Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Και οι κακοποιοί των Εξαρχείων με την ανοχή της κυβέρνησης τα ίδια και τα ίδια





Επίθεση κακοποιών αντιεξουσιαστών προστατευόμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με βόμβες μολότοφ και πέτρες, δέχτηκε χθες το βράδυ η διμοιρία των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

12:30 το βράδυ, η ομάδα των κακοποιών των Εξαρχείων που δεν σέβεται τίποτα και κανένα, άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ στην ομάδα των ΜΑΤ ψάχνοντας για θύμα αστυνομικό και με τους αστυνομικούς να αντιδρούν κάνοντας χρήση χημικών.

Ένα τέταρτο κράτησε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών και όπως γίνεται πάντα μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών κρύφτηκαν ανενόχλητοι οι κακοποιοί στην γιάφκα του Πολυτεχνείου.

Δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή έστω για τα μάτια του κόσμου και μετά κρυφά να αφεθεί ελεύθερος, ούτε μία!!


Τον ξυλοκόπησαν και τον απέλυσαν γι' αυτή τη φωτογραφία



Ο φωτορεπόρτερ Jibon Ahmed από το Μπαγκλαντές δημοσίευσε πρόσφατα στο Facebook τη φωτογραφία ενός ζευγαριού να φιλιέται στη βροχή.

Όταν τράβηξε τη φωτογραφία την έστειλε στο μέσο που εργάζεται. Όμως η φωτογραφία θεωρήθηκε άσεμνη και δεν δημοσιεύτηκε. Εκείνος τότε την πόσταρε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram. 

Παρότι η φωτογραφία απέσπασε πολύ καλά σχόλια από μερίδα του κοινού, προκάλεσε τη συντηρητική μουσουλμανική πλειοψηφία. 

Ο Jibon Ahmed λίγες ημέρες αφού πόσταρε τη φωτογραφία ξυλοκοπήθηκε από συναδέλφους τους, όπως αναφέρει η Washington Post και ο προϊστάμενός του τον απέλυσε.

«Δεν έχω προβεί σε νομικές ενέργειες επειδή είναι συνάδελφοί μου και θα συνεργαστώ μαζί τους στο μέλλον. Το γραφείο δεν μου αιτιολόγησε τον λόγο της απόλυσης. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να δουλέψω εκεί πια», δήλωσε ο ίδιος για το περιστατικό. 

Ο επικεφαλής του γραφείου όπου εργάζεται ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε ότι ο ξυλοδαρμός του είχε να κάνει με τη φωτογραφία. «Η επίθεση ήταν αποτέλεσμα προσωπικών διαφορών. Ο καθένας σε επαγγελματικό επίπεδο τον συνεχάρη για τη λήψη», είπε.


Πηγή : tvxs.gr


Επίκαιρη Ερώτηση της Ν.Δ. για την τραγωδία στην ανατολική Αττική


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμοδίου Τομεάρχη Δικαιοσύνης, κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, με αφορμή τη χθεσινή παραγγελία του κ. Κοντονή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία περιορίστηκε να ζητήσει τον έλεγχο μόνο των ενδεχόμενων πολεοδομικών ευθυνών για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Στην ερώτηση, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, επισημαίνεται ότι, δεδομένων των συνθηκών και της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ζητήσει τον πλήρη έλεγχο των παραγόντων που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 90 συμπολίτες μας, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν για τα πρόσωπα που είχαν σχετική αρμοδιότητα. Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Κοντονής θα έπρεπε να ζητήσει να αναλάβει την υπόθεση έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών, λόγω της σοβαρότητας και της συνθετότητάς της, όπως δημόσια ζήτησε χθες και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας, η Νέα Δημοκρατία, δια του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, θέτει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τα εξής δύο ερωτήματα:


  1. Για ποιο λόγο περιορίστηκε η χθεσινή Παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μόνο στο θέμα των ενδεχόμενων πολεοδομικών ευθυνών και δεν ζήτησε τον πλήρη έλεγχο όλων των συνθηκών και παραγόντων που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, προκειμένου να οδηγηθούμε στους υπαίτιους;
  2. Εάν συμφωνεί με την άποψη ότι, λόγω της σοβαρότητάς της, η υπόθεση αυτή πρέπει να ελεγχθεί στο ανώτερο δυνατό Εισαγγελικό επίπεδο και γιατί δεν έχει ήδη αναλάβει σχετική πρωτοβουλία;





Κυρώσεις ΗΠΑ σε Τουρκία για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα



Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος των Τούρκων υπουργών Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίντ Γκιουλ και Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή την κράτηση από τις τουρκικές αρχές του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

Κατά τον Λευκό Οίκο, «οι δύο υπουργοί έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύλληψη και κράτηση του Μπράνσον».

Το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμντουλχαμίντ Γκιουλ και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, εις βάρος των οποίων επέβαλε σήμερα κυρώσεις, «υπηρετούν ως ηγετικά στελέχη των τουρκικών κυβερνητικών οργανισμών που ευθύνονται για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς τόνισε ότι οι δύο υπουργοί διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σύλληψή του το 2016 και στην κράτησή του έπειτα.

Κάθε περιουσιακό στοιχείο των δύο υπουργών που βρίσκεται εντός αμερικανικής δικαιοδοσίας παγώνει και οποιαδήποτε συναλλαγή Αμερικανών με τους δύο Τούρκους αξιωματούχους κρίνεται «απαγορευμένη», τόνισε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στη σχετική του ανακοίνωση.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται στο πλαίσιο εκτελεστικού διατάγματος του 2017 που βασίζεται στον λεγόμενο «νόμο Μαγκνίτσκι», με τον οποίο οι ΗΠΑ επιτρέπεται να επιβάλουν κυρώσεις σε άτομα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή για διαφθορά.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι ο πάστορας Μπράνσον έχει κάνει οτιδήποτε λάθος και πιστεύουμε ότι είναι θύμα μιας άδικης κράτησης από την κυβέρνηση της Τουρκίας», δήλωσε η Σάντερς.

«Η άδικη κράτηση του πάστορα Μπράνσον και η συνεχιζόμενη δίωξή του από τους Τούρκους αξιωματούχους είναι απλά απαράδεκτη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνιούτσιν σε ανακοίνωση.

«Ο πρόεδρος κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι ο Μπράνσον πρέπει άμεσα να αφεθεί ελεύθερος.

Η υπόθεση του Αμερικανού πάστορα, που παρέμεινε φυλακισμένος για 21 μήνες στις τουρκικές φυλακές προτού τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, έχει πυροδοτήσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον.

Ο 50χρονος Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Κατηγορείται επίσης, ότι παρείχε στήριξη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αλλά και για κατασκοπεία.

Ώρες πριν την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι καθοδηγείται από μια «ευαγγελιστική και σιωνιστική νοοτροπία».

«Μια προσέγγιση με τέτοια απειλητική γλώσσα δεν θα ωφελήσει κανέναν», δήλωσε νωρίτερα ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι o εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, είχε ξεκαθαρίσει χθες ότι η Αγκυρα θα προβεί σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένει οι δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματικής οδού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


BBC: Η αστυνομία έστελνε τους οδηγούς στην πορεία της φωτιάς



«Κόλαφος» για τις Αρχές και τον χειρισμό τους στο θέμα της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική αποτελεί δημοσίευμα του BBC.

Το άρθρο αναφέρεται στα λάθη και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών εστιάζοντας σε αυτά της αστυνομίας και τις κυκλοφοριακές εκτροπές, που έστειλαν τους οδηγούς στην πορεία της φωτιάς. 

Αναφέρεται δε και σε ξεχωριστή μελέτη που αποκάλυψε ότι δεν σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες να μην έχουν την παραμικρή ευκαιρία διαφυγής.

Παράλληλα, κάνει λόγο για έλλειμμα συντονισμού και στην καθοριστική απόφαση μη εκκένωσης των περιοχών, που επλήγησαν από την καταστροφή. 

«Ο χειρισμός της πυρκαγιάς από τις αρχές έχει ήδη επικριθεί ευρέως από τους πυρόπληκτους. Η ελληνική κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την καταστροφή στους δράστες του εμπρησμού αλλά και σε κάποιους από τους κατοίκους της περιοχής, που παρεμπόδισαν τη διαφυγή των πολιτών με παράνομες κατασκευές. 

Μποτιλιάρισμα και πανικός

Μία από τις πιο καταστροφικές εικόνες στο Μάτι ήταν δεκάδες καίγονται αυτοκίνητα σε μικρή απόσταση από την ακτή. Σύμφωνα με τον καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αυτοκίνητα εξετράπησαν λανθασμένα στην περιοχή από την αστυνομία.

Αντί να γυρίσουν αυτοκίνητα πίσω στον κεντρικό δρόμο, τη λεωφόρο Μαραθώνος, η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές και έστειλε οδηγούς που κατευθύνονταν τόσο νότια όσο και βόρεια προς την περιοχή που θα καταστρέφονταν από τη φωτιά, δήλωσε στο BBC.

«Προφανώς έπρεπε να σταματήσουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνα, καθώς τα αυτοκίνητα θα κινούνταν προς τη φωτιά», είπε.

«Αλλά αντί να εμποδίσουν την κυκλοφορία και να ζητήσουν από τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή, τους επέτρεψαν να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές και οι μόνες διαδρομές ήταν μέσω του Ματιού», συμπλήρωσε.

Μία ανάρτηση της Αστυνομίας στο facebook την 23η Ιουλίου, λίγο πριν ανακατευθύνει την κίνηση δείχνει τι επικρατούσε. Περιλαμβάνει τρεις εκτροπές από την Μαραθώνος και μία τέταρτη κοντά στην φωτιά στο Κόκκινο Λιμανάκι. Το μήνυμα αναδημσοίευσε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:
1. Λ. Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ ρεύμα προς Μαραθώνα
2. Λ. Μαραθώνος & Χρυσοστόμου Σμύρνης, ρεύμα προς Μαραθώνα
3. Λ. Μαραθώνος & Αγίας Μαρίνας, ρεύμα προς Αθήνα
4. οδός Ποσειδώνος από το ύψος Κόκκινο Λιμανάκι, ρεύμα προς Μαραθώνα

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς προσπάθησαν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους και να φύγουν, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε διέξοδος. Και αν κοιτάξετε τις εικόνες των καμένων αυτοκινήτων, θα δείτε ότι εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένοι προς κάθε κατεύθυνση», επισημαίνει ο κ. Διγαλάκης.

Οι παρατηρήσεις του υποστηρίζονται από ξεχωριστή έκθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναφέρει ότι οι προσπάθειες εκκένωσης του Ματιού ήταν ανοργάνωτες και προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση και πανικό.

Δεν υπήρξε κανένας επίσημος συναγερμός για τους κατοίκους και τους τουρίστες κοντά στην παραλία, αλλά μόνο από στόμα σε στόμα από ανθρώπους που διέφευγαν δυτικά του Ματιού, συνεχίζει. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες δεν είχαν σχεδόν καθόλου χρόνο να αντιδράσουν.

Η πυρκαγιά χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος και να φτάσει στην ακτή στις 23 Ιουλίου, εν μέσω των δυτικών ανέμων που καταγράφηκαν στην περιοχή και εφταναν μέχρι και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Συνολικά 305 αυτοκίνητα κάηκαν σε θερμοκρασίες τόσο υψηλές ώστε οι ζάντες αλουμινίου και τα παράθυρα των αυτοκινήτων έλιωναν.

Η ομάδα του πανεπιστημίου αναφέρει πως η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού λειτούργησε ως παγίδα για τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Όπως σημειώνουν, τα στενά δρομάκια, τα αδιέξοδα και η έλλειψη ανοιχτών χώρων τους εμπόδισαν να διαφύγουν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι οι παράνομες κατασκευές από τους κατοίκους είχαν συμβάλει στην καταστροφή παρεμποδίζοντας τις διαδρομές διαφυγής.

Ούτε μία παραίτηση

Μέχρι στιγμής ταυτοποιήθηκαν οι σοροί 76 θυμάτων που εντοπίστηκαν τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες μερικών, όμως αρκετοί παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι οικογένειες ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που έχασε τη ζωή του στη φωτιά, κατέθεσαν μήνυση κατά της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και των επικεφαλής της περιφέρειας για το χειρισμό της τραγωδίας.

Υποστηρίζουν ότι κανένας υπάλληλος από τον Μαραθώνα ή από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν προειδοποίησε τους κατοίκους, δεν έδωσε εντολές για να εκκενώσουν την περιοχή και δεν πρότεινε διαδρομές εκκένωσης.

Μεταξύ αυτών που επικρίθηκαν για την αντίδρασή τους στην πυρκαγιά είναι ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος τέσσερις ημέρες πριν την πυρκαγιά σε τηλεοπτική του συνέντευξη επέμεινε ότι υπήρχε άριστη αντιπυρική προετοιμασία.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στη φωτιά ώθησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη και όσους χειρίστηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο την καταστροφή να παραιτηθούν.

«Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς μερικοί άνθρωποι ... μπορούν να κοιμηθούν σήμερα και να συνεχίσουν να ασκούν ευτυχώς τα καθήκοντά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Οι επικρίσεις του θεωρήθηκε ευρέως ότι στοχεύουν στον χειρισμό της κρίσης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ένας υπουργός - Τόσκας - έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν την δέχθηκε.

Οι επιτελείς του «αριστερού πρωθυπουργού», αντέδρασαν λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την τραγωδία.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την περιοχή της καταστροφής τη Δευτέρα (30/7) χωρίς προειδοποίηση, αποφεύγοντας τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες.

Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε την παράκτια περιοχή την Τετάρτη (1/8) και μίλησε με επιζώντες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά ζήτησε από τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην τον συνοδεύσουν εκ των προτέρων.


Πηγή : protothema.gr


Ο Κουβέλης ζήτησε συγνώμη αλλά χωρίς αξιοπρέπεια δεν παραδέχτηκε κανένα στρατηγικό λάθος



Τον Κουβέλη τον μάθαμε καλά και είδαμε ότι για την καρέκλα δεν έχει ούτε αξιοπρέπεια, ούτε ήθος.

Μπορείς να ξεφτιλίζεσαι όσο θέλεις για να έχει κάποιο ρόλο στο τσίρκο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που σου αξίζει αλλά μην προκαλείς λέγοντας ότι δεν υπήρξαν στρατηγικού χαρακτήρα λάθη.

«Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει» είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Σχετικά με τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία, ο Φώτης Κουβέλης πήγε ένα βήμα παραπάνω για να γλύψει τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας και πάλι χωρίς ίχνος ντροπής ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του…

Είπε και άλλα που δεν έχει κανένα νόημα να τα αναφέρουμε γιατί απλά ο Κουβέλης ότι και να πει είναι ο Κουβέλης, απλά μην προκαλεί την κοινωνία που τον ξέρει πλέον απέξω και ανακατωτά.




ΝΔ: Η κυβέρνηση εμπόδιζε επί 3,5 χρόνια κατεδαφίσεις αυθαιρέτων



Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, αναφορικά με την κατάθεση τροπολογίας για την επίσπευση των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό».

Πλήρης Δήλωση

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει  για την τραγωδία στο Μάτι,  προσπαθώντας να παραπλανήσει  τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο.

Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού  του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο Υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική,  που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας ο πρώτος Υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με "εξαιρετικά επείγον" αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.  

Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι αυτά που επί τρεισίμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό.

Ο κ. Τσίπρας  θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μάτι».

Αποδεικτικά :


Κατεβάστε το έγγραφο με το οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ζητά την αναβολή των κατεδαφίσεων εδώ. 
Κατεβάστε το έγγραφο με το οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης ζητά την αναβολή των κατεδαφίσεων εδώ. 


Ο Λουκουμάκης έγινε… viral: Παγκόσμια συγκίνηση για τον σκύλο που βρέθηκε σε φούρνο και επιβίωσε από την πυρκαγιά



Η ιστορία του σκύλου που σώθηκε ως εκ θαύματος από την πυρκαγιά στο Μάτι και εντοπίστηκε μέσα σε χτιστό φούρνο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του Reuters.

«Κοιτάξτε τι βρήκα. Κοιτάξτε. Πού είσαι; Έ, γλυκούλη μου. Έλα, γεια σου, γεια σου. Τι καλό που είσαι», λέει η Άρτεμις στο σκυλάκι, που δε σταματάει να της δίνει φιλιά όταν τον εντοπίζει στο φούρνο.

Ο σκύλος ονομάστηκε Λουκουμάκης και η Άρτεμης δηλώνει στο Reuters:«Έκλαιγα πάρα πολύ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, γιατί το να βρίσκεις σε ένα τόσο νεκρό τοπίο, που τα πάντα δίπλα σου είναι νεκρά, κάτι τόσο ζωντανό και βλέπεις ότι έχει ελπίδα μέσα του. Δηλαδή αυτό το σκυλί λες δεν γίνεται να σώθηκε».


Με το τρίχωμα καμένο, αναμαλλιασμένος, ταλαιπωρημένος και φοβισμένος και με ένα μικρό έγκαυμα, ο Λουκουμάκης βρέθηκε μέσα στο φούρνο και αρχικά ήταν διστακτικός και επιθετικός.

«Σε κάθε κίνηση αντιδρούσε με γρύλισμα, με δάγκωμα. Του πρόσφερα φαγητό και μου δάγκωνε το χέρι», λέει η Ντιάνα Τοπαλή. «Κάηκαν ακόμα και οι βλεφαρίδες του. Απορώ πως επέζησε», λέει η Ντιάνα.


Μετά από πολλές ώρες ύπνου και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, ο οποίος του χορήγησε σιρόπια για το αναπνευστικό και τον κούρεψε, ο Λουκουμάκης άλλαξε όψη κι είχε διάθεση για παιχνίδι.



Ο Λουκουμάκης πιστεύεται πως ήταν ένα από τα αδέσποτα στο Μάτι και υπολογίζεται πως είναι περίπου 4,5 ετών. Θα μείνει με την Ντιάνα μέχρι να βρεθεί οικογένεια που θα τον υιοθετήσει.


Το σημείο όπου βρέθηκε ο Λουκουμάκης


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Σοκαριστικό video από επιβάτη που αποτυπώνει την σύγκρουση της 2431 της Aeromexico



Ένας επιβάτης δημοσίευσε το βίντεο των τελευταίων δευτερολέπτων πριν από την συντριβή της πτήσης 2431 της Aeromexico και του πανικού που επακολούθησε. 

Το βίντεο δείχνει το Embraer 190 με 103 επιβαίνοντες να προσπαθεί να απογειωθεί μέσα σε καταιγίδα από το αεροδρόμιο του Ντουράνγκο, και τελικά να συντρίβεται.




Δραματικές στιγμές στην Καλιφόρνια! 16 αγνοούμενοι από τις καταστροφικές φωτιές



Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν σήμερα να αναζητούν 16 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται από τις μια από τις πλέον καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται τους ηπιότερους ανέμους που φυσούν σήμερα ενισχύοντας τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν αναχώματα για να περιορίσουν τις φλόγες.

Έξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την περασμένη Πέμπτη στην Καλιφόρνια. Ανάμεσά τους δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, εκ των οποίων δύο νεαρά παιδιά και η γιαγιά τους, οι οποίοι πέθαναν ενώ είχαν κουλουριαστεί κάτω από μια βρεγμένη κουβέρτα.

Δραματική η κατάσταση στην Καλιφόρνια!

Περίπου 900 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 445.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Δεκαέξι άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι σήμερα δήλωσε ο αρχιφύλακας του Ρέιντινγκ, Τοντ Κογκλ. Χθες ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επτά. Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί κυμαινόταν και σε κάποιο σημείο ο κατάλογος έφτασε μέχρι και τα 26 ονόματα, τόνισε ο Κογκλ.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Στους κατοίκους μιας περιοχής του Ρέντινγκ, βόρεια του ποταμού του Σαγκραμέντο, που είχαν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, τους επιτράπηκε σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 17 πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την πολιτεία αυτή τη στιγμή, τις οποίες τροφοδοτούν η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters
newsit.gr


Τσούπρα: Η Περιφέρεια και οι δήμοι ουδέποτε έλαβαν εισήγηση ή εντολή για εκκένωση στο Μάτι



«Κατέθεσα ως μάρτυρας στην εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από πρόσκληση της αρμόδιας εισαγγελέας. Είναι το ελάχιστο για τους συμπολίτες μας που θρηνούν αυτή τη στιγμή» δήλωσε στην ΕΡΤ η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα.

Στη δήλωσή της, η κυρία Τσούπρα επισήμανε επίσης: «Ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής είναι να βοηθάει το πυροσβεστικό σώμα στο δύσκολο έργο του και αυτό πράξαμε στο μέγιστο βαθμό και σε αυτήν την τραγωδία. Είναι σαφές ότι η Περιφέρεια και οι δήμοι ουδέποτε έλαβαν εισήγηση ή εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Ωστόσο, συνδράμαμε με κάθε μέσο για τη διάσωσή τους. Πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και αιρετοί δώσαμε μια άνιση μάχη».

Τα «έριξε» στην Πυροσβεστική

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε. Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Τέλος, η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


«Από πού να κόψουμε τη Μαραθώνος;» - Η «Κ» παρουσιάζει τις ηχογραφημένες συνομιλίες από τους ασυρμάτους των αστυνομικών



18.13: «Θα χρειαστεί να έρθετε πιο χαμηλά, θα χρειαστεί εκτροπή. Να ξεκινήσετε για Νέα Μάκρη».

18.18: «Η φωτιά έφτασε στην Κυανή Ακτή. Βρίσκεται σταθμός εκεί να κόψει».

18.29: «Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά. Να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι. Να τα στέλνουμε όλα Ραφήνα».

18.35: «Το 10 (σ.σ. ανακριτικό της Τροχαίας) είναι καλά; Ακουσα ότι έχει εγκλωβιστεί».

Οι χειρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου αποτέλεσαν αντικείμενο σφοδρής κριτικής. Τα στελέχη της Τροχαίας καταγγέλλονται ότι αντί να απομακρύνουν με ασφάλεια τους οδηγούς από τη φωτιά τους έστειλαν –λόγω των εκτροπών κυκλοφορίας– στο «μάτι του κυκλώνα». Φως σε όσα συνέβησαν το κρίσιμο διάστημα που οι φλόγες διέσχισαν τη λεωφόρο Μαραθώνος με πορεία προς την ακτή, ρίχνουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες από τους ασυρμάτους των αστυνομικών, τις οποίες δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ». Τι προκύπτει απ’ αυτές; Η εντολή του διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνου Βουτσελά προς τον επικεφαλής της Τροχαίας Αργύρη Μπακαλώνη για διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Μαραθώνα δόθηκε τηλεφωνικά στις 18.12 και ενώ η φωτιά βρισκόταν στον Νέο Βουτζά. Eνα λεπτό αργότερα, στις 18.13 ο κ. Μπακαλώνης δίνει μέσω ασυρμάτου εντολή σε μια μοτοσικλέτα και ένα περιπολικό της Τροχαίας που πραγματοποιούσαν εκτροπές της κυκλοφορίας σε Νέο Βουτζά και Καλλιτεχνούπολη να μετακινηθούν και να κόψουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη συμβολή της με την οδό Φλέμινγκ (διασταύρωση Ραφήνας), μόνο για τα οχήματα που κινούνταν προς Μαραθώνα.

18.13: «Θα χρειαστεί να έρθετε πιο χαμηλά, θα χρειαστεί εκτροπή. Να ξεκινήσετε τώρα για Νέα Μάκρη» διατάσσει μέσω ασυρμάτου τους δύο υφισταμένους του ο διοικητής της Τροχαίας. Εκείνοι απαντούν: «Από πού να κόψουμε τη Μαραθώνος;».

Πέντε λεπτά αργότερα, το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησιάζει τη λεωφόρο. Στις 18.18 υπάρχει καταγεγραμμένο το εξής μήνυμα: «Η φωτιά έφτασε στην Κυανή Ακτή, είναι σταθμός (σ.σ. όχημα της Τροχαίας) εκεί να κόψει» και ένα λεπτό αργότερα στις 18.19 δίνεται εντολή στο τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής να στείλει ενισχύσεις.


Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., την ίδια στιγμή (γύρω στις 18.20) έγινε διακοπή της κυκλοφορίας και στην οδό Φλέμινγκ, που οδηγεί προς το λιμάνι της Ραφήνας. Αντίστοιχα, από τις ηχογραφημένες συνομιλίες αποκαλύπτεται ότι μερικά λεπτά αφότου απαγορεύθηκε η είσοδος στη λεωφόρο Μαραθώνος, η Τροχαία δημιούργησε φραγμό και στον πρώτο παράλληλο δρόμο που οδηγεί στο Κόκκινο Λιμανάκι και στην Αργυρά Ακτή, τον κυκλικό κόμβο δηλαδή της λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Ενδεικτικά, στις 18.27 αστυνομικός της Τροχαίας που μετέχει στα μέτρα ακούγεται να διαβιβάζει: «Eχουμε κλείσει Μαραθώνος από μεριά της Φλέμινγκ» και δύο λεπτά αργότερα, στις 18.29, ο επικεφαλής των μέτρων ακούγεται να φωνάζει: «Ελάτε στο Κόκκινο Λιμανάκι, να μην πάει τίποτα από παραλιακή για Νέα Μάκρη». Δευτερόλεπτα μετά και ενώ στην περιοχή επικρατούν συνθήκες πανικού ο εκφωνητής επαναλαμβάνει: «Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά, να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι, να τα στέλνουμε όλα Ραφήνα».

Οι αστυνομικοί διευκρινίζουν πάντως ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την εκτροπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι τη στιγμή που δημιουργήθηκε φραγμός στην (παράλληλη) λεωφόρο Δημοκρατίας, οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνταν στην οδό Φλέμινγκ είχαν δυνατότητα –εάν το επιθυμούσαν– να στρίψουν προς το Κόκκινο Λιμανάκι και να συνεχίσουν την πορεία τους προς το Μάτι. Ακόμα, περιγράφουν ότι αρκετοί οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στον φραγμό επιτίθεντο στους άνδρες της Τροχαίας στα μπλόκα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα σπίτια τους για να τα σώσουν από τη φωτιά.

«Υπάρχει πρόβλημα»

Πάντως, μετά τις 18.30 οι ηχογραφημένες συνομιλίες από τους ασυρμάτους των αστυνομικών αποτυπώνουν τις δραματικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. «Oσοι σταθμοί κινούνται ή βρίσκονται εντός της φωτιάς προσοχή να μην εγκλωβιστούν. Ούτε ένα όχημα παραλιακά, αυστηρές εκτροπές, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» ακούγεται να διατάσσει ο επικεφαλής αξιωματικός τους αστυνομικούς που βρίσκονται στα μπλόκα.

Πέντε λεπτά αργότερα η ένταση κλιμακώνεται, καθώς υπάρχει πληροφορία ότι ένα περιπολικό έχει εγκλωβιστεί στη φωτιά. Είναι 18.35 όταν ο διοικητής της Τροχαίας ακούγεται να ρωτά στον ασύρματο: «Το 10 είναι καλά; Aκουσα ότι έχει εγκλωβιστεί;». Η απάντηση που ακολούθησε ήταν καθησυχαστική: «Ναι, όλα καλά έχει κατέβει στη διασταύρωση της Ραφήνας».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σοκάρει η περιγραφή αστυνομικού για την πυρκαγιά στο Μάτι: Κάποιοι δεν κάηκαν, έλιωσαν



Τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και της διάσωσης πολιτών στο Μάτι διηγείται αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας.

Ο Σταύρος Τσιροζίδης ήταν ένας από τους αστυνομικούς που έκλεισαν την λεωφόρο Μαραθώνος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Η περιγραφή του στο Έθνος σοκάρει με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν μπορούσε να κοιμηθεί επειδή έκλεινε τα μάτια του και έβλεπε λιωμένα και άψυχα κορμιά.

«Ζήσαμε την κόλαση. Όταν έκλεισα τη λεωφόρο Μαραθώνος με τη μηχανή δεκάδες οδηγοί μάς έριχναν κατάρες, ούρλιαζαν και φώναζαν προς εμάς. Ήθελαν να πάνε στο Μάτι και στο Βουτζά για να σώσουν τις περιουσίες τους. Δεν πίστευε κανείς τους ότι η φωτιά θα περάσει τη Μαραθώνος. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου τους έλεγα ότι δεν μπορώ να τους αφήσω να περάσουν. Ότι μαίνεται ανεξέλεγκτη φωτιά».

Στο Μάτι έφτασα περίπου στις 18.05. Ο διοικητής μου ήταν ήδη εκεί. Πήρα εντολή να κάνω εκτροπή της κυκλοφορίας στη Μαραθώνος για να μπορούν να κάνουν τα αυτοκίνητα αναστροφή προς Αθήνα και να μην πάνε προς τη φωτιά που εκείνη την ώρα ήταν στο Βουτζά. Όταν κλείσαμε το ρεύμα της Μαραθώνος και στη συνέχεια τη Φλέμινγκ επικράτησε πανικός. Οδηγοί ζητούσαν να τους αφήσουμε να πάνε στο Μάτι και στο Βουτζά. Μας ζητούσαν να πάνε στις επικίνδυνες ζώνες, που λίγο μετά κάηκαν. Ήθελαν να σώσουν ό,τι μπορούν. Ένας με χτύπησε με τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του. Υπήρχαν οδηγοί που δεν έφευγαν με τίποτα. Την ίδια ώρα, βγάζαμε τα αυτοκίνητα που ήταν στο Μάτι και στο Βουτζά. Τους κατευθύναμε προκειμένου να βγαίνουν από το Μάτι και αντί να κάνουν δεξιά, να στρίβουν αριστερά προς Αθήνα. Έτσι απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 600 οχήματα, ενώ άλλα τόσα θα έμπαιναν στην περιοχή αν δεν τα εμποδίζαμε. Οι άνθρωποι αυτοί σώθηκαν. Ο ίδιος πανικός επικρατούσε στο λιμάνι της Ραφήνας. Ερχόταν με τα καράβια κόσμος από διακοπές και είχε άγνοια για το τι συνέβαινε. Περίπου στις 18.25 ενημερωθήκαμε ότι η φωτιά περνάει τη Μαραθώνος. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και με τον αέρα να φυσάει σαν να είναι χειμώνας». 

Ο Σταύρος Τσιροζίδης μαζί με τον διοικητή του πήγαν κατευθείαν στο Μάτι: «Μπήκαμε στο Μάτι. Διώχναμε κόσμο από την πλατεία και από τα στενά της Εθνικής Αντιστάσεως. ‘Φύγετε να σωθείτε’, τους λέγαμε. Οι σκηνές ήταν δραματικές. Άλλοι μας ακούγανε και φεύγανε να σωθούν από την κατεύθυνση που τους λέγαμε και άλλοι δεν μας ακούγανε. Υπήρχε κόσμος που ήθελε να ανέβει στο Κόκκινο Λιμανάκι, δηλαδή σε τελείως λάθος κατεύθυνση».

Μιλώντας για το χωράφι στο οποίο βρέθηκαν απανθρακωμένοι 26 άνθρωποι, ο αστυνομικός λέει:

Φτάσαμε σε απόσταση 50 μέτρων από το μοιραίο χωράφι. Όλα γύρω μας ήταν καμένα. Δεξιά, αριστερά βλέπαμε καμένες κολώνες της ΔΕΗ, καλώδια να φλέγονται, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα καμένα αυτοκίνητα που αντικρίσαμε στην περιοχή είχαν πρόσωπο προς το Κόκκινο Λιμανάκι. Ο κόσμος ήθελε να πάει προς τη θάλασσα για να σωθεί και κάηκε. Στις 21.15 φτάσαμε στην πλατεία. Εκεί μας ενημέρωσαν πολίτες ότι λίγο μετά το κάμπινγκ υπάρχει ένα άτομο νεκρό. Πράγματι βρήκαμε άνδρα που είχε πεθάνει από ασφυξία. Τα ρούχα του είχαν καεί λίγο. Κατόπιν, κατεβήκαμε στη Ποσειδώνος. Σταματήσαμε σε ένα ξενοδοχείο. Στην παραλία υπήρχε ένα απανθρακωμένο πτώμα. Αφήσαμε τη μηχανή και αρχίσαμε να ψάχνουμε για εγκλωβισμένους. Με το φακό φτάσαμε στο δρόμο όπου είχαν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα με κόσμο. Είμαι 18 χρόνια στην Αστυνομία, έχω δει πολλούς διαμελισμένους ανθρώπους σε τροχαία, αλλά αυτή η εικόνα πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία. Άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, απανθρακωμένοι. Καταλάβαινες ότι κάποιοι από αυτούς ήταν μικρά παιδιά και δεν μπορούσες να το πιστέψεις».

Τα όσα αναφέρει στη συνέχεια δεν τα χωράει ανθρώπου νους: «Υπήρχαν άνθρωποι που δεν πέθαναν από τις φλόγες αλλά από τη θερμοκρασία. Έλιωσαν. Σκεφτείτε ότι είδα ζάντες, οι οποίες έχουν και τιτάνιο, να έχουν λιώσει και να έχουν πάρει υγρή μορφή. Διανοείστε το ανθρώπινο σώμα τι γίνεται σε αυτές τις θερμοκρασίες; Το αλουμίνιο λιώνει περίπου στους 600 βαθμούς».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ομολογία 35χρονου εμπρηστή Μαραθώνα : «Μου άρεσε να βάζω φωτιές για να βλέπω τους πυροσβέστες να τρέχουν»



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 35χρονος θεωρείται υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές πυρκαγιές για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018. 

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι έβαζε τις φωτιές επειδή του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν για να τις σβήσουν.  Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής, ο 35χρόνος δεν εμπλέκεται στη φωτιά της 23ης Ιουλίου, αλλά η δικογραφία του ελέγχεται προκειμένου να διερευνηθεί εάν συνδέεται και με αυτήν.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει: 


«Συνελήφθη σήμερα 1 Αυγούστου, από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ημεδαπός Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών». 




Δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς: Αλλάζει ο αριθμός ημέρα με την ημέρα



Δέκα ημέρες από την εθνική τραγωδία στο Μάτι και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να δώσουν τον αριθμό των νεκρών και των αγνοούμενων. Κάθε ημέρα που περνά, κάθε ανακοίνωση που βγαίνει από το Πυροσβεστικό Σώμα και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση.

Ας δούμε τις τρεις τελευταίες ανακοινώσεις για να καταλάβουμε το μπάχαλο.

30 Ιουλίου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70.
Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.
Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όμως, τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί.
Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα.

Δηλαδή έχουμε 75 νεκρούς και 14 αγνοούμενους (σύνολο 89 άτομα)

31 Ιουλίου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.
Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.
Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Εχουμε δηλαδή 80 νεκρούς και 8 αγνοούμενους (σύνολος (88 άτομα)
1 Αυγούστου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.
Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.
Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.

Εχουμε δηλαδή 85 νεκρούς και έναν αγνοούμενο (σύνολο 86 άτομα).

Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πώς μέσα σε τρεις μέρες οι νεκροί και αγνοούμενοι από 89 άτομα έπεσαν σε 88 και την Τετάρτη σε 86;
Κάποιος δεν πρέπει να εξηγήσει γιατί δημιουργήθηκε αυτό το απίστευτο μπάχαλο, αυτή η ασέβεια στους νεκρούς και τους συγγενείς τους;


TA NEA