Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

32 συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών σε πορεία αντιεξουσιαστών στην Αθήνα

 



Δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «στο πλαίσιο συγκέντρωσης-πορείας ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, οι προαναφερθέντες κινούμενοι σε υποομάδες, αποκόπηκαν και εκδήλωσαν επίθεση, με χρήση κονταριών, εκτόξευση μπογιάς, χρήση πυροσβεστήρα, καθώς και με ρίψη πετρών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού».

«Οι αστυνομικοί με τακτικές κινήσεις, χρήση των αναγκαίων μέσων και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε. που έσπευσαν να ενισχύσουν, πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, 32 εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία

Στην κατοχή τους καθώς και στο σημείο που έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, όπου οι συμμετέχοντες έρριψαν πλήθος αντικειμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 4 στειλιάρια,

- ξύλινο κοντάρι,

- 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες,

- 3κράνη,

- πυροσβεστήρας,

- 4 σακίδια και τσαντάκι,

- 2 κινητά τηλέφωνα,

- πανό,

- γάντια και κλειδιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Η μεγάλη ξεφτίλα του Τούρκου Ερντογάν δηλώνει υπερήφανος για τις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο


 

Ο Τούρκος θα είναι πάντα Τούρκος, και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε του τοποθέτηση ο προκλητικός Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δηλώνει περήφανος για κάθε έγκλημα της Τουρκίας και είναι πολλά, ειδικά για τις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο.

Σε ένα ρεσιτάλ εθνικισμού και φαντασιοπληξίας, επιδόθηκε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή της επετείου των 50 ετών από την εισβολή, βρέθηκε στην Μεγαλόνησο, για να προκαλέσει και να κάνει σώου.

Ο προκλητικός Ερντογάν μίλησε στους Τούρκους του Νησιού στα Κατεχόμενα και δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής «υπερήφανος» για την… Ειρηνευτική Επιχείρηση που έγινε πριν από 50 χρόνια, βαφτίζοντας τους βιασμούς και τις δολοφονίες των στρατευμάτων της χώρας του ως πράξεις ελευθερίας, και με ύφος δεν ντρέπομαι για ότι λέω.

«Βιώνουμε τη δικαιωματική υπερηφάνεια που φτάνουμε στην 50η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ης Ιουλίου, την οποία οι ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ώμο με ώμο με τον τουρκοκυπριακό λαό. Το τουρκικό έθνος έδειξε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο την ακλόνητη δέσμευσή του ανεξαρτησία και μέλλον με αυτή την επιχείρηση, ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, τον οποίο έχει στέφει με νίκη, με αποφασιστικότητα, με την υποστήριξη της Πατρίδας Δημοκρατίας της Τουρκίας και ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση Πιστεύω ολόψυχα ότι η ελευθερία που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, με τίμημα τη ζωή των μαρτύρων μας, θα συνεχιστεί για πάντα Ευχαριστώ τους βετεράνους μας να αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε ο προκλητικός Τούρκος Ερντογάν, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει φίλος η να αλλάξει στάση.

Δείτε live τα καραγκιοζιλίκια Ερντογάν στα κατεχόμενα



Φλωρίδης για την σκευωρία Novartis που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρησαν να καταλύσουν την ίδια τη Δημοκρατία

 



Επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015-2019 εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. 

Ο υπουργός δικαιοσύνης σχολίασε την υπόθεση της Novartis, και αναφέρθηκε στην : « προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ τότε -δηλαδή Τσίπρας, Καμμένος-, να κατηγορήσουν με βαριές κατηγορίες χρηματισμού πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, στελέχη ανώτατα των δυο βασικών κομμάτων τότε, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εξοντώσουν το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι αν κατάφερναν μέσα απ' αυτή τη σκευωρία να οδηγήσουν στο δικαστήριο αυτούς τους ανθρώπους, αυτό σήμαινε ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα».

Η δήλωση του Γιώργου Φλωρίδη

Γιώργος Φλωρίδης: 

«Η σκευωρία Novartis, είναι η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ τότε -δηλαδή Τσίπρας, Καμμένος-, να κατηγορήσουν με βαριές κατηγορίες χρηματισμού πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, στελέχη ανώτατα των δυο βασικών κομμάτων τότε, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εξοντώσουν το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι αν κατάφερναν μέσα απ' αυτή τη σκευωρία να οδηγήσουν στο δικαστήριο αυτούς τους ανθρώπους, αυτό σήμαινε ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα. Αν αυτό το συνδυάσουμε με την άλλη απόπειρα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης -κι εκεί αντιστάθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας-, αυτό σημαίνει ότι στήνεις μια σκευωρία να διαλύσεις το μισό πολιτικό σύστημα, όλους τους αντιπάλους σου δηλαδή και στήνεις ένα σύστημα για να ελέγξεις και τα Μέσα Ενημέρωσης, αυτό σημαίνει ότι έχεις επιβάλλει δικτατορία στην πραγματικότητα».


Παναγιώτης Στάθης: «Δικτατορία;»


Γιώργος Φλωρίδης: «Μα, συγγνώμη. Όταν λέω δικτατορία, τι εννοώ: έχεις δημιουργήσει ένα καθεστώς, στο οποίο ο Όρμπαν είναι η κορύφωση της Δημοκρατίας. Γιατί όταν εξοντώνεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους με μια σκευωρία και ταυτόχρονα, έχεις ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης, τι άλλο θέλεις; Υπάρχει Δημοκρατία εκεί; Και μας έχουν τρελάνει με το Κράτος Δικαίου, έτσι; Δηλαδή, δέχτηκε η κυβέρνηση αυτή μια επίθεση, ότι δεν υπηρετεί το Κράτος Δικαίου και αυτοί επιχείρησαν να καταλύσουν την ίδια τη Δημοκρατία».


Κώστας Βουκελάτος



Η Τουρκία απειλεί Ευρωπαϊκά σύνορα και έδαφος την Κύπρο

 


Το θράσος των Τούρκων δεν έχει φρένο και νομίζουν ότι μπορούν να προκαλούν και να απειλούν Ευρωπαϊκό έδαφος και σύνορα όπως είναι της Κύπρου και της Ελλάδας.

Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται προκλητικά: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα...», λες και η Ευρώπη θα φοβηθεί στις προκλήσεις των Τούρκων.

Στο κείμενο της ίδιας ανάρτησης σημειώνεται ακόμη: «Στην 50ή επέτειο της "Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης" (σ.σ. sic) τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο.

«Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων».

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μία ακτή και κλείνει με την εικόνα του Μωάμεθ Β' του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη, δείχνοντας το πόσο προκλητικά ξεφτίλα κράτος είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.



Νέο βίντεο με τα θρασίμια της συμμορίας εκβιαστών που ξεδοντιάστηκε


 

Θρασίμια χωρίς να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, έκαναν επιθέσεις σε μαγαζιά, χτυπούσαν και πυροβολούσαν κόσμο αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Αυτά τα κτήνη ξεδοντιάστηκαν και επειδή έχει αλλάξει ο νόμος θα μείνουν και πολλά χρόνια στην φυλακή χωρίς να εκμεταλλεύονται παράθυρα του νόμου για να αποφυλακιστούν.

Aκόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δράση του κυκλώματος εκβιαστών, σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι τον Μάρτιο του 2023, ήρθε στην επιφάνεια, με τα θρασίμια να εγκληματούν ασύστολα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, ο 46χρονος Ιρανός, σκληρός κακοποιός, μπαίνει στο κέντρο μαζί με δύο άτομα και χτυπά με γροθιά έναν από τους Αλβανούς κακοποιούς φορώντας μάλιστα και κοκάλινα γάντια μοτοσικλετιστή. Τους επικίνδυνους μπράβους φαίνεται να τους έχει καλέσει το ίδιο το κέντρο για να απομακρύνει τους δύστροπους πελάτες.

Αφού τον ξυλοφορτώνει, οι φίλοι του Αλβανού κακοποιού τον μεταφέρουν στο αυτοκίνητο ωστόσο, ένας από αυτούς επιστρέφει και ανοίγει πυρ εναντίον του μπαρ, στην αρχή στον αέρα και στη συνέχεια σε αυτόν με τον οποίο ήρθε νωρίτερα αντιμέτωπος.

Στη συνέχεια πυροβολεί ακόμα μία φορά στην είσοδο.



Ο 45χρονος Αλβανός που πυροβολεί μέσα στο μπαρ είναι ο άνθρωπος που δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε κατηγορηθεί για δύο ανθρωποκτονίες και ήταν υπεύθυνος για το ξυλοδαρμό επιχειρηματία στην Μύκονο ο οποίος αυτή την στιγμή εξετάζεται ως ο πιθανός ηθικός αυτουργός για την δολοφονία του τοπογράφου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την συμμετοχή τους στο κύκλωμα. Ανάμεσα στους δυο προσωρινά κρατούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο αποκαλούμενος «Αρκούδος» που είναι σκληρός και αδίστακτος κακοποιός.

Από τους 14 συνολικά συλληφθέντες οι οποίοι απολογήθηκαν χθες και σήμερα προφυλακίστηκαν οι εννέα.



Έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην περιουσία του Απόστολου Λύτρα και της συζύγου του

 



Συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία στα οικονομικά στοιχεία του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν, έπειτα από εισαγγελική εντολή, έλεγχο τόσο στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου όσο και στο σπίτι του, συλλέγοντας στοιχεία όπως λογαριασμούς, οικονομικά έγγραφα κα.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ο δικηγόρος έχει στην κατοχή του χρήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που είτε προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, είτε είναι αδήλωτα, δηλαδή «μαύρα».

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές η έρευνα αποφασίστηκε έπειτα από συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στις οποίες γινόταν λόγος για χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι του αλλά και για αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων στο δικηγορικό γραφείο που διατηρεί.

Ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.



Φιέστα ετοιμάζουν οι τούρκικες δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο


 

Πριν λίγο έφτασε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρχηγός των δυνάμεων κατοχής, ετοιμάζοντας μια μεγάλη προκλητική φιέστα με πολεμικά πλοία, F-16 και μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Οι δρόμοι στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με αφίσες του Ερντογάν τις οποίες συνοδεύουν επιγραφές όπως: «Η Πατρίδα Τουρκία είναι η μόνιμη εγγύηση της ύπαρξης και της ευημερίας των Τουρκοκυπρίων».

Η Τουρκία ετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου προκλητική φιέστα, σήμερα καθώς 50 πλοία μαζί με το αεροπλανοφόρο Ανατολού θα βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην περιοχή ενώ θα πετάξουν και F-16 για να προκαλέσουν περισσότερο.

Μάλιστα το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στηρίζοντας τις δυνάμεις κατοχής, στο πλαίσιο της 50ής επετείου της δήθεν Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, ετοίμασε ένα προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της ελληνικής ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΟΚΑ Β και τις μεγάλες σφαγές που σημειώθηκαν κατά των Τουρκοκυπρίων, με την πρόφαση ότι εισέβαλαν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 για να σώσουν τους Τουρκοκυπρίους.



Επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών – 40 προσαγωγές​ στην ΓΑΔΑ

 



Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (19/07) στη συμβολή των οδών Δεριγνύ και Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Περίπου 300 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις και εκείνοι τους απώθησαν, ενώ ακολούθησαν 40 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Απέναντι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συγκεντρώθηκαν αργότερα οι υπόλοιποι αντιεξουσιαστές που δεν είχαν προσαχθεί για υποστήριξη των συντρόφων τους.


Κώστας Βουκελάτος





9 συλλήψεις από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. χθες σε Καλλιθέα και Γλυφάδα

 



Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό:

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 18-7-2024 στην περιοχή της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης, -5- νεαροί αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στην κατοχή των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -1.987- λαθραία καπνικά προϊόντα που δεν έφεραν την ενδεικτική  ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 18-7-2024, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., -4- ημεδαποί για κλοπή κατά συναυτουργία.

Κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνομεύουν την περιοχή μετά από σήμα του κέντρου και έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν τους κατηγορουμένους οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει οικία στην περιοχή της Γλυφάδας και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και δαχτυλίδια τα οποία είχαν αφαιρέσει από την εν λόγω οικία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Γυναίκα στις ΗΠΑ πυροβόλησε μωρό σε καροτσάκι και οι γονείς του έφυγαν τρέχοντας

 



Μωρό επτά μηνών τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι, καθώς μία γυναίκα άνοιξε πυρ εναντίον των γονιών του, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Το μωρό ήταν σε καροτσάκι με τους γονείς του στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, την Πέμπτη.

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έδειξαν μια γυναίκα να τους πλησιάζει ξαφνικά, να πυροβολεί το ζευγάρι και στη συνέχεια να απομακρύνεται, αφού μία από τις σφαίρες χτύπησε το μωρό στο πόδι.


Ο πατέρας του αγοριού έτρεξε αμέσως μακριά, καθώς η γυναίκα πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του, ενώ η μητέρα έμεινε με το μωρό στο καροτσάκι.

Η ένοπλη πέρασε δίπλα από τη μητέρα και το παιδί, στη συνέχεια γύρισε πίσω και πυροβόλησε δίπλα από τη μητέρα από απόσταση αναπνοής.

Η μητέρα έβγαλε μια ανατριχιαστική κραυγή, κλαίγοντας, και η ένοπλη την έβρισε και απομακρύνθηκε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι όταν έφτασε στο σημείο κανένας από τους γονείς δεν ήταν εκεί και το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από έναν γείτονα.

Κανένας από τους γονείς δεν τραυματίστηκε και πιστεύεται ότι έφυγαν επειδή είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Ο πατέρας συνελήφθη αργότερα από την αστυνομία, ενώ και οι δύο γονείς ανακρίνονται.

Η αστυνομία κυνηγάει την ένοπλη γυναίκα, η οποία καταγράφηκε από την κάμερα, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το κίνητρο των πυροβολισμών.


iefimerida.gr