Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Στο ΕΚΑΒ τα πρώτα 6 ασθενοφόρα που αγοράστηκαν από το ΥΠΟΙΚ με δωρεές από τον ειδικό λογαριασμό Covid-19

 



Παραδόθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) τα πρώτα έξι 6 από τα συνολικά 17 ασθενοφόρα, που αγοράστηκαν με χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση δωρεών προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού Covid-19.

  • Τόσο τα έξι νέα ασθενοφόρα (συνολικής αξίας 430.00 ευρώ) τα οποία παραδόθηκαν σήμερα, όσο και τα υπόλοιπα 11, που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, αγοράστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που διαβίβασε το ΕΚΑΒ και θα καλύψουν ανάγκες του σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • Συγκεκριμένα, σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ - Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας - θα λάβουν από τρία ασθενοφόρα η καθεμία.
  • Το συνολικό ποσό που διατέθηκε για την εν λόγω δράση από τον ειδικό λογαριασμό Covid-19 ανέρχεται σε 1.230.000 ευρώ.


Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ξενοδοχεία

 


Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ύστερα από τη σχετική εισήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, κηρύσσεται υποχρεωτική για το σύνολο του κλάδου η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας για το 2023-2024.

  • Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις της Σύμβασης που αφορούν μεταξύ άλλων αποδοχές, επιδόματα, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κλπ. επεκτείνονται και ισχύουν για το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου και όχι μόνο για εκείνες που υπέγραψαν τη Σύμβαση.
  • Η ΣΣΕ που κηρύσσεται υποχρεωτική προβλέπει αύξηση των βασικών μηνιαίων μισθών κατά 5,5 % από 1ης Ιανουαρίου 2023 και κατά 5 % από 1ης Ιανουαρίου 2024.
  • Η σύμβαση που συμφωνήθηκε μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) προβλέπει ακόμη ότι κατά τη θερινή και χειμερινή τουριστική περίοδο:
    • Στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας καταργείται ο όρος που προέβλεπε τη χορήγηση συνεχών ημερών εβδομαδιαίας ανάπαυσης στους εργαζόμενους με πενθήμερο και παρέχεται η δυνατότητα στον εργοδότη να κατανέμει τη διήμερη ανάπαυση εντός της εβδομάδας αλλά διακεκομμένα. Κατά τις ίδιες περιόδους οι επιχειρήσεις μπορούν να απασχολούν τους μισθωτούς μέχρι και μία ώρα επιπλέον την ημέρα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, υπό την προϋπόθεση ότι ο μέσος όρος εβδομαδιαίας εργασίας σε περίοδο έως 8 εβδομάδων δεν υπερβαίνει τις 40 ώρες.
    • Εφόσον η πληρότητα υπερβαίνει το 70 % επιτρέπεται η απασχόληση σε ημέρες ανάπαυσης με πρόσθετη αμοιβή ίση με ένα ημερομίσθιο. Αν πρόκειται για Κυριακή ή αργία η πρόσθετη αμοιβή είναι ένα ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75 %.
  • Η σύμβαση αφορά τέσσερις κατηγορίες εργαζομένων για τους οποίους οι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται από 1.1.2023 από 835,64 έως 911,34 ευρώ και από 1.1.2024 από 877,43 έως 956,91 ευρώ. Στους βασικούς μισθούς προστίθενται κατά περίπτωση επιδόματα προϋπηρεσίας, γάμου, τουριστικής εκπαίδευσης, εποχικής απασχόλησης, στολής, ανθυγιεινής εργασίας, τροφής και ύπνου (διαμονής στο ξενοδοχείο). Οι ελάχιστες αμοιβές ισχύουν και για τους εργαζόμενους των ίδιων ειδικοτήτων που απασχολούνται σε εργολάβους στους οποίους αναθέτει εργασίες η ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, με θετική στάση και της κυβέρνησης, γνωμοδότησε υπέρ της επέκτασης εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στέλνοντας τρία μηνύματα:

  • Πρώτον, ότι στηρίζονται τα εισοδήματα των εργαζομένωνσε όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε βαθμό σημαντικότερο από τον ήδη αυξημένο κατώτατο μισθό, λόγω της συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων.
  • Δεύτερον, ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας που τόσο πολεμήθηκε από την αντιπολίτευση και θεωρήθηκε ως δήθεν κατάργηση του 8ώρου, όταν ψηφίστηκε ο νόμος 4808/2021, μπορεί να λειτουργεί θετικά και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο του εργοδότη όσο και του εργαζομένου, αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σχετικά.
  • Τρίτον, ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις Συλλογικές Συμβάσεις εργοδοτών και εργαζομένων που δεν διατάσσονται φυσικά, αλλά είναι αποτέλεσμα καλόπιστης και παραγωγικής διαπραγμάτευσης, όπως συνέβη και με την εν λόγω κλαδική σύμβαση.

 



Άρχισε να προκαλεί ο φαιδρός Αντώναρος κάνοντας ομοφοβικά σχόλια

 



Μέχρι σήμερα μόνο γελάγαμε με τον Βαγγέλη Αντώναρο, και διαβάζαμε τις αναρτήσεις του για τις φωνές που ακούει κατά καιρούς, για τα δήθεν τηλέφωνα που τον παίρνουν, όπως και για τις προβλέψεις του για εκλογές που έπεσαν πάντα έξω.

Με λίγα λόγια ένας ακόμα πολιτικά τελειωμένος και γραφικός, έγινε νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει να διαλέγει στελεχάρες.

Τώρα ο Βαγγέλης Αντώναρος, φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση γιατί  είναι αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για ομοφοβικά σχόλια στελεχών του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Μιθριδάτη λόγω παλαιότερων αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης επιτέθηκε δικαιολογημένα στον Βαγγέλη Αντώναρο κατηγορώντας τον ότι και αυτός διατυπώνει ομοφοβικό λόγο.

Ο κ. Πατέλης σχολίασε συγκεκριμένα ανάρτησή του στο Twitter του Ευάγγελου Αντώναρου στην οποία το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Βρε παιδί μου, κοίτα μανία που έχουν οι (όχι μόνο πολιτικά) περιφερόμενες Λουλούδες με τους "καραμανλικούς".

Πολύ τους πονάει! Θα το πιούν το πικρό ποτήρι to the very end (το γράφω αγγλικά γιατί ψωροπερηφανεύονται για

την αγγλομάθεια τους)»


Ο Αλέξης Πατέλης σχολιάζοντας την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου σημείωσε: Μετά τον Μιθριδάτη κι άλλος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ομοφοβικό λόγο. 





Πληροφορίες και για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο

 


Πληροφορίες και για μια δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έρχονται από τις Βρυξέλλες, μετά από εκείνη που προχώρησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για παρενόχληση, η οποία και έθεσε τον γνωστό ηθοποιό εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναφορικά με τη δεύτερη καταγγελία, στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Mέχρι στιγμής, ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά για την εν λόγω καταγγελία που έρχεται στο φως.


iefimerida.gr



Η Ελένη Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση

 


Δικηγόρος, που εργάζεται στον Τομέα Δικαιοσύνης της Κομισιόν, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που φέρεται να κατήγγειλε στις βελγικές Αρχές τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για βαριά κακοποίηση.

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου έγινε το 2020. Κανείς δεν έχει πειστική απάντηση γιατί άργησε η βελγική Δικαιοσύνη, αλλά πηγή αναφέρει ότι γινόταν προσεκτική αξιολόγηση, που κατέληξε στο σημερινό αίτημα της Ευρωπαίας εισαγγελέως. Η κατηγορία δεν αφορά απλώς βία, αλλά, κατά πληροφορίες, βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και ιατρικά παραστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος έγινε γνωστό, μέσω της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ότι υπάρχει αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε.

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια νέα και δυναμική γυναίκα. Φέρεται ως μία από τις πιθανότερες επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπος του αποδήμου ελληνισμού, μιας και ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αφού εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ομάδας Ανδρουλάκη, που την έφερε ψηλότερα και από γνωστά στελέχη.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).

Το χόμπι της είναι οι καταδύσεις και το τρέξιμο.



Γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις γελοίες θεωρίες συνομωσίας για να καλύψει σκάνδαλα

 


Γελάει ο κόσμος με το κόμμα θίασο που έχει ηγέτη ένα πολιτικός απατεώνα και εύκολο στο ψέμα και την απάτη.

Στην Κουμουνδούρου δεν διστάζουν να ανακοινώνουν γελοίες θεωρίες συνωμοσίας που μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν.

Η νέα γελοιότητα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως για το καινούργιο αιματηρό κεφάλαιο στο Σουδάν φταίει ο Μητσοτάκης και το Predator! Μιλάμε για την χώρα που πηγαίνει από εμφύλιο σε εμφύλιο από το 1955!!!

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνδέει τον εμφύλιο στο Σουδάν με το Predator απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας τον ότι «αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα».

Ο Οικονόμου ανέφερε ότι «μετά την πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανδημία Μητσοτάκη, την εισαγόμενη ακρίβεια που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, για τις οποίες επίσης φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός».

«Την ώρα που η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας»



ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Γεωργούλη: Πείτε την αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει

 


Ανακοίνωση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία ζητώντας λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο της καταγγελίας εναντίον του, αλλά και εξηγήσεις για το αν ο ευρωβουλευτής παραιτήθηκε η αποπέμθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».



ΠΑΣΟΚ για Γεωργούλη: Πρόκειται για “βαρύ ποινικό αδίκημα” – Ντροπή να διαρρέει ονόματα ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, που μέχρι το απόγευμα ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας του, αφού πλέον τίθεται θέμα κακοποίησης και όχι παρενόχλησης, με το ΠΑΣΟΚ μέλος του οποίου είναι η καταγγέλλουσα, να δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ βαρύ ποινικό αδίκημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρει 

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη».

Σημειώνει επίσης ότι «κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» (σσ ο Αλέξης Γεωργούλης συνέδεσε το θέμα με τις επικείμενες εθνικές εκλογές καθώς και με προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ) προσθέτοντας ότι «το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020»

Και συνεχίζει «Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές» και επισημαίνοντας πως:

«Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για την μόνη καταγγελία. Επίσης ότι το πρόσωπο που έχει κάνει τη σχετική καταγγελία είναι γυναίκα δικηγόρος μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που εργαζόταν στις Βρυξέλλες.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία η καταγγελία είχε γίνει το 2020, εφόσον αποτυπώνει την πραγματικότητα, καταρρίπτει και το επιχείρημα πως κάποιοι θυμήθηκαν σήμερα το θέμα και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του παρά το γεγονός πως διέγραψε τον ευρωβουλευτή από την ομάδα του αρχικά και από το κόμμα στη συνέχεια.