Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Αθλιότητες του χαμηλής νοημοσύνης Βαρεμένου ξεφτιλίζουν τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από το νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο.

Κανένας όσα χρόνια είναι βουλευτής ποτέ δεν κατάλαβε σε κάθε εμφάνιση του τι θέλει να πει, πάντα μιλάει ακατάληπτα για να γελάει ο κόσμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιορισμένης αντίληψης και νοημοσύνης, ακατάλληλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί, λέει αθλιότητες και βλακείες, με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζεται ο ίδιος και να ξεφτιλίζει και το κόμμα του.

Την οργή της ΝΔ προκάλεσε σχόλιο του άθλιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το προηγούμενο Σάββατο στην ΕΡΤ από το καταφύγιο για άστεγα και εγκαταλελειμμένα ζώα στην Ηλιούπολη το οποίο επισκέφθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

« Ο κόσμος χάνεται μέσα ή έξω από τις ΜΕΘ και ο easy rider ποδηλάτης πρωθυπουργός εμφανίζεται αυτή τη φορά σε φιλοζωική εκπομπή της ΕΡΤ. Να μην λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, έγραψε το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος σε άποψή του την οποία αναδημοσίευσε χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής στο Facebook.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ : «Φαίνεται ότι ο “πολακισμός” έχει γίνει πλέον η γραμμή για όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων επισκέφθηκε το προηγούμενο Σάββατο το καταφύγιο για άστεγα και εγκαταλελειμμένα ζώα στην Ηλιούπολη κι έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη η οποία θα προβληθεί αύριο. Όταν ο κ.Βαρεμένος κάνει το χυδαίο λογοπαίγνιο “να μη λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι” δεν προσβάλλει μόνο τον Πρωθυπουργό. Εκείνους που πρωτίστως προσβάλλει είναι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν νύχτα-μέρα αγώνα στα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς και να σώσουν ζωές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. Καταλήγοντας η ΝΔ τονίζει ότι αναμένει από τον κ. Ηλιόπουλο να πει «αν οι αθλιότητες του κ. Βαρεμένου είναι κι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε στήλη του στο σάιτ tvxs, ο χαμηλής νοημοσύνης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό για τα φιλοζωικά του αισθήματα και έγραψε: «Ο κόσμος χάνεται μέσα ή έξω από τις ΜΕΘ και ο easy rider ποδηλάτης πρωθυπουργός εμφανίζεται αυτή τη φορά σε φιλοζωική εκπομπή της ΕΡΤ. Να μην λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Ανέμελος περιγράφει, στο φιλοζωικό καταφύγιο της Ηλιούπολης, την σχέση με τα σκυλάκια του Ντάμπο και Ζωή. Πόσο θά θελες, άμοιρε των νοσοκομείων, να σε λένε Ντάμπο…

Μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο. Επιδεικνύει τον φιλοζωïσμό του προς τους ψηφοφόρους. Σε τέτοια εκτίμηση τους έχει…»

Giorgos Varemenos
την Πέμπτη

Σκύλος γενού και δάγκανε…
του Γιώργου Βαρεμένου*

• Ακόμη και για το “Liberal”, η υπόθεση Φουρθιώτη θα μπορούσε να οδηγήσει, σε άλλη χώρα, σε παραίτηση Χρυσοχοΐδη. Συμφωνεί και ο κ. Χρυσοχοΐδης μαζί τους, ότι για παραίτηση πρέπει να μιλάμε σε άλλη χώρα. 

...Δείτε περισσότερα
34
2
3


Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο το self-test

 



Η Κυβέρνηση ύστερα από θετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών αποφάσισε την δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Δίνεται προτεραιότητα στα Λύκεια πρώτον γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεύτερον γιατί πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η επαναλειτουργία των Λυκείων θα γίνει με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που είχαν εφαρμοστεί και στο παρελθόν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.. 

Πέρα από αυτά η Κυβέρνηση -ανταποκρινόμενη σε σχετική εισήγηση της Επιτροπής- έχει φροντίσει και έχει εξασφαλίσει την εφαρμογή ενός επιπλέον προληπτικού μέτρου σημαντικό για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Την διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορονοϊού  από κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου. 

Το self-test θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Το πρώτο τεστ μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από τα φαρμακεία. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr

Στην περίπτωση αρνητικού τέστ θα εκδίδεται  μέσω της πλατφόρμας σχολική κάρτα την οποία οι μαθητές θα επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να προσκομίζεται  χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα στοιχεία της κάρτας.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχολική κάρτα και ο εκπαιδευτικός τη σχετική δήλωση προκειμένου να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. 

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα παίρνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέψει στο σχολείο. Αν είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. 



Με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και πλαστό δελτίο διαπίστευσης κυκλοφορούσε ο Φουρθιώτης

 


Έρευνα διεξάγεται για να αποκαλυφθούν τα ονόματα των μπράβων που χρησιμοποίησε ο Μένιος Φουρθιώτης, για να πάει στο υπουργείο εργασίας και στο γραφείο του πρώην υπουργού Νίκου Βρούτση.

Τέσσερεις δικογραφίες βαραίνουν τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και η δικαιοσύνη τον περιμένει.

Μια ακόμη εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τον παρουσιαστή με αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αλλά και το δελτίο διαπίστευσης, το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο Μ. Φουρθιώτης, προκειμένου να περνάει ανενόχλητος σε υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δικογραφία, για τη «δημοσιογραφική» ταυτότητα και τη διαπίστευση του Μ. Φουρθιώτη στα υπουργεία σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ. Βάσει της καταγγελίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία και ανατέθηκε προς διενέργεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο. Αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα στον κ. Στεφανάτο αναμένεται να διαβιβαστεί και η αναφορά της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της ταυτότητα με την οποία θα ζητεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα δε με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και ουδέποτε του έχει χορηγηθεί δημοσιογραφική ταυτότητα.

Τέλος, στη τρίτη αυτή δικογραφία αναμένεται να συσχετισθεί και ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στη Βουλή, η οποία και δεν του χορηγήθηκε.



Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Καραιβάζ

 


Πυροβόλησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ μέρα μεσημέρι, στυγνά και ψυχρά, με 17 σφαίρες. 

Οι κακοποιοί πλησίασαν με σκούτερ τον δημοσιογράφο και σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στην οδό Ανίνου στον Άλιμο, όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.

Οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος δημοσιογράφος δεν είχε θεωρήσει ότι υπήρχε απειλή για την ζωή του και έτσι δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Ο Κώστας Ήσυχος και Νίκος Παπάς κουκούλωσαν την κακοποίηση 5 γυναικών στην πρεσβεία της Βενεζουέλας



Εκτός απο την συγκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα με την γνωστή επιστολή, υπήρχαν και άλλοι συνεργοί στην απόκρυψη του εγκλήματος της κακοποίησης.

Το χειρότερο είναι ότι και η κόρη του Κώστα Ήσυχου είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης απο τον πρέσβη της βενεζουέλας και δεν έκανε απολύτως τίποτα, απλά το κουκούλωσε και άλλος με ηθική πατέρας θα τους έσπαγε τα μούτρα πριν τον σύρει στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, μέσα σε όλες της καταγγελίες της παθούσας, ένας εξ αυτών που κουκούλωσαν την κακοποίηση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας είναι ο Κώστας Ήσυχος, τότε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και μετέπειτα αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Ξένιας Μπουζαρανίδου ότι ο Κώστας Ήσυχος είναι πατέρας της Αλιας Ήσυχου, υπαλλήλου της πρεσβείας, η οποία είχε επίσης πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως υποστηρίζει η Ξένια Μπουζαρανίδου, μαζί με τον Νίκο Παππά ο Κώστας Ήσυχος είχε ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα, που τον Φεβρουάριο του 2013, παραδόθηκε στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο από τον πρώην ένοικο της πρεσβείας Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα.

Η  Ξένια Μπουζαρανίδου είπε επίσης : "Όταν ο Γκονζάλες επέστρεψε από τη Βενεζουέλα όπου εκλήθη για επιπλήξεις, η κατάσταση χειροτέρεψε" είπε και πρόσθεσε: "Έκανε τη ζωή μας ποδήλατο μόνο στις τέσσερις από τις πέντε. Σε όλες μας, εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε. Η μια δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις, τον Νοέμβριο του ’15, απολυθήκαμε με τη δικαιολογία ότι ήμασταν κακές υπάλληλοι. Ένιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μού πήρε να ξαναβρώ δουλειά."



Κατάθεση Κοντονή σήμερα για Novartis - Τρέμουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις

 



Δεν γνωρίζουμε εάν τον έχουν πιάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, να κρύψει πρόσωπα και πράγματα, αλλά όπως και να έχει αναμένεται ενδιαφέρουσα η κατάθεση του που εάν δεν γίνει σωστά θα εμπλέξει και τον ίδιο στο σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ- Novartis.

Τρέμουν στον ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί για την κατάθεση του Σταύρου Κοντονή που δεν είχε καλέσει κανένας τόσα χρόνια και ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκαλύψει και να καταθέσει.

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου καταθέτει σήμερα, για πρώτη φορά μετά τις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Σταύρος Κοντονής ο οποίος διετέλεσε υπουργός για μεγάλο διάστημα μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που υπήρξε αναπληρωτής του.

