Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Φλωρίδης για την σκευωρία Novartis που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρησαν να καταλύσουν την ίδια τη Δημοκρατία

 



Επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015-2019 εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. 

Ο υπουργός δικαιοσύνης σχολίασε την υπόθεση της Novartis, και αναφέρθηκε στην : « προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ τότε -δηλαδή Τσίπρας, Καμμένος-, να κατηγορήσουν με βαριές κατηγορίες χρηματισμού πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, στελέχη ανώτατα των δυο βασικών κομμάτων τότε, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εξοντώσουν το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι αν κατάφερναν μέσα απ' αυτή τη σκευωρία να οδηγήσουν στο δικαστήριο αυτούς τους ανθρώπους, αυτό σήμαινε ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα».

Η δήλωση του Γιώργου Φλωρίδη

Γιώργος Φλωρίδης: 

«Η σκευωρία Novartis, είναι η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ τότε -δηλαδή Τσίπρας, Καμμένος-, να κατηγορήσουν με βαριές κατηγορίες χρηματισμού πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, στελέχη ανώτατα των δυο βασικών κομμάτων τότε, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να εξοντώσουν το μισό πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι αν κατάφερναν μέσα απ' αυτή τη σκευωρία να οδηγήσουν στο δικαστήριο αυτούς τους ανθρώπους, αυτό σήμαινε ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα είχε τιναχθεί στον αέρα. Αν αυτό το συνδυάσουμε με την άλλη απόπειρα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης -κι εκεί αντιστάθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας-, αυτό σημαίνει ότι στήνεις μια σκευωρία να διαλύσεις το μισό πολιτικό σύστημα, όλους τους αντιπάλους σου δηλαδή και στήνεις ένα σύστημα για να ελέγξεις και τα Μέσα Ενημέρωσης, αυτό σημαίνει ότι έχεις επιβάλλει δικτατορία στην πραγματικότητα».


Παναγιώτης Στάθης: «Δικτατορία;»


Γιώργος Φλωρίδης: «Μα, συγγνώμη. Όταν λέω δικτατορία, τι εννοώ: έχεις δημιουργήσει ένα καθεστώς, στο οποίο ο Όρμπαν είναι η κορύφωση της Δημοκρατίας. Γιατί όταν εξοντώνεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους με μια σκευωρία και ταυτόχρονα, έχεις ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης, τι άλλο θέλεις; Υπάρχει Δημοκρατία εκεί; Και μας έχουν τρελάνει με το Κράτος Δικαίου, έτσι; Δηλαδή, δέχτηκε η κυβέρνηση αυτή μια επίθεση, ότι δεν υπηρετεί το Κράτος Δικαίου και αυτοί επιχείρησαν να καταλύσουν την ίδια τη Δημοκρατία».


Κώστας Βουκελάτος



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου