Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Βινς Ρεφέτ: Τραγωδία στο Ντουμπάι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης ο «μύθος» των extreme sports

 



Ο «Jetman» Βινς Ρεφέτ, που ήταν μέλος του θρυλικού δίδυμου Soul Flyers, μαζί με τον Φρεντ Φιζέν, έχασε την ζωή του σε ηλικία 36 ετών, κατά την διάρκεια της προπόνησης και σύσσωμος ο πλανήτης των ακραίων και υπαίθριων σπορ, του αποτίει φόρο τιμής.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κατορθώματα του, ο Ρεφέτ είχε πηδήξει από τον υψηλότερο πύργο στον κόσμο (σ.σ. το περίφημο Burj Khalifa ύψους 828 μέτρων) και είχε πετάξει πάνω από το Mont-Blanc.

Ο Ρεφέτ σκοτώθηκε ενώ έκανε προπόνηση με το «Jetman» (σ.σ. μια μηχανοκίνητη συσκευή που μπορεί να πετάξει με ταχύτητα έως και 400 χλμ./ω) στο Ντουμπάι.

Ο εκπρόσωπος του Jetman Dubai, Αμπντάλα μπεν Χαμπτούρ, έκανε λόγο για «έναν ταλαντούχο αθλητή και ένα πολύ αγαπημένο και σεβαστό μέλος της ομάδας μας», ενώ άλλο εκπρόσωποι του χώρου, τον χαρακτήρισαν «μύθο», «πηγή έμπνευσης» και «σύγχρονο υπερήρωα».

Με αφορμή τον θάνατο του Ρεφέτ, η χορηγός εταιρεία του, Red Bull, έδωσε στην δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στην μνήμη όλων μας, θα υπάρχει πάντα το συναρπαστικό θέαμα του Βινς, να κινείται, ψηλά στον ουρανό, με τον φίλο του Φρεντ Φιζέν, το άλλο μισό του δίδυμου Soul Flyers. Τα κατορθώματά τους θα παραμείνουν αξέχαστα. Για τους φίλους του Βινς, οι ισχυρότερες αναμνήσεις προέρχονται από την ζωή στο έδαφος.

Όπως το έντονο πάθος και το καλό χιούμορ του. Έφθασε και ξεπέρασε, τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον ουρανό, αλλά το έκανε με επαγγελματισμό και μεγάλη προσοχή. Τα βαθύτερα συλλυπητήρια μας, στην σύζυγο του, Ανιές, στην οικογένειά του, στον Φρεντ Φιζέν και στους πολλούς ανθρώπους που το χαμόγελο του Βινς τους έκανε να ταξιδεύουν».

Δείτε βίντεο με τον «Jetman» να ίπταται πάνω από το Ντουμπάι


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Τρένο θα μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα!

 



Έφτασε στη Θεσσαλονίκη αμαξοστοιχία η οποία θα διαμορφωθεί σε «νοσοκομείο» για τις διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών!

Ειδικότερα, μελετάται η διακομιδή ασθενών με τα τρένα της ΤΡΕΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130. Μάλιστα, για το λόγο αυτό χθες έφθασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών βαγόνια τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνουν διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και καλούνται να αξιολογήσουν ποιοι ασθενεις πληρούν τα κριτήρια ώστε να δρομολογηθούν οι διακομιδές, πχ το βασικό κριτήριο της σταθερής αιμοδυναμικής κατάστασης.




Συνελήφθησαν 41χρονη ημεδαπή και 33χρονος αλλοδαπός για διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν 41χρονη ημεδαπή και 33χρονος αλλοδαπός για διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών (ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, μεθαδόνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Αθηνών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ηρωίνη βάρους -1.368- γρ., ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1.980- γρ., μεθαδόνη βάρους -95- γρμ, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, τα χρηματικά ποσά των -2.000- ευρώ και -200- δολαρίων, -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 13-11-2020 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονη ημεδαπή και 33χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και ειδικότερα στην περιοχή του Μεταξουργείου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνες στις οικίες τους κατελήφθησαν να κατέχουν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, ποσότητες διάφορων ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ηρωίνη βάρους -1.368- γραμμ.

ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1.980- γραμμ.

μεθαδόνη βάρους -95- γραμμ.

κρυσταλλική μεθαμφεταμίνης βάρους -0,3- γραμμ.

το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ

-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

-3- δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων δύο δηλωθέντα ως απολεσθέντα και το ένα πλαστό και

πλήθος νάιλον συσκευασιών κατάλληλων για τη συσκευασία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Γερμανικός Τύπος: Μπάιντεν, η "απόλυτη καταστροφή" του Ερντογάν;

 



"Γιατί ο Μπάιντεν θα μπορούσε να γίνει η απόλυτη καταστροφή για τον Ερντογάν" επιγράφεται εκτενής ανάλυση της εφημερίδας Die Welt. Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι "ήδη ως υποψήφιος ο εκλεγείς πρόεδρος είχε προχωρήσει σε ξεκάθαρες εξαγγελίες για θέματα που αφορούν την Τουρκία, για παράδειγμα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ο Ερντογάν στέλνει ναυτικό και αεροπορία στη διαμάχη του με την Ελλάδα και την Κύπρο για το φυσικό αέριο.

Σε ανακοίνωση για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο η προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν αναφέρεται ότι 'σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν θα αντιταχθεί στη συμπεριφορά της Τουρκίας, για παράδειγμα στην παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, η οποία προσκρούει στο διεθνές δίκαιο και στις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ'(...) Η μακρόχρονη συμπάθεια του Μπάιντεν για την Ελλάδα, άσπονδο εχθρό της Τουρκίας, φτάνει στο σημείο, όπως λένε, να αυτοαποκαλείται παλαιότερα 'επίτιμος Έλληνας' και να συστήνει εαυτόν ως 'Τζο Μπαϊντενόπουλος" σε προεκλογική εκδήλωση ενώπιον Ελληνοαμερικανών το 2012.

Πέρα από συμβολισμούς η ουσία είναι, εκτιμά ο αρθρογράφος, ότι οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας θα περάσουν από δύσκολες συγκυρίες την επόμενη χρονιά: "Πρώτη νευραλγική ημερομηνία είναι η 24η Απριλίου 2021. Την ημέρα αυτή οι Αρμένιοι τιμούν τη μνήμη συμπατριωτών τους που έπεσαν θύματα μαζικής δολοφονίας από τα οθωμανικά στρατεύματα το 1915. Τον Απρίλιο ο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί ότι, αν εκλεγεί, θα αναγνωρίσει εκ μέρους των ΗΠΑ τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Τουρκία αγωνίζεται διεθνώς να αποτρέψει τη χρήση του όρου, ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν διώκει και στο εσωτερικό της χώρας όποιον τον χρησιμοποιεί δημοσίως. Αν ο Μπάιντεν υλοποιήσει την εξαγγελία του, για παράδειγμα στην επόμενη επέτειο, θεωρείται βέβαιη μία οξεία αντίδραση της Άγκυρας. Η άλλη αναμενόμενη δοκιμασία για τις διμερείς σχέσεις είναι η 1η Μαρτίου 2021. Τότε συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη η δίκη της τουρκικής τράπεζας Halkbank, η οποία κατηγορείται ότι έχει παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν. Και μάλιστα εν γνώσει του Ερντογάν και του γαμπρού του και τότε υπουργού Οικονομικών Αλμπάϊράκ- αυτό διατείνεται ο Τουρκοϊρανός τραπεζίτης Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος κατέθεσε στην υπόθεση αυτή.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αλμπαϊράκ παραιτήθηκε. Το ότι οι αμερικανικές οικονομικές υπηρεσίες δεν έχουν επιβάλει προ πολλού κυρώσεις στην κρατική τράπεζα της Τουρκίας οφείλεται αποκλειστικά, όπως λέγεται, στην ευμενή στάση του Τραμπ απέναντι στον Ερντογάν".

Οι προκλήσεις του Ερντογάν

Στην επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρόσια, αλλά και στην αμήχανη αντίδραση της Ευρώπης αναφέρεται το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung. Για τον Ερντογάν παρατηρεί: "Στοχευμένα συνεχίζει μία πολιτική προκλήσεων, που συνδέονται μεταξύ τους. Εδώ και μήνες δίνει εντολή στα ερευνητικά πλοία του να αναζητούν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στέλνει το πολεμικό ναυτικό εν είδει συνοδείας, αδιαφορεί επιδεικτικά για τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας, που αναγνωρίζουν οι περισσότερες γειτονικές χώρες.

Ο Ερντογάν έχει χαράξει τα δικά του σύνορα. Τώρα κάνει λόγο για λύση δύο κρατών, επιχειρηματολογώντας ότι ήδη υπάρχουν στην Κύπρο δύο κράτη και δύο λαοί και ότι έχει απαυδήσει από τις προσπάθειες διπλωματικής επίλυσης του Κυπριακού χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι σύντομα η Άγκυρα θα επιδιώξει τετελεσμένα. Και ποια είναι η αντίδραση της ΕΕ, της οποίας αν μη τι άλλο είναι μέλος η Κυπριακή Δημοκρατία; Τίποτα. Το μόνο που έχουν να πουν οι Βρυξέλλες είναι ότι η τακτική της Άγκυρας 'δεν θα απέφερε παρά μόνο μεγαλύτερη δυσπιστία και νέες εντάσεις'. Μα αυτό ακριβώς είναι που θέλει και ο Ερντογάν με την επιθετική στρατηγική που ακολουθεί".


Πηγή: DW

skai.gr



ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομπάμα για την ελληνική κρίση: ΄Ηθελαν να διασώσουν τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες

 



Πέρα από τα σημαντικά στοιχεία για μια -από πολλές απόψεις- ξεχωριστή προεδρική θητεία, τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβάνουν και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναφορές στην ελληνική κρίση και τον τρόπο που αντιμετώπισαν την Ελλάδα οι ισχυροί της Ευρώπης.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε και κατά τη διάρκεια της θητείας του ασκήσει κριτική, πρωτίστως στο Βερολίνο, αλλά και στο Παρίσι ιδιαίτερα για την πρώτη φάση της διαχείριση της κρίσης, για την επιμονή τους στη δημοσιονομική λιτότητα την ώρα που η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτούσε την εφαρμογή επεκτακτικής πολιτικής.

Τώρα, στα απομνημονεύματά του «Γη της Επαγγελίας», που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, γράφει: «Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες».

Έχει δε σημασία ότι η κριτική δεν εντάσσεται στο πλαίσιο κάποιας προσωπικής αντίθεσης του Μπαράκ Ομπάμα προς την Άγκελα Μέρκελ ή τον Νικολά Σαρκοζί.

Άλλωστε, στο ίδιο βιβλίο εκθειάζει την προσωπικότητα και τις ηγετικές ικανότητες της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Αναφερόμενος, όμως, στην επιλογή αυτή της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι «ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών και ίσως ανησυχούσαν ότι μια τέτοια παραδοχή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, στις αποτυχίες εκείνων των Γερμανών ή Γάλλων αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πρακτικών τραπεζικού δανεισμού».

Δεν είναι μόνο το προσωπικό ήθος που αναδεικνύεται στο βιβλίο, η προσήλωση του συγγραφέα στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανησυχία του για τον εσωτερικό διχασμό της Αμερικής, ούτε η εντελώς διαφορετική προσέγγισή του προς τους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ και τον ρόλο της Αμερικής στον κόσμο, που εκ των πραγμάτων παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Είναι και οι συγκεκριμένες αναφορές στην Ελλάδα και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Προερχόμενες από τον ισχυρότερο άνθρωπο του κόσμου κατά την επίμαχη περίοδο – ο Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβε πρόεδρος το 2009 και παρέδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ το 2017 – λένε πολλά, και αποτελούν χρήσιμο κομμάτι του παζλ της ελληνικής κρίσης, όχι μόνο για τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που χειρίζονται σήμερα τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αθανάσιος Έλλις

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Συνεχίζει να προκαλεί η κατά δήλωσης της "παρουσιάστρια" της Θεσσαλονίκης

 



Η 44χρονη συνελήφθη και πάλι σύμφωνα με το  grtimes.gr επειδή αντέδρασε σε έλεγχο της ΕΛΑΣ όταν εντοπίστηκε να μην φοράει προστατευτική μάσκα, λόγω του κορωνοϊού.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σήμερα η αυτοαποκαλούμενη παρουσιάστρια, η οποία είναι υπόδικη για το γνωστό περιστατικό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Η 44χρονη συνελήφθη επειδή αντέδρασε σε έλεγχο αστυνομικών που την σταμάτησαν επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, λόγω του κορωνοϊού.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για εξύβριση και απείθεια. Στη συνέχεια την παρέπεμψε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου, στην οδό Τσάκου Παπαγεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε να δεχτεί έλεγχο, από αστυνομικούς διμοιρίας των ΜΑΤ, σχετικά με την τήρηση των περιορισμών για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η ίδια δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και δεν διέθετε σχετική βεβαίωση μετακίνησης.

«Ξέρετε ποια είμαι εγώ, εγώ πέταξα στον Χαρδαλιά νερό και θα φοβηθώ εσάς;» είπε στους αστυνομικούς και άρχισε να τους βρίζει, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Σχετικά με την έλλειψη βεβαίωσης μετακίνησης είπε ότι είναι κλειστό το κινητό της επειδή δεν έχει μπαταρία.

Οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω.

Η 44χρονη είναι υπόδικη για απειλή και εξύβριση εις βάρος του Νίκου Χαρδαλιά. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο

Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά η δίκη της αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάρτιο.



Εμβόλιο Οξφόρδης: Ισχυρή ανοσοαπόκριση σε μεγάλες ηλικίες

 



Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο για την Covid-19, που αναπτύσσει από κοινού με την AstraZeneca, έχει παράξει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες στο δεύτερο στάδιο της κλινικής μελέτης. Τα καθοριστικά δεδομένα από την τελική φάση της δοκιμής αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό Lancet, έρχονται να ρίξουν περισσότερο φως στον πώς ανταποκρίνεται στο εμβόλιο η ηλικιακή ομάδα, η οποία και διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο, εάν προσβληθεί από νέο κορωνοϊό. Οι ερευνητές περιμένουν βεβαίως και τα αποτελέσματα του τελικού σταδίου για να δουν εάν το εμβόλιο Astra/ Οξφόρδης μπορεί να περάσει τον υψηλό πήχυ, που έθεσαν οι Pfizer/BionTech και η Moderna. 

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer ανακοίνωσε πως το τελικό στάδιο της δοκιμής έδειξε αποτελεσματικότητα 95% στο εμβόλιο, ενώ και εκείνο της Moderna είναι 94,5% αποτελεσματικό. 

Τα αποτελέσματα από το δεύτερο στάδιο της μελέτης της Οξφόρδης αποκαλύπτουν ότι το εμβόλιο είναι καλύτερα ανεκτό στον οργανισμό μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων, ενώ παράγει εξίσου ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους και νέους ενήλικες. Η μελέτη περιλαμβάνει 560 ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων 240 ηλικίας άνω των 70 ετών. Τα νέα αυτά έρχονται στον απόηχο αποτελεσμάτων σε πιο ηλικιωμένους εθελοντές που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα καθώς και των στοιχείων που έδειξαν ότι το εμβόλιο προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 με 55. 

«Το να προκληθεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε πιο ηλικιωμένους ενήλικες είναι μια διαχρονική πρόκληση» σχολίασε η Άντζελα Μινέσιαν, ερευνήτρια στο Oxford σε ανακοίνωση που εκδόθηκε. «Από τη στιμή που η τεχνολογία αυτού του εμβολίου είναι ικανή να προκαλεί αυτές την απόκριση -στην ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο να νοσήσει σοβαρά- έχουμε ελπίδες ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι παρόμοια σε πιο νέους και ηλικιωμένους ενήλικες”, πρόσθεσε. 

Τι γνωρίζουμε για την ασφάλειά του 

Το δεύτερο στάδιο της μελέτης έδειξε επίσης ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Προκαλεί ελάχιστες παρενέργειες και πυροδοτεί μια αντίδραση των T-cells που στοχεύουν τον ιό εντός 14 ημερών της πρώτης δόσης και μια προστατευτική αντισωµατική απόκριση εντός 28 ημερών από την ενισχυτική δόση.

Πριν τα Χριστούγεννα

Τα αποτελέσματα των δοκιμών τελικού σταδίου του υποψήφιου εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 θα έχουν «οπωσδήποτε» γίνει γνωστά πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνητών για τις δοκιμές του εμβολίου, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Νέο γέλιο πρόσφερε ο Κωνσταντινέας που ξανάγραψε το σύνθημα του Πολυτεχνείου

 


Ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι γνωστός στην Ελλάδα για την απαράμιλλη μόρφωση του και το πλούσιο λεξιλόγιο του .

Αυτή του η επάρκεια του στην ελληνική γλώσσα έκανε τον Πέτρο Κωνσταντινέα να ξαναγράψει το σύνθημα του Πολυτεχνείου με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο 

Κανένας δεν κατάλαβε την δήλωση του με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, όταν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να προσφέρει και πάλι άφθονο γέλιο μετατρέποντας το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», σε «Παιδί - Παιδεία - Ελευθερία».

Παρακολουθήστε την πλήρη δήλωση του που εκτός από το λάθος σύνθημα δεν κατάλαβε κανένας τι ήθελε να πει, και είμαστε σίγουροι ότι ούτε ο ίδιος κατάλαβε.... 





Πόσο ανεύθυνο καραγκιοζιλίκι να αντέξει ο πολίτης; Βελόπουλος: Θα κάνω εγώ το σώμα μου πειραματόζωο;

 


Δεν έχει τέλος η ανευθυνότητα του συγκεκριμένου πολιτικού και αναρωτιέται ο Έλληνας πολίτης γιατί βρίσκεται στην βουλή; Το σκεπτικό όσων των ψήφισαν;

Σε ακόμη μία δήλωση που δίνει χαρά στους αρνητές του εμβολίου προχώρησε ο εγκληματικά ανεύθυνος πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η κυβέρνηση ζήτησε από όλους μας συναίνεση. Εμείς τη δώσαμε. Αλλά η δήλωση του κ. Πέτσα εμένα με βρίσκει πολύ αντίθετο. Είπε ότι μπορεί να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο. Τι θα πει υποχρεωτικό το εμβόλιο; Πώς θα υποχρεώσεις κάποιον να κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό αν δεν θέλει;» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο επικίνδυνος για την δημόσια υγεία  Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ενστάσεις από επιστήμονες. Το σώμα μας είναι δικό μας. Τα εμβόλιο χρειάζεται δοκιμές τριών ετών. Τώρα έγιναν δοκιμές 7-8 μηνών. Θα κάνω εγώ το σώμα μου πειραματόζωο;» 

Αυτό το είπα αυτός που πουλούσε αμφιβόλου ποιότητας κοιραλοιφές δήθεν ότι θεραπεύουν τον κορωνοϊό, ποντάροντας στην ανησυχία των πολιτών και ζητώντας τους επί πληρωμή να αλειφθούν για να γιάνουν!!

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ο επικίνδυνος για την δημόσια υγεία Βελόπουλος δήλωσε δείχνοντας ότι δεν μπορεί και να αντιληφθεί τι γίνεται : «Βγαίνει η μία εταιρεία και λέει 90% επιτυχία, βγήκε μία άλλη και λέει 93%, χτες βγαίνει η προηγούμενη και αλλάζει το 90% σε 94%. Αυτό εμένα με ενοχλεί σαν άνθρωπο. Θεωρώ ότι όλα γίνονται για τα λεφτά».




Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία που διέπραττε κλοπές πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, από τις αρχές του μηνός Ιουλίου του έτους 2020, υπήρξε έξαρση στις κλοπές πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, για την αφαίρεση των οποίων απαιτείται προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός και εξειδικευμένες γνώσεις.

Κατόπιν τούτου, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση σπείρας που προέβαινε στις ανωτέρω κλοπές, να ταυτοποιήσει και τελικά να εντοπίσει δύο από τα μέλη της.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 12-11-2020 στο Γαλάτσι και στον Πειραιά, δύο (2) ημεδαποί (ηλικίας 39 και 26 ετών) ως μέλη της, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, δύο έτεροι ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία της συμμορίας, τα μέλη εντόπιζαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer , τα αφαιρούσαν.

Στη συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δε διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Ακολούθως, αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων αρχών, τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Βρέθηκαν μετά από έρευνες και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές κλπ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί (13) περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ έχουν βρεθεί συνολικά (9) οχήματα, τα οποία και επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Η συνολική αξία των κλαπέντων οχημάτων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων. Οι δύο, μη συλληφθέντες κατηγορούμενοι, έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό

 



Αναλυτικά η δήλωση Πέτσα:

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».



Άρση ασυλίας για συμμετοχή δύο βουλευτών σε πανηγύρια και νέο καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,ΜεΡΑ25

 


Την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) , για παραβίαση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων το καλοκαίρι με τη συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου επικράτησε συνωστισμός, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίστηκε και πάλι και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 που έκαναν διάκριση των δύο περιπτώσεων που βρίσκονταν στο ίδιο πανηγύρι.

Η δικαιολογία που πρόταξαν οι θίασοι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,ΜεΡΑ25 ,με πρώτο νούμερο τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν  ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Πούλου δεν πρέπει αρθεί επειδή δεν χόρεψε στο πανηγύρι.

Αυτή η γελοία δικαιολογία μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει και κλάματα για την κατάντια των κομμάτων της αριστεράς.

Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία. 




Δήλωση του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στο Άμπου Ντάμπι

 



«Ακολουθούμε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Άμπου Ντάμπι και πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Η σημερινή μου επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών συνιστούν την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδος – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε στρατηγικό επίπεδο.

Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνουν πια ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική.

Οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές. Υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές.

Οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και στο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η επίσκεψη αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ακόμα ένα βήμα στα πλαίσια της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που αναπτύσσει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσκεψη στο Sheikh Zayed Grand Mosque και στο Κέντρο Hedaya

Το Sheikh Zayed Grand Mosque, που έχει χτιστεί προς τιμήν του ιδρυτή της ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Zayed bin Sultan Al Nahyan αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Μεγάλο Τέμενος, που είναι το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας.

Περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, στους οποίους, μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί και μάρμαρο ελληνικής προέλευσης. Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο που υπογράφουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται το Μεγάλο Τέμενος της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi.

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο συνομιλητή του υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει το σταθεροποιητικό ρόλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ευρύτερη περιοχή και τον ηγετικό τους ρόλο ως εκφραστή του μετριοπαθούς, Ισλάμ. Τόνισε δε, με έμφαση, ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, η Ελλάδα προτάσσει την ενίσχυση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση διεθνών προκλήσεων -ιδίως της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού- ενώ υποστηρίζει σθεναρά τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας των ΗΑΕ με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Hedaya, με έδρα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση -εν τη γενέσει τους- διαφόρων μορφών βίας και εξτρεμισμού, μέσω της προώθησης του διαλόγου και λοιπών μορφών δράσεων ενώ συνεργάζεται στενά με πληθώρα Διεθνών Οργανισμών, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αλλά και με κυβερνήσεις που αναζητούν βοήθεια για την διαμόρφωση στρατηγικής αντιμετώπισης των διαφόρων μορφών βίας.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η επικεφαλής του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης, Ελένη Σουρανή και ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Διονύσιος Ζώης.





Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τους συλληφθέντες στην Αθήνα

 



Σε βαθμό πλημμελήματος διώκονται οι συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, και είχε ένα αμάξι γεμάτο με πολεμοφόδια, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί αύριο. Μέχρι τότε κρατείται.

Σε βάρος του 24χρονου από τα Σεπόλια ο οποίος συνελήφθη στη πυλωτή της πολυκατοικίας με την κατηγορία ότι έριχνε πέτρες σε αστυνομικούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στην αδελφή του 24χρόνου και άλλους δύο συλληφθέντες οι οποίοι πήγαν στο ΑΤ Κολωνού να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του φοιτητή, ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο και η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι αστυνομικοί



Δραματική η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα – Εξετάζονται νέα μέτρα

 



Χθες ανακοινώθηκαν 3.209 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 905 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου η επιδημία παραμένει, 564 στην Αττική, 207 στη Λάρισα και 166 στην Πέλλα. 

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο “κόκκινο”». Μεταφέροντας τις ανησυχίες του καθηγητή Ιατρικής και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή των πολιτών των Γρεβενών, της Πέλλας, της Δράμας, της Πιερίας, της Λάρισας, της Φλώρινας, της Χαλκιδικής και του Εβρου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, από το απόγευμα της Τρίτης έως χθες το απόγευμα εξήντα ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα μας έφτασε τους 1.288. Χθες το απόγευμα, 480 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι λόγω του νέου κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη για σήμερα Πέμπτη αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από το Αμπου Ντάμπι με συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Εννοείται ότι θα συζητηθεί περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών και των ελέγχων στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων και είναι σίγουρο ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι των εισροών στα χερσαία σύνορα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και η σκέψη για «σφράγισμά» τους. 



Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 



Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εισήχθη σήμερα το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται σε απλή κλίνη Covid καθώς έχει ήπια συμπτώματα.