Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Φλωρίδης: Το μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος δικαίου ο νόμος Παρασκευόπουλου -Βγήκαν έξω βιαστές και ναρκέμποροι

 


Ο νόμος Παρασκευόπουλου ήταν «το μεγαλύτερο πλήγμα στο κράτος δικαίου», είπε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, απαντώντας στην κριτική που ασκείται μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ότι «ο νόμος Φλωρίδη πάει να γίνει το αντίθετο του νόμου Παρασκευόπουλου».

«Επειδή σεβασμός στο κράτος δικαίου σημαίνει σεβασμός στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ήρθε ο νόμος αυτός τότε και έβγαζε καταδικασθέντες σε 1,5-2 έτη. Ποιοι βγήκαν έξω; Βιαστές, βιαστές παιδιών, εμπόρους ναρκωτικών. Τότε -και μιλάω από την πλευρά των θυμάτων- όταν αποφυλακιζόταν ο δολοφόνος, ο βιαστής, ο παιδοβιαστής, πώς ένιωθαν τα θύματα; Πού ήταν αυτοί να πουν μια κουβεντούλα;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, «ο σκοπος της ψήφισης των νέων Ποικικών Κωδίκων τον Φεβρουάριο ήταν ότι έπρεπε μετά απο πάρα πολλα χρόνια που το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δραστών, να δουμε και τα θύματα. Δηλαδή να σκεφτούμε ότι στην κοινωνία αυτή που ζούμε δικαιώματα έχουν και τα θύματα».

Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις δικηγόρων και δικηγορικών συλλόγων, που κάνουν λόγο για αλλαγές άρον-άρον, τονίζοντας ότι «λένε ψέματα οι δικηγορικοί σύλλογοι, γιατί ξέρουν ότι αυτές οι πρόσφατες ρυθμίσες τις επεξεργαζόμαστε από την ψήφιση των προηγούμενων, γιατί το φαινόμενο εξελίσσεται. Δεν μπορούμε όσο μάγοι και να είμαστε, σε ένα Σαββατοκύριακο να φτιάξουμε νόμους». «Πρέπει επιτέλους να νομοθετήσουμε και υπέρ των θυμάτων και να απαντήσουμε στο αγωνιώδες αίτημα της ελληνικής κοινωνίας ότι πρέπει αυτό το το αίσθημα ατιμωρησίας να πάψει», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

«Δεν είναι γενικός κανόνας η προφυλάκιση σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, αλλά αν ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, η προφυλάκιση είναι ο κανόνας για όσους ο δικαστής αντιλαμβάνεται ότι η προφυλάκιση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα», είπε ο κ. Φλωρίδης, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε για την ενδοοικογενειακή βία.

«Οι νέες, συμπληρωματικές ρυθμίσεις ισχύουν ήδη για την αθλητική βία και τον εμπρησμό, τώρα θα ισχύουν και για την ενδοοικογενειακή βία. Τι καημός τους έχει πιάσει τώρα όλους τους δικηγόρους που αντιδρούν; Το μέτρο είναι σε ισχύ ενάμιση μήνα και έχει αρχίσει να αποδίδει», είπε επίσης και κατέληξε: «Στόχος δεν είναι να γεμίσουν οι φυλακές, στόχος είναι να μη γίνουν τα περιστατικά».



iefimerida.gr



Πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις φυλακές της χώρας - Κανένας κακοποιός δεν ξεχνά τον νόμο Παρασκευόπουλου

 



ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλος, σημαίες για τους κακοποιούς που μπόρεσαν να οδηγηθούν στην αποφυλάκιση χωρίς να έχουν εκτίσει ούτε την μισή του ποινή, και οι περισσότεροι από αυτούς να διαπράξουν νέα και χειρότερα εγκλήματα.

Οι κακοποιοί δεν ξεχνάνε το πόσο τους ευνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών, και τον έχουν στην κορυφή σε κάθε εκλογική διαδικασία.

Ενδεικτικά σε φυλακές της χώρας για τις Ευρωκλογές 

Πάνω από 80% η συμμετοχή στις φυλακές Διαβατών

Οι έγκλειστοι των φυλακών Διαβατών προσήλθαν στο 491ο εκλογικό τμήμα και επί συνόλου 206 εγγεγραμμένων ψήφισαν 170 (έγκυρα 140) με το ποσοστό συμμετοχής να διαμορφώνεται σε 82,52%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 53,57%, η Ελληνική Λύση 7,14% και από 6,43% απέσπασαν το ΠΑΣΟΚ και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών οι κρατούμενοι άσκησαν το δικαίωμα ψήφου στο 396ο εκλογικό τμήμα. Από τους 368 εγγεγραμμένους προσήλθαν στην κάλπη 298 – ποσοστό συμμετοχής 80,98% – και βρέθηκαν 264 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 41,29%, Ελληνική Λύση 12,12% και ΝΔ 10,98%.

Όσοι εκτίουν ποινές στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας και περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους κλήθηκαν να ψηφίσουν στο 185ο εκλογικό τμήμα. Σε σύνολο 38 εγγεγραμμένων ψήφισαν 26 (23 έγκυρα), με τη συμμετοχή να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τα υπόλοιπα καταστήματα κράτησης (68,42%). Και στην Κασσάνδρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη πρώτος με 47,83%, έναντι 13,4% του ΚΚΕ και 8,72% της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης που μοιράστηκαν την 3η θέση.

Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής και στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών

Ποσοστά συμμετοχής που προσεγγίζουν το 85% καταγράφηκαν στο 112ο εκλογικό τμήμα όπου στήθηκαν κάλπες για τους 318 εγγεγραμμένους των φυλακών Φελλίου Γρεβενών. Απ’ αυτούς ψήφισαν 268 (235 έγκυρα), επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 41,28% και ακολούθως τη ΝΔ (22,13%) και το ΠΑΣΟΚ (7,66%).

Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα όσον αφορά την τελική κατάταξη των κομμάτων στις φυλακές Κομοτηνής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 26,81%, η ΝΔ 20,29% και το ΠΑΣΟΚ 10,87%. Συνολικά ψήφισαν 148 κρατούμενοι (138 έγκυρα ψηφοδέλτια) επί συνόλου 160 εγγεγραμμένων, με τη συμμετοχή να φτάνει το 92,5%.

Στις φυλακές στην Κώ

Εγκυρα 42

Λευκά ακυρα 4

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 9

ΣΥΡΙΖΑ 11

ΠΑΣΟΚ 7

Κ.Κ.Ε. 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7

ΝΙΚΗ 1

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1

Μέρα25 1

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦ. ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 1

Για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση, πρώτο κόμμα στις Φυλακές Δομοκού, αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εγγεγραμμένοι 149

Αποχή 33 (22,15%)

Ψήφισαν 116  (77,85%)

Έγκυρα 108  (93,10%)

Άκυρα 7  (6,03%)

Λευκά 1  (0,86%)

ΣΥΡΙΖΑ  33,33% -  36

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου 23,15% -  25

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 9,26% -  10

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 8,33% -  9

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 8,33% -  9

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 2,78% -  3

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 2,78% -  3

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.) 2,78% -  3

Νέα Αριστερά 2,78% -  3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ» 1,85% -  2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ 1,85% -  2

ΜέΡΑ 25 – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ενωτική πρωτοβουλία 0,93% -  1

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ 0,93% -  1

ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα 0,93% -  1

Την ίδια εικόνα έχουν όλες οι φυλακές της χώρας με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, την σημαία των κακοποιών.



Ο Κασσελάκης ούτε ξέρει ποιος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και λέει ότι τον έχει πρότυπο

 



Μεγαλύτερη πολιτική παπάτζα σαν τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έχει περάσει ποτέ απο την Ελλάδα.

Ο τύπος είναι αδίστακτος και χρησιμοποιεί για την προβολή του τους πάντες και τα πάντα, χωρίς ίχνος σοβαρότητας.

Σε δήλωση προέβη ο τυχοδιώκτης του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην «Αυγή», με αφορμή την συμπλήρωση 28 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν ο Κασσελάκης 7 ετών.

Του έγραψαν τι να πει για να δείξει ότι ξέρει, και έκανε την προσπάθεια του κάνοντας τον κεντροαριστερό βγάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση :

«Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Του πολιτικού οραματιστή της μεγάλης προοδευτικής “Αλλαγής”.

Πιο επίκαιρος παρά ποτέ μάς δίδαξε πώς επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις, χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια, αλλά με ενότητα. Πώς τελικά ο λαός είναι εκείνος που οδηγεί στις συγκλίσεις και όχι τα κλειστά γραφεία. Ένωσε το βενιζελογενές κέντρο, την εαμική αριστερή παράδοση, τη γενιά του 114, το ΠΑΚ, γεννώντας το κίνημα εκείνο που τότε εξέφραζε τη λαϊκή πλειοψηφία, τους αποκλεισμένους, τους μη προνομιούχους, τους διωκόμενους από το κράτος της Δεξιάς.

