Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αποχώρησε ο Λαφαζάνης από την εκπομπή της Κοσιώνη “Με πολύ προσβλητικές εκφράσεις προς το πρόσωπο μου”, είπε η δημοσιογράφος


Μια κενή θέση υπήρχε στο πάνελ της προεκλογικής εκπομπής της Σίας Κοσιώνη χθες το βράδυ, καθώς αποχώρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λίγο πριν η εκπομπή βγεί στον αέρα.   Το τί συνέβη το περιέγραψε η ίδια η δημοσιογράφος στον αέρα λέγοντας: «Ήταν προγραμματισμένο να είναι μαζί μας και ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος είναι υποψήφιος στην Β” Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνέβη κάτι περίεργο με τον κ. Λαφαζάνη.

Ήρθε, έφτασε ως το στούντιο, μου ζήτησε να τον προστατεύσω απέναντι σε ένα εχθρικό όπως το χαρακτήρισε πάνελ αλλά και από εμένα την ίδια, μια εχθρική προφανώς δημοσιογράφο. Μου είπε ότι μεροληπτώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το γνωρίζει και διάφορες άλλες πολύ προσβλητικές εκφράσεις προς το πρόσωπό μου». Και συνέχισε: «Του είπα ότι θα τηρήσω την τάξη σε αυτή τη συζήτηση, του διασφάλισα ότι θα γίνει μια ομαλή συζήτηση έτσι όπως πρέπει και όπως πάντα κάνουμε στον ΣΚΑΪ, το αμφισβήτησε εντόνως και στη συνέχεια -και είχα και μάρτυρες σε αυτό το περιστατικό- τον ρώτησα γιατί ήρθε εάν πιστεύει ότι είμαστε όπως μας χαρακτηρίζει και μου ανακοίνωσε ότι φεύγει.

Κατόπιν τούτου δεν μπορούσα να κρατήσω δια της βίας τον κ. Λαφαζάνη». Η κ. Κοσιώνη τέλος ότι θα συνεχίσει την εκπομπή χωρίς εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «με όλο το σεβασμό στις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».



Πηγή : lifo.gr


Θρίλερ με την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου





Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο δεύτερος όμηρος να μιλάει για την εκτέλεση του πρώτου από το Ισλαμικό Κράτος, κρατώντας μια φωτογραφία με τη σορό του

Λίγη ώρα αφότου το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι οι δύο Ιάπωνες όμηροι των τζιχαντιστών, ο 47χρονος Κέντζι Γκότο και ο 42χρονος Χαρούνα Γιακάουα είναι ζωντανοί, μια φωτογραφία που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο «έδειχνε» πως ο δεύτερος άντρας εκτελέστηκε τελικά από τους ακραίος ισλαμιστές.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη μέσα από την ιστοσελίδα της η οργάνωση SITE -που παρακολουθεί τις κινήσεις των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο- ενώ σε ηχητικό ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο δεύτερος όμηρος φέρεται να μιλάει για την εκτέλεση του φίλου του, Χαρούνα Γιακάουα, κρατώντας μια φωτογραφία από την εκτέλεση, ενώ παράλληλα εκλιπαρεί για τη ζωή του.

Ειδικότερα, ο Κέντζι Γκότο ακούγεται να λέει ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Γιακάουα, κατηγορεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για τον θάνατό του φίλου του και λέει πως και ο ίδιος θα πεθάνει αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πλέον δεν ζητούν λύτρα 200 εκατ. δολαρίων, αλλά την αποφυλάκιση του μαχητή «Σατζίντα αλ-Ρισάουι», που φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία λίγες ώρες πριν τη ανάρτηση του βίντεο είχε ανακοινώσει πως θα έκανε τα πάντα για να σώσει τους δύο άντρες, χαρακτήρισε το υλικό με τον όμηρο «απαράδεκτο και αηδιαστικό», ενώ στο Τόκιο ήδη έχει συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να εξεταστεί αν το βίντεο είναι αυθεντικό.

Όμως, δεν είναι μόνο η ιαπωνική κυβέρνηση που αμφισβητεί τη γνησιότητα του βίντεο, αφού πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως η φωτογραφία με τον όμηρο είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για μια «κακόγουστη φάρσα».

Ο Χαρούνα Γιακάουα

Σημειώνεται πως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούσαν από την ιαπωνική κυβέρνηση λίτρα ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο άντρες και είχαν ορίσει τελεσίγραφο 72 ωρών. Η προθεσμία εξέπνευσε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης.

Ο Κέντζίι Γκότο είναι γνωστός ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ενώ ο Χαρούνα Γιουκάουα φέρεται να είχε πάει στη Συρία για να δημιουργήσει μια ιδιωτική στρατιωτική κατασκευαστική εταιρεία.


Πηγή : protothema.gr



Ευάγγελος Βενιζέλος: «Περίσκεψη» σε ουζερί στα Λαδάδικα


Σε ουζερί στα Λαδάδικα, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όπου συνέφαγε με υποψήφιους βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «Μέρα περίσκεψης» , ενώ ρώτησε τους υποψήφιους βουλευτές για τον προεκλογικό τους αγώνα και σημείωσε πως «τώρα γίνονται οι ζυμώσεις και είναι οι κρίσιμες ώρες».

Στο ερώτημα τι προτιμά ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και το παραβάν, απάντησε με έμφαση «παραβάν, παραβάν», με δεδομένο ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταρρακτώδη βροχή που συνάντησε χθες στη Δράμα και την Ξάνθη και την ανταπόκριση του κόσμου παρέπεμψε στο σύνθημα «μαζί, μαζί και στη βροχή».

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία και τους ευχήθηκε υγεία και χαρά. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.



Πηγή : tribune.gr


Χαρδούβελης μετά τη σύσκεψη με Σαμαρά: «Πρέπει να έρθει άμεσα η τρόικα και να κλείσει η αξιολόγηση»




Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ποσοτική χαλάρωση και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να έρθει άμεσα η τρόικα στην Αθήνα και να κλείσει η αξιολόγηση».

«Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μία εκτενή συζήτηση, κάναμε και μία ανάλυση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία, όπως ξέρετε, είναι αρκετά θετική για τα ελληνικά συμφέροντα και καταδεικνύει την ανάγκη να κλείσει πολύ γρήγορα η αξιολόγηση. Αρα, συζητήσαμε και αυτό, πώς θα κλείσουμε και εμείς γρήγορα την αξιολόγηση» είπε ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Χαρδούβελης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το Eurogroup

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την ανάγκη παράτασης του ελληνικού προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και για την ανάγκη αύξησης της οροφής των εντόκων γραμματίων που μπορεί να εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο από τα 15 δισ. ευρώ κοντά στα 20 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Χαρδούβελη με τον επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η ατζέντα του Eurogroup, οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και ζητήματα σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Επίσης, ο κ. Χαρδούβελης ενημερώθηκε από τον κ. Δραγασάκη για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των πρώτων ημερών.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε την Παρασκευή ότι «είναι έξω από κάθε στατιστική πιθανότητα» να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος της τρόικας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να εξετασθεί μια νέα επέκταση του προγράμματος, εφόσον ζητηθεί από την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, αν και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της νέας παράτασης, ανέφερε με νόημα πως θα πρέπει να ξεπερνά τη μια ή τις δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται πως μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωζώνης εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

Επίσης, ο Ιβ Μερς, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ανέφερε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι είναι ευθύνη των ψηφοφόρων στην Ελλάδα «να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους», ωστόσο «η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μια σταθερή οικονομική πολιτική».


Πηγή : tanea.gr


Που θα ψηφίσουν την Κυριακή οι πολιτικοί αρχηγοί


Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στα εκλογικά τμήματα που είναι εγγεγραμμένοι αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί στις εκλογές της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στα Ιωάννινα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα ψηφίσει στην Πύλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30 το πρωί, στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, στο 661o  εκλογικό τμήμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Στα Χανιά θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην Καλλιθέα θα ψηφίσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Νίσυρο και συγκεκριμένα στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου) θα ψηφίσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών.

Οι επικεφαλής του συνδυασμού "Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά" Φ.Κουβέλης  και Ν.Χρυσόγελος  θα ψηφίσουν στις  9:45, το πρωί της Κυριακής, στο 5ο Λύκειο Περιστερίου, Αγ. Αναστασίας και Τηλεμάχου (Λόφος Αξιωματικών).


Πηγή : news.gr



Οι φιλορώσοι επιτίθενται στη Μαριούπολη - Δεκάδες θύματα από βομβαρδισμό



Ως και σε 27 ανεβάζουν τους νεκρούς από το βομβαρδισμό στη Μαριούπολη οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες. Την ίδια ώρα, δηλώσεις των φιλορώσων αυτονομιστών θέλουν να ετοιμάζεται επίθεση στην πόλη όπως και σε άλλες, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΕΕ.

Ένας ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας, πως οι αντάρτες εξαπέλυσαν σήμερα μία επίθεση στην πόλη της Μαριούπολης.

"Σήμερα εξαπολύθηκε μία επίθεση στη Μαριούπολη. Θα είναι το καλύτερο δυνατό μνημείο σε όλους τους νεκρούς μας", φέρεται να είπε σε μία τελετή στην πόλη Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στην ίδια περίσταση ο Ζαχαρτσένκο είπε ότι οι αυτονομιστές σχεδιάζουν να περικυκλώσουν την Ντεπάλτσεβε, μία πόλη βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Η υπό κυβερνητικό έλεγχο Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα, βρίσκεται σε έναν παραλιακό δρόμο που ξεκινά από τα ρωσικά σύνορα και φθάνει στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Μακελειό μέσα στην πόλη
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης, ανέφερε η περιφερειακή αστυνομία, μία επίθεση για την οποία το Κίεβο κατηγόρησε τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε νωρίτερα πως οι αντάρτες αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για την επίθεση.

Οι βομβαρδισμοί εναντίον της Μαριούπολης προκάλεσαν 27 θανάτους και περισσότερους από 90 τραυματισμούς, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του δημαρχείου της πόλης Όλεγκ Καλίνιν.

Νωρίτερα, ο ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον σημερινό βομβαρδισμό της πόλης-λιμάνι Μαριούπολη στην ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες και τον ρωσικό στρατό.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως ρουκέτες που εκτόξευσαν αντάρτες από πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς GRAD έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, γραμματέας του εθνικού συμβουλίου άμυνας της Ουκρανίας, χαρακτήρισε το συμβάν "άλλο ένα αιματηρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ρώσοι στρατιωτικοί και οι κομπανίες των τρομοκρατών υπό τον πλήρη έλεγχό τους", όπως αναφέρει μία δήλωση που "ανέβηκε" ηλεκτρονικά.

Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς ο 76χρονος συνταξιούχος Λεονίντ Βασιλένκο, ο οποίος κατοικεί στα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης.

"Οι τοίχοι σείονταν, τα πλαίσια των παραθύρων σείονταν, η μπογιά άρχισε να πέφτει από το σπίτι. Κρύφτηκα στο υπόγειο. Το άλλο να κάνεις; Πήρα τον σκύλο και τη γάτα. Στο υπόγειο μπορούσες να ακούσεις τη γη να τρέμει", είπε.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 76 τραυματίστηκαν. Οι αυτονομιστές αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Οργή στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τους βομβαρδισμούς εναντίον της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε πως αυτή η κλιμάκωση των συγκρούσεων θα επιδεινώσει σοβαρά τις σχέσεις με τη Ρωσία.

"Αυτή η κλιμάκωση θα προκαλέσει αναπόφευκτα μία σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει κάθε υποστήριξη στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από την απόφασή τους να εξαπολύσουν μία μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου.

"Ζητώ από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη σημαντική επιρροή της και να σταματήσει κάθε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη στους αυτονομιστές ηγέτες ώστε να αποφύγει καταστρεπτικές συνέπειες για όλο τον κόσμο", προειδοποίησε η Μογκερίνι.

"Οι υπεύθυνοι αυτής της κλιμάκωσης θα πρέπει να σταματήσουν τις πολεμικές ενέργειές τους και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους", απαίτησε.

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τους ομογενείς
Τη βαθειά του ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και για το τραγικό θάνατο των τουλάχιστον δέκα πολιτών που σκοτώθηκαν σήμερα κατά τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Μαριούπολης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών της Ουκρανίας αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για την συνέχιση του διαλόγου και την αναζήτηση λύσεων που διασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των περιοχών και όλων των πολιτικών, κοινωνικών και εθνοτικών δυνάμεων, μέσα σε ένα αξιόπιστο πλαίσιο δημοκρατίας, κράτους δικαίου και σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο και τα Γενικά Προξενεία στη Μαριούπολη και την Οδησσό «παρακολουθούν επί του πεδίου την κατάσταση και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με την Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων της περιοχής και τα μέλη τους, προκειμένου, αν κριθεί απαραίτητο, να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής».-


Πηγή : ethnos.gr


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ-ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΔ Σαμαράς: Πάμε γερά-Το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας


Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.
Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.
Χθες, κατά την ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, ο πρωθυπουργός έκανε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».
Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του από την χθεσινή απόφαση Ντράγκι, τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.
» Αλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ.»

"Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».
«Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα πρωθυπουργός σε μία χώρα σε βαριά καταιγίδα. Ότι έκανα το έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για έναν λόγο για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία. Εξω από την χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στην χώρα την υπονόμευση εκείνων που τώρα το παίζουν τιμητές. Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά.
» Γι' αυτό και βήμα βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.
Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα. Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω.

» Οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν είναι συντριπτικές. Πώς; με το να σταματήσουν την ρευστότητα, αυτό είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Συνέβη στην Κύπρο και υποχρεώθηκαν σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί.
» Δεν έχουν ιδέα τί θα διαπραγματευθούν με ποιόν και πως. Αν η χώρα ζητήσει κι άλλα δανεικά θα του βάλουν κι άλλους όρους. Δεν θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Γι αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη. Μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και νέα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές όχι στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει όπως είπε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους.

Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από εφέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη.
» Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα.
Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.
«Ξέρω ότι η ταχύτητα στα μέτρα που ελήφθησαν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη μεσαία τάξη. Δεν είχα άλλο δρόμο, τώρα όμως όλους αυτούς θα τους στηρίξω, η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της παράταξής μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι μεθαύριο δύο κόσμοι συγκρούονται: ο κόσμος ο δικός μας, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, ένα σύγχρονο ευέλικτο κράτος. Από την άλλη κρατικοποιήσεις, κατάργηση του ΑΣΕΠ, συγκέντρωση εξουσίας πέραν όσων επιτρέπει μία δημοκρατία.
«Αυτά κ. Τσίπρα να τα ξεχάσεις μόνο στην Βόρειο Κορέα γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ο δικός μας θέλει να περιφρουρήσει τα σύνορα, ο άλλος κόσμος θέλει να τα ανοίξει στους μετανάστες, να αφοπλίσει την αστυνομία. Είναι τεράστιες οι διαφορές των δύο κόσμων».
Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό παρών στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο».
Έβαλε και το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Εγώ θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω, ο κ.Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται», τόνισε.

Επισήμανε τέλος την κρισιμότητα της συμμετοχής στις εκλογές, λέγοντας πως «όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών».
«Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.


Πηγή : ethnos.gr


Η ανεξέλεγτη δράση σκληρών κακοποιών και τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα



του Γιάννη Αθανασίου
       newsotherwise.gr

Η ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας των πολιτών, της απονομής δικαιοσύνης, του σωφρονισμού, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως στη χώρα μας και ειδικά σήμερα με τα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων σκληροί κακοποιοί και τρομοκράτες κάνουν πάρτι μέσα στις φυλακές.

Σημειώματα, συναντήσεις, τηλέφωνα γυναίκες μέσα στα κελιά και ότι άλλο μη σωφρονιστικό μπορεί να συλλάβει ο νους ενός απροστάτευτου πολίτη από την δικαιοσύνη και την πολιτεία .

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και δικηγόροι στα κυκλώματα εκβιασμών και τρομοκρατίας πλήρως ελεγχόμενοι από μεγαλοκακοποιούς οι οποίοι δεν είναι περιορισμένοι για σωφρονισμό, είναι απλά περιορισμένοι σε ένα ελεγχόμενο δήθεν χώρο κάνοντας τις δουλειές τους όπως ακριβώς και έξω από αυτόν.

Τι ρόλο παίζουν οι φυλακές, η διοίκηση των φυλακών, ο εισαγγελέας των φυλακών και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που αφήνουν έγκλειστους κακοποιούς και τρομοκράτες να λυμαίνονται την Ελλάδα έχοντας από έξω εκατοντάδες δολοφόνους, εκβιαστές και τρομοκράτες να λειτουργούν για λογαριασμό τους.

Απαντώ : Διακοσμητικό αφού μπορούν οι τρομοκράτες και οι κακοποιοί παντός είδους παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις και τον δήθεν εγκλεισμό τους  για την προστασία των πολιτών να συναλλάσσονται και να κανονίζουν εκβιασμούς, δολοφονίες και τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα από τις φυλακές που υποτίθεται έχουν οδηγηθεί για να σωφρονιστούν.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες λόγο κρίσης γιατί αυτός δεν είναι λόγος, έχουμε να κάνουμε με λάθος και ακατάλληλους ανθρώπους σε λάθος θέση, ανεπάρκεια και ανικανότητα των διοικήσεων των φυλακών και του προσωπικού γενικότερα των φυλακών και των επιβλεπόντων δικαστικών στις φυλακές.

Ο τίτλος του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και του φιλόδοξου υπουργού κύριου Αθανασίου «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης», είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά χωρίς την άδεια του ξενοδόχου κακοποιού και τρομοκράτη.

Η αποσυμφόρηση των φυλακών με την υπό προϋποθέσεις πρόωρη απόλυση των κρατουμένων, ή τη μετατροπή ποινών φυλάκισης σε χρηματικές, όσον αφορά τα πλημμελήματα, δεν συνεπάγεται τη μόνιμη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν.

Υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα που δεν μπορεί να περιοριστεί σε εξαγγελίες και πινελιές, χρειάζονται περισσότερες φυλακές υψίστης ασφαλείας για τον εγκλεισμό τέτοιου είδους σκληρών κακοποιών και τρομοκρατών μήπως και υπάρξει κάποια ελπίδα σωφρονισμού.
Και να αφήσει τις εγκληματικές εξαγγελίες ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας γιατί εάν μείνουν ανεξέλεγκτες οι φυλακές τότε θα κινδυνέψει ο  πολίτης από τις κάθε είδους ορέξεις ποινικών και τρομοκρατών.

Ακούμε για αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, το πρόβλημα σύντομα θα επανέλθει, αφού το όποιο όφελος θα αποσοβηθεί από την αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος (το 60% των αποφυλακισθέντων επιστρέφουν στις φυλακές) και δεν αναφέρομαι στους κακόμοιρους που χρωστάνε στην εφορία και τους ανακατεύουν με σκληρούς ποινικούς γιατί αυτοί πρέπει να βγουν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες εκτός από τα λαμόγια τύπου Τσοχατζόπουλου και άλλων ίδιου τύπου.

Η έξαρση της εγκληματικότητας και μάλιστα από έγκλειστους ποινικούς και τρομοκράτες θα πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδια του υπουργείου δικαιοσύνης για απλές πινελιές στο σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της στιγμής και όχι του αύριο και κατ΄ επέκταση της ασφάλειας των πολιτών από καθάρματα που λυμαίνονται τις φυλακές.

Άλλο να αποσυμφορήσεις τις φυλακές σε περιπτώσεις πλημμελημάτων ή ανθρώπων που αδυνατούν να εξαγοράσουν την ποινή τους και άλλο στην πρόωρη απόλυση κρατουμένων με μεγάλες ποινές άνω των 5 ετών για κακουργηματικές πράξεις.

Αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα και να δημιουργηθεί μια διακομματική που θα δώσει λύση στο πρόβλημα περιορίζοντας την δράση των κακοποιών και τρομοκρατών μέσα στις φυλακές προς όφελος των πολιτών που κινδυνεύουν.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να σοβαρευτεί σε ποινικά θέματα και να μαζέψει τους όποιους βουλευτές του, τα κομματικά στελέχη και τις συνιστώσες του που φλερτάρουν με τρομοκράτες και ποινικούς γιατί πρώτα έρχεται η ασφάλεια των πολιτών και μετά οι δημόσιες σχέσεις με τον οπουδήποτε.

Υπάρχει μεγάλο θέμα ασφάλειας με την ανεξέλεγκτη δράση σκληρών κακοποιών και τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές.



Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα



Με σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του κατά των επενδύσεων και της ανάπτυξης που φέρνουν στην Ελλάδα και με το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΝΔ «θα είναι κυβέρνηση την Δευτέρα» έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με ομιλία στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ, στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Είπε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έχει αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τους ευρωπαίους ηγέτες και, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ποιον θέλουν «καπετάνιο στο τιμόνι της χώρας», τόνισε: «Εγώ θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω, ο κ.Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως όταν στην Ευρώπη θα βρέχει ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει ομπρέλες, καθώς λέει όχι στην ρευστότητα και στις επενδύσεις "φρενάροντας" τη μείωση της ανεργίας.

Σημείωσε δε πως οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν στη χώρα δεν αποκλείεται να είναι και ασφυκτικές σε σημείο να μπει τέλος στη ρευστότητα των τραπεζών και πλαφόν στις αναλήψεις που θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες όπως έγινε και στην Κύπρο.
«Λένε ότι δεν αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το κόμμα της Αριστεράς οδηγεί τη χώρα ολοταχώς στην χρεοκοπία.

Ο κ.Σαμαράς ισχυρίστηκε πως τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν αποτελούν «ελπίδα» αλλά «λεπίδα» για τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε πως το κόμμα της Αριστεράς ετοιμάζει φοροκαταιγίδα.
Σχολιάζοντας τα όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού είπε: «Αυτά είναι για άλλες χώρες κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε πως την Κυριακή συγκρούονται ο κόσμος των επενδύσεων και του σύγχρονου ευέλικτου κράτους και ο κόσμος των κομματικών στρατών και του κρατισμού.
«Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα, προσκλητήριο ενότητας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς προσβλέποντας να προσεγγίσει όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους από τους αναποφάσιστους πολίτες, που όπως ο ίδιος είπε είναι ένας στους πέντε για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.
Οι τελευταίες συνεντεύξεις
Ο κ.Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών και ότι η χώρα βγαίνει σταδιακά από τα μνημόνια.
Τον κίνδυνο να μην μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει «μερίδιο» στο αναπτυξιακό πακέτο του Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξη του το πρωί στον ΑΝΤ1, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ερχεται η ΕΚΤ και δίνει 1,1 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη. Αυτά τα χρήματα είπαν ότι για να τα πάρει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει λήξει η αξιολόγηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα», εξήγησε ο κ. Σαμαράς. Οπως χαρακτηριστικά «μπορεί την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά εμείς να μην πάρουμε ούτε μία σταγόνα».


Πηγή : ethnos.gr


Ο Στεφανάκος σπάει τη σιωπή του και μιλά για τους Πυρήνες και τον Χ. Ξηρό



«Λυπήθηκα που τα αετόπουλα θα παραμείνουν στα κλουβιά»

Ο Β. Στεφανάκος είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους κρατούμενους, καθώς η επιρροή του είναι τέτοια, ώστε οι διωκτικές αρχές να φτάσουν στο σημείο και να τον θεωρούν «κινητήριο δύναμη» των «μωρών της νεοτρομοκρατίας».

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» αρνείται όσα τον κατηγορούν και μιλά για τους «φίλους» του, τα μέλη των Πυρήνων, τον Πατουχέα, τον Ξηρό και τον Βλαστό.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον Χ. Πατουχέα, ο οποίος κατηγορείται ότι προμήθευε με εκρηκτικά τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο Β. Στεφανάκος λέει:

«Ο Χρήστος Πατουχέας είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Είναι λεβέντης και παλικάρι, έχει τα στοιχεία αυτά που παλιά χαρακτήριζαν τον άντρα. Δεν είναι αναρχικός, ούτε αντάρτης πόλεων και πολιτικά αν προσπαθούσε κάποιος να τον κατατάξει κάπου, μάλλον θα ήταν στην επάρατη πλευρά».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς», στην οποία τον αποκαλούσαν «φίλο» τους, ο Σταφανάκος απαντά:

«Δεν θα ερμηνεύσω τους φίλους μου. Τις ερμηνείες θα τις κάνουν οι αστυνόμοι και οι αστυνομικοί συντάκτες. Εγώ απλά λυπήθηκα που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά. Όσο για τα συγκοινωνούντα δοχεία, θα σας θυμίσω ότι ο Πασκάλ αναφέρεται σε υγρά, λύματα, ακαθαρσίες, χολή, κλπ. Αυτά αφορούν άλλες παρέες. Τα συναισθήματα, τα ψυχικά αποθέματα και η αξιοπρέπεια επικοινωνούν στην ατμόσφαιρα. Δεν συγκοινωνούν με δοχεία».

Ο Βασίλης Στεφανάκος απαντά όμως για τα όσα αναφέρει η δικογραφία με την σπείρα εκβιαστών που δρούσε μέσα από τον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τα οποία ο Βλαστός του είχε ζητήσει να… «θάψει» χιλιάδες ευρώ που προέρχονταν από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου και για τη σχέση του με τον έτερο πολυσυζητημένο κρατούμενο.

«Δεν έχω πια την πολυτέλεια να ασχολούμαι με τον μικρόκοσμο των άλλων. Είναι τελείως διαφορετικό να νοιάζεσαι για την επιβίωση και την ελευθερία των ανθρώπων του περιβάλλοντός σου από το να ασχολείσαι με τα λογιστικά τους. Αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στον Χριστόδουλο Ξηρό, παραδέχθηκε ότι έκαναν παρέα, καταλογίζοντάς του όμως λάθος χειρισμούς και επιπολαιότητα.

«Τον Χριστόδουλο τον γνώρισα, κάναμε παρέα, κουβεντιάσαμε και τον εκτιμώ. Αρκετοί κρατούμενοι τον κατηγόρησαν γιατί έχασαν τις άδειες που έπαιρναν. Οι σωφρονιστικοί διότι τους έκοψαν δήθεν για τιμωρία πέντε με έξι μισθούς, λες και είχαν καμιά ευθύνη. Ακόμα και τους εισαγγελείς κατηγόρησαν. Μιλάμε για το απόλυτα αστυνομικό κράτος, το οποίο καλύπτει την ανικανότητά του με αυταρχισμό και παρανομίες. Και προσεύχεται στην καλή του τύχη για να κομπάζει με επιτυχίες. Υπάρχει άραγε καλύτερη στιγμή για να εκφράσεις τη συμπάθειά σου σε κάποιον;», αναρωτήθηκε και συνέχισε:

«Τον Κουφοντίνα και τον Γιωτόπουλο δεν τους γνωρίζω, δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτούς. Δεν έχω ακούσει ποτέ για συνεργασία του Χριστόδουλου με τις αρχές, έχω ακούσει όμως για λάθος αντιμετώπιση από μέρους του και επιπόλαιη συμπεριφορά. Βαθύτερα δεν μπορώ να ξέρω, αλλά όταν μιλάμε για άνθρωπο με σάρκα και οστά πρέπει να κατανοούμε και τις αδυναμίες».


Πηγή : star.gr


Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί παιδιά για επιθέσεις αυτοκτονίας



Το Ισλαμικό κράτος πλέον κατέχει μόνο το 1% των εκτάσεων που κατέκτησε το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε το Πεντάγωνο.

"Είναι ένα μικρό ποσοστό", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι, ο οποίος συμπλήρωσε πως αυτά τα τετραγωνικά χιλιόμετρα που κατέχει ως επί το πλείστον από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, είναι "μέρη που είναι σημαντικά για το Ισλαμικό Κράτος, με πόλεις και κατοικημένες περιοχές".

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως το Ισλαμικό Κράτος είναι τώρα "πολύ πιο αμυντικό". "Βλέπουμε ότι δεν προσπαθούν να κατακτήσουν νέα εδάφη αλλά να προστατεύσουν τις γραμμές επικοινωνίας τους", εξήγησε.

Το Ισλαμικό Κράτος τώρα "στρατολογεί παιδιά για να πολεμήσουν ή να πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν προβλήματα στελέχωσης", είπε επίσης.

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση έχασε "εκατομμύρια δολάρια" εσόδων από το πετρέλαιο, εξ αιτίας των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού και έχει προβλήματα να αναπληρώσει τα αποθέματα των υποδομών που απώλεσε, σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι.

Αλλά "παρά αυτές τις ενδείξεις προόδου γνωρίζουμε ότι παραμένει μια ισχυρή δύναμη στο Ιράκ και τη Συρία. Πάντα λέγαμε ότι ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα είναι ένας μακρύς δρόμος", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 


Πάνω από 5 χιλιάδες θάνατοι στην Ουκρανία από την αρχή της διένεξης



Περισσότεροι από 5.000 έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της διένεξης στην Ουκρανία στα μέσα του περασμένου Απριλίου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ Ρούπερτ Κόλβιλ.

 Η σημαντική έξαρση στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία από τις 13 Ιανουαρίου έχει ανεβάσει τον απολογισμό νεκρών σε τουλάχιστον 5.086, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλος.

 Τουλάχιστον 10.948 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα μέσα Απριλίου πέρσι και τις 21 Ιανουαρίου 2015, ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας.

 Σε διάστημα μόλις 9 ημερών από τις 13 ως τις 21 Ιανουαρίου τουλάχιστον 262 έχουν χάσει τη ζωή τους από τις εχθροπραξίες. Κατά μέσο όρο αυτό αναλογεί σε 29 νεκρούς την ημέρα. Αυτή, πρόσθεσε ο ίδιος, ήταν η πιο αιματηρή περίοδος από την ανακοίνωση της εκεχειρίας στις 5 Σεπτεμβρίου.

 Εκτός από την έντονη ανταλλαγή πυροβολισμών και οβίδων στην περιοχή του Ντόνετσκ, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο όπου τάνκς και βαρύ πυροβολικό χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με αναφορές, και από τις δύο πλευρές, σημειώθηκαν επίσης βομβαρδισμοί σε αρκετές πόλεις της περιοχής Λουχάνσκ.

 Αναφορά έκανε ο κ. Κόλβιλ στον βομβαρδισμό λεωφορείου στην περιοχή Λενίνσκιι του Ντόνετσκ χθες, η οποία έφερε στο προσκήνιο, όπως είπε, με μελανά χρώματα, τις επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό. Πρόκειται, είπε, για το δεύτερο λεωφορείο που έχει χτυπηθεί με σημαντικές απώλειες ζωής τις τελευταίες 10 μέρες.

 Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία για την μη εφαρμογή των 12 προνοιών του Πρωτοκόλλου του Μινσκ και την συνεχιζόμενη παρουσία ξένων μαχητών στην ανατολική Ουκρανία, με ισχυρισμούς ότι συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και στρατιώτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και για την παρουσία βαρέως πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές υπό τον έλεγχο ένοπλων ομάδων.

 Οι πολίτες που κρατούνται ή είναι παγιδευμένοι σ` αυτές τις περιοχές υπόκεινται σε πλήρη έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και του κράτους δικαίου.

 Ο κ. Κόλβιλ υπενθύμισε σε όλες τις πλευρές ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τη στόχευση αμάχων πολιτών και ότι απαιτεί όπως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών.





Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ




Εκλογές Ελλάδα: Πρωτόγνωρες οικονομικοπολιτικές προκλήσεις



Σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας η κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι εκλογείς στις αυριανές κάλπες, εν μέσω υψηλών προσδοκιών αλλά στενότατων περιθωρίων δράσης.

Η νέα κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή συμμαχική, τίθεται απέναντι σε πρωτόγνωρες οικονομικές προκλήσεις και ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα που υπονομεύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Αυτό το τόσο δεσμευτικό πλαίσιο της επόμενης μέρας περιγράφηκε μάλιστα με ενάργεια καθ’ όλη τη διάρκεια τις προεκλογικής περιόδου με τις παρεμβάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του διεθνούς Τύπου, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι θα δώσουν άλλη μια ευκαιρία στην Ελλάδα στηρίζοντας την οικονομία της. Υπό τον αυστηρό όμως όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Δεν κλείνει η αξιολόγηση

Τη σύνθετη αυτή εικόνα επιβεβαίωσε χθες και η παρέμβαση ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, ο οποίος αποκάλυψε ανωνύμως ότι κατά πάσα πιθανότατα θα υπάρξει παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος.

Ο ανώτατος αξιωματούχος παραδέχτηκε μάλιστα στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι είναι «εκτός στατιστικών πιθανοτήτων» να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ξεκαθάρισε δε ότι η μόνη προϋπόθεση για να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα είναι να το ζητήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

«Να περάσει από Φινλανδία»

Κληθείς δε να αποκαλύψει τη χρονική διάρκεια της παράτασης, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας πάντως ότι «λίγες εβδομάδες προφανώς και δεν είναι αρκετές».

Πρόσθεσε επίσης ότι το ελληνικό αίτημα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αλλά και από ορισμένα Κοινοβούλια, όπως το φινλανδικό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένο και σαφές.

Πρώτα οι δεσμεύσεις

Ερωτηθείς επίσης πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, δεδομένου ότι δεν θα έχει σχηματιστεί ακόμη νέα κυβέρνηση, ωστόσο θα γίνει μια πολιτική συζήτηση με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ζητήσουν μάλιστα από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Μετά η συζήτηση για το χρέος

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα θεωρείται εξάλλου μονόδρομος προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα, αλλά και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όποια κι αν είναι η ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής έχει συμφέρον να περιορίσει οποιονδήποτε κίνδυνο για το καλό της χώρας και των πολιτών.

Πρόκειται για μια έμμεση προειδοποίηση προς τη νέα κυβέρνηση να αποφύγει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια σε σχέση με το πρόγραμμα και να επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Η τρόικα δεν μπορεί να φύγει

Στις Βρυξέλλες επαναλαμβάνουν, πάντως, σε όλους τους τόνους, ότι ανεξάρτητα από τις δηλώσεις που έγιναν προεκλογικά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί άμεσης απομάκρυνσης της τρόικας, αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει να ολοκληρώσουν και μάλιστα με συμφωνία την τελευταία αξιολόγηση του σημερινού προγράμματος.

Χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για τη σχέση της επόμενης μέρας, ούτε για το δημόσιο χρέος, αφού η απόφαση του Εurogroup (Νοέμβριος 2012) προβλέπει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το παρόν πρόγραμμα, ώστε να αποφανθεί εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη μια νέα ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Προέχει η συμφωνία

H συμφωνία μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα, σημειώνει η Goldman Sachs και υποθέτοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ πιθανόν του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως η μεγάλη πρόκληση είναι ο συμβιβασμός ανάμεσα στο πρόγραμμα του κόμματος και τις απατήσεις της τρόικας.

Μάλιστα, η μη τήρηση του προγράμματος προσαρμογής θα έχει σοβαρές συνέπειες για την ελληνική οικονομία. Από την πλευρά της η BofA/Merrill Lynch σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρήκε τη χρυσή τομή στην προσπάθειά της να εντάξει τα ελληνικά ομολόγα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Στήριξη με προϋποθέσεις

Εντός του ευρωπαϊκού δόγματος «στήριξη μεν, αλλά υπό προϋποθέσεις» εντάσσεται πάντως και η νέα παρέμβαση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος ζήτησε να γίνουν σεβαστοί «οι κανόνες και οι δεσμεύσεις της χώρας».

Ο Ολλανδός πολιτικός, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», κάλεσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει πράξη την επιθυμία που έχουν εκφράσει οι Ελληνες πολιτικοί για παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Αν το λες αυτό, τότε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείς τους κανόνες και τις συμφωνίες.

Και αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε χώρα που χρειάζεται στήριξη για την οικονομία της και τις δημόσιες δαπάνες πρέπει να εμμείνει σ’ αυτούς τους όρους», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε ακόμη ότι δεν γίνεται μία χώρα «μόνο να ζητά δάνεια χωρίς να εκπληρώνει κανέναν όρο» και υπογράμμισε ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτάται από περαιτέρω στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης.

Ψηλά στη λίστα στις 30 Ιανουαρίου

Οπως έγινε γνωστό οι ελληνικές εξελίξεις θα είναι από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν στις 30 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (δεξιά) και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, παρουσία και του προέδρου της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς. Παρίσι και Βερολίνο θα επιχειρήσουν να συντονίσουν τις θέσεις τους σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν απολύτως ταυτόσημες θέσεις στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος, ωστόσο και οι δύο κυβερνήσεις συμφωνούν ως προς την ανάγκη τήρησης από τη νέα κυβέρνηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μαζί μας»

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την αισιοδοξία τους ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την πολιτική κρίση επανέλαβαν εν τω μεταξύ η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που συναντήθηκαν χθες στη Φλωρεντία.

«Περιμένουμε την απόφαση του ελληνικού λαού και θα συνεργαστούμε με την τωρινή ή με μια νέα κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση», υπογράμμισε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μαζί μας».

«Δεν ανησυχώ και σέβομαι την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Από την επόμενη εβδομάδα θα συνεργαστούμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση ή με τον Αντώνη Σαμαρά αν επανεκλεγεί, με σεβασμό, ηρεμία και αποφασιστικότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ρέντσι.

