαναφερθέντων ΤΕΙ, οι φοιτητές των οποίων μετέφεραν τη θέση τους στο ΤΕΙ Αθήνας.

Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω δεν είναι τα τελικά αριθμητικά στοιχεία, διότι δεν έχουν προσμετρηθεί οι μεταφορές θέσεων για οικονομικούς, καθώς και για λόγους υγείας, οι οποίες αναμένεται να διαμορφώσουν το συνολικό αριθμό των μετεγγραφόμενων φοιτητών στο α' εξάμηνο σπουδών σε περισσότερους των 1.200, με συνέπεια το προαναφερθέν ποσό να διαμορφώνεται αντίστοιχα σε 2.340.000 ευρώ (1.200 φοιτητές Χ 1.950 ευρώ/φοιτητή ετησίως).

«Όπως αντιλαμβάνεστε, η μη υλοποίηση των ανωτέρω θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ΤΕΙ Αθήνας, τις οποίες προφανώς απεύχεστε, για τον σκοπό αυτό αναμένουμε από εσάς να φροντίσετε για την άμεση εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Πηγή : in.gr


Ο μακελάρης του Μικρολίμανου "κελάηδησε"! Χειροπέδες στον φερόμενο εγκέφαλο της συμμορίας του - Το συμβόλαιο θανάτου κατά γνωστού αστυνομικού


Λίγες ώρες μόνο μετά τη σύλληψη του 31χρονου μακελάρη από το Μικρολίμανο, του Αρμπέρ Μπάκο φαίνεται πως οι αστυνομικοί κατάφεραν να του αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες, με τις οποίες ξετυλίχθηκε ένα απίστευτο κουβάρι για το σκοτεινό πρόσωπο της μαφίας.

Τα στοιχεία που φέρεται να αποκάλυψε ο 31χρονος μακελάρης, οδήγησαν τους αστυνομικούς του τμήματος διαρρηκτών της ΓΑΔΑ σε έναν από τους περιβόητους αλβανούς εκτελεστές, τον γνωστό με το όνομα Μέτσι, τον οποίο και κατάφεραν να συλλάβουν το μεσημέρι της Πέμπτης στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας ο Μέτσι φέρεται να είναι εκείνος που είχε αναλάβει το συμβόλαιο θανάτου γνωστού ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος παλαιότερα ήταν διευθυντής στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ.

Ο αλβανός κακοποιός Μέτσι φέρεται επίσης να είναι ο εγκέφαλος της συμμμορίας στην οποία άνηκε ο 31χρονος μακελάρης του Μικρολίμανου και φυγοδικούσε εδώ και χρόνια. Μετά λοιπόν τις αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε ο 31χρονος Μπάκο, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Μέτσι και τον συνέλαβαν, ενώ συνελήφθη και ένας συνεργός του που τον έκρυβε ονόματι Κλόντιαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί του τμήματος διαρρηκτών παρακολουθούσαν σήμερα όλη την ημέρα τον Μέτσι και όταν έφτασε στην πόρτα του σπιτιού του, τον συνέλαβαν και τον υποχρέωσαν να μπει μέσα στο διαμέρισμά του όπου εκεί βρήκαν ξαπλωμένο τον Κλόντιαν.

Το παρασκήνιο ενός συμβολαίου θανάτου που παραμένει σε ισχύ.

Ο αλβανός κακοποιός Μέτσι που συνελήφθη σήμερα στα Σεπόλια φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία να ήταν άνθρωπος γνωστού ανθρώπου της νύχτας που βρίσκεται στις φυλακές και ο οποίος όπως φαίνεται, δεν άντεξε ποτέ τη σύλληψή του από τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Έτσι, το συμβόλαιο θανάτου κατά του υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας τέθηκε από τότε σε ισχύ και αυτό έγινε γνωστό για πρώτη φορά μετά την εξάρθρωση της συμμορίας για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Αρχικά το συμβόλαιο θανάτου κατά του συγκεκριμένου αστυνομικού είχε αναλάβει ένας έλληνας, ο οποίος πλέον βρίσκεται στις φυλακές και έτσι μετά τη σύλληψή του, την υπόθεση ανέλαβε ο συνεργάτης του, αλβανός κακοποιός Μέτσι.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο θανάτου κατά του αστυνομικού έχει φτάσει στις 200.000 ευρώ.


Πηγή : newsit.gr


Αυτά είναι : Με κόκκινο μπαλόνι στην Ολομέλεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου


«Το κόκκινο μπαλόνι» είναι μια γαλλική ταινία του 1956 με αλληγορικά στοιχεία και έντονο ποιητικό χρώμα. Είναι η εκπληκτική ιστορία ενός μικρού παιδιού -τον ρόλο μάλιστα υποδύεται ο γιος του σκηνοθέτη Αλμπέρ Λαμορίς, Πασκάλ- που βρίσκει ένα κόκκινο μπαλόνι, το οποίο γίνεται ο πιο πιστός φίλος και σύντροφός του.

Η παιδική μοναξιά, τα όνειρα του μικρού αγοριού και το άπλετο φως του ουρανού, όπου το κόκκινο μπαλόνι συναντά χιλιάδες άλλα πολύχρωμα μπαλόνια που σηκώνονται από όλα τα σημεία του Παρισιού στο τέλος της ταινίας δίνοντας την αισιόδοξη προοπτική της ζωής, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία του φιλμ που βραβεύτηκε την δεκαετία του '50 στις Κάννες με τον Χρυσό Φοίνικα.

Την ιστορία ενός άλλου κόκκινου μπαλονιού βίωσαν οι βουλευτές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, όταν εισήλθε στην αίθουσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κρατώντας ένα κόκκινο μπαλόνι (!) από την απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι γνωστής πολυεθνικής κάθισε στο έδρανο ακουμπώντας το δίπλα της.

Η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά της έκανε παρατήρησε ζητώντας της να πάρει το μπαλόνι από εκεί και να το βάλει κάτω.

Ενοχλημένη η κ. Κωνσταντοπούλου το άφησε στο διπλανό κάθισμα και κάποια στιγμή, όταν έλαβε το λόγο επιτέθηκε στην αντιπρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι ζήτησε να εξαφανιστεί το κόκκινο μπαλόνι, σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων της γνωστής πολυεθνικής, όπως κάποιοι θέλουν να εξαφανιστούν αυτά τα κορμιά που πέφτουν στον βωμό του κέρδους και να κρύψουμε τον αγώνα τους.


Newsroom ΔΟΛ


Συνελήφθη 77χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση



Έξω από ξενοδοχείο στην περιοχή της Ομόνοιας συνελήφθη ένας 77χρονος το βράδυ της Τρίτης, ο οποίος συνόδευε μια 12χρονη και οδηγήθηκε στο τμήμα εποπτείας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ασφάλειας ο ηλικιωμένος κέρδισε την εμπιστοσύνη της 12χρονης προσφέροντάς της μικρά χρηματικά ποσά και την οδηγούσε σε ξενοδοχεία όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις. Ο 77χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση.


Ιδρύεται ειδικό ΑΤ με αρμοδιότητα την φρούρηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού


Θα έχει μέχρι και αντιαρματικά όπλα - Οι άντρες του θα απασχολούνται αποκλειστικά με την εξωτερική φρούρηση και την αποφυγή απόδρασης από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ίδρυση ειδικού Αστυνομικού τμήματος το οποίο θα έχει μοναδική απασχόληση  την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού.

Το νέο τμήμα που θα έχει μέχρι και αντιαρματικά όπλα, θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄ και θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό την διετία 2014-2016 με 2.017.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014 θα επιβαρυνθεί με 150.000 ευρώ, το 2015 με 1.860.000 ευρώ και το 2016, αλλά  και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη με 187.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «ίδρυση υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας  καταστήματος κράτησης Γ' τύπου Δομοκού και κατάργηση κανονισμού λειτουργίας του».

Σύμφωνα με το διάταγμα, στις αρμοδιότητες του νέου ειδικού Αστυνομικού Τμήματος είναι η εξωτερική και περιμετρική φρούρηση, καθώς και η φρούρηση της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» (το τμήμα μεταξύ της περιμέτρου του κτιρίου της φυλακής  και της περίφραξης ασφαλείας).

Σκοπός των αστυνομικών που θα υπηρετούν στο νεοσυσταθέν Αστυνομικό Τμήμα είναι η αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεμονωμένης ή ομαδικής απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, η καταδίωξη και σύλληψη κρατουμένων που απέδρασαν και επιχειρούν να διαφύγουν ή διέφυγαν μέχρι να επιληφθούν οι άλλες αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.
Ακόμη, θα έχει την ευθύνη ελέγχου των εισερχομένων και εξερχομένων προσώπων και πραγμάτων, αλλά και της αλληλογραφίας.

Επίσης, θα έχει την ευθύνη για  την μεταγωγή  και φρούρηση κρατουμένων, την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων σε νοσοκομεία, την μεταγωγή κρατουμένων σε δικαστήρια, ανακριτές και γιατρούς, τις έρευνες στους χώρους της φυλακής, τον μακροσκοπικό έλεγχο  φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.

Παράλληλα, το ειδικό αυτό Αστυνομικό Τμήμα θα στελεχώσει με άνδρες του τις σκοπιές στην εξωτερική,  περιφερειακή ζώνη και στην «νεκρή ζώνη» της φυλακής  Δομοκού, καθώς και το θυρωρείο εισόδου και εξόδου.

Στους αστυνομικούς του επίμαχου τμήματος θα χορηγηθεί σύγχρονος εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα και εφόδια. Αναλυτικότερα, θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Τελικά, το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 278/2014 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν 15 μέρες 41 πανεπιστημιακοί καθηγητές (ποινικολόγοι και εγκληματολόγοι) εξέφρασαν την αντίθεση τους στην μετατροπή των φυλακών Δομικού σε υψίστης ασφαλείας.

Οι πανεπιστημιακοί τόνισαν ότι από την μετατροπή των φυλακών Δομοκού  σε υψίστης ασφαλείας (νόμος 4274/2014) προκύπτουν σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας, σχετικά με τις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, ενώ δημιουργείται ανασφάλεια δικαίου, αλλά είναι και αντίθετο με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Την ίδια στιγμή παραβιάζεται και το τεκμήριο της αθωότητας.

Επίσης, πρόσφατα, γονείς φερομένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και γονείς εμπλεκομένων στην διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς και ο καταδικαστείς για την  δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία οι φυλακές Δομοκού  μετατρέπονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.


Πηγή : protothema.gr


O τραγικός Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε και μάθημα 81 ωρών στη Βόρεια Κορέα


Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νέος, παρόλ' αυτά ο Κιμ Γιονγκ-Ουν αποτελεί ήδη αντικείμενο διδασκαλίας στα σχολεία της χώρας.
Ένα ακόμη κεφάλαιο στην κωμικοτραγική άσκηση της εξουσίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας γράφει ο 31 ετών Κιμ Γιονγκ-Ουν, που εισάγει στα γυμνάσια της χώρας μάθημα που πραγματεύεται την ιστορική και πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα.
Φυσικά πρέπει να τονίσουμε πως ο Βορειο-Κορεάτης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθήσει την παράδοση της οικογένειάς του, αφού αντίστοιχο μάθημα "πατριδογνωσίας" υπάρχει στα σχολεία τόσο για τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ιδρυτή του καθεστώτος, όσο και για τη γυναίκα και τον γιο τους.
Το νέο μάθημα αναμένεται να πέσει βαρύ στους μαθητές της Βόρειας Κορέας, αφού προβλέπει 81 ώρες διδασκαλίας και τρία συνολικά χρόνια εκμάθησης, βασισμένες σε υλικό που διανέμει το Εργατικό Κόμμα της χώρας για τη γέννηση και τα πρώτα χρόνια της ζωής του Ηγεμόνα. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της Εθνικής Παιδείας του κράτους φροντίζουν να μαθαίνουν στη νέα γενιά, αποφθέγματα και σημαντικές φράσεις του νέου ηγέτη.

Πηγή : news247.gr


Στις 2 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι καταγγελίες περί σχεδίου δωροδοκίας βουλευτών


Την προσεχή Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συζητήσει το ζήτημα των καταγγελιών περί οργανωμένου σχεδίου δωροδοκίας βουλευτών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του προς τους βουλευτές επισημαίνει ότι αρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, για την προστασία και την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών. Αυτό τον χαρακτήρα θα έχει η συζήτηση που θα γίνει. Δηλαδή, εισάγονται οι πρόσφατες καταγγελίες ως μείζον θέμα που πλήττει τον κοινοβουλευτισμό και τους βουλευτές.
«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες καταγγελιών από κόμματα και βουλευτές για οργανωμένο σχέδιο δωροδοκίας βουλευτών, με στόχο τον επηρεασμό της ψήφου των κατά την προσεχή προεδρική εκλογή. Οι καταγγελίες αυτές έδωσαν λαβή για σχόλια και συζητήσεις, που βλάπτουν το κύρος του βουλευτή και του κοινοβουλευτισμού» αναφέρει ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στην επιστολή του προς τους συναδέλφους του βουλευτές. «Η μέχρι τώρα έρευνα από τη Δικαιοσύνη, κατά πληροφορίες, ουδέν το ύποπτο κατέδειξε. Αυτό, όμως, ουδόλως μειώνει τις ζημιογόνες συνέπειες για τους παραπάνω θεσμούς, δεδομένου ότι άλλοι κακόβουλα μπορεί να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία το αποτέλεσμα της έρευνας και να μιλούν για κουκούλωμα και άλλοι να πιστεύουν ότι πρόκειται περί μεθοδευμένου σχεδίου εκφοβισμού ή και εκβιασμού βουλευτών» τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης επικαλείται την πρόνοια του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία αρμοδιότητα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, είναι, μεταξύ των άλλων, εφόσον καλείται προς τούτο από τον πρόεδρο της Βουλής ή με την έγκρισή του, «να μελετά και να εισηγείται μέτρα και να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, δημόσια για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών».
Όπως τονίζει ο κ. Μαρκογιαννάκης, επιβάλλεται να συζητηθούν τα παραπάνω «ως μείζον θέμα που πλήττει τον κοινοβουλευτικό θεσμό και τους βουλευτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

imerisia.gr



Δελαπατρίδης, ο θρυλικός ρήτορας του δρόμου που ήθελε να δημιουργήσει υπουργείο έρωτος και διόριζε έναντι αμοιβής αγνώστους σε υπουργικές θέσεις..


Το όνομα Αρμάνδος Δελαπατρίδης ήταν γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας των αρχών του 20ου αιώνα. Ο Αρμάνδος, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τηλέμαχος Νατάλακας, γεννήθηκε το 1895 στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με άλλες πηγές, γεννήθηκε στη Μικρά Ασία, αλλά η οικογένειά του πέρασε στη Μυτιλήνη όταν εκείνος ήταν πολύ μικρός. Μεγαλώνοντας έγινε υπάλληλος συμβολαιογραφείου, αλλά μια ερωτική απογοήτευση τον έκανε να χάσει τους καλούς του τρόπους, κατά άλλους τα  λογικά του και να γίνει ανεπιθύμητος στο νησί του.

Έτσι μάζεψε τα πράγματα του και αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα, όπου έφτασε το 1925. Παρόλο που δεν είχε πολλά χρήματα, ούτε δουλειά, κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μια καινούρια ζωή. Οι δημόσιοι πολιτικοί λόγοι και η δημοτικότητα του Δελαπατρίδη Οπλισμένος με τα οράματα και τη ρομαντική – όπως αποκαλούσε ο κόσμος- τρέλα του, ο Δελαπατρίδης άρχισε να βγάζει δημόσια πολιτικούς λόγους. Παρουσιάστηκε στον κόσμο σαν ο αρχηγός του κόμματος των κυανόλευκων και στις ομιλίες του, που εκφωνούσε συνήθως στο Σύνταγμα, έκανε προγραμματικές δηλώσεις. Μια από τις εξαγγελίες του ήταν ότι θα ίδρυε υπουργείο έρωτος, ενώ πολλές φορές έχριζε υπουργούς του, άγνωστους ανθρώπους, που τον παρακολουθούσαν. Αρκεί βέβαια να του έδιναν δύο δραχμές ως συνδρομή για την ορκωμοσία τους.

Ο κόσμος όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία του Αρμάνδου στους δρόμους της πόλης, αλλά διασκέδαζε μαζί του και τον αποκαλούσε με ενθουσιασμό, «Πρόεδρο». Ο Δελαπατρίδης ήταν πάντα περιποιημένος και ντυνόταν με επίσημα ρούχα της εποχής. Φορούσε διαρκώς το αγαπημένο του ψηλό καπέλο, με το οποίο ήρθε από τη Μυτιλήνη και μονόκλ στο μάτι. Ο ποιητής Κώστας Ουράνης έγραψε ένα μόλις χρόνο μετά την άφιξη του Δελαπατρίδη: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν ποιος είναι ο υπουργός των Εσωτερικών (είμαι ένας εξ’ αυτών), αλλά κανείς ο οποίος να αγνοεί τον Α. Δελαπατρίδην. Σε όποιο κέντρο κι αν εμβή, όπου κι αν παρουσιάζεται, ο κόσμος τον υποδέχεται με χειροκροτήματα, του βγάζει το καπέλο και τον προσφωνεί «κύριον Αρχηγόν» ή «κύριον πρόεδρον». Ήρκεσε να εμφανισθή ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού εις την πλατείαν του Συντάγματος και να εκφωνήση έναν πολιτικό λόγο, ούτε χειρότερον, ούτε καλλίτερον από εκείνους που εκφωνούνται εις την ελληνικήν Βουλήν δια να γίνη αμέσως διάσημος».

Ο διασκεδαστής των αριστοκρατών Η δημοτικότητα του Δελαπατρίδη πήρε τέτοιες διαστάσεις, που πολλοί αριστοκράτες της εποχής, που έμεναν έξω από το κέντρο της πόλης έστελναν τα αυτοκίνητα τους για να τον παραλάβουν και να τους διασκεδάσει κατ΄ οίκον. Πολλοί κατηγόρησαν τους αριστοκράτες ότι «χρησιμοποιούσαν» έναν τρελό για να κάνουν την πλάκα τους, ωστόσο υπήρξαν αρκετοί που του έδιναν χρήματα, ακριβά ρούχα- από δεύτερο χέρι- και άλλοι που του πλήρωναν χορταστικά γεύματα σε εστιατόρια. Στην Αθήνα βρέθηκαν και ορισμένοι που τον κορόιδευαν και του έδιναν επίτηδες νοθευμένο κρασί για να μεθάει και να λέει δημόσια ασυναρτησίες σκορπώντας το γέλιο.

Η φάρσα σε βάρος του 

Ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης περιγράφει σε άρθρο του μια κακόγουστη φάρσα εις βάρος του Δελαπατρίδη που τον οδήγησε στο να διαβεί το κατώφλι της Βουλής: «Το 1956, όταν παραιτήθηκε ο Καραμανλής, για να προσφύγει στις κάλπες, ένας φαρσέρ παρέδωσε σημείωμα στον Δελαπατρίδη, ότι τον καλεί ο πρόεδρος της Βουλής να ορκισθεί πρωθυπουργός. Ο Αρμάνδος, έβαλε ημίψηλο και φράκο και έσπευσε μ’ ένα τσούρμο ξωπίσω του να φωνάζουν «να μας ζήσεις αρχηγέ!…» Τη στιγμή που έδειχνε στη φρουρά της πύλης το σημείωμα, αποχωρούσε τυχαία ο πρόεδρος της Βουλής Ντίνος Ροδόπουλος. Κατάλαβε τη φάρσα και για να μην τον κακοκαρδίσει, του λέει: «Πρόεδρε, ο βασιλεύς απουσιάζει και ο αρχιεπίσκοπος είναι άρρωστος! Τι λες; Να το αναβάλλουμε;». Ο Αρμάνδος με ικανοποίηση υποκλίθηκε και αποχώρησε. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ δημοσίευσε κάποιες δηλώσεις του Δελαπατρίδη, ο οποίος είχε προβλέψει ότι ο Κ. Καραμανλής θα κυβερνούσε τη χώρα.


«Προσωπικότητες του άλλοτε ένδοξου κόμματος του Ελευθερίου Βενιζέλου με επλησίασαν και μου εζήτησαν να αναλάβω εγώ την αρχηγία. Αρνήθηκα. Γιατί; (τον ρωτά ο δημοσιογράφος). Μα τι λέτε; Τρελός είμαι να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα; Αυτοί που το έβαλαν ας το βγάλουν. Εξάλλου υπάρχει και ο Μαρκεζίνης ο μεγαλύτερος γόης φαρμακερών μάλιστα φιδιών. Μάλλον από τέτοιες εύστοχες δηλώσεις βγήκε και η παροιμία «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».

Η απαγόρευση των δημόσιων ομιλιών και ο εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Οι υπαίθριοι πολιτικοί λόγοι του Δελαπατρίδη, που συγκέντρωναν περισσότερο κόσμο και από τους λόγους των κανονικών πολιτικών, απαγορεύτηκαν κάποια στιγμή από την αστυνομία, αλλά ο οραματιστής ρήτωρ των Αθηνών, συνέχισε να τους εκφωνεί σε καφενεία και άλλα γνωστά αθηναϊκά στέκια. Μάλιστα, η αστυνομία τον έστειλε ορισμένες φορές ακόμα και στο ψυχιατρείο, αλλά οι γιατροί τον απέλυαν ως ακίνδυνο. Εκτός από τους δημόσιους λόγους του, ο Αρμάνδος περιέφερε σε γραφεία εφημερίδων και περιοδικών ένα χειρόγραφό του με τίτλο «η κοινωνία γελά», προσπαθώντας να το εκδώσει.
Ο διευθυντής της εφημερίδας «Εμπρός» είδε τη γραφική φυσιογνωμία της Αθήνας με συμπάθεια και του επέτρεψε να εργαστεί για λίγο διάστημα ως δημοσιογράφος έναντι συμβολικού ποσού. Η αμφιλεγόμενη φήμη του Δελαπατρίδη έφτασε κάποια στιγμή στα αυτιά του πατέρα του στη Μυτιλήνη, ο οποίος έφτασε αμέσως στην Αθήνα για να διαπιστώσει αν πράγματι ο γιος του είχε τρελαθεί. Λέγεται πως όταν έφτασε στην πόλη και είδε τον Αρμάνδο να ζει αξιοπρεπώς σε ένα ξενοδοχείο, να είναι ντυμένος με καλά ρούχα, να τρώει καθημερινά σε εστιατόριο και να τον γνωρίζει όλος ο κόσμος, επέστρεψε ικανοποιημένος στο νησί του. Ωστόσο δύσκολα διασταυρώνονται πια αυτές οι εκδοχές της ιστορίας. Η ζωή του Αρμάνδου Δελαπατρίδη κύλησε μεταξύ λατρείας και χλεύης από τον κόσμο. Πέθανε μόνος στο Λαϊκό Νοσοκομείο τον Ιούνιο του 1960 και ετάφη δημοσία δαπάνη. Σήμερα το όνομα του χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε κάποιο γραφικό και που ρητορεύει ως απόλυτος ειδήμων για άσχετα θέματα, ωστόσο στην εποχή του τον περιέγραφαν ως έναν τελευταίο εκπρόσωπο της παλιάς ρομαντικής Αθήνας. Αρχική φωτογραφία από το εξώφυλλο του βιβλίου του Γ. Καιροφύλα «Αρμάνδος Δελαπατρίδης»...

Πηγή : mixanitouxronou.gr



Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, εγκέφαλος της εταιρείας δολοφόνων [εικόνες]




Ο Ευάγγελος Παπανικολάου, 80 ετών, πρώην βουλευτής Αργους με τη ΝΔ (τη δεκαετία του '80) είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκέφαλος της εταιρείας δολοφόνων.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της νέας εταιρείας δολοφόνων που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ., μιας σπείρας που πλησίαζε μοναχικούς εύπορους πολίτες και τους αποσπούσε τις περιουσίες, αυτή τη στιγμή αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Μεριμνούσε και για διορισμούς στο Δημόσιο και σε τράπεζες... με το αζημίωτο

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ο κ. Παπανικολάου είχε καταδικαστεί για απάτες το 2013. Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος είχε επικυρώσει τότε εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε τράπεζες και αλλού.

Στην υπόθεση, εκτός από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη εννέα πρόσωπα, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι. Ηδη έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση δέκα ενταλμάτων σύλληψης.

Πώς δρούσε η σπείρα

Η σπείρα δρούσε οργανωμένα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια, ακολουθώντας ένα μελετημένο σχέδιο. Αρχικά,  πλησίαζαν και γνώριζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατάρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά τον θάνατό του.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η κληρονομιά εκποιείτο άμεσα ή γινόταν η διαχείρισή της με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αποφέρει κέρδη. Το ύποπτο της ιστορίας άρχισε να διαφαίνεται όταν πέθαναν τρία αδέλφια, με την περιουσία τους να περιέρχεται σε πρόσωπα που δεν είχαν σχέση μαζί τους.


Aναλυτικά, το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση έχει ως εξής:

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης ακινήτων μεγάλης αξίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (26-11-2014), στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος, επτά (7) συνολικά ημεδαποί (3 άνδρες και 4 γυναίκες), ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 53, 60 και 80 ετών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά την εξέλιξη ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα- που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από 5ετίας, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διαπράττοντας απάτες κακουργηματικής μορφής.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Μετά τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την μέχρι τώρα εξειδικευμένη έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε δώδεκα (12) συνολικά ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Λουτράκι και το Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια, ημεδαπούς (γυναίκα και άνδρας), που είχαν αποβιώσει αιφνίδια το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Η συνολική αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.300.000 €. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ., στο Κουκάκι.

Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 € περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (27-11-2014) ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα».



Πηγή: iefimerida.gr


Χαρδούβελης: Το ΔΝΤ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω




«Αν η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών της, το Ταμείο θα απαιτεί την ολοκλήρωση και του 1%»

Στην παραδοχή πως το πλέον σκληρό και αδιάλλακτο κατά τις συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι, στάθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε πηγαδάκι που είχε σήμερα στη Βουλή με βουλευτές.

«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», εμφανίζεται να απάντησε ο κ. Χαρδούβελης στη ερώτηση βουλευτών αναφορικά με το πως κύλισαν οι διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Χαρδούβελης πρόσθεσε πως ακόμη κι αν η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών της, το Ταμείο θα απαιτεί την ολοκλήρωση και του 1%.

Αντίθετα πάντως με όσα φέρεται να υποστήριξε στην κατ' ιδίαν συζήτησή του με βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με Σαμαρά και Βενιζέλο, επιβεβαίωσε το σενάριο επιμήκυνσης του προγράμματος, ταυτιζόμενος με όσα δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, ο κ. Χαρδούβελης είπε στους δημοσιογράφους: «καλά πήγε. Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, αλλά συνεχίζουμε».


Πηγή : newsbeast.gr



Πρόταση Μπακογιάννη για Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα!


Στο Βήμα FM μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνοντας με τα όσα είπε και πάλι τον προβληματισμό της και την ανησυχία της για το μέλλον της χώρας.

"Κάθε μέρα που περνάει με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας"  δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας πρόταση για εκλογή προέδρου δημοκρατίας από τώρα λέγοντας "Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα".

Συνέχισε λέγοντας: "Οι ξένοι βλέπουν Ελλάδα. Δεν βλέπουν τον Α τον Β τον Γ. Όπως εμείς τους βλέπουμε και λέμε οι ξένοι. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας. Δεν είμαστε στο πάρα πέντε, είμαστε στο και πέντε. Οι κορώνες λαϊκισμού έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους δανειστές μας,"

Κατέληξε  : "Σήμερα η επιλογή είναι μία - εθνική συνεννόηση στα βασικά. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτή η εικόνα".

Σχολίασε και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας για το ραντεβού Σταθάκη - Μηλιού στο Λονδίνο ότι : "Για να μπορέσει να κρατικοποιήσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλει άλλους τρεις ΕΝΦΙΑ" χαρακτηρίζοντας ως ψυχρολουσία για τον Τσίπρα τα όσα έγιναν στο Λονδίνο.





Τρομεροί Αντετοκούνμπο, Κουφός, Παπανικολάου, νίκες για Μπακς, Γκρίζλις, Ρόκετς (VIDEOS)


Εξαιρετική βραδιά είχαν τα δύο Ελληνόπουλα οδηγώντας τις ομάδες τους σε νέα νίκη. Οι Μπακς επικράτησαν 103-86 των Τίμπεργουλβς με τον Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 13 πόντους, ενώ οι Ρόκετς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Κινγκς με 102-89, με τον Παπανικολάου να σημειώνει 5 πόντους και να βοηθάει αρκετά στην άμυνα. Εντυπωσιακός Κουφός στην νίκη επί των Λέικερς.
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καταλυτικός για το Μιλγουόκι. Ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε στη βασική 5άδα της ομάδας του στη νίκη κόντρα στους Τίμπεργουλβς με 103-86 και αγωνίστηκε για 26 λεπτά σημειώνοντας 13 πόντους (1/2 βολές, 6/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ (περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη των Bucks), 4 ασίστ (επίσης πρώτος πασέρ της ομάδας) και 1 λάθος.
Τα "ελάφια" με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τις 9 νίκες σε 16 αγώνες και τις τέσσερις σε πέντε ματς μακριά από την έδρα τους. Μαζί με τον Αντετοκούνμπο και οι Σάντερς και Νάιτ που πέτυχαν από 15 πόντους ο καθένας. Από τους Τίμπεργουλβς ξεχώρισε ο Μπρούερ με 19.
Τίμπεργουλβς: Μπρούερ 19, Ουίγκινς 14, Μουχάμαντ 13, ΛαΒίν 12, Μπένετ 12

Μπακς: Σάντερς 15, Νάιτ 15, Αντετοκούνμπο 13, Ιλιασόβα 12, Πάρκερ 11, Μίντλετον 11, Μέιο 10.



Βοήθησε αρκετά ο "Παπ"


Οι Ρόκετς δείχνουν να μην έχουν... αντίπαλο, πετυχαίνοντας την 13η νίκη τους σε 16 παιχνίδια, αυτή τη φορά επικρατώντας των Κινγκς με 102-89. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ για το Χιούστον σε κάτι λιγότερο από 29 λεπτά που αγωνίστηκε. Βοήθησε όπως σε κάθε ματς στην άμυνα, για να κρατήσουν οι Rockets χαμηλά τους αντιπάλους τους.

Ο "συνήθης ύποπτος", Τζέιμς Χάρντεν, ήταν για ακόμη ένα ματς ο ηγέτης των Ρόκετς με 26 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Κανάαν και Μοτιεγιούνας με 24 και 21 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, για τους Κινγκς ξεχώρισε ο απολαυστικός Κάζινς με 29 πόντους (17 ριμπάουντ).



Ρόκετς: Χάρντεν 26, Κανάαν 24, Μοτιεγιούνας 21, Αρίζα 13

Κινγκς: Κάζινς 29 (17 ριμπ.), Κάσπι 14, ΜάκΛεμορ 14, Τόμπσον 6 (11 ριμπ.).

Εξαιρετικός Κουφός



Σπουδαία εμφάνιση κι από τον Κώστα Κουφό (6 πόντοι, 3/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 μπλοκ σε μόλις 13' συμμετοχής) στη νίκη των Γκρίζλις απέναντι στους Λέικερς με 93-99 στο Staples Center. Για τις "αρκούδες" ξεχώρισε ο Γκασόλ με 19 πόντους (11 ριμπάουντ), ενώ ακολούθησαν οι Κόνλεϊ (19 πόντοι) και Ράντολφ (16 πόντοι) Oι "Λιμνάνθρωποι" του Κόμπε Μπράιαντ (22 πόντοι) το πάλεψαν, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα, που ήταν η 12η σε 15 ματς. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Νικ Καλάθης.


Λέικερς: Μπράιαντ 22, Λιν 14, Γιανγκ 13, Χιλ 11, Πράις 11

Γκρίζλις: Γκασόλ 19 (11 ριμπ.), Κόνλεϊ 19, Ράντολφ 16, Λι 10.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Σάρλοτ Χόρνετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 97-105

Ρόμπερτς 24, Τζέφερσον 21 (14 ριμπ.), Γουόκερ 15, Χέντερσον 15-Μάθιους 28, Λίλαρντ 22, Λόπεζ 15 (10 ριμπ.), Κέιμαν 12, Μπατούμ 10, Όλντριτζ 9 (14 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 113-87

Τζέιμς 29 (10 ριμπ.), Λοβ 21, Ίρβινγκ 18, Γουέιτερς 15, Βαρεζάο 10, Τόμπσον 10-Μπάτλερ 23, Πιρς 15, Γκορτάτ 12, Μπιλ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 96-111

Χάρις 16 (10 ριμπ.), Πέιτον 13, Γκόρντον 13, Ολαντίπο 12, Βούτσεβιτς 11 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 10-Κάρι 28, Μπαρνς 16, Λίβινγκστον 15, Ιγκουοντάλα 13, Τόμπσον 12, Σπέιτς 11, Γκριν 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπρούκλιν Νετς 91-99

Ρότεν 18 (10 ασίστ), ΜακΝτάνιελς 18, Τόμπσον 14, Σιμς 12, Εμπά α Μουτ 10-Τζόνσον 21, Λόπεζ 19, Ουίλιαμς 17 (10 ασίστ), Άντερσον 12.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Γιορκ Νικς 109-102 (κ.α. 95-95)

Νοβίτσκι 30, Τσάντλερ 17 (25 ριμπ.), Πάρσονς 13, Μπαρέα 10-Καλντερόν 21 (10 ριμπ.), Σμιθ 15, Ντάλεμπερτ 13 (13 ριμπ.), Πριγκιόνι 12, Σάμπερτ 10, Σάμπερτ 10

Ατλάντα Χοκς-Τορόντο Ράπτορς 115-126

Τιγκ 24 (12 ασίστ), Χόρφορντ 23, Κόρβερ 19, Κάρολ 14, Σρέντερ 13-ΝτεΡόζαν 27, Ουίλιαμς 22, Βάσκες 21, Λάουρι 14 (13 ασίστ), Ρος 12, Βαλαντσιούνας 11, Τζόνσον 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Λος Άντζελες Κλίπερς 98-104 

Όγκουστιν 19, Ντράμοντ 17 (13 ριμπ.), Σμιθ 17, Κάλντγουελ-Πόουπ 17-Κρόφορντ 25, Πολ 23, Γκρίφιν 15, Ρέντικ 11, Τζόρνταν 4 (11 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Σακραμέντο Κινγκς 102-89

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μιλγουόκι Μπακς 86-103

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ 97-82

Τζάκσον 22, Λαμπ 21, Ιμπάκα 20, Μόροου 12, Άνταμς 6 (11 ριμπ.)-Χέιγουορντ 24, Καντέρ 16, Μπερκς 16, Μπερκ 12, Φέιβορς 11.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ιντιάνα Πέισερς 106-100

Τζινόμπιλι 28, Λέοναρντ 21 (13 ριμπ.), Πάρκερ 21, Ντάνκαν 17-Στάκεϊ 22, Σκόλα 13, Κόουπλαντ 12, Πράις 11, Χιλ 10.

Φίνιξ Σανς-Ντένβερ Νάγκετς 120-112

Γκριν 24, Μπλέντσο 21 (10 ασίστ), Ντράγκιτς 20, Μαρκίφ Μόρις 15 (10 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 14, Λεν 10, Τάκερ 10-Τσάντλερ 19, Μοζγκόφ 18 (13 ριμπ.), Αφλάλο 18, Λόσον 17 (12 ασίστ), Γκι 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις 93-99


Πηγή : contra.gr


«Πράσινο φως» για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα


Το έργο αφορά τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα Κέρκυρας

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα μας, στον λιμένα Κέρκυρας, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας τον δρόμο των αδειοδοτήσεων, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η υλοποίησή τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα, ενώ η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως. Επίσης, προβλέπεται εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και η αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.

«Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία» επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και συμπλήρωσε: «γίνεται πράξη η στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και η διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, όπως είπε, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι «τα αιτήματα ενδιαφερομένων εταιρειών επίσης τα προωθούμε για να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι επενδύσεις υδατοδρομίων στη χώρα».

