Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Νέα δίωξη για τη Ρένα Δούρου και για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα


Νέα ποινική δίωξη  ασκήθηκε από την εισαγγελία της Αθήνας για την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, που αντιμετωπίζει κατηγορίες και για τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 25 άτομα, που παρασύρθηκαν από τα νερά.

Εκτός από την περιφερειάρχη στην οποία αποδίδονται ευθύνες από το εισαγγελικό πόρισμα για τη μη εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που συνετέλεσαν στη φονική πλημμύρα, (διώκεται ήδη και για την πυρκαγιά στο Μάτι) από την εισαγγελία διώκονται συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων υπεύθυνοι της περιφέρειας, οι δήμαρχοι της περιοχής, τρεις τον αριθμό, και υπεύθυνοι των δασαρχείων Αιγάλεω και Μεγάρων.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που σήκωσε το βάρος της μεγάλης έρευνας και η σχετική δικογραφία λόγω σπουδαιότητας θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και μάλιστα με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Οι διώξεις αφορούν σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες, παραβάσεις καθήκοντος και πλημμύρα από αμέλεια, αδικήματα που σχετίζονται με την τραγική απώλεια 25 ανθρώπων, τους τραυματισμούς άλλλων και βέβαια τις τεράστιες ευθύνες που συνετέλεσαν στη φονική πλημμύρα και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, καθώς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.

Ειδικότερα, στο εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 66 σελίδες, επιρρίπτονται ευθύνες σε περιφέρεια, δήμους και δασαρχεία (όπου και οι διώξεις) για συγκεκριμένες παραβάσεις και για συγκεκριμένες πλημμέλειες, μεταξύ των οποίων:

- έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

-έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας

-πολεοδομικές παραβάσεις

-έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων

-έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων

Οι κατηγορούμενοι, εννέα συνολικά, είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.

Από την εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, επιρρίπτοντας στο πόρισμα της σωρεία παραλείψεων και λαθών που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους, απαλλάσσονται έντεκα άτομα που είχαν καταμηνυθεί χωρίς να έχουν ευθύνη και σχέση και πέντε διότι τα αδικεί.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη ύστερα από επίσκεψη στο Ελληνικό



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στον χώρο του Ελληνικού. Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υλοποίησή του. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο χώρος του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού συμβολίζει την απόλυτη αναπτυξιακή αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν τον χώρο θα έπρεπε σήμερα να δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και το παλιό αεροδρόμιο να γίνει ένα εμβληματικό αναπτυξιακό έργο το οποίο θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα που έρχεται. Αντ’  αυτού αντικρίζουμε και σήμερα ακόμη μια εικόνα απελπιστικής εγκατάλειψης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε πίστεψε στο Ελληνικό ως ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο. Εξ ου και εξακολουθεί και σήμερα να θέτει προσκόμματα στην υλοποίηση αυτής της επένδυσης. Η δρομολόγηση των επενδύσεων στο Ελληνικό αποτελεί απόλυτη αναπτυξιακή προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το συντομότερο δυνατόν το Ελληνικό να γίνει το σύμβολο  της νέας Ελλάδος. Μια επένδυση η οποία θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, θα αλλάξει την όψη της Αθήνας και θα συμβολίζει μια νέα Ελλάδα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση». 




Η αθλιότητα Τσίπρα! Κινέζοι μπλόκαραν ελληνικό κρασί, επειδή έγραφε "Μακεδονικό"



Οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας, αποκάλυψε η όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη με ντοκουμέντο ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικού» για τα προϊόντα της.

 Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019» είπε η κυρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα. Η αποκάλυψη αυτή ακολουθεί την πρόκληση των Σκοπιανών να παρουσιάσουν «μακεδονικά» κρασιά 2.000 ετών σε έκθεση στη Γερμανία. Είχε προηγηθεί η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου και εκεί τα Σκόπια είχαν εμφανιστεί ως Μακεδονία και υποχρεώθηκαν στη συνέχεια να κάνουν την προσθήκη «Βόρεια» στο περίπτερό τους.

Όπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας».




Έκραξαν τον Νίκο Παππά που τόλμησε να πάει στο Κιλκίς



Σε χωριά του Κιλκίς τόλμησε να βρεθεί σήμερα ο Νίκος Παππάς και κάτοικοι της περιοχής τον περίμεναν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τα ακριτικά χωριά των Ευζώνων, της Μεταμόρφωσης και της Ποντοηράκλειας του νομού Κιλκίς, στα οποία έχουν συστήματα δορυφορικής λήψης, στο πλαίσιο του προγράμματος «καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης» της χώρας.

Οι κάτοικοι έδειξαν την απογοήτευσή τους και την πικρία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την «προδοσία της Μακεδονίας», φωνάζοντας στον Νίκο Παππά «Προδώσατε τη Μακεδονία, κρίμα που σας έδωσα και την ψήφο μου.  Ένας δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παιωνίας του επέδωσε μάλιστα και ψήφισμα, που χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους» όσους έχουν εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο Παππάς αντρόπιαστος το παρέλαβε γελώντας αμήχανα, είπε: «Να φύγουμε, δηλαδή, εννοείτε;», και συνέχισε ψυχρά ακροαριστερά την επίσκεψη του.




Απίστευτα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης για να βολέψουν την Κουντουρά μην χάσουν την δεδηλωμένη



Πρωτοφανείς φωτογραφικές μεθοδεύσεις για να μη χαθεί η δεδηλωμένη και δεν βγεί βουλευτής η στελεχάρα Κουντουρά.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι σε ομηρία απο την στελεχάρα την Κουντουρά και εκβιάζεται για να μην χάσει την δεδηλωμένη.

Φαινόταν τι θα γίνει από τα καραγκιοζιλίκια που έγιναν με τις ψηφοφορίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και το «Μακεδονικό».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε την πολυαναμενόμενη τροπολογία ξεφτίλα που δίνει τη δυνατότητα σε έναν βουλευτή να μπορεί να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθεί από την έδρα που κατέχει.

Με λίγα λόγια η φωτογραφική τροπολογία έγινε αποκλειστικά για την Έλενα Κουντουρά για να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής και μην αναγκαστεί να παραιτηθεί από βουλευτής και πέσει η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Μόνο σε μια άθλια ακροαριστερή αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να παίζει πρώτο όνομα η στελεχάρα Κουντουρά και να αλλάζουν οι νόμοι για λογαριασμό της και για λογαριασμό της άλλης στελεχάρας του Σπύρου Δανέλλη.

Τώρα, με μια ρύθμιση καθαρά φωτογραφική οι δύο βουλευτές θα μπορούν να ανακηρυχθούν βουλευτές χωρίς να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και ο εκβιασμός είναι ηλίου φαεινότερος.




«Ντου» του Ρουβίκωνα στην εισπρακτική εταιρεία Eos Matrix



Ντου» στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας Eos Matrix πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το απόγευμα περίπου 30 μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν έφοδο σε κτίριο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στον Αγιο Δημήτριο και έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας. Εκεί πέταξαν φέιγ – βολάν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αναφορά για συλλήψεις ή προσαγωγές.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα :


«Για ένα κόσμο χωρίς χρέη» είναι το logo της Eos Matrix, μιας εταιρείας όπως όλες οι άλλες εισπρακτικές που παρέχει ουσιαστικά μια και μόνο υπηρεσία: Προστασία και ασφάλεια σε άλλες πολυεθνικές. Με άλλα λόγια επιτελεί ρόλο μαφίας και πουλάει «μπραβιλίκι» υποσχόμενη την αποπληρωμή οφειλών μέσω των υπηρεσιών της. Υπηρεσιών που έχουν ως αυτοσκοπό την εξασφάλιση κέρδους για τα μεγαλύτερα αφεντικά αψηφώντας κάθε αξιακό και ηθικό κώδικα για να πραγματώσουν τον σκοπό τους.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ATHENS.INDYMEDIA.ORG
Να πάρουμε την αντιπληροφόρηση στα χέρια μας!
Μου αρέσει!
Σχολιάστε




Επεισόδιο με ξυλοδαρμό γυναίκας στο κέντρο της Λάρισας



Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Λάρισας και συγκεκριμένα στην Τρίγωνη πλατεία στην πάροδο της Ηλιοδώρου λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr νεαροί ξυλοκόπησαν γυναίκα.

Κάτω από άγνωστες ως στιγμής συνθήκες η γυναίκα υπέστη ξυλοδαρμό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που εφημερεύει.



Πηγή : onlarissa.gr


Ο Τσίπρας γαργαλιέται σε βάρος της χώρας και αντιστέκεται στις εθνικές εκλογές



Ένας Τσίπρας όπως πάντα στον κόσμο του.

Κάνοντας ότι δεν φοβάται την πανωλεθρία των εθνικών εκλογών και ότι απλώς εκτιμά τη σημασία των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, που διοργανώνεται από τον Στέλιο Κούλογλου, στο Θέατρο Κιβωτός ότι «αν και πολλοί με έχουν 'γαργαλήσει' να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό».

Ο πλέον ακατάλληλος και αποτυχημένος Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει σε νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης μας είπε ότι γαργαλιέται να κάνει η να μην κάνει εκλογές παίζοντας με της Ελλάδα όπως κάνει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια.


Η στιγμή της σύλληψης του 37χρονου Τούρκου



Στη σύλληψη του 37χρονου Τούρκου Γκιοκμέν Τανίς, που άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη προχώρησαν οι ολλανδικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης της ολλανδικής αστυνομίας.

Ο δράστης είχε βαρύ ποινικό μητρώο, ενώ φερόταν να συνδέεται και με το ISIS.




Αλλάζει το ωράριο στις τράπεζες Οι νέες ώρες για το κοινό



Μειώνεται το ωράριο συναλλαγών κατά 30 λεπτά την ημέρα από Δευτέρα έως και Πέμπτη και διαμορφώνεται από 08.00 έως 14.00 Δευτέρα έως και Παρασκευή. 

Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ αναφέρει πως "οι βασικές διεκδικήσεις, έγιναν αποδεκτές και ικανοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα ρυθμίστηκαν και άλλα θέματα που αφορούν βασικές ανάγκες των εργαζομένων".

Μετά από 7 χρόνια μειώσεων και καθήλωσης του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων, λόγω της μνημονιακής κρίσης, η ΟΤΟΕ πέτυχε να αρχίσει, η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών μέσα στη τριετία στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου.

Η συλλογική εκπροσώπηση σε κάθε επιχείρηση του κλάδου θα έχει δικαίωμα ενημέρωσης και συζήτησης για τα σχέδια ψηφιοποίησης της αντίστοιχης Τράπεζας, που επηρεάζουν τους εργαζόμενους καθώς και για την εκπαίδευση που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της ψηφιακής μετάβασης.


Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη περιλαμβάνει 229 πρόσωπα




Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» περιλαμβάνει 229 πρόσωπα  τα οποία προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους και περίπου το 60% των υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων παίρνουν για πρώτη φορά μέρος στην εκλογική διαδικασία διεκδίκησης της ψήφου των Αθηναίων.

Τόσο οι υποψήφιοι Δημοτικοί όσο και οι υποψήφιοι Κοινοτικοί  Σύμβουλοι εκπροσωπούν όλο το εύρος  των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων έτσι ώστεσε κάθε επίπεδο διοίκησης του Δήμου να έχουν λόγο και ρόλο όλοι οι δημότες της Αθήνας. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε : «Το ψηφοδέλτιο μας συνδυάζει την σημαντική  εμπειρία στην αυτοδιοίκηση με έναν αέρα δυναμικής ανανέωσης.Έξι στους δέκα υποψηφίους συμμετέχουν πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να βρεθούμε όλοι  μαζί  και να βάλουν τα δυνατά τους στην προσπάθειάμας να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Είναι όμως μαζί μας και έμπειροι  αυτοδιοίκητοί οι οποίοι το 2014 βρίσκονταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Τότε ήταν αντίπαλοι και σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό της πόλης».

Κατεβάστε τα ονόματα  εδώ.