Υποβάθμιση στους «ευρωσκεπτικιστές»

Πάντως, ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αξιολόγησης Standard & Poor’s προειδοποίησε χθες ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το αξιόχρεο ευρωπαϊκών χωρών εάν αναλάβουν την εξουσία «ευρωσκεπτικιστικά» κόμματα που καταγράφουν σημαντική εκλογική δυναμική.

Ο S&P περιέγραψε, μάλιστα, ως εν δυνάμει «πιστωτικά αρνητικά» (credit negative) κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το ισπανικό Podemos, με δεδομένο ότι υποστηρίζουν την αύξηση των δημόσιων δαπανών και την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Οι ευρωσκεπτικιστές είναι υπέρ μιας μεγάλης αλλαγής στη μακροοικονομική πολιτική», ανέφερε ο οίκος, προσθέτοντας ότι «μία απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης να μην πληρώσει τα χρέη της ή να υποτιμήσει το νόμισμα θα συνιστούσε, χωρίς αμφιβολία, μία νέα πολιτική κατεύθυνση».



Πηγή : naftemporiki.gr




Σαμαράς: Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν τη νίκη στη ΝΔ


Με «τα καλύτερα που έρχονται και τα χειρότερα που δεν πρέπει να έρθουν» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα.

«Η Ευρώπη περνά στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από 1 τρισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.

» Άλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν σύντομο απολογισμό των 2,5 ετών από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός.

«Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Για αυτό και βήμα-βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

» Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα. Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω.

» [...] Αυτά τα χρόνια είπαμε πολλές φορές 'όχι' στην τρόικα, δεν ήθελαν την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά το κάναμε, δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, δεν ήθελαν την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά τα κάναμε» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην δική του πολιτική μείωσης των φορολογικών βαρών εν αντιθέσει, όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους.

Επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης ότι από φέτος θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της φορολογίας εισοδήματος από το 43% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%.

«Οι άλλοι αντίθετα λένε ότι θα βάλουν στο 60% τον φόρο εισοδήματος, ετοιμάζουν φοροκαταιγίδα στη μεσαία τάξη. Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνησή μας θα παραδώσει μία Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στην φορολογία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν αλλά μπήκαν τα θεμέλια και τώρα μπορούμε οργανωμένα και προγραμματισμένα.»

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα, ότι οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν θα φορολογηθούν ενώ μέσα στα δύο χρόνια θα επιστρέψουν το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι μεθαύριο δύο κόσμοι συγκρούονται: ο κόσμος ο δικός μας, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, ένα σύγχρονο ευέλικτο κράτος. Από την άλλη κρατικοποιήσεις, κατάργηση του ΑΣΕΠ, συγκέντρωση εξουσίας πέραν όσων επιτρέπει μία δημοκρατία.

«Αυτά κ. Τσίπρα να τα ξεχάσεις μόνο στην Βόρειο Κορέα γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κόσμος ο δικός μας θέλει να περιφρουρήσει τα σύνορα, ο άλλος κόσμος θέλει να τα ανοίξει στους μετανάστες, να αφοπλίσει την αστυνομία. Είναι τεράστιες οι διαφορές των δύο κόσμων.»

Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να δώσουν «βροντερό 'παρών' στην κάλπη σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα που βρισκόμαστε κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο».

Έβαλε το καταληκτικό ερώτημα: «Ποιον θέλει καπετάνιο στο τιμόνι την δύσκολη αυτή ώρα ο λαός; Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα, αλλά υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της Ευρώπης στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει από την Ευρώπη της Ανάπτυξης και θα συμμορφώνεται. Δεν έχει γνώση, δεν έχει άποψη. Όλα θα κριθούν έστω και από μία ψήφο γιατί το πρώτο κόμμα θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών.»

«Κάνω προσκλητήριο αγώνα και ενότητας σε όλους εκείνους που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, μαζί ασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και περνάμε από το σήμερα στο αύριο, είμαστε οι περισσότεροι και θα νικήσουμε» είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.


Newsroom ΔΟΛ


Περιμένοντας την Αριστερά στο ΥΠΕΘΑ κάποιοι ακόμη αναζητούν την απλή λογική




Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

΄Αρχισε ως σενάριο με “συγγραφείς” λίγους . Έγινε υπόθεση εργασίας όσο η κρίση και οι επιπτώσεις της γίνονταν όλο και πιο δυσβάστακτες για τους πολίτες. Ήταν το “ακραίο σενάριο” για το “μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα”. Κάπως έτσι προέκυψε και η θεωρία των άκρων η πιο επικίνδυνη κομματική στρατηγική σ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Για να μην πολυλογούμε το “ακραίο” δήθεν σενάριο και η υπόθεση εργασίας , είναι πολύ κοντά στο να αποτελούν απ΄ αύριο πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση -κατά δήλωσή της- αριστερή θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Μόνη της ή συμπράττοντας με κάποιο ή κάποια άλλα κόμματα.

Τι να περιμένουμε στον εξαιρετικά ευαίσθητο και άκρως σημαντικό τομέα της Εθνικής Άμυνας από μια κυβέρνηση “της αριστεράς” όπως μας συστήνεται; Τίποτα το επαναστατικό! Τα πράγματα στην Εθνική Άμυνα είναι πολύ απλά! Κι ας είναι τα προβλήματα πολλά,μεγάλα,χρόνια και δισεπίλυτα! Δεν υπάρχει καμία απολυτως αντίφαση σ΄ αυτά που γράφουμε . Αρκεί να θυμηθούμε όσα -λίγα είναι η αλήθεια- είπαν οι εκπρόσωποι-υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι τα μόνα που χρειάζονται στον χώρο της Εθνικής Άμυνας όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, είναι λογική και τόλμη! Τίποτα περισσότερο.

Ένας είναι ο δρόμος για να “χτιστεί” ξανά μια ισχυρή Εθνική Άμυνα. Γρήγορα και αποτελεσματικά. Και οι “γαλάζιοι” και οι “κοκκινοι” με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προεκλογικέ απέδειξαν ότι έχουν κατανοήσει τα προβλήματα , έχουν επί της ουσίας συμφωνήσει στις λύσεις και απομένει να αποδείξουν ότι έχουν την τόλμη να τις υλοποιήσουν αν πάρουν την λαϊκή εντολή.

Τι έλεγε ο υποστράτηγος Νίκος Τόσκας ,υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ; “Συμμάζεμα των ΕΔ, κλείσιμο στρατοπέδων, εξοικονόμηση κονδυλίων απ΄ αυτά, αποκατάσταση των αποδοχών του προσωπικού,εξοπλισμοί με διαφάνεια”. Καμία αντιρρηση δεν έχει ο αξιοπρεπέστατος ναύαρχος Γρηγόρης Δεμέστιχας ,υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ,σ΄ όλα αυτά. Και για να περάσουμε και στους “καθαρόαιμους” της πολιτικής, ποιος μπορεί να διαφωνήσει με όσα είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στην συνέντευξή του στο Onalert.gr; Κανείς! Και πολύ περισσότερο ο Νίκος Τόσκας που θα άκουσε μάλλον θετικά τον Δένδια να λέει ότι “δεν χρειαζόμαστε ούτε το 1/4 των στρατοπέδων που λειτουργούν”.

Μπορεί ο καθένας να έχει να βάλει μια “δική του πινελιά”, αλλά επί της ουσίας των προβλημάτων και κυρίων των λύσεων κανείς δεν διαφωνεί.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την θέση που άπαντες εξέφρασαν και λεει ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να αγοράζουμε ότι όπλα πραγματικά χρειαζόμαστε κι όχι να παραγγέλνουμε ότι μας επιβάλλουν οι “σύμμαχοι” και η κακή νοοτροπία των Αρχηγών και των ανωτάτων που βάζουν πάνω απ΄ όλα το “καλό του Όπλου” τους κι όχι την πρόοδο της Εθνικής Άμυνας συνολικά.

Αν ψύχραιμα δούμε τις θέσεις των δύο κομμάτων θα διαπιστώσουμε ότι στον Χολαργό δεν περιμένουν “την Αριστερά” ή “την Δεξιά”, αλλά την απλή λογική!

Και βέβαια την απαραίτητη σοβαρότητα η οποία στον χώρο της Εθνικής Άμυνας λείπει διαρκώς όπως διαπιστώσαμε και πρόσφατα.

ΥΓ. Είναι αυτονόητο ότι αναφερόμαστε στα στελέχη των ΕΔ που κάθε μέρα δίνουν την μάχη για να λειτουργεί σε υψηλές στροφές η ελληνική στρατιωτική μηχανή. Δεν αναφερόμαστε σ΄ αυτούς τους λίγους που περιμένουν την “Αριστερά” ή την “Δεξιά” για να “κερδίσουν ένα ακόμη γαλόνι” και ν΄ ανέβουν ένα ακόμη σκαλί στην ιεραρχία των ΕΔ. Χωρίς στην πραγματικότητα να ενδιαφέρονται ότι πασχίζουν να διοικήσουν …ένα αδειανό πουκάμισo


Πηγή : onalert.gr


Ευνοϊκές φορο-αποφάσεις για αγρότες, εκμισθωτές ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες



Οι αποφάσεις στο... παρά πέντε των εκλογών που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οι παρατάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Τι αλλάζει για δηλώσεις μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.

Τόσες αποφάσεις μέσα σε μια μέρα, μάλλον δεν είχε υπογράψει ξανά στη βραχεία θητεία της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου. Και είναι όλες θετικές. Μειώνουν τη γραφειοκρατία, δίνουν παρατάσεις και ευκολίες στους φορολογούμενους...

Με την πρώτη απόφαση όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέσω διαδικτύου, μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση στη Δ.Ο.Υ με ειδικό απλοποιημένο έντυπο.

Με τη δεύτερη, παρατείνεται μέχρι και την 31η Μαρτίου 2015 η προθεσμία -που έληγε την 30η Ιανουαρίου 2015- για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας πέραν του έτους βάσει πραγματικού χρόνου.

Η τρίτη απόφαση αφορά τους αγρότες. Για την ακρίβεια είναι μια δέσμη αποφάσεων φιλο-αγροτική. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος απώλειας των ενισχύσεων που συνδέονται με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αλλά και για την απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά από συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη, υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες:

1) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκμισθώσεις που συνάφθηκαν μέχρι 31-12-2014, έως την 27/2/2015.

2) Γίνεται προαιρετική η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα.

Παράλληλα με εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. και για τη διευκόλυνση των αγροτών κατά την υποβολή των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας καθώς και για την απλούστευση της διαδικασίας, δίνεται πλέον η δυνατότητα να μην συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκμισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται εγγράφως, εφόσον ζητούνται από τις φορολογικές αρχές.

Με την εγκύκλιο αυτή αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα της αδυναμίας εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων σε περίπτωση που γεωργικές εκτάσεις ανήκουν στην συνιδιοκτησία πολλών και μερικές φορές αγνώστων μεταξύ τους προσώπων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η εμπρόθεσμη υποβολή της.


Πηγή : euro2day.gr



Στ. Θεοδωράκης: "Το Ποτάμι είναι μια τίμια και καθαρή πρόταση"





Μήνυμα προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν να αναδειχθεί τρίτη δύναμη μια εγκληματική οργάνωση, έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον επίλογο της προεκλογικής εκστρατείας του Ποταμιού κατά τη διάρκεια δημόσιου διαλόγου που είχε με τους πολίτες το βράδυ της Παρασκευής.

«Το Ποτάμι είναι μια τίμια και καθαρή πρόταση» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι «θα πρέπει η χώρα να έχει ως τρίτη επιλογή μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική δύναμη».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ένα κόμμα που βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της Δημοκρατίας να ξεπεράσει το Ποτάμι» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «θα είναι ένα πολύ κακό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, αλλά και την Ευρώπη, εάν ανακηρυχτεί τρίτη δύναμη μια οργάνωση που κατηγορείται για πολλές, μικρές και μεγάλες, εγκληματικές ενέργειες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών για τη πιθανότητα να είναι στη τέταρτη θέση το κόμμα του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά:

«Εμείς πιστεύουμε στο σήμερα και δεν θέλουμε την τέταρτη θέση, όχι επειδή είμαστε ψωνισμένοι, αλλά επειδή δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε το ρόλο που θέλει αυτή τη στιγμή η κοινωνία.

Οι δημοσκοπήσεις το λένε καθαρά, το 55% του κόσμου θέλει αυτή τη στιγμή το Ποτάμι συμμέτοχο στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, ως τρίτη δύναμη της χώρας και εμείς δεν θέλουμε να αναβάλουμε αυτή τη στιγμή.



Πηγή: capital.gr



Ξυλοκόπηθηκε άγρια στις φυλακές ο Χρ. Ξηρός




Ποινικός ξυλοκόπησε τον Χριστόδουλο Ξηρό μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού όπου έχει μεταφερθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντ1.

Όπως αναφέρθηκε ο Ξηρός δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο των φυλακών, όπου και λιποθύμησε. Την επίθεση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης ο οποίος είπε ότι ο πελάτης του δεν κατήγγειλε το περιστατικό και δεν ζήτησε προστασία από τη διεύθυνση του καταστήματος.

Μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις για το σχέδιο «απόλυσης» που είχαν τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, με σκοπό δηλαδή να τον σκοτώσουν, αφού προηγουμένως τον χρησιμοποιούσαν για την απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού, ένας κρατούμενους στις φυλακές του Δομοκού επιτέθηκε στον Ξηρό και τον ξυλοκόπησε.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για ποινικό, ο οποίος δεν είναι σαφές αν έδρασε μόνος του ή αν είχε πάρει εντολή από τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» για την επίθεση στον Ξηρό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις τους με τον «Μανώλη» της 17Ν τον τελευταίο διάστημα, μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, έχουν επιδεινωθεί δραματικά.





Το Eurogroup θα αποφασίσει πόσος χρόνος θα δοθεί στην Ελλάδα




Μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, τη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, θα αξιολογήσουν πόσος χρόνος πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση της χώρας ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί το πρόγραμμα στήριξης. Αυτό δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ανοίγοντας τη συζήτηση για τον χρονικό ορίζοντα κατάληξης του νέου γύρου των συνομιλιών.

Οι υπουργοί θα εκτιμήσουν «ποιες είναι οι δεσμεύσεις που μπορεί να κάνουμε, ώστε να δώσουμε ένα επαρκές χρονικό διάστημα στην επόμενη κυβέρνηση για να είναι σε θέση να κάνει διάλογο», είπε ο Σαπέν στους δημοσιογράφους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου συμβουλίου, το Eurogroup είχε αποφασίσει να παρατείνει ως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, το οποίο τυπικά έληγε στα τέλη του Δεκεμβρίου, με στόχο τότε να δοθεί επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η «ανάλυση» θα επικεντρωθεί στο «έως πότε η Ελλάδα μπορεί να αντέξει από την άποψη της επάρκειας των μετρητών», ανέφερε ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος φάνηκε να υπονοεί μια νέα επέκταση του προγράμματος βοήθειας.

Το ελληνικό χρέος στο μεγαλύτερο μέρος του διακρατείται πλέον από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

«Θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;», διερωτήθηκε ο Σαπέν.


Πηγή : sofokleousin.gr


Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ αρχηγοί κρατών για το νέο βασιλιά




Αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι αναμένονται σήμερα στο Ριάντ για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στον νέο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, την επομένη του θανάτου και της κηδείας του ετεροθαλούς αδελφού του, Αμπντάλα, έπειτα από μια δεκαετία στο θρόνο.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αναμένονται στη σαουδαραβική πρωτεύουσα. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται επίσης να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ και αρχηγοί κρατών του Περσικού Κόλπου παρέστησαν χθες στην κηδεία του Αμπντάλα.

"Η Σαουδική Αραβία είναι εταίρος, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο", τόνισε ο πρόεδρος Ολάντ χθες από το φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. "Με τον βασιλιά Αμπντάλα είχα σχέσεις εμπιστοσύνης και, όσον αφορά επίσης την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Ο ηλικίας περίπου 90 ετών μονάρχης, που συμμάχησε με τις χώρες της Δύσης στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών αλλά επικρίθηκε για την πολιτική του στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πέθανε την Παρασκευή σε νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί στις 31 Δεκεμβρίου με πνευμονία. Ακολούθησε χθες η λιτή ταφή του στο Ριάντ μετά την προσευχή στο τζαμί Ιμάμ Τουρκι.

Λίγες ώρες μετά την ενθρόνιση του Σαλμάν, εκατοντάδες Σαουδάραβες πήγαν να δηλώσουν "υπακοή και πίστη" στον νέο μονάρχη και στον πρίγκιπα διάδοχο Μουκρίν σε ένα από τα Ανάκτορα του Ριάντ, όπως θέλει η παράδοση.

Ο μόνος που πήρε τον λόγο, ο πλέον ανώτερος θρησκευτικός αξιωματούχος της χώρας, ο μεγάλος μουφτής Αμπντελαζίζ αλ-Σέιχ, ζήτησε από τον Θεό να βοηθήσει τον νέο βασιλιά και να τον οπλίζει με την αρετή της υπομονής. Το ίδιο ζήτησαν πολλοί Σαουδάραβες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Ανάκτορα περιμένοντας να εισέλθουν για να φιλήσουν το χέρι του βασιλιά.

Στην πρώτη ομιλία του ο βασιλιάς Σαλμάν, που είναι 79 ετών και έχει προβλήματα υγείας, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στο υπερσυντηρητικό σουνιτικό βασίλειο του Περσικού Κόλπου, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μεγάλη δύναμη στη Μέση Ανατολής και η κοιτίδα του Ισλάμ.

Οι πρώτες αποφάσεις του Σαλμάν ήταν να διορίσει τον Μοχάμεντ Μπιν Νάγεφ τρίτο στη σειρά διαδοχής του θρόνου, δηλαδή μετά τον πρίγκιπα διάδοχο Μουκρίν, ενώ ανέθεσε το υπουργείο Άμυνας στον γιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Μετά τις δηλώσεις του νέου βασιλιά για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής του μεγαλύτερου παραγωγού του ΟΠΕΚ, οι τιμές του αργού μειώθηκαν σε πρωτοφανές επίπεδο για τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια χθες στη Νέα Υόρκη.

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει σταθερά τη διατήρηση στο τρέχον επίπεδο της παραγωγής του ΟΠΕΚ, με κίνδυνο την επιτάχυνση της πτώσης των τιμών του αργού (-50% από τον Ιούνιο).

Σε όλο τον κόσμο, πολλοί ηγέτες απέτισαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αμπντάλα, κάποιοι αποχαιρέτισαν έναν "υπέρμαχο της ειρήνης", άλλοι έναν "υποστηρικτή του διαλόγου" μεταξύ των μουσουλμάνων και της Δύσης.

Αυτός που επίσημα βασίλευσε επί μια δεκαετία αλλά κρατούσε τα ηνία επί 20 χρόνια μετά το εγκεφαλικό που είχε υποστεί ο ετεροθαλής αδελφός του, Φαχντ, το 1995 άσκησε πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική της Μέσης Ανατολής .

Ο Αμπντάλα υποστήριξε τον σημερινό πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι στην καταπολέμηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και είχε καθοριστικό ρόλο στην αντιπολίτευση στο συριακό καθεστώς, επιτρέποντας την εκπαίδευση από την Ουάσινγκτον ανταρτών στο έδαφός του.
Kαθεστώς που αδιαφορεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ωστόσο, απογοήτευσε τις προσδοκίες των μεταρρυθμιστών, κυρίως στο θέμα της ελευθερίας της έκφρασης ή της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, οι οποίες ακόμα δεν μπορούν να οδηγήσουν αυτοκίνητο.

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ένα καθεστώς που "αδιαφορεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα" και κατηγόρησε τη Δύση ότι καλύπτει την πολιτική αυτή λόγω του βαρύτητας του πετρελαϊκού βασιλείου και της υποστήριξής του στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Όταν ρωτήθηκε χθες για την τύχη του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι που έχει καταδικαστεί σε 1.000 μαστιγώσεις για "προσβολή του Ισλάμ" στη χώρα αυτή, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι "η Γαλλία είναι προσηλωμένη στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και ότι ο ίδιος υπενθυμίζει "αυτές τις αρχές (...) παντού", όπου πηγαίνει.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν ένας από τους πρώτους που απέτισε φόρο τιμής σε έναν "πολύτιμο φίλο" και "ειλικρινή" ηγέτη, ενώ ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε "έναν σοφό πολιτικό".

Στη χώρα που γεννήθηκε το Ισλάμ το 622 και έχει τους δύο ιερότερους μουσουλμανικούς τόπους, της Μέκκας και της Μεδίνας, οι πολίτες εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του μονάρχη χωρίς να φανούν ανήσυχοι για το μέλλον του βασιλείου.


Πηγή : ethnos.gr


Καμμένος: Προτεραιότητα οι νησιωτικές κοινωνίες


Σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά και «σε όλους όσοι γονάτισαν και πρόδωσαν τους ψηφοφόρους που τους ανέδειξαν και το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», εξαπέλυσε απόψε από τη Ρόδο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Στην ομιλία του στο Ακταίον της Ρόδου, ο κ. Καμμένος είπε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη συμμορία του κολεγίου που βούλιαξε τη χώρα μας.

Σε κάποια αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Μας πολεμήσανε, μας πετάξανε λάσπη, μας εκβιάσανε, εξαγοράσανε κάποιους, άλλους τους έκαναν να γίνουν αποστάτες και άλλους που δεν αντέξανε τους έκαναν να εξευτελιστούν μπροστά στο λαό που τους ψήφισε. Δώδεκα παλικάρια όμως έμειναν όρθια. Οι μόνοι που δεν γονατίσαμε ήμασταν εμείς». Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του κόμματος του, Μίκα Ιατρίδη, η οποία τώρα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμά του κόμματος για τα νησιά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό στο 5%.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε, επίσης, σε θέματα υγείας και συγκοινωνίας στα νησιά, σημειώνοντας ότι οι νησιωτικές κοινωνίες αποτελούν για το κόμμα του προτεραιότητα.

Παρουσιάζοντας, τέλος, τους υποψηφίους στα Δωδεκάνησα σημείωσε: «Αυτά είναι τα παιδιά που είναι άξια, οι υποψήφιοί μας, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς να μοιράζουν πεντακοσάρικα».


Πηγή : kathimerini.gr