Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ακροαριστεροί - Ακροδεξιοί - Αντιεμβολιαστές πορεία κατά του Ζελένσκι υπέρ των ρώσων

 


Ότι νούμερα υπάρχουν στα άκρα δεξιά και αριστερά, μαζί με ψεκασμένους και αντιεμβολιαστές, κρατώντας σημαίες της Ελλάδας αλλά και της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι για τον πόλεμο ευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο Ζελένσκι.

Πορεία διαμαρτυρίας, από νούμερα που υπάρχουν στην χώρα μας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία πραγματοποιείται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.



Συγκεκριμένα, άτομα που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο, τον ακροαριστερό χώρο, μέλη του Ιερού Λόχου καθώς και άτομα που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, φωνάζουν συνθήματα κατά του πολέμου και αναφέρουν πως η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο.

Στο μεταξύ, κρατώντας σημαίες της Ελλάδας αλλά και της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι για τον πόλεμο ευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επίσης, φωνάζουν συνθήματα κατά του εμβολίου, της κυβέρνησης αλλά και καταδικάζουν τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές.






Δολοφονική επίθεση ακροαριστερών με μολότοφ στο ΑΠΘ


 

Δολοφονική επίθεση ακροαριστερών με μολότοφ, τις πρώτες πρωινές  ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα, ομάδα ακροαριστερών κακοποιών βγήκε από το ΑΠΘ και πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες προς διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών.

Από την δολοφονική επίθεση των ακροαριστερών αντιεξουσιαστών προκλήθηκαν φθορές σε δύο οχήματα, αθώων πολιτών.

Δείτε βίντεο που δημοσιεύει το thestival.gr από τη στιγμή της επίθεσης




Εγκληματική οργάνωση Αλβανών άρπαζε πανάκριβα, ρούχα, αρώματα και συσκευές


 

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε κλοπές προϊόντων από καταστήματα ειδών ένδυσης, ηλεκτρονικών προϊόντων κ.α.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 9-3-2022, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε Καματερό, Κερατσίνι και Νέο Φάληρο, πέντε (5) Αλβανοί (33χρονος, 39χρονος, 25χρονη, 33χρονη και 41χρονη), ως μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης. Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν δύο (2) έτεροι αλλοδαποί, που αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απείθεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με τα μέλη της να προβαίνουν, σε καθημερινή βάση, σε κλοπές από καταστήματα λιανικού εμπορίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, αρχικά χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης, των στοχοποιημένων καταστημάτων, επιλέγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη στιγμή τέλεσης της κλοπής.

Εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα αντικλεπτικά συστήματα που βρίσκονταν στις εισόδους.

Για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα εντοπισμού τους, φρόντιζαν να αλλάζουν τις περιοχές που δραστηριοποιούνται και απέφευγαν να «επισκέπτονται» το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά.

Τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στις οικίες των μελών και στη συνέχεια παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν και τα αποθήκευαν σε χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν άμεσα προς πώληση σε τρίτους, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, στην Αλβανία όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας μέλους της οργάνωσης.

Ως προς τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, ο 33χρονος ήταν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη δρούσαν υπό τις εντολές του. Αυτός επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούσαν κλοπή και συμμετείχε και με φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των κλοπών. Μόλις είχε στην κατοχή του τα κλοπιμαία, ενημέρωνε την 25χρονη να αναζητήσει ενδιαφερόμενους αγοραστές. Επίσης, ο ίδιος μίσθωνε και την «καβάτζα» όπου αποθήκευαν τα κλοπιμαία.

Υπαρχηγός ήταν ο 39χρονος, ο οποίος επίσης συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθόσον ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην γειτονική χώρα, μέσω του οποίου πωλείτο μέρος των κλοπιμαίων.

Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη από κοινού με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -97- περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα της Αττικής, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνάει τις -400.000- ευρώ.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κλοπιμαίων (είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές), 3 τσάντες ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα, μεταλλική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων, 4 αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 4.545 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ο δικτάτορας διαλύει την οικονομία της Ρωσίας και καταστρέφοντας την Ουκρανία


 

Ο δικτάτορας Πούτιν συνεχίζει το έγκλημα, αδιάφορος για τις επιπτώσεις της εισβολής, ακόμα και για την ίδια του την χώρα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις στην Ρωσία αρχίζουν να φαίνονται έντονα, και οι Ρώσοι ολιγάρχες βλέπουν την περιουσία τους να συρρικνώνεται, σε πολλές περιπτώσεις και να χάνεται. Εκτός της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί οι φίλοι του δικτάτορα Πούτιν, είναι ανεπιθύμητοι σε όλα τα κράτη που διαθέτουν περιουσία με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Παρόλα αυτά ο δικτάτορας δίνει εντολή στους Ρώσους στρατιώτες να σκοτώνουν ακόμα και αμάχους.

Μια ακόμη τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με θέμα την εισβολή στην Ουκρανία, είχαν εχθές ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς.

Ένας Γάλλος αξιωματούχος, μετά την τηλεφωνική επαφή, ανέφερε ότι ο Ρώσος δικτάτορας δεν δείχνει διατεθειμένος να τελειώσει την πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το BBC, η Γαλλική προεδρία ανέφερε ότι η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε σχεδόν 90 λεπτά και πως «ήταν μια δύσκολη συζήτηση». Μακρόν και Σολτς, σύμφωνα με το Ελιζέ, εστίασαν στη Μαριούπολη, επισημαίνοντας τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους.

Μακρόν και Σολτς ζήτησαν από τον Πούτιν κατάπαυση πυρός και τερματισμό των εχθροπραξιών προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα επόμενα βήματα.

Ο δικτάτορας Πούτιν δεν έδειξε καμία διάθεση να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και όπως αναφέρει το CNN, εμφανίστηκε «πιο αποφασισμένος από ποτέ» στην ίδια συνομιλία. 



Ρώσικα τάνκ επιτίθενται σε πολυκατοικία σκοτώνοντας αμάχους


 

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη Μαριούπολη είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί.

Ρώσοι στρατιώτες έλαβαν εντολές να ανοίξουν πυρ κατά αμάχων και παιδιών.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει υποκλέψει τηλεφωνήματα που αποδεικνύουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Χάρκοβο έλαβαν εντολή να πυροβολήσουν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, αναφέρει ο λογαριασμός του Kyiv Independent στο Twitter.




Κυκλοφορεί και νέο υλικό που απεικονίζει ένα τανκ να χτυπά πολυκατοικίες της περιοχής με σφοδρότητα. Οι ριπές του άρματος μάχης πλήττουν το κτίριο προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και δεν γνωρίζουμε πόσοι άμαχοι ήταν στο κτίριο καθώς και την κατάσταση τους μετά την δολοφονική επίθεση.

Τα σοκαριστικά βίντεο του Associated Press από τη Μαριούπολη [προσοχή: σκληρές εικόνες]:





Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν – Ψηλά στην ατζέντα τα ενεργειακά


 

Με μετρημένες και ρεαλιστικές προσδοκίες αλλά και θετική ατζέντα μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει ζήτημα συνεργασίας με την Άγκυρα στο ενεργειακό πεδίο, είτε μέσω μιας «αναβίωσης» του East Med με τουρκική συμμετοχή, είτε μέσω κάποιας άλλης μορφής συνεργασίας, είτε μέσω μιας αμοιβαίας μεταφοράς φορτίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), προκειμένου να υπάρξει μεγιστοποίηση της ενεργειακής ασφάλειας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε και κατά το τετ α τετ που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με το Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των ηγετών της ΕΕ στις Βερσαλίες. Τη Δευτέρα ο Καγκελάριος θα μεταβεί στην Τουρκία για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, στον οποίο και αναμένεται να κομίσει το κοινό μήνυμα για αποχή από επιθετικότητα και παράνομες γεωτρήσεις, προκειμένου σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να πέσουν οι τόνοι στην περιοχή.


skai.gr



Αποκαλυπτικός διάλογος Μπένετ-Ζελένσκι: Να δεχθείς την προσφορά του Πούτιν και να παραδοθείς

 


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ φέρεται να συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου - ο οποίος περιλαμβάνει πολλές ουκρανικές θυσίες - σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης που επικαλείται η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Μπένετ.  Η πηγή των Ισραηλινών υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Μπένετ. «Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά», φέρεται να είπε ο Μπένετ. Η απάντηση του Ζελένσκι ήταν σύντομη: «Σε ακούω», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και ειδικά μετά την επίσκεψη του Μπένετ στη Μόσχα, το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραήλ τους αναγκάζουν να διατηρήσουν μια ακόμη πιο προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση. Το μήνυμα αυτό πέρασε αθόρυβα και στο γραφείο του Ζελένσκι. Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, διότι ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το γραφείο του Ζελένσκι δεν βλέπει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση. Είπε ότι ο Μπένετ δεν μεσολαβεί τόσο πολύ όσο λειτουργεί ως γραμματοκιβώτιο και απλώς περνάει μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας διαμεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να βρει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προσφορές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Μπένετ στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από το γεγονός ότι δεν θέλει να πάρει σαφή θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.


protothema



Ζελένσκι: Οι Ρώσοι επιδίδονται σε αποτρόπαιες πράξεις ανάλογες με του Ισλαμικού Κράτους


 

Με τις αποτρόπαιες πράξεις των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους συνέκρινε την πρακτική της Ρωσίας ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του, καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά τους Ρώσους ότι αρνούνται στους άμαχους να εγκαταλείψουν τις πολιορκημένες πόλεις.

Αισθητά μικρότερος ήταν χθες Παρασκευή ο αριθμός των αμάχων που κατάφεραν να εγκαταλείψουν τέσσερις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, κατά τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με όσα είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, συνολικά 7.144 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις εμπόλεμες ζώνες, αριθμός που είναι σημαντικά χαμηλότερος σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα 24ωρα.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αρνείται να επιτρέψει σε αμάχους να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη και άλλες πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας πως το Κίεβο θα προσπαθήσει ξανά σήμερα να στείλει τρόφιμα και φάρμακα στις περιοχές αυτές.

Υποστήριξε ότι οι εισβολείς, αντιμέτωποι με τη σθεναρή αντίσταση σε όλη την Ουκρανία, επιδίδονται σε αποτρόπαιες πράξεις – ανάλογες με εκείνες των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπε – στηλιτεύοντας την απαγωγή του δημάρχου της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, περισσότεροι από 12.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στη χώρα του. Χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή παραδοθεί, συμπλήρωσε.