Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δέν είναι τα σκυλιά επικίνδυνα οι άνθρωποι που τα έχουν είναι επικίνδυνοι γιατί δεν ξέρουν να τα χειριστούν


Με αφορμή το περιστατικό με τον θάνατο του άτυχου βρέφους δύο μόλις μηνών από ένα ανεξέλεγκτο ροτβάιλερ.

Η επιθετική συμπεριφορά των ροτβάιλερ και κάθε σκύλου είναι αποτέλεσμα καθαρά της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών, τους και προκύπτει από κακοποίηση, παραμέλησης ή απουσίας σωστής εκπαίδευσης. Πολύ τα παίρνουν αυτά τα σκυλιά και τα αγριεύουν μόνοι τους, χωρίς κανένα ίχνος ευθύνης για αυτό που κάνουν. 

Τα ροτβάιλερ, σύμφωνα με την Wikipedia, αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους, προστατεύουν την περιοχή τους και είναι εχθρικά προς τους επισκέπτες εκτός και εάν καθοδηγηθούν διαφορετικά και μάθουν σωστά οπότε είναι άκακα όπως κάθε σκύλος που έχει μεγαλώσει με αγάπη και σωστή εκπαίδευση.

Το ροτβάιλερ ειδικά ένα πολύ δυνατό ζώο, το οποίο μπορεί ακόμη και άθελά του να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στον άνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά. Αυτός που θα θελήσει να μεγαλώσει ένα τέτοιο σκυλί θα πρέπει πρώτα να περάσει και ο ίδιος από εκπαίδευση για να συνειδητοποιήσει την ευθύνη που αναλαμβάνει.

 Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μεγέθους και δύναμής τους, όπως είναι απαραίτητη για κάθε τέτοιο μέγεθος και δύναμης σκύλο ενώ ο ιδιοκτήτης τους θα πρέπει να γνωρίζει πώς να επιβάλλεται στο ζώο ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα Ροτβάιλερ είναι ήρεμα σκυλιά όσο και να ακούγεται παράξενο, είναι παράλληλα άγρυπνοι σύντροφοι προστατεύουν την οικογένεια τους από κάθε κίνδυνο που θα προκύψει Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο του αφεντικού τους χωρίς προειδοποίηση, καθώς το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ ενός ακίνδυνου φίλου ή ενός διαρρήκτη. Το Ροτβάιλερ μπορεί συχνά να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας λεκτικές επιπλήξεις μόνο, ενώ απαιτεί περιστασιακά τις ισχυρές φυσικές διορθώσεις.

Ότι κάνει το ροτβάιλερ όπως και κάθε σκύλος είναι για να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του.

Η πλειοψηφία τον ροτβάιλερ αγαπούν τα μικρά παιδιά, και ανέχονται ότι και να τους κάνουν. Μερικοί εκτροφείς συστήνουν να μη συμβιώνουν τα ζώα αυτά με παιδιά που δεν έχουν μπει τουλάχιστον στη σχολική ηλικία, ενώ απαιτείται ένα ικανό διάστημα για να προσαρμοστεί ο σκύλος στην παρουσία τους. Οπότε καλό είναι να το πάρει μία οικογένεια από κουταβάκι και να μεγαλώσει με όλα τα μέλη της οικογένειας και να μάθει να παίρνει αγάπη και να δίνει αγάπη κυρίως από τα παιδιά της οικογένειας.

Η καθημερινή βόλτα μαζί με τον ιδιοκτήτη προσφέρει περισσότερο στο δέσιμο μαζί του και εξοικείωση με όλους τους ανθρώπους έξω από το σπίτι του.




«Κόφτης» τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στην Εφορία



Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ, εφόσον πληρούν το κριτήριο εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ) και καταβάλουν υπό μορφή προκαταβολής το υπερβάλλον, πέραν των 3.000 ευρώ, χρέος, μπορούν να επωφεληθούν από μηδενικό επιτόκιο στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Οι επιχειρήσεις, από την άλλη πλευρά, με την καταβολή προκαταβολής μπορούν να μειώσουν δραστικά τις προσαυξήσεις και να ξεμπλοκάρουν τους δεσμευμένους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η εγκύκλιος οδηγιών που εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται αποδέσμευση των «κλειδωμένων» τραπεζικών λογαριασμών ενώ ορίζει ότι το μειωμένο επιτόκιο (από 5% σε 3% για όλους) θα έχει πρακτική εφαρμογή δύο μήνες μετά τη δημοσίευση των νέων διατάξεων (31 Ιουλίου), επομένως από τον Οκτώβριο.