Επί ημερών του Σταύρου Κοντονή υπήρχε σε εξέλιξη η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την Novartis και δεν τον είχε καλέσει κανένας για να αποκαλύψει. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει χρήσιμα για τις δικαστικές αρχές στοιχεία τόσο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είναι το κεντρικό πρόσωπο που παραπέμφθηκε με απόφαση της Βουλής για σειρά αδικημάτων, όσο και γενικότερα για τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών για την υπόθεση που σχετίζεται με την εντολή από τον ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποίησης δέκα πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση Κοντονή που αναμένεται με ενδιαφέρον πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς εξετάζεται το πρώτον από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis και το σκάνδαλο της δήθεν εμπλοκής σε αυτή των δέκα πολιτικών.




Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ

 



Πένθος στο παλάτι για το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμούργου και συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών και μόλις μερικές μέρες μετά την τελευταία, μακρά, νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Λονδίνου. 

Ήταν 73 χρόνια παντρεμένος με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον θάνατό του ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου. 



«Με μεγάλη θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότης, η Βασίλισσα, ανακοίνωσε το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτού Υψηλότητος, πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου”, αναφέρει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. 

Όπως έγινε γνωστό από το παλάτι, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε ήρεμος σήμερα το πρωί το κάστρο του Γούινδσορ. 

Η κηδεία του θα γίνει στο Κάστρο του Γουίνδσορ και λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 

Η βασίλισσα, όπως ανακοινώθηκε, μπαίνει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών. 



Είναι άσχημο ένας σοβαρός πολιτικός να απολογείται στην βουλή για κάποιον Φουρθιώτη.

 


Ούτε το βιογραφικό του Μένιου Φουρθιώτη, ούτε αυτός που είναι, επιτρέπει να γίνεται μια κυβέρνηση μπάχαλο και μια βουλή να ασχολείται για ένα τυχοδιώκτη.

Δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν την ευθύνη σοβαροί πολιτικοί για παρακμιακούς ανθρώπους όπως ο Μένιος Φουρθιώτης. Και εκτός από τον πολιτική ευθύνη θα πρέπει να αναληφθεί και η ευθύνη των υπευθύνων στην αστυνομία που ασχολήθηκαν με τον Φουρθιώτη.

Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν τέτοιου είδους τύποι σαν τον Φουρθιώτη και δεν χωράει παρακμή πουθενά αλλού, εξοργίζονται οι πολίτες που παρακολουθούν τέτοια κατάντια. Άλλωστε ο τρόπος που προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση, ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του Μένιου Φουρθιώτη.

Την πολιτική ευθύνη για την διατήρηση ενός πάσχοντος συστήματος φύλαξης δημοσίων προσώπων ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγκάστηκε να απολογηθεί και διέψευσε μετά βδελυγμίας τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη φύλαξή του, ξεκαθαρίζοντας: «Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Παράλληλα, προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ενώ, αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή, εξήγησε ότι η αστυνομια «οφείλει να αξιολογεί κινδύνους και όχι προσωπικότητες».

Τι είπε ο απολογούμενος για τον Φουρθιώτη υπουργός : «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο το Μάιο του 2020, τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω απ’ το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε το Νοέμβριο τη διάθεση 1 ενός ατόμου για ένα τρίμηνο, στις 13 Ιανουαρίου μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Έψιλον TV που εργάζεται διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας και επιτήρηση της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν και δόθηκαν τελικά τα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση λόγω των κινητοποιήσεων για τον Κουφοντίνα, υπήρχαν επίθεση σε σπίτια βουλευτών, πολλές επιθέσεις σε ΜΜΕ. Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Μάλιστα, εξήγησε και αυτό εξοργίζει περισσότερο ότι η αστυνομία χωρίς να εξετάζει παρελθόν και βιογραφικά «οφείλει να αξιολογεί κινδύνους, όχι πρόσωπα και χαρακτήρες. Αλίμονο αν οι υποκειμενικές κρίσεις για την προσωπικότητα του κάθε αιτούντος παρεισφρέουν στην αξιολόγηση του κινδύνου. Έχουμε κράτος δικαίου, δεν στιγματίζουμε δε λιντσάρουμε είναι βαθιά αντιδημοκρατικό!» και εμείς του λέμε κακός, υπάρχει προϊστορία και βιογραφικό για όλους ώστε να κριθεί σωστά το οποιοδήποτε αίτημα.

Εξηγώντας τις αλλαγές που ετοιμάζονται, ο κ. Χρυσοχοϊδης πως θα χρησιμοποιηθούν πρακτικές άλλων χωρών. «Χρειάζεται να προσφύγουμε στην αγορά σε υπηρεσίες φύλαξης που που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Γιατί προστρέχουν στην αστυνομία και δεν προστρέχουν σε εταιρείες φύλαξης; Ακόμα και η Βουλή στις περισσότερες χώρες φυλάσσεται εξ ίδιων και με μικτά σχήματα. Σε όλη την Ευρώπη υπηρεσία φύλαξης αποφασίζει ποια πρόσωπα θα διατεθούν στη φύλαξη. Αποκλείεται η δυνατότητα επιλογής από τον αιτούντα. Ακόμα και στο ευρωκοινοβούλιο η διάθεση οχήματος και συνοδεία ορίζεται κατ’ εξαίρεση με ρητές και συγκεκριμένες διατάξεις. Επίσης υπάρχει στην Ευρώπη διάκριση ολοήμερης και διακεκομμένης φύλαξης. Τα παραπάνω είναι σκέψεις».




22% αύξηση των κονδυλίων για την κοινωνική προστασία το 2021

 


Τους τελευταίους μήνες στον τομέα της κοινωνικής προστασίας έχουν προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως: το επίδομα γέννησης, μέτρα στήριξης των πολυτέκνων και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας. 

Η φετινή χρηματοδότηση προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης είναι η υψηλότερη των τελευταίων χρόνων. Συγκεκριμένα είναι αυξημένη κατά 22% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας στα 4,03 δισ. ευρώ. Διαθέτουμε δηλαδή σχεδόν 620 εκατ. περισσότερα από ό,τι το 2020, με αυξήσεις σε όλο το εύρος επιδομάτων και ενισχύσεων. Ενδεικτικά:

+34% στο Επίδομα Στέγασης

+ 14% στο Επίδομα Παιδιού

+12% για τα Αναπηρικά Επιδόματα

Οι νέες δράσεις που προγραμματίζονται φέτος, είναι:

Αύξηση των κονδυλίων για επιδόματα παιδιού και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Στέγασης και Αναπηρικών

Προσωπικός Βοηθός: Βρίσκεται υπό επεξεργασία η νομοθετική ρύθμιση που θα θεσπίσει τον Προσωπικό Βοηθό, ενισχύοντας την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ και αποτρέποντας την περιθωριοποίηση και ιδρυματοποίησή τους. Το φθινόπωρο αναμένεται η έναρξη πιλοτικού προγράμματος, με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μητρώο Αναπηρίας: Δημιουργείται Μητρώο Αναπηρίας, ώστε το κράτος για πρώτη φορά να γνωρίζει πόσα ΑμεΑ υπάρχουν στην χώρα και πώς κατανέμονται γεωγραφικά, ώστε να μπορεί στοχευμένα να υλοποιεί πολιτικές.

Κάρτα Αναπηρίας: Θεσμοθετείται η Κάρτα Αναπηρίας, ενιαία αποδεκτή από όλους τους φορείς οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε ΑμεΑ που θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε έγγραφο/πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σήμερα, διευκολύνοντας τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους. Συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Πρώιμη Παρέμβαση: Δημιουργείται ολοκληρωμένο πλαίσιο Πρώιμης Παρέμβασης για τα παιδιά με αναπηρία και με αναπτυξιακές διαταραχές. Ήδη εξασφαλίστηκε τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την θεσμοθέτηση και αναμένεται η χρηματοδότηση της υλοποίησης των προγραμμάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Επίδομα Αναδοχής: Καθολική χορήγηση επιδόματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ελέγχεται από τον ΟΠΕΚΑ.

Στέγες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για εφήβους: Δημιουργείται το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία τους.

Νέα τμήματα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έχουν ήδη ενταχθεί προτάσεις που αντιστοιχούν σε 9.529.345 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος (τέλος 2021) αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί συνολικά 175 νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας για 2.068 βρέφη και 44 νέα τμήματα παιδικής φροντίδας για 1.042 νήπια.

Ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνικής πρόνοιας: Δημιουργείται ενιαία ψηφιακή πύλη κοινωνικών παροχών (εύκολη πρόσβαση των πολιτών). Προωθείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ. Προωθείται Ενιαία ψηφιακή πύλη παροχών για ΑμεΑ.



Τα πρώτα λεωφορεία με leasing στην Αθήνα - Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στην ΟΣΥ

 


Από σήμερα, σταδιακά, 300 νέα λεωφορεία που προμηθευτήκαμε με leasing θα αρχίσουν να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Τα πρώτα 40 θα ενισχύσουν καταρχάς 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές . Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές.

Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες.

Έτσι γίνεται πραγματικότητα το 4ο βήμα του σχεδίου της κυβέρνησης για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες, που περιελάμβανε:

Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση. Αυξήσαμε τις δαπάνες για συντήρηση 200%.

Ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ.

Προσλήψεις. Η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε.

Τώρα, ενίσχυση και με leasing.

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην οδό Πέτρου Ράλλη επισκέφτηκε νωρίς το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, με αφορμή την παραλαβή 40 ακόμα λεωφορείων, τα οποία εντάσσονται σήμερα στο δυναμικό της εταιρείας στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για τη ριζική αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, που ήδη εκτυλίσσεται με 450 νέα λεωφορεία ήδη να κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα και διπλασιασμό τους στόλου στη Θεσσαλονίκη.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρωτίστως τα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε μία δέσμευσή μας πριν χτυπήσει ο κορονοϊός. Η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο επιτακτική λόγω του κορονοϊού και με γρήγορα βήματα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας», δήλωσε, συνομιλώντας με οδηγούς, ενώ υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει».

