Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί παιδιά για επιθέσεις αυτοκτονίας



Το Ισλαμικό κράτος πλέον κατέχει μόνο το 1% των εκτάσεων που κατέκτησε το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε το Πεντάγωνο.

"Είναι ένα μικρό ποσοστό", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι, ο οποίος συμπλήρωσε πως αυτά τα τετραγωνικά χιλιόμετρα που κατέχει ως επί το πλείστον από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, είναι "μέρη που είναι σημαντικά για το Ισλαμικό Κράτος, με πόλεις και κατοικημένες περιοχές".

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως το Ισλαμικό Κράτος είναι τώρα "πολύ πιο αμυντικό". "Βλέπουμε ότι δεν προσπαθούν να κατακτήσουν νέα εδάφη αλλά να προστατεύσουν τις γραμμές επικοινωνίας τους", εξήγησε.

Το Ισλαμικό Κράτος τώρα "στρατολογεί παιδιά για να πολεμήσουν ή να πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν προβλήματα στελέχωσης", είπε επίσης.

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση έχασε "εκατομμύρια δολάρια" εσόδων από το πετρέλαιο, εξ αιτίας των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού και έχει προβλήματα να αναπληρώσει τα αποθέματα των υποδομών που απώλεσε, σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι.

Αλλά "παρά αυτές τις ενδείξεις προόδου γνωρίζουμε ότι παραμένει μια ισχυρή δύναμη στο Ιράκ και τη Συρία. Πάντα λέγαμε ότι ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα είναι ένας μακρύς δρόμος", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου