Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κοντονής : H υπόλογη ηγετική ομάδα να αναγνωρίσει το σοβαρό ατόπημα με τον Ποινικό Κώδικα

 


Καρφώνει στα ΝΕΑ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Κοντονής κάνοντας λόγο για μεθόδους που χρησιμοποιούν ανάξιες ηγεσίες οι οποίες για να επιβιώσουν καθίστανται αδίστακτες.

Ο Κοντονής σχολιάζει για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις ότι «δεν μου προκαλούν εντύπωση. Είναι η συνήθης πρακτική όταν ένα κόμμα αποφεύγει να μιλήσει επί της ουσίας των όσων αναφέρονται και προβάλει ζητήματα συγκυρίας για να κατασκευάσει εσωτερικούς εχθρούς».

Ο Κοντονής αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα «ζητώντας εφόσον ψηφιστεί να μην ισχύσει αμέσως αλλά να καθυστερήσει η έναρξη ισχύος για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και να αποφύγουμε το πολιτικό κόστος ορισμένων προβληματικών διατάξεων. Δυστυχώς όταν προειδοποιούσα ότι τα δυσάρεστα αποτελέσματα προβληματικών διατάξεων, οι οποίες εξέθεταν πολιτικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα βρίσκαμε μπροστά μας, κανείς δεν άκουγε. Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί έστω τώρα η υπόλογη ηγετική ομάδα να αναγνωρίσει το σοβαρό ατόπημα και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, προσπαθεί να συσκοτίσει την υπόθεση περί της χρονικής στιγμής της αναφοράς μου σαν να ήταν η πρώτη φορά που μίλησα για αυτό το ζήτημα, Να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι και η τελευταία».

Για την διαγραφή του που έγινε μεσάνυχτα λέει «ήταν μια διαδικασία που τους χαρακτηρίζει και δεν τα σχολίαζω» και επιμένει στον χαρακτηρισμό για το γραφείο τύπου σταλινικός «την επόμενη ημέρα στελέχη του κόμματος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με παρουσίασαν ότι εξυπηρετώ αλλότρια συμφέροντα και ο ρόλος μου είναι ύποπτος. Αν όλα αυτά δεν αποτελούν μνημείο συκοφαντίας κα σταλινισμού τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

Καρφώνει και την «Αυγή» για δόλια διαστρέβλωση των όσων είπε συμπληρώνοντας ότι «τους αφήνω στην κρίση όσων πολέμησαν τέτοιες μεθόδους στη μακρά ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς και όσων υπήρξαν θύματα ανάξιων ηγεσιών οι οποίες για να επιβιώσουν καθίσταντο αδίστακτες».

Τελείωσε τη συνέντευξή του λέγοντας «οι πάντες παρακολουθούν την απόλυτη εσωστρέφεια και ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η μάχη ομάδων και μηχανισμών εντός του κόμματος για τη νομή της εξουσίας είναι πρωτοφανής. Δεν αγωνιστήκαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα και να καταργηθούν οι συνιστώσες για να παρακολουθούμε να εμπεδώνεται μια ιδιότυπη πολιτική αναξιοπιστία του εγχειρήματός μας».



ΗΠΑ: Προφυλακίστηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας του Μεξικού

 


Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Μεξικού στρατηγός ε.α. Σαλβαδόρ Σιενφουέγος Σεπέδα, που κατηγορείται από τις αρχές των ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών, διατάχθηκε κατά τη διάρκεια σύντομης προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας στο Λος Άντζελες να παραμείνει προφυλακισμένος τουλάχιστον ως την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γίνει μια πρώτη επίσημη εξέταση της υπόθεσής του.

Η απόφαση ελήφθη αφού συνήγοροι του Σιενφουέγος, ο οποίος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες την Πέμπτη, ζήτησαν να αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία για την κράτησή του. Ο Σιενφουέγος, 72 ετών, παρέστη μέσω βιντεοσύνδεσης από κέντρο κράτησης στην περιοχή του Λος Άντζελες, φορώντας μάσκα. Η προκαταρκτική διαδικασία δεν διήρκεσε παρά πέντε λεπτά.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας (2012-2018), που είχε υποβληθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, αναφέρει πως καταχράστηκε το αξίωμά του προσφέροντας προστασία σε φράξια του καρτέλ Μπελτράν-Λέιβα, διευθύνοντας επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων και των διωκτικών αρχών εναντίον αντίπαλων συμμοριών και διευκολύνοντας τη διακίνηση ναρκωτικών, ειδικά διά θαλάσσης.

Η σύλληψη του Σιενφουέγος και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του — αποκαλείται El Padrino, δηλαδή «ο νονός» στο κατηγορητήριο σε βάρος του, το οποίο είχε καταρτιστεί τον Αύγουστο του 2019 αλλά παρέμενε σφραγισμένο ωσότου ο στρατηγός να τεθεί υπό αμερικανική κράτηση — είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε πρώην υπουργό Άμυνας του Μεξικού.

Εισαγγελείς αναμένεται να ζητήσουν τις προσεχείς εβδομάδες το άλλοτε στέλεχος της κυβέρνησης επί των ημερών του Ενρίκε Πένια Νιέτο στην προεδρία να μεταχθεί στη Νέα Υόρκη.


ΑΠΕ - ΜΠΕ



Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα fake news ορισμένων ΜΜΕ της αντιπολίτευσης για δήθεν σπάσιμο κλειδαριών σε σχολείο

 


Διαψεύδει η αστυνομία, με επίσημη ανακοίνωση, τα fake news σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έσπασαν τις κλειδαριές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και σε άρθρα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έσπασαν τις κλειδαριές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Τα δημοσιεύματα τα οποία ανάρτησαν κυρίως ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτευτικά στην κυβέρνηση και χωρίς να ελεγχθούν, εμπεριείχαν την ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωση του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου, η οποία ανέφερε τα εξής:

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 6.30 το πρωί, και ενώ το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τελούσε υπό κατάληψη, άνδρες της ασφάλειας έσπασαν τις κλειδαριές και στο χώρο του Σχολείου εισήλθαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής. Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα υπήρχαν πληροφορίες για καταγγελίες γονέων και ενέργειες της Διεύθυνσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Συνεχίζουν τον αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα. Σήμερα προχώρησαν σε αποχή μέχρι τη λήξη του σχολικού ωραρίου. Το Σάββατο 17/10 θα πραγματοποιήσουν δράση μαζί με μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Αναλυτικά τα αιτήματα των μαθητών είναι:

Αναγνώριση και πιστοποίηση των μουσικών σπουδών.

Μοριοδότηση των μουσικών σπουδών για τους αποφοίτους των Μουσικών Σχολείων.

Δωρεάν διανομή εγχειριδίων μουσικών μαθημάτων.

Χρηματοδότηση για επισκευή, συντήρηση και αγορά μουσικών οργάνων.

Κάλυψη κενών θέσεων καθηγητών

Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας λόγω Covid-19.




Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η κατηγορούμενη Ρένα Δούρου

 



Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την μαραθώνια απολογία της η κατηγορούμενη για την τραγωδία στο Μάτι, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 102 άνθρωποι, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου έδωσε εξηγήσεις για περίπου 12 ώρες ενώπιον του ανακριτή για τους χειρισμούς της τη βραδιά της τραγωδίας αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις της Περιφέρειας Αττικής που έχει εντοπίσει η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ενώ στον δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς δεν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι απολογίες συνεχίζονται.



Το βίντεο από drone της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Εφετείο

 


Βιντεοληπτικό υλικό από drone δίνει στην δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο απεικονίζει τα επεισόδια έξω από το Εφετείο την ημέρα της ιστορικής απόφασης της Δικαιοσύνης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο αποδεικνύει το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Το βίντεο είναι από drone, και δείχνει πανοραμικά με κάθε λεπτομέρεια το τι συνέβη :





Ανοικτά υπέρ της Ελλάδας η Ρωσία : Δικαίωμα της η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

 


Σαφές μήνυμα κατά της Τουρκίας και της παραβατικότητας που συνεχίζει να επιδεικνύει κλιμακώνοντας συνεχώς την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνει η Ρωσία, η οποία δια της πρεσβείας της στην Αθήνα διαμηνύει ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Παράλληλα στο μήνυμά της μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα τονίζει ότι η Ρωσία θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Ειδικότερα η ανάρτηση της πρεσβείας αναφέρει τα εξής:

"Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 "ακρογωνιαίο λίθο" του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών" αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα επισημαίνοντας ταυτόχρονα: "Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο".


Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. 1/2
Image
2/2 Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.


Αποκεφάλισε καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ

 


Το θύμα, ονόματι Σαμουέλ Π., ένας 47χρονος ιστορικός σε Λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν, βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος, στις 5:00 το απόγευμα.

Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο δράστης, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι και ένα όπλο, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα αντιμέτωπος με ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι του ζήτησαν να πετάξει τα όπλα.

Ο δολοφόνος, που φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», αρνήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει προς την κοινότητα Ερανί, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν το πτώμα του δράστη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ενώ αρχικά ο δράστης παρουσιαζόταν ως άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 18χρονο Τσετσένο, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».