Στην άσκηση της πραγματικής πολιτικής έδειξε ότι μπορείς να λειτουργείς αδέσμευτα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το δίκιο των λαών όντας μέλος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο Γιάσερ Αραφάτ ήταν ο πρώτος ηγέτης που επισκέφθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Αθήνα. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που οικοδόμησε σχέσεις φιλίας με τον αραβικό κόσμο.

Έργα του η εθνική συμφιλίωση, η συνεχής θεσμική και κοινωνική προσπάθεια για ισότητα των δύο φύλων, η στήριξη των μη προνομιούχων, το ΕΣΥ. Η απελευθέρωση κοινωνικών ομάδων που η συντήρηση του κράτους της Δεξιάς κρατούσε δέσμιες.

Η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου απέδειξε ότι, όταν η σκέψη είναι βαθιά και η βούληση ισχυρή, το να απευθύνεσαι στους πολίτες με απλά και κατανοητά λόγια, κάθε άλλο παρά συνθηματολογία ή λαϊκισμός είναι.

Τόσο το τρίπτυχο της “Εθνικής Ανεξαρτησίας - Λαϊκής Κυριαρχίας - Κοινωνικής Απελευθέρωσης”, όσο και η προοδευτική “Αλλαγή”, δεν ήταν συνθήματα κενά περιεχομένου. Εξέφραζαν μια λαϊκή, εθνική ανάγκη που παραμένει και σήμερα όσο ποτέ επίκαιρη. Και σήμερα συμπυκνώνονται στην “πατριωτική Αριστερά”. Ο δρόμος που άνοιξε ο Ανδρέας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος, αν και πολλοί από τους επιγόνους του τον ξέχασαν.

Η Αλλαγή, η εθνική συμφιλίωση, ο προοδευτικός κόσμος στην εξουσία.

Η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε».



Αρνούνται τις κατηγορίες για εμπρησμό οι 13 της «Περσεφόνης»

 



Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος της θαλαμηγού, από την οποία φέρεται να έχουν εκτοξευτεί πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της 21ης Ιουνίου 2024.

Οι 13 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει 17 άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα και το περίεργο είναι ότι τα άφησαν να φύγουν εκτός χώρας, και κατόπιν εξελίξεων στην υπόθεση, οι αρμόδιοι θα δουν αν θα ζητήσουν να αναζητηθούν εν νέου τα άτομα αυτά.

Το βέβαιο είναι ότι την ευθύνη φέρνουν τα μέλη του πληρώματος που επέτρεψαν, εάν επέτρεψαν την ρίψη βεγγαλικών, αλλά αυτό δεν αθωώνει τα 17 άτομα που τα έριξαν, εάν τα έριξαν με αποτέλεσμα να προκληθεί εμπρησμός.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης. Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου φέρεται να «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Από την πλευρά τους, οι 13 αρνούνται ότι είναι υπεύθυνοι για τη φωτιά. Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δεν φαίνεται να έχουν προκύψει ίχνη πυρίτιδας στο σκάφος αλλά ούτε και στοιχεία για κάποιο πρόσωπο που μπορεί να εκτόξευσε τα πυροτεχνήματα, ώστε να πιο προσωποποιημένη η έρευνα.




Δεύτερη σε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

 


Με συγκομιδή-ρεκόρ 17 μεταλλίων, δηλαδή 5 χρυσά, 8 ασημένια, 4 χάλκινα, επιστρέφει τη Δευτέρα η εθνική ομάδα της κολύμβησης από το Βελιγράδι και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο πίνακα των μεταλλίων μετά την Ουγγαρία που συγκέντρωσε 27 (10-9-8).

Παράλληλα, οι αθλητές και αθλήτριές μας έλαβαν μέρος συνολικά σε 27 τελικούς, και σημείωσαν 8 νέα πανελλήνια ρεκόρ (6 ανδρών και 2 γυναικών).

Η Ελλάδα πριν από το ταξίδι στο Βελιγράδι μετρούσε συνολικά 26 μετάλλια (5-5-16) με το ρεκόρ των έξι μεταλλίων (ένα χρυσό, πέντε χάλκινα) να κατέχει από τη διοργάνωση στο Ντέμπρετσεν το 2012.

Πλέον, έφθασε τα 43 συνολικά μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (10 χρυσά, 13 ασημένια, 20 χάλκινα)!





Στους 16 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν


 

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν στη Ρωσία, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.



Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.



Επικίνδυνοι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν στο κέντρο - Καμερουνέζος επιτέθηκε σε αστυνομικό


 

Έχει γεμίσει η Ελλάδα επικίνδυνους λαθρομετανάστες που δεν σέβονται την χώρα που διαμένουν παράνομα, και την αστυνομία.

Επίθεση από έναν επικίνδυνο λαθρομετανάστη Καμερουνέζο δέχθηκε εχθές το πρωί αστυνομικός στην Κυψέλη μαζί με συνάδελφό του επενέβησαν όταν διαπίστωσαν επεισόδιο μεταξύ δέκα αλλοδαπών λαθρομεταναστών στη συμβολή των οδών Κυψέλης και Ζακύνθου, που δείχνει το πόσο επικίνδυνο είναι πλέον το κέντρο της Αθήνας.

Όταν οι αλλοδαποί είδαν το περιπολικό, τράπηκαν σε φυγή εκτός από τον επικίνδυνο Καμερουνέζο ο οποίος αρχικά προκλητικά κλώτσησε την πόρτα του περιπολικού και στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν ο άνδρας της ΕΛΑΣ προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ο αλλοδαπός λαθρομετανάστης τον κλώτσησε και τον έριξε στο έδαφος, και μετά τον κλώτσησε στο πρόσωπο.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον παράνομο και επικίνδυνο λαθρομετανάστη, να τον βάλουν στο περιπολικό και να τον προσαγάγουν στο ΑΤ Κυψέλης.



Κατά πληροφορίες, όμως, ο αλλοδαπός προκάλεσε φθορές και μέσα στο περιπολικό, με αποτέλεσμα να κατηγορείται και για φθορά δημόσιας περιουσίας, και συνέχισε να είναι επιθετικός και επικίνδυνος ακόμα και μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τραύματα στη μύτη και το πρόσωπο από τις κλωτσιές, και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες πήρε εξιτήριο.



Σύλληψη αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για εκδικητική πορνογραφία - Τι λέει η νεαρή αστυνομικός-θύμα

 


«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ η υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας με θύμα μία 22χρονη δόκιμο αστυνομικό και δράστη έναν 35χρονο αξιωματικό του Σώματος που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής.

Σε βάρος του αξιωματικού, ο οποίος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ από το Αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος για την εν λόγω υπόθεση.

Οι καταγγελίες που αποκάλυψαν την υπόθεση

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελίες που έφθασαν στην υπηρεσία οι οποίες έκαναν λόγο για διακίνηση βίντεο με άτομο πιθανότατα δόκιμη αστυνομικό, όπου απεικονίζεται η γενετήσια ζωή του θύματος.

Παράλληλα, στις 16 Ιουνίου 2024 διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.) από τη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., αναφορικά με δημοσιεύματα ιστοσελίδων που αφορούσαν σε δόκιμη αξιωματικό της ΕΛΑΣ που φαινόταν σε βίντεο να έχει ερωτικές περιπτύξεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης μετέβη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, όπου και διαπιστώθηκε ότι τα δημοσιεύματα αφορούσαν σε δόκιμο υπαστυνόμο, ενώ, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας, εξετάστηκε ενόρκως τόσο ο Διοικητής της σχολής, όσο και η αρμόδια Αξιωματικός, καθώς και η δόκιμος-θύμα, η οποία και κατέδειξε ως υπαίτιο τον συλληφθέντα αστυνομικό και πρώην εκπαιδευτή της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι λέει η νεαρή αστυνομικός

Όπως είπε η νεαρή αστυνομικός, διατηρούσε με τον αξιωματικό ερωτική σχέση για μικρό διάστημα το καλοκαίρι του 2021 τονίζοντας παράλληλα πως μόνο αυτός είχε στην κατοχή του το επίμαχο βίντεο. Όπως φαίνεται ο 35χρονος δεν μπόρεσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους και αποφάσισε να την εκδικηθεί διαρρέοντας τις προσωπικές τους στιγμές.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (22/6) πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρευνα στην οικία του αστυνομικού, στο πλαίσιο της οποίας ο 35χρονος συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης.


protothema.gr