Τέλος, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, πραγματοποίησε συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού, 'Αντζελα Γκερέκου, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, την ενδιαφερόμενη εταιρεία υδροπλάνων, καθώς και τον Καναδό Πρέσβη, Robert Peck. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, Τάσο Γκόβα, παρουσίασε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τους στόχους της, ώστε τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας. Φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Πηγή: skai.gr


Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας για εμπλοκή και σκάνδαλο




Στη δύνη των τεράστιων σκανδάλων διαφθοράς βυθίζεται όλο και περισσότερο το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας. Τελευταίο επεισόδιο στο... σίριαλ η χθεσινή παραίτησή της υπουργού Υγείας της χώρας Άνα Μάτο, λίγες ώρες αφότου δικαστής την κατηγόρησε ότι επωφελήθηκε από παράνομες συναλλαγές.
Ο δικαστής ο οποίος ερευνά το εν λόγω σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, κατονόμασε 43 πρόσωπα σε βάρος των οποίων θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες.

Ο δικαστής Πάμπλο Ρουθ ενέπλεξε στην έρευνά του το όνομα της Μάτο, όμως η παραιτηθείσα υπουργός δεν είναι μεταξύ των 43 προσώπων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες.

Ο Ρουθ είπε πως η Μάτο «συμμετείχε με σκοπό το κέρδος» και πρόσθεσε πως ο πρώην σύζυγός της επωφελήθηκε από το δίκτυο διαφθοράς στο διάστημα που εκείνη ήταν στην κυβέρνηση.

Αυτά τα 43 πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν δωροδοκία, ευνοιοκρατία, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή.

Μεταξύ των 43 υπόπτων είναι ο επιχειρηματίας Φρανσίσκο Κορέα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν επικεφαλής του δικτύου διαφθοράς. Η επιχείρηση του Κορέα φέρεται ότι δώρισε χρήματα στο Λαϊκό Κόμμα με αντάλλαγμα κερδοφόρα συμβόλαια από τοπικές κυβερνήσεις που ελέγχονταν από το κόμμα.

Τρεις πρώην ταμίες του Λαϊκού Κόμματος κατονομάσθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Η Μάτο δήλωσε πως παραιτείται για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και στο Λαϊκό Κόμμα και επανέλαβε πως δεν έχουν απαγγελθεί ποινικές κατηγορίες εναντίον της.

Ο Χεσούς Σεπούλβεδα, ο πρώην σύζυγος της Μάτο, φέρεται ότι έλαβε τουλάχιστον 50.000 ευρώ για ταξίδια και η οικογένεια φέρεται ότι έγινε αποδέκτης πολυτελών δώρων, ανάμεσα στα οποία πολυτελέστατα πάρτι γενεθλίων. Ο Σεπούλβεδα, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην ποινική διαδικασία, είναι πρώην δήμαρχος του Ποθουέλο.

Ραχόι: Η πλειοψηφία των πολιτικών είναι τίμιοι
Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το νέο σκάνδαλο που κλυδωνίζει το κόμμα του, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απευθύνθηκε σήμερα από το Κοινοβούλιο στον ισπανικό λαό λέγοντας πως το να λέει κανείς πως όλη η Ισπανία είναι διεφθαρμένη είναι γενίκευση. «Η πλειοψηφία των πολιτικών είναι τίμιοι. Ο κοινός εχθρός μας είναι η διαφθορά, αν και δεν μας επηρεάζει όλους με τον ίδιο τρόπο».

Πηγή : ethnos.gr


Προθεσμία να απολογηθεί αύριο πήρε ο Αλβανός κακοποιός.



Προπηλακίστηκε ο αλλοδαπός μακελάρης κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Πειραιά όπου είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή από όπου και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή στις 9 το πρωί.
Το απόγευμα στις 17:00  αναμένεται να οδηγηθεί και στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις.




φωτό : antenna.gr





FT: Εκτός περιφερειακών συμμαχιών η Τουρκία


Η βρετανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνει την πρόθεση του Καΐρου να επιταχύνει τις συνομιλίες για χρήση κυπριακού αερίου, σχολιάζοντας παράλληλα πως η αποξένωση της Τουρκίας δυνητικά υπονομεύει τις ελπίδες των ΗΠΑ για ελάττωση των περιφερειακών εντάσεων και τη λύση του Κυπριακού με όχημα τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

Την έγερση ενός «φαινομενικού αντιτουρκικού μπλοκ» στην ανατολική Μεσόγειο διαπιστώνουν οι «Financial Times» αναφερόμενοι στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνει την πρόθεση του Καΐρου να επιταχύνει τις συνομιλίες για χρήση κυπριακού αερίου, καθώς και την αντίδραση του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που δήλωσε ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο νοτίως της Κύπρου.

«Αλλά η συνάντηση των [τριών] υπουργών στη Λευκωσία ήταν μόνο μία ακόμα παρόμοια συνάντηση σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με πολλούς από τους γείτονές της έχουν επιδεινωθεί», σχολιάζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν επίσης ενισχύσει τους δεσμούς τους με το Ισραήλ.

Ο Σινάν Ουλγκέν του ινστιτούτου Carnegie Europe δηλώνει στην εφημερίδα ότι όλα αυτά αποτελούν ένδειξη του πόσο εξασθενημένη είναι η ικανότητα της Τουρκίας να σχηματίζει συμμαχίες στην περιοχή.

Οι «Financial Times» σχολιάζουν επίσης ότι αυτή η αποξένωση της Τουρκίας δυνητικά υπονομεύει τις ελπίδες των ΗΠΑ για ελάττωση των περιφερειακών εντάσεων μέσω της ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων – ιδίως ως παράγοντα ώθησης των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: skai.gr


Έφοδος της Μ.Υ.Κ. και συλλήψεις στο δουλεμπορικό με τους 700 μετανάστες

Μόλις ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος από τους ειδικούς οι μετανάστες αναμένεται να πάνε σε πρώτη φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Λίγο πριν τις 08.00 το πρωί το φορτηγό πλοίο «Baris» που μεταφέρει τους 700 περίπου μετανάστες αγκυροβόλησε λίγα μέτρα έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Η ρυμούλκησή του στέφθηκε με επιτυχία από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικόυ ενώ άντρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, πραγματοποίησαν συλλήψεις ενόπλων που βρίσκονταν στο πλοίο.
Oι γιατροί με τους διασώστες και του Σαμαρείτες αναλαμβάνουν πάνω στο πλοίο τον αρχικό έλεγχο των μεταναστών για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου
Αυτή η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μεταναστών – 700 άνθρωποι μεταξύ αυτών και 200 γυναικόπαιδα – γι’ αυτό και θα τους προσφερθεί ζεστό ρόφημα αλλά και ένα γεύμα πάνω στο πλοίο.

Μόλις ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος από τους ειδικούς οι μετανάστες αναμένεται να πάνε σε πρώτη φάση στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται η 34χρονη έγκυος που χθες νωρίς το μεσημέρι υπέστη αιμορραγία και χρειάστηκε η αερομεταφορά της από το πλοίο στο νοσοκομείο.




Πηγή: cretapost.gr


Σε κατάθεση κλήθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου


Σε ισχύ τίθεται, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Η δικογραφία ανασύρθηκε και επέστρεψε στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο με αφορμή την καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία ήδη κλήθηκε σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι σε κατάθεση.

Η βουλευτής, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι της προτάθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας, καταγγελία που επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Μάλιστα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ η κ. Ξουλίδου δήλωσε: «προσπαθήσαμε να τον εγκλωβίσουμε στο γραφείο μου, αλλά θέλησε η συνάντηση (για τα χρήματα) να γίνει έξω. Θεώρησα ότι ο κ. Καμμένος έπρεπε να χειριστεί καλύτερα τα θέματα αυτά γι’ αυτό δεν πήγα στις αρχές, είμαι άπειρη σε αυτά... Υπήρχε διάλογος προσέγγισης μέσω email. Υπάρχει καταγεγραμμένο ότι η πηγή που προσπάθησε να με προσεγγίσει είπε ότι ‘τα πήρε ο Μελάς γιατί να μην τα πάρεις κι εσύ’; Ήθελε να παίξει τον ενδιάμεσο αυτός ο κύριος» δήλωσε από την πλευρά της στον ΣΚΑΪ η κ. Ξουλίδου.

Απαντώντας μέσω του σταθμού ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου, αναφέροντας ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όπως τόνισε, η κ. Ξουλίδου έπρεπε να τον είχε ενημερώσει, ενώ επέμεινε στην άποψή ότι θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση το καλό του ελληνικού λαού».

«Θεώρησα υποτιμητικό να ενημερώσω τον κ. Μελά για τέτοιο σχόλιο, δεν ήθελα να πυροδοτήσω το κλίμα και ενόψει συνεδρίου. Συγχαίρω που άμεσα ανταποκρίθηκε και προχώρησε άμεσα στη μήνυση» σχολίασε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και ότι επίσης ο συνομιλητής της, της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Ο κ. Καμμένος αντίστοιχα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά» και κατονόμασε τον κ. Γιώργο Σούκουρη «στέλεχος της ΝΔ» όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο κ. Σούκουρης απείλησε με μηνύσεις. «Με εμπλέκει άδικα η κυρία Ξουλιδου. Θα κάνω μηνύσεις» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του κ. Παναγιωτόπουλου, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα είχε πει πως επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για δωροδοκίες βουλευτών, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Μετά την εξέταση μαρτύρων, πολιτικών και άλλων, ο εισαγγελέας, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.


Πηγή : kathimerini.gr


Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης νέα «εταιρεία δολοφόνων» με εγκέφαλο πρώην βουλευτή



Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, εξαπατούσαν εύπορους ηλικιωμένους ανθρώπους και με πλαστές διαθήκες που κατήρτιζαν κατάφερναν να καρπώνονται τις περιουσίες τους

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων ανακριτικών αρχών βρίσκεται η δράση πολυμελούς σπείρας η οποία χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως νέα «εταιρεία δολοφόνων». Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή, για την οποία μάλιστα ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Γκύζης άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις, φέρεται πρώην πολιτευτής, ο οποίος είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες.

Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, εξαπατούσαν εύπορους ηλικιωμένους ανθρώπους και με πλαστές διαθήκες που κατήρτιζαν κατάφερναν να καρπώνονται τις περιουσίες τους.

Συνολικά, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα και συγκεκριμένα για:

-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο δικαστήριο κατ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ενώ οι αρμόδιες αρχές ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων. Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν οργανωμένα προσεγγίζοντας εύπορους μοναχικούς ανθρώπους.

Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς, είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.
Πλέον, η σχετική δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα κληθεί να εντοπίσει τυχόν και άλλες ανάλογες  περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους.


Πηγή : protothema.gr


Πήλινος αμφορέας επεστράφη στην Ελλάδα από τη Γαλλία


Τμήμα ενός πήλινου αμφορέα που κατείχε εδώ και τέσσερις δεκαετίες επέστρεψε στην Ελλάδα ένας γάλλος πολίτης, 90 ετών, κάτοικος Μασσαλίας. Τον αμφορέα είχε ανακαλύψει και οικειοποιηθεί ο ίδιος προ 40 ετών, στην Κρήτη.

Από το βήμα του Συμβουλίου Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ ο Κ.Τασούλας δήλωσε ότι μέσω διπλωματικού σάκου παρέλαβε το άνω τμήμα ενός πήλινου αμφορέα, που φέρει λεπτές διακοσμήσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού συνεχάρη τον 90χρονο, ο οποίος –όπως είπε ο κ. Τασούλας- προσήλθε στο ελληνικό προξενείο στη Μασσαλία και παρέδωσε το εύρημά του, «έχοντας επηρεασθεί από το γενικότερο κλίμα επαναπατρισμού των παράνομα κτηθέντων πολιτιστικών αγαθών».

«Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και για το μεγάλο αυτό σκοπό οφείλουμε ως ΕΕ να ενισχύουμε συνεχώς τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή παράνομης εξαγωγής πολιτιστικών θησαυρών και για την προώθηση επαναπατρισμού τους» τόνισε ο υπουργός στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου με θέμα «H συμβολή του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στη συμβολή του πολιτισμού στην οικονομική ανάπτυξη, σημειώνοντας: «Στην παρούσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία η οικονομική κρίση έχει πλήξει τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αίτημα για ανάπτυξη γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό, ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, «η αναπτυξιακή διάσταση του πολιτισμού δεν έχει πλήρως αναγνωρισθεί στις στρατηγικές και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη» και για το λόγο αυτό «χρειάζεται να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη δυναμική του».

Ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι ο πολιτιστικός και ο δημιουργικός τομέας, ως ταχύτατα αναπτυσσόμενοι τομείς, «διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της απασχόλησης» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή έκθεση για την ανταγωνιστικότητα το 2010, που έδειξε πως οι εν λόγω τομείς αντιπροσωπεύουν το 4,5 % του ΑΕΠ και απασχολούν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Μεταξύ 2008 και 2011, η απασχόληση στον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργίας αντιστάθηκε καλύτερα στις πτωτικές τάσεις, σε σχέση με το υπόλοιπο της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, με βάση τα αποτελέσματα της Eurostat» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε μελέτη της Deloitte για την «αποτίμηση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων των έργων πολιτισμού» που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον χρόνο, ύστερα από αίτημα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η οποία καταδεικνύει «τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν για την τοπική και εθνική οικονομία από τις επενδύσεις στον τομέα του πολιτισμού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, οι οικονομικές δραστηριότητες που είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, δημιουργούν έναν πολλαπλασιαστή 3,44 για την ελληνική οικονομία. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε ευρώ που επενδύεται, δημιουργεί αποτέλεσμα τρεις –τουλάχιστον- φορές μεγαλύτερο στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο κ. Τασούλας.


Newsroom ΔΟΛ



Συγκλονιστική εξομολόγηση: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο βιασμός στο διαδίκτυο


Η 26χρονη Alicia Kozakiewicz έχει αφιερώσει τη ζωή της για την ασφάλεια των παιδιών, έχοντας ζήσει στα 13 της χρόνια έναν απίστευτο εφιάλτη που δεν ήξερε αν θα τελειώσει ποτέ.
Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να χρησιμοποιεί online chatrooms και κάποια στιγμή γνώρισε το "τέρας" όπως τον αποκαλεί.

Ήταν πρωτοχρονιά του 2002 όταν αποφάσισε να συναντήσει έναν άνθρωπο με τον οποίο μιλούσε καιρό και πίστευε πως ήταν συνομίληκός της.

Βγήκε από το σπίτι και περίμενε. Άκουσε μια φωνή να φωνάζει το όνομά της. Όταν γύρισε υπήρχε εκεί ένας άντρας.

Ξαφνικά βρέθηκε παγιδευμένη σε ένα αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να βγει. Μετά από ένα τρομακτικό ταξίδι 5 ωρών θυμάται πως έφτασαν στο σπίτι του στη Βιρτζίνια.

Θυμάται να την παρασύρει στο υπόγειο, να της βγάζει τα ρούχα, να της φορά ένα κολάρο σκύλου και να τη σέρνει στον επάνω όροφο.

"Μου έσπασε τη μύτη και με βίασε. Έχω ξεχάσει το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας. Στις τέσσερις ημέρες που ακολούθησαν με βασάνισε, με κακοποίησε και με βίασε.

Έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω, όσο ταπεινωτικό, επώδυνο ή αηδιαστικό και αν ήταν για να επιβιώσω. Ήθελα να ζήσω. Ήλπιζα ότι θα με αναζητήσουν. Η ελπίδα ήταν όλα όσα είχα.

Φανταζόμουν να μπαίνουν η μητέρα με τον πατέρα μου για να με σώσουν. Την τέταρτη ημέρα μου είπε ότι θα φύγει για τη δουλειά.

Πώς θα μπορούσα να αποδράσω; Οι άνθρωποι ρωτούν γιατί δεν φώναξα όταν έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη πως είχε φύγει. Τον φανταζόμουν να είναι πίσω από την πόρτα και με τον παραμικρό θόρυβο που θα έκανα θα με σκότωνε.

Ξαφνικά άκουσα άνδρες να φωνάζουν "έχουμε όπλα". Η αλυσίδα μου επέτρεπε να κινηθώ γύρω από το δωμάτιο, πιστεύοντας πως τους είχε στείλει για να με σκοτώσουν.

Κρύφτηκα γυμνή κάτω από το κρεβάτι και τότε είδα τα τρία πιο όμορφα γράμματα επάνω στο σακάκι του ενός. FBI.

Είχα σωθεί. Η ανακούφιση ήταν απίστευτη. Ο απαγωγέας μου είχε ανεβάσει online ένα βίντεο από την κακοποίησή μου και ένας από τους χρήστες επειδή φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί συνεργός κάλεσε την αστυνομία.

Νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι λάθος, ότι οι δικοί μου δεν θα με αγαπούν πλέον. Όταν τελικά επανενώθηκα μαζί τους, έτρεξαν προς το μέρος μου και ο πατέρας μου με αγκάλιασε τόσο ξεχωριστά που δεν υπάρχουν λόγια.

Πριν από τη δίκη του απαγωγέα μου (καταδικάστηκε σε 19 χρόνια και επτά μήνες), το FBI με έβαλε να αναγνωρίσω τον εαυτό μου σε βίντεο.

Έπρεπε να βλέπω τον εαυτό μου να βασανίζεται. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα παλεύω σκληρά ενάντια της παιδικής εκμετάλλευσης".

Πηγή: Mirror

newsit.gr


Γενική Απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


Ρολά κατεβάζουν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Αντιδρούμε σε κάθε μνημονιακό μέτρο που υποτιμά τη ζωή μας».

Φυσικά για ακόμα μία φορά οι απεργοί δεν είναι ενωμένοι γιατί τα συνδικάτα θα συναντηθούν στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του στην Ομόνοια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην απεργία μετέχουν οι γιατροί και οι δικηγόροι Αθηνών με αποχή από τα καθήκοντά τους, όπως και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, λόγω της 24ωρης απεργίας στον ΟΣΕ.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας (το μετρό θα φτάνει μόνο μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας).

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας είναι τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία των ναυτικών που είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, λήγει στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, όπως και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πραγματοποιούνται πτήσεις.


Η Γλυκούλα ξεσκέπασε τους παιδόφιλους


Εκδήλωση του οργανισμού «Hope for Children»
Τα συγκλονιστικά στοιχεία του προγράμματος «Sweetie 1,000» παρουσίασε ο Ολλανδός εμπνευστής του

Τα συγκλονιστικά στοιχεία του προγράμματος «Sweetie 1,000», που αποκάλυψε την έκταση και το βάθος του διαδικτυακού παιδικού σεξουαλικού τουρισμού (webcam child sex tourism), μέσω του οποίου τα παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική δραστηριότητα για τα χρήματα, παρέθεσε χθες σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ο εμπνευστής της ιδέας από την Ολλανδία, Hans Guijt, με πρωτοβουλία του οργανισμού «Hope for Children» - UNCRC Policy Center. Ήταν το επιστέγασμα των εκδηλώσεων του οργανισμού, για πρόληψη της κακοποίησης και βίας ενάντια στα παιδιά και τους νέους. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Brechje Schwachofer.

Χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες
Ο Ολλανδός διευθυντής προγραμμάτων της μεγάλης φιλανθρωπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης Terre des Hommes, με έδρα το Άμστερνταμ, που έκανε την έρευνα για το εύρος, τη φύση και τις συνέπειες αυτής της μορφής εκμετάλλευσης των παιδιών, είπε ότι χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες, για να εντοπιστούν χιλιάδες δράστες, χάρη στον πλασματικό, εικονικό χαρακτήρα του παιδιού «Sweetie», ενός avatar που δημιουργήθηκε για να χαρτογραφήσει το πρόβλημα στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το avatar απεικόνιζε ένα 10χρονο κορίτσι από τις Φιλιππίνες. Το εγχείρημα κατέδειξε την ευκολία με την οποία οι δράστες είναι σε θέση να επικοινωνούν με παιδιά για σκοπούς σεξουαλικής τους εκμετάλλευσης και ότι υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στο Διαδίκτυο 750 χιλιάδες παιδόφιλοι, προς άγρα παιδιών για ικανοποίηση των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεών τους.

Συνηθισμένοι και παντρεμένοι με παιδιά
Να σημειωθεί ότι περιλαμβάνεται και ένας Κύπριος, μεταξύ των 1000 ατόμων από 71 χώρες του κόσμου, που ζήτησαν από το εικονικό κορίτσι «Sweetie», (Γλυκούλα), να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή της (webcam), νομίζοντας ότι είναι αληθινή, έναντι αμοιβής, με πληρωμές μέσω καρτών που γίνονταν ανώνυμα. Οι φάκελοι των ατόμων αυτών, 999 αντρών και μιας γυναίκας, στάλθηκαν στην Ιντερπόλ, με όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και με φωτογραφίες τους ενώ αυνανίζονται μπροστά στον υπολογιστή τους...

Ο Hans Guijt χαρακτήρισε τους δράστες «casual pedophiles», δηλαδή συνηθισμένους άνδρες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα, οι περισσότεροι παντρεμένοι, με οικογένειες και παιδιά. Οι δράστες νόμιζαν ότι μιλούσαν διαδικτυακά με ένα πραγματικό κορίτσι, αλλά στην πραγματικότητα μιλούσαν σε Ολλανδούς ερευνητές της οργάνωσης Terre des Hommes, εγκατεστημένους σε μια αποθήκη στο Άμστερνταμ.

«Περιορισμοί στον χρόνο και στα χρήματα μας εμπόδισαν να αναγνωρίσουμε περισσότερους από 1000 από τους 20,172 δράστες, με τους οποίους συνομιλήσαμε», είπε ο Hans Guijt. «Οι τέσσερεις ερευνητές μας απλώς είχαν εξουθενωθεί με τόσο μεγάλο αριθμό δραστών, που προσπαθούσαν συνεχώς να επικοινωνήσουν μαζί τους».

Σημειώνεται ότι από το 2007, μόνο 6 άτομα παγκοσμίως καταδικάστηκαν για το έγκλημα αυτό, ενώ τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε στην Αυστραλία ο πρώτος εκ των 1000 δραστών του προγράμματος «Sweetie».

Σε κάθε γωνιά του δρόμου…
Ο Hans Guijt ανέφερε ότι η οργάνωσή του δραστηριοποιείται τα τελευταία 10-15 χρόνια στις Φιλιππίνες, σε θέματα όπως η παιδική πορνεία και σωματεμπορία και ότι τον τελευταίο καιρό τα παιδιά δεν «δουλεύουν» όπως παλιά, σε ξενοδοχεία και κλαμπ, αλλά σε ίντερνετ καφέ. «Σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, της Μανίλας και της Σεμπού (Cebu), υπάρχουν μικρά ξύλινα καταλύματα με δυο τρεις μηχανές και, με μερικά νομίσματα, έχεις πρόσβαση στο Διαδίκτυο», είπε. «Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άντρες, κυρίως από πλούσιες χώρες και διαπραγματεύονται την τιμή μιας σεξουαλικής πράξης, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Στην άλλη γωνιά του δρόμου, υπάρχει πάντα ένα γραφείο μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, μέσω Διαδικτύου. Όταν συμφωνηθεί το συγκεκριμένο ποσό, μεταφέρεται στις Φιλιππίνες μέσω του γραφείου αυτού και ένα από τα παιδιά μεταβαίνει στο γραφείο, όπου παρουσιάζεται ως ενήλικας, παίρνει τα χρήματα και το «sex show» αρχίζει. Αυτό συμβαίνει κάθε λεπτό της μέρας… και συνεπώς η πορνεία δεν μειώθηκε στη χώρα, αλλά δυστυχώς μετακινήθηκε από ένα τόπο, σε άλλο».

Εξαναγκασμός από την οικογένεια
Σύμφωνα με τον Hans Guijt, υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαδικτυακού παιδικού σεξουαλικού τουρισμού:

1. «Σε ίντερνετ καφέ, παιδιά 11, 12, 13, 14 χρόνων, κυρίως κορίτσια και μερικά αγόρια, κάνουν διαδικτυακό "sex show" για 10-15 δολάρια.

2. Στο ίδιο το σπίτι των παιδιών (cottage industry), ακόμα μικρότερα παιδιά, 5-6 χρόνων, εξαναγκάζονται από τους γονείς τους να κάνουν αυτές τις σεξουαλικές πράξεις για χρήματα - για 100-150 δολάρια, αυτά τα παιδιά κάνουν τρομερά πράγματα που δεν θέλω να περιγράψω, γιατί εδώ πιθανόν υπάρχουν άτομα που δεν έχουν αρκετά γερό στομάχι, για να τ’ ακούσουν. Να πω μόνο ότι περιλαμβάνουν βιασμούς και πράξεις με ζώα…

Και το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα παιδιά αυτά, γιατί “δουλεύουν” από το σπίτι τους και έχουν την “προστασία” όχι μόνο των γονιών τους, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς τους. Αυτά τα παιδιά εξαναγκάζονται από τους γονείς και τις οικογένειές τους να βγάζουν λεφτά για όλη την οικογένεια. Και αυτό το φαινόμενο είναι διαδεδομένο στις Φιλιππίνες -τόσο στις αστικές, όσο και στις αγροτικές περιοχές- όπου υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

3. Το "cybersex dens", όπου εμπλέκεται το οργανωμένο έγκλημα. Ψεύτικες διαδικτυακές εταιρείες στήνονται τις περισσότερες φορές από ξένους -Γερμανούς, Ολλανδούς, Σουηδούς- και στρατολογούν γυναίκες από τις Φιλιππίνες για να βρουν μικρά κορίτσια, 15-16 χρόνων - τις παίρνουν στα γραφεία τους, τις κλειδώνουν και τις εξαναγκάζουν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στον υπολογιστή, που χρεώνουν ακριβά στους παιδόφιλους».

Ο Ολλανδός ερευνητής κάλεσε το κοινό να υπογράψει το αίτημα για συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών, ως μορφή πίεσης για κινητοποίηση των διωκτικών Αρχών για πάταξη του διαδικτυακού παιδικού σεξουαλικού τουρισμού και παρέπεμψε στην ιστοσελίδα https://www.youtube.com/user/sweetie.


Πηγή : sigmalive.com


Κλίβελαντ: Βίντεο με τον αστραπιαίο πυροβολισμό του 12χρονου από την αστυνομία


Βίντεο από κάμερες παρακολούθησης δείχνει το μόλις 1,5 δευτερόλεπτο που χρειάστηκε ο αστυνομικός για να πυροβολήσει θανάσιμα τον 12χρονο Ταμίρ Ράις στο Κλίβελαντ, ο οποίος κρατούσε ψεύτικο όπλο και θεωρήθηκε «απειλή».

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο πολύ τεταμένο κλίμα στις ΗΠΑ μετά την εξέλιξη στην υπόθεση του Φέργκιουσον.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, ξεχωρίζοντας με κόκκινους κύκλους το «όπλο» και με επεξηγήσεις στα σημεία που ο 12χρονος «πάει τα χέρια του προς τη μέση του». Στην παρουσίαση του βίντεο σε συνέντευξη Τύπου, ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ Έντουαρντ Τόμπα υποστήριξε πως η δημοσιοποιήση του βίντεο «δεν είναι απόπειρα να αθωώσουμε κανέναν ή να ρίξουμε κάπου την ευθύνη».

Ο 12χρονος Ταμίρ Ράις βρισκόταν το Σάββατο μόνος του σε μικρή πλατεία, κρατώντας ένα πλαστικό αεροβόλο, αντίγραφο αληθινού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας.

Ένας κάτοικος κάλεσε την αστυνομία, επισημαίνοντας ωστόσο δύο φορές (όπως ακούγεται στο αρχείο της κλήσης) πως το όπλο «ίσως είναι ψεύτικο». Η αστυνομία ανέφερε αργότερα η επισήμανση δεν είχε μεταφερθεί στους δύο αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, φαίνεται το παιδί να περιφέρεται στην πλατεία, κραδαίνοντας το «όπλο». Όταν φτάνουν οι αστυνομικοί, τα πράγματα εξελίσσονται αστραπιαία.

Το περιπολικό σταματά δίπλα στον 12χρονο και ο αστυνομικός που βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού δεν προλαβαίνει σχεδόν να ανοίξει την πόρτα μέχρι να πυροβολήσει.

Ο πυροβολισμός, με ενδιάμεσες προειδοποιήσεις στο παιδί να ρίξει το όπλο (που δεν ακούγονται στο βίντεο), έχει πέσει μέσα σε 1,5 δευτερόλεπτο από την στιγμή που το περιπολικό σταμάτησε.

Τα στοιχεία του αστυνομικού που πυροβόλησε δόθηκαν στη δημοσιότητα και επιβεβαιώθηκε ότι είναι 26χρονος με λιγότερο από έναν χρόνο υπηρεσίας. Ο δεύτερος, ο οδηγός του περιπολικού, έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον. Και οι δύο τέθηκαν σε αργία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το περιστατικό.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκηνή θανάσιμου πυροβολισμού:



Πηγή : ethnos.gr


Στον Εισαγγελέα ο πιστολέρο του Μικρολίμανου



Στην Εισαγγελία Πειραιά, αναμένεται να οδηγηθεί αργά το μεσημέρι ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με ένα καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.
Μαζί με τον Αλβανό «πιστολέρο», ο οποίος εντοπίστηκε χθες Τετάρτη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ασφάλειας και ανδρών των ΕΚΑΜ σε υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδί, συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, που φέρεται ότι τον φιλοξενούσε.

Ο 31χρονος δράστης της επίθεσης στο νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Επίσης, εναντίον του 23χρονου ομοεθνή του έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 31χρονος αφού απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα στα δικαστήρια του Πειραιά, αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, καθώς ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι σε μία από αυτές, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας, ενώ είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα.
Πάντως, η πρώτη βαλλιστική έρευνα που είχε γίνει στους κάλυκες του Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Μικρολίμανο έδειχνε, σύμφωνα με πληροροφορίες, ότι το συγκεκριμένο όπλο ήταν καθαρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης στις πρώτες καταθέσεις του στους αστυνομικούς, φέρεται να επικαλείται ότι ήταν μεθυσμένος και ότι δεν θυμάται τι συνέβη.

Χθες αργά το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του λιμενικού όπου δύτες και βατραχάνθρωποι βούτηξαν, αναζητώντας το καλάσνικοφ του Αλβανού.
Οι έρευνες διακόπησαν λόγω του σκότους και αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα μετά τις 9 το πρωί.


Πηγή : ethnos.gr


Τρόμαξαν οι ξένοι επενδυτές στο Λονδίνο;




Στο ενημερωτικό σημείωμα της Bank Of America δεν υπάρχει κάτι που να μην το γνωρίζουμε εμείς στην Ελλάδα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από αυτά, όμως, δεν τα ήξεραν στο Λονδίνο. Το πως τα αξιολόγησαν θα το μάθουμε σήμερα στο ταμπλό...

Ένα πράγμα που μας έμεινε από την "ενημέρωση" του Οίκου προς τους πελάτες του, η οποία και δεν διαψεύστηκε, είναι η αναφορά στην λέξη "μεταβλητότητα".  Οι Αγγλοσάξονες έχουν πάντα ένα ευγενικό τρόπο για να σου πουν ακόμη και το χειρότερο πράγμα. Για παράδειγμα, αντί να σου πουν "πούλα τις μετοχές σου", σου λένε τα περί αυξημένης μεταβλητότητας.

Ένα ακόμη σημείο ήταν η θέση του κ. Σταθάκη  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί  τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των συνομιλητών του εκείνη την ώρα. Όχι, όμως, και τα ομόλογα του επίσημου τομέα, δηλαδή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει όρθιο λόγω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι δύο ισχυροί άνδρες του ΣΥΡΙΖΑ είπαν και άλλα, όπως ότι θα διακόψουν το πρόγραμμα του ΔΝΤ και ότι θα διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα μόνο με την Ευρώπη. Αυτό που δεν διευκρίνισαν είναι το πόσο σίγουροι είναι ότι η Ευρώπη θα θελήσει τότε να διαπραγματευτεί ένα πρόγραμμα βοήθειας με την Ελλάδα. Και τι θα κάνουν αν βρουν κλειστές πόρτες. Τι μέσα θα χρησιμοποιήσουν για να πείσουν τους Ευρωπαίους να κάτσουν στο τραπέζι.

Είπαν επίσης ένα περήφανο "όχι" στις ιδιωτικοποιήσεις και ένα ακόμη στα πρωτογενή πλεονάσματα. Μάλλον από ευγένεια οι ακροατές δεν τους απεύθυναν το ερώτημα αν στην Ελλάδα οι άνθρωποι  πιστεύουν ότι τα ευρώ βγαίνουν από τα ATMs. Διαφορετικά δεν εξηγείται ο αέρας στις δημοσκοπήσεις...

Το πλέον εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκάσει τις τράπεζες να παρέχουν ρευστότητα στις αγορές. Με άλλα λόγια μας λένε ότι οι τράπεζες σήμερα θα μπορούσαν να αυξήσουν την ρευστότητα στην αγορά και δεν το κάνουν! Προφανώς οι τραπεζίτες θέλουν να κάνουν ζημιά στη σημερινή κυβέρνηση και να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ μία ώρα αρχύτερα.

Με όσους ανθρώπους μιλήσαμε στο Λονδίνο, μας μετέφεραν μία αίσθηση απογοήτευσης. Περίμεναν κάτι περισσότερο. Τα όσα υποστήριξαν οι κκ Σταθάκης και Μηλιός δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε ένα ακροατήριο με ανθρώπους της αγοράς. Κι είναι απορίας άξιο πως το επιτελείο στην Αθήνα, το οποίο τελευταίως έχει στελεχωθεί από επιχειρηματίες  και παράγοντες της παλιάς Σοφοκλέους, δεν τους προειδοποίησε γι΄ αυτό.

Στις μέρες μας δεν μπορεί κανείς να πουλήσει ούτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ιθαγενείς. Πολύ απλά διότι η Αμερική έχει ανακαλυφθεί εδώ και καιρό και ο τρίτος κόσμος αναπτύσσεται.  Έτσι,  οι ιθαγενείς που έχουμε στο μυαλό μας έχουν εξαφανιστεί προ πολλού. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να πουλήσει κανείς θεωρίες για μικρά παιδιά στους λύκους των αγορών.

Όταν δε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στριμώχτηκαν απάντησαν ότι έχουν σχέδιο Β, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να το αποκαλύψουν. Ελπίζουμε αυτό το σχέδιο να μην είναι σαν κι εκείνο που είχαν εξαγγείλει κάποιοι άλλοι "σύντροφοι" για πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.  Σε κάθε περίπτωση οι διαχειριστές των funds και οι τραπεζίτες  έχουν μάθει να τιμολογούν προτάσεις και προοπτικές. Δεν αγαπούν τα κρυμμένα μυστικά μέσα σε τενεκέδες και πολύ περισσότερο όταν υποψιάζονται ότι το περιεχόμενο του τενεκέ μπορεί να είναι και πιο φθηνό από την αξία του ίδιου του τενεκέ.

Το ρεπορτάζ λέει ότι οι παρουσιάσεις δεν "άρεσαν". Πόσο; Θα το μάθουμε σήμερα. Θα ανοίξει η χρηματιστηριακή αγορά και θα μπορέσουμε να δούμε τον αντίκτυπο κι αυτής της ιστορίας.

Μακάρι το χρηματιστήριο να αντιδράσει σήμερα και τις επόμενες ημέρες με ήπιο τρόπο. Ακόμη καλύτερα  θα είναι  να ανέβει και αυτό να μας δείξει ότι ακόμη και αν δεν έπεισαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο γεγονός αυτό δεν  θα φέρει και τον πανικό. Το καλύτερο σενάριο όλων για την ελληνική αγορά είναι να ανέβουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο και να πέσουν τα επιτόκια στα ομόλογα. Θα είναι ο απόλυτος θρίαμβος από το ταξίδι των κκ Μηλιού και Σταθάκη στο Λονδίνο. Κι ας φτάσουν στο σημείο να γράψουν στο μέλλον ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά τους από αυτό το ταξίδι.  Το  ταμπλό είναι εκείνο που  θα δείξει τι τελικά συμβαίνει, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θανάσης Μαυρίδης


Πηγή: capital.gr