Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτός είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που μαζί με Ιρανούς και Τούρκους θα δολοφονούσαν τον Νετανιάχου

 


Σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και της ισραηλινής ηγεσίας απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, συνέλαβαν Ισραηλινό πολίτη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι εμπλέκεται σε υποστηριζόμενη από το Ιράν συνωμοσία δολοφονίας με στόχο μέλη της ισραηλινής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Νετανιάχου.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας διευκρίνισαν ότι ο συλληφθείς είναι επιχειρηματίας με διασυνδέσεις στην Τουρκία, ο οποίος είχε παραστεί σε τουλάχιστον δύο συναντήσεις στο Ιράν για να συζητηθεί η πιθανότητα δολοφονίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ ή του επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, της Σιν Μπετ.

Η σύλληψη έγινε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σιν Μπετ και η ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ πρόκειται για τον 73χρονο Μότι Μαμάν, καταγόμενο από την πόλη Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ.



«Ισραηλινός πολίτης είχε στρατολογηθεί από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να προωθήσει την δολοφονία Ισραηλινών προσωπικοτήτων. Αυτός εισήλθε λαθραία δύο φορές στο Ιράν και είχε πληρωθεί για να πραγματοποιήσει αποστολές», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι ο Νετανιάχου, ο Γκάλαντ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι βρίσκονταν μεταξύ των στόχων.

Η σύλληψη αυτή δείχνει τον πόλεμο μεταξύ υπηρεσιών Πληροφοριών που διεξάγεται παράλληλα με την κλιμακούμενη σύγκρουση στα σύνορα του Ισραήλ με τον νότιο Λίβανο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σιν Μπετ αποκάλυψε μια, σύμφωνα με την υπηρεσία, συνωμοσία του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ για τη δολοφονία πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ισραηλινής άμυνας. Στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για τον πρώην αρχηγό του επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλόν.

Η ανακοίνωση για την σύλληψη έρχεται μία ημέρα αφού η Χεζμπολάχ επλήγη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από επίθεση προηγμένης τεχνολογίας κατά την οποία πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως συσκευές επικοινωνίας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 450.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει άμεσα την επίθεση αυτή, αλλά πολλές πηγές ασφαλείας δηλώνουν ότι έγινε από την ισραηλινή υπηρεσία εξωτερικής ασφαλείας Μοσάντ.



Σήμερα η καθέλκυση του «Νέαρχου», της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας για το Πολεμικό Ναυτικό


 

Πραγματοποιείται σήμερα,  η καθέλκυση της «Νέαρχος», της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ - γνωστής ως Belh@rra - κλάσης «Κίμων» που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Πρόκειται για την δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Την ίδια στιγμή, το πλήρωμα της πρώτης φρεγάτας «Κίμων» έχει ξεκινήσει εντατική εκπαίδευση για την εκμάθηση και εξοικείωση με τα νέα συστήματα, καθώς το πλοίο αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα γνώριζαν έως σήμερα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για τις φρεγάτες. Στόχος του επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού είναι η προώθηση της παραγγελίας και τέταρτης φρεγάτας της κλάσης «Κίμων», που θεωρείται ότι θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη ναυτική ισχύ της χώρας.

Οχι μακριά από το Λοριάν, στην Τουλόν, ολοκληρώνεται το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (ECM) για τις φρεγάτες Belh@rra. Το σύστημα αυτό θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών με τις οποίες όλο και πιο συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, όπως συνέβη πρόσφατα με την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.



Συνελήφθη οδηγός ταξί που εξέδιδε φορολογικές αποδείξεις με εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, την 17-9-2024 συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, ο 49χρονος οδηγός του ταξί, το οποίο, του είχε παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη του, κατηγορείται ότι είχε πραγματοποιήσει παραβίαση της σφραγίδας του ταξιμέτρου και επέμβαση στο λογισμικό του με αποτέλεσμα να εκδώσει συνολικά άνω των -5.000- φορολογικών αποδείξεων, χρησιμοποιώντας εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον ενδελεχή έλεγχο, ο 49χρονος απέκρυψε από τις αρμόδιες Αρχές το χρηματικό ποσό των -79.286- ευρώ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί ο Φ.Π.Α. που αναλογεί.

Επιπρόσθετα ο 49χρονος είχε εισπράξει υπερβολικό κόμιστρο σε τουλάχιστον -10- περιπτώσεις, θέτοντας το ταξίμετρο σε διπλή χρέωση αντί μονής χρέωσης κατά το ωράριο που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για παράβαση των νόμων περί κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, περί καταδολίευσης των οργάνων μέτρησης ταξιμέτρου και ταμειακής μηχανής και για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ αντίγραφο της φορολογικής μνήμης του ταξιμέτρου θα αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο.

Ανάλογοι έλεγχοι με στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους μετακινούμενους πολίτες πραγματοποιούνται ανελλιπώς.





Συνελήφθησαν -4- άτομα από την ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησαν σε βάρος 25χρονου βραδινές ώρες 18-9-2024 στον Κολωνό



Άμεσα μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (18-9-2024) στην περιοχή του Κολωνού, -4- άτομα (-3- ημεδαποί και αλλοδαπός), ηλικίας 32, 26, 23 και 20 ετών, που προέβησαν σε πυροβολισμούς σε βάρος 25χρονου χθες το βράδυ επί της Πλατείας Πέτρουλα στον Κολωνό.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με -2- οχήματα επί της Πλατείας Πέτρουλα, προσέγγισαν τον 25χρονο που κινούνταν πεζός και χωρίς να αποβιβαστούν από το όχημα ενήργησαν πυροβολισμούς προς το μέρος του χωρίς να τον τραυματίσουν.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από συνεχείς αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή εντόπισαν τα -2- οχήματα στα οποία επέβαιναν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού ενώ σε έρευνα εντός των οχημάτων βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες επί 14 χρόνια


 

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών, για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυναικών, ιδίως στη διάρκεια των αποστολών του στο εξωτερικό.

Ο 48χρονος Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2023 την ενοχή του για την νάρκωση 4 γυναικών τις οποίες υπέβαλε στη συνέχεια σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, όπως και για σεξουαλικές επαφές με άλλες έξι γυναίκες χωρίς τη συναίνεσή τους.

Επίσης ομολόγησε ότι είχε ναρκώσει 28 γυναίκες και στη συνέχεια τις είχε γυμνώσει και βιντεοσκοπήσει ή φωτογραφήσει εν αγνοία τους, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημείωσε ότι ο πρώην πράκτορας είχε προσπαθήσει να καταστρέψει τις εικόνες αυτές αφού του γνωστοποίησαν την έρευνα εναντίον του.

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν κατά την τελευταία του αποστολή στο εξωτερικό, στο Μεξικό τον Μάιο του 2020, όταν μια γυμνή γυναίκα ζήτησε βοήθεια φωνάζοντας από το μπαλκόνι κτιρίου στην πρωτεύουσα.

"Όταν αυτό το αρπακτικό δούλευε για την κυβέρνηση, προσήλκυε ανυποψίαστες γυναίκες στο σπίτι που του νοίκιαζε η κυβέρνηση για να τις ναρκώσει", σημείωσε σε ανακοίνωση ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάθιου Γκρέιβς.

"Αφού τις νάρκωνε, τις ξέντυνε, τις κακοποιούσε σεξουαλικά και τις φωτογράφιζε", πρόσθεσε. Τα γεγονότα αυτά έγιναν από το 2006 ως το 2020 σε πολλές χώρες. Ο Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ είχε υπηρετήσει στο Μεξικό και στο Περού, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.



Τρεις ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίσθηκαν από την Ατλάντα των ΗΠΑ

 



Στις 13 Σεπτεμβρίου επαναπατρίσθηκαν από τις ΗΠΑ τρεις ελληνικές αρχαιότητες που είχαν απομακρυνθεί από την Ελλάδα σε άγνωστο χρόνο και κατέχονταν από Αμερικανό πολίτη. Πρόκειται για:

  • Τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, ύψους 0,55μ. και πλάτους 0,60μ. Εικονίζεται σε επίπεδο ανάγλυφο μετωπική γυναικεία μορφή, η οποία κρατά και με τα δύο της χέρια κοσμηματοθήκη με ανοιχτό κάλυμμα. Χαμηλότερα στην παράσταση σώζεται το δεξί χέρι μικρότερης σε κλίμακα μορφής, αναμφίβολα παιδικής. Πρόκειται για έργο επαρχιακού εργαστηρίου, πιθανότατα θεσσαλικού. Χρονολογείται στις αρχές του 4ου αι. π.Χ.
  • Τμήμα αττικού επιτύμβιου ναΐσκου από πεντελικό μάρμαρο, ύψους 0,95μ. και πλάτους 0,42μ. με ανάγλυφη παράσταση. Στο επιστύλιο σώζονται γράμματα νεότερης επιγραφής, που οφείλονται στην επαναχρησιμοποίηση του μνημείου σε μεταγενέστερη της κατασκευής του εποχή. Εικονίζεται νεαρό κορίτσι που παριστάνεται όρθιο, κατενώπιον με την κεφαλή να κλίνει ελαφρώς στα δεξιά. Φορεί χιτώνα με μανίκια και αττικό πέπλο ζωσμένο κάτω από το στήθος. Το ένδυμα συγκρατούν μασχαλιστήρες που διασταυρώνονται χιαστί μπροστά στο στήθος και στο μέσο ενώνονται με κυκλικό μετάλλιο. Χρονολογείται γύρω στα 330-320 π.Χ.
  • Χάλκινο αγαλμάτιο γυμνού νεαρού άνδρα, πιθανόν αθλητή, ύψους 0,24μ. Ο άνδρας παριστάνεται όρθιος, κατενώπιον. Πατά σταθερά στο έδαφος με το δεξί σκέλος. Τα κοντά μαλλιά, ταιριαστά σε αθλητή, αναλύονται σε ακατάστατους βοστρύχους. Θα μπορούσε να χρονολογηθεί στα τέλη του 2ου αι. π.Χ.

Τα τρία αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στο Προξενείο της Ελλάδας στην Ατλάντα, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ο επαναπατρισμός αυτός είναι ενδεικτικός της τάσης που διαμορφώνεται παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, για την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και επιστροφής των αρχαιοτήτων στις χώρες όπου ανήκουν.




Τι ισχύει ως προς τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα

 



Το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα το 2019 ήταν 40%. Και σήμερα 7,5%. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις τελευταίες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης έχουν ρυθμιστεί 7,5 δισ. ευρώ δάνεια. Συνολικά, 92 δισ.  ήταν σε τράπεζες και servicers τα «κόκκινα» δάνεια και έχουν «πέσει» σήμερα στα 69 δισ.

 Πώς το πετύχαμε:

  • Ψηφίσαμε έναν νόμο πιο προστατευτικό για τους ευάλωτους δανειολήπτες και ουσιαστικά υποχρεώνει τα πιστωτικά ιδρύματα να δεχθούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, εφόσον είναι ευνοϊκός για τον δανειολήπτη και να μην λένε ένα «όχι» χωρίς δικαιολογία. Σημειώθηκε ιστορικό υψηλό με 7,5 δις ευρώ ρυθμισμένα χρέη. Πλέον οι τράπεζες και οι services υποχρεώνονται να  δεχθούν την πρόταση, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι το 2023.
  • Θεσπίσαμε την πρόβλεψη για  αναλυτική και εκτενή ενημέρωση -σε συνέχεια και όχι άπαξ- στους δανειολήπτες για το υπόλοιπο και τις δόσεις του δανείου τους καθώς και για  τα δικαιώματά τους με  το πρόστιμο σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης να φτάνει μέχρι τις 500.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μαζί με το πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ», να έχουμε τον μεγαλύτερο κύκλο ρυθμίσεων και μετατροπής «κόκκινων» δανείων σε εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μετά τις εκλογές του 2023, η Κυβέρνηση, με τη στήριξη της Βουλής, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το σχετικό οπλοστάσιό της με διάφορες επιπλέον πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων ήταν οι νέες υποχρεώσεις που επιβλήθηκαν στους servicers και η ενίσχυση του εξωδικαστικού μηχανισμού -όπου διευρύνθηκε η περίμετρός του, κατέστη κατ’ ουσίαν υποχρεωτικός για όλους προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας, καθώς επίσης υποχρεωτικός και ευνοϊκότερος για τα άτομα με αναπηρία).