Το νέο λίφτινγκ στη ρύθμιση των 120 δόσεων έχει ανεβάσει τον ρυθμό υποβολής αιτήσεων, με τη νέα πλατφόρμα να έχει υποδεχθεί 17.000 αιτήσεις και συνολικά να έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών 318.101 ΑΦΜ.

Το μέγεθος δεν είναι αμελητέο, αλλά συγκριτικά μικρό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι 4,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν σήμερα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Το κεφάλαιο το οποίο μέχρι σήμερα έχει ρυθμιστεί, φτάνει το 1,877 δισ. ευρώ και μαζί με 604,1 εκατ. ευρώ προσαυξήσεων αγγίζει τα 2,482 δισ. ευρώ χρεών, ενώ οι εισπράξεις από τις πρώτες δόσεις έφτασαν αισίως τα 258 εκατ. ευρώ.

Το «κλειδί» της προκαταβολής
Με το δέλεαρ της προκαταβολής, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει γρήγορα έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Το «αντίδωρο» είναι ισχυρό. Ο οφειλέτης, καταβάλλοντας προκαταβολή, μπορεί να μειώσει τις συνολικές προσαυξήσεις, να αποφύγει τη χρέωση επιτοκίου ή να επιταχύνει τις διαδικασίες αποδέσμευσης του τραπεζικού του λογαριασμού.

Το παράδειγμα της εγκυκλίου της ΑΑΔΕ είναι κατατοπιστικό. Φορολογούμενος με βασική οφειλή 100.000 ευρώ, η οποία επιβαρύνεται με προσαυξήσεις/τόκους εκπρόθεσμης καταβολής 20.000 ευρώ, επιλέγει πρόγραμμα ρύθμισης 120 δόσεων για το οποίο, βάσει του νόμου, τυγχάνει απαλλαγής προσαυξήσεων/τόκων 10%.

Εφόσον προκαταβάλλει ποσό 5.000 ευρώ, οι προσαυξήσεις/τόκοι θα μειωθούν ισόποσα και θα διαμορφωθούν σε 15.000 ευρώ (ήτοι 20.000-5.000). Στο εναπομείναν ποσό των 15.000 ευρώ θα υπολογιστεί και η απαλλαγή 10%, ήτοι οι τόκοι/προσαυξήσεις θα διαμορφωθούν τελικώς σε 13.500 ευρώ [ήτοι 15.000-(10%Χ15.000)]. Πρώτο μπόνους, με την υποσημείωση ότι το ελάχιστο ποσό της προκαταβολής είναι το διπλάσιο της μηνιαίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης που έχει επιλέξει ο οφειλέτης, ενώ υπάρχει η υποχρέωση καταβολής της μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

Το δεύτερο μπόνους συνδέεται με το επιτόκιο. Ο νόμος ορίζει ότι κατ' εξαίρεση, βασικές συνολικές οφειλές ανά Υπηρεσία μέχρι 3.000 ευρώ που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης εξακολουθούν να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και το συνολικό εισόδημά του (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό) κατά το φορολογικό έτος 2017 δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της προκαταβολής που επιλέγει ο φορολογούμενος, το όριο των 3.000 ευρώ ανά υπηρεσία διαμορφώνεται με την αφαίρεση της προκαταβολής. Για παράδειγμα, φορολογούμενος φυσικό πρόσωπο με εισόδημα έως και 10.000 ευρώ, με βασική οφειλή 4.500 ευρώ η οποία επιβαρύνεται με προσαυξήσεις/τόκους εκπρόθεσμης καταβολής 1.500 ευρώ, εφόσον προκαταβάλλει 1.500 ευρώ, δεν θα επιβαρυνθεί με τον τόκο της ρύθμισης.

Ξεμπλοκάρισμα λογαριασμών
Με τις νέες διατάξεις οι οποίες τέθηκαν σε πρακτική εφαρμογή από τις αρχές Σεπτέμβρη, προβλέπεται πλέον ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι εντάσσουν τις οφειλές τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων, εκτός από προστασία έναντι μελλοντικών κατασχέσεων, κερδίζουν και τον περιορισμό των συνεπειών των κατασχέσεων απαιτήσεων που έχουν ήδη επιβληθεί στα χέρια τρίτων, με τη θεσμοθέτηση της αποδέσμευσης των μελλοντικών απαιτήσεων. Πρακτικά, αν η εφορία έχει «τρυπώσει» στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα σταματήσει εφεξής και όσο τηρείται η ρύθμιση, να μπλοκάρει την κίνηση του λογαριασμού αυτού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψει όσα ήδη έχουν κατασχεθεί.


Η εγκύκλιος ορίζει ότι «εξαιρετικά» κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της ρύθμισης, περιορίζονται οι συνέπειες των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια παντός τρίτου, υπό την έννοια της αποδέσμευσης και απόδοσης κατά νόμο των μελλοντικών απαιτήσεων, ήτοι των απαιτήσεων που γεννώνται μετά τη γνωστοποίηση στον τρίτο της Βεβαίωσης Αποδέσμευσης και εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Εχει εξοφληθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση της ρύθμισης ή έχει καταβληθεί η προκαταβολή,

2. Η κατάσχεση αφορά αποκλειστικά χρέη που έχουν ρυθμιστεί κατά τις διατάξεις των άρθρων 98 έως 109 του ν. 4611/2019, όπως ισχύει, και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν ρυθμίζονται κατά τις διατάξεις αυτές.

Κρίσιμος χρόνος για την έναρξη εφαρμογής της αποδέσμευσης λογαριασμών είναι ο χρόνος γνωστοποίησης της Βεβαίωσης Αποδέσμευσης στον τρίτο από τον οφειλέτη με κάθε πρόσφορο μέσο, το αργότερο εντός μηνός από την έκδοσή της. Από τη γνωστοποίηση της Βεβαίωσης στον τρίτο αποδεσμεύονται και αποδίδονται κατά νόμο αποκλειστικά μελλοντικές απαιτήσεις, ήτοι απαιτήσεις που γεννώνται μετά τη γνωστοποίηση. Αντιθέτως, ποσά απαιτήσεων που γεννήθηκαν μέχρι τη γνωστοποίηση στον τρίτο της Βεβαίωσης αποδίδονται στο Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση, ποσά απαιτήσεων που έχουν αποδοθεί ή αποδίδονται στο Δημόσιο δεν επιστρέφονται και πιστώνονται έναντι της δόσης ή των δόσεων της ρύθμισης, εφόσον εισπράττονται κατά τη διάρκεια αυτής και δεν πιστώνονται διαφορετικά κατά τις κείμενες διατάξεις.

Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης, οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων αναπτύσσουν πλήρως τις έννομες συνέπειές τους αναφορικά με τις μελλοντικές απαιτήσεις, ήτοι τις απαιτήσεις που τυχόν γεννήθηκαν και δεν έχουν αποδοθεί από τη γνωστοποίηση της Βεβαίωσης Αποδέσμευσης και μέχρι τη γνωστοποίηση στον τρίτο της ανατροπής της ρύθμισης καθώς και τις λοιπές μελλοντικές απαιτήσεις, ενώ τυχόν αποκτηθέντα στο μεταξύ δικαιώματα ή αξιώσεις τρίτων δεν αντιτάσσονται έναντι του κατασχόντος Δημοσίου.

Έλενα Λάσκαρη
Πηγή : euro2day.gr


Έρευνα ΡΑΕ για τη λιανική ρεύματος



Την πρώτη αποτύπωση της εικόνας στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος μετά τις αναπροσαρμογές των τιμολογίων της ΔΕΗ, επιχείρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο, στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης, οι ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας είναι φθηνότερες έως και 27% σε σχέση με τον δεσπόζοντα προμηθευτή.

Τα αποτελέσματά της, όπως και τα συμπεράσματα της ΡΑΕ για το επίπεδο του ανταγωνισμού παρουσιάστηκαν στην 84η ΔΕΘ από την κ. Ευαγγελία Γκότζου Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών & Περιβάλλοντος και Λιανικών Αγορών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τιμολόγια η Αρχή συνέκρινε τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και 16 ανεξάρτητων προμηθευτών στην κατηγορία της κατανάλωσης από 0 έως 2.000 KWh το τετράμηνο, συνυπολογιζομένων και των εκπτώσεων συνέπειας.

Από τη σύγκριση προκύπτει ότι ο δεσπόζων προμηθευτής τον Σεπτέμβριο είχε τιμή στα 89,89 ευρώ ανά MWh, ενώ η χαμηλότερη τιμή της αγοράς ήταν στα 72,80 ευρώ ανά MWh. Η πλειονότητα των ιδιωτών έχουν τις ανταγωνιστικές τους χρεώσεις στο εύρος των 81,45 με 81,90 ευρώ ανά MWh.

Στα επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης με εγκατεστημένη ισχύ μονάδων έως 25 kVA η ΔΕΗ έχει διαμορφώσει τη χρέωση της στα 96,45 ευρώ ανά MWh και η χαμηλότερη τιμή είναι στα 69,75 ευρώ ανά MWh. Οι τιμές αυτές συμπεριλαμβάνουν και τις εκπτώσεις συνέπειας. Το εύρος των ανταγωνιστικών χρεώσεων για την πλειονότητα των ιδιωτικών εταιριών κυμαίνεται από τα 81,81 μέχρι τα 85 ευρώ ανά MWh.

Οι μετακινήσεις των πελατών

Στην ίδια παρουσίαση της ΡΑΕ αναδεικνύεται και η δυσκολία της απώλειας μεριδίου της ΔΕΗ.

Αν και η αγορά απελευθερώθηκε από το 2008 εντούτοις η δημόσια εταιρία εκπροσωπεί το 73,52% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή και Μέση Τάση αλλά έχει το 88,25% του συνολικού αριθμού των παροχών. 

Σε αυτά τα 11 χρόνια οι προμηθευτές ρεύματος εκτοξεύτηκαν στους 25 αλλά παρά το γεγονός αυτό τα ποσοστά κινητικότητας των πελατών, δηλαδή εκείνων που αλλάζουν προμηθευτή, παραμένουν χαμηλά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο σύνολο των καταναλωτών της χαμηλής και μέσης τάσης (6.756.881) του διασυνδεδεμένου δικτύου (εκτός νησιών) μόλις 226.779 άλλαξαν προμηθευτή. Έτσι το ποσοστό κινητικότητας, ήταν μόλις 3,35%.

Σύμφωνα πάντα με τη ΡΑΕ, στα νησιά, μη διασυνδεδεμένο δίκτυο, από τους συνολικούς 792.605 καταναλωτές χαμηλής και μέσης τάσης, μόλις 19.590 μετακινήθηκαν από πάροχο σε πάροχο, ήτοι το 2,47%.

Τα εμπόδια

Η ΡΑΕ περιγράφει επίσης τα εμπόδια της περαιτέρω απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρισμού.

Αυτά είναι:

1.     Αδράνεια καταναλωτών και ενδοιασμοί για τη μετακίνηση σε εναλλακτικούς προμηθευτές (γεγονότα ENERGA και HELLAS POWER).

2.     Συσσώρευση παραπόνων καταναλωτών αναφορικά με μη ορθή προσυμβατική ενημέρωση, τόσο για τα τιμολόγια προμήθειας (π.χ. μέγεθος εκπτώσεων, ρήτρα οριακής τιμής συστήματος) όσο και, γενικότερα, για τα νόμιμα δικαιώματά τους (π.χ. υπαναχώρηση), με αποτέλεσμα και την απόκλιση της τιμής μεταξύ του συμβατικού σταδίου και του σταδίου της έκδοσης λογαριασμού.

3.     Παράπονα προμηθευτών αναφορικά με δυσλειτουργία και καθυστερήσεις στις εφαρµοζόµενες διαδικασίες στην εξυπηρέτηση αιτηµάτων τους, από Διαχειριστή Δικτύου.

4.     Εμπόδια στο άνοιγμα της αγοράς προμήθειας των ΜΔΝ, λόγω έλλειψης μέτρων και εργαλείων αντιστάθμισης ρίσκου, π.χ τύπου ΝΟΜΕ.


Πηγή


Πέθανε την ώρα του σεξ σε επαγγελματικό ταξίδι – Εργατικό ατύχημα βλέπει το δικαστήριο



Μια γαλλική εταιρεία κρίθηκε υπεύθυνη για τον θάνατο ενός υπαλλήλου της, ο οποίος υπέστη ανακοπή την ώρα του σεξ με μια άγνωστη γυναίκα και ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν εργατικό ατύχημα και ότι η οικογένειά του δικαιούται να λάβει αποζημίωση.

Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι ο υπάλληλός της δεν εκτελούσε τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις όταν συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Ωστόσο, ο γαλλικός νόμος ορίζει ότι ο εργοδότης έχει ευθύνη για όποιο ατύχημα συμβεί στον υπάλληλό του στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, αποφάνθηκαν οι δικαστές.

Ο υπάλληλος Ξαβιέ Ξ. εργαζόταν ως μηχανικός στην TSO, μια εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών που εδρεύει κοντά στο Παρίσι.

Πέθανε μέσα σε ένα ξενοδοχείο στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία το 2013. Σύμφωνα με τον εργοδότη του, ο θάνατός του οφείλεται σε «μια εξωσυζυγική σχέση με μια εντελώς άγνωστη».

Η εταιρεία όπου εργαζόταν είχε προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση του κρατικού φορέα ασφάλειας υγείας που χαρακτήριζε τον θάνατό του εργατικό ατύχημα.

Όμως ο φορέας υπερασπίστηκε την θέση του επιμένοντας ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα, «σαν να κάνεις ντους ή να τρως».

Με την απόφασή του το εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Κάθε υπάλληλος που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται να έχει κοινωνική προστασία «καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής του» και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, επισήμανε η απόφαση του εφετείου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εάν δεν αλλάξει ο ποινικός κώδικας επιθέσεις όπως στην Ν.Δ. της Πεύκης θα γίνονται συνέχεια


Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι εάν δεν αλλάζει ο ποινικός κώδικας χάρη σε ποινικούς συντρόφους ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, η εγκληματικότηα θα πορεύεται ως έχει χωρίς κανένα φόβο για τιμωρία.

«Η δεύτερη επίθεση σε γραφεία της ΝΔ μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά στην Πεύκη, συνιστά συνεχιζόμενη επίθεση εις βάρος της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ και γνωρίζει ότι η ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φταίει για αυτό ειδικά με τους νόμους έγκλημα για να ευνοήσει κακοποιούς και τρομοκράτες συντρόφους.

«Ας αντιληφθούν όλοι ότι τέτοιες επιθέσεις δεν μας πτοούν και η ΝΔ θα συνεχίσει αταλάντευτα να δίνει τη μάχη της Ασφαλείας των πολιτών, η οποία είναι ουσιαστικό συστατικό μιας δημοκρατικής πολιτείας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΝΔ.

3:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός στο ισόγειο πενταόροφης πολυκατοικίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Πεύκης – Λυκόβρυσης, στη λεωφόρο Δημοκρατίας 47. Από την έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου, την οποία κατάφεραν και έσβησαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, ενώ έσπασαν τα τζάμια.


Μόνιμες θέσεις για 155 Δόκιμους Λιμενοφύλακες και 45 Σημαιοφόρους



Λιμενικό Σώμα - Ελληνικής Ακτοφυλακής 155 συνολικά Δόκιμοι Λιμενοφύλακες (άνδρες - γυναίκες), με εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων, προκηρύσσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά από τις 7 Οκτωβρίου έως και τις 18 Οκτωβρίου 2019.

Οι νέες θέσεις μονίμων στο Λιμενικό Σώμα θα καλυφθούν με προσλήψεις κατόχων απολυτηρίου Λυκείου ως εξής:

Γενική Κατηγορία (40 θέσεις)
Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων (63 θέσεις)
Κατηγορία Υποβρυχίων Καταστροφών (Υ/ΚΤ) του Πολεμικού Ναυτικού (17 θέσεις)
Κατηγορία Μουσικών (20 θέσεις)
Κατηγορία ιδιωτών έχουν συμμετάσχει ενεργά σε επιχειρήσεις διάσωσης αρμοδιότητας του Λ.Σ. (15 θέσεις)
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μία μόνο κατηγορία.

Τα απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων Λιμενοφυλάκων

Έλληνες πολίτες
Κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου
Έως 29 ετών (να έχουν γεννηθεί από 01-01-1990 και μετά)
Ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ. για άντρες και γυναίκες
Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων (άντρες)
Τουλάχιστον καλή γνώση ξένης γλώσσας (Β2)

Κατάθεση δικαιολογητικών, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο) (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00), από την 07-10-2019, ημέρα Δευτέρα έως και την 18-10-2019, ημέρα Παρασκευή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής / Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ακτή Βασιλειάδη - Πύλες Ε1-Ε2, Πειραιάς Τ.Κ. 18510).

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη


Γιατί ζητούν να αλλάξει τίτλο το χαρτοφυλάκιο του Σχοινά


Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ήδη μια απόφασή της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο τίτλος που έδωσε στο χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς θα είναι ο πρώτος Ελληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αναλαμβάνει Επίτροπος για την Προστασία Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Το χαρτοφυλάκιό του καλύπτει και τα θέματα της μετανάστευσης, αλλά ο τίτλος είναι αυτός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ευρωβουλευτές επέκριναν σφοδρά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον τίτλο που έδωσε σε αυτό το χαρτοφυλάκιο και της ζητούν να τον αλλάξει.

Κάποιοι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν βαθιά προσβλητικό τον τίτλο, σχολιάζοντας ότι αυτός αφήνει να εννοηθεί ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν μια απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, επισημαίνουν ότι ένα τέτοιο μήνυμα θα ταίριαζε περισσότερο σε ακροδεξιούς και όχι στην Κομισιόν.

Στέλνουν επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

Η Καριμά Ντελί, Γαλλίδα ευρωβουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής μεταφορών, έγραψε στο Twitter ότι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να σταλεί επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία θα της ζητούν να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά. «Το ευρωκοινοβούλιο δεν θα επιτρέψει να περάσει αυτή η προσβολή στις ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε. «Θα σκεφτούμε όλα τα επιχειρήματα, αλλά σίγουρα δεν θα ληφθεί γρήγορη απόφαση», ήταν το σχόλιο που έκανε ο εκπρόσωπος της Φον ντερ Λάιεν.



Πηγή: iefimerida.gr


16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στα Κατεχόμενα



Όλα έγιναν την Κυριακή 8/9/2019 όταν ο θαρραλέος 16χρονος βρέθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης. 

Ο νεαρός μαθητής, χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε στο δημοτικό σχολείο ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία, μετά μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο νεαρός Ελληνοκύπριος καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της Τουρκίας.






Χωρίς υποστήριξη οι μαθητές με αναπηρία



Χωρίς εξειδικευμένη υποστήριξη κατά τη φοίτηση στα γενικά σχολεία μένει η πλειονότητα των μαθητών με αναπηρία. Αλλά ακόμα και όσοι μαθητές λαμβάνουν παράλληλη υποστήριξη από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αυτή είναι σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκής και για μόνο λίγες ώρες της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ο μαθητικός πληθυσμός με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ανερχόταν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 σε 90.743 μαθητές, αριθμός που αποτελεί το 6,3% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού της χώρας. Εξ αυτών, το 88% (79.934 μαθητές) φοιτά σε γενικά σχολεία –πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση– και το υπόλοιπο 12% (10.809 μαθητές) σε ειδικά.

Το 57,3% των μαθητών με αναπηρία στα γενικά σχολεία δεν λαμβάνει εξειδικευμένη υποστήριξη από εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής. Ο αριθμός των μαθητών που λαμβάνει εξειδικευμένη υποστήριξη περιορίζεται δραματικά κατά το πέρασμα από το δημοτικό στο γυμνάσιο και εντέλει στο λύκειο, όπου πάνω από το 90% των μαθητών με αναπηρία φοιτά υποστηριζόμενο μόνο από τους εκπαιδευτικούς της τάξης. Το 78% των μαθητών που είχε παράλληλη στήριξη από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υποστηρίχθηκε λιγότερο από 20 ώρες την εβδομάδα και το 37% των μαθητών από μία έως δέκα ώρες.

Η παροχή εξειδικευμένης υποστήριξης στους μαθητές που φοιτούν σε γενικά σχολεία παρουσιάζει σημαντική ανισοκατανομή στις περιφέρειες της χώρας. Στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (32,8%), Αττικής (36,2%) και Στερεάς Ελλάδας (39,4%) διαπιστώνονται τα χαμηλότερα σχετικά ποσοστά. Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (58,5%), Ηπείρου (57,7%) και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (56,7%).

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χαρακτηρίζει πολύ ανησυχητικά τα ποσοστά των μαθητών που, παρότι φοιτούν σε γενικά σχολεία, δεν λαμβάνουν καμία εξειδικευμένη υποστήριξη, ενώ προσθέτει ότι η πλειονότητα των μέτρων που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (προσέγγιση που αποσκοπεί στη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στο εκπαιδευτικό αγαθό όλων των μαθητών) περιορίζεται ως επί το πλείστον στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, «γεγονός που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τη σχολική εξέλιξη των μαθητών με αναπηρία, αλλά αναχαιτίζει την πραγματική δυνατότητα κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης στο μέλλον». Και τονίζει: «Ολα αυτά απαιτούν γενναία αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης και ριζικές τομές στη βάση εθνικού σχεδίου δράσης για την ουσιαστική μετάβαση σε ένα σχολείο για όλους τους μαθητές».


ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Για πέντε ώρες δεν λειτουργούσε το σύστημα με τα «βραχιολάκια»



Πρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην εταιρία που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων (σ.σ. «βραχιολάκι»).

Η αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης, διαπίστωσε κενό σχεδόν πέντε ωρών, από τις 10.00 πμ έως και τις 14.49 μμ στην επιτήρηση των κρατουμένων.

«Δημιουργήθηκαν συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών», αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία επιβάλλεται στην εταιρία ποινική ρήτρα για πλημμελή εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων, ύψους 10.000 ευρώ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ήταν κλειδοκράτορας της σκευωρίας Novartis



Προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα απέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις διώξεις κατά πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της κατάθεσής του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαχείριση της υπόθεσης από Δικαιοσύνη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για σκευωρία η οποία δεν θα ήταν δυνατή δίχως «την έγκριση, την στήριξη και την συμμετοχή» του τέως πρωθυπουργού. Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι προεκλογικά επανέφερε ανεδαφικές καταγγελίες εναντίον προσώπων παρά το γεγονός ότι οι φάκελοι σε βάρος τους είχαν αρχειοθετηθεί.

Κατηγόρησε πρώην υπουργούς ότι είχαν ως αποστολή να ανακυκλώνουν τις «συκοφαντίες» του κ. Τσίπρα και «χαίρονταν και καμάρωναν» για το έργο τους.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι με δεδομένες τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για κακή διαχείριση της υπόθεσης από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ουσιαστικά κάλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαλευκάνει «σκοτεινές πλευρές» της υπόθεσης, ώστε να προστατεύσει την αξιοπιστία των θεσμών.

Υπενθύμισε πως η μήνυση που έχει καταθέσει δεν αφορά μόνον μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που ενέπλεξαν τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση.

Σημείωσε πως μολονότι ένας από τους «κουκουλοφόρους» – όπως τους αποκάλεσε – έχει εκτεθεί ως κατηγορούμενος με οικονομικό συμφέρον στην υπόθεση, εξακολουθούν να απολαμβάνουν καθεστώς προστασίας.



Πηγή: skai.gr 


Οι προβλέψεις του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου


Μεγαλύτερη ευελιξία στις επενδύσεις που θεωρούνται στρατηγικές για να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν γρήγορα, σαρωτικές παρεμβάσεις που επιτρέπουν τη διαμόρφωση γόνιμου εδάφους και φιλικού κλίματος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία πολλών και κατά τεκμήριο καλών θέσεων εργασίας προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές με το νομοσχέδιο εισάγεται μια περισσότερο ευέλικτη διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης από ορκωτούς-ελεγκτές λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες καθώς και από πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς ή άλλης επαγγελματικής ειδικότητας πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια που ορίζει η σχετική διάταξη.

Με το νομοσχέδιο δημιουργείται Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης για την ενιαία αποτύπωση του συνόλου των γεωχωρικών δεδομένων με τρόπο δημόσια και δωρεάν προσβάσιμο στο κοινό, μέσω διαδικτύου.

Επίσης ιδρύεται Εθνικό Μητρώο Υποδομών που θα λειτουργεί σε ψηφιακή μορφή και όλοι θα έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες, που θα συγκροτούν κάτι σαν «βιβλιάριο υγείας» της υποδομής ή του κτηρίου.


Επιχειρηματικά πάρκα

Εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται το καθεστώς έναρξης λειτουργίας μιας επιχείρησης σε πάρκο. Έτσι, μια επιχείρηση δεν θα χρειάζεται πλέον - εκτός της άδειας εγκατάστασης- ούτε άδεια λειτουργίας και θα αρκεί μια απλή γνωστοποίηση ότι ξεκινά τη δραστηριότητά της. Αναμένεται επίσης, για τις επιχειρήσεις εντός των πάρκων, να θεσμοθετηθούν χαμηλότερες κατηγορίες περιβαλλοντικής κατάταξης έτσι ώστε να χρειάζονται ελαφρύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Απλουστεύεται η διαδικασία για την έναρξη μιας βιομηχανικής δραστηριότητας καθώς αποσαφηνίζεται πού δεν απαιτείται πλέον έγκριση εγκατάστασης. Για την έγκριση λειτουργίας, αυτή παύει να χρειάζεται για τη «μέση» βιομηχανία, δηλαδή τη βιομηχανία που κατατάσσεται στην κατηγορία Α2 της περιβαλλοντικής κατάταξης. Η επιχείρηση ωστόσο θα γνωστοποιεί τη λειτουργία της και θα ελέγχεται όπως όλες. Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν θα βρίσκεται σε αναμονή για το αν θα ξεκινήσει τη λειτουργία της περιμένοντας τον έλεγχο και την αδειοδότηση από την αρμόδια αρχή. Παύει να ισχύει το διπλό παράλληλο σύστημα δύο κατατάξεων, όχλησης και περιβαλλοντικής κατάταξης, και μένει μόνο το δεύτερο, που είναι συμβατό με την Ενωσιακή Νομοθεσία.

Έλεγχος και πιστοποίηση από ιδιωτικούς φορείς

Στο εξής, η πιστοποίηση και ο έλεγχος θα γίνεται όχι μόνο από δημοσίους αλλά και από ιδιωτικούς φορείς, εγκεκριμένους από το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας. Θα υπάρχουν πρόσθετες ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αμεροληψία καθώς και κυρώσεις αν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση δεν απεμπολεί το δικαίωμα να διεξάγει η ίδια ελέγχους αν χρειαστεί.

Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι δεν θα μειωθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις αλλά προβλέπεται ότι ελεγκτές μπορούν να είναι και φυσικά ή νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα.

Νομοθετική παρέμβαση για τις κεραίες

Το νομοσχέδιο έρχεται να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα:

- Διαμορφώνει σύγχρονο καθεστώς αδειοδότησης των κεραιοσυστημάτων στα πρότυπα διεθνών καλών πρακτικών, με βάση τις προδιαγραφές που παρέχονται τόσο στις Οδηγίες της ΕΕ, όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόκειται για την εισαγωγή των διεθνών προτύπων που έχει θεσπίσει η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από την Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία (ICNIRP) περί ασφαλών ορίων έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

- Ευνοεί την καινοτομία και τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών στη δημόσια διοίκηση και τις ΜμΕ αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιταχύνει την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

-Προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, και έτσι μεταρρυθμίζει και εκσυγχρονίζει τη χώρα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής στρατηγικής κινητών επικοινωνιών.

Εθνικό Πρόγραμμα Ανασχεδιασμού και Απλούστευσης Διαδικασιών

Εισάγεται Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Στο πρόγραμμα, στο οποίο θα συμβάλλουν όλες οι υπηρεσίες του κράτους και θα έχει διυπουργικό συντονισμό, εντάσσονται όλες οι δράσεις απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών, όπως για παράδειγμα η κατάργηση δικαιολογητικών και η απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και η κωδικοποίηση.

Ποια σύμβαση εργασίας θα υπερισχύει αν «συντρέχουν» περισσότερες των δύο; Για παράδειγμα μια κλαδική ή μια επιχειρησιακή με όμοιο-επαγγελματική συλλογική σύμβαση εργασίας;

Όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις προβλέπεται -σε περιπτώσεις εκτάκτων οικονομικών αναγκών κυρίως μικρών επιχειρήσεων-να γίνονται εξαιρέσεις κατά την εφαρμογή των όρων των συλλογικών συμβάσεων προκειμένου να διευκολυνθούν για να ορθοποδήσουν. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι πχ:

1. Επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δηλαδή επιχειρήσεις σε καθεστώς προπτωχευτικής διαδικασίας, ή πτώχευσης ή εξωδικαστικού συμβιβασμού ή εξυγίανσης,

2. Οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας

3. Νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού σκοπού

Μειώνονται οι πράξεις για τις οποίες το ΓΕΜΗ διενεργεί έλεγχο και πλέον καταχωρούνται και δημοσιεύονται αυτόματα από τις εταιρείες. Για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες εξαιρούνται από την αυτόματη δημοσίευση οι εταιρικές πράξεις που αφορούν την λύση, την διαγραφή, την αναβίωση και τους εταιρικούς μετασχηματισμούς. Για τις προσωπικές εταιρείες εξαιρούνται οι πράξεις εταιρικών μετασχηματισμών.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης

Επιταχύνονται οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης με την ψηφιοποίηση των ένδικων μέσων. Από τον Ιανουάριο του 2021 υποχρεωτικά πλέον οι δικηγόροι και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα πρέπει να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα δικόγραφα και όλα τα σχετικά έγγραφα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια. Ηλεκτρονικά θα γίνονται και όλες οι όλες οι επιδόσεις των αποφάσεων. Η ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση μειώνει την ταλαιπωρία για τους 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα δημοσκόπηση 7 στους 10 αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη



Την αξιολόγηση των πολιτών στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Την δημοσκόπηση προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στα… ύψη. 

Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 38%.

Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34% και τέταρτη η Φώφη Γεννηματά με 33%.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Συγκεκριμένα:

Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.

Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.

Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.

Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Το 74% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόλις το 28% έχει θετική γνώμη για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Σύμφωνα όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Οικονομία 26%
Ανεργία 24%
Προσφυγικό 13%
Ιατρική 6%
Παιδεία 5%
Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση.

Για την αντιπολίτευση η γνώμη των πολιτών παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά.


Σε ποσοστό 64% κρίνουν θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 12% αρνητικά. Ουδέτερα τις κρίνει το 24%.

Το 47% κρίνει θετικά τις επιλογές των προσώπων στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 15% αρνητικά. 

Ουδέτερη άποψη έχει το 30%.

Το 67% απάντησε πως παρακολούθησε ή άκουσε μέρος των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε καθόλου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 54% κρίνει ότι το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές, ενώ το 35% απαντά πως δεν υπάρχει διαφορά. Το 9% εκτιμά πως το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί.