Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Δημοσκόπηση Interview: Στο 6,3% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Όλο και μεγαλώνει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview.

Ειδικότερα, η ΝΔ ανακάμπτει δημοσκοπικά και ανοίγει στο 6,3% την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βουτιά» του Μαρτίου (3,6%), οπότε και σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η διαφορά ήταν στο 5% και τον Φεβρουάριο στο 6,7%.

Αξιοσημείωτο εύρημα της έρευνας, που έγινε για λογαριασμό της POLITIC, είναι ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (αναποφάσιστοι, «δεν ξέρω» / «δεν απαντώ») συρρικνώνεται στο 8,7%, από το 15,3% τον Μάρτιο, και επιστρέφει ενισχύoντας κυρίως το πρώτο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.



Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,3% (από το 31,2% της δημοσκόπησης του Απριλίου) έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 26,2%). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 9,8% (από 9,2%), το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,3% (από 6,7%), η Ελληνική Λύση στο 3,8% (από 4%), ενώ το ΜέΡΑ25 είναι σταθερό στο 4%. Για πρώτη φορά το κόμμα του Κασιδιάρη -οι «Έλληνες για την Πατρίδα»- με ποσοστό 3% (από 2%) φαίνεται ότι οριακά μπαίνει στη Βουλή και ακολουθεί η Εθνική Δημιουργία με 1,9% (από 1,7%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώνεται στο 8,7%, από το 10,5% της δημοσκόπησης του προηγούμενου μήνα.

Στην περίπτωση των επαναληπτικών εκλογών εξαιτίας αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, το δημοσκοπικό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος «ανεβαίνει» στις επτά μονάδες.



Ειδικότερα, η ΝΔ στις επαναληπτικές κάλπες είναι στο 35,2% (από το 32,3% της πρώτης Κυριακής) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28,1% (από το 26%). Δεδομένου ότι τη δεύτερη Κυριακή προβλέπεται κλιμακωτό bonus υπέρ του πρώτου κόμματος όταν αυτό ξεπερνάει πανελλαδικά το 25% (ο πήχης της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα τοποθετείται κοντά στο 37% εφόσον η σύνθεση της νέας Βουλής είναι πεντακομματική, και στο 38% σε περίπτωση εξακομματικής Βουλής), και το πλειοψηφικό ποσοστό των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου συσπειρώνεται στο πρώτο κόμμα, η ΝΔ μπορεί να φτάσει στο 38% και να πετύχει την αυτοδυναμία.



Σύμφωνα πάντως με αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι για το σχήμα της κυβέρνησης που θα προκύψει, καθώς το 48% επιθυμεί αυτοδύναμη και το 46% κυβέρνηση συνεργασίας. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι το 48% είναι μεγαλύτερο ποσοστό από το 32,3% της πρόθεσης ψήφου που λαμβάνει η ΝΔ, κάτι που υποδεικνύει ότι την αυτοδυναμία δεν την προτιμούν μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ, αλλά και ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή σύμφωνα με το ποιο κόμμα πιστεύουν οι περισσότεροι -ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα ψηφίσουν- ότι θα βγει πρώτο και θα κερδίσει τις εκλογές, το κυβερνών κόμμα ανοίγει την ψαλίδα στο 4,1%.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση νίκης του προηγούμενου μήνα -ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό των δημοσκοπήσεων που κρίνεται ως πολύ αξιόπιστο από τους πολιτικούς αναλυτές- ήταν στο όριο του στατιστικού λάθους και συγκεκριμένα στο 2,1%.





Τι ακροαριστερά τι ακροδεξιά - Μαύρος: «Οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη πάνε περισσότερο προς ΣΥΡΙΖΑ κι όχι προς ΝΔ»

 


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ για το κόμμα Κασιδιάρη και για το πού θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του αν... κοπούν οι «Έλληνες» από τις εκλογές 2023. 

Προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ παρά ΝΔ.

Προσπαθώντας να αποσαφηνίσει την εικόνα που διαμορφώνεται πλέον, μετά και το πιθανό «μπλόκο» στον Κασιδιάρη, και να «εντοπίσει» την πορεία της ψήφου των ψηφοφόρων του, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ, και τα όσα είπε έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

«Τους ψηφοφόρους των "Ελλήνων" είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη.

Εκεί φαινόταν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν πού θα πάνε, σε ποσοστό 60%. Ένα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα, και υπήρχε μετά και μια διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους "τιμωρεί". Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα» τόνισε ο κ. Μαύρος.

«Το πρώτο που διαισθάνομαι είναι ότι οι ερωτώμενοι (σ.σ.: οι ψηφοφόροι των "Ελλήνων") θα είναι σε αμηχανία, γιατί δεν ξέρω πόσοι θα ενημερωθούν με το... καλημέρα ότι το κόμμα "Έλληνες" δεν είναι διαθέσιμο πια. Ενέχει τον κίνδυνο να πάρουμε απαντήσεις "εγώ θα ψηφίσω... Έλληνες", κι αυτό το φοβάμαι» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.



Ο Τσίπρας είπε για Βαρουφάκη "δεν κάνω συναντήσεις στα κρυφά" και κανένας δεν τον πίστεψε γελώντας μαζί του


Ο επαγγελματίας απατεώνας και ψεύτης Αλέξης Τσίπρας, διέψευσε  ότι είχε μυστική συνάντηση στη βίλα του στο Σούνιο που νοικιάζει μόνο 500€, με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Απογευματινή».

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν συνάντησε τον κ. Βαρουφάκη. «Ναι και πιάσαμε το Μάη...», απάντησε, χαμογελώντας, δείχνοντας ένοχος ότι συναντήθηκε αλλά ποιός τον πιστεύει τώρα.

Πρόσθεσε επίσης για να παραπλανήσει από την συνάντηση τους την βίλα με το προκλητικό ψεύτικο ενοίκιο : «Αναφέρθηκα σε μεθόδους Τραμπ, τα fake news. Βγάζει ο κ. Κουρτάκης, το αναπαράγουν διάφοροι παπαγάλοι. Κατανοώ τη δυσκολία που έχει ο κ. Μητσοτάκης, έχασε τον κ. Σόιμπλε, επομένως καταφεύγει στο φάντασμα Βαρουφάκη. Αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον κατανοήσω», είπε.

«Εγώ δεν κάνω συναντήσεις στα κρυφά. Αυτές οι συναντήσεις, αν γίνουν, θα γίνουν φανερά. Η απλή αναλογική κατά πάσα βεβαιότητα θα βγάλει κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική της χαλαρής ψήφου», πρόσθεσε, κάνοντας τον κόσμο που τον ξέρει για απατεώνα και ψεύτη να γελάει για ακόμα μία φορά μαζί του.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Απογευματινής» για συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Σούνιο που δεν μπορεί να διαψευστεί :

«Αν ήταν Πρωταπριλιά, δεν θα το πιστεύαμε, αλλά, επειδή χθες ήταν Πρωτομαγιά, έχουμε σοβαρούς λόγους να μην εκτιμήσουμε ως αστείες τις πληροφορίες που εμφάνιζαν τον επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκη, να επισκέπτεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, στην εξοχική κατοικία του τελευταίου στο Σούνιο, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις σχέσεις των δύο κομμάτων προς τις εθνικές εκλογές. Υπό το πρίσμα και της ανάγκης, αμφότερων, να διασκεδάσουν τις πολλές αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έδωσε μεγάλη διάσταση στις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή διά της προώθησης του περίφημου νομισματικού σχεδίου "Δήμητρα". Εντός της ημέρας είναι βέβαιο πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα αισθανθούν την ανάγκη να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν πως ανάμεσά τους υπήρξε μυστική συνάντηση στο Σούνιο, με σκοπό την άρση των παρεξηγήσεων που προκάλεσε στις σχέσεις τους η ΝΔ, με το να διογκώνει την προοπτική της συνεργασίας τους με αρνητικό πρόσημο και στη βάση σεναρίων περί κλεισίματος των τραπεζών και επιστροφής στη δραχμή».



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα σε νέα χρεωκοπία τάζοντας 86 δις

 



Συνειδητά απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας, ψεύτης, καταστροφικός, αδιάφορος για την Ελλάδα και τους πολίτες, επέστρεψε στην εποχή των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, γυρίζει χώρα  δεκαετίες πίσω, εξαπατώντας και πάλι του πολίτες.

Το πρόγραμμα του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα φτάνει στα 83 δισ. ευρώ, ένα πρόγραμμα είναι ανεφάρμοστο, απάτη, που εάν  εφαρμοζόταν θα οδηγούσε ξανά την ελληνική οικονομία σε πτώχευση.

Παρά τις πιέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να απαντήσει πόσο κοστίζει το πρόγραμμά του, αλλά και πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα μέσα στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και χωρίς να μπει σε κίνδυνο η πορεία της προς τα πάνω, και η στάση του αυτή δείχνει το πόσοαδίστακτοι και αμετανόητοι απατεώνες είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ μέσα στις πρώτες 50 ημέρες, ενώ η Ν.Δ. αύξησε πρόσφατα τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ και υπόσχεται τη σταδιακή αύξησή του στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή μέσα στο 2027.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος αυτής της επιλογής. Υπόσχεται άμεση αύξηση 10% τους μισθούς στον δημόσιο τομέα, άμεση επαναφορά της 13ης σύνταξης, αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5% κ.λπ.

Υπόσχεται ακόμα, γενικώς και αορίστως, άμεση φορολόγηση των υπερκερδών στα ταμεία των ενεργειακών εταιριών και των διυλιστηρίων, άμεση μείωση των χρεώσεων στο ρεύμα, τέλος στις αποκοπές ρεύματος και άλλα τέτοια απατηλά για να κοροιδέψει τον κόσμο.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητά και χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής, υπόσχεται και λέει ό,τι θέλει, χωρίς να σκέπτεται ότι θα βρεθεί εκτεθειμένος, αφού δεν πρόκειται να βρεθεί στη θέση να εφαρμόσει όσα λέει, νομίζοντας ότι είναι το 2015 που δεν τον ήξεραν, αλλά η διαφορά τώρα είναι ότι τον ξέρουν.

Η  δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι και πάλι συμφορά ξεκάθαρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ξέρει ούτε μπορεί και αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι που θέλουν και πάλι να παίξουν την χώρα στα ζάρια.




Αντί ο Ερντογάν να κάνει πράγματα για τους Τούρκους πολίτες απειλεί την Ελλάδα και χαλάει λεφτά για όπλα

 


Πρώτο μέλημα ενός σοβαρού ηγέτη, που τον ενδιαφέρει ο λαός του, θα ήταν να ασχοληθεί με την οικονομία και την βιωσιμότητα των πολιτών του που υποφέρουν, επειδή όμως ο Ερντογάν είναι ένας μη σοβαρός καθεστωτικός ηγέτης, δεν τον ενδιαφέρει ο λαός του, τον ενδιαφέρει πώς θα προκαλέσει.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων».

«Αν παρατηρήσετε, για κάθε επιτυχία της χώρας μας στην αμυντική βιομηχανία ενοχλούνται αυτοί (αντιπολίτευση) και όπως και οι άλλοι που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων.  Όμως, να μην παρεξηγήσουν καθώς, εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και αυτούς αλλά και άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων. Εμείς είμαστε Τουρκία και ο τουρκικός λαός».

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η τουρκία σχεδιάζει αντί για F-16 να χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικά μαχητικά, γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία δεν ελπίζει στην άμεση έγκριση του Κογκρέσου. Παράλληλα αναφερόμενος σε άλλο μαχητικό έστειλε μήνυμα ότι «θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό»:

«Το Hurjet θα εκπαιδεύει τους πιλότους μας κι όταν υπάρχει ανάγκη θα εξοπλίζεται και θα πηγαίνει στο πεδίο μάχης. Έτσι το Hurjet θα είναι με τα δικά μας ραντάρ και με τα δικά μας όπλα και εν μέρει θα αντικαταστήσει τα F-16 μας.

Το μαχητικό μας ‘Kaan’ βρίσκεται μπροστά μας με όλο του το μεγαλείο. Σύντομα θα απογειωθεί και αυτό. Σκεφτείτε πως είναι τέτοιο αεροσκάφος πως σε πεδίο μάχης, ραντάρ, θα μπει στη φωλιά του εχθρού, δίχως να εντοπιστεί από τα ραντάρ. Θα ανοίξει το χώρο που έχει τα όπλα και θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό».

Εν τω μεταξύ, έντονη κριτική δέχεται το κόμμα του Ερντογάν για το γεγονός ότι το κόμμα του «έκρυψε» φωτογραφία γυναίκας υποψηφίου, με τα τουρκικά ΜΜΕ να τονίζουν ότι «μάλλον θεωρούν αμαρτία την φωτογραφία της γυναίκας».

Όπως σχολίασε ο παρουσιαστής «SOZCU TV», Φατίχ Πορτακάλ:

«Έχει τρεις υποψηφίους! Όμως την υποψήφια γυναίκα την εξαφάνισαν δεν έβαλαν τη φωτογραφία της απλά υπάρχει η σκιά της! Ίσως το θεωρούν αμαρτία. Κάτω υπάρχει το όνομα της γυναίκας αλλά δεν μπορείτε να δείτε το όνομα της»!Μέλος της κυβέρνησης απάντησε ότι «Είχαμε πολλές εργασίες και μέσα στο τρέξιμο μας δώσαμε την δουλειά αυτή σε έναν συνεργάτη μας ο οποίος ξεχάστηκε. Τώρα το διορθώνουμε»!




Αποκάλυψη από τη δικηγόρο του Καραιβάζ - «Έχουν εξαφανιστεί 10.000 παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μέσα από τη δικογραφία»

 


Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, και ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε πως σε αυτήν την υπόθεση δεν αναφέρονται μόνο για τα δύο άτομα που ήδη έχουν βγει εντάλματα σύλληψης αλλά και στο ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, που αποκάλυψε πως το 2015 υπήρξε ένα μάρτυρας που είχε πει στην αστυνομία πως κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει από τη μαφία.

«Όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η αστυνομία δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η αστυνομία».

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, είπε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει πράγματα για τη μαφία και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες. Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα πει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε. Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia».

Η  δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ αλλά έλειπαν 10.000.

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε.  Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά.

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’.  Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Με βαριά καρδιά, έχοντας συνεννοηθεί πρώτα με την ακροαριστερά, έβγαλαν ανακοίνωση για Πλεύρη

 


Τους πήρε στον ΣΥΡΙΖΑ 24 ώρες, για να βρουν και να συνεννοηθούν με τους ακροαριστερούς συντρόφους, απολογούμενοι για αυτό που θα συμβεί, ότι αναγκάζονται να βγάλουν μία ανακοίνωση για την επίθεση στην οικογένεια του Θάνου Πλεύρη, και να δεχθούν φυσικά οι σύντροφοι.

Ολόκληρη η γενικόλογη φαιδρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αναφέρεται στον Θάνο Πλεύρη, και για την οποία χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες, μέχρι να συνεννοηθεί με τους ακροαριστερούς συντρόφους :

«Η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι σε επιθέσεις και βίαιες ενέργειες είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη.

Αντιθέτως, η ΝΔ ουδέποτε καταδίκασε τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις με μολότοφ ακόμη και στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σε αυτές τις εκλογές δίνει την μάχη των ιδεών και των επιχειρημάτων και αυτό το κλίμα πολιτικού πολιτισμού θα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποια παιχνίδια εντυπώσεων»