Ως αποτέλεσμα, οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού κινούνται πλέον σε επίπεδα ιστορικού υψηλού. Τον Αύγουστο του 2024 συνολικά καταγράφονται πλέον, 22.214 επιτυχείς ρυθμίσεις για αρχικές οφειλές ύψους 7,52 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023, έχει καταγραφεί αύξηση των ρυθμίσεων κατά +50,36%. Ακόμη περισσότερο, υπενθυμίζεται πως το 2019, οι αντίστοιχες ρυθμίσεις το εξωδικαστικού μηχανισμού κυμαίνονταν σε απογοητευτικά επίπεδα των μόλις 2.200 ρυθμίσεων, συνολικά.




ΕΣΠΑ: Νέο ταμείο χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

 



Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, η Συμφωνία Χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το Ταμείο, με συνολικό προϋπολογισμό δανείων 187 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται με πόρους του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του ΕΣΠΑ 2021-2027, με δυνατότητα χρηματοδότησης και από άλλους ευρωπαϊκούς, εθνικούς και πόρους άλλης προέλευσης.

Στόχος του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι η δημιουργία, σε πρώτη φάση, δύο Χρηματοδοτικών Μέσων -ως «Ειδικά Ταμεία»- για την στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, και η εν γένει ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών στο πλαίσιο της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση στη «μεταλιγνιτική» εποχή.

Τα δύο Χρηματοδοτικά Μέσα που θα δημιουργηθούν μέσω του Ταμείου Χαρτοφυλακίου ΔΑΜ είναι:

  • Το ΤΑΜΕΙΟ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, το οποίο θα παρέχει δάνεια για Επενδυτικές Δαπάνες και Κεφάλαια Κίνησης, με 3ετή επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% για την υλοποίηση επενδύσεων στις περιοχές ΔΑΜ.
  • Το ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, το οποίο θα παρέχει δάνεια για Επενδυτικές Δαπάνες, με 2ετή επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% για την υλοποίηση επενδύσεων στις περιοχές ΔΑΜ.


Στον πυρήνα της κοινωνικής μας πολιτικής μια σειρά από δράσεις με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

 


Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο: 

  • Πρόγραμμα «Σπίτι μου 2»: Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα δισεκατομμύριο πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, μαζί με το ένα δισεκατομμύριο που θα χορηγήσουν και οι τράπεζες.
    • 20.000 συμπολίτες μας θα αποκτήσουν το σπίτι τους με ένα κόστος στεγαστικού δανείου, το οποίο θα είναι χαμηλότερο απ’ όσο θα πλήρωναν αν νοίκιαζαν ένα αντίστοιχο σπίτι.
    • Φιλοδοξούμε να διαθέσουμε και 400 εκατομμύρια για επισκευές σπιτιού μέσω ενός άτοκου δανείου, ουσιαστικά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση είτε σε σπίτια τα οποία διαθέτουν, είτε σε διαμερίσματα τα οποία ενδεχομένως είναι κλειστά και τα οποία μπορούν με αυτόν τον τρόπο να τα αξιοποιήσουν, έτσι ώστε να αυξήσουμε την προσφορά των διαμερισμάτων.
  • Απογευματινά χειρουργεία: Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση, ειδικά αυτοί οι οποίοι περιμένουν αρκετό καιρό για μία προγραμματισμένη εγχείρηση, να την κάνουν και το κόστος του απογευματινού χειρουργείου, όφελος για τους γιατρούς οι οποίοι χειρουργούν το απόγευμα, να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση αισιοδοξούμε ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε και την τελική επιβεβαίωση αυτής της απόφασης, ώστε να μπορέσουμε άμεσα να ξεκινήσουμε και τα απογευματινά χειρουργεία.
  • Διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία και ψηφιακό φροντιστήριο: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Ήδη οι διαδραστικοί πίνακες έχουν μπει σε σχεδόν 30.000 σχολεία, και αυτοί χρηματοδοτούμενοι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ψηφιακό φροντιστήριο για παιδιά της Γ’ λυκείου είναι μία πρόσθετη βοήθεια για παιδιά απομακρυσμένων περιοχών, για παιδιά οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να δαπανήσουν τα χρήματα για να έχουν πρόσθετη φροντιστηριακή υποστήριξη.

Δράσεις με ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, που αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, τόσο σημαντικοί για τη χώρα, δεν κατευθύνονται μόνο σε σημαντικά έργα υποδομής, αλλά πηγαίνουν και σε δράσεις οι οποίες μας βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες.




Κακοποίηση ζώων στην Χίο σε καταφύγιο αδέσποτων

 




Σοκαριστικές εικόνες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα στη Χίο δημοσιοποιούν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός του Θοδωρή».

Οι φιλοζωικές ομάδες αποκάλυψαν με βίντεο τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων σε αγρόκτημα κοντά στις Καρυές, υποδεικνύοντας σοβαρές παραλείψεις από τις τοπικές αρχές που αφήνει να διαπράττεται κακούργημα.

Σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις, το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024, εθελοντές επισκέφθηκαν έναν χώρο που χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία αδέσποτων σκύλων, αντικρίζοντας εικόνες κακοποίησης: σκύλοι δεμένοι με πολύ κοντές αλυσίδες, ζώα χωρίς στειρώσεις και κουτάβια κλεισμένα σε ανθυγιεινές συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε νερό ή φως, μέσα στα σκοτάδια, έγκλημα δηλαδή που διαπράττουν σκληροί κακοποιοί που είναι αυτά είναι τα ΖΩΑ. 