Τα οχήματα που εντάχθηκαν σήμερα στους κόλπους της ΟΣΥ τοποθετήθηκαν σε επιβαρυμένες γραμμές και αποτελούν μέρος των 300 οχημάτων που, μέσω προγράμματος leasing, ενισχύουν, με παραδόσεις κάθε εβδομάδα, τον στόλο των αστικών λεωφορείων στην Αττική.

Τα νέα λεωφορεία «θα βγουν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, στις πιο επιβαρυμένες γραμμές προκειμένου να μειώσουμε τον συνωστισμό εκεί που παρατηρείται. Γιατί είναι σημαντικό να πούμε κιόλας ότι δεν παρατηρείται παντού συνωστισμός -εσείς εξάλλου το ξέρετε. Υπάρχει συνωστισμός σε κάποιες γραμμές οι οποίες πρέπει σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Άλμα με 450 επιπλέον λεωφορεία στην Αθήνα

Το leasing είναι μία μόνο πτυχή του ευρύτερου σχεδίου ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες το 2019 είχαν ήδη διανύσει μία και πλέον δεκαετία αποεπένδυσης, κατά την οποία δεν είχε γίνει ούτε μία πρόσληψη στο Μετρό ή στα λεωφορεία, ενώ δεν είχε αγοραστεί ούτε ένα όχημα για τις ανάγκες των λεωφορειακών γραμμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η εικόνα εγκατάλειψης αντιστράφηκε και ο στόλος των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας ενισχύθηκε κατά 450 οχήματα, αριθμώντας σήμερα 1.300 οχήματα. Αυτό είχε απτό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς τα δρομολόγια ανά ημέρα αυξήθηκαν κατά περίπου 23%, από 14.200 το 2019 σε 17.500 δρομολόγια σήμερα.

Πέραν του leasing, 200 λεωφορεία προήθλαν από σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και δεκάδες άλλα προστέθηκαν στο ενεργό δυναμικό της ΟΣΥ χάρη στην ανάταξη και επισκευή οχημάτων, δεδομένου ότι οι δαπάνες για επισκευές και συντήρηση του στόλου έχουν υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με το 2019.

«Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε κάνει το αδύνατο, δυνατό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρει κανείς λεωφορεία σε αυτή τη συγκυρία, πόσω μάλλον μεταχειρισμένα λεωφορεία από leasing, δεν περισσεύουν αυτά τα λεωφορεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχει καταβληθεί μία τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο και από τη διοίκηση να βρεθούν αυτά τα λεωφορεία. Και εν πάση περιπτώσει, 500 καινούργια λεωφορεία μέσα σε 18 μήνες δεν είναι μικρό έργο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν πριν από 12-13 χρόνια»

Η διεύρυνση του στόλου συνοδεύτηκε από αύξηση του προσωπικού, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός για 609 προσλήψεις για τις ανάγκες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσλήψεις όπως δεσμευτήκαμε, για πρώτη φορά. Το είπατε κι εσείς, οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν ουσιαστικά πριν από 12-13 χρόνια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Σήμερα έχουμε το τέταρτο βήμα ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Το πρώτο ήταν η ανάταξη του στόλου, αυξήσαμε τις δαπάνες για επισκευές πάνω από 200%. Το δεύτερο είχε να κάνει με την ενίσχυση του στόλου με τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τα ΚΤΕΛ. Το τρίτο και το πιο σημαντικό ήταν οι προσλήψεις, Το τέταρτο, το βλέπουμε σήμερα, είναι τα 300 λεωφορεία με leasing τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά το συγκοινωνιακό έργο στην Αθήνα. Και το τελευταίο -όπως αναφερθήκατε κι εσείς- είναι ο μεγάλος διαγωνισμός», δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό.

«Ευχαριστώ» για την προσφορά των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των νέων οχημάτων, με έμφαση στην ασφάλεια και την άνεση που παρέχουν στους επιβάτες. Τους ευχήθηκε καλή αρχή ενώ ευχαρίστησε σύσσωμο το προσωπικό για το έργο του, ειδικά εν μέσω πανδημίας. «Είναι κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα αλλά κυρίως νομίζω το εκτιμά το επιβατικό κοινό της πόλης, το οποίο στηρίζει τις αστικές συγκοινωνίες, όπως εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε και εμείς», σημείωσε.

Με την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος leasing θα κυκλοφορούν στην Αθήνα 1.500 λεωφορεία και θα εκτελούνται καθημερινά περίπου 21.000 δρομολόγια, ενισχύοντας περαιτέρω το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Διπλασιάστηκαν τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη εικόνα με την Αθήνα επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου τα διαθέσιμα λεωφορεία σχεδόν διπλασιάστηκαν και ανέρχονται σήμερα σε 454. «Η ίδια προσπάθεια, φυσικά, έχει γίνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν προστεθεί συνολικά 220 καινούργια λεωφορεία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Αυτό επετεύχθη χάρη στη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, τον διαγωνισμό leasing και την παραλαβή οχημάτων από τη Λειψία. Είναι ενδεικτικό ότι από τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά κατά μέσο όρο λιγότερα από τα μισά ανήκαν στον παλιό στόλο.

Διαγωνισμός για τη μόνιμη ενίσχυση του στόλου με 1.300 οχήματα

Το επόμενο βήμα για την ενίσχυση των αστικών λεωφορείων είναι η ανανέωση του στόλου μέσω της προμήθειας νέων οχημάτων, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί με την αξιοποίηση πόρων και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στις 11 Απριλίου λήγει η δημόσια διαβούλευση για την απόκτηση των πρώτων 800 λεωφορείων που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά σχεδιάζεται η προμήθεια 1.300 οχημάτων.

«Προχωράει και ο νέος διαγωνισμός με ένα μείγμα λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχει σημασία να λέμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι κάποια χρήματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Τελικά μετατρέπονται σε υποδομές και σε επενδύσεις τις οποίες θα αξιοποιήσουν οι πολίτες», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο στόλος του μέλλοντος δεν θα πληροί μόνον τις προϋποθέσεις ασφάλειας και άνεσης, αλλά θα συνάδει με τον στρατηγικό στόχο για συρρίκνωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μετακινήσεων.

«Η πολιτική στήριξη στο μέσων μαζικής μεταφοράς, συνολικά, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Το μέλλον μας οδηγεί και με σύγχρονες τεχνολογίες. Σύντομα θα μπει στη ζωή μας και στις συγκοινωνίες και η ηλεκτροκίνηση, με λεωφορεία που θα είναι τελείως φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο άνετα για τους επιβάτες και πολύ πιο άνετα για τους ίδιους τους οδηγούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, το σχέδιο της κυβέρνησης για αναβάθμιση των υπηρεσιών των μέσων μαζικής μεταφοράς εφαρμόζεται παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει μειώσει παγκοσμίως τις μετακινήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι πολλές μεγάλες πόλεις επέλεξαν τη μείωση ή κατάργηση γραμμών με χαμηλή ζήτηση ή επανέφεραν τις προ κορονοϊού συχνότητες δρομολογίων.

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που έχουμε κάνει τέτοια σημαντική αύξηση σε τροχαίο υλικό και σε δρομολόγια. Δεν σταματάμε εδώ συνεχίζουμε», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν επίσης, στην επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ Στέφανος Αγιάσογλου.

Ολόκληρες οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρωτίστως τα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε μία δέσμευσή μας πριν χτυπήσει ο κορονοϊός, η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο επιτακτική λόγω του κορονοϊού και με γρήγορα βήματα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Σε πρώτη φάση με τα 300 λεωφορεία τα οποία θα έρθουν με leasing, προσθέτω και σε αυτά βέβαια την υποστήριξη του μεταφορικού έργου μέσω των ΚΤΕΛ.

Και σήμερα, εδώ, βλέπουμε τα πρώτα λεωφορεία που θα βγουν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, στις πιο επιβαρυμένες γραμμές προκειμένου να μειώσουμε τον συνωστισμό εκεί που παρατηρείται, γιατί είναι σημαντικό να πούμε κιόλας ότι δεν παρατηρείται παντού συνωστισμός -εσείς εξάλλου το ξέρετε. Υπάρχει συνωστισμός σε κάποιες γραμμές οι οποίες πρέπει σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν.

Βέβαια προχωράει και ο νέος διαγωνισμός με ένα μείγμα λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχει σημασία να λέμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι κάποια χρήματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Τελικά μετατρέπονται σε υποδομές και σε επενδύσεις τις οποίες θα αξιοποιήσουν οι πολίτες.

Να θυμίσουμε, βέβαια, επειδή πολλά έχουμε ακούσει και για τον προηγούμενο διαγωνισμό της προηγούμενης Κυβέρνησης ότι αυτός ουσιαστικά έχει κριθεί παράνομος και δεν είχε προχωρήσει ποτέ.

Και φυσικά αυτή η λύση του leasing είναι μία ενδιάμεση λύση, με καινούργια λεωφορεία όμως, έως 10 ετών, με παράθυρα τα οποία ανοίγουν, πολύ πιο άνετα, πολύ πιο ασφαλή και για τους οδηγούς και για τους επιβάτες.

Να τονίσω τέλος ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσλήψεις για πρώτη φορά, όπως δεσμευτήκαμε. Το είπατε κι εσείς, οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν ουσιαστικά πριν από 12-13 χρόνια. Προχώρησε γρήγορα ο διαγωνισμός, 367 οδηγοί. Είναι μία πρώτη σημαντική ανάσα.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, και τους οδηγούς και όλο το προσωπικό. Δεν είναι απλή υπόθεση να βγαίνουν τόσα λεωφορεία κάθε μέρα στους δρόμους της Αθήνας. Και ξέρω ότι κι εσείς είστε εκτεθειμένοι στην πρώτη γραμμή και στη μάχη κατά του κορονοϊου. Είναι κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα αλλά κυρίως νομίζω το εκτιμά το επιβατικό κοινό της πόλης, το οποίο στηρίζει τις αστικές συγκοινωνίες, όπως εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε και εμείς.

Να ευχηθώ καλή αρχή στα νέα δρομολόγια.

Η πολιτική στήριξη στο μέσων μαζικής μεταφοράς, συνολικά, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Το μέλλον μας οδηγεί και με σύγχρονες τεχνολογίες. Σύντομα θα μπει στη ζωή μας και στις συγκοινωνίες και η ηλεκτροκίνηση, με λεωφορεία που θα είναι τελείως φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο άνετα για τους επιβάτες και πολύ πιο άνετα για τους ίδιους τους οδηγούς.

Θα κάνουμε, λοιπόν, ακόμα λίγη προσπάθεια, να είμαστε πάρα πολύ σχολαστικοί στην τήρηση των μέτρων. Εμείς πρώτοι αναγνωρίσαμε το γεγονός ότι πράγματι υπήρχε, σε κάποιες γραμμές, ένας συνωστισμός ο οποίος δημιουργούσε ενδεχομένως κάποια υγειονομικά προβλήματα.

Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε κάνει το αδύνατο, δυνατό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βρει κανείς λεωφορεία σε αυτή τη συγκυρία, πόσω μάλλον μεταχειρισμένα λεωφορεία από leasing, δεν περισσεύουν αυτά τα λεωφορεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχει καταβληθεί μία τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο και από τη διοίκηση να βρεθούν αυτά τα λεωφορεία.

Και εν πάση περιπτώσει, 500 καινούργια λεωφορεία μέσα σε 18 μήνες δεν είναι μικρό έργο. Η ίδια προσπάθεια, φυσικά, έχει γίνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν προστεθεί συνολικά 220 καινούργια λεωφορεία.

Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει.



Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου

 


Νέα καταδρομική επίθεση, στο σπίτι των δημοσιογράφων Τατιάνας Στεφανίδου και Νίκου Ευαγγελάτου στην Κηφισιά, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μέλη του Ρουβίκωνα, πετώντας τρικάκια και ρίχνοντας μπογιές στην πρόσοψη του σπιτιού του.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή αντιεξουσιαστική σελίδα τα μέλη του Ρουβίκωνα, που αυτοαποκαλούνται "Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα" ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ενώ αναφέρονται στους δυο δημοσιογράφους με χαρακτηρισμούς.

Στο κείμενο τους κατηγορούν το ζευγάρι των δημοσιογράφων ότι παρέχει βρώμικες υπηρεσίες παραπλάνησης αποπροσανατολισμού και ξεπλύματος στις εκάστοτε διεφθαρμένες κυβερνήσεις.


Πηγή : thetoc.gr



Θέλησε να εξαπατήσει την Βουλή ο Μένιος Φουρθιώτης


 

Κατέθεσε αίτημα διαπίστευσης κοινοβουλευτικού συντάκτη με ταυτότητα της ΕΣΗΕ δίχως αριθμό μητρώου.

Πλαστά έγγραφα κατέθεσε στην Βουλή ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το κοινοβούλιο. Σημειώνεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής θέλησε να διαπιστευθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης παραθέτοντας αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ δίχως αριθμό μητρώου.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Βουλής με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Αντώνη Μυλωνάκη διαβίβασαν τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Βουλής:

"Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν  και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη".


Πηγή



Εφορία: Νέα χρέη 1,57 δισ. το πρώτο δίμηνο

 



Η πανδημία διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, με τους φορολογούμενους να αδυνατούν να πληρώσουν φόρους ύψους 1,57 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι αρκετοί φόροι βρίσκονται σε αναστολή, ενώ το κράτος συνεχίζει να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί. Συνολικά τα χρέη προς την εφορία έφθασαν τα 109,2 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 24 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη του Φεβρουαρίου προήλθαν από τις εξής κατηγορίες: 

Εισόδημα: 282,39 εκατ. ευρώ.

Φόρους στην περιουσία 122,7 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ 299,69 εκατ. ευρώ.

Πρόστιμα ΚΒΣ 148,22 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) ανέρχεται στα 109,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 24 δισ. έχουν ήδη χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτα είσπραξης», συρρικνώνοντας το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο σε 85,14 δισ. ευρώ. Από τα 109,2 δισ. ευρώ τα 38,10 δισ. ευρώ οφείλουν τα φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 71 δισ. ευρώ οι επιχειρήσεις. 

Σημαντική αύξηση σημειώνεται στο πλήθος των φορολογουμένων με ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία. Εφτασαν φέτος τα 4.140.400 ΑΦΜ από 3.993.521 τον Φεβρουάριο του 2020.

