Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Ανεξήγητο το ακατοίκητο μυαλό τους! Τσιρώνης :Καλύτερα ένα αδίκημα πλημμέλημα με άμεση φυλάκιση παρά κακούργημα



Δεν είναι ο μόνος, στον ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για το ποιος θα πει την μεγαλύτερη βλακεία.

Τι έχει μέσα το κεφάλι τους; Γιατί μυαλό δεν έχει!!!

«Θα προτιμούσα ένα αδίκημα να είναι βαρύ πλημμέλημα που να τρως την καμπάνα σε 1 με 1,5 χρόνο από τη στιγμή που το κανείς και να πηγαίνεις άμεσα φυλακή, παρά να είναι κακούργημα και να περνάνε 10 χρόνια…»

«Πάρα πολλά κακουργήματα δικάζονταν καταδικάζονταν και πότε δεν εκτίετο η ποινή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και μας άφησε άφωνους για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η βλακεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης υπεραμυνόμενος τον νέο ποινικό κώδικα με τη λογική που τον είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή τη μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα.

«Θα προτιμούσα ένα αδίκημα να είναι βαρύ πλημμέλημα, που να τρως την καμπάνα σε 1 με 1,5 χρόνο από τη στιγμή που το κανείς και να πηγαίνεις άμεσα φυλακή, παρά να είναι κακούργημα και να περνάνε 10 χρόνια…» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη,  «ένα πλημμέλημα που δικάζεται και πάει φυλακή, πάει φυλακή όμως, είναι πολύ καλύτερο από ένα κακούργημα που περνάνε 10 χρόνια κι ο άλλος είναι έξω». Είπε και το κορυφαίο που δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι να μιλάει : «Ο κ. Φλώρος είναι έξω επειδή το είπε δικαστής όχι λόγω του νέου ποινικού κώδικα» επέμεινε δε ο βουλευτής. «Οι δικαστές οι οποίοι κακοδικούν δεν πρέπει να προστατεύονται» ανέφερε.  




Αμεσο μπλόκο στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων πολιτών σε περίπτωση άτακτου Brexit


Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι θέλει να βάλει τέλος «αμέσως» στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, υιοθετώντας μια πιο σκληρή στάση σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η τέως πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, την οποία διαδέχθηκε ο Τζόνσον στις 24 Ιουλίου, προέβλεπε «μια μεταβατική περίοδο» ακόμη και σε περίπτωση απουσίας μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ, επιτρέποντας στους Ευρωπαίους πολίτες να μεταβαίνουν, να επισκέπτονται ή να σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερα διαβήματα.

«Η ελεύθερη κυκλοφορία όπως υφίσταται σήμερα θα τελειώσει στις 31 Οκτωβρίου όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Για παράδειγμα, θα εισαγάγουμε αμέσως πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την εγκληματικότητα για τα άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως οι άλλες άμεσες αλλαγές ενόψει της εφαρμογής ενός νέου συστήματος μετανάστευσης «βρίσκονται υπό επεξεργασία».

Είπε πως ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να εισαγάγει ένα πόιντ σύστεμ κατά τα πρότυπα της Αυστραλίας.

Η ένωση 3million που προασπίζεται τα συμφέροντα των περίπου 3,6 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή. «Είναι ανεύθυνο και θα ανοίξει την πόρτα σε γενικευμένες διακρίσεις», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στα τέλη Ιουλίου, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι είχαν αποκτήσει καθεστώς «μόνιμου κατοίκου» προκειμένου να εξακολουθήσουν να διαμένουν στη χώρα μετά το Brexit.

Στις αρχές Αυγούστου, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο πιο γρήγορης έκδοσης βίζας για την προσέλκυση «καλύτερων εγκεφάλων» ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο «να συνεχίσει να είναι μια επιστημονική υπερδύναμη» μετά το Brexit. Υποσχέθηκε επίσης να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να μπορούν να εξακολουθήσουν να ζουν στη χώρα, ακόμα και στην περίπτωση «μη συμφωνίας».

Η ελευθερία κυκλοφορίας επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ. Είναι μια από τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ελεύθερης αγοράς, μαζί με την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων, των αγαθών και των υπηρεσιών.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μπουκάλι με γράμμα που γράφτηκε πριν 50 χρόνια βρέθηκε τώρα στην Αλάσκα



Ένα μπουκάλι σφραγισμένο που περιείχε ένα γράμμα γραμμένο πριν από 50 χρόνια ξεβράστηκε στις ακτές της δυτικής Αλάσκας.

Το μπουκάλι που περιείχε μια χειρόγραφη επιστολή γραμμένη στα ρωσικά βρήκε ο Τάιλερ Ιβάνοφ στις αρχές του μήνα ενώ μάζευε ξύλα για το τζάκι κοντά στο Σισμάρεφ, που βρίσκεται σε απόσταση 966 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Άνκορατζ–της μεγαλύτερης πόλης της Αλάσκας–μετέδωσε σήμερα ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KNOM-AM.

«Εγώ απλώς μάζευα ξύλα. Έτυχε να πέσω πάνω στο μπουκάλι και πρόσεξα ότι ήταν ένα πράσινο μπουκάλι με έναν φελό. Όχι ακριβώς φελό, αλλά ένα καπάκι σφιχτά κλεισμένο και παρατήρησα ότι μέσα στο μπουκάλι υπήρχε ένα σημείωμα», είπε ο Ιβάνοφ.

Ο Ιβάνοφ δημοσιοποίησε την είδηση στο Facebook όπου ρωσόφωνοι μετέφρασαν το μήνυμα, το οποίο ήταν τα χαιρετίσματα ενός ρώσου ναύτη από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το 1969, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το μήνυμα περιελάμβανε μια διεύθυνση και το αίτημα για απάντηση από όποιον θα το έβρισκε.

Δημοσιογράφοι του κρατικού ρωσικού δικτύου Russia-1 εντόπισαν τον άνθρωπο που το είχε γράψει, τον Ανατόλι Μποτσανέκο.

«Φαίνεται να είναι ο γραφικός μου χαρακτήρας…», δήλωσε ο ίδιος.

Το μήνυμα εστάλη όταν ο Μποτσανέκο βρισκόταν στο Sulak, ένα πλοίο την κατασκευή του οποίου επέβλεπε το 1966 και με το οποίο ταξίδευε ως το 1970, όπως εξήγησε ο ίδιος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τα μίνι κινητά που κάνουν θραύση στις ελληνικές φυλακές



Σύμφωνα με ρεπορτάζ ΣΚΑΪ, μίνι κινητά, που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στους ελέγχους στις φυλακές της χώρας κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.

Ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε φωτογραφία ντοκουμέντο από τα μίνι κινητά, που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στους ελέγχους στις φυλακές της χώρας.

Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα κατασκευασμένα εξολοκλήρου από πλαστικό, με το μέγεθός τους να μην ξεπερνά ούτε τα επτά εκατοστά, με αποτέλεσμα να χωράνε, κυριολεκτικά, στην παλάμη του χεριού. Έτσι οι κρατούμενοι, με μεγάλη ευκολία, τα προμηθεύονται είτε από επισκεπτήρια συγγενών και φίλων, είτε από αδειούχους συγκρατούμενούς τους.

Η τιμή των κινητών αυτών δεν ξεπερνά τα 16 ευρώ.


Στον εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης για την μη εκτέλεση των δρομολογίων στη Σαμοθράκη



Το υπουργείο Ναυτιλίας πηγαίνει πολύ σωστά την υπόθεση στον εισαγγελέα. 

Φάκελο με υλικό, για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, υπέβαλε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η τοπική λιμενική αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική αρχή δεν αποκλείεται να διεξάγει προανάκριση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης εξάλλου έχει καλέσει τους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» σε ακρόαση για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.

Η σύμβαση των δρομολογίων της εταιρείας για τα πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για τη χειμερινή περίοδο είναι επιδοτούμενη, δεκαετής διάρκειας και λήγει στις 31/10/2019.




Κικίλιας: Δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες του ΕΣΥ σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους



Σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

«Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους», υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε εγκύκλιο που απεστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες αναφέρεται ότι όλες οι δημόσιες δομές της χώρας που χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών χωρών, οι οποίες καθίστανται ιατρικώς αναγκαίες ή επείγουσες κατά τη διαμονή αυτών στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν υπόψη τα κάτωθι:

– Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών με χρήση εντύπου Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) ή Πιστοποιητικού Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ), οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να πραγματοποιούν φόρτωση της σαρωμένης εικόνας του εντύπου σε αρχείο acrobat reader (.pdf), και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία χορήγησης της παροχής, προκειμένου να διασφαλισθεί η έγκαιρη αναζήτηση της δαπάνης από τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Φορείς.

– Στις περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι κατά τη στιγμή της χορήγησης της παροχής δεν φέρουν μαζί τους το κατάλληλο έντυπο δικαίωμα (ΕΚΑΑ) και εφόσον δεν προλαβαίνουν να προσκομίσουν εγκαίρως ΠΠΑ (σε περίπτωση νοσηλείας) οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να χορηγούν ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα παραστατικά στον ασφαλισμένο, προκειμένου ο δεύτερος να τα υποβάλει στον ασφαλιστικό του Φορέα για αποζημίωση όταν επιστρέψει στη χώρα του.

– Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε μη άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες ή Ελληνικής καταγωγής ομογενείς, σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και στα μέλη των οικογενειών αυτών, οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ.

– Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος.


Πηγή : thepost.news


Απίστευτο! Προκαλεί η Θάνου και δηλώνει ότι δεν φεύγει!!



Με το έτσι θέλω παράνομα και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας!!

Εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 η Βασιλική θάνου και είπε ότι θεωρεί τον εαυτό της «Έκπτωτο πρόεδρο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αναφερόμενη και πάλι στην απομάκρυνσή της από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής, σημείωσε χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί την απομάκρυνση της παράνομη.

Προκαλώντας περισσότερο την κοινωνία είπε με θράσος ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους.


Οργή Για Την Αποφυλάκιση Κατά Συρροή Βιαστή Στην Κέρκυρα



O Δημήτρης Ασπιώτης είχε καταδικαστεί το 2012 σε 52 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα.

Στην Αγγλία οι εφημερίδες οργιάζουν για τους νόμους ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζουν σκληρούς αδίστακτους κακοποιούς. H Sun τον χαρακτηρίζει το «τέρας του Κάβου» ενώ και η Express κάνει λόγο για «κτήνος» που βίαζε κοπέλες από τη Βρετανία. Μάλιστα η Sun αναφέρει πως ο Ασπιώτης εθεάθη σε μπαρ και επίσης φιλοξενεί και δήλωσή του. «Έχω γνωρίσει ένα κορίτσι τώρα και είναι η μόνη που με ενδιαφέρει», λέει επίσης πως λυπάται πολύ για όσα έκανε στο παρελθόν ενώ προσθέτει πως θα έκανε τα πάντα για να το άλλαζε.

Όπως ο ίδιος ο βιαστής δήλωσε, αφέθηκε ελεύθερος κάνοντας χρήση διάταξης του νέου ποινικού κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.




Επιτέλους τέλος στην ανομία ΣΥΡΙΖΑ! Βαρύτερες ποινές σε αναρχικούς, εμπρηστές, μπαχαλάκηδες



Βαθιές τομές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, οι οποίες αγγίζουν την καθημερινότητα πολιτών και εργαζομένων, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης εν όψει της έναρξης των εργασιών των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο τις αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα του. Ηδη στο μικροσκόπιο έχουν μπει η επανεξέταση της νομοθεσίας για πυρκαγιές και εμπρησμούς, η επαναφορά του άρθρου που σχετίζεται με τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, όπως και ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την ίδια ώρα, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ) σε κακουργηματική μορφή, όπως επίσης και η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, το οποίο με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης εξετάζει σε αυτό το στάδιο τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινούνται οι αλλαγές, δίνοντας ιδιαίτερη πλέον βαρύτητα στο νομοθετικό πλαίσιο για εμπρησμούς και πυρκαγιές μετά και την τραγωδία στην Εύβοια, που μπορεί, ευτυχώς, να μη στοίχισε ανθρώπινες ζωές, προκάλεσε όμως τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Σκοπός είναι να εξεταστεί η σχετική νομοθεσία εξονυχιστικά και οι δυνατότητες αλλαγής της ώστε, όπως τόνιζαν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Ωστόσο, οι υπό εξέταση αλλαγές και βελτιώσεις πρέπει να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια, με το έργο των μελών της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής να είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, καθώς οι όποιες διορθώσεις και τροποποιήσεις ενδέχεται να επιφέρουν αλυσιδωτές αλλαγές σε άλλα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, αλλά και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο σκοπός, άλλωστε, δεν είναι να επέλθει «ολικό λίφτινγκ» στον Ποινικό Κώδικα, αλλά καίριες παρεμβάσεις σε άρθρα που δίχασαν την κοινωνία και προβλημάτισαν τους νομικούς. Εξάλλου, η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει χαρακτηρίσει κατ’ επανάληψη τον νέο Κώδικα «σπουδαίας σημασίας νομοθέτημα», που όμως αδικήθηκε με την άρον άρον προώθησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. 

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει ήδη στην επανασύσταση της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής (αυτής δηλαδή που κατάρτισε τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα), με το σκεπτικό ότι τα μέλη της λόγω της γνώσης και της εμπειρίας τους μπορούν να προσεγγίσουν ολιστικά τον νέο Ποινικό Κώδικα και να προβούν στις αναγκαίες τροποποιήσεις, χωρίς να προκληθούν περισσότερα προβλήματα και νέες δυσλειτουργίες στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, το γεγονός της επανεξέτασης των μελανών άρθρων από την ίδια επιτροπή δημιουργεί αισιοδοξία ότι οι όποιες βελτιώσεις θα είναι έτοιμες μέσα στο φθινόπωρο, με το στοίχημα να δίνεται για τις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και αρχίζει το νέο δικαστικό έτος. 


Επανεξέταση της νομοθεσίας για πυρκαγιές 

Με την έναρξη των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διεργασίες για τις όποιες βελτιώσεις μπορεί να φέρει η ισχύουσα νομοθεσία για τα αδικήματα που σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών και τους εμπρησμούς. Σε πρώτη φάση, σκοπός είναι να διαπιστωθεί τι ακριβώς μπορεί να αλλάξει προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης ώστε να καταστεί σαφές ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ανοχή στους δράστες τέτοιων εγκλημάτων. Την κινητοποίηση, όπως είναι λογικό, προκάλεσε τόσο η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική πέρυσι το καλοκαίρι όσο και η πρόσφατη πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια, που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, με τις Αρχές να συνηγορούν στο σενάριο του εμπρησμού. 

Κακούργημα ξανά οι μολότοφ

Επιπλέον, μία από τις βασικότερες αλλαγές που θα εξεταστούν από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα είναι το θέμα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών βομβών (μολότοφ). Με το άρθρο 272 του νέου Ποινικού Κώδικα, η παρασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών ή βομβών διώκεται και τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Πλέον υπάρχει βούληση το συγκεκριμένο άρθρο να αλλάξει και τα παραπάνω αδικήματα να διώκονται και να τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και να επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Ειδικά το αδίκημα της παρασκευής, το οποίο συνδέεται και με την τέλεση άλλων αδικημάτων, που αφορούν καταστροφές δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας ή ακόμη και εμπρησμούς (όπως είχε γίνει στην υπόθεση της Marfin), η κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να αυστηροποιηθεί και να λάβει η τέλεση κακουργηματική μορφή. 

Ο «Ρουβίκωνας» και οι επιθέσεις σε συμβολαιογράφους και εφοριακούς 

Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης, όμως, συγκαταλέγεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η επαναφορά της παραγράφου 2 του άρθρου 315 του προγενέστερο Ποινικού Κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συμβολαιογράφους που δέχονται επιθέσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η συγκεκριμένη παράγραφος, η οποία καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, προέβλεπε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα και την άσκηση δίωξης σε βάρος των δραστών «αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της ή υπάλληλος του πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και η πράξη τελέστηκε με αφορμή τον πλειστηριασμό». Μάλιστα, η διάταξη αυτή ήταν σχετικά πρόσφατη, είχε ψηφιστεί το 2017, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονταν σε δικαστήρια κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, αλλά και τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί από μέλη του «Ρουβίκωνα» συμβολαιογράφοι οι οποίοι διενεργούσαν πλειστηριασμούς, προτού ακόμη η σχετική διαδικασία γίνει ηλεκτρονική.  

Ωστόσο, το συγκεκριμένο άρθρο καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, στον οποίο πλέον προβλέπεται (άρθρο 308) η αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για τους δράστες μόνο αν το αδίκημα που τέλεσαν είναι σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων - όχι δηλαδή σε βάρος υπαλλήλων πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό, δηλαδή της απαλοιφής της πρόβλεψης για τους υπαλλήλους που διενεργούν πλειστηριασμούς, τέθηκε από εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος. Ακόμη, σκέψεις υπάρχουν και για τροποποίηση της νομοθεσίας επί το αυστηρότερο σε ό,τι αφορά τους δράστες επιθέσεων σε εφοριακούς, με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πρόσφατα με τις βιαιοπραγίες σε βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Το θέμα αυτό, άλλωστε, απασχολεί και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, η οποία έχει ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με τα Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.

Αλλαγές και στη δωροδοκία - δωροληψία υπαλλήλου 

Ενα άλλο μείζον ζήτημα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις είναι και η μετατροπή με τον νέο Ποινικό Κώδικα του αδικήματος της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου από κακούργημα σε πλημμέλημα, με κάποιες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, με τις νέες διατάξεις, αυτός που τελεί τη δωροδοκία τιμωρείται με ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα έως τρία έτη. Αντίθετα, εκείνος που δέχεται το προϊόν της δωροδοκίας μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι πέντε έτη. Πλέον αυτού, όμως, μείζον νομικό πρόβλημα ανακύπτει και γιατί ο νέος Ποινικός Κώδικας περιλαμβάνει δύο διαφορετικές διατυπώσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας (ενεργητική και παθητική) από υπάλληλο. Η πρώτη διατύπωση (άρθρο 235 παρ. 1) προβλέπει ότι είναι πλημμέλημα η δωροληψία υπαλλήλου αν αυτή έχει σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ η παράγραφος 2 του ίδιου άρθρου τιμωρεί σε βαθμό κακουργήματος τον υπάλληλο αν η δωροληψία του αντίκειται στα καθήκοντά του. 

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τη συγκεκριμένη διατύπωση, αφού και στην αντικειμενική υπόσταση του πλημμεληματικού αδικήματος αναφέρεται ότι για να τελεστεί η δωροδοκία θα πρέπει η πράξη ή η παράλειψη του υπαλλήλου να έχει σχέση με την ενάσκηση των καθηκόντων του. Εννοιες επί της ουσίας ταυτόσημες που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν το εκάστοτε δικαστήριο σε υποχρεωτική ερμηνεία της διάταξης, ήτοι σε κατά το δοκούν δικαστικές αποφάσεις. Εξάλλου, τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν προκαλέσει τις παρατηρήσεις της Ομάδας Εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αλλά και της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), οι οποίες εξέφρασαν φόβους ότι οι αλλαγές που επιφέρουν μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αρχειοθέτηση δικαστικών ερευνών και διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μικρότερες περιόδους παραγραφής των υπό έρευνα αδικημάτων, ακόμη και την παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας σε μελλοντικές υποθέσεις. 

Υφ’ όρους αποφυλάκιση πολυϊσοβιτών

Σε ό,τι αφορά το νέο καθεστώς της αποφυλάκισης με όρους βαρυποινιτών και τρομοκρατών, βέβαιη θεωρείται η τροποποίηση του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπει σε πολυϊσοβίτες, ακόμη και σε καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17Ν», να αιτηθούν την υφ’ όρους αποφυλάκισή τους αν έχουν εκτίσει (το ανώτερο) 16 έτη από την ποινή που τους έχει επιβληθεί, ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί σε πολλές φορές ισόβια. Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα αυστηροποιηθεί. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις διατάξεις εκείνες που επιτρέπουν σε καταδικασθέντες για εγκλήματα κατά της ζωής και άλλα κακουργήματα να αποφυλακίζονται πιο εύκολα με την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού, όπως συνέβη στην περίπτωση του πρώην ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Επαναφορά πταισμάτων 

Τέλος, σκέψεις υπάρχουν για την επαναφορά κάποιων πταισμάτων, τα οποία στο σύνολό τους καταργήθηκαν με τον νέο Ποινικό Κώδικα προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ενα από τα πταίσματα που καταργήθηκαν ήταν και αυτό της διατάραξης κοινής ησυχίας, γεγονός που προκάλεσε φέτος το καλοκαίρι πολλά προβλήματα σε πολίτες εξαιτίας των ντεσιμπέλ από τα κέντρα διασκέδασης και μπαρ σε ώρες κοινής ησυχίας. Η κατάργηση του συγκεκριμένου πταίσματος είχε ως αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των πολιτών για εκκωφαντική μουσική να πέφτουν στο κενό, αφού η Αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.


Πηγή : omadaalithias.gr


Δείτε πόσα ένσημα έχετε μόνο με τον ΑΜΚΑ σας



Η ενημέρωση για το πόσα ένσημα έχουμε είναι πλέον παιχνιδάκι καθώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα ηλεκτρονικά μέσα από μία διαδικτυακή επίσκεψη στην πλατφόρμα του «ΑΤΛΑΣ».

Αναφορικά με τη σύνδεση στο συγκεκριμένο σύστημα, αυτή γίνεται μέσω του taxis και φυσικά μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

ΑΤΛΑΣ: Τι είναι το συγκεκριμένο σύστημα

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό συγκεντρώνει, τόσο το ασφαλιστικό ιστορικό, όσο και την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων της χώρας.

Συγκεκριμένα:

1. Είναι υπεύθυνο για την καταγραφή των ασφαλισμένων στο Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο
2. Με το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου, έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό ατομικό λογαριασμό ασφάλισης. Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού.
3. Συνταξιοδοτικό: Ψηφοποίηση και μηχανογράφηση του πλαισίου της θεμελίωσης και καταβολής των συντάξεων των πρώην εργαζομένων.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που πραγματοποιείται. Η πρόσβαση στην ενότητα του ενιαίου ατομικού λογαριασμού ασφάλισης γίνεται με έγκυρη ταυτοποίηση του χρήστη (σ.σ. σύστημα ΑΤΛΑΣ).

Έτσι, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σωστό συνδυασμό κωδικού χρήστη και συνθηματικού. Δηλαδή, τα γνωστά σε όλους username και password. Επίσης, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται αξιοποίηση και της υποδομής πιστοποίησης του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου, ζητείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, το οποίο μαζί με το ΑΦΜ και άλλα στοιχεία της ταυτότητας ζητούνται για την εξασφάλιση της αρμοδιότητας της εισόδου.



Πηγή : in.gr


Σχέδιο μείωσης εισφορών κατά πέντε μονάδες έως το 2024



Μείωση των εισφορών, τόσο στις επιχειρήσεις και στους μισθωτούς όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, σε δύο άξονες, από τις αρχές του 2020, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και παρουσιάζει η «Κ» αφορούν τη μείωση των εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος πενταετίας, με στόχο την ελάφρυνση της εγχώριας οικονομίας. Οι υψηλές εισφορές σε συνδυασμό με τη φορολογία «στραγγαλίζουν» τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και «πνίγουν» τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Ειδικά δε για τους μη μισθωτούς, που με τις παρεμβάσεις των τελευταίων ετών είχαν κραυγαλέες επιπτώσεις από τον συνδυασμό υψηλής φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, με «δήμευση» της πλειονότητας του εισοδήματός τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας μετρούν τρία σενάρια ελάφρυνσης. Καθοριστικό ρόλο στις εξεταζόμενες αλλαγές, που αναμένεται ότι θα θεσμοθετηθούν εντός του φθινοπώρου ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους από τις αρχές του 2020, θα διαδραματίσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο πρώτος άξονας των προωθούμενων παρεμβάσεων αφορά τις εισφορές μισθωτών. Πλέον, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να έχει την πραγματική εικόνα της κατάστασης των οικονομικών του ΕΦΚΑ, έχει εγκαταλειφθεί η πρόταση για μείωση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων για την κύρια ασφάλιση, από 20% σε 15%. Μια τέτοια εξέλιξη αφενός θα οδηγούσε σε δραματικότερες –από αυτές που προβλέπει ήδη ο νόμος Κατρούγκαλου– μειώσεις συντάξεων. Αφετέρου θα οδηγούσε στην ανάγκη μιας νέας, βραχυχρόνιας παρέμβασης στο ασφαλιστικό σύστημα, με αιχμή είτε την περαιτέρω μείωση των παροχών είτε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Αποκλείοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναζητεί λύσεις στις εισφορές που δεν συνδέονται με την κύρια σύνταξη, αφορούν είτε τις παροχές υγείας (7,1%) και επικουρικής ασφάλισης (6,5%) είτε παροχές ανεργίας (5,61%), εργατικής κατοικίας (1%) και εργατικής εστίας 0,35%.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κόστος της προωθούμενης παρέμβασης έχει ήδη εκτιμηθεί σε 2,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μεικτό κόστος, καθώς στο καθαρό ποσό που θα προκύψει ως επιβάρυνση προς το σύστημα, και κατά συνέπεια στα δημόσια οικονομικά, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν τόσο οι συνέπειες στη φορολογία λόγω της αύξησης του εισοδήματος όσο και οι πιθανές θετικές προοπτικές από την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της εισφοροδιαφυγής.  

Οπως εξηγεί μιλώντας στην «Κ» ο φοροτεχνικός - λογιστής Νίκος Φραγκιαδάκης, σήμερα, για κάποιον εργαζόμενο που αμείβεται με τα κατώτατα όρια, ήτοι 650 ευρώ μεικτά, 547,63 ευρώ καθαρά, το συνολικό κόστος για τον εργοδότη, σε ετήσια βάση, είναι της τάξης των 946,48 ευρώ. Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μείωση των λεγόμενων εισφορών υπέρ τρίτων που αφορούν ανεργία, κοινωνική κατοικία και άλλες παροχές όπως κοινωνικός τουρισμός κ.λπ., θα αυξηθούν από τη μια οι καθαρές αποδοχές του εργαζομένου και από την άλλη θα μειωθεί το συνολικό εργοδοτικό κόστος. Οι εισφορές για ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ είναι 3,28% για τον εργαζόμενο, που αναλογούν σε 21,32 ευρώ τον μήνα στις μεικτές αποδοχές του κατώτατου μισθού και 3,68% για τον εργοδότη ή 28 ευρώ μεικτά.

Στα εξεταζόμενα σενάρια συγκαταλέγεται επίσης η μείωση της διπλής εισφοράς υγείας, στις περιπτώσεις μισθωτών με παράλληλη ασφάλιση, ενώ δεν αποκλείεται και η επίσπευση της μείωσης των εισφορών για επικουρική ασφάλιση από 6,5% σε 6%, εντός του 2020. Να σημειωθεί ότι η περαιτέρω μείωση της εισφοράς υπέρ του επικουρικού ΕΤΕΑΕΠ κατά 0,25% για τους εργοδότες και 0,25% για τους εργαζομένους προβλέπεται για το 2022.

Τα σενάρια για ελεύθερους επαγγελματίες   

Τρία είναι τα κυρίαρχα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας για τις εισφορές των μη μισθωτών, οι οποίοι δεν καταβάλλουν σήμερα εισφορές υπέρ τρίτων όπως αυτές που ισχύουν για τους μισθωτούς. Βέβαια, θρυαλλίδα στις προωθούμενες εξελίξεις θεωρείται η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για το εάν είναι συνταγματική η σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα, όπως εφαρμόζεται βάσει του νόμου Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τεθεί χαμηλότερο ανώτατο όριο εισοδήματος για το οποίο θα καταβάλλει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας εισφορές, πολύ χαμηλότερο από τις 78.000 ευρώ που ισχύει σήμερα. Το νέο όριο θα παραμένει δε σταθερό, ανεξάρτητα από τις μελλοντικές πιθανές αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Το δεύτερο σενάριο αφορά την έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα και στη συνέχεια τον υπολογισμό των εισφορών της επόμενης χρονιάς. Να σημειωθεί ότι σήμερα, οι ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους, υπολογίζονται στο 100% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους.

Το τρίτο σενάριο αφορά την πλήρη αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών με τη φορολογική βάση, ώστε να μη συνδέεται το ύψος τους με το εισόδημα. Σε αυτό το πιθανό σενάριο, μετρώνται οι δυνατότητες επαναφοράς μιας δικαιότερης και λογικότερης κλίμακας τεκμαρτών εισοδημάτων, επί των οποίων θα καταβάλλονται οι εισφορές.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας στην «Κ» ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, γνώμονας των όποιων αλλαγών θα είναι η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, ενώ οι προωθούμενες λύσεις θα στηριχθούν στα συμπεράσματα από τη σύγκριση όλων των δυνατών μοντέλων που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης, προκειμένου να επιλεγεί η καταλληλότερη, τόσο για τη βιωσιμότητα του συστήματος όσο και την επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Παράγοντες της αγοράς επισήμαναν στην «Κ» ότι μεταξύ αυτών των συμπερασμάτων θα πρέπει να συμπεριληφθούν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι η εισφοροδοτική ικανότητα των επαγγελματιών και εμπόρων έχει εξαντληθεί καθώς και ότι ένα μέρος της φοροδιαφυγής οφείλεται στην απόκρυψη εισοδημάτων, με στόχο την πληρωμή χαμηλότερων ασφαλιστικών εισφορών.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έρευνα της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό με όπλο στο Θριάσιο



Το περιστατικό κατήγγειλλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και συνέβη στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου νοσοκομείου.

Έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, για το χθεσινό περιστατικό όταν είπε σε αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, ότι απαγορευόταν να οπλοφορεί σε ψυχιατρική κλινική με ασθενείς που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Η παρατήρηση αυτή της γιατρού δημιούργησε ένταση και ο αστυνομικός κάλεσε την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να φτάσουν εκεί άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Τελικά το επεισόδιο διευθετήθηκε με την παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η έρευνα που διέταξε η ΓΑΔΑ ανατέθηκε σε αξιωματικό, με εντολή να διερευνήσει την κάθε λεπτομέρεια του συμβάντος, προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς αστυνομικών και σε ποιο βαθμό.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
protothema.gr


Ελλάδα - Σερβία 80-85


Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 20 πόντους (6/10 βολές, 4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 8 κερδισμένα φάουλ, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 κοψίματα και 3 λάθη σε 28:49 συμμετοχής.

Ο Νικ Καλάθης μέτρησε 15 πόντους και 7 ασίστ ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα. Για τη Σερβία, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς «εκτέλεσε» την Εθνική με 28 πόντους (7/7 βολ., 3/6 δίπ., 5/9 τρίπ.) και 7 ριμπάουντ ενώ ο Νέμανια Μπιέλιτσα έκανε νταμπλ – νταμπλ με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ.





Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 κ.α., 80-85.