Το κακούργημα δεν διαπράττεται από ιδιώτη, αλλά δήμο Χίου, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τις ευθύνες και τις πρακτικές των τοπικών αρχών, και επιτέλους κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν άμεσα μέτρα για την επίλυση της κρίσης:

Τιμωρία των υπευθύνων: Παρά τις διαβεβαιώσεις του αντιδημάρχου ότι αγνοούσε την κατάσταση, απαιτούν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την κακοποίηση των ζώων.

Δημιουργία χώρου προσωρινής φιλοξενίας: Ζητούν τη δημιουργία χώρου για ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στον δρόμο, εξασφαλίζοντας προστασία και φροντίδα.

Παράταση προθεσμίας για καταφύγιο: Επισημαίνουν την ανάγκη υποβολής αίτησης για δημιουργία καταφυγίου πριν την εκπνοή της προθεσμίας τον Δεκέμβριο 2024, ώστε να μη χαθούν τα αναγκαία χρηματοδοτικά κονδύλια.

Η καταγγελία αυτή αποκαλύπτει την αποτυχία της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στη Χίο και καλεί σε άμεση δράση από τις τοπικές αρχές και την κοινωνία. Η κακοποίηση δεν μπορεί να είναι ανεκτή, ιδίως όταν προέρχεται από δημόσιους φορείς που έχουν ευθύνη για την ευημερία των ζώων.





Γεωργιανός κακοποιός ο δράστης που πυροβόλησε Αλβανούς κακοποιούς στο Μεταξουργείο



Γεωργιανός κακοποιός ήταν τελικά ο δράστης που πυροβόλησε Αλβανούς κακοποιούς που αλωνίζουν την χώρα επικίνδυνοι. Χθες το πρωί στην περιοχή του Μεταξουργείου ομάδες Αλβανών και άλλων αλλοδαπών κακοποιών συνεπλάκησαν άγρια με έναν Γεωργιανό να βγάζει όπλο και να πυροβολεί έναν 36χρονο τραυματίζοντάς τον ελαφρά στα πόδια.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνεται η παρέα των τριών Αλβανών κακοποιών να λογομαχούν με τον Γεωργιανό και να πιάνονται στα χέρια την ώρα που προσπαθούν να του πουλήσουν μία ποσότητα ναρκωτικών.

Αφού τον ξυλοκοπούν ο Γεωργιανός κακοποιός φεύγει από το σημείο, στη συμβολή των οδών Κεραμεικού και Ιάσωνος, και μισή ώρα μετά επιστρέφει κρατώντας ένα όπλο.

Ο δράστης πυροβολεί τον έναν από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς και εξαφανίζεται τρέχοντας στα γύρω στενά.



Στο σημείο οι Αστυνομικοί εντόπισαν 6 κάλυκες από την επίθεση ενώ ο 36χρονος τραυματίας κακοποιός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.



Συνεχίσει να προκαλεί τους συντρόφους της η Τζάκρη - Ραγκούσης : Δέν θα την αφήσω ατιμώρητη....θα υποστεί συνέπειες

 


Το να προκαλεί τους πάντες η Τζάκρη δεν είναι περίεργο, όσο καιρό την παρακολουθούμε βγάζει χολή για την Νέα Δημοκρατία με ιδιαίτερο μίσος, και πες εντάξει για την κυβέρνηση, αλλά βγάζει χολή και σε όσους συντρόφους της αντιδρούν στον τυχοδιώκτη Κασσελάκη.

Δεν διστάζει δε να εκτοξεύει βαριές κουβέντες για όλους τους συντρόφους της αδιαφορώντας για το πολιτικό της μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνοντας ότι αυτός ο άνθρωπος έχει τεράστιο μίσος σε ότι δεν της αρέσει.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Γιάννη Ραγκούση για δηλώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα περί bullying στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το να μιλάει ο κ. Ραγκούσης για bullying με ξεπερνά, ξέρει αυτός», είπε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ η Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή χθεσινή δήλωσή του ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν είναι η μοναδική που έχει υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το θέμα είναι ότι δεν τολμούσε να πεί τι εννοεί αφήνοντας την κατηγορία να αιωρείτε.

Στη δήλωσε έσπευσε να απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, μέσω του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για αδιανόητη λάσπη. «Δεν θα την αφήσω ατιμώρητη για αυτή την αστειότητα. Απαιτώ και την προκαλώ να πει δημόσια τι εννοεί και να υποστεί τις συνέπειες», είπε. Άλλωστε όλα έδειχναν  ότι κάποια στιγμή η Τζάκρη θα είχε πρόβλημα με την προκλητικότητα που δείχνει στους συντρόφους της και μάλιστα τους απαξιώνει λες και η ίδια είναι στελεχάρα και πολιτικό κεφάλαιο στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα η Θεοδώρα Τζάκρη είπε προκλητικά κοιτώντας πρός την Νοτοπούλου ότι «όποιος θεωρεί ότι πραγματικά υφίσταται bullying, μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα. 




Το Ιράν σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου με τη βοήθεια Ισραηλινού επιχειρηματία και εμπλοκή Τούρκων

 


Σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκαλάντ, και του διευθυντή της Σιν Μπετ με όργανο έναν Ισραηλινό επιχειρηματία είχε σχεδιάσει το Ιράν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, οι ιρανικές προσπάθειες για να σκοτώσουν κάποιον εκ των τριών στόχων, εντάθηκαν μετά τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη.

Κατά την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, το ιρανικό σχέδιο ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας ισραηλινός επιχειρηματίας που πέρασε αρκετό χρόνο ζώντας στην Τουρκία και είχε οικονομικές συναλλαγές τόσο με Τούρκους όσο και με Ιρανούς για να προχωρήσει στα σχέδια δολοφονίας στο Ισραήλ.

Το πρώτο ταξίδι στο Ιράν

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, δύο Τούρκοι, ο Andrei Farouk Aslan και ο Guneid Aslan, φέρονται να επικοινώνησαν με τον Ισραηλινό επιχειρηματία τον οποίο κάλεσαν στη χώρα τους προκειμένου αυτός να συναντηθεί με έναν πλούσιο Ιρανό με το όνομα Edi, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται τον Μάιο.

Όταν όμως οι δύο Τούρκοι είπαν στον Ισραηλινό επιχειρηματία ότι ο Edi δεν μπορούσε να ταξιδέψει από το Ιράν στην Τουρκία, εκείνος συμφώνησε να περάσει λαθραία με αυτοκίνητο από την Τουρκία στο Ιράν, όπου συνάντησε τον Edi και ένα μέλος των ιρανικών αρχών ασφαλείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας από το Ισραήλ είχε ζητήσει αρχικά ένα εκατομμύριο δολάρια πριν αναλάβει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το δεύτερο ταξίδι στο Ιράν

Ακολούθησε δεύτερη επίσκεψη του ισραηλινού επιχειρηματία στο Ιράν, τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία φέρεται να έλαβε το ποσό των 5.000 ευρώ ως προκαταβολή για να ξεκινήσει τις προετοιμασίες του σχεδίου.

Σε εκείνο το ταξίδι ο ισραηλινός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε από την Σιν Μπετ, ταξίδεψε και πάλι λαθραία από Τουρκία προς Ιράν, αυτή τη φορά με φορτηγό, και συνάντησε εκτός από τον Edi και άλλους Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Στη συνάντηση αυτή φέρεται να του ζητήθηκε να καταγράψει σε βίντεο τοποθεσίες στο Ισραήλ, να συγκεντρώσει πληροφορίες αλλά και να απειλήσει Ισραηλινούς τους οποίους το Ιράν είχε ήδη προσεγγίσει αλλά εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν στις οδηγίες της Τεχεράνης.

Στην ίδια συνάντηση ο Ισραηλινός επιχειρηματίας φέρεται ακόμα να ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να στρατολογήσει Ρώσους και Αμερικανούς για να σκοτώσουν Ιρανούς αντικαθεστωτικούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στον επιχειρηματία απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Πέμπτη.


Πηγή




Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του


 

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 40χρονου, ο οποίος την Τρίτη είχε επιτεθεί με ψαροντούφεκο στον 69χρονο πατέρα του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά, καθώς η σορός του βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων.

Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας αλλά περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά την εξέταση της σορού από ιατροδικαστή. 

Σύμφωνα με το gegonota.news κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου, με το οποίο είχε εξαφανιστεί 




Ψάχνουν τον 40χρονο που τραυμάτισε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του και διέφυγε με τρίκυκλο χωρίς πινακίδες


 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Βόλο για τον εντοπισμό του 40χρονου που τραυμάτισε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το magnesianews, ο δράστης έχει εξαφανιστεί από προχθές, όταν και συνέβη το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί τρίαινα από το κρανίο του 69χρονου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε με τρίκυκλο χωρίς πινακίδες, το οποίο ανήκει στον πατέρα του, έχοντας στην κατοχή του αρκετά μετρητά.

Ο 40χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βαθμό κακουργήματος, ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Ο 69χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση της βέργας του ψαροντούφεκου από τους νευροχειρουργούς.

Το επεισόδιο μεταξύ γιου και πατέρα έγινε το πρωί της Τρίτης, στο σπίτι τους στο Βόλο, όπου μετά έντονη λογομαχία, ο 40χρονος πήρε ένα μαχαίρι και αρχικά επιτέθηκε στον 69χρονο πατέρα του, ωστόσο δεν προέκυψε ότι του κατάφερε κάποιο πλήγμα.

Στη συνέχεια ο δράστης πήρε ένα ψαροντούφεκο που είχε στο σπίτι και του έριξε στο δεξί μέρος του θώρακα, προκαλώντας του ένα διαχειρίσιμο τραύμα.

Ακολούθως ο δράστης πήρε και δεύτερο ψαροντούφεκο και του κατάφερε διαμπερές τραύμα στο κρανίο, πίσω από το αυτί. Μάλιστα η μονόφτερη βέργα που έφερε το όπλο, διαπέρασε το κρανίο του άνδρα και βγήκε από την άλλη πλευρά στον αυχένα!

Ο 40χρονος μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, ενώ γείτονας που άκουσε φωνές κάλεσε την Αστυνομία.





Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης ύστερα από τέσσερα χρόνια

 



Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε τη Τετάρτη τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Κίνηση που εδώ και καιρό αναμενόταν και αποτελεί την πρώτη μείωση των επιτοκίων της, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια.

Tο βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ είχε μείνει στάσιμο σε εύρος 5,25% έως 5,5% από τον Ιούλιο του 2023 και ήταν το υψηλότερο των τελευταίων 20 και πλέον ετών.

Να σημειωθεί ότι οι αγορές θεωρούν ότι η Fed έχει καθυστερήσει πολύ να χαλαρώσει την νομισματική πολιτική της και ότι θα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα στη μείωσή τους για να αποτρέψει τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και να διασφαλίσει την ομαλή προσγείωσής της.



Η απάντηση Χατζηδάκη στους 11 βουλευτές της ΝΔ για το κόκκινα δάνεια


 

Απάντηση στην ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» δίνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς», κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη για το «καυτό θέμα» των κόκκινων δανείων και των ανυπεράσπιστων δανειοληπτών.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι οποίοι δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων με το Μαξίμου.

Ο κ. Χατζηδάκης, απάντησε αρχικά στους 11 «γαλάζιους» βουλευτές ότι «το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με προσοχή εξετάζει κάθε ερώτημα, πρόταση και διαμαρτυρία σε σχέση με την οικονομική πολιτική. Ο δημοκρατικός διάλογος και πολύ περισσότερο η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι ιδιαίτερης αξίας και μπορούν να διευκρινίσουν και να βελτιώσουν και πολιτικές».

Επί της ουσίας της ερώτησης, αναφέρει ότι, 

«η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το 2019 μια άνευ προηγουμένου κατάσταση -όχι μόνο για τα εθνικά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια ως αποτέλεσμα της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε».

Τονίζει ότι έθεσε αμέσως το ζήτημα σε προτεραιότητα και υπενθυμίζει σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα, χάρη στις οποίες το ποσοστό των κόκκινων δανείων στις τράπεζες, που ξεπερνούσε το 40% το 2019, περιορίστηκε σε 7,5% το 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, «το 2019, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 στο α’ τρίμηνο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς Τράπεζες και Servicers έχουν μειωθεί σε 70,4 δισ. ευρώ. Το 2019 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν περίπου στο 50% του συνολικού ύψους των δανείων της οικονομίας, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει σημαντικά, στο 32%. Η βελτίωση αυτή είναι πολύ σημαντική και αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την οικονομία».

Μετά τις εκλογές του 2023, η Κυβέρνηση, με τη στήριξη της Βουλής, «ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το σχετικό οπλοστάσιό της με διάφορες επιπλέον πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων ήταν οι νέες υποχρεώσεις που επιβλήθηκαν στους servicers και η ενίσχυση του εξωδικαστικού μηχανισμού -όπου διευρύνθηκε η περίμετρός του, κατέστη κατ’ ουσίαν υποχρεωτικός για όλους προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας, καθώς επίσης υποχρεωτικός και ευνοϊκότερος για τα άτομα με αναπηρία)», με αποτέλεσμα οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού να «κινούνται πλέον σε επίπεδα ιστορικού υψηλού».

Και ο υπουργός παραθέτει στοιχεία:

Τον Αύγουστο του 2024 συνολικά καταγράφονται πλέον, 22.214 επιτυχείς ρυθμίσεις για αρχικές οφειλές ύψους 7,52 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 έχει καταγραφεί αύξηση των ρυθμίσεων κατά +50,36%.

Ενώ το 2019 «οι αντίστοιχες ρυθμίσεις το εξωδικαστικού μηχανισμού κυμαίνονταν σε απογοητευτικά επίπεδα, των μόλις 2.200 ρυθμίσεων, συνολικά».

Σε σχέση με τα επιμέρους ερωτήματα της κοινοβουλευτικής ερώτησης των 11 βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης παραπέμπει στη λεπτομερή απάντηση της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας (διαβάστε ΕΔΩ).

Σημειώνει εξάλλου ότι διάφορες από τις προτάσεις της Ερώτησης ήδη εφαρμόζονται (όπως π.χ. η δημοσίευση στατιστικών στοιχείων, η προδικασία πριν από την επιβολή κατάσχεσης, η υποχρεωτική λειτουργία πλατφόρμας προσωποποιημένης ενημέρωσης για τους δανειολήπτες).

Ο κ. Χατζηδάκης απορρίπτει προτάσεις «που έχουν ως πυρήνα την επιστροφή σε βασικές αρχές του λεγόμενου ''Νόμου Κατσέλη'' (όπως π.χ. ο μη αντικειμενικός προσδιορισμός του χρήζοντος προστασίας δανειολήπτη και οι καθυστερήσεις στη συζήτηση της υπόθεσης από τα δικαστήρια)», με το επιχείρημα ότι «θα παραγνώριζαν ή θα επανέφεραν τις στρεβλώσεις που η πείρα απέδειξε πως ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις προκάλεσαν σε όλο το σύστημα. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις θα έβλαπταν τους δανειολήπτες, διότι θα τους επιβάρυναν με περισσότερους τόκους».

«Η προστασία της κατοικίας των πραγματικά ευάλωτων είναι κοινή προτεραιότητα όλων μας» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης, και καταλήγει:

«Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διεξήγε πρόσφατα σχετική ενημερωτική εκστρατεία, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Η αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης - όχι μόνον σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά με σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στην απάντηση της αρμόδιας Γενικής Γραμματέως.

Στην ίδια απάντηση παρατίθενται σε μεγάλη έκταση στοιχεία για όλους τους προβληματισμούς των συναδέλφων βουλευτών, οι οποίοι συντελούν στο να διευκρινιστεί περαιτέρω το κοινωνικό αυτό ζήτημα».


Με πληροφορίες από το iefimerida.gr




«Πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ

 



Ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποδειχθεί ότι ήταν η ταφόπλακα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι λένε στελέχη του κόμματος που πριν από ένα χρόνο τον είχαν προτείνει για αρχηγό μεταξύ βαΐων και κλάδων, και σήμερα τραβάνε τα μαλλιά τους.

Εκτός από τις εσωκομματικές εξελίξεις, το κόμμα οδηγείται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, αφού όπως προκύπτει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσαν», καθώς προμηθευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο οφείλονται περί τις 200.000 ευρώ, εκκίνησε τις σχετικές διαδικασίες.

Κομματικές πηγές υποστήριξαν ότι επιχειρείται ρύθμιση τους χρέους, ενώ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μέχρι σήμερα το πολύ άυριο το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.

Τονίζουν, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποπληρώνει τα χρέη του κανονικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρει και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης αφού μετά την πρόταση μομφής που πέρασε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επικύρωση της εκπαραθύρωσης από την Πολιτική Γραμματεία, με συμβολαιογραφική πράξη ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο στον κ. Μαυροκεφαλίδη, αίροντας όλες τις γενικές και ειδικές εντολές που του είχε δώσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξέροντας ότι θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς ανεύθυνα όπως κινείται εδώ και μήνες ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».

Στελέχη της Κουμουνδούρου μετά την εξέλιξη εκείνη σχολίαζαν ότι αυτή η «πράξη» δεν σημαίνει επί της ουσίας τίποτα, προσθέτοντας ότι η Πολιτική Γραμματεία -ως πολιτικός προϊστάμενος του κόμματος- είχε κάνει πληρεξούσιο στον κ. Μαυροκεφαλίδη μετά την καθαίρεση Κασσελάκη.



Στη φυλακή ο Sean Diddy για εκβιασμούς trafficking και βία κατά γυναικών


 

Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για εκβιασμό, σωματεμπορία και βιασμό ο διάσημος ράπερ  Sean Diddy .

Προηγουμένως οι δικαστικές αρχές απέρριψαν το αίτημα που κατέθεσε, για αποφυλάκιση με αντίτιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας αποφανθεί πως αποτελεί «κίνδυνο για την ασφάλεια».