Σε 1,29 εκατ. οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. 

Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στο πρώτο δίμηνο του έτους σε 1,62 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,53 δισ. αφορά φόρους. Μόνο τον Φεβρουάριο τα νέα ληξιπρόθεσμα ανήλθαν σε 1 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο τμήμα των νέων οφειλών προέρχεται από διάφορους άμεσους φόρους, από φόρους στην περιουσία καθώς και από τη μη καταβολή τελών και χαρτοσήμων. 

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα αναζητούν βηματισμό με την ολοκλήρωση των μέτρων στήριξης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις παλαιές υποχρεώσεις της πρώτης καραντίνας, τις υποχρεώσεις της δεύτερης, αλλά και με τις τρέχουσες καταβολές του 2021 και το «ξεπάγωμα» τραπεζικών δόσεων. Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά πιθανό να δημιουργήσει νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο και στα ταμεία καθώς και νέα κόκκινα δάνεια.


Προκόπης Χατζηνικολάου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Παραποίησαν την πλατφόρμα του self-test για να κάνουν αντιπολίτευση

 


Δεν έχει τέλος η αθλιότητα και η κατάντια της αντιπολίτευσης, στήνουν fake news και πλαστογραφούν μέχρι και διαδικτιακές πλατφόρμες για να σπιλώσουν, να απαξιώσουν ώστε να έχουν θέμα να κάνουν βρώμικη αντιπολίτευση.

Και όπως γίνεται πάντα ξεφτιλίζονται και απαξιώνονται οι ίδιοι από τον Ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της omadaalithias.gr : To νέο δήθεν «φιάσκο» το οποίο καταγγέλουν κάποιοι στα social media, αποτελεί στην πραγματικότητα προϊόν επεξεργασίας και αφορά στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ προκειμένου να χορηγήσουν τα self tests. 

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; 

Από το πρωί δημοσιεύονται φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη νέα πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα. 

Αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι έχουν ενεργοποιημένο το google translate. Στην περίπτωση αυτή η google μεταφράζει αυτόματα, εμφανίζοντας έτσι τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη τα οποία προκύπτουν από την λανθασμένη αυτόματη μετάφραση της google και όχι από την ίδια την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί.

Ακολουθεί βίντεο το οποίο δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει:


Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτογραφία, αυτό είναι το «απείραχτο» μήνυμα που εμφανίζεται στον χρήστη της πλατφόρμας:



Πρόκειται λοιπόν για άλλη μια απόπειρα συκοφάντησης από διάφορα accounts, την οποία έχουν υιοθετήσει και αναδείξει «έγκυρα» μέσα του αριστερού Τύπου, όπως η εφημερίδα «Αυγή», η οποία έσπευσε να μιλήσει για «φιάσκο» γράφοντας: 






"Κάγκελο" στον ΣΥΡΙΖΑ από την επιστολή Μενδώνη κάλεσμα στον Τσίπρα


 

Τους έχει πάρει όλη η Ελλάδα στην πλάκα και σε κάθε ευκαιρία παίζει μαζί τους!!

Με μια προσωπική πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα στην οποία του προτείνει να επισκεφθούν μαζί την Ακρόπολη και να τον ξεναγήσει μάλιστα η ίδια απάντησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στην προχθεσινή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook που την ήθελε να σχεδιάζει να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στον Ιερό Βράχο.

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται στην Ακρόπολη και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι πως έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο» αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσθέτει: «Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σάς προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σάς ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».





ΝΔ για κακοποίηση από πρέσβη της Βενεζουέλα: Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε σιωπή;

 


Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφενός επισημαίνει την πρόθεση να αποζημιωθούν τα θύματα, αφετέρου θέτει το ερώτημα ποιο ήταν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από θύμα να σιωπήσει, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες του ίδιου του θύματος. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ, ακολουθεί:

Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα» για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι «υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά». Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής «πολιτική ωριμότητα».

ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.



Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας αποζημίωση για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του πρέσβη

 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθεί το πρώτο θύμα του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλα, μετά τη σκανδαλώδη απόπειρα απόκρυψης που είχε επιχειρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα με επιστολή του στον Νικολά Μαδούρο.

Το θύμα Ξένια Μπουζαρανίδου θα μπορεί να αποζημιωθεί μετά τον εφιάλτη που πέρασε στα χέρια του πρώην πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες.

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα, με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα, επέτρεψε με απόφαση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας, τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της πρεσβείας, που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας  προκαλώντας αίσθηση και εγείροντας ερωτήματα για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ είχαν απασχολήσει και την ελληνική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».



Ντράγκι κατά Ερντογάν : Είναι δικτάτορας

 


Την αντίθεση του με την συμπεριφορά του σουλτάνου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντηση του με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι χαρακτηρίζοντας δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την στάση του πρόεδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε:

«Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας».