Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

 



Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα μέλη των ελληνικών Πανεπιστημίων (φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), καθώς και το ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ερευνητικών φορέων.

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα αποτελεί το έβδομο έγγραφο που εντάσσεται Gov.gr Wallet. Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και την Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας και τα στοιχεία οχήματος (MyAuto).

Μέχρι σήμερα στο Gov.gr Wallet έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.508.670 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.999.288 διπλώματα οδήγησης, 39.419 κάρτες αναπηρίας, 121.414 κάρτες ανεργίας (ΔΥΠΑ), 48.518 σήματα δακτυλίου και 538.584 «Φάκελοι» αυτοκινήτου (MyAuto).



Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας


 

Υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Με βάση την απόφαση, ο αριθμός των γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ αυξάνεται από 500, που είναι σήμερα, σε 1.200. Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται το Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) του ν. 4961/2022, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι υφιστάμενοι ιατροί του ΚΕΠΑ, ενώ θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις γιατρών.
  • Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων. Για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το ΚΕΠΑ το 2011, στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Η απόφασή αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας προς όφελος των ανάπηρων συμπολιτών μας αλλά και του επιστημονικού προσωπικού των Κέντρων.

 



Τα αποτελέσματα που έχουν φέρει τα 4 μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας


 


1ο Μέτρο: Υποχρέωση των προμηθευτών να μειώσουν κατά 30% τις παροχές που έχουν δώσει το 2023 στις εταιρείες λιανεμπορίου, με την υποχρέωση να μειώσουν ισόποσα τις αρχικές τιμές προμήθειας.

Αποτέλεσμα:

  • Μειώσεις στις αρχικές τιμές προμήθειας σε περισσότερα από 4.015 βασικά καταναλωτικά προϊόντα, στις κατηγορίες που εντάσσονται στη ρύθμιση.
  • Οι μειώσεις στις αρχικές τιμές προμήθειας κυμαίνονται μεταξύ 15% με 17%.
  • Αποπληθωρισμός στα προϊόντα που αποτέλεσαν αντικείμενο της μεταρρύθμισης με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Μαρτίου 2024: Σε είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού -2,1%  - Άλλα είδη ατομικής φροντίδας: -2,5%

2ο Μέτρο: Παρέμβαση για το βρεφικό γάλα

Αποτέλεσμα:

  • Μειώσεις στις αρχικές τιμές προμήθειας στα περισσότερα προϊόντα βρεφικού γάλακτος. Οι μειώσεις στις αρχικές τιμές προμήθειας κυμαίνονται μεσοσταθμικά περίπου στο 15%.
  • Λαμβάνοντας υπόψη ότι το βρεφικό γάλα πωλείται χωρίς προωθητικές ενέργειες, οι μειώσεις αυτές (περίπου 15%) πέρασαν άμεσα στην τιμή στο ράφι.

3ο Μέτρο: Αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. 3μηνη απαγόρευση στους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες εντός του καταστήματος για τα προϊόντα αυτά.

Αποτέλεσμα:
Κατά το Φεβρουάριο 2024, μετά την εφαρμογή του μέτρου, ανατιμήθηκαν 890 κωδικοί προϊόντων, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι (Φεβρουάριος 2023) ανατιμήθηκαν 3.760 κωδικοί προϊόντων.  Η εφαρμογή της ρύθμισης φαίνεται να συνεισέφερε στο περιορισμό των ανατιμήσεων κατά 76% από έτος σε έτος. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω του συγκεκριμένου μέτρου πολλοί προμηθευτές τροφίμων ανακάλεσαν τις ανατιμήσεις που είχαν ανακοινώσει για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, και οι οποίες δεν έφτασαν ποτέ στα ράφια των supermarket).

4ο Μέτρο: Νet – pricing σε νωπά προϊόντα: Υποχρέωση των προμηθευτών νωπών προϊόντων να πωλούν τα προϊόντα τους στο λιανεμπόριο σε «καθαρές» τιμές (net – pricing)

Αποτέλεσμα:
Η εφαρμογή net-pricing στην τιμολόγηση των νωπών προϊόντων εκτιμάται ότι θα φέρει μείωση των τιμών των προϊόντων αυτών στο ράφι, ωστόσο στην παρούσα φάση δε μπορεί να εκτιμηθεί το ύψος της μείωσης αυτής.




Το πολιτικό μήνυμα της 9ης Ιουνίου πρέπει να αποπνέει σταθερότητα, σιγουριά και συνέχεια

 



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη:

  • Άλλα κόμματα θέλουν να ανάγουν τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Εμείς αυτό το γάντι θα το σηκώσουμε. Θα πούμε ότι ναι, το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα εκπεμφθεί από την κάλπη της 9ης Ιουνίου πρέπει να αποπνέει σταθερότητα, σιγουριά και συνέχεια.
    • Έχουμε εννιά μήνες κυβερνητικού έργου για το οποίο θέλουμε να μιλήσουμε και τρία χρόνια ακόμα θητείας μπροστά μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ορμή, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, με τους ίδιους πρακτικά καταγεγραμμένους συσχετισμούς, στην υλοποίηση του έργου μας.
    • Εμείς όμως δεν σταματήσαμε και δεν σταματούμε να μιλάμε για τη σημασία της Ευρώπης. Το σύνθημά μας είναι «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη». Γιατί αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη αφορούν τον κάθε Έλληνα πολίτη, την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα. Γι’ αυτό και πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτά τα οποία πετύχαμε στην Ευρώπη και γι’ αυτά τα οποία θέλουμε να πετύχουμε στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία και πώς η Ευρώπη τελικά μπορεί να είναι χρήσιμη για τον Έλληνα πολίτη.
    • Γι’ αυτά, τα άλλα κόμματα δεν έχουν να πούνε σχεδόν τίποτα. Εμείς έχουμε να πούμε πάρα πολλά. Γιατί πράγματι αυτό θα είναι τελικά το πραγματικό ζητούμενο των ευρωεκλογών: πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξουμε και πόσο δυναμικά η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στον συσχετισμό των δυνάμεων για τον επόμενο πενταετή ευρωπαϊκό κύκλο.
  • Έχω πει πολλές φορές -και το λέω σε κάθε κάλπη- ότι θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμαΟι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά δεν είναι εθνικές εκλογές που εκλέγουν κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές για εμένα, οι οποίες μάλιστα έλαβαν χώρα και σε μία εποχή πολύ κοντά σε εθνικές εκλογές.
    • Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε εθνικές εκλογές ή περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, άρα η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο δύσκολη. Από την άλλη, επειδή έχουμε ευρωεκλογές απομονωμένες από άλλη εθνική κάλπη, είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσουμε για την Ευρώπη. Άρα, εγώ θεωρώ ότι το λογικό μέτρο σύγκρισης είναι τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών.
    • αλλά τελικά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα είναι να εκλέξω και όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές, διότι η αριθμητική την επόμενη μέρα έχει σημασία. Γιατί έχει σημασία; Διότι πρέπει να διαμορφωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο μία πλατιά συμμαχία, θα έλεγα, του μέτρου και της λογικής, για να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη, για τις οποίες εμείς αγωνιζόμαστε: ανταγωνιστικότητα, άμυνα, αγροτικά ζητήματα. Τρία θέματα στα οποία η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.


Οπαδική βία: 7 προφυλακίστηκαν, 24 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - Σήμερα απολογούνται και οι τελευταίοι

 



Απολογήθηκαν χθες οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης. 

Επτά προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν ήταν: Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Χθες επίσης στη φυλακή οδηγήθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, γνωστό με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ», εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη. Πλέον όμως της ηθικής αυτουργίας ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογήθηκε και για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται ακόμη πέντε άτομα από τους συνολικά 67 κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, είχε προφυλακιστεί ένα ακόμη διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Ο 31χρονος φέρεται να έπαθε κρίση πανικού μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε στην κατοχή του μια τηλεκάρτα και αυτοτραυματίστηκε ενώ ήταν στην ΓΑΔΑ. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο αποκαλούμενος «Κοκός» ηλικίας 31 ετών που πήρε μετά την απολογία του το δρόμο για τις φυλακές παρίσταται -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκονταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.

Πρόκειται δε σύμφωνα με τη δικογραφία για ένα από τα ηγετικά στελέχη και εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων.

Σήμερα απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.



Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά -Ζημιές σε καταστήματα

 



Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, κοντά στη Σαντορίνη, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cyclades24.gr, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Η στιγμή της κατολίσθησης απαθανατίστηκε από επιβαίνοντες σε σκάφη.

Δείτε βίντεο από την κατολίσθηση στη Θηρασιά:





Ένας νεκρός και ένας τραυματίας μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο


 

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 3:40 έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό, ο οποίος φέρει τραύμα στον λαιμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξω από το νυχτερινό κέντρο εντοπίστηκε και ένας άνδρας, γεννηθείς το 2001, ο οποίος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στην κοιλιακή χώρα.



Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου και εντόπισαν κάλυκα 9 χιλιοστών και ένα πιστόλι τοποθετημένο σε μία γλάστρα. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι συμμετέχοντες στο περιστατικό ήταν μέσα στο νυχτερινό κέντρο και βγήκαν έξω και ξεκίνησε ο διαπληκτισμός ή εάν συνέβη κάτι άλλο.



Το νούμερο Κασσελάκης συνεχίζει να εργαλειοποιεί τα Τέμπη και το δήθεν μπάζωμα παρά την διάψευση πατέρα θυμάτων

 



Ο Στέφανος Κασσελάκης απογοήτευσε και απογοητεύει καθημερινά όσους νόμιζαν ότι βρήκαν τον μεσσία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανίζεται καθημερινά τάζοντας, λέγοντας ψέματα και υιοθετώντας θεωρίες συνομωσίας δείχνοντας έτσι την ακαταλληλότητα του, όχι μόνο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για την πολιτική σκηνή γενικότερα.

Κενός πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, μην μπορώντας να αντιπαρατεθεί με την σοβαρότητα Μητσοτάκη, όταν δεν εκφράζεται χυδαία εναντίον του, εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών, αδιαφορώντας εάν όλα έχουν προχωρήσει και εάν οι θεωρίες συνομωσίας έχουν διαψευστεί από συγγενείς θυμάτων.

Βλέποντας ότι η κρουαζιέρα δεν του βγήκε, εμμονικός και επικίνδυνος αναπαράγει θεωρίες συνομωσίας μήπως εξαπατήσει πριν τις εκλογές κάποιους αφελής και ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσει ο ίδιος πολιτικά μέχρι τις εθνικές εκλογές.

 Κυριάκος Βελόπουλος και Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζουν να εξαπατούν τον κόσμο με θεωρίες συνομωσίας εκνευρίζοντας ακόμα και τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Η επαναφορά από τον ινφλουένσερ τυχοδιώκτη Κασσελάκη στο υποτιθέμενο μπάζωμα στα Τέμπη που με συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προανακριτική για το συγκεκριμένο ζήτημα, δείχνει ότι πρόκειται περί γελοίου ανθρώπου που προσβάλει την μνήμη των θυμάτων για να πάρει ψήφους.

Η θεωρία περί μπαζώματος έχει απαντηθεί επαρκώς και από τις αρχές και από πατέρα θυμάτων των Τεμπών, και ο μόνος που δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, και κανονικά οι συγγενείς των θυμάτων θα έπρεπε να του απαγορεύσουν να εργαλειοποιεί τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

Συγκεκριμένα Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών, με αναρτήσεις του αποκάλυψε πως πράγματι στα Τέμπη «δεν υπήρχε κανένα μπάζωμα μιας και δεν κουβαλήσανε εκεί χώματα ή αλλα υλικά, αυτή είναι η λέξη μπάζωμα». Παράλληλα παραδέχθηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε κάποιο μπάζωμα, αλλά χρησιμοποίησαν τη λέξη επίτηδες, ώστε να ερευνήσουν άλλα στοιχεία χωρίς τρικλοποδιές, όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Η κυβέρνηση όσο και  οι αρμόδιες αρχές που συμμετείχαν στο συμβάν, εξήγησαν με επάρκεια ότι λόγω της αστάθειας του εδάφους έπρεπε να ριχτεί χώμα και μάλιστα μόνο από τη μία μεριά των γραμμών, ώστε να μπορέσουν να επιχειρήσουν βαριά οχήματα όπως γερανοί αλλά και να προσεγγίσουν πλήθος οχημάτων έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα. 



Λοβέρδος: Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή - Δεν θα πάμε εκεί για να χτυπάμε την Ελλάδα

 


Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της  ΕΡΤ. «Θέλουμε να καλύψουμε το πολιτικό κέντρο, είναι απαραίτητο στην Ελλάδα. Είναι ο πολιτικός χώρος που έχει κάνει μεγάλες αλλαγές και υπάρχει κενό», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το συγκκεριμένο πολιτικό χώρο καλύπτει  τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διότι δεν έχει αντίσταση. «Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, έχει στρίψει προς τα αριστερά ή σε κάτι απροσδιόριστο» τόνισε.

Χρειάζεται φωνή λογικής δύναμης που δεν οδηγεί σε αποσταθεροποίηση τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στην Ευρωβουλή, το κόμμα των Δημοκρατών, θα ενταχθεί στο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν Renew. Η παράταξη αυτή, όπως εξήγησε, μπορεί να δώσει λύσεις για την πρόοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με τον ευρωσκεπτικισμό αλλά και την άνοδο ακραίων δυνάμεων, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι είναι κακό να ανεβαίνουν ακραίες δυνάμεις. Παράλληλα, όπως είπε, τον προβληματίζει η κατάρρευση των Γερμανών εντός της Ένωσης, ενώ πλέον δεν υπάρχουν ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εξαίρεση τον Γάλλο πρόεδρο. Παλιότερα, σημείωσε, όταν αναλάμβανε ένας Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδευε πρώτα στην Κύπρο και μετά στο Βερολίνο και το Παρίσι. Εξήγησε, ότι πρέπει να έχει υπαρκτό ρόλο η Ευρωπαϊκή Ένωση σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να έχει παίξει ρόλο αποκλιμάκωσης στο διεθνές περιβάλλον.

Τέλος, μίλησε για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα το ψήφιζε. «Δεν θα πάμε εκεί για να χτυπάμε την Ελλάδα, ό,τι αντιπολίτευση έχουμε για Μητσοτάκη την κάνουμε εδώ. Δεν πας στην ευρωβουλή για να χτυπάς την Ελλάδα», κατέληξε.




Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες στον ΗΣΑΠ και το ΜΕΤΡΟ

 



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία την 26-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρούταν η εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, συνελήφθησαν -7- αλλοδαποί, ηλικίας 17, 18, 21 και 22 ετών, μέλη της συμμορίας –κατά περίπτωση- για ληστείες κατ’ επάγγελμα και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας, προσέγγιζαν συνήθως ανά δύο άτομα τα θύματα τους.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, ή με τράβηγμα αφαιρούσαν κυρίως αλυσίδες, τις οποίες τα θύματα έφεραν στο λαιμό ή στο χέρι τους και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα. Όταν δεν κατάφερναν να τα αφαιρέσουν δε δίσταζαν να κάνουν χρήση σωματικής βίας ή απειλών με αιχμηρά αντικείμενα για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- αναδιπλούμενα μαχαίρια,
  • -2- τρίφτες κάνναβης,
  • -4- αλυσίδες λαιμού και -2- αλυσίδες χειρός,
  • -3- ρολόγια,
  • το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ,
  • -11- κινητά τηλέφωνα και
  • προσωπικά τους έγγραφα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -12- περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια


 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, σε περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -10- άτομα, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 25-04-2024 με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Αττικής, καθώς και εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη -5- ατόμων, από τα οποία ένα έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης, σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παροχή κινητών περιουσιακών στοιχείων σε εγκληματική οργάνωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής κατάθεση, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Μάιο του 2023, μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. κλεμμένου οχήματος σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Ζεφύρι, όπου βρέθηκαν ακόμη τρία κλεμμένα οχήματα με παραποιημένα πλαίσια καθώς και πλήθος αντικειμένων, που χρησιμοποιούνται σε κλοπές από οικίες.

Από την επακόλουθη έρευνα, διακριβώθηκε η συγκρότηση επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση στην κατ’ επάγγελμα τέλεση κλοπών σε οικίες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 146.000 ευρώ.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια σε πλαστογραφία – παραποίηση των στοιχείων αναγνώρισής τους (αριθμός πλαισίου), με σκοπό την αποφυγή του εντοπισμού τους και τη νομιμοφανή κατοχή και κυκλοφορία.

Δρούσαν έχοντας συγκεκριμένους ρόλους, οι οποίοι χωρίζονται στις κλοπές των οχημάτων, στην απόκρυψη αυτών, στην παραποίηση των αναγνωριστικών τους αριθμών και στα άτομα, τα οποία έπαιρναν στην κατοχή τους τα παραποιημένα οχήματα ως νόμιμα.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τα κλαπέντα οχήματα ή άλλο νομίμως αποκτηθέν στο οποίο χρησιμοποιούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, για να διαπράττουν κλοπές σε οικίες, κυρίως στην ανατολική Αττική (Ν. Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Καλύβια, Πικέρμι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Διόνυσος).

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης στις κλοπές οικιών, τα μέλη της οργάνωσης:






  • προσέγγιζαν την οικία – στόχο με το όχημα και συνήθως ένας από αυτούς έλεγχε αν υπήρχαν ένοικοι εντός. Στη συνέχεια, τρεις ή τέσσερις εισέρχονταν σε αυτή, ενώ ο οδηγός ανέμενε σε κοντινή απόσταση,
  • χρησιμοποιούσαν λοστό και κατσαβίδι μεγάλου μεγέθους, για τη διάρρηξη,
  • απενεργοποιούσαν-κατέστρεφαν τον συναγερμό ή έκοβαν το καλώδιο σύνδεσης της οικίας με το τηλεφωνικό δίκτυο,
  • κακοποιούσαν σκύλους που τυχόν υπήρχαν στην αυλή, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι τα ζώα βρέθηκαν μετά τη διάπραξη της έκνομης πράξης φοβισμένα ή ζαλισμένα ή χτυπημένα, ενώ
  • επεξεργάζονταν τα αφαιρεθέντα από τις οικίες χρυσαφικά, σε υπόγειο οικήματος στο Ζεφύρι, όπου βρέθηκε εξοπλισμός και υλικά χύτευσης.

Παράλληλα, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης και δυσχέρανσης του εντοπισμού τους, χρησιμοποιώντας κουκούλες τύπου full-face και καπέλα τύπου jokey, καθώς επίσης και γάντια. Επίσης, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» τηλέφωνα, σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών (ghost numbers), τα οποία αντικαθιστούσαν μετά από κάποιο αριθμό κλοπών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε -14- οικίες, στις περιοχές του Ζεφυρίου, της Ελευσίνας και της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών (χρυσές λίρες, λύδιες λίθοι, υλικά και μέσα χύτευσης)
  • -18.960- ευρώ,
  • -17- οχήματα,
  • -100- γραμμάρια κάνναβης,
  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • πιστόλι κρότου λάμψης,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και
  • πλήθος ενδυμάτων και υποδημάτων σχετιζόμενα με κλοπές.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί -35- περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, -1- περίπτωση ληστείας, -5- περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, καθώς και περιπτώσεις πλαστογραφιών, υφαρπαγών ψευδούς βεβαίωσης και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.



Ήταν θέμα χρόνου να γίνει - Αστυνομικός τραυματίστηκε από αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια - Ούτε μία προσαγωγή

 


Αυτή η προκλητική ανοχή της αστυνομίας σε σκληρούς κακοποιούς όπως είναι οι αντιεξουσιαστές, έχει αποτέλεσμα νεκρούς, τραυματίες και αθώους πολίτες να κλαίνε τις περιουσίες τους.

Ο ευτυχώς μόνο τραυματισμός αστυνομικού, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, αφού οι ομάδες τον ακροαριστερών κακοποιών χτυπάνε, καίνε, καταστρέφουν ανεξέλεγκτα και μετά φεύγουν ανενόχλητοι

Επεισόδια μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών κακοποιών και αστυνομικών, σημειώθηκαν περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, 30-40 αντιεξουσιαστές κακοποιοί έστησε οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλιδρομίου, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα σταθμευμένο όχημα αθώου πολίτη, το οποίο, παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής, κάηκε ολοσχερώς.

Ακολούθως, οι κακοποιοί επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο σημείο, με συνέπεια να τραυματίσουν στο χέρι τον έναν εξ αυτών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει για ακόμα μία φορά κάποια προσαγωγή και αυτός που την πλήρωσε είναι ο αθώος πολίτης που έκαψαν την περιουσία του.




Αντρόπιαστος και χυδαίος ο Κασσελάκης: Μόνο με παράσταση Λιγνάδη θα έρθει ο Μητσοτάκης στα ακριτικά νησιά

 


Ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκη, υποχείριο της γνωστής βρώμικης ομάδας υπόγας Κουμουνδούρου πορεύεται στην ίδια γραμμή που πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει ούτε κόμμα, είναι φαιδρός χυδαίος προκαλώντας τους πολίτες.

Ότι χυδαιότητα του πούνε να αναπαράγει το κάνει, και νομίζει ότι θα έχει καλή τύχη εάν χυδαιολογήσει κάτι που για τον Κασσελάκη όπως φαίνεται είναι εύκολο γιατί πρόκειται για γελοιότερο και φαιδρότερο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια πραγματική χυδαία δήλωση προχώρησε ο ινφλουένσερ γελοίος Στέφανος Κασσελάκης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το τοξικό τρολ της Κουμουνδούρου Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει να πεί κάτι στον κόσμο για να τον ψηφίσει και όταν δεν τάζει, δεν λέει ψέματα, χυδαιολογεί και δείχνει πόσο φαιδρός είναι.

Αυτό που κάνει συνέχεια φορώντας τα στενά του ρούχα και δείχνοντας ότι η χυδαιότητα είναι έμφυτη φυσιολογική για αυτόν, βάλει κατά του πρωθυπουργού με μια δήλωση γεμάτη χυδαία υπονοούμενα. 

Αυτό το νούμερο της πολιτικής σκηνής Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook επιδεικνύοντας την κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου, το οποίο το έχει ονομάσει πολιτική περιοδεία.

Σε αυτό το πλαίσιο της χυδαιότητας Κασσελάκη στο βίντεο που ανήρτησε έκανε και την εξής χυδαία δήλωση: «Ας δώσει καμιά παράσταση ο Λιγνάδης στην άγονη γραμμή, μπορεί να έρθει και ο πρωθυπουργός με στρατιωτικό ελικόπτερο». Ο Στέφανος Κασσελάκης τελικά αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει ότι είναι ένας τοξικός, χυδαίος, συνωμοσιολόγος που κοροιδεύει τον κόσμο με λαϊκίστικες κορόνες. 

Και μόνο η αναφορά του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη, στον Λιγνάδη δείχνει την ποιότητα του σαν άνθρωπος και το πόσο γελοίος και επικίνδυνος είναι για την Ελλάδα.