Σύμφωνα με το 14 σελίδων έκτασης κατηγορητήριο σε βάρος του ο Σον Κομπς, όπως και είναι το πραγματικό του όνομα, μετέτρεψε την επιχειρηματική αυτοκρατορία του που στηρίχθηκε εκτός των άλλων και στις ιδιαιτέρως επικερδείς επενδύσεις του στην ποτοποιία, σε εγκληματική οργάνωση.

Μια πρώην ηθοποιός σε ταινίες ενηλίκων, η Άντρια Ίνγκλις, τον κατηγόρησε τον Ιούλιο ότι την χρησιμοποίησε «σαν σεξουαλικό πιόνι για την ικανοποίηση και το οικονομικό όφελος άλλων προσώπων» μεταξύ 2004-2009, σε πάρτι που οργάνωνε στο Χάμπτονς της Νέας Υόρκης και στη Φλόριντα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το CNN, ο Κομπς απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες «να εκπληρώνουν τις σεξουαλικές του επιθυμίες» και σε πολλές περιπτώσεις τους επιτέθηκε σε γυναίκες «χτυπώντας, γρονθοκοπώντας, σέρνοντας τες» και πετώντας τους αντικείμενα. Όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές αρχές, τους έδινε στις γυναίκες ναρκωτικά και χρήματα για να συμμετέχουν σε «καλά σκηνοθετημένες παραστάσεις» με άνδρες ιερόδουλους.

Παράλληλα προσθέτουν πως σε περιστατικό του 2016 που έγινε ευρύτερα γνωστό, έχοντας καταγραφεί σε βίντεο, επιχείρησε να δωροδοκήσει φύλακα ασφαλείας ξενοδοχείου ο οποίος παρενέβη όταν εκείνος εκτόξευσε ένα βάζο σε μια γυναίκα που προσπαθούσε να φύγει.

Ο δικηγόρος του, Μαρκ Αγκνιφίλο, υποστηρίζει ότι ο 54χρονος ράπερ θα δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και «θα παλέψει για τον απελευθερώσει».




38χρονη καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό ΑμεΑ

 



Μια 38χρονη στο Βόλο μηνύθηκε από  μια οικογένεια, η οποία την κατήγγειλε ότι έφτασε στο σημείο να ξυλοκοπήσει μέλος της και συγκεκριμένα, έναν 25χρονο με νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πατέρας του 25χρονου στο δικαστήριο, η 38χρονη αποπειράθηκε να κλέψει αντικείμενα από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του, με ανοιχτό το παράθυρο.

Όμως, η γυναίκα έγινε αντιληπτή από τον γιό του και τράπηκε σε φυγή βρίζοντας.

Ωστόσο, μόλις ο πατέρας απομακρύνθηκε, εκείνη πήγε έξω από το σπίτι και απειλούσε να βάλει φωτιά για να καούν η σύζυγος και ο 25χρονος γιος του. Μάλιστα, μόλις αντίκρισε τον 25χρονο ΑμεΑ, η κατηγορούμενη του επιτέθηκε, γρονθοκοπώντας τον.

Όταν ο πατέρας επέστρεψε σπίτι, η 38χρονη τράπηκε ξανά σε φυγή, ενώ ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Χθες κατά την διάρκεια της δίκης η 38χρονη που μένει στην ίδια γειτονιά με τους μηνυτές, αρνήθηκε κάθε κατηγορία. «Δεν έκανα τίποτα και ντρέπομαι να βγω στην γειτονιά, γιατί με φωνάζουν κλέφτρα και πρεζόνι. Εάν το είχα κάνει θα ζητούσα συγγνώμη», είπε και κατέθεσε τα έγγραφα παρακολούθησης του προγράμματος λήψης βουπρενοφρίνης από τον ΟΚΑΝΑ.

Της προτάθηκε από το δικαστήριο να παρέχει κοινωφελή εργασία και δήλωσε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί είναι άρρωστη και καταδικάστηκε σε 16 μήνες με αναστολή.




Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 30%, ΠΑΣΟΚ 16%


Προβάδισμα 14 μονάδων υπέρ της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ αποτυπώνει τη «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 30% στη ΝΔ (1,5 μονάδα πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών).



Δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ που ανεβαίνει στο 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5%, η Νίκη με 4,5%, όσο και η Φωνή Λογικής.



Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 24%. Δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Λύση με 7,5%, η Πλεύση με 4%.

Αναποφάσιστοι 15% και λευκό/άκυρο 4%.

Η δημοσκόπηση της Pulse ρώτησε τους πολίτες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύνολο του δείγματος, το 51% απαντά ότι κρίνει αρνητικά όσα συνέβησαν, ενώ θετικά απαντά το 29%.

Αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 62%) αξιολογούν αρνητικά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, έναντι μόλις 31% που αξιολογεί θετικά όσα συνέβησαν στην ΚΕ.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023, και στο ερώτημα ποιος προτιμάτε να εκλεγεί ανεξάρτητα από την ψήφο σας, το 31% λέει τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 22% απαντά τον Χάρη Δούκα, το 16% Άννα Διαμαντοπούλου, το 15% Παύλο Γερουλάνο, το 5% Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου το 3%.

Σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 και ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 31%.

Ωστόσο, στη δεύτερη θέση περνά η Άννα Διαμαντοπούλου με 20% και ο Χάρης Δούκας έρχεται τρίτος με 17%, πολύ κοντά με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος συγκεντρώνει 15%. Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2%.

Στη δεξαμενή όσων προτίθενται σήμερα να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν στις εκλογές για πρόεδρο, γίνεται μάχη Ανδρουλάκη-Δούκα για την πρώτη θέση, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος με 26%, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει 25%, ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 18%, ο Παύλος Γερουλάνος με 17%, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνουν από 3%.

Σε όσους σίγουρα ή μάλλον προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 27%, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 22% Δούκας και Διαμαντοπούλου. Στο16% είναι ο Π. Γερουλάνος, στο 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 3% η Ν. Γιαννακοπούλου.

Στο ερώτημα για το αν είναι ενήμεροι για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και πώς τις αξιολογούν, το 45% απαντά πως οι εξαγγελίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 43% προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στο ερώτημα ποιος τομέας προβληματίζει περισσότερο, το 45% είπε η ακρίβεια, το 18% ανεργία/εργασία και το 15% η οικονομία.

Το 45% των ψηφοφόρων κρίνει σωστά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, αλλά χρειάζονται και άλλα.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :




















ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από τους κατηγορούμενος, ελεύθεροι οι άλλοι έξι

 


Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε  μέλος της συμμορίας με τα φάρμακα, ο αποκαλούμενος «Μισελ», που κατά τη δικογραφία ήταν ο μεσάζων και διακινούσε τα παρανόμως συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο «Μισελ» φέρεται να είχε επιφορτιστεί, μεταξύ άλλων, και με το να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και να παρουσιάζεται, κατά περίπτωση, ως ιατρός ή βοηθός ιατρού, ανάλογα σε ποιον απευθύνεται.

Επιπλέον, προέκυψε και το ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως ένας εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Μετά την απολογία στον ανακριτή, άλλες τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.

Η κατηγορουμενη γιατρός που απολογήθηκε εχθές αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδυκνείουν νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν εχθές, οι δύο απο αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και ο τρίτος ελεύθερος με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και εμφάνιση σε ΑΤ. 

Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι της υπόθεσης, μεταξύ αυτών φαρμακοποιοί και γιατροί.


Κ.Β.



Νοτοπούλου : Ο θρασύδειλος Κασσελάκης μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω στις συνεντεύξεις μου

 


«Κατά τη διάρκεια συνέντευξής μου επέμενε να ζητά πράγματα που να τον εκθειάζουν περισσότερο» κατήγγειλε η Κατερίνα Νοτοπούλου για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, όπου για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες της για bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη άφησε -χωρίς λεπτομέρειες- να εννοηθεί περιεχόμενο μηνυμάτων που δέχθηκε από τον πρώην πρόεδρο, ενώ ανέφερε και τι ακριβώς του είχε απαντήσει.

«Εξακολουθώ να καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη να σταματήσει να κρύβεται, διότι το θράσος σε συνδυασμό με τη δειλία μάς κάνουν έναν θρασύδειλο» είπε αρχικά η κυρία Νοτοπούλου.

Αναφερόμενη στο «πολιτικό», όπως τόνισε, bullying που έχει δεχθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη, για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί το περιεχόμενο ενός μηνύματος που είχε λάβει από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε και τι του απάντησε στη συνέχεια.

«Πράγματι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής μου επέμενε να ζητά πράγματα που να τον εκθειάζουν περισσότερο. Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος, αν επιθυμεί, μπορεί να το πράξει. Το σημαντικό είναι ότι ένας πολιτικός αρχηγός επιθυμεί να εκμαιεύσει διαφορετικές τοποθετήσεις από τους βουλευτές του, με τρόπο που δεν ταιριάζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Του απάντησα ότι θα πρέπει να σταματήσει να με απειλεί και να μου κάνει bullying επειδή λέω τα αυτονόητα, δεν τον φοβάμαι. Ούτε τότε τον φοβήθηκα, ούτε σήμερα» τόνισε η πρώην υφυπουργός.

«Ουδέποτε έχω ποινικοποιήσει την πολιτική διαφωνία. Ο κ. Κασσελάκης είναι αυτός που κρύβεται πίσω από θρασύτατες επιθέσεις», σημείωσε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.





20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες μετά τις εκρήξεις ασυρμάτων

 



Το Ισραήλ απέδειξε γιατί είναι η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στον κόσμο. 

Νέο κύμα εκρήξεων σε συσκευές του επικοινωνιακού εξοπλισμού των τρομοκρατών της Χεζμπολά στοίχισε χθες Τετάρτη τη ζωή σε 20 μαχητές και τραυμάτισε πάνω από 450 μαχητές σε όλο τον Λίβανο, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα ανησυχίας για το ξέσπασμα πολέμου με το Ισραήλ, ενώ αναμένεται σήμερα ομιλία του ηγέτη του σιιτικού κινήματος, που πρόσκειται στο Ιράν.

Ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος ήταν τυχερός και δεν έχει τραυματιστεί εξαιτίας των εκρήξεων, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην παράταξή του, αναμένεται να εκφραστεί σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για τις εκρήξεις που η Χεζμπολά αποδίδει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και ήταν μοιραίες για πολλά στελέχη της.

Χθες βράδυ, το λιβανικό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι «το κύμα εκρήξεων που προκάλεσε ο εχθρός σε γουόκι-τόκι (...) σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 450».

Το νέο κύμα εκρήξεων ακολούθησε τη σειρά επιθέσεων της προηγουμένης σε συσκευές βομβητών με αποτέλεσμα τους 2.800 τραυματίες μαχητές και 12 νεκρούς.

Χωρίς να αναφερθεί στις εκρήξεις στον Λίβανο, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε χθες πως το «κέντρο βάρους» του πολέμου μετακινείται «προς βορρά», όπου είναι στην πράξη καθημερινές οι φονικές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολά, με αποτέλεσμα να φύγουν και στις δύο πλευρές της μεθορίου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι.

Στη Βηρυτό, ασύρματοι εξερράγησαν ταυτόχρονα χθες σε νότια προάστια, τη στιγμή που γίνονταν οι κηδείες τεσσάρων μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολά τα οποία έχασαν τη ζωή τους την προηγουμένη εξαιτίας εκρήξεων βομβητών, ανέφεραν πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο κίνημα και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι νέες εκρήξεις προκάλεσαν πανικό στους παρευρισκόμενους στις κηδείες και πολλοί έσπευσαν να καλυφθούν.

Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο στα σύνορα, για να υποστηρίξει τη Χαμάς, όπως τονίζει.

Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν κάνει ως εδώ κανένα απολύτως σχόλιο δημόσια για τις εκρήξεις, που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του ισραηλινού Τύπου.