Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Με ένα χρόνο τιμωρήθηκε η φύλακας που έκανε συστηματικά σεξ με κρατούμενο στο κελί του



Σύμφωνα με την έρευνα, το ζευγάρι έκανε στοματικό σεξ, ενώ είχε και ολοκληρωμένη επαφή.

Ένα χρόνο στην φυλακή θα χρειαστεί να περάσει η σωφρονιστική υπάλληλος στην Αγγλία που συνελήφθη επειδή είχε ερωτικές επαφές με έναν κρατούμενο.

Η Έμιλι Γουάτσον εργαζόταν στις φυλακές του Ρέξαμ, όταν άρχισε να έρχεται κοντά με τον Τζον ΜακΓκι στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή 8 ετών για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου.


Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, η 26χρονη τον επισκεπτόταν αρκετά συχνά στο κελί του όπου δύο φορές έκαναν στοματικό έρωτα, ενώ άλλη μία φορά είχαν ολοκληρωμένη επαφή.

Η μεταξύ τους επικοινωνία γινόταν με ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε προμηθεύσει τον κρατούμενο η υπάλληλος των φυλακών και το είχε κρυμμένο στα ένα playstation. Μάλιστα, προκειμένου να μπορεί να το ξεβιδώνει, του είχε πάρει και ένα στυλό που γινόταν κατσαβίδι.



Σε αρκετές περιπτώσεις, έκαναν virtual sex μέσω του Face Τime, ενώ η Γουάτσον του έστελνε αρκετές γυμνές φωτογραφίες και videos της. Μετά από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε πως μόνο σε ένα μήνα, είχαν μιλήσει τηλεφωνικά 96 φορές.

Το δικαστήριο επέβαλε τόσο στην 26χρονη, όσο και στον ΜακΓκι ποινή φυλάκισης ενός έτους.


Πηγή : gazzetta.gr


Με μεγάλη καθυστέρηση η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα



Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας έναντι της αρχικώς προγραμματισθείσης, έφτασε τελικά στην Ελλάδα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Αγιο Φως.

Το Άγιο Φως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αφιχθεί στην Ελλάδα στις 18:30 όμως λόγω καθυστέρησης μίας ώρας στην αναχώρηση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Ισραήλ, έφθασε στις 20:15 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, και ακολούθως με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο ενόχληση σε κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος φέρεται να έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ως σημείο υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αντί για τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο ίδιος ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την αλλαγή προγράμματος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, δίχως όμως να λάβει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο υφυπουργός, πάντα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να του είπε πως η εντολή προήλθε από ανώτερα κλιμάκια. Ως συνέπεια, ο μητροπολίτης Μεσογαίας αποφάσισε να μην συνοδεύσει την ελληνική αποστολή η οποία μετέβη σήμερα στα Ιεροσόλυμα υπό τον κ. Μπόλαρη για την τελετή αφής, και δεν μετέβη στην Ελευσίνα για την τελετή υποδοχής. Δήλωσε μάλιστα πως θα ενημερώσει εγγράφως την Ιερά Σύνοδο για την στάση της κυβέρνησης.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ινδονησία: 270 άτομα πέθαναν από υπερκόπωση μετρώντας ψήφους



Νεκροί από υπερκόπωση κατέληξαν 270 εκλογικοί υπάλληλοι στην Ινδονησία που καταμετρούσαν τα περίπου 154.000.000 ψηφοδέλτια ενώ αρρώστησαν άλλοι 1.878.  

Όπως γράφει το BBC, οι θάνατοι σχετίζονται με την κόπωση και προκαλούνται από πολλές ώρες εργασίας, μετρώντας με τα χέρια τους εκατομμύρια ψήφους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Γενικών Εκλογών (KPU), 1.878 άλλοι υπάλληλοι αρρώστησαν. Συνολικά, περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι βοήθησαν στην καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της 17ης Απριλίου.

Το προσωπικό έπρεπε να εργάζεται όλη τη νύχτα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Περίπου το 80% των 193 εκατομμυρίων ψηφοφόρων ψήφισαν σε περισσότερα από 800.000 εκλογικά κέντρα.

Ομως, οι αριθμοί αυτοί προκάλεσαν υπερκόπωση στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, αντίθετα από τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.

Ο εκπρόσωπος της KPU ανέφερε ότι 272 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με τις υπερβολικές ώρες εργασίας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα των 260 εκατομμυρίων κατοίκων διεξήγαγε την προεδρική ψηφοφορία μαζί με τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Επικριτές της διαδικασίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να μη συνδυάσει τις εκλογές και δημιούργησε μη ρεαλιστικές προσδοκίες στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους.

Η εκλογική επιτροπή της Ινδονησίας σχεδιάζει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 36 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 2.000 ευρώ) για κάθε νεκρό υπάλληλο- αποζημίωση περίπου ισοδύναμη με την αμοιβή ενός έτους με βάση τον κατώτατο μισθό της χώρας.

Η KPU θα ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και θα ανακοινώσει τους νικητές των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.

Τόσο ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο όσο και ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Πραμπόγουο Σουμπιάντο ανακήρυξαν την νίκη τους παρότι προσωρινή καταμέτρηση εμφανίζει τον Γουιντόντο νικητή με διαφορά περίπου 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τον αντίπαλό του.


Πηγή : cnn.gr



"Έκρηξη" των "έναντι" πληρωμών για οφειλές στα Ταμεία



Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των εισπράξεων των ταμείων από καταβολές "έναντι" σε σχέση με τις εισπράξεις από καταβολές στα πλαίσια ρυθμίσεων οφειλών.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για το 2019.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 2015 -2018, οι "έναντι" πληρωμές (ή αλλιώς έσοδα εκτός ρυθμίσεων) αυξήθηκαν κατά 58%, ενώ οι πληρώσεις εντός ρυθμίσεων αυξήθηκαν κατά 50%.

Το 2018 ανήλθαν στα 620 εκατ. ευρώ έναντι 258 εκατ. ευρώ το 2015.

Συνεπώς αυξήθηκαν κατά 362 εκατ. ευρώ (ή 58%). Την ίδια περίοδο, οι καταβολές εντός ρυθμίσεων έφτασαν το 2018 στα 753 εκατ. ευρώ έναντι 374 εκατ. ευρώ το 2015. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 379 εκατ. ευρώ (ή 50%).

Παράλληλα, το "ειδικό βάρος" των "έναντι" πληρωμών αυξήθηκε. Από το 41,1% του συνόλου των εσόδων του ΚΕΑΟ το 2014 ανήλθαν στο 45,1% το 2018.

Την ίδια περίοδο, οι πληρωμές εντός ρυθμίσεων ανήλθαν από το 58,9% (2014) στο 54,9% (2018).

Σημειώνεται πως στα έσοδα εκτός ρυθμίσεων συγκαταλέγονται οι εισπράξεις από καταβολές που κάνουν  οφειλέτες ανεξάρτητα από το ύψος των καθορισμένων εισφορών τους, αλλά και οι εισπράξεις από κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών οι οποίοι δεν "συμμορφώθηκαν" με τις ατομικές ειδοποιήσεις τις οποίες τους έστειλε το ΚΕΑΟ.


Το ποσοστό των καταβολών εκτός ρύθμισης αυξήθηκε στο α΄ τρίμηνο του 2019, φτάνοντας στο 47% έναντι 45% που ήταν στο δ΄ τρίμηνο του 2018. Και αυτό λόγω της μαζικής απώλειας των "ενεργών" ρυθμίσεων.

Το α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν το 3ο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης του πλήθους των διακανονισμών.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι τους πχ γιατί δεν καταβλήθηκαν εμπρόθεσμα οι δόσεις ή οι τρέχουσες εισφορές.

Ενδεικτικά, οι "ενεργές" πάγιες ρυθμίσεις έπεσαν στις 50.749 το Μάρτιο του 2019.

Αντίθετα το Δεκέμβριο του 2018 ανερχόντουσαν σε 56.506, το Σεπτέμβριο του 2018 έφταναν τις 55.389 και τον Ιούνιο του 2018 τις 57.518.  




Toυ Δ. Κατσαγάνη
capital.gr


Έληξε η στάση των κρατουμένων στις φυλακές Αγιάς Χανίων



Με εντολή του Εισαγγελέα Χανίων πραγματοποιήθηκε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων με τους 60 κρατούμενους να βρίσκονται πλέον στους χώρους κράτησης τους.

Συναγερμός είχε σημάνει νωρίς το μεσημέρι όταν εξεγέρθηκαν κρατούμενοι μιας ακτίνας εκ των πτερύγων του σωφρονιστικού καταστήματος. Οι κρατούμενοι άρχισαν να προκαλούν φθορές τόσο στα κελιά τους, όσο και στον εξωτερικό χώρο, σπάζοντας κάμερες, νεροχύτες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Από την εξέγερση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, κρατούμενου ή σωφρονιστικού υπαλλήλου.


Σρι Λάνκα απαγόρευσαν την ισλαμική μαντήλα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις



Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα ανακοίνωσε την απαγόρευση των ισλαμικών μαντήλων που καλύπτουν το πρόσωπο.

«Αυτή η απαγόρευση στοχεύει να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν πρέπει να καλύπτει το πρόσωπό του προκειμένου να περιπλέξει την αναγνώρισή του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η προεδρία και αφορά την εθνική ασφάλεια.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 29/04/2019.


Στην εντατική διασωληνωμένο το 8χρονο κοριτσάκι που κτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα !


Στην εντατική του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και διασωληνωμένο βρίσκεται το 8χρονο κορίτσι στη Θήβα από «αδέσποτη» σφαίρα. 

Το κοριτσάκι έπαιζε στο δρόμο με φίλους του, όταν ξαφνικά έπεσε κάτω, χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας όπου μεταφέρθηκε αρχικά διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και η σφαίρα είχε σφηνωθεί στο κεφάλι του παιδιού.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, και από εκεί Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η σφαίρα προέρχεται από πυροβόλο όπλο και είναι σχεδόν σίγουροι ότι προήλθε από μπαλωθιά για τον εορτασμό του Πάσχα.  

Η αστυνομία άρχισε αμέσως τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης.


Νεκρός εικονολήπτης στον σαϊτοπόλεμο



Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στην Καλαμάτα όπου ένας εικονολήπτης έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου. Μια σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του άτυχου άντρα που βρισκόταν εκεί ως εργαζόμενος, για να καλύψει το πατροπαράδοτο έθιμο.



Πρόκειται για τον 53χρονο Κώστα Θεοδωρακάκη και η  τραγική ειρωνεία είναι ότι την ώρα που  βιντεοσκοπούσε για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου κατέγραψε με την κάμερά του τη σαΐτα που τον σκότωσε.






Ισπανία: Νίκη χωρίς αυτοδυναμία για Σάντσεθ 4οι με απώλειες οι PODEMOS



Με καταμετρημένο το 50%, οι Ισπανοί Σοσιαλιστές εξασφαλίζουν 126 έδρες στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία σήμερα.

Οι Podemos, στην τέταρτη θέση, εξασφαλίζουν 42 έδρες έχοντας μεγάλες απώλειες.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 66 έδρες, το ακροδεξιό Vox 23 έδρες, οι κεντροδεξιοί Ciudadanos 55 έδρες, η ακροδεξιά καταφέρνει κι εισέρχεται στην ισπανική Βουλή, για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στις 19.00 ώρα Ελλάδας στο 60,76%, 9,